![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 24.9.2010 21:47:25
|
|
|
|
khurde
|
jaz čakam ploho, da mi kaj o streptokoku napiše grem spat, nočko vsem
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 24.9.2010 21:48:05
|
|
|
|
sonček33
|
Marta, 91%. Čist dovolj :). Pa še 2 uri DSP.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 24.9.2010 22:28:31
|
|
|
|
Zvezdica
|
Prižgala svečko za Jureta Privoščila sem si pivo. Paše! Čakam, da še katera kaj napiše, bi kaj brala. Nobene pametne knjige nimam doma, tole od Kluuna prvo sem prebrala od šuba, zdaj bi še nadaljevanje.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 24.9.2010 22:51:18
|
|
|
|
Ploha
|
ma dej tale moj otrok prav noče spat,....jo grem ob 10 zvečer kopat, da se bo ja zmatrala in zaspala, ma ona me gleda k čuk... khurde: ko prideš v P, takoj povej da imaš streptokok, pol boš pa verjetno AB dobla že v porodni, pol pa še spremljajo otroka in to je to. Če pa pozabiš med porodom povedat pa potem na oddelku povej, da bojo otroku kri vzeli in potem bo otrok AB dobil. Jst sm pršla zadnji moment v P, pa sm še imela čas da mi je stekel po žili. Pri meti ga pa itak nism dobla, ampak ga je meta pol na oddelku. A te kej konkretnega zanima? Sicer pa ne skrbi, sam da jim ne pozabiš povedat pa bo vse OK! ja se mi zdi, da je dete zaspalo...sam danes bo pa kar vsaka v svoji postelji, da se malo naspim! sicer je pa pestro...kako ne bi bilo. Meta mi je danes eno kastrolo zbila...kaj čem, sta se obe drle k srake, da tud do besede nism pršla
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.9.2010 23:02:29
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 24.9.2010 23:10:25
|
|
|
|
Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: rubica najki a ti si sem za 3 kg zredila v nosečnosti, men se zdi da tok mal sploh ni možno, mogoče zato ker eem se jaz tok v 1 trimesečju , ja hujšal bomo pa pol enkrat . kam pa greš rodit a v postojno? Ja PO je cilj, ne vem pa, ce ga bom dosegla . Moras racunat, da sem najprej izgubila kaksne 4kg in zacela pridobivati sele nekje v petem, v sedmem sem bila nekaj casa na zacetni tezi, zdej pa bom do konca dobila se max 1kg ce sploh. Tako je bilo tudi prvic, sam sem se takrat blazno sekirala, ce dete raste. Zdej se sploh ne, saj imam prevec lastnih zalog, dete crpa kar pojem, jaz pa crpam iz zalog, tako da ni problema. Verjetno bom spet nekje na zacetni po porodu. Mogoce pa se bova zdaj celo dojili in bo slo se kaj dol od tega, JM ni bil priden okoli tega... IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Ronja....dej predlagej kakšno fajn jed iz domačega grozdja - rdeče in belo. Vino! Ma js abstiniram ze skor od prvega spocetja . Jaz moram se obesit perilo, potem pa se basat s kislimi kumaricami, ker mi zdejle nenormalno pasejo. niia vrece so bile vse enaka velikost, samo skrajsat so se dale. Nasemu je kar prav in obstaja verjetnost, da mu bo se eno zimo. nocka
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.9.2010 23:12:51
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 0:00:14
|
|
|
|
farfala
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdica Nobene pametne knjige nimam doma, tole od Kluuna prvo sem prebrala od šuba, zdaj bi še nadaljevanje. ja, obe se hitro bereta. A ti je bila všeč? zvezdica tud meni se zgodi, da povzignem glas, to je pač posledica utrujenosti in tega, da moraš bit ves čas sedaj na preži. Naš je recimo že začel pisati po stenah , kar A. nikoli ni počel. Pa skoz si moraš nekaj zmišljevat, da mu preusmeriš pozornost in da naredi, to kar si želiš. Pa kako se je navadil na risanke!!!! Sem kar ukinila to za nekaj dni in potem, ko se postavi pred TV ali rač. in kaže z roko nanj, jaz pa ne, ne, nič ne bova sedaj gledala, on v užaljen jok in cepetanje. Mulo mali. Ja, kar zanimivo obdobje Mi smo bili danes na Ptuju, ker bo A. tam 2 dni na pripravah. Samo je pa užival na igralih ob enem kafiču. Nazaj grede smo šli pa še v zlatarno, kjer pa mi niso mogli popravit ogrlice, ker je počila, med spanjem je ne bi smela imet gor, so mi povedali. In sem si kupila novo.
