|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
28.10.2010 20:05:25   
buškolinka
veš, nagaja, priporočajo postopno uvajanje teh gibov, pa mu mogoče zato še ni blo tolk všeč
to kar sem vam danes pokazala so bili u bistvu bolj kot ne novi gibi tudi za nas...
pred tem smo jih pa z glavo navzdol samo iz ene rame na drugo ramo dajali, tako da se je Valentina na to zdaj že čisto navadilauser posted image
in ravnokar sem še doma mojemu pokazale te gibe...me je kar malo čukasto gledal..."to pa zgleda mal čudn" je rekuuser posted image ...in sem jo očitno spet tako zmatrala, da mi je SPET (danes je namreč pod Emporiumom spala kar tri ure!!!) zaspala tak hitro, da je nisem uspela niti pravočasno v posteljco odložit user posted image  
Imam občutek, da bomo te vaje zdaj izvajali vedno pred spanjemuser posted image

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
28.10.2010 20:30:37   
anajrim
babe ste pa res naklofale...škoda ker sem mogla it...ma pizza je bila pa dobra user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
28.10.2010 20:52:46   
.tojeto.
Pozdravček čvekice,

še dobro da je še vedno sonce, kaže da niste bile dovolj zgovorne user posted image .
Tiste, ki hodite na telovadbo bi pa lahko opisale kakšno vajo, bi vam bila ful hvaležna.

Drugače pa se me zanima, kako kaj vaši papajo ponoči. Naš David je imel samo eno obdobje, ko je jedel samo dvakrat ponoči, sedaj pa spet je na uro in pol, v najboljšem primeru na dve uri user posted image . Meni se že kar malo meša, ko celo noč tavam med spanico in otroško sobo. Ampak on vsako rundo ful poje. Sedaj pa ne vem - ali je možno da res še vedno toliko rabi ponoči. Potem pa še okrog petih zjutraj začne kakati in lulati in je seveda konec s spanjem.
Sem se odločila in pričela uvajati riževo kašico z mojim mlekom, ampak do sedaj je uspel pojesti samo kakšno žličko (trudiva še že štiri dni).
Vesela bom vsakega mnenja.

Pa še vprašanje glede spalnih vreč - če ga date v to vrečo, ali ga potem za dojenje kar z vrečo ven vzamete? Ker jaz vedno med dojenjem celega prešlatam, če slučajno ni kaj iz pleničke ušlo in če bi bil v vreči tega ne bi mogla. Če ga pa vsakič dajem iz vreče je pa verjetno to precej zamudno in se otroček preveč prebudi. O vreči razmišljam, ker se tako rad razbrca in ga potem dobim čisto odkritega na drugem koncu postelje...
Ajaja, koliko se moram še naučiti.

No, bom zaključila tale roman za danes. Lepo pančkajte. Papa

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
28.10.2010 21:55:09   
Kiwa
Ja, danes je bilo pa res dolgo druženje. Najino prvo, zato sva pa mogli bit do konca. Od doma sva šli ob pol enajstih, domov pa sva prišli ob petih! Meni je bilo super, Gaja je bila tudi zelo zadovoljna, še bova prišli user posted image .

TandJ, sva te oba dodala na fbju, da ne boš imela mojega fanta za neresnega user posted image user posted image user posted image . Saj veš, kaj mislim ane?

Buškolinka, telovadba pri naju žal ni pomagala, da bi Gaja hitreje zaspala. Je bila sicer ful zaspana, ampak kaj ko je nad nami ob pol desetih zvečer potres user posted image user posted image

.tojeto., mislim, da se teh vaj ne da opisat, je treba kar v živo videt to. Vsaj jaz vem, da si ne bi predstavljala, kaj moram delat, če bi mi nekdo samo opisal vajo.
Spalne vreče jaz ne uporabljam, čeprav tudi Gaja leze po zibki gor in dol. Samo mi imamo v stanovanju ful toplo, tako da je samo v tanki pižamici in odkrita. Zjutraj je vedno prijetno topla. Sicer vem, da zaradi dihal ni ravno najboljše, da spi na 23 stopinjah (približno), samo ni druge možnosti. Pač stanovanje z napakami. Pa še vem, da bi Gaja zvečer, če bi jo dala v vrečo, znorela, ker ne prenaša vročine.

