|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
27.10.2010 9:05:54   
đanika
jutro

ja Anajrim jaz sem videla v DM in BC aptamil za enkrat 0.70 € stane taka mala vrečkica. Mi bomo to poskusili ker mama mora v šolo user posted image  in si včasin ne načrpam dovolj mleka.

Mi pa vsi prporočajo Novalac??? Baje je najlažje prebavljiv ne vem kaj naj.

Balem uf kaj je to dobro al slabo..? Povej da držimo pesti al pa čakamo stabo..user posted image
Tvoja pupa je pa prava babnca, da to že vse popapca pridna..

lep pozdrav pošiljamo sneg in sončka iz pohorja user posted image  Danijelaneli bi raje mela burjo in bila na morju kot pa zdaj sneg tule na pohorju zamenjava???user posted image

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
27.10.2010 9:09:00   
DanijelaNeli
Jutro..
Pri nas še burjasto,a pravijo,da bo popoldan umirjen brez te nadležne burje!

Ker morem Noemi peljat kaj ven...Se ji je včeraj prav poznalo,da nismo bili nič zunaj.

Manjši paketki AM...jaz sem zasledila samo od Aptamila. In še to je novo na tržišču.
Jaz sem glih zadnjič stresla celo škatlo Novolaca stran,ker sem ga enkrat odprla in so trije tedni minili.user posted image

Jst klicarim gineko.amb. in ne delajo do petka.Da si grem tole Mireno vzet ven.Včeraj sem naredila celo študijo o teh hormonskih zaščitah.Ter zvedela od ene RR-ovke,da Mirena vsebuje isti hormon kot tabletke Carezette.
Katere so ji tudi delale probleme pri dojenju.S količino le tega in zavračanje user posted image  od dojenja.
Ko jih je nehala jemat,in se sčistila tega hormona,je normalno polno dojila še naprej in mleka je imela v veliki količini.

Aja,kje so kaj Bina83,pa Mala Biba,Joie,Martinčka,...

Đanika... pomoje bii prav pasala ena menjava za teden dni,a?user posted image
Ker pri burji ne moreš it ven...še dobro no,da imam zaenkrat košaro v vozičku,ki nudi maximalno zavetje.Ni tistega direktnega pihanja v telo in obraz.

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 27.10.2010 9:13:44 >

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
27.10.2010 9:44:08   
tinca10
mi tudi že na polno uvajamo GH: poskusili smo že korenčka, špinačo, bučke, jabolko, krompir in slive. Edino nad slivami je čisto navdušena, no pa korenček gre ene par žličk v usta, ostalo je pa po večini letelo po dnevni... se je naučila fino pluvati ven in ne vem kdo ji je to pokazal user posted image

DN: jst jem Cerazette in nisem opazila prav nobene razlike od takrat ko sem jih začela jesti. Imamo težavo pri dojenju s firbčnostjo, zadnje dva tedna se mi sunkovito z glavo obrača v kontra smer, če se še kaj dogaja zraven ali pa samo kej opazuje. Nič ne sme zamuditi...

pa poleg naštetih pogrešamo še soncekraay, nje tudi že kar nekaj časa ni bilo.

Anajrim: a flaško ti pa hoče zagrabit? Jst mam težavo, da noče nobene flaške več zagrabit... nekaj časa je pila čaj iz Aventove, potem kar naenkrat ni šlo več. Sem ji kupila Chicootovo in sploh ne zna zagrabit cuclja, potem sem ji kupila od Mam (sem upala na uspeh, glede na to da ima dudice od Mam-a in je cucelj podoben) in je pila čaj iz nje 2krat, zdaj pa niti te noče več zagrabit. Samo joška je ok... razvajenka mala

no sem pa se jst pregrešila... sem poskusila jesti fižol in sem upala, da ne bo hujših posledic. Pojedla sem ga res samo dve veliki žlici (drugače sem ga bila navajena zmazati tudi celo skledo) in imamo že dve dni hudič... jih spušča kot zmešana in malo jo napenja. zdej gre počasi na boljše, tako da sem zaenkrat končala s poskusi, da bi jst jedla stročnice dokler dojim.

jutri se vidimo a ne?

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
27.10.2010 12:54:26   
pupika
anajrim, mi imamo mleko od sunvala, ravno za take primere če moram jaz kam it, drugače jo polno dojim. Lahko si malo prebereš na njihovi spletni strani www.sunval.si. Je pa pakirano po 2* po 300g. Jaz sem se odločila za to mleko, ker je najbolj bio-naravno.

Jaz sem pa danes naši mali dala eno žličko banane in je tako jedla, pa zaenkrat ni nobene reakcije, no saj bo že čez dober teden dopolnila 4 mesece pa še več kot 7kg ima.

