|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
4.8.2010 2:58:09   
katrinka
no super da se fajn pocutis,sej jaz naceloma tud samo k dete ne raste kot bi moralo,
ja bomo vidl ce bodo sprozl - v petek mam pregled pa bodo povedal....mam obcutek da ne,
hcerko sm rodila tocno na 38teden...bomo sedaj videli kako in kaj....

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 251
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
4.8.2010 14:19:58   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: pikizenc

O madona, a obstaja tud kak prav "ta prav" user posted image  sem vedno mislila, da to je pač kokr se znajdeš ... beri - kupiš si otroški plavalni obroč user posted image



jaz sem si pa nesla v P potovalno blazinico za okoli vratu in sedela na njej. Ker sem jo imela itak že doma, si s tem nisem delala nepotrebnih stroškov, je bila pa super za sedet.


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 252
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
4.8.2010 21:20:52   
Mjavmjav
Ja, midva sva želela poroko zase, ne pa za žlahto (ki je po možnosti niti ne poznava). In hvala bogu ni nihče nasprotoval.. mal je smotano pri parih, kjer starši financirajo poroko, pol pa mladadva res en morta vse po svoji volji narediti...

Sicer smo pa danes izvedeli oz. potrdili, da bomo imeli user posted image user posted image user posted image Smo imeli morfologijo. Sam poba je za 2 tedna večji kot naj bi bil.. (Katrinka povprečje imamo pa v redu aneuser posted image ) tako da bo treba it še sladkor čekirat user posted image Hecno, kaj vse te doleti... jaz sem bila v zadnjem tednu dni na toliko pregledih kot prej vse življenje ne in pojedla tok enih tablet kot prej vse življenje ne...
Ampak mali je pa lep na UZju.. ni kej.. zih po mamici user posted image user posted image od pasu navzdol je pa očitno očijev user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 253
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
5.8.2010 12:55:26   
Anonimen
Lepo ste se razpisale user posted image Veliko za prebrati. Jaz pa za bukvami, študijske obveznosti kličejo.

Da odgovorim na porodnišnico, mene tudi Postojna mika.

(odgovor članu ljubljana)
  Neposredna povezava do sporočila: 254
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
5.8.2010 14:32:35   
Masha_M
Čestitke mjavmjav še tukaj za poroko in officialy zdaj še za user posted imageuser posted image

PilotGirl7 in mjavmjav: Želela sem poslati ZS s še nekaj mojimi opažanji o postojnski porodnišnici, pa mi nikakor noče oddati že spisanega sporočila. A se kateri sanja zakaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 255
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
5.8.2010 15:58:22   
Anonimen
Masha_M to je pa res čudno, sicer trenutno nisem nobenega poslala. Lahko, da jim kaj nagaja forum.

(odgovor članu Masha_M)
  Neposredna povezava do sporočila: 256
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
5.8.2010 16:19:30   
Masha_M
Bom poskusila še kasneje, drugače pa ti bom javila da sporoči mail in urediva tako. ;) Ok?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 257
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
5.8.2010 17:04:03   
teodora75
O, Masha_M, a ste ze doma?

Ali so glede Postojnske porodnisnice kaksne posebne skrivnosti, da si zelela poslat na ZS?
Ker mene tudi zelo zanima seveda. Tako da, ce ni za objavit tukaj, se lahko se jaz prijavim, da se meni kaj posljes?

Upam da ste OK in se res veselim se kaksne tvoje informacije!

pozdrav z dezevne Gorenjske!

T.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 258
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
5.8.2010 17:19:27   
Masha_M
Jap, včeraj popoldne smo prispeli domov. :)

Teodora: Ne, sploh ne! Samo PilotGirl me je že spraševala določene stvari na to temo preko ZS, pa sem hotela še odgovoriti preko istega komunikacijskega kanala. user posted image

< Sporočilo je popravil Masha_M -- 5.8.2010 17:24:47 >

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 259
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
5.8.2010 17:24:21   
Masha_M
Okej, mogoče je torej fajn, da svoje vtise zapišem kar tukaj, ker vidim, da vas je več interesentk. user posted image

