|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
15.7.2010 11:52:50   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Kimmi
Hm, kaj pa če se ima katra čas ali možnost (ali pa več vas skupaj), zapeljati v tisto vas, kjer je živela pri rejnikih. Saj veste, da vaške tercialke vse vedo in izvohajo, pa sigurno živi tam tudi kaka taka, ki vam bo znala kaj več povedati (vsaj kaj se je govorilo, ko je odšla/izginila).. saj veste, da v naši državi, to ni mogoče storiti, brez da naj bi vsaj ena soseda "vse" vedela... sicer je res vprašanje verodostojnost podatkov, ampak vsaj kake smernice bi pa dobile...

Jaz sama nekako nimam jajc it' tja... če bi šla pa katera z mano, bi se pa verjetno prej opogumila.

(odgovor članu Kimmi)
Neposredna povezava do sporočila: 801
15.7.2010 11:59:01   
ronja
Po eni strani je škoda časa, ki ga vložiš v iskanje, če je Marku vseeno...

Ma, njej je to hobi, pusti ji veselje. Jaz sem jo tudi probala nagovorit, da bi to svojo strast rajši za kaj res koristnega uporabila, kar bi nekomu resnično spremenilo življenje, ampak mislim, da jo je pač to potegnilo in zdaj je to to. Mogoče bo nekoč našla nekaj, kar jo bo dovolj potegnilo, da ne bo bezljala okoli z milijon neuresničenimi idejami, mogoče bo pa tako najbolj srečna. Live and let liveuser posted image .

Res je... ampak edina informacija, ki jo trenutno imam, je ta, da to SI želi.

hehe, kerensa, ampak branje namigov pa tebi ne gre najboljšeuser posted image . Človek se ne javlja na tvoje klice, ne odgovarja na tvoje smse in na koncu še izključi to številko in ti še vedno misliš, da si res želi vse to?user posted image On ne, si pa tu verjetno veliko punc želi, da bi to Giovanno nekako našli, torej imaš še vedno motiv (poleg tega, da si to ti želiš, kar je tudi čisto dovolj, da vztrajaš).

lolekinbolek, že v redu, saj se kdaj zmotimo. Problem je samo, če se javno obsoja, sploh še žive ljudi, ker jih to lahko prizadane. Predstavljaj si, da si ti v njuni koži: ne moreš imet svojih otrok (že to je težko, poglej na težave z zanositvijo... kar poznam jaz parov, ki so se namučili za otroka, je to res pekel), potem se ti nasmehne sreča in dobiš enega malega fantka, misliš, kako bo zdaj vse super, pa se izkaže za precej težko (fant ni bil več dojenček, je imel že precej vzorcev - pri 2-3 letih si že kar osebica, baje bolj podobna odraslemu, kakršen boš kot pa dojenčku,kakršen si bil), pa še okolica vsega skup ne sprejme, ti se ne znaš z vsem tem dobro spopadat... in potem pubertetnik postane težaven, sploh nimaš pojma, kaj bi, očita ti vse mogoče in hoče najt svoje starše, občutek imaš, da si popolnoma zatajil pri vzgoji, da tako zelo hlepi po neki ljubezni, ki mu je ti očitno nisi znal dat, čeprav ga imaš tako rad... Ma, ne bi rada bila v tej koži, res ne!

Če bi mi zdaj povedali, da sem posvojena, ne vem, če bi šla iskat svoje starše - oz. vem, da jih zdajle trenutno gotovo ne bi šla iskat. Mogoče, ko bi otroci odrasli, čebi nastala praznina ali preveč prostega časa (v kar pri svojem karakterju upravičeno dvomim;). Bilo bi mi čisto zanimivo jih videt, iskat se mi jih pa ne bi dalo, niti si ne bi želela bit potem v nekih kontaktih z njimi. Mam svoje življenje z ljudmi, katere sem sama hotela not. Smo različni...

Res ne vem, kaj bi.

