|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
24.9.2010 12:40:17   
ječi12
dan.

js neki prehlajena,ampak nič hujšega,se počutim ok. važno je da me tko kej ne boli in da babica brca.

dons mam malo doma,tko da je zdele že v pojstli in čakam da zaspi,da grem hitr pod tuš pa kšno žehto dat prat. pol pa na kavč.

meni so skos napovedovali ful večjiga otroka,ker sm mela sladkorno pa najbrž so še po meni sklepali ker me ni malo skupi. no na konc sm pa rodila punčko s 3470 in 52 in je bla idalna. sm mela pa vsak pregled UZ kar je blo prou luštno.

no zdj pa nimam sladkorne pa redim se ne veliko. in sm mela samo redne UZje torej morfo in ns.zdj mam pa še tega zadnjega kontrolo rast,tko da pojma nimam kako kaže. js upam da preko 3600 neki šli pa nekje 53 bi blo super. pravijo da je drugi otrok večji. no pa ker mam kr neki oblekic 52 bi blo super da bi jih ponucali :) hehe.

dons smo noseči točno 33t. juhu. to se mi zdi pa že veliko zdj :) zdj so pa jenčoti načeloma že razviti. no pljučka mislim.

js tut ne spim prou idealno. ampak na wc grem pa max 1x kar je super.vidim da grete ene tut po 5x sj to je pa že skor ritem k potem z babybornom :)

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
24.9.2010 12:51:49   
november2010
Hej hej!

Evo, jaz imam dovolj, spet zaspana k trije. tolk da komaj še gledam v rač., tako da bom kar spokala domov.... očitno me je tale nosečnost res začela malo bolj utrujat, ker mi res energije takole zmanjka.....

Lep vikend vsem!

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
24.9.2010 12:58:52   
aleksa83
Pozdravljene!

majabar: Veš saj se bo vse uredilo, še vedno se je, še se bo sedaj,...Ti se samo sprosti in ne tuhtaj preveč o vsem in uživaj v nosečnosti,...

Danes sem imela pregled in je vse super, je G. rekla, da je mali/a user posted image zelo živahna, divja,..., tehta 1750g sem pa v 31 tednu, no skoraj bo 32.teden. Sem jih pa poslušala zaradi kilogramov, v 3 tednih sem šla 4 kg gor,... Kaj pa naj, če pa bolj tuhrtam na to, slabše je user posted image .
Pa jem probiotične jogurte, pa vse, da si malo zrihtam prebavo, pa sedaj hodim redno na blato pa vse,... Ne razumem, doma mi je 2 kg manj kazala tehtnica kot tam,....Pikolino user posted image user posted image je postrani obrnjen, in upajmo, da se bo počasi začel obračati z glavico dol,..., dobila sem tudi canesten tablete, imam baje neko rahlo vnetje,... je moj rekel, da do nadaljnega nič sexa, sem ga vprašala, če mu je sladkor padel,....Toti moj cartek :))), Ponoči tako skrbi, da sem pokrita, pa da lepo ajam,...user posted image Pa nič se ne jezi, če mu odejo vkradem,...,user posted image

Naslednji pregled imam 15.10.   In me je že zdaj strah,..., lačna ne smem biti, pa rediti se ne smem,...user posted image

hjoj, bom že nekak.Danes sem prvič videla, da imam črte po trebuhu od raztezanja, me je kar groza, pa si nonstop mažem, pred 3 tedni še jih nisem imela,...

Danes je taki lepi dan, me ima , da bi nekam šla,..., pa nimam pojma kam,..., hmm, mogoče pa ga mahnem k babici malo. Pa mogoče bi lahko mamo nasračkala, da gre zraven in bi jaz šla lepo peš, tam ene 3 km je, ampak počasi bi šlo ,...user posted image

Lepo mi bodite, vsem lepi vikend,...