DanijelaNeli, res je škoda da zaradi mirele Noemi noče več dojit, jaz si jo bom dala vstavit čez 6 mesecev, sedaj pa imam doma tabletke cerazzete, pa se še nisem opogumila da bi začela jest, upam, pa da ne zanosim, ker ne bi smela, zaradi operacije ki sem jo imela.

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
27.10.2010 13:42:35   
Srčekgirll
IZVIRNO SPOROČILO: DanijelaNeli

Uff,kakšen dan,...Tale burja nas ne pusti ven..

Upam,da res jutri poneha,ter,da gremo na sprehod kot se šika.

Srcekgirll...veš,da se je meni to začelo dogajat in mi ni dalo miru.

To,da je mleko slabo...to nikakor ne drži.Ker ta trditev ne obstaja.
Prejle sem klicala prijazno Alenko na svetovanju za dojenje...LLL Slovenije.
...Povedala sem ji kakšna je situacija...pač,da se zadnje dneve nekaj krega na joški,kot takrat ko so bili krčki,le da dela še čudne face,ko dela prve požirke.Ter da se je količina mleka zmanjšala.

Nakar me je vprašala,če sem pričela z jemanjem kakršnekoli hormonske kontracepcije... in ja,teden dni nazaj sem dobila Mireno. To je pol to.
Rekla mi je,da sem četrta s tako situacijo,ki jo je poklicala... pač horm.kontracepcija ima učinke na dojenje.
Enim se to pokaže kot neželen učinek enim pa ne.
Prav na jok mi je šlo,ko sem pomislila,da si ne bom zafurala prelepega in koristnega dojenja z eno klinčevo Mireno.Res ne.
Dojenje mi res ogromno pomeni,ter ima za mene neprecenljiv pomen.
Kar seveda ne pomeni,da obsojam tiste katere ne dojijo.Pač če se ne da in mleka-pač ni...

Pa saj se lahko kako drugače zaščitimo,ne.In po vsej verjetnosti si jo bom vzela ven,ter spet vzela malo kasneje.

Jst ne jemljem nobenih tablet, jedla sem (dokler nism nehala dojit) sveže kar sm zaužila je bla banana, jabolko ostalo vse kuhano, pazila sem, kaj jem.
Mleko je sam ko sem si stisnila je blo čist vodeno, ni blo več tako k je blo včasih na začetku. Tud k sm ga spumpala in dala v flaško in shranila v hladilnik, se na vrhu ni nardila smetanca ( k je stalo čez noč) tok veliko kot je bla na začetku, komaj da je je blo kaj. In obstaja trditev da je mleko slabo, švoh, vodeno ni tko močno kot je blo in se otrok ne naje. Mleko je lahko tud grenko.

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

Neposredna povezava do sporočila: 1030
27.10.2010 13:42:37   
Srčekgirll
IZVIRNO SPOROČILO: anajrim

eno vprašanje - ima katera otroka ali pa mu dodaja kako dreugo mleko kot aptamil????

Jst mui dajem Novalac 1

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
27.10.2010 14:24:59   
Joie
DanielaNeli - tuki sem! Uf hvala, da se še katera sploh spomni name, glede na to, da se od poroda sploh nisem nič javla! user posted image Sej včasih sem mal počekirala kot ste, sam za pisanje pa zmanjka časa! Moji babiki mi vzameta ful časa, ko sem fraj pa pospravljanje, likanje, zlaganje cot (ne vem od kot jih imamo tulk, non stop perem) user posted image , zvečer se mi pa ne ljubi rač pržgat...

Včeraj sva imeli posvetovalnico - bila je cepljena, velika je 62cm, težka 6kg! Se pridno dojima - dobro, da ste napisale, da lahko mirela vpljiva na dojenje, sem tud jaz že razmišljala o njej - zdaj bom raje počakala še kakšne pol leta! A menstro ste že po večini doble? Jaz sem jo prvič 7m po porodu, upam, da bo tudi zdaj tako!

Aja spanje - že od začetka se drži pol 10 ure, ko zaspi za noč! Dojima se pa 1x in nato spet ob 8ih zju3. Upam, da tako ostane še nekaj časa! S Hano sem imela bistveno več problemov, se je tud non stop zbujala in visela na zizi!

Tinca - jaz sem ga tudi prejšnji teden usrala s prehrano - sem jedla ričet in jo je tudi napenjalo! Zdaj tud bolj pazim, kaj dam v usta! user posted image

Balem - uf, tole boš pa ju3 mal bolj podrobno poročala!

GH - jaz bom še malo počakala! Hani sem jo začela dajat pri 5,5 meseca in verjetno bom tudi pri Manci počakala do takrat!

AD3 - jemljemo, pa tud večkrat pozabim! user posted image

Manjši paketki AM - tud jz sem zasledila samo aptamil! Sem kupila zadnjič dva paketka, da grem bolj brez skrbi s Hano na telovadbo, pa pravljice poslušat. Ga pa zaenkrat še ni blo treba uporabit.

