khurde
|
ojla, zvezdica, luštna IZVIRNO SPOROČILO: niia khurde, ti si res fenomen. Nobenega ne poznam, da bi tako malo pridobil na teži. Kaj pa G pravi, je zadovoljna? mah, ona bi raje videla, da bi več pridobila, pa ne zaradi otroka, ker njemu to nič ne škodi, če je vse ostalo ok - kri itd., ampak zaradi mene, ker sem res praktično shujšala. je pa tko, da je to zarad GD in diete, k jo imam že precej večji del nosečnosti kot v prve, v prve sem jo dobila zadnji mesec in pol, pa sem izgubila 2 ali 3 kg zaradi nje. in po tej dieti, ko paziš na cukr itd., se dejansko ne moreš zredit oz. če se, nekaj delaš napačno. mi je diabetologinja včas kar mal "grozila" z insulinom, če sem šla kaj gor, pa čeprav mi je ginekologinja govorila, naj probavam več gor it in naj mal goljufam. tko da je v bistvu možnost al malo kršiš dieto in se rediš in te diabetologinja (pri nas v ZD je fuuul stroga) krega, pa grozi, da tko ne gre in da otrok preveč raste in poslušaš o sprožitvah porodov zaradi prevelike teže in velikosti in insulinu al pa se držiš diete in paziš, da ne izgubljaš. ker večinoma pri tej dieti nosečnice sploh ne pridobivajo, ampak izgubljajo, ampak večinoma imajo že v štartu kak kg viška in ni problematično sploh. na temi o nosečniški sladkorni je bila tudi punca, ki je med nosečnostjo izgubila 20 kg in niti enega pridobila, pa so bili vsi dohtarji zadovoljni. jaz pa nisem imela nobenega viška in me je kar strah s kolikimi kg bom ven prišla. ker že celo nosečnost nosim kavbojke in vse od prej, če le imajo malo nižji pas, da jih trebuh ne moti. no, pa majce sem mogla daljše kupit. mah, smotan vse skupi s temi kilami. v prve sem jih imela ene 15+ in izgubila vse v prvem mesecu po porodu, pa totalno nič truda vložila not. zdej pa upam, da mi bo uspel v prvem mesecu ene 3+ naredit in pol še kak plus več. recimo, da telo že ve in da moram pač sledit njegovemu tempu evo, čez dobro uro greva v celje, držte pesti, da dete še mal sodeluje z mano ker bi res rada to zrihtala pred porodom in da mi ne bi bil treba nekih pooblastil itd. pisat... sva z malim sicer že ene dva meseca zmenjena za danes, ampak ga že dva dni prosim, če lah, da tok počaka, da vse zrihtam, ker evo... za avte gledam že ene 4 mesece, pa šele zdaj enega "primernega" (beri: meni všečnega) najdla pa še tak je, da me ni vse minilo po ogledu, kar se je zgodilo pri prejšnjih desetih+... tko da... naj še malenkost počaka, pa nej tko natempira prihod, da I ne bo preveč zmotilo in da ne bo treba po gužvi se vozit... drugač ma pa tut celje porodnišnico, baje