Zvečer rajši objami moža, v službi pa če itak bluziš, ker nimaš nobenega drugega dela trenutno, (pač tako delovno mesto, kjer se veliko čaka, verjeton), pa išči in uživaj. Saj ni treba vse ali nič (da ne spiš in ne ješ od tega ali pa da vse skup vržeš v vodo - iščeš počasi, pošiljaš maile in se zabavaš)...

(odgovor članu krokos)
Neposredna povezava do sporočila: 802
15.7.2010 12:08:38   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
hehe, kerensa, ampak branje namigov pa tebi ne gre najboljšeuser posted image . Človek se ne javlja na tvoje klice, ne odgovarja na tvoje smse in na koncu še izključi to številko in ti še vedno misliš, da si res želi vse to?user posted image

To, da si iskanja ne želi več, je ena od opcij. Dokaj verjetna, ne pa edina. To mi pa moraš priznati.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 803
15.7.2010 12:09:23   
Kimmi
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Kimmi
Hm, kaj pa če se ima katra čas ali možnost (ali pa več vas skupaj), zapeljati v tisto vas, kjer je živela pri rejnikih. Saj veste, da vaške tercialke vse vedo in izvohajo, pa sigurno živi tam tudi kaka taka, ki vam bo znala kaj več povedati (vsaj kaj se je govorilo, ko je odšla/izginila).. saj veste, da v naši državi, to ni mogoče storiti, brez da naj bi vsaj ena soseda "vse" vedela... sicer je res vprašanje verodostojnost podatkov, ampak vsaj kake smernice bi pa dobile...

Jaz sama nekako nimam jajc it' tja... če bi šla pa katera z mano, bi se pa verjetno prej opogumila.

Jah to je sigurno, da je lažje iti vsaj dvema skupaj... jaz imam samo dve omejivtvi- nimam avta, imam 1 letnega sina, ki je zelo nepotrpežljiv in ga je potrebno ogromno animirati, dati ga pa nimam kam...

Ampak kaj pa če se po FB-ju za začetek poišče kak kontakt osebe (lahko tudi mlade seveda), ki živi v tem kraju, pa če bi znala koga vprašati?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 804
15.7.2010 12:09:26   
Kerensa*
Zvečer rajši objami moža, v službi pa če itak bluziš, ker nimaš nobenega drugega dela trenutno, (pač tako delovno mesto, kjer se veliko čaka, verjeton), pa išči in uživaj. Saj ni treba vse ali nič (da ne spiš in ne ješ od tega ali pa da vse skup vržeš v vodo - iščeš počasi, pošiljaš maile in se zabavaš)...

Menda ne misliš, da ga ne? user posted image  

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 805
15.7.2010 12:13:30   
ronja
To, da si iskanja ne želi več, je ena od opcij. Dokaj verjetna, ne pa edina. To mi pa moraš priznati.

Priznamuser posted image . Se strinjam, da vedno obstajajo tudi druge možnosti: tudi to, da mi kuli zdaj ni nekam padel, ampak da so ga odnesli škratki, je ena možnost - nikjer ni dokazano, da škratov ni... Ampak vseeno so ene možnosti veliko bolj verjetne od drugih. To moraš pa ti priznat, hehe. Po moje je on mislil, da se mu bo mogoče mama kar tako javila sama od sebe in bi mu bilo to ok. To iskanje pa ga očitno ni preveč pritegnilo - če bi ga, bi gotovo kaj nakazal v to smer.

Menda ne misliš, da ga ne?

jah, če hodiš tako pozno spat in vmes na račkotu visiš, da bi našla giovanno... Bi se mu znalo poznat pomanjkanjeuser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 806
15.7.2010 12:19:11   
Kerensa*
To moraš pa ti priznat, hehe.