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
28.10.2010 22:32:54   
buškolinka
vaje - user posted image res je mal težko opisat te vajeuser posted image  razen nekih osnovnih ogrevalnih vaj:
- otrok naj leži na tleh na hrbtu
- izmenično potiskaj pokrčeni nogici (oz. koleni) v trebušček s tem, da mora biti nogica, ki jo ne potiskaš v trebušček, ravno iztegnjena - potisneš pa kar močno v trebušček, da mu na ta način masiraš črevesje in pogosto takrat spuščajo vetroveuser posted image
- istočasno potiskaj pokrčeni nogici (oz. koleni) v trebušček
- s pokrčenima nogicama delaj kroge v medenici (oz. kolkih)
- eno nogico (npr. levo) naj ima iztegnjeno, drugo (desno) pa primeš za gleženj in jo pelješ preko iztegnjene leve nogice tako, da se s stopalom dotakne tal na levi strani telesa oz. še bolje naj se dotakne leve rokice; potem strani zamenjaš
- rokici primeš za zapestje in ju iztegneš stran od telesa (kot bi s telesom naredila križuser posted image ), potem pa ju prekrižaš pred telesom (na prsih) tako močno, da se stikata komolca; rokici izmenjuješ tako, da je enkrat leva nad desno, in obratno.
- otroka obrneš na trebušček (naj pase kravice), ga potreseš za nogice (mu tako sprostiš medenico), primeš za gležnje in potem izmenično približuješ stopalo ritki

hmmm...to je bilo najlaže opisljivo, ostale vaje pa že težko opišem in jih je res treba videti v živo, pa še kakšne predpriprave so potrebne...
pravijo pa da ti otrok že sam daje vedeti, koliko zmore in ga moramo pri tem samo spodbujati. nobene vaje pa ne smemo delati na silo!

Kiwa - škoda da vaju (oz. Gaje) vaje niso uspavale, morda vam pa jutri uspeuser posted image

spalna vreča - mi jo uporabljamo, tako da ima tamala spodaj oblečen samo bodi z dolgimi rokavi (brez hlačk, nogavičk in kakršnekoli dekice ali kouterčka), je pa res, da se ji njena mala sobica (kljub ugasnjenemu radiatorju) segreje tudi do 23-24 stopinjuser posted image , čez dan pa imamo vedno okoli 21 stopinj. med dojenjem je pa nič ven ne jemljem, ker je ponoči tudi ne previjam.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
28.10.2010 23:37:02   
candy24
IZVIRNO SPOROČILO: anajrim

babe ste pa res naklofale...škoda ker sem mogla it...ma pizza je bila pa dobra user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hehehe user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
28.10.2010 23:39:30   
balem
Ojla, sam tok, da vam povem, da imam novo slicko v albumu z Manco od Joie ;)
MI je dovolila, da jo dam gor, ko sma danes slikale najne babike ;)

(odgovor članu candy24)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
28.10.2010 23:40:55   
candy24
IZVIRNO SPOROČILO: arruba

No pa mi ni uspelo prit user posted image
Je mali ob devetih tako zaspal, da mi ga je bilo škoda budit s tlačenjem v tople cotke in lupinico, pol je pa kar spal in spal..
Upam, da ste se imele fajn in da Candy čim prej objaviš fotke! 

Škoda, ker vaju ni bilo. Fotkič je bil v torbici, ampak smo tako čvekale, da nisem uspela narediti niti ene fotke. user posted image Bom drugič, ko bosta tudi vidva prišla.

