|
RE: Mama, kje si? 15.7.2010 11:03:13
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: nena m Ni pa tudi on bil idealen sin (posebno od pubertete dalje), kot tudi ni ravno idealen oče svojemu sinu. Ampak to je že druga zgodba. Res je. IZVIRNO SPOROČILO: stirje medvedi napisala je, da je bolna, je katera poiskala kontakt z bolnišnico na otoku ali s samostamom pri cerkvi, lahko poskrbim za prevod pisma v španščino, ampak, ker sem res na knap s časom, prosim za pomoč pri iskanju naslova in okvirno vsebino Kontakt od bolnišnice na Ibizi (ali Formenteri?) je nekje na tej temi. Ga bom poiskala. Če ga pa katera najde prej... kako je zdaj s Centralnim registrom prebivalstva, najbrž je treba vanj vnašati podatke, se ne ažurira kar sam CRP je, kakršen je. V njem so (menda) samo podatki, ki jih imamo oz. imamo samo tiste podatke, do katerih ima dostop oseba, ki mi jih je sporočila. Imamo ime in priimek (če bi bila kjerkoli uradno spremenjena, bi tuja UE to najbrž sporočila v SLO), rojstni datum in EMŠO (ki ostajata vedno enaka) ter naslov (stalno bivališče, ki ni veljavno in je enako že 39 let). Ona in Slovenske novine so od Dela d.d. in ne od Dela revije, to sta dve različni časopisni hiši, novinarka menda že ve, komu pripada Če je tako, potem je takšen zapis moja napaka. Jaz sem preletela samo besedo "Delo" in napisala, kar sem. Džovana naj bi po besedah prebivalcev Negastrna govorila v mešanici srbohrvaščine in slovenščine, v Zavodu so z njo najbrž komunicirali v slovenščini, znanje srbohrvaščine pa je najbrž prinesla od doma, zato po mojem odpade iskanje njenega izvora meja ex Yu Se strinjam. Izvira verjetno iz ex YU, kam je pa dejansko odšla, pa... se je katera obrnila na ustrezne organe iz bivših republik ali zahtevala seznam pogrešanih oseb (ja, to najbrž spet lahko naredi le Marko ). Poslala sem e-maile na vsa SLO veleposlaništva, pregledala vse javno dostopne sezname (državne in zasebne) pogrešanih/izginulih oseb po ex YU (nekaj tudi po tujini) in poslala e-mail na PU LJ (še čakam odgovor). Džovane ni na nobenem seznamu (nihče je ni pogrešal) in nikjer ne najdem niti zapisa, da bi ona iskala sina. IZVIRNO SPOROČILO: darja.mrak Mi je pa čudno to, da je bila že tolko stara in ziher jo je moral kdo poznat. Kako da je sosedje, družinski člani, ostali niso pogrešali ko je kar čez noč zginla? Že nekaj dni nazaj sem se to tudi jaz spraševala, zato po message boardih iščem tudi oglase z naslovi "looking for my sister", "looking for my neighbour", "looking for my friend" in podobno. Zaenkrat brez uspeha. IZVIRNO SPOROČILO: IsabellaLana Meni se zdi pa tale Marko vseeno malo čuden. Pravi kako je bil nesrečen v tej družini, ki ga je posvojila, ampak po Neninih besedah naj temu ne bi bilo tako Ne vem, kako je bilo v resnici, ampak ne glede na vse (npr. na sprejemljivo posvojiteljsko okolje in razmere) je bil Mauro/Marko kljub vsemu lahko nesrečen. Kriteriji za nesrečnost so lahko... "zanimiva reč".
|
|
|