Jaz sem dobila popadke prvič v 26. tednu, tako da mi je skozi po malem grozil predčasni porod in sem zato na ogledu porodnišnice povprašala tudi o tem. Načelno so za nedonošenčke in "manjše" komplikacije glih tako dobro usposobljeni. Ljubljana (in Maribor) sta kot neonatalna centra boljše (kadrovsko in materialno) usposobljena predvsem za res izjemne komplikacije. Najhuje, kar se ti lahko zgodi je običajno to, da tebe obdržijo 3-4 dni v porodnišnici kjer rodiš, otroka pa premestijo v Ljubljano in sta tako ločena.
Meni so omenili, da pri več kot 2000g (upam, da sem si prav zapomnila) porodne teže ne pošiljajo več v Ljubljano ampak sami oskrbijo otroke, tako da nista ločena. Seveda upam, da nobeni ne grozijo kakšni še resnejši zapleti oz. porod celo pod to težo.
V splošnem bi jaz rekla tako, da je Ljubljana novorojenčkom prijazna porodnišnica (tisti Unicefov certifikat, ki se veže predvsem na dojenje in sobivanje), Postojna pa novorojenčku IN mamici prijazna porodnišnica.
Moja opažanja so naslednja. V PO nihče ne zavija z očmi, če prideš s svojim porodnim načrtom, seveda pa upoštevajo varnost in izvedljivost. Jaz sem si želela bolj naravnega poroda in so me recimo celo vprašali, če se strinjam s predtrjem mehurja ali želim počakati na močnejše/pogostejše popadke še nekaj ur na ginekološkem oddelku.
Tudi v PO spodbujajo dojenje, otroka ti pristavijo že v pol ure po porodu itd. in ti pomagajo pristaviti, če jih prosiš. Niso pa glede tega tako fanatični kot sem slišala za LJ, kjer so mnoge mamice že jokale zaradi tega, ker so jih tako podecnjujoče gledali, če niso želele ali zmogle dojiti (Češ: "Gospa, ne verjamemo da ni dovolj mleka / vas preveč bolijo bradavice / otrok noče sesati, samo vi se ne potrudite dovolj.") Če je kakšna prosila za dodatek pa so jo baje celo zavrnili.
V PO imaš možnost kompletnega ali delnega rooming-ina. Jaz osebno sem se prve dve noči odločila, da so mi Vala med 22:30 in 5:00 odpeljali, da sem se malo naspala, oni pa so ga tam čuvali in previli itd. Prve dni si namreč običajno čisto paničen in ga je ves čas treba opazovati, ker zaradi popite plodovnice radi bruhajo/spahujejo in se jim lahko grdo - včasih baje tudi usodno - zaleti, če nisi pozoren. Jaz sem vedela, da bi me tako skrbelo, da ne bi nič spala in bi ga ves čas preverjala. Poleg tega pa dokler ni mleka tudi ni nič usodnega (po mojem mnenju seveda), če ga ponoči enkrat ne pristaviš, sploh ker so prve dni še zaspančki po porodu.
Potem je meni recimo ustrezalo to, da ga prva dva (ali tri?) dni oni negujejo in previjejo. Ponoči in med vizito ga pri sebi oskrbijo, čez dan pridejo v tvojo sobo in ga enkrat ali dvakrat previje in preobleče pri tebi. Drugi dan pride in ti vse pokaže in razloži, sleče ga sestra, očediš in nazaj previješ pa ti sama in od takrat si on your own. To je še posebej dragoceno za tiste, ki so od poroda res utrujene in/ali dosti šivane.
Tretja stvar, ki mi je bila všeč je možnost nadstandardne sobe (doplačilo 25 € na dan), kjer si v sobi sama, imaš kopalnico in wc skupaj samo še z eno osebo, obiske pa vsak dan od 12h do 20h. Sicer so roko na srce tudi druge kopalnice lepo urejene, čiste in dokaj nove in mislim da pride ena na 3-4 osebe - kar je precej bolje kot v Ljubljani.
Mislim, da so to zame bile največje prednosti, če se še česa spomnim pa dopišem. Zdaj je full odvisno od tega kakšen tip človeka si. Poznam recimo kolegico, ki je bila čisto zgrožena nad Postojno, ker ti boš ja mama, to je tvoje edino poslanstvo in imaš da si otroku ves čas na razpolago. In zato moraš po njenem tudi na pol mrtva otroka takoj sama previjati, da se začneta navezovati, ves čas ga je treba pristavljati in nič hudega, če si mrtvo utrujen, ker se zbudiš ob vsakem njegovem gibu in stoku. No, za take je Ljubljana vsekakor boljša izbira. :)
Drugače pa... če imaš katera še kakšno konkretno vprašanje kar na plan z njim in bom poskusila čim bolj temeljito (in čim prej) odgovoriti. :)

