Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 22.10.2010 21:53:54
|
|
|
|
extra
|
Kiwa midve imava enako stare hčerkice kajne? Moja je tudi imela obdobje recimo enega tedna ko si je tudi kr naenkrat omislila še en obrok ponoči. Potem jo je minilo. Sedaj pa kakor je. Zaspi mi od 20 do 20:30 tam nekje, potem pa spi do 4h ali do pol 6, včasih se zbudi ob 2. Kr nekej. Pomembno mi pa je, da poje in zaspi. MIdve ponoči tudi kupčka ne podirava /: NO im potem spi do 8, ko se zbudi je ponavadi glasno kakanje, in potem čeblja in se pogovarja toliko časa da ja z v miru pofruštkam in popojem kavico. Zjutrej je res dobrovoljček se zelo smeji. GH bom počakala da mi povedo na pregledu kako in kaj Spanje - oblečen ima bodi in pajacek. Pokrijem jo z dekico in kovterčkom. Za ven jo napravim v bodi in jopico s kapuco, spodaj ima hlačke, štunfke in "čeveljčke" ter jo pokrijem z dekico, v športnem delu (ga mamo že kr nekej časa) pa ima še ovčjo kožo, ki regulira topoto. Jaz sem staknila hudo vnetje mehurja in sem na antibiotikih...na žalost ni šlo drugače. UPam ,da ne bo possledic. Lepo se mejte!!!!
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 23.10.2010 8:27:59
|
|
|
|
Kiwa
|
Ja, enako sta stari najini, extra. Sedaj sem ugotovila (oz me je spomnila, da bi lahko bilo to buškolinka), da se je ponoči začela zbujat od cepljenja dalje. Sem si nekaj pisala, kako spi. To pa zato, ker bi rada dosegla, da zaspati ne bo problem. Imamo kar pestro zvečer, ful traja da zaspi. Berem knjigo Otroško spanje, brez joka v sanje in tam pač piše, da si je treba delat dnevnik, da ugotoviš v čem je problem pri spanju oz.zbujanju. Samo nisem kaj preveč pridna, moram res prebrat knjigo in delat po navodilih pa da vidim, če kaj pomaga. Ampak! danes smo spet spali od 21.30 do 5.30, sedaj pa še spi.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 23.10.2010 9:02:11
|
|
|
|
DanijelaNeli
|
Dobro jutro... Berem,da je govora o spanju... Mi trenutno spimo prvo dnevno rundo...prejle smo vstale malo po7.uri. Včeraj mi je zaspala po 19.uri v igralnem centru,ampak sem vedela,da ni za noč...ker se je zbudila čez eno uro.Tako,smo bili pokonci tudi po 21.uri. Hvala bogu,da nimamo problemov za zaspat... Kiwa..kako pa zaspite? Jaz sem si prižgala likalnik... nekaj cunj sem si dala v dnevno sušit čez noč,ker jim je res manjkalo malo da se pusušijo...ker zunaj kaže nič kaj lepo vreme... Danes imamo še eno frajlico doma...namreč v varstvo je prišla sestrična od Neli...tako,da bo pestro...
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 23.10.2010 19:22:27
|
|
|
|
pupika
|
ojla, Tudi pri nas je spanje malo slabše, čez dan mi Gaja zaspi 3 krat ali 4 krat po pol ure, ponoči pa ga sedaj tudi nekaj sračka, zadnje čase se zbuja tudi na uro, ali pa na dve uri. Odkar je bila cepljena mi full slabše spi. S tem da mije že prespala celo noč pred ceplenjem od 10 zvečer do 8 zjutraj. In zgleda naši sončki res slabše spijo zaradi ceplenja. Ponoči sicer lepo poje in zaspi in tudi mi ponoči ne podiramo kupčka. Kapljice imamo mi D3 in ji dajem že od samega začetka, ji pa tudi kdaj pozabim. tojeto glede kožice, jaz Galu nikoli nisem vlekla kožice dol, pa je sedaj star 4 leta, prvič mu je pediatrinja potegnila dol pri 3 letih na sistematskim in meni rekla, da mu naj vsaki večer malo potegnem dol, ko sem s tem začela je dobil hudo vnetje in potem nisem več nikoli vlekla dol. No razen pred 3 dnevi, ko je sam nekaj ekpirementiral in sem probala, pa je šlo brez problema. Tak, da jaz na tvojem mestu sploh ne bi vlekla, saj se samo porihta po moje.Ker jih tole vlačenje res boli, ko sem mu jaz vlekla pri 3 letih je pravil da boli, potem sem mu rekla naj sam.Ker takrat je imel tako vnetje da niti normalno ni mogel hodit, kaj šele lulat. Maša mala pa sedaj spi kake pol ure in mislim, da bo to kar za čez noč, ker je danes res malo spala, bomo pa jutri verjetno že ob 6 pokonci. Včeraj je zaspala ob pol osmih in se je danes zjutraj zbudila ob 7, se je na veliko pogovarjala, potem sem jo pa jaz odnesla v dnevno da ne bi kje Gala zbudila. Glede GH, bom jaz začela z sokci v 5 mesecu, počakala bom še kake 3 tedne, potem bomo pa začeli prvi mesec z sokci, potem pa z sadnimi in zelenjavnimi kašicami.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 24.10.2010 11:07:25
|
|
|
|
tinca10
|
Kiwa: meni sicer od prvega dneva zaspi zvečer sama, jo samo položim v posteljo. Res pa je potrebovala včasih tudi eno uro, da je zaspala. SIcer do zdej (HB) ni nič jokala ali težila, da bi šla ven. Cuzlja dudico in se stiska s pleničko in nato pač enkrat zaspi. Zadnji teden sem jo pa začela kopat v veliki banji in je razlika opazna. Kopam jo približno pol ure. Lana brca kot zmešana in lovi ribice po vodi. Uglavnem tako jo utrudi, da ne rabi niti minute da zaspi, ko jo položim v posteljo. Tko, da poskusi jo fino utrudit in nato pač vztrajat, da mora zaspat. Ne je pa dvigovat iz postelje, ker bo začela izkoriščat in jo boš mogla uspavat vedno dlje, kar bo tudi tebe izčrpalo. Sej teorija se lepo sliši... upam, da ti bo uspelo
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 24.10.2010 16:56:20
|
|
|
|
naja7
|
dobr se sliši, sam men še drgač ko pa na rokah je uspavat ni uspelo, ker če jo budno položim v posteljico, se dere da se ji slina začne zaletavat.... Upam, da mi čimprej uspe takšno uspavanje kot ga maste vi tinca Drugače pa se je čez noč poboljšala s svojim jokom čez dan, ga ni več kot bi drugo bebo mela, gleda risanko male leteče medvedke in zraven spušča glasove, ko se naveliča pa začne roko grist ne vem a se mi samo zdi al ji bodo zobki začeli vn it, ker se slini ko 200 lazarjev in nonstop si tišči roko v usta al pa karkol ji daš v roko najprej nese v usta mal požveči in ekstra poslini potem šele preveri kaj sploh drži Smešna je da pokamo, joka se ne niti ko vidi koga od tujih, se pa joka ko vidi mojo babico, verjetno zato ker tako vpije in ploska proti njej pa ji očitno gre na živce, al pa je presodla je pač to oseba ki ji ne paše ne vem
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 24.10.2010 17:25:21
|
|
|
|
tinca10
|
naja: ah ta sreča je nažalost samo z uspavanjem... ponoči imamo pa mi svoje fore. Zdej ta teden se je zbudila tudi po 5krat in je ene 3krat ponoči jedla, kdaj pa mi je uspelo, da sem ji samo dudico dala in je zaspala. Srečo sicer imam, da poje v 3min in že spi naprej kot top... samo je pa treba vseeno vstat in jo dat ven iz postelje... upam, da bo čimprej pogruntala, da nočno vstajanje ne koristi nobenemu in da bo kej dlje spala, predvsem tudi zjutraj, ne pa da ob 5ih odpre učke in začne pet pesmice z dodatki visokega C. No sej dons je blo bolš, smo vstali ob 7ih, tako da upam, da bo vsaj to uro obdržala za naprej.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 24.10.2010 23:25:49
|
|
|
|
Ninush
|
IZVIRNO SPOROČILO: naja7 Smešna je da pokamo, joka se ne niti ko vidi koga od tujih, se pa joka ko vidi mojo babico, verjetno zato ker tako vpije in ploska proti njej pa ji očitno gre na živce, al pa je presodla je pač to oseba ki ji ne paše ne vem to so pa babice in prababice ... otroci že vejo ...
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 25.10.2010 8:14:00
|
|
|
|
Kiwa
|
Na začetku je Gaja skoraj vedno zaspala med dojenjem, če pa ne med dojenjem, sem jo pač dala v zibko in je zaspala. Sedaj pa že kar nekaj časa skoraj nikoli ne zaspi med dojenjem, dude ne mara in potem je problem zaspat. Zvečer se vedno kopamo, potem hranjenje in če ne zaspi, jo dava v stolček (gugalnik) in tako zaspi. Zadnje čase ful traja. Če dolgo ne zaspi, jo dam spet na joško, ker ne vem ali je še lačna ali kaj. Včasih še ful je, drugič se krega in potem spet v stolček itd.. Če jo kar dam v zibko, je nekaj časa ok, cuza svoj prstek, potem pa se začne pritoževat. Ne joka, ampak nadležno "jamra" in jaz je ne morem kar pustit eno uro tako jamrat. Mislim, da bi bilo veliko lažje, če bi imela dudo. Pa je noče. Sicer nimamo takega uspavanja vsak dan, velikokrat pa. Včeraj sva jo skopala, je jedla potem sem jo dala v stolček in je zaspala v manj kot 5ih minutah. Mah, saj bo! Danes pa dež , le kaj bova počeli cel dan...
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 25.10.2010 9:34:47
|
|
|
|
DanijelaNeli
|
Jutro.... Kako paše spit lepo na miru... Ta večjo sem peljala v vrtec pol sem šla do pošte,tam me je razveselila odločba o otroškem dodatku. Aja,a ve katera če še drži,da ti izplačajo otr.dodatek za nazaj,če ga uveljaviš pred 3.mesecem starosti otroka? Vsak € pride prav ni kaj...Moram šparat za sušilc Nas je včeraj nekaj martralo,ker ni kakala cel dan...tako,da sem ji dala čaj za prebavo nekaj pred 20.uro.A ni bilo še učinka. Nato je zaspala..je vzela že za noč...Jst sm pa mislila,da bomo še enkrat jedli,se preoblekli v pižamco...Ona pa nič od tega.Zbudila se je šele ob 2h...lačnaaaaa.Nakar se je šele zjutraj zbudila...zdaj pa ji očitno še paše spat poleg tatija...
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 25.10.2010 9:50:46
|
|
|
|
đanika
|
jutro DN ja dobiš vendar ne prvi mesec. Jaz sem komaj 15.10 dobila za nazaj :) Mi pa že 3 dni spimo od 19 do 3 zjutraj to je že luksus. No v četrtek ponoči smo zboleli je bruhal, driska in vročina 37.8 sem klicala zdravnico in je rekla da naj ne hodiva ker je full bolanih. V soboto smo bli brez vročine in brez bruhanja. Je pa naš oči zbolel tako, da smo vrjetno staknili neko črevesno okužbo. Jaka je od sobote že ok tudi je lepo. Punci se še dobro drživa še čakava kaj bo? dežžž kaj bomo počeli... Pa še tavelika je doma - počitnice krizaaaaaaaaa... lp
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 25.10.2010 11:52:53
|
|
|
|
nagaja28
|
živjo, kakšen dolgočasen dan, še po trgovinah se mi ne da . đanika, pri nas je tudi gostovala neka trebušna viroza, samo jo je vsak HB imel samo kakšen dan ali dva. kožica: nam je pediatrinja pri prvemu rekla, naj vedno po kopanju malo napnem kožico, toliko, kolikor gre, nič vlečt in smo tako postopno prišli do konca . pri enem letu sem jo lahko že čisto čez potegnila. zdaj to naredim vsake toliko časa, da se slučajno ne bi kaj zaraslo . prijateljica pa je rekla, da do drugega leta niso nič rekli, potem so pa kar naenkrat hoteli imet čez potegnjeno. verjamem, da mora to zelo bolet, zato bomo mi tudi pri domnu ubrali tole postopno varianto, kot smo jo že pri lukatu. mi smo s spanjem še vedno isto kot že nekaj časa. zaspi okoli 9-ih, do 3h, 4-ih, se naje in še do jutra (7:30), včasih samo poje in spi še do naslednjega obroka, če pa je preveč motečih dejavnikov(bratec) , pa tudi on vstane ob pol osmih z nami. je pa čez dan vedno bolj predvidljiv, tako, da približno vem, kdaj bo spal. DN, jaz mislim, da še dobiš za nazaj. punce se vidimo v četrtek, ne pozabit
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 25.10.2010 12:59:05
|
|
|
|
Srčekgirll
|
Helow! Kako ste? Upam, da ste ve in vaši malčki vsi zdravi. Pr nas smo, HB. Žan se je nehal dojit (po noč včasih, sam dns ni hotu). Mleko je itak vodeno, pa tud dobro mu ni več. Kr ni hotu zagrabit se je kr upiral. Tko, da smo na flaški že 3 tedne. Drgač je pa ZELO priden, čez dan mal positnari, zvečer pa sam zaspi v košari in ga nesem sam še v spalnico v posteljico. Živ je pa k poprček (hoče kr sedet)in firbčen tud, vse bi rad vidu in pa seveda SMEŠKO . Drgač pa je že banano, pol mu bom probala dat mal zmiksanga jabolka. Spimo pa še vedno zaspi orog 20 ali 20:30 pa do 5h, pa pol poje in spi do 8h Tko, lepo se mejte še naprej pa se še kej javim k se mi bo dalo spet kej pred računalnik it.
< Sporočilo je popravil Srčekgirll -- 25.10.2010 13:01:59 >
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 25.10.2010 13:04:31
|
|
|
|
Srčekgirll
|
IZVIRNO SPOROČILO: DanijelaNeli Jutro.... Kako paše spit lepo na miru... Ta večjo sem peljala v vrtec pol sem šla do pošte,tam me je razveselila odločba o otroškem dodatku. Aja,a ve katera če še drži,da ti izplačajo otr.dodatek za nazaj,če ga uveljaviš pred 3.mesecem starosti otroka? Vsak € pride prav ni kaj...Moram šparat za sušilc Nas je včeraj nekaj martralo,ker ni kakala cel dan...tako,da sem ji dala čaj za prebavo nekaj pred 20.uro.A ni bilo še učinka. Nato je zaspala..je vzela že za noč...Jst sm pa mislila,da bomo še enkrat jedli,se preoblekli v pižamco...Ona pa nič od tega.Zbudila se je šele ob 2h...lačnaaaaa.Nakar se je šele zjutraj zbudila...zdaj pa ji očitno še paše spat poleg tatija... Če ne kaka 1 dan ni nič narobe, če ne kaka 5 dni pol pa je že narobe. Drgač pa probej kamelčni čaj dat ( mojmu je pomagalo). Čeprav pravjo naj bi biu sladkan, sam jst mu ga ne, al pa po milu podrgneš s palčko za ušesa in namažeš not v ritko (tega še nism probala).
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 25.10.2010 13:50:15
|
|
|
|
DanijelaNeli
|
O vem,vem za vse te trike za kakanje... Sem imela tako Nelico zaprto teden dni... Samo pri Noemi je razlika,ker jo takoj začne martrat in se potem prične krčit ter zvijat.. Sem ji dala čajček za prebavo,...reakcija pa je bila danes zjutraj...Pol je sledilo kopanje... Srcekgirll...a vi ste že na uvajanju hrane? Kako pa se ti je začel upirat na prsih? Sprašujem se,ker se ravno tega bojim,da bo Noemi pričela sitnariti na joški ter zavračala dojenje. Tako se je Nelica nehala dojit.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 25.10.2010 13:56:32
|
|
|
|
anajrim
|
Hej punce! Mi smo se imeli res noro ta vikend...včeraj pa smo še praznovali rojstni dan od mojega starejšega sina Nika, je imel že 3 leta...noro kar 3 leta je že star...ne morem verjet kam čas beži...torta je bila odlična, gostje prav tako...res je bilo noro ta teden bo spet bolj bedno vreme jaz pa cele dneve sama . Grem pa danes zvečer prvič od kar sem rodila...3,5 mesecev ven in sicer poslišat mojega možeka, ki ima koncert v filharmoniji... . Upam da bo Tadej priden da mi ne bo treba sredi koncerta letet domov... bomo videli...skratka jaz bom uživala 100 na uro Grem ker se mi kuhajo marelični cmoki...njami
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 26.10.2010 9:40:40
|
|
|
|
Srčekgirll
|
IZVIRNO SPOROČILO: DanijelaNeli O vem,vem za vse te trike za kakanje... Sem imela tako Nelico zaprto teden dni... Samo pri Noemi je razlika,ker jo takoj začne martrat in se potem prične krčit ter zvijat.. Sem ji dala čajček za prebavo,...reakcija pa je bila danes zjutraj...Pol je sledilo kopanje... Srcekgirll...a vi ste že na uvajanju hrane? Kako pa se ti je začel upirat na prsih? Sprašujem se,ker se ravno tega bojim,da bo Noemi pričela sitnariti na joški ter zavračala dojenje. Tako se je Nelica nehala dojit. Jp, jst rada vse sprobavam, sej sm tud pr prvem tko zgodi začela in je blo vse ok. Vsakič mu dam malo banane (postrgam s žličko) in on uživa. Dns mu bom dala pa mal jabolka zmiksanga. Verjetn k nimam mleko dobro, zato se je verjetno začel upirat. Vsakič ko sm ga dala v položaj za dojenje je začel se zvijat in stran pomikat, pa jokal je in ni hotel sploh zagrabit za prsi. K ga stisnem je čist vodeno, skoraj nič belo . Drgač bi jst ful rada še dojila, sam kaj čm, če se je on tako odločil.
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 26.10.2010 16:54:47
|
|
|
|
balem
|
Mi2 sma že tudi začele z uvajanjem GH, pa zaenkrat ni nobenih posebnosti, mi pa veselo papca korenček, buče, špinačo čist obožuje, pa banano ma tudi ful rada, kr gode zraven ko je. No mi pa smo spet mal na trnjih, smo imeli zadnjič manjšo "tehnično" nezgodo s kondomom, zdej pa čakamo in čakamo da vidmo kaj nam prinese drugo leto Odkar sva začeli z uvajanjem mi tudi dosti bolje spi, živahna je itaq tak da komi sfolgam kej narest čez dan, tak da gospodijnska opravila pridejo na vrsto po 20h, ko gre pikica spat (pa spi do cca 5h, potem dobi flašo in spi dalje do ene 9h). Je pa čez dan skoz budna, če že ima ene 3x po 15 minut počitka. Danes mi ni spala še nč in sem jo zdejle uspavala ene 2 ure, da je končn popustila in sm jo dala lahko spat... bomo vidli kk dolg bo zdržala
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 26.10.2010 18:07:56
|
|
|
|
DanijelaNeli
|
Uff,kakšen dan,...Tale burja nas ne pusti ven.. Upam,da res jutri poneha,ter,da gremo na sprehod kot se šika. Srcekgirll...veš,da se je meni to začelo dogajat in mi ni dalo miru. To,da je mleko slabo...to nikakor ne drži.Ker ta trditev ne obstaja. Prejle sem klicala prijazno Alenko na svetovanju za dojenje...LLL Slovenije. ...Povedala sem ji kakšna je situacija...pač,da se zadnje dneve nekaj krega na joški,kot takrat ko so bili krčki,le da dela še čudne face,ko dela prve požirke.Ter da se je količina mleka zmanjšala. Nakar me je vprašala,če sem pričela z jemanjem kakršnekoli hormonske kontracepcije... in ja,teden dni nazaj sem dobila Mireno. To je pol to. Rekla mi je,da sem četrta s tako situacijo,ki jo je poklicala... pač horm.kontracepcija ima učinke na dojenje. Enim se to pokaže kot neželen učinek enim pa ne. Prav na jok mi je šlo,ko sem pomislila,da si ne bom zafurala prelepega in koristnega dojenja z eno klinčevo Mireno.Res ne. Dojenje mi res ogromno pomeni,ter ima za mene neprecenljiv pomen. Kar seveda ne pomeni,da obsojam tiste katere ne dojijo.Pač če se ne da in mleka-pač ni... Pa saj se lahko kako drugače zaščitimo,ne.In po vsej verjetnosti si jo bom vzela ven,ter spet vzela malo kasneje.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 26.10.2010 18:47:59
|
|
|
|
nagaja28
|
živjo punce, niste edine, da se vam otrok krega pri prsih. tudi meni se domen. do dveh mesecev in pol ni imel nobenih krčkov, jedel je zelo lepo, zdaj se pa kar nekaj krega, zvija ga in včasih tudi nekaj minut joka, tako, kot da bi ga kaj bolelo. taka kriza je tudi, ko imam menstruacijo. komaj sem čakala, da gre mimo in bo za en mesec mir in glej ga zlomka, spet jo dobim po 14-ih dneh.grrrrrr in domen se spet veselo krega. poleg tega moram tudi malo gledat kaj jem, kar mi prej ni bilo treba. anajrim, za tisto ledeno čokolado danes mi je že žal . poleg tega bolj malo poje na enkrat in se hoče pogosteje dojit. tudi ta starejši se je pri štirih mesecih in pol začel kregat in vedno manj sva se dojila. na koncu tudi ponoči ni hotel zagrabit. čez nekaj dni sem dobila menstruacijo. potem sem si še do njegovega pol leta stiskala, potem pa smo šli na flašo. očitno so moji fantje zelo občutljivi na obisk iz krvavca . takrat sem se tudi kar malo sekirala, ker mleka je še bilo, mali pa ni hotel jest, zdaj pa sem rekla, dokler bo šlo, bo šlo. mi z gosto hrano še nismo začeli. no, nekajkrat je bil tečen pri kosilu in sem mu dala za polizat korenček ali krompir, dol pa še ni nič pogoltnil. jaz sem že kar začela z miklavževimi/novoletnimi nakupi. zdaj sem dobila nekaj idej za darila in sem kar nakupila, ker če bi čakala, bi sigurno pozabila in zadnji moment se tako ali tako ne spomnim nič pametnega. če bi si pa zapisala, bi pa listek sigurno zgubila
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 26.10.2010 19:58:36
|
|
|
|
anajrim
|
eno vprašanje - ima katera otroka ali pa mu dodaja kako dreugo mleko kot aptamil????
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 26.10.2010 20:38:50
|
|
|
|
oži
|
Ja jst dajem Novalac AC.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 26.10.2010 21:17:54
|
|
|
|
balem
|
Milumil, zdej pa ima mleko od DM.
|
|
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 26.10.2010 22:22:07
|
|
|
|
anajrim
|
A kaj veste ali se da kupiti tudi manjše paketke tako kot pri aptamilu, ker nebi kupovala ta veliki paket...ker ga polno dojim rabim ssamo za pokušino
|
|
RE: ajnRE: Julijske mamice 2010 27.10.2010 8:54:49
|
|
|
|
balem
|
TO pa ne vem če se da, jst nisem nikjer zasledila manjših
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?