Priznam user posted image , čeprav je primerjava škratov in nedosegljivega GSM-a malce hecna. Ampak priznam pa. user posted image
jah, če hodiš tako pozno spat in vmes na račkotu visiš, da bi našla giovanno... Bi se mu znalo poznat pomanjkanjeuser posted image

Tako pozno spat (torej ob 2h in zaradi Džovane) sem šla samo 2x. Zaenkrat še ne trpi pomanjkanja. user posted image

Ne vem, no... saj vidiš, da tudi sama že kolebam med obema možnostima. Nadaljevati? Da, ker ni preklica iskanja. Ne, ker ni Maurovega/Markovega odziva. Prenehati? Da, ker morda res za brezveze zapravljam svoj čas in živce (in če se kaj premakne, bom zapravljala tudi svoj denar). Ne, ker... ker se mi zdi (šesti čut, nič drugega), da na primeru res nekaj smrdi.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 807
15.7.2010 12:31:34   
itar
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ne, ker... ker se mi zdi (šesti čut, nič drugega), da na primeru res nekaj smrdi.
[/quote

ni samo šesti čut, da nekaj smrdi - čisti fakti so to, daje CSD orenk zamočil, da se nam je slo državljan "izgubil" kar nekam, itd. Sicer pa kaj hočemo, meni uradniki še vedno pošiljajo uradno pošto na naslov, ki sem ga URADNO zamenjala  pred 5 imi leti...

KAr se tiče menjave priimka - če se npr.poročiš v tujini, moraš najprej imet dokumente iz lastne države da se lahko poročiš, potem pa spremembo priimka javiti v roku treh mesecev. Tudi vse ostale podatke - npr odjavo stalnega bivališča itd. Če tega ne narediš, si pač v prekršku. Ne bo pa nihče brskal, če nikoli ne prideš več nazaj domov ne?

Mislim, da je iskanje v tujini brezplodno. Treba je preiskat zgodovino (dom MB, itd) da pridejo novi indici na plan...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 808
15.7.2010 12:32:46   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: itar
KAr se tiče menjave priimka - če se npr.poročiš v tujini, moraš najprej imet dokumente iz lastne države da se lahko poročiš, potem pa spremembo priimka javiti v roku treh mesecev. Tudi vse ostale podatke - npr odjavo stalnega bivališča itd. Če tega ne narediš, si pač v prekršku.

A lahko kdo za 100%-no potrdi, ali tuje upravne enote (npr. evropske) same, avtomatsko sporočijo ta podatke SLO organom (PP, DURS, UE)?

(odgovor članu itar)
Neposredna povezava do sporočila: 809
15.7.2010 12:40:35   
itar
podatki se ne pošiljajo po avtomatizmu. Hm... mogoče shengen zona - ampak kdaj naj bi šla iz SLO? če je imela šeYU pasoš, bi ga bilo treba zamenjati, SLO podaljšati itd... tukaj se srečaš samo z ambasado če si v tujini.... če sibrez dokumentov ali z dokumenti tuje države greš lahko samo na lastno ambasado - te papotem obvestijo naše DURS UE PP

vsekakor bi eventualne spremembe prišle preko ambasad

bolj verjetno je področje bivše juge... slabe evidence, ni evidenc, prevzete identitete velikopogrešanih itd.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 810
15.7.2010 12:41:35   
ronja
Tako pozno spat (torej ob 2h in zaradi Džovane) sem šla samo 2x. Zaenkrat še ne trpi pomanjkanja.

v redu potem, sem se bala zateuser posted image . jaz tudi včasih preveč not padem (ok, ne v iskanje pogrešanih, ampak v kako ustvarjanje, recimo), pa me mora potem on ven zvlečt - "lubi, pridi spat!"user posted image

ni samo šesti čut, da nekaj smrdi - čisti fakti so to, daje CSD orenk zamočil, da se nam je slo državljan "izgubil" kar nekam, itd. Sicer pa kaj hočemo, meni uradniki še vedno pošiljajo uradno pošto na naslov, ki sem ga URADNO zamenjala pred 5 imi leti...