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
24.9.2010 13:01:03   
severnica77
ojla, danes pa sem vesela, ker je 100 g test za cuker pokazal, da vseeno nimam sladkorne.
Sem imela še klasičen pregled, poslušali smo srčka, tehtanje, merjenje pritiska, pregled urina in merjenje SF. Vse je o.k., dobila sem še napotinico Za UZ (zadnji ultrazvok za kontrolo rasti) in KKS. Preglede imam na dva tedna. Koliko je kaj velik ta dojenček pa nimam pojma, bomo videli po tem zadnjem pregledu. Razdalija SF pa je čisto po krivulji user posted image

velikost dojenčkov - kot so punce že zapisale ni nujno, da se prej rodi, če ima po UZ mere za več tednov.
Meni so tudi vedno v prvi nosečnosti zapisovali po ultrazvokih velik plod - zato očitno tudi klasično opravljam OGTT teste za sladkor user posted image , pa sem kljub temu rodila po roku (2 dni), dojenčka težkega 3940 g.
Bomo videli kako bo tokrat ...

Me je pa ujela nekakšna viroza, tako da sem cel včerajšnji in predvčerajšnji dan prespala. Me je bolelo grlo, glavo sem imela, kot bi bila napihnjena, zamašen nos. No, nos je še vedno zamašen, tako da sem vključno s ponedeljkom še na bolniški potem pa še 7 delovnih dni in dopust nato pa že porodniška. Saj ne vem kam je minil čas ...

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
24.9.2010 13:23:52   
emma83
Dober dan user posted image ,

jaz sem pa zbolela, zamašen nos, glavobol, grlo boli, kašljam. Zihr kaka viroza. Tko da sem danes lepo doma in čajčkam, kakšen lekadol spijem in čakam da mine.

Danes sem že dobila previjalno in posteljico, verjetno bova šele naslednji teden sestavljala vse, ker sva oba čisto fuč. Sva pa HB uredila tudi očetovstvo in oddala vse papirje na CSDju.

Moram si malo urediti seznam nakupov, kaj mi še manjka, da lahko potem počasi kar kljukam vse.

Grem ležat, se tipkamo kasneje.

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
24.9.2010 13:25:45   
MalaNeli
kaj je s tem prehladom ??????

jaz sicer nisem vzela nobene tablete. samo OGROMNO ŠE VEČ pijem. česen. pa sadje. čaji. in čaji.
saj bo.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
24.9.2010 14:25:08   
daya
Živjo!

No sem videla da me pogrešate, samo res ne utegnem se večkrat javiti, še preberem vas komaj, sem ponavadi par dni v zaostanku user posted image

Drugače sem ok, naslednji pregled imam 29.9. zdaj jih imam že na 14 dni, pa še CTG bom imela. Drugače pravijo da bo malo večji dojenček, kar sem pričakovala, saj tudi hčerki nista bili majhni obe 53 cm in 3700 in 3920, bomo videli kakšen bo pa tale. Rekla mi je da mi bo dala naslednjič napotnico za pripravo na CR, saj sem imela že dva, tako da potem lahko približno izvem kdaj me bodo naročili.

Nosečniške tegobe pa so ostale oz. se še stopnjujejo, imam ponoči mravljinčaste roke in čisto zatečene in trde, pa križ me še vedno boli in cela medenica, vmes me je še išijas zagrabil, no ampak nekako gre. Danes sem tudi zelo slabo spala oz. še zaspat nisem mogla. Zdaj sem pa koma.

Glede velikosti otročkov in glavic, je pa tako da so itak odstopanja v merjenu za par tednov in čisto možno da e pač taka napaka pri merenju, poleg tega so si pa tudi različni.

No lepo bodite in se še kaj javim.

lp,

Daya

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
24.9.2010 14:33:09   
penelopa1
IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli

penelopa1 dobrodošla, vem ti povedat samo to, da najdi Naja7 nekje tu gor, čene drugje v forumu mlade mamice, in ji pošlji zasebno sporočilo s tem vprašanjem, ona je tako uredila, da se je prjavla kot hišna gospodinja in potem ve vse to z denarjem itd.
Kaj te zanima za posteljco iz Ikee? Sicer je nimam, ker jo mamo že od prej, pa jo majo punce in je super.