(odgovor članu arruba)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
28.10.2010 23:43:23   
candy24
IZVIRNO SPOROČILO: nagaja28

punce, ta vikend se ura prestavi, tako, da lahko zamaknemo ritem naših malčkov, bojo prej spat hodili, jupiuser posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
28.10.2010 23:44:18   
candy24
Danes mi je vse smešno... user posted image

(odgovor članu candy24)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
28.10.2010 23:47:28   
candy24
IZVIRNO SPOROČILO: buškolinka

Imam občutek, da bomo te vaje zdaj izvajali vedno pred spanjemuser posted image

user posted image user posted image Zdaj vem kaj naredit, če Oskar kdaj ne bo hotel zaspat... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1061
28.10.2010 23:49:18   
candy24
Punce, danes je bilo res super. Še več takšnih druženj!!! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu candy24)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
29.10.2010 6:53:23   
.tojeto.
Hvala Buskolinka. Ful uživa  v telovadbi in mi bo tvoj opis prav prišel.
Tudi jaz načeloma ne previjam ponoči, samo če je pa moker bodi, potem pa ga že moram previti, ne morem dati mokrega nazaj v posteljo. Ali se tebi nikoli ne zgodi, da bi pri straneh kaj ušlo iz plenice? Katere pa uporabljaš?

(odgovor članu candy24)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
29.10.2010 8:34:28   
DanijelaNeli
Jutro...

Aj ma ste res "čakulone" (beri klepetulje)bi rekli Primorci!..do 16h.

CANDY...a si jedla kakšne tortice z alkoholom pa ti daje na smeh?user posted image

Glede telovadbe pa se mi zdi res super...Jaz sem gledala,da bi hodila v dopoldanskem času v Koper,(studio Maja)...

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
29.10.2010 9:08:40   
nagaja28
živjo

candy smeh je pol zdravjauser posted image . evo tale link, o katerem smo se včeraj pogovarjale http://www.cunda.de/Shop/HtmlOver/over_babies.html?l1=%27Babies%27&l3=%27Kollektion%27&l4=%27Jacken%27

za tiste, ki vas pa telovadba zanima lahko pa tole pogledate
http://bibaleze.si/clanek/dojencek/video-igriva-vadba-za-dojencka.html
http://bibaleze.si/clanek/dojencek/video-vesele-akrobacije-z-dojenckom.html

anajrim, mi smo tud imeli picouser posted image

tojeto, uvajanje gre počasi, vsak dan kakšna žlička več, pa bo. drugače se pa otroci lahko začenjajo zbujat, ko se spremeni temperatura. če je ponoči preveč zakurjeno ali premrzlo.

Neposredna povezava do sporočila: 1065
29.10.2010 10:35:27   
extra
Bejbe ali vaše malčke že kej zobki dajejo?
Našo že ful se mi zdi. Rdeča lica, jok ponoči danes več kot uro, roke skoz v usta, sline neomejeno...
Prov bogica je. Kaj šele bo.

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
29.10.2010 11:11:47   
buškolinka
IZVIRNO SPOROČILO: .tojeto.

Hvala Buskolinka. Ful uživa  v telovadbi in mi bo tvoj opis prav prišel.
Tudi jaz načeloma ne previjam ponoči, samo če je pa moker bodi, potem pa ga že moram previti, ne morem dati mokrega nazaj v posteljo. Ali se tebi nikoli ne zgodi, da bi pri straneh kaj ušlo iz plenice? Katere pa uporabljaš?

uporabljam pampers premium in se mi še ni zgodilo, da bi premočile user posted image  včasih se pa res zgodi, da se ob straneh pokaže malo kakcauser posted image , ampak imam to srečo, da se naša pokaka skoraj vedno zjutraj, ko se že zbudiuser posted image  
se je pa enkrat res pokakala ob ene 4h zjutraj in je nisem previjala (nič ni šlo čez) do 8h zjutraj, pa je bila ritka čist lepa. je pa od otroka do otroka odvisno.