Ja, šlampasto je vsekakor vse skup - ampak tako je bio v jugi - šlampasto. Vsaj, kolikor se spomnim... Vse si moral 100x javljat, urejat, pa še vedno dobim kako pošto na stari naslov tudi jaz - po 5ih letih... In od ene in iste ustanove mi ene stvari pošiljajo na novega, ene ap na staregauser posted image

Če tega ne narediš, si pač v prekršku. Ne bo pa nihče brskal, če nikoli ne prideš več nazaj domov ne?

In če je šla v tujino ilegalno (za kar obstaja dokaj utemeljeni sum - ker legalno ni šla, je pa pisala iz Ibize), potem jo je ta prekršek po moje še najmanj skrbel... In nihče me ne bo iskal, če grem jaz v tujino in tam poniknem, razen mojih domačih (ona jih p ani imela). Uradne inštitucije gotovo niso zato odgovorne - saj bi bili v totalno policijski državi, če bi nas preverjali, kam in za koliko časa gremo in kdaj se vrnemo in vse... Ne hvala.

kerensa, meni se zdi, da nobene te uradne zadeve ne grejo kar avtomatsko, da mora vse nekdo javit. Edina uradna avtomatska stvar je bilo to, da dobijo otroci, rojeni v p., avtomatsko EMŠO. Ampak to ej bilo pa edino   vse ostalo moraš sam javit.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 811
15.7.2010 12:43:10   
darja.mark
Men pa še nekaj ne gre v glavo...ko so jo našli naj bi bila stara med 6 in 9 let če se prav spomnim. Tolko stari otroci pomoje že znajo povedat kako se pišejo, kje so doma, ok, roj. datum mogoče ne, vejo ziher ime mame, očeta, brata,....moj mali bo ta mesec star 2 leti pa zna povedat kako mu je ime, kako je mamici, očku, babici ime, ter kako se piše. Okej, imen itak ne pove pravilno ker ne zna še vseh črk govorit, ko bo vse črke lahko izgovoril bo znal povedat. In pomoje večina otrok to že zna sploh pa pri 6ih letih haloouser posted image user posted image   To je men ful sumljivo da ni znala nič drugega povedat kot ime user posted image . Pa še to je samo povedala. Če je bla gluhonema bi mogla znat pa vsaj napisat (pri 9-ih letih). Pa ja res ni z nekih rovt kjer je nič niso naučili in tut v šolo ni hodila?
Tolk je enih stvari ki se ne poklopijo da že jaz sumim da tukaj en fajn prikriva stvari, al so jih priredili že v preteklosti, al se nekdo laže al kaj,...
Kaj pa če so na CSD-ju kej zašuštral lahko da je povedala s kje je pa niso zavedli tega? Enostavno ignorirali? Kot ''Punca je gluhonema, strpajmo jo v zavod saj tako nima pojma''. So ljudje ki se do drugačnih obnašajo drugače in jih majo za manj inteligentne kar je čisto zgrešeno. Enaki  so kot mi, le povedat tega ne morejo-ne znajo. Lahko pa napišejo, pokažejo. In čudno res da je nikoli več ni nihče vprašal od kod je doma, po njenih starših, ali če se vsaj česa spominja od doma. Očitno nobenga ni kej dost zanimalo. Po eni strani razumem, ker velikokrat vidim ljudi na delovnih položajih kako delajo z muko in jim za vse dol visi, sej zato se pa to dogaja ko so na takih inštitucijah napačni ljudje in je šlamparije na pretek user posted image

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 812
15.7.2010 12:43:36   
itar

Tako pozno spat (torej ob 2h in zaradi Džovane) sem šla samo 2x. Zaenkrat še ne trpi pomanjkanja.

v redu potem, sem se bala zateuser posted image . jaz tudi včasih preveč not padem (ok, ne v iskanje pogrešanih, ampak v kako ustvarjanje, recimo), pa me mora potem on ven zvlečt - "lubi, pridi spat!"user posted image

ni samo šesti čut, da nekaj smrdi - čisti fakti so to, daje CSD orenk zamočil, da se nam je slo državljan "izgubil" kar nekam, itd. Sicer pa kaj hočemo, meni uradniki še vedno pošiljajo uradno pošto na naslov, ki sem ga URADNO zamenjala pred 5 imi leti...