MalaNeli hvala za info, ji bom pisalauser posted image . Glede posteljco iz Ikee pa me je zanimalo če je kakovost v redu...imam eno prijateljco ki živi v Nemcijo oni čist vse kupujejo iz Ikeje in so ful zadovolni....vseeno hvala za odgovor....bova šla z možem pa bova vidla- če ne navduši jo bova kupila pa še ostali stvari ki jih imajo za user posted image .
Drugač danes je poseben dan, moj možek ima rojsni dan, jutri pa imava obletnico...tko da ta viken bo user posted image ....
Lepo uživajte!

Evo še kos torte za vse ki radi jejo slatkarijeuser posted image
user posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
24.9.2010 14:36:15   
MalaNeli
po moje so kvalitetne. jaz imam drugače 3/4 stvari iz Ikee.
ma pa kolegica 2jčici pa imajo postlce iz Ikee in so navdušeni.
vse najbolše možeku in lep vikend. izkoristita ga v 2je ;)user posted image user posted image
user posted image pa še ena tortica zanj in obletnico user posted image

(odgovor članu penelopa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
24.9.2010 16:33:03   
Soncchhek
oj nosečke !

uh...je danes dolg dan... ne gre nikamor ura... še sreča da kmalu moj pride domov...
vsako nosečniško obdobje ima svoje fore....moja edina težavica trenutno je da me tako boli sramna kost da je za pop******. Dopoldne sem bila pri prijateljici....pa malo sva čekirale cunjice v NKD...pridem domov....še bolj boleče....
saj vem, nič ne pomaga...
počivat pa ležat se mi pa tako ne da.....saj vem da ko bo bebi tu....da bom cenila vsako minutko ki jo imam za počitek....trenutno mi je pa dolgočasno počivatuser posted image , se mi ne da gledat tv, niti filmov, niti brat....nič...

Penelopa1
, to da me kdo zaposli kot gospodinjsko pomočnico je tudi meni svetovala na CSD...čeprav meni to ni čist jasno....pač ta oseba " delodajalec" mora dat prijavo na zavod -potrebo po zaposlitvi....pogodbo o zaposlitvi morata podpisat....pa za tiste dni ko boš "zaposlena" morata preko kakšnega računovodskega servisa poštimat, da ti plača prispevke....ne vem koliko je to...sama porodniška potem traja eno leto....dobivaš minimalko....nekje 240 e....nekaj takega....si pa obvezno zavarovan....
Jaz se ne bom šla tega... niti mi še ni čisto jasno zakaj se gre.

Jaz sem danes oddala papir za pomoč ob rojstvu otroka...svetovalka na CSD je bila ful prijazna... menda dobim že oktobra nakazilo denarja.user posted image

novorojenček ponoči....a se ga oblači v pidžamice???? sem že pozabila kako je pri novorojenčku....

pesjanarka, se strinjam  s puncami...mi smo različni, otročki bodo različni....če pravi G da je ok je ok. nič se ne obremenjuj

lep vikend !

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
24.9.2010 16:43:25   
MalaNeli
wi wi wi user posted image

mislim da je prehlad ušel takoj ko sem dobla plenice.
user posted image evo pa imam doma pralne plenice.
zdaj pa počakmo še na uporabnika

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
24.9.2010 16:49:41   
majabar
nadinne, fotografiram stanovanje in ko bo vsaj v grobem koncano, dam gor slikice prej/potem:).
MalaNeli, naj pride prej, ali kasneje. Moj mu kar ob trebuscku rece: 26.10., takrat je tvoj dan:).
ljubljana in Mateja, se strinjam glede plenic, moj mi hoce pomagati, da mi bo cim lazje. Bova se enkrat o tem govorila.
phelps, kmalu bo v vsakem primeru:).
aleksa, to je zagotovo najboljse. Jaz swe ne sekiram prevec, samo moj dragi se, potem pa se jaz ne morem spati,ker se cuti, kako je napet. Saj bo:).
penelopa, tole pa bi!!! Tukaj ni nic takega, bo treba kar speci:).
evo, sveza slikica v avatarju, 36. teden:).