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 260
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
5.8.2010 17:44:57   
Anonimen
No tole kar si napisala, se mi zelo dopade! Ja točno to je tisti problem, ki si ga navedla, da me LJ porodnišnica odbija. Preprosto si tudi številka, pa ne da bi bila zahtevna ali kaj, samo glede na to, da se pri prvem otoku učiš potrebuješ nasvet ali "inštukcije" to je pa zaradi velikega števila rojenih otrok in s tem mamic nemogoče.

Kako je pa s prisotnostjo partnerja, mora partner obvezno imeti narejen tečaj, da bi lahko bil pri porodu zraven? Prav tako me zanima, koliko prej in kako si vse to storila, da so vedeli, da boš v postojni rodila? Si imela kakšne preglede? Sicer jaz niti nevem kak seznamček še nimam v mislih, se pa nebi branila kake umirjene glasbe, ki bi me pomirjala.

(odgovor članu Masha_M)
  Neposredna povezava do sporočila: 261
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
5.8.2010 17:55:38   
Masha_M
Za partnerja je zaželeno, da je obiskoval Šolo za starše, ni pa nujno. Prisotnost pri porodu zanj stane 17 € z ddv.

Lokacije poroda nisem napovedovala nič posebej, ker dobiš napotnico za porod, ki jo lahko "unovčiš" kadarkoli (če v enem šusu odteče voda pa itak rabiš rešilca, ki te nič ne sprašuje, ampak odpelje v najbližjo P, torej bi bila to zame Ljubljana). So pa oni v Postojni vedeli, da imam namen roditi pri njih, ker sem bila en teden prej preventivno pri njih, saj je zgledalo kot da mi odteka voda. Takrat so mi potem dali tudi datum za naslednji CTG že kar pri njih, s tem da sem pač prej rodila. user posted image

Glede umirjene glasbe so rekli da je možno prinesti s seboj kak svoj posnet CD, s tem da jaz tega v praksi nisem preverila, ker se nisem spravila k temu opravilu pravi čas. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 262
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
5.8.2010 18:21:19   
Anonimen
Pri meni se zna zgoditi, da me bodo vodili kot rizično nosečnost, zato sem razmišljala, da bi prej preverila pri njih in se najvala za preglede. Sicer, če ti voda predčasno odteče tudi meni ne ujite porod v Lj.

V lj porodnišnici tudi pišejo, da ni obvezno in na bibaleze.si, ko pa pride v prakso, je pa še kako potrebno, da je opravljeno in da partnerja spustijo zraven user posted image

(odgovor članu Masha_M)
  Neposredna povezava do sporočila: 263
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
5.8.2010 18:24:12   
Anonimen
Malo me je zmedlo, ker si rekla, da si imela pri njih pregled. To pomeni, da si verjetno predčasno šla na pregled v porodnišnico oz. na pregled. Načeloma v porodnišnicah nedlajo pregledov razen, če je rizično in me je G napotila v Lj-porodnišnico. Verjetno si ti imela isto, samo da si samoiniciativno šla v postojno? Se motim?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 264
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
6.8.2010 0:32:01   
ljubljana
Jaz sem bila trikrat v Lj porodnišnici  in vsakič sem imela drugačno izkušnjo. Izkušnja z babico fenomenalna roko na srce upam da bo tudi četrtič zraven, res zlata ženska.
Glede previjanja jaz sem komaj čakala da lahko začnem previjati svojega otročka sama, ker sem se vedno super počutila.
Obiski: če si v sobi še s kom in tako je bilo do sedaj vedno se lahko zgodi kot pri meni, da se je h kakšni porodnici usula cela žlahta z mularijo vred, ki je potem skakala tudi okoli drugih novorjenčkov, tulila  itd. Sem enkrat kar sestri pozvonila, ker jih je bilo cca 10 pri eni in kar niso znali potiho govorit. V glavnem sem vsa srečna ker so tokrat uvedli obiske samo za očete brez ostalih in da imaš tako lahko mir in da se lahko naspiš, če je potrebno.