Ja, šlampasto je vsekakor vse skup - ampak tako je bio v jugi - šlampasto. Vsaj, kolikor se spomnim... Vse si moral 100_x_ javljat, urejat, pa še vedno dobim kako pošto na stari naslov tudi jaz - po 5ih letih... In od ene in iste ustanove mi ene stvari pošiljajo na novega, ene ap na staregauser posted image

Če tega ne narediš, si pač v prekršku. Ne bo pa nihče brskal, če nikoli ne prideš več nazaj domov ne?

In če je šla v tujino ilegalno (za kar obstaja dokaj utemeljeni sum - ker legalno ni šla, je pa pisala iz Ibize), potem jo je ta prekršek po moje še najmanj skrbel... In nihče me ne bo iskal, če grem jaz v tujino in tam poniknem, razen mojih domačih (ona jih p ani imela). Uradne inštitucije gotovo niso zato odgovorne - saj bi bili v totalno policijski državi, če bi nas preverjali, kam in za koliko časa gremo in kdaj se vrnemo in vse... Ne hvala.

kerensa, meni se zdi, da nobene te uradne zadeve ne grejo kar avtomatsko, da mora vse nekdo javit. Edina uradna avtomatska stvar je bilo to, da dobijo otroci, rojeni v p., avtomatsko EMŠO. Ampak to ej bilo pa edino   vse ostalo moraš sam javit.

ničv stari jugi... meni to dela durs....

e je šla v tujino ilegalno, potem ne moreš nič. vsakršna identifikacija z slo podatki odpade.... hipotetično- gre ilegalno čez mejo. pride nekako do npr. Španije. živi kot živi in v nekem trenutku potrebuje dokumente - slo (yu) neveljavni, izgubljeni, uničeni.... če greš tako čez mejo ne kažešdokumentov okolim ker te katerikoli organ pospremi napoti na slo (yu) ambasado... če hošeš narest dokument "nove" države, rabiš kak papir ne? Kako drugače dokažeš, da si npr. Giovanna Rodi, državljanka Španije? 

< Sporočilo je popravil itar -- 15.7.2010 12:47:44 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 813
15.7.2010 12:44:41   
rosa 34
100% ne sporocajo, vsaj iz Nemcije ne

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 814
15.7.2010 12:51:19   
itar
lahko pa da sploh ni bila gluhonema, ampak enostavno ni razumela jezika? (Grkinja, Romunka, Romka, so vse "neslovanske" možnosti)... pa še strah jo je bilo, pa je morda zato momljala, ni govorila? potem ko so jo pa končno strpali v zavod se je pa naučila slovensko (verjetno bolj za silo) in "pozabila" svoje poreklo

(odgovor članu rosa 34)
Neposredna povezava do sporočila: 815
15.7.2010 12:53:59   
Kerensa*
In če je šla v tujino ilegalno (za kar obstaja dokaj utemeljeni sum - ker legalno ni šla, je pa pisala iz Ibize), potem jo je ta prekršek po moje še najmanj skrbel...

Ne vemo, ali je šla iz SLO legalno ali nelegalno.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 816
15.7.2010 12:56:13   
itar
kdaj pa naj bi šla? okvirno? oziroma, drugače, kdaj vemo, da so jo zadnjič videli v slo?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 817
15.7.2010 12:58:55   
Kerensa*
kdaj pa naj bi šla? okvirno? oziroma, drugače, kdaj vemo, da so jo zadnjič videli v slo?

Leta 1980 naj bi predvidoma ona podpisala posvojitvene papirje za Maura/Marka, torej naj bi bila takrat še v SLO. Kasneje pa ne več. Oz. ne vemo. Vemo samo to, da je izginila iz rejniške družine in da je poslala razglednico z Ibize.