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
24.9.2010 16:56:24   
MalaNeli
kaj vse moj reče temu našemu otročičku.
ampak ne morem verjet. :) to je tak nestrahopeten otrok. brca vedno, pa kdorkoli se ga dotakne, razen če meni to na paše, takrat pa tut vidim da dojenčke ne reagira.
zbuja se okoli 5:45 - ko gre moj v službo in brca ter razbija, moj pa mu poje. potem pa takrat ko ne gre vseeno brca.
pa tako zelo zelo navdušen je nad bodočim očkom. ne morem verjet. ko prisloni uho, se čuti prav tako kot da ga bi pobožal.

čudna so naša bitja. user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
24.9.2010 17:32:37   
emma83
Malo sem počivala pa ne morem več, ker imam zamašen nos in ne morem leže dihati. Zdaj se bom spravila likat drugo rundo tetric, saj jih je samo 10 komadov, upam, da so suhe že. Moj user posted image mi je že včeraj rekel, da pretiravam s čiščenjem in pospravljanjem, meni se pa zdi kot da vse samo prelagam in me bo še kaj prehitelo. Drugače pa tudi mene boli sramna kost za znoret, včeraj me je pa še v desni ritnici uščipnilo, zgleda, da mi mali pritiska na živec, komaj sem se premaknila od kavča do wc-ja.

Evo obljubljena slikica mojega bauhija 33t4d:

user posted image

Tkole na fotki mi sploh ne deluje velik, ko se pa gledam v ogledalu ali pa iz ptičje perspektive se mi zdi ogromen. Včeraj me je v naši pekarni prodajalka spraševala a bo že kmalu user posted image na svetu, očitno tko majhen buši spet ni.

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
24.9.2010 17:42:03   
ječi12
majabar maš mali buši ane? oz zgleda mali no. luškan.
kako ni tortic tam? kaj pa mate,kej fajn čokoladnega za posladkat? jojjjj js sm nora na te stvari.
ja pr decih se pa prec čuti ko so napeti,pol se pa še me sekiramo. ja ljubezen nimaš kej :)

MalaNeli super za pleničke,dobro jih operi.

pri nas je začelo kapljati,tko da bo očitno res deževen vikend.se bomo pa pač crkljali al pa šopingirali user posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
24.9.2010 17:44:32   
MalaNeli
:) jaaaa, komaj čakam da jih bom dala prat.
sedaj še čakam da bom imela prostor za sušit, ker dokler ne bo dojenčka še ni sušilca.

čist navdušena. kk lepe sooooo. take pisane. to bo smeha katero plenico oblečt. user posted image
2 plenici sta na testeranju :) na 3dl vode :) [img]smileys/bravo.gif[/img]

a sm nora?

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
24.9.2010 20:45:56   
pajac
Ojla čveke! user posted image user posted image user posted image user posted image

Lep večer in vikend vam želim!

Mi smo se danes šli kopat v Bohinj in je bilo super user posted image user posted image user posted image user posted image   Zdaj popoldan pa smo šli na sprehod po Kamniku, da smo prevzeli paket za Petra, katerega sta mu poslala moja starša.. Kakšna reč! Peter se je kar tresel, ko je gospe v pošti dajal listek in ko mu je dala paket user posted image user posted image user posted image user posted image

No sem vas tudi prebrala pa bom malo komentirala user posted image (kaj bi ve brez mojih komentarjev, ha ?! user posted image user posted image user posted image user posted image )

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
24.9.2010 20:46:34   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

pajac, upam, da ima obseg 30cm in ne premer, drugace te bo pa mooocnooo bolelo;)!user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Lapsus linguae! OMG!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
24.9.2010 20:52:58   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: nadinne
pajac...premer 30cm user posted image  Ja verjetno obseg, drugače bores bolelo user posted image

Še ti sine Brute user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pranje cotk...uf ste vse že pridne...jaz pa nikakor ne najdem časa za to...med tednom nimam energije, za vikend sem pa vedno leteča in zmanjka časa...no upam da se tega lotim najkasneje čez 2 tedna...bom imela obilo časa, ko bom doma čičala user posted image

oglaša se ti še ena, ki ima oprano le tetra plenice in kompletek za domov... Pa še to sem ugotovila, da nisem dobila nazaj tetra brisačk (ta malih tetra pleničk, ki so mi bile extra super za kakšno brisanje... user posted image )