Osebno zelo rada dojim in nikoli nisem imela težav s tem vedno sem dojila do 2,5 leta. Ampak se je v tretje našel en psiho, ki mi je skoz moril, zakaj imam otročka skoz pri sebi pa da mu moram dudo v usta tiščat, pa da ga moram samo na 3 ure dojit in ga je nonstop tehtal pa  moril, da ne pridobiva dovolj na teži in mi na koncu toliko težil da sem malemu dala tisti dodatek ravno samo zato da bo nehal težit in da se bo že spokal stran. noro. Edina ki sem imeal dovolj mleka, da mi je nonstop ven teklo, drugi dve ki ga pa nista imeli in ju je vse noro bolelo sta pa prosjačili za dodatek pa ga ni hotel dat.user posted image Pa še ena hipijevska stara sestra je z njim skupaj delala pa sta se v pričo naz kar pogovarjala kot da nas ni v sobi: " Glej jo spet jemlje otroka iz postelje pa sem ji rekel naj ga pusti 3 ure pri miru, jaz moji tega nisem nikoli dovolil..." Še sedaj mi grejo lasje pokonci od njiju. Vse ostalo osebje pa super, sestre prijazne, zdravniki tudi, samo tista dva kalibra bi odstranila.
Tudi v četrto grem rodit v Lj, seveda z upanjem, da ju na mojem oddelku ne bo.

Si pa nisem nikoli zanla predstavljat, da bi mi otročka odpeljali stran, sem ga enostavno non stop občudojoče gledala. Uživala sem v njegovem vonju, mehkobi, toplini in nebogljenosti in enostavno čutila, da ga moram imeti ves čas ob sebi. Se mi je skoraj zmešalo, ko so ga odpeljali slikat kolke in ga 10 minut ni bilo ob meni.

V Postojno pa ne bi šla, ker sem že tudi sama slišala kakšno slabo na njihov račun, predvsem o njihovi strokovnosti v primeru hudih zapletov.

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 6.8.2010 0:33:57 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
6.8.2010 12:21:24   
Masha_M
ljubljana: Prav vesela sem, da si se oglasila še ti s svojimi (trikratnimi) izkušnjami! Vedno je bolje vedeti nekoliko več kot premalo. user posted image

PilotGirl: Mislim, da imaš zdaj lepo opisana oba vidika ureditve v porodnišnicah in dve praktični izkušnji, tako da boš zdaj nedvomno lahko lažje in bolj informirano sprejela svojo odločitev!

Aja btw... Jaz v Postojni nikoli nisem bila na rednem ali preventivnem pregledu! En teden pred porodom sem odšla tja, ker sem verjela da se začenja porod. Začutila sem rahlo odtekanje vode, kar pa so potrdili tam da je verjetno počil le eden od večih plodovih ovojev, zato sem bila napotena nazaj domov na čakanje na nadaljnji razvoj dogodkov. En teden kasneje sem se spet vrnila tja, ker je šlo tokrat zares. user posted image

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 266
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
6.8.2010 13:07:05   
Lenny1
Drage LJuser posted image  in mamice!

Najprej da vam sporočim, da se nama je 1.8., točno na svoj rok pridružil mali Robin (50 cm, 3.150 g), sad najine velike ljubezni. user posted image  

V sredo sva prišla iz porodnišnice, zdaj smo se pa že lepo navadili na novi ritem... 