(odgovor članu itar)
Neposredna povezava do sporočila: 818
15.7.2010 13:00:26   
ronja
Kaj pa če so na CSD-ju kej zašuštral lahko da je povedala s kje je pa niso zavedli tega? Enostavno ignorirali? Kot ''Punca je gluhonema, strpajmo jo v zavod saj tako nima pojma''.

potem bi jo starši iskali. Možno je, da punca od šoka ni mogla ne povedat, ne napisat nič (če je bila stara 6 ali 7 let, je pa možno, da sploh še ni znala pisat). lahko da je doživela tako hud stres (ker to, da te dajo starši stran na en vlak gotovo je, pa tudi to, da se izgubiš, je), da se enostavno ni nič več spomnila. saj se tudi Marko ne spomni več svoje mame, pa jo je pri 3 letih še videl - ker ga je dala v posvojitev pri svojih 18letih, pri 15ih ga je rodila, torej sta bila 3 leta skup pri rejnikih...

ničv stari jugi... meni to dela durs....

Meni pa zdravstvena zavarovalnicauser posted image . Pa ni nobene zarote zadaj, samo šlamparija, ki je v petih letih javljanja niso uspeli zrihtat... Pa sem se trudila in javljala...

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 819
15.7.2010 13:03:56   
itar
kdaj je pa hodilaokrog rejniške družive in vpila / iskala Marka?

če je leta 80, je imela še yu dokumente... oh to je šele sranje- ambasade so se menjale, arhivi selili... ker so si bivše republike ambasade delile...

kaj pamožnost, da se je vrnila domov? Mislim tja od koder je prišla? ali - druga možnost - da se je priključila kakšni romski koloniji po evropi.... Meni se zdi da bi vsa zadeva pasala v ta konec- romkinja, dana (pozabljena, v naglici puščena) v vlaku, govori mešanico jezikov, zanosi tako mlada, potem zbeži neznanokam

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 820
15.7.2010 13:04:31   
Kerensa*
Kaj pa če so na CSD-ju kej zašuštral lahko da je povedala s kje je pa niso zavedli tega? Enostavno ignorirali? Kot ''Punca je gluhonema, strpajmo jo v zavod saj tako nima pojma''.

potem bi jo starši iskali.

Saj ne vemo, ali so jo ali ne. Sklepamo pa, da so bili oni tisti, ki so jo dali na vlak in "ciao". Takšnih otrok starši ponavadi ne iščejo nikoli več. Prej jih išče kdo drug, ki jih je poznal, ali pa otroci sami iščejo starše.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 821
15.7.2010 13:08:46   
Kerensa*
kdaj je pa hodilaokrog rejniške družive in vpila / iskala Marka?

če je leta 80, je imela še yu dokumente... oh to je šele sranje- ambasade so se menjale, arhivi selili... ker so si bivše republike ambasade delile...

Ne vemo datuma, kdaj naj bi se to zgodilo, je pa pokojna rejnica o tem pisno obvestila CSD, tako, da je ta podatek tam.
V vsakem primeru pa je imela YU dokumente, ja, kajti tudi razglednica z Ibize je prišla še v času YU.

(odgovor članu itar)
Neposredna povezava do sporočila: 822
15.7.2010 13:10:36   
ronja
Ne vemo, ali je šla iz SLO legalno ali nelegalno.

Aha, ok, sem razumela, da bi se za legalno morala kje pofočkat. A to pa vemo, da je od CSDja vzela svoj potni list ali osebno izkaznico? To si moraš dat naredit, ne naredi se sam avtomatsko... In če so bili oni njeni skrbniki, potem so imeli oni njene dokumente, ki jih je dvignila, če jih je.