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
29.10.2010 11:13:10   
buškolinka
IZVIRNO SPOROČILO: candy24

Danes mi je vse smešno... user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu candy24)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
29.10.2010 11:14:10   
buškolinka
IZVIRNO SPOROČILO: DanijelaNeli

CANDY...a si jedla kakšne tortice z alkoholom pa ti daje na smeh?user posted image

Ja, očitno je bilo v tiramisuju kapljica ruma preveč user posted image

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
29.10.2010 15:21:10   
.tojeto.
Buškolinka: bom preizkusila te plenice (trenutno uporabljam Active baby iz Mullerja, pa so že nekajkrat spustile), da vidim, če zdržijo poplavo, ki jo ponoči naredi naš navihanček. Se tudi jaz močno izogibam nočnemu previjanju, tudi pri nas ni problem kakanje, ampak lula pa celo noč in včasih sredi noči plenica pri straneh premoči in v takem primeru revčka res ne morem pustiti mokrega.

Neposredna povezava do sporočila: 1070
29.10.2010 20:35:03   
petrca2507
buškolinka...včerajšnji dan sva potem izkoristili za sprehod po sončku. Sem najprej še hotela it pogledat, če je še katera ostala tam, pa mi je bilo preveč luštno na sončku, da bi posedala notri.

Z Niko sva imeli danes tretji pregled pri P. Velika je 61,5cm in težka 5.800g. Bila je tudi prvič cepljena in sploh vedla ni, da je dobila pikico. user posted image  Jst sm se pogovarjala z njo, ona se mi je smejala nazaj in to je bilo to.

www.petrca.net

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
30.10.2010 21:34:38   
balem
Evo ga... zgleda, da bomo res imeli še enega bejbija (ati je čist presrečn, mami pa še en mal prebavlja novičko)user posted image
Sicer smo vsi veseli, jst samo upam, da bomo zmogli, zdej si pa še sam namislimo en način kk povedat dedijim in babicam...user posted image
Sma se menla, da bi za naslednjega bejbija Neža povedala, ampak mislim, da se v naslednjih 2h mescih še ne bo naučila govorituser posted image
Je pa res, da bo čez 2 leti najhujšega konec. No na hitro, zdej se grem pa cartat k tastarejšemu sončku, ker mali sonček pana, najmanjši in najmlajši sonček pa še ne zganja oslarij user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
30.10.2010 21:52:10   
nagaja28
balem čestitke...je šlo pa hitro tole.user posted image mene bi kap zadelauser posted image . ampak, če ti je usojeno, ti je pač usojeno. midva sva tudi na kondomih in upam, da kaj ne poči user posted image , ker včasih bi že ta dva, ki jih imam malo na off dalauser posted image . upam, da ti ne bo kaj preveč slabo, dugače pa držimo pesti, da bo vse ok.user posted image

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
30.10.2010 22:34:48   
buškolinka
balem čestitke še od mene user posted image user posted image user posted image  pa saj to pomeni, da bosta z Nežo imela zelo skupaj RD, a ne?
tud midva misliva imeti majhno razliko, čeprav upam, da ne tako majhno kot vi user posted image

ko smo pa že ravno na tej temi: punce, ki jemljete cerazette in ste dobile prvo user posted image , a ste dobile tudi že drugo user posted image  in po kolikem času...jst sem zdej mal zmedena, ker je od moje prve user posted image  minilo cca 45 dni pa niti ne vem a bi morala biti redna, ali je zdaj vse zmeštrano?!

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
31.10.2010 10:32:47   
pikapolonica20
balem-čestitke....
buškolina- tudi jaz jemljem cerazzet pa imam user posted image  na 14 dni tako da sem se oločila da t tablico ki jo imam pojem do konca potem pa bom raje počakala da neham dojit in bom vzela logest ki sem jih jemala pred nosečnostjo .....cerrazet mi res niso všeč ... 

Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?