No zdaj pa grem - me Manca tak ogovarja ven iz ležalnika, da jo morem mal pocartat! Uživajte! Se bom zdaj probala večkrat javit, uf pa še slikce morem enkrat mal pogledat....

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
27.10.2010 16:16:41   
nagaja28
živjo, nekaj časa nazaj je ena prilepila linke o prehrani dojenčkov oz. recepte, zdaj pa tega ne najdem user posted image . si je mogoče katera zapomnila?

(odgovor članu Joie)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
27.10.2010 16:28:20   
nagaja28
sem že našla, hvala vseeno.

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
27.10.2010 16:51:40   
tix
IZVIRNO SPOROČILO: nagaja28

sem že našla, hvala vseeno.

a daš še za druge user posted image

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
27.10.2010 17:25:39   
arruba
Dan punce,

tokrat sem pravočasno videla, da se menite za srečanje - upam, da mi tokrat uspe prit, je pa seveda odvisno od malega šefa, kaj bo rekel. Bi vas prav rada spet malo videla in počvekala user posted image

Drugače pa je naš bebo ful priden, ziher se 3 ure na dan smeje in "pogovarja", spi pa bolj tako po navdihu user posted image user posted image . Ziher ima eno kratko jutranjo rundo max. pol ure, potem pa tekom dneva eno daljšo (včeraj 4 ure, sem skoz preverjala, če še diha - zgleda, da je bolj po mami zaspanec..). Za čez noč mi zaspi dokaj pozno, ponavadi nekje med 21.30 in 22, potem pa spi vsaj do 4h ali še dlje, kar se mi zdi ful dobro glede na to, da se dojiva. Za zaspat pa nimam kake posebne taktike - ponavadi zaspi med dojenjem, če pa ne, ga po dojenju položim v posteljico z dudo in ponavadi ga potem zmanjka, ker je ob taki uri že precej utrujen. Ne vem pa še, kako se bova lotila uspavanja, ko se ne bo več dojil - sedaj nam včasih uspe, da zaspi, če prižgem kuhinjsko napo user posted image  to pomaga tudi, kadar sitnari - malo prižgem napo in z njim postojim spodaj, pol pa gleda lučko in se čudi ter neha cmihat.
Je pa tudi kar konkreten dedec - na posvetovalnici pri 2 mesecih je imel 60 cm in 6 kil, naslednjo imava drug teden, pa bomo vidli, kaj bodo rekli - je pa že zdavnaj prerastel št. 62. Tako da me že pošteno boli hrbet od dvigovanja, sem ravn danes iskala dobre vaje za križ in ugotovila, da so itak najboljše tiste, ki smo jih delali pri jogi, pa se sama nanje nisem spomnila.

Balem: uhhhhhh, zoprno zoprno

Tinca10: mogoče ti bo zgrabila flaško, če boš najprej poskusila parkrat dojit z nastavkom, ker ima malo drugačno obliko. Meni se je sicer zgodilo to, da sem na začetku dojila z nastavkom, ker drugače ni šlo, pol se je pa tako navadil nanj, da brez njega noče jest in se dela, da me ne pozna user posted image  no pa zdaj sem se sicer že čist navadila, je pač malo več kolobocije, preden se naštimava za dojit pa mal več packarije, ko se odstavljava, ker vedno ostane malo mleka v nastavku

Alarm kliče, šibam..

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
   RE: Julijske mamice 2010
27.10.2010 17:39:11   
nagaja28
evo tix: http://www.paparica.si/

takole vmes dobimo veliko koristnih nasvetov, ko pa rabimo, pa ne najdemo potem.

(odgovor članu zlicka)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
27.10.2010 18:05:56   
anajrim

IZVIRNO SPOROČILO: candy24

Srečanje - 28.10. ob 10h slaščičarna Grad pod Emporiumom:

Anajrim
T&J
Pikapolonica
Tinca
Nagaja
Buškolinka
Kenya
Spelchy

candy + težkokategornik user posted image user posted image

Da ne pozabimouser posted image user posted image user posted image

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu candy24)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
27.10.2010 18:46:38   
candy24
IZVIRNO SPOROČILO: anajrim

IZVIRNO SPOROČILO: candy24

Srečanje - 28.10. ob 10h slaščičarna Grad pod Emporiumom:

Anajrim
T&J
Pikapolonica
Tinca
Nagaja
Buškolinka
Kenya
Spelchy

candy + težkokategornik user posted image user posted image   + fotkič user posted image user posted image user posted image

Da ne pozabimouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
27.10.2010 18:47:56   
petrca2507
tinca...kaj pa flaška od Tomme Tippee? Od prijateljice tamala tud ni hotla prijeti nobenega cuca, tega pa je.