Leta 1980 naj bi predvidoma ona podpisala posvojitvene papirje za Maura/Marka, torej naj bi bila takrat še v SLO. Kasneje pa ne več. Oz. ne vemo. Vemo samo to, da je izginila iz rejniške družine in da je poslala razglednico z Ibize.

Ampak vsaj eno leto kasneje naj bi hodila okoli rejnikov, da naj vrnejo Marka? Ker če bi bilo prej kot v 1 letu, bi ji rejniki lahko povedali naslov marka - bi zvedeli od csdja, saj je bilo rejnici očitno hudo, ko jim je pisala... ona je nekje to eno leto bila... Očitno ne pri rejnikih. To bi lahko komot vprašali gospoda rejnika, pa tudi o gluhonemosti.

Se mi zdi, ad bi dobili tako veliko več verodostojnih podatkov. Iskat samo po imenu in priimku, katerega prvih 9 let življenja ni imela (torej, če jo kdo išče, je gotovo ne pod tem imenom) in katerega zelo mogoče tudi zdaj nima več... je pa po moje bolj utopično.

ne me narobe razumet, kerensa, sem tudi jaz optimist - samo da bi se oprijela tistega, kar je trdno in od tam štartala dalje - ne imena in priimka, ki se menja brez problema (pač ne sporočiš v slovenijo in verjetno te kak fajmošter nekje bogu iza nogu poroči tudi brez papirjev iz Slo.). Pač nisi uradno zaveden, to ej res, ampak nje to prav dosti verjetno ne moti...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 823
15.7.2010 13:14:14   
Kerensa*
A to pa vemo, da je od CSDja vzela svoj potni list ali osebno izkaznico?

Ne vemo, ali je imela potni list ali ne, brez osebne izkaznice pa (legalno) najbrž ne bi mogla podpisati posvojitvenih papirjev (kar naj bi jih, ko je postala polnoletna), tako, da sklepamo, da je slednjo imela.
Ampak vsaj eno leto kasneje naj bi hodila okoli rejnikov, da naj vrnejo Marka? Ker če bi bilo prej kot v 1 letu, bi ji rejniki lahko povedali naslov marka

Rejniki niso vedeli (vsaj uradno ne), kam je šel Mauro/Marko v posvojitev. Me pa tudi bega to, kdaj je grozila okrog hiše rejnikov, kajti če je bilo to prej, kakor v enem letu po podpisu posvojitvenih papirjev, potem je imela takrat še zakonito možnost, da si glede posvojitve premisli in vzame otroka nazaj. Lahko, da je to hotela storiti, pa je nekdo preprečil. Lahko, da niti posvojitvenih papirjev ni podpisala ona sama (zakaj bi jih, če je pa znano iz ljudi iz Negastrna, da je hotela oditi s sinom v tujino?) ali da je bila v podpis prisiljena. Ne vemo. Ampak smrdi.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 824
15.7.2010 13:15:44   
ronja
Saj ne vemo, ali so jo ali ne.

A nisi rekla, da si pregledala pogrešane za ne vem koliko let nazaj. In verjetno so na csdju tudi pogledaliuser posted image . Saj je valjda lažje deklico vrnit staršem kot jo v dom strpat!

Evo, kerensa, če bi bila jaz ti, bi naredila tole:
- šla bi do g. Kolenca in ga vprašala: ali je bila punca res gluhonema, kdaj je hotela marka nazaj, kam je šla po dopolnjeni polnoletnosti in če je kaj govorila, da bi rada šla v tujino, s kom se je družila, itd...
- vprašala novinarko, s katero si v kontaktu, kdaj je rejnica kontaktirala CSD, če že do tiste mape ne moreš, pa vprašala bi jo, ali se je marko kaj oglasil
- preverila v domu malči beličeve, ali je bila punca res gluhonema

Dejstvo je, da bi s podatki, ki jih ima njen sin, lahko že nekaj naredila, tako je pa vse skup precej v megli - iskanje vseh mogočih Giovann Rodi/c/ć,... ko pa je ime še najmanj zanesljivo od vsega...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?