< Sporočilo je popravil farfala -- 25.9.2010 0:13:48 >
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 0:02:51
|
|
|
|
farfala
|
IZVIRNO SPOROČILO: niia zvezdica, kaj pa Almodovarjevega Alkimista si že prebrala? Ali pa tista, ki sem ti jo zadnjič priporočala Jodi Picoult, Rojena iz tvojega življenja (tudi lepa). sem brala Alkimista od Coelha o čem pa govori ta druga knjiga?
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 0:12:08
|
|
|
|
farfala
|
Po moje bi bilo fajn, da grem spat, jutri ,ne danes bom pa cel dan imela mobi ob sebi, ne khurde Učiteljice, profesorice!!!, nekaj mi povejte - kako otroka navadit, da bi pisal lepše?????? Mislim, da imamo problem s tem. Zaenkrat je v planu, da vsak dan naredi kak prepis ali piše narek. Izgleda, da mu težave dela predvsem to, da ne piše dovolj hitro in potem je v zvezku katastrofa. marta kje je v MB kakšna dobra svetovalna služba oz. psihologinja???? Aja, Samo je bil prvič izžreban , dobil bo neko svetlobno tablo v Europarku , srečkovič mali
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 8:06:33
|
|
|
|
farfala
|
Dobro jutro! A bo dež?
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 8:27:48
|
|
|
|
sonček33
|
A bo dež? Aga še ni? Pri nas lije že od včeraj zvečer. Upam, da ne bo spet katastrofa. Dobro jutro. Kaj bomo kuhale? jaz razmišljam o musaki z gobami in zelenjavo.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 8:29:05
|
|
|
|
sonček33
|
Farfala, lepopis je velik problem v šoli. Najboljša vaja je zagotovo to, kar A že dela. Pisanje pisanje pisanje. In Narek, da piše po nareku...s tem vadi hitro pisanje.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 8:43:33
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: farfala Učiteljice, profesorice!!!, nekaj mi povejte - kako otroka navadit, da bi pisal lepše?????? Mislim, da imamo problem s tem. Zaenkrat je v planu, da vsak dan naredi kak prepis ali piše narek. Izgleda, da mu težave dela predvsem to, da ne piše dovolj hitro in potem je v zvezku katastrofa. marta kje je v MB kakšna dobra svetovalna služba oz. psihologinja???? 1. Začne naj s klasičnimi vajami za grafomotoriko. Nadaljevanje vzorca. Tega je tudi na netu veliko. Potem mu kupi zvezek "tako lahko" tisti, ki ima vmesno črto, da dobi občutek za velikost pisave in enakomernost. Pa ima težave zaradi tega? Je tako nečitljivo, da je zanj moteče? Ker tudi jaz in še marsikdo se moram prav konkretno potruditi, da pišem tako, da zna še kdo razen mene brat, ko delam kakšne zapiske je za druge čisto neberljivo, sama pa znam prebrat. Res pa je, da ima on zdaj še čas, da to poravi. 2. Rabiš psihologa ali pedopsihiatra? Če mi malo napišeš zakaj (lahko na zs) ti bom lažje povedala. Pedopsihiatrinja vsekakor dr. Dajčman na Jezdarski, psihologinja je pa baje ena fajn v zdravstvenem domu (nasproti sodišča), sama je ne poznam, so mi ppvedale kolegice. Pa Svetovalni center za otroke mladostnike in starše je tudi v mb.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 9:45:20
|
|
|
|
marta82
|
Farfala tudi kaj takega je fajn. V eni potezi prevleče, vsakič hitreje. http://www.scribd.com/doc/16530317/grafomotorine-vaje Za motivacijo lahko npr. tekmujeta kdo bo hitreje in bolj natančno. Ko bo pridobil hitrost in natančnost pri vzorcih, bo šlo tudi pri pisavi lažje. Večini otrok se namreč golo prepisovanje in nareki (dokler pri njih hitra, čitljiva pisava ni avtomatizirana) kmalu "zaserje" in dobijo odpor. Če pa on to rad počne, je pa seveda super in ga kar spodbujaj k temu.