A ima katera kak predlog za dobro sladico...jutri z mojim user posted image  praznujeva 5. obletnico, odkar sva skupaj, pa bi rada kaj posebnega spekla...bom imela razlog da se sladkam...spet user posted image

Mogoče tole, za njo jaz umrem..... mljask user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil pajac -- 24.9.2010 21:01:52 >

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
24.9.2010 20:54:36   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana

majabar
En znanec je pred pol leta dobil sincka in predlagal, da si za porodnisnico kupim plenice za odrasle, ne vlozkov. Moj se je strinjal, tako da bom prvih nekaj dni v plenicah, potem pa vlozki. Meni je to cudno, tezko verjamem, da ne bom sla raje na WC, bomo videli.

Tole mi je pa malo čudnouser posted image , jaz si ne bi kupovala plenic vsaj v tvojem primeru ne, ker si zelo športna in aktivna, in plenice pridejo v poštev samo če si nepokreten pa ne moreš do WC-ja, pa še dosti dražje so. Ja sej za menstruacijo tudi ne rabiš plenic ampak vložke uporabljaš tudi prve dni, ko je bolj močna. Še v porodnišnici ti dajo vložke in verjemi, če bi se njim zdelo potrebno bi dali plenice, tako da ti kar pri vložkih ostani.

se strinjam z ljubljano... Mah... saj zakuhaš že v vloških, kaj pa ne boš v plenicah...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
24.9.2010 20:57:08   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: phelps

Dobro jutro!

Pupe, tisti dojenčki, ki so npr. nadpovprečno veliki, se prej rodijo? Phelps v celoti prehiteva za 3 tedne, menda to ne pomeni, da bom čez 2 tedna rodila user posted image Čisto neugoden teden, trgatev in še kaj user posted image

Ni nujno, da pomeni karkoli, vendar bi jaz na tvojem mestu imela torbo počasi pripravljeno... Pa ne pozabi odpreti našo temo na starši čvekamo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
24.9.2010 20:57:36   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: Soncchhek

novorojenček ponoči....a se ga oblači v pidžamice???? sem že pozabila kako je pri novorojenčku....

jaz sem ga...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
24.9.2010 20:59:25   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

nadinne, fotografiram stanovanje in ko bo vsaj v grobem koncano, dam gor slikice prej/potem:).
MalaNeli, naj pride prej, ali kasneje. Moj mu kar ob trebuscku rece: 26.10., takrat je tvoj dan:).
ljubljana in Mateja, se strinjam glede plenic, moj mi hoce pomagati, da mi bo cim lazje. Bova se enkrat o tem govorila.
phelps, kmalu bo v vsakem primeru:).
aleksa, to je zagotovo najboljse. Jaz swe ne sekiram prevec, samo moj dragi se, potem pa se jaz ne morem spati,ker se cuti, kako je napet. Saj bo:).
penelopa, tole pa bi!!! Tukaj ni nic takega, bo treba kar speci:).
evo, sveza slikica v avatarju, 36. teden:).

Majabar glede na to da si že v 36. tednu, lahko počasi z dragim začneta user posted image maraton, pa ni vrag, da ne bo takrat, ko bosta vidva hotela user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
24.9.2010 21:00:54   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli

:) jaaaa, komaj čakam da jih bom dala prat.
sedaj še čakam da bom imela prostor za sušit, ker dokler ne bo dojenčka še ni sušilca.

čist navdušena. kk lepe sooooo. take pisane. to bo smeha katero plenico oblečt. user posted image
2 plenici sta na testeranju :) na 3dl vode :) [img]smileys/bravo.gif[/img]

a sm nora?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image    Ne nisi user posted image user posted image user posted image user posted image si pa izvirna!!!!!!

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
24.9.2010 21:03:03   
MalaNeli
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
[img]smileys/jezicek.gif[/img]
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?