Pa še moja porodna zgodba:
iz sobote na nedeljo so se mi ob1h začeli popadki na 5-10 min. Ponoči še nisem hotela "obremenjavati" mojega in starše, ob 7h zjutraj pa sem se odločila, da gremo v porodnišnico (cela odprava). Po CTG-ju so me kar sprejeli (odprta 3cm), sem bila kar malo presenečena, da ne grem več domov. user posted image
Ob 9h sem prišla v porodno sobo (odprta 5 cm) in do 11h samo "počivala" ob svojih popadkih. Zdravnica je prišla in mi predrla mehur, ter aplicirala Dianatal gel (porabili smo samo 1 flaško).
Ob 11h so mi dali umetne popadke in injekcijo proti bolečinam. No potem je pa kar bolelo, vsak popadek bolj... Pa je prišla maska in je bilo boljše.
Ob 13:16 smo pa že imeli malega Robina. Največ mi je pomenila, da me niso nič rezali, šivali in da sem bila čez nekaj ur že, kot da nebi rodila.

Najprej sem bila v sobi sama, potem sem dobila še sosedo. Še enkrat malo "praktičnih" informacij za LJ porodnišnico:
- vložkov dobiš samo 1 zavitek (potrebuješ vsaj še enega svojega); če vam ni škoda denarja, kupite ene "konkretne" za po porodu (jaz jih nisem, pa mi je bilo žal)
- brisač, spalnih srajc, kopalnih plaščev je dovolj
- čaja in mleka je dovolj
- če izbereš vegetarijansko hrano si lačen user posted image
- obiski 15h-18h 100% samo za partnerja in otroke (ni varjante za še koga)
- ostalo pa vidiš, ko si tam...

Upam, da ni bilo predolgo, ampak meni je bilo tako zanimivo brati izkušnje drugih.

Zaenkrat lep dan in lepo nosečnost, mamicam pa veliko užitkov...

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 267
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
6.8.2010 13:09:46   
tinaaleks
lenny-user posted image čestitke!!!

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 268
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
6.8.2010 16:28:09   
teodora75
Masha, zares hvala za tvoje informacije!

Jaz sem definitivno odlocena, da grem tja, razen ce bo zares kriza in bom pac 'odpeljana' v Lj P.
Me pa samo tako zanima se, ce si mogoce 'srecala' ali slisala za katero, ki bi v tistem casu, ko si bila ti tam rodila v vodi.
Grem pa tudi sama na posvet enkrat v prihodnjih dneh, potem bomo pa videli.

Vse lepo se enkrat, tudi ostalim!

T.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 269
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
6.8.2010 17:07:45   
Masha_M
Čestitke lenny! Veliko crkljanja vam želim in čim več spanja. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 270
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
6.8.2010 17:08:59   
Masha_M
IZVIRNO SPOROČILO: teodora75

Me pa samo tako zanima se, ce si mogoce 'srecala' ali slisala za katero, ki bi v tistem casu, ko si bila ti tam rodila v vodi.
Grem pa tudi sama na posvet enkrat v prihodnjih dneh, potem bomo pa videli.

Nisem. user posted image Na obisku so rekli, da takih porodov beležijo cca. 30 na leto, tako da moraš imeti že kar "srečo" da trofneš na takega ko si ravno tam. user posted image

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 271
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
7.8.2010 14:31:17   
katrinka
mjavmjav - super za fantica in lepo povprecje - vrjemi je bolje malo vec - v mejah normale seveda,k malo premalo...
in,ime ze izbranouser posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Lepo ste se razpisale Veliko za prebrati. Jaz pa za bukvami, študijske obveznosti kličejo.


pridna, kaj pa studirasuser posted image

porodnisnice
- jaz menim da se za vsako najde porodnica ki je imela lepe in porodnica s slabimi izkusnjami, tako pac je, jaz sem kot rezervo vedno imela postojno ali kranj - glede na to, da sta cirka enako oddaljeni od mojega doma,ker pa smo imeli tok tezav bom seveda ostala v ljubljani - sploh ce mi bodo sprozili k bolj vejo kaj se je z mano dogajalouser posted image

lenny - cestitke za robinauser posted image veseli me da si mela lep porod brez tezav...zdaj pa veliko veliko cartanjauser posted image



(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 272
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
7.8.2010 14:32:18   
katrinka


...................................................................................................
user posted image   * Ljubljanske nosečke*  user posted image

...................................................................................................
 
