|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2010
27.12.2010 19:20:51   
bcljka
pa ni bil tist moj zadnji post user posted image

dvojčica6 - v mullerju majo bebivito user posted image  jst sam tam kupujem pol pa poberem vse kar majo... ma mešano, kar mi pride pod roke, itak ma vse rada user posted image

vnetje - Pika je tud mela neki vneto, pomoje zato k mislm da se je zvečer pred spanjem pokakala in pol je bla še 12ur v isti plenici... no pa je blo clo mal krvavo... pol sm pa jst moje zdravilne tehnike uporabla k vedno kr neki izumem... in sm jo mazala z bebanthen plus mazilom ki kao dezinficira in celi, čez sm dala eno malo tetra plenico pa pazla da sm takoj k se je polula zamenjala, čez noč sm pa sudocrem namazala... no in po dveh dneh je dobr user posted image  mogoče sm kej pomagala, je pa seveda odvisno kakšno je vnetje...

bit narazen z user posted image  - jst itak delam čez teden, tko da je sigurno vsaj 3x na teden po 3 ure brez mene, pa vsak teden gre najmanj 1x k babi prespat... user posted image  pa zadnjic sm bla na rogli pa konc januarja me še 5 dni ne bo k mam tabor s faksom... user posted image  se kr dogaja user posted image  men je važn da vem da je Pika v dobrih rokah, da je sita, previta in zadovoljna user posted image  sm že prej vedla da bo tko in mi je čist kul... sej pogrešaš, sam je pa pol tolk lepš k prideš nazaj pa fino se je mal odklopt user posted image

no to je to, zdej pa pakirat user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2401
27.12.2010 19:27:11   
Ajda_Marko
Jaz sem tole kremico dobila, ko se je mali rodil
http://www.bozencosmetics.si/originalna-pavlovi%C3%84%E2%80%A1eva-krema-120g-p-160.html

Praška pasta pa bepanthen mu nista nič pomgala, ta pa takoj. Men je super user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2402
27.12.2010 19:34:29   
Kiya
Dvojčica bebivita je iz Mullerja, mislim da je celo njihova blagovna znamka, saj imajo mleko, mlečne kašice in te sadne/zelenjave.

Vneta rita
zdej sem mazala z bepanthenom in hladilnim mazilom čez, bom probala čez noč bepanthen, praška pasta pa še hladilno mazilo, ker se čez noč ne previjamo, saj jo prespi user posted image
Imam pa doma Canesten in Daktarin(je imela bele pikice v ustih) tako, da če se situacija ne zboljša čez 2 dni bom poklicala v ZD, samo mislim da ima naš ta teden dopustuser posted image

Meso
malo čudno vprašanje, ampak vseeno user posted image kolikokrat tedensko je priporočeno, da otrok je meso?
Pa kako ga pripravljate, ker sem nekako brez idej, do sedaj sem delala kot obaro, samo zelenjava notri je bila druga user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2403
27.12.2010 21:49:34   
ninkica
Čer

Najprej današnji meni:goveja juha z zdrobom in korenčkom,pop malica dojenje,zvečer milupa za lahko noč

stajica jo katera ima/razmišlja o nakupu?Mi se se odločamo.

meso jaz ji ga skuham z različno zelenjavbno kot napr obarco potem pa v to zakuham gres in nato z meskom in zelenjavno lepo spasiram v kašico.Ji ga pa še nisem popekla.

Jaz sem mnenja,da je za user posted image starega 6 mesecev(več ali pač manj v mesecih)še mal prezgodaj,da bi ga čuvale za več dni kdo drug od naju z možem.In na sploh se otroku poruši red,če ga sploh ima.Jaz sem zelo vesela,da imamo red in se vsi tega držimo in potem sva midva zadovoljna,Leja pa še najbolj.

bcljka enake želje želim tudi tebi,če se ne oglasiš več do drugega letauser posted image

vneta ritkami smo imeli kmal od začetka z vneto ritko težave in sicer dobila je take pikice po ritki,ki so bile včasih tudi krvave in z NOBENO kremo nismo tega pozdravil.In bila je dojena (je še zdaj)in je bila za vsako pleničko pokakana ka r je še bolj vse skupi dražilo.In potem sem čez določen čas prišla do tega,da ji škodiju Pampers pleničke in od takrat jih ne uporabljam več ne njihovih robčkov in ne njihovih plenic.Moj P je rekel,da jo moram mazat s Canastenom 7 dni in od takrat nismo imeli nobenih problemov več.Sem pa zadnjič za probo kupila Lumpijeve pleničke in je dobila za ritki rdeč flek in sem takoj nehala z uporabo teh plenic in se ji je v cca 2 dneh pozdravil rdeč flek.Imam skoraj od samega začetka DM-ove plenice in sem z njimi SUPER zadovoljna.Ritka je zelo lepa,do sedaj ni nobena plenička premočila..

