Majchi
|
Ojla! Da se še jaz malo javim... Tud mene počasi že vse boli, ampak hujšega ni. V bistvu običajne nosečniške težavice, kot so sramna kost, zatekanje nog, utrujenost, zadihanost, peklenska zgaga , ... Ampak, ker sem bila ta teden končno doma, je vse postalo še 1x lažje. Se spomnim, da ko sem bila z Lano noseča, sem takle čas pred porodom že tudi bila doma. Ker pa sem poleg službe imela še lokal skupaj s sestro, sem še veselo delala v šanku (po 8 ur). Popoldne sem lazla na Šmarno goro, 3 tedne pred porodom sem šla na kres na Mengeško kočo, v glavnem, k rožca . Zdaj pa k stara mama . Vsaka malenkost se pozna: dejstvo, da sem to nosečnost štartala s 5 kg več kot v prvi, da imam doma že enega otročka, ki zahteva ta svoje, da sem bila noseča čez poletje, kar mi je bilo v prvo prihranjeno ipd. Naš malček je pa ful miren, ampak res ful. Na momente me kar ima, da bi šla k zdravniku prečekirat, če je vse ok. Že nekaj tednov me praktično ne brca, ampak se zgolj nežno premika. Vmes sem imela 3D uz, pa je rekla, da je vse ok, prejšnji teden pa še uz v 32. tednu pri svojem G, pa je isto rekel, da je vse ok in da je pač bolj miren. Da ne govorim o tem, da še vedno ni na glavo obrnjen in me to že resno skrbi. Drugače pa tud jaz nimam še nič prštimano. Opremo sicer imava vse od Lane, saj sva takrat vse novo nakupila in skrbno shranila. Cunje so pa druga pesem. Od Lane ne pridejo v poštev, ker bo zdaj drug spol in druga sezona. Od Lane 62 body - če že ni roza, je pa s kratkimi rokavi . Nekaj sem sicer dobila, ostalo bom pa dokupila. V glavnem, v tem tednu nameravam prštimat vse: od oblekic, kozmetike, plenic, pa do torbe za v P, blazinic za dojenje, ipd. Prala bom pa drug teden, ko bom že vse na kup zbrala in dokupila, kar manjka. Na CSD-ju še nič nisem zrihtala. Jutri pokličem, da mi povejo kaj in kako, ker sem že vse pozabila. Drugače pa uživam na polno. Ta teden sem se dobila s tolkimi ljudmi, k se prej nisem v enem letu . Saj ni čudn, da je bil dež čez vikend. Sušilec: mi ga nimamo, pa resno razmišljam o nakupu. In to v kratkem. Tašče: moja je super! Ima svoje finte, generalno je pa carica. Je pa res, da se jaz nič ne pustim in vedno povem, kaj in kako hočem - brez dlake na jeziku. Moram rečt, da me večinoma upošteva, jaz se pa tud potrudim in z veseljem poslušam in sprejemam kakšne njene modre nasvete. Tast je tud ok. Sicer težek na momente, po srcu pa super človek. Res imam srečo. Pa še v pokoju sta, tako da imata čas npr. za varstvo. Lahko rečem, da imam od njiju res veliko. Kile: sem v 33. tednu, pa imam že +16 kg. Kot pri Lani, bo očitno tudi tokrat +20 kg. Mi sicer pravijo, da se mi ne pozna nikjer, razen na trebuhu, sama pa opazim goro celulita po nogah, debelejše roke, rit... Se bo treba pol potrudit. Upam, da bo mali tok priden, da si bom lahko utrgala 2-3x na teden za tek. Govorim za kasneje seveda, par mesecev po porodu.
|