PDP      Nick (starost)         nosečnost           število otrok         spol

user posted image 11.08.2010
     sky77                                 3.user posted image                         2user posted image                   user posted image
 
user posted image 18.08.2010
     hermy1 (44)                       5.user posted image                         3user posted image                   user posted image   

user posted image 26.08.2010    
     ninci                                   3.user posted image                         2user posted image                   user posted image    

user posted image 01.09.2010
     lumpa6 (37)                       7.user posted image                         5user posted image                   user posted image                                   
user posted image 05.09.2010
     tinkatonka                         2.user posted image                         1user posted image                   user posted image   

user posted image 07.09.2010
      katrinka                            2.user posted image                         1user posted image                   user posted image    

user posted image 15.09.2010
      Božička09 (27)                 1.user posted image                          0user posted image                   user posted image       
user posted image 30.09.2010
     Tinaaleks                          2.user posted image                           1user posted image                   user posted image
    teodora                           1.user posted image                            0user posted image

user posted image 05.11.2010
    
renesme                          2.user posted image                            1user posted image                   user posted image

user posted image 12.11.2010
   pikizenc                           1.user posted image                            0user posted image                   user posted image

user posted image 13.11.2010                    
     novembrska                    1.user posted image                             0user posted image                  user posted image

 
user posted image 15.11.2010                     
     ljubljana                          4.user posted image                            3user posted image                   user posted image
 
user posted image 06.12.2010
      Mjavmjav                         1.user posted image                            0user posted image                  user posted image     

user posted image 15.12.2010
      Loona (24)                      1.user posted image                            0user posted image  

user posted image 22.2.2011
  pilotgirl7                           1.user posted image                            0user posted image                  user posted image



Trenutno število nosečk:
17



(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 273
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
7.8.2010 18:43:07   
Masha_M
sky77: Sooo, you're next. Kakšno je stanje? user posted image

katrinka: Kako se držiš? Kakšne spodbudne novice?

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 274
   RE: ljubljanske nosečke - 4.del
8.8.2010 4:24:01   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M

katrinka: Kako se držiš? Kakšne spodbudne novice?



sem hotela ze cez dan napisat pa je zmanjkalao casa...v petek sem torej mela pregled in sem vedla da ne bom notri ustala - sploh zato k sem mela drugo dohtarco k je una od prej na dopustu,no in ta ne vidi nic slabega, ja imamo zaostanek,ja teza je bolj svoh a drugace nic panike delat - po njenem namrec,
meni se kr mesa - vsak dohtar po svoje,sicr mi je ta dohtarca delala ac in ni sans da mi se sprozi,ok
naslednji ponedeljek mam pri njej pregled - me je kr prevzela da me bo ona sedaj vodila in bove naredile uz pa ctg,pa prej morm vodo pa kri ze oddat,pol se bove zmenile kdaj bo sprozila ce prej seveda sama ne rodim - 21.8. al 27.8. - takrat je ona dezurna da bo mela cel porod loh cez

evo,to so novice
meni je vsec da se ne rodim,k vsak dan je kak gram vec pa tko
samo sm pa zmatrana od vseh teh dohtarjev k mi tok mesajo glavo...na koncu bom rodila 4kilsko dete...hehe
mogoče se kak rekord postavla

me je prej ful matral...sm ze islila da je to to...pa se je umiril

zdaj pa probat nazaj zaspat...lahko noc

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nosecnice in vreme
maca83 RR

Po parih dneh nore vročine se je končno malo ohladilo. Sonosečke, kakšno se vam zdi vreme?

koncno grem lahko sprosceno ven iz hise (67%)

pa ne dez no, mi pa pakiramo za morje (6%)

vreme me sploh ne moti (11%)

na nasem koncu je dezja prevec (0%)

temperatura sploh ne vpliva na moje pocutje (17%)


Število vseh glasov: 18

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!