Očkov in mamin največji zakladek:
Leja 15.6.2010

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
27.12.2010 22:20:12   
mkbk
hvala nikcaa, sm šele dons prebrala, da boš dala v pon n apošto, ma hvala! user posted image

Scorpiogirl - glede posedanja: Men pa to ful ni jasno, pa sem z obema otrokoma v razvojni, ker vem ,d anaj nebi posedal, dokler se sami ne znajo gor spravit do sedečega položaja...s ta starejšim je še šlo, s tamalo mam pa večne borbe, če jo hočem dol tiščat, ker ona že lepo vzravnano sedi, če jo daš čičat, se niti ne upam kaj dosti, sam tooook teži, pa pol ko začne jadat, jst mam pa recimo s tavečjim posla, pa jo malo dam, in ona bi bla tko fuuul pridna pa to. A tvoj pa kar mirno prenaša ležečko??? Pa tud v naročju se mi nonstop pili naprej, ni šans, da bi bila name nslonjena, tist položaj , ki ti ga v razvojni kažejo, pa lahko par minut mogoče vzdržiš, pa obe roki rabiš... user posted image user posted image user posted image

sedenje: kot sem napisala, sedi ok, če j o dam sedet, vendar se trudim čim manj, mi p ani fino, ker tavečji se je sam posedel šele pri 9 m, upam da se bo žabica kej prej. Ker se vseenpo še po dol času prekucne. AMpak sem videla, da se je tudi začela že malo lovit z rokicami.

obračanje: obrača se pretežno na trebušček in pol javka za obrnit, mislim da ji je že ene parkrat ratalo nazaj it. Meni se zdi, da ji tud laufa samo v eno smer, v desno, če imam prav. Mi je rekla v razvojni naj jo hecam s kakšno igračko še za v drugo smer. Palzi se ne

GH ista pesem kot pri eneparih zgoraj in kot prejšnje dni...sem tertja mogoče poje 50 sadja, to je pa to. Ostalo po par žličk pol pa mami joška! Sm šla danes v center po darila in me ni bilo 2,5 ure, z mojim sva bila zmenjena de grejo ven da mala zaspi pol pa ko pridejo not pa naj ji da kašico. In ji je začel turit zelenjavno, tamala je baje čist ven padla, pol me kliče on kje da sem, da mala tuli, jedt sem resno mislila, da se mi bo utrgal, ker sem ravno obložena z vrečami kot mula se vlekla na parking in ugotavljala, da morm še na bankomat po drobiž za parkirno mašino pa itak tam pri mašini ful vrsta, aaaaaaaaa user posted image . Uglavnem tuki je razlog zakaj ne pišem menijev. JI pa dam zelenjavo že kar na popraženem poru na olivnem olju pa malo solim. Edino tako kaj spravim vanjo, če kaj sploh. Nima pa po poru nobenih problemov. Pa zadnjič je jedla zajca. Danes je bilo pa od sadja borovnice+jabolko+kasneje dodan piškot, brez ni hotla.

Problem mamo z dedki Mrazi: za nmašega tavečjega jih je bilo že preveč, po moje da misli, da padajo darila kar z neba! Mel ga je v moji službi, pa MIklavž pri dedku in babici, pa Jezušček pri dedku in babici,pa Dedka Mraza pri mojih, pa še kje na kakšnem obisku, naša dnevna se pa utaplja v igračah, literally. Sred dnevne mam od ikke iglu šotor, pol mam en del dnevne nafilan z njegovimi igračamio, na mizici so od tamale, haloooneki bo treba tulki narest, če ne ti otroci ne bodo imel več nobenega veselja v pričakovanju....user posted image

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2405
28.12.2010 7:59:55   
Kiya
Dedek Mraz/Božiček/Miklavž tudi meni se zdi vse ful preveč, pa je bilo za Julijo vse prvič user posted image
Za Miklavža se je vedno dobilo parkeljna in kakšne nogavice in letos so vsi dobili parkeljne iz kruha user posted image , Dedka Mraza smo imeli pri meni v službi in tudi babica se je že javila, da bi jo ona pa pri njih v službo peljala user posted image Sva se lepo zmenili, da bomo drugo leto videli, ampak bo šla le na enega user posted image pa potem je bil še Božiček pri prababici, babici in dedku pa pri mojih in še pri mojmu stricu in teti ter bratrancu in sestrični. Se vidi, da je prvi otrok v družini po 25+ letih user posted image

Mbkb ful čuden, ker meni je na fizioterapiji rekla, naj si jo kar lepo v naročje posedem in da potem za mizo delava "vaje", naslanjanje na rokice, stegovanje, samo da je treba gledati da je hrbtenica ravna. Same je pa ne posedam, saj ni stabilna in bi se zamajala k kakšen pijanec user posted image
Ne vem kam vi hodite, