smotka.dt
|
Čer! In se pripravljate na zadnjo noč v letu? Mi bomo kr doma, na toplem. Smo prišli iz Koroške v torek, smo bli pri mojih starših. Itaq, da je blo super. Tamali je že bil po moje sit tega nenehnega impulza z vseh strani. Ker midva ga kar lepo pustiva, da se sam malo zaigra,... Ko sva se peljala domov, je pa moj možek izjavil, da kako je te 3 dni pogrešal . Ja ker skor ni prišel na vrsto za cartanje . Drugače smo HB zdravi. V nedeljo smo dopolnili 6 mesecev. častim za nazaj . Uf ste se pa lepo razpisale. SPloh ne vem kaj bi pokomentirala. Duda uf ta omiljena duda. Kolk sem se naposlušala raznih komentarjev,ko je bil tamali star 2 meseca. Takrat smo mu jo namreč vzeli stran, 3 dni prenašali sitnobico in rezultat: kot sem že miljonkrat rekla: mama že ve kaj je dobro za njenega . Ta odločitev je bila pravilna. Odločila sem se za odvajanje takrat, ker se je mali prvič odkar se je rodil, pričel ponoči zbujati, ker je dudico otipal, sam je pa itaq ni znal še dati v usta. Tista tazadnja odločitev pa je bil pogovor s sošolko iz srednje šole. Sem bila pri njej na obisku, ko si je preuredila hiško. In prvo kar me je zbodlo, zakaj ima tamala svojo sobo polno igrač, posteljica je pa v spalnici. Tamala pa stara 18mesece in se že zdavnaj več ne doji. Odgovor je bil, kje se pa men ljubi sred noči vstajat in v njeno sobo hodit, ji dudo iskat. Seveda pa hodi v službo. Takrat so men klikerji nardili v možganih, da tega ne smem dopustiti. Zdaj ni panike, ko sem doma, kaj pa ko se prične služba. By the way z junijem pričnem delat . Pol so itaq bli kometarji joj revček 2 meseca star pa so ti dudo vzeli,...Pa začel si bo prstke cuzat,... Same "dobronamerne" komentarje smo poslušal takrat. No danes lahko rečem, da moj lepo funkcionira brez dude, si ne tlači prstov v usta, za to uporablja grizala, ko ga srbijo dlesni. Tak, da smo jim zavezal usta. Flaška ponoči glede na to, da že od rojstva ni imel potrebe po hranjenju ponoči, mu tega ne bom niti dovolila. Ja ne bom dovolila! Sem kruta. Pa naj bom. Ponoči bo dobil le zdravila, če jih bo potreboval. S temi flaškami ponoči, ga pa itaq vsi neki tupijo. To je sam stvar NAVADE. Isto kot je blo pri meni s tem obiskovanjem wc-ja ponoči med . Takrat sem 1x na noč hodila okol 3-4 ure in se tega komaj po porodu odvadila. Med nosečnostjo sem imela vedno tudi na nočni omarici kozarec vode, pa ga sedaj tud nimam. Pa sem se zbujala ponoči in iskala svojo vodo. Kako naj bo pri tamalih drugače. Spanje ponoči tu imam pa srečo, da tamali že od rojstva zgleda loči noč in dan. Drugače si ne morm razlagat, da točno ve kdaj mora spat 10-12 ur v kosu. Zvečer za nočno spanje ni nikol bil problem, sem ga odložila in je zaspal. Vmes se zbuja in slišim kako "lubčka" hrbtno stran rokice in spi naprej. Čez dan tudi ni bil problem do 5 meseca. Pol se je pa začel žur. Enostavno sfalila sem kdaj je utrujen. Pa tud cel dan nimam časa ga gledat, kdaj si mane učke, kdaj zeha,... Tak da smo mel en dan jokanje 3x po 3 minute (ja zdi se cela večnost, a če gledaš na uro vidiš, da je to malo). Zdaj pa (trkam) zaspi ko ga odložim v posteljico. Včasih moj dela nekaj po svoje, a ga kar hitro pokregam. Red mora bit On ga odloži pa nekaj čeblja v tamlega. Ja itaq, da ne bo zaspal tako. Treba ga je odložit, pokrit it oditi iz sobe. Se pa spomnim, da sem daljšala jutranje spanje s tem (včasih se je zbujal ob 6ih zjutraj prvi mesec), da ko se je meni zdel dan, takrat sem ga šele umila in preoblekla iz pižame in dnevna oblačila. In res to je blo okol 9-10ih in sedaj se tako zbuja. Se nam pa nič ne poruši ritem, če gremo drugam. Pa smo bli že ene 10_x_ na morju za par dni, pa pri mojih 4x,... No ponavadi, ko pridemo kam na novo spi še dlje. Tako kot si je privoščil - sebi in nama za pol leta, ko se spal do 10 ih. Ja se že odločam, kdaj bom ukinila flaško, sem hitra a. No nekak sem prišla, da zaključka, da ko bo lepo pil iz kozarca bom preprosto rekla, da hodijo vile naokrog in otrokom, ki so dovolj veliki vzamejo flaško in jo zamenjajo z krožnikom, žlico in vilico ter kozarčkom. Takrat pa bo že tak razumel. Ker meni osebno ni gršega ko vidim 2-3 leta stare otroke, ki se sprehajajo z dudo še huje pa z flaško. Pri tamalih je kjut , so taki angelčki z dudicami, a tudi to prerastejo. Pri večjem je pa to velik težje dosečt. Nova pri nas smo zaključili z proizvodnjo . Uradno bo postalo februarja, ko moj prestane poseg. Je najbolj izi, pa men se ne bo treba filat z hormoni al pa it pod narkozo,... Kar se tega tiče imam pa zlatega moža, da se je sam za to odločil. Naš je dobil tud take mozoljčke oz. spuščaj ali dva ko so bli novi zobki na pohodu. No saj imamo le dva. GH jutri uvedem gluten, sem kupla testenine brez jajc, pa jih bo sedaj jedel 3 dni z raznimi omakami. Aja saj res tiste ki imaste flaške, katere cuclje uporabljate? Mislim številko. Mi smo še kar pri 1-ki, ker če je prevelika luknja se mu kar zaletava. Pa to večja kot je številka večja je luknja? Je tako? Ker če je tako, pol bomo mi še kar 1-ko fural ker potem tud počasnjeje je kar je boljš za želodček.
|