< Sporočilo je popravil marta82 -- 25.9.2010 9:54:51 >
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 9:57:30
|
|
|
|
sonček33
|
Farfala, evo marta ti je vse lepo razložila.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 10:37:44
|
|
|
|
Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: niia Aja, ali kaj veš je to njihova redna prodaja ali so jih imeli izjemoma. po moje so imeli izjemoma. prejsnji teden so imeli se polne police iz te otroske akcije, samo vrec nisem videla na zalogi, jih pa tudi nisem iskala. sam to firmo prodajajo tudi v BC, ce se ne motim. mogoce pa imajo tudi se ksno na zalogi. Moj dragi je sel tudi zdajle na Ptuj predavat na nek seminar. Se dobro, da nisva mislila it zraven po tem vremenu. Jaz sem koncno dobila odlocbo za otroski, 10min kasneje je pa se enkrat zvonil in prinesel imunoglukan . Sem pa totalno zdelana in zbudila sem se s hudim glavobolom, tako da bom verjetno skocila nazaj v posteljo, ker je dedi Jana odpeljal v stacuno in na trznico in imam ksno urco ali dve casa . Ceprav bo prisel nazaj siten kot obad, ker bo spet zamudil opoldansko spanje .
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 12:49:56
|
|
|
|
ronja
|
ronja, danes sem te videla v parku s tvojima princeskama, pa sem ti mahala. Ker je moj cmok postal zaspan sva potem šla. A res? Tam sredi mesta, kjer maju una fajn lesena igrala (sicer za večje mulce), pa dva tobogana itd...? Nisem vidla, oprosti. Smo se tam z očijem dobile, potem pa šle v banko najina računa zrihtat. ma dej tale moj otrok prav noče spat,....jo grem ob 10 zvečer kopat, da se bo ja zmatrala in zaspala, ma ona me gleda k čuk... Ploha, ja to je za moje pojme normalen dojenček . kaj čem, sta se obe drle k srake, da tud do besede nism pršla Get use to it Lejla je zdrava, danes bruha Ronja , tudi že ene 7x, začelo se je ponoči... Upam, da bo jutri že vse ok.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 14:25:43
|
|
|
|
Najki
|
Ma dej naj en zapre tus! Dost je tega dezja ... Tole sem nasla, jih dela ena ringarajevka. Bom probala pri njej narocit za JMjev drugi r.d. .