Mogoče tudi midve prideva jutri, samo nič ne obljubim, da bova točni, ker je Nika prava zaspanka. user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
27.10.2010 18:48:37   
candy24
Midva prideva, ampak bova 100 % zamudila... user posted image

(odgovor članu candy24)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
27.10.2010 20:28:46   
balem
Joie.... kiro presenečenje! user posted image
Sem te hotla že mal opravičituser posted image user posted image user posted image
Itaq podrobnosti ju3.
user posted image bi mogla včeri pridit, pa še nč, bomo vidli, sem se že sprijaznila, kar bo pač bo, itaq bi mela vsej še enga (po planih sicer še ne tok kmal) ampak kar bo pač bo... Drugič pa spet kaka druga kontracepcija, ker ne zaupam več plastiki.user posted image

(odgovor članu candy24)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
27.10.2010 21:18:46   
balem
GH, laufa res fino fajn, je pa naša zdej tud mal čudn odnos do flaše dobila ji nekot ne leži več najbolj... Čaj še ni panike, pojest je pa že neki druga.
Je pa res, da se vsej men zdi, da končno mal bolj je (glede na scene na začetku z AM, je tole prijetno presenečenje). Sem pa ravno včeri slišala, da baje spet po najnovejših raziskavah (itaq, kaj pa druga) da bi se nej začelo uvajanje GH med 16 in 27 tednov. Nove fotke v albumu kok naša fajla je špinačo user posted image

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
28.10.2010 8:46:32   
DanijelaNeli
Jutro...

Sonček,....burje ni!user posted image

Dovolj bo tudi spanja...za Noemi mislim,...od 19.h do 7huser posted image
...meni pa bi še tako pasalo ležat...ker sem se že včeraj popoldne slabo počutila,ponoči pa sem imela neko mrzlico,me je treslo za crknit,...pol pa zakuhala.
Sem pa ful taka švoh in ne morem prav nič...
A ob majnih otrocih nimaš kaj počivat,...in ne moreš...razen ko bo šla ona spat.
Nelico je tati peljal v vrtec...

Ve pa uživajte na kofetkanju...in seveda pojejte eno tortico za nas mankajočeuser posted image ...

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
28.10.2010 14:00:32   
arruba
No pa mi ni uspelo prit user posted image
Je mali ob devetih tako zaspal, da mi ga je bilo škoda budit s tlačenjem v tople cotke in lupinico, pol je pa kar spal in spal..
Upam, da ste se imele fajn in da Candy čim prej objaviš fotke! 

Neposredna povezava do sporočila: 1045
28.10.2010 14:19:21   
petrca2507
Nama tud ni uspelo priti, ker se je Nika zbudila šele ob 10.30. Tole je bil sedaj eden izmed rekordov v spanju. Spat je šla malo čez 21, se zbudila ob 4.30 ter napol v spanju pojedla svoj obrok, potem je pa kar spala in spala.

www.petrca.net

(odgovor članu arruba)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
28.10.2010 17:33:39   
buškolinka
arruba in petrca škoda da nista vseeno prišli...smo bile tam do 16h user posted image

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
28.10.2010 18:52:57   
tinca10
o klepetulje... ste se pa res zaklepetale, ubistvu ste cel šiht oddelale tam ;) potem sva pa mi2 še zelo zgodaj po treh urah odšle

buškolinka: čist si me navdušla nad telovadbo, tako da se bova čimprej pridružili

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
28.10.2010 19:59:06   
buškolinka
se vidi, da znam "prodajati"  oz. ne znam skriti svojega navdušenjauser posted image
kar pridruži se nam čim prej...poglej na http://www.zdravo-gibanje.si/ kdaj bo naslednja spoznavna (vstopna) skupina, ali pa morda kar pokliči Andrejo na mobi in vprašaj, če je kakšna možnost, da bi se kar takoj priključila kateri skupini, ker se ravno 2.11. začenjajo

tudi tebi TandJ svetujem enako...če se bosta odločali pridružiti

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
28.10.2010 19:59:11   
nagaja28
a do 16-ih ste zdržale, ja ste pa res klepetulje user posted image user posted image user posted image .  ampak slikale se pa nismouser posted image . buškolinka, jaz sem tudi malo probavala tele obrate zdajle z domnom, pa se je kar tresel user posted image . očitno še ni za na vlak strahov user posted image . no, potem mi je pa še pol malce ven spluval. jaz sem drugače bolj navdušena nad igrivo, kot pa dinamično vadbo, tako, da bom šla na kakšno individualno, ali pa če mi bo uspelo v kakšno skupino se vrinit tam okoli 5-ega meseca.

punce, ta vikend se ura prestavi, tako, da lahko zamaknemo ritem naših malčkov, bojo prej spat hodili, jupiuser posted image .

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?