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 14:45:30
|
|
|
|
mimi30
|
dan, dan najki, ful lepe tortice sem jih vidla na fb in še ena ima tolk lepe (drobtinice se mi zdi je stran na fb) ronja, tud pri nas je bilo z zdravjem približno tako....nejc je začel v čet. ponoči bruhat(3x), v pet. dop. 3x in potem konec kot bi odrezal , bolelo ga je pa tudi grlo in slab glas je imel...sam zdaj je vse ok, trkam moji vsi počivajo, jaz kuham kosilo khurde, vsak dan kukam, če že imate dojenčka v naročju ploha, mogoč bi bilo boljš da jo mal prej kopaš , naše je kopanje tud prebudilo in pol nista mogla spat...in še ena težava je bila, če smo jo šli prepozno kopat je bila pri slačenju in oblačenju ful sitna, potem še pa spat ni mogla ....in tako smo začeli prakticirati kopanje že pred sedmo uro in se je vse porihtalo...drugače si pa zakon, da tako dobro sama rihtaš svoji punci . niia, tele spalne vreče se jaz čakala od lanske akcije pa do letošnje, vmes jih ni bilo....je pa pri tej letošnji to napaka, da ima na ramenu net in špela si tolk z nogicami vrečo dol tišči, da se ji odpre in potem uspe noge ven dobit farfala, bravo Samo za nagrado....marta je pa tolk fajn razložla, da bosta tud to težavo rešla mi smo drgač ok, špela ima zadje čase tolk fajn odgovore: na zakaj si naredila...odgovori ato (zato) , na stavek npr. pridi da se previjeva, je odgovor e bom (ne bom) ...tak da lušno je, odgovarjanje se je že začelo in ohlajanje na stolu tudi, gre kr sama ....je vidla kaj se zgodi, če nejc ni priden in ona kr sama odide proti stolu al pa včasih tud nejcu pokaže kam more
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 17:56:37
|
|
|
|
khurde
|
kuku, še sem tu ploha, hvala za info mimi, ja, počas bo dete res tu zdej sem obupala nad pospravljanjem in skladiščenjem zalog, ker sem ugotovila, da pri enem mulčku doma tem stvarem nikakor ne prideš do dna sam del si delam sem pa skuhala tri doze pralnega praška pa zdej že ne vem kateri stroj cunj perem pa sitna sem dons, zdej me je sicer mal minil... je pa bila I še bolj sitna kot jaz, me je prav izzivala, jaz pa ravno tok tečna, da sem veselo zagrabljala in pol ji je bil sam še večji žur pa še nobenga sladoleda doma zdele je iz banje prišla, pa je prvo, kar mi je rekla, bilo "čaki mene!!!" (kao čaki se ti mene)
< Sporočilo je popravil khurde -- 25.9.2010 17:58:38 >
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 18:04:48
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: farfala zvezdica tud meni se zgodi, da povzignem glas, to je pač posledica utrujenosti in tega, da moraš bit ves čas sedaj na preži. Naš je recimo že začel pisati po stenah , kar A. nikoli ni počel. Pa skoz si moraš nekaj zmišljevat, da mu preusmeriš pozornost in da naredi, to kar si želiš. Pa kako se je navadil na risanke!!!! Sem kar ukinila to za nekaj dni in potem, ko se postavi pred TV ali rač. in kaže z roko nanj, jaz pa ne, ne, nič ne bova sedaj gledala, on v užaljen jok in cepetanje. Mulo mali. Ja, kar zanimivo obdobje za nagrado drugače pa tut jaz kdaj glas povzdignem. ne tko, da prav tulim nanjo. pa če se mi zdi, da mal neupravičeno, ker sem npr. ravno take volje, se ji opravičim, jo poljubčkam in povem, da ni bilo prav, da imam kdaj slab dan itd. če pa je upravičeno, jo pa vzamem v naročje, pa ji razložim zakaj sem bila jezna. ja, I pa tut piše po stenah in jo zadnjič okregam, pa mi čez tri dni reče "isa steni piše. mami huda. ti ti mami!!!" prav okregala me je, ker sem bila huda nanjo zaradi čečkanja
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 19:08:58
|
|
|
|
*x*y*z*
|
Kaj še si tu, sem prav pršla po novice, pa nič ni zdej se grem pa naštimat ker gremo babe ven po več kot dveh letih
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del 25.9.2010 19:24:04
|
|
|
|
Ploha
|
IZVIRNO SPOROČILO: *x*y*z* Kaj še si tu, sem prav pršla po novice, pa nič ni zdej se grem pa naštimat ker gremo babe ven po več kot dveh letih ful mi je všeč
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 25.9.2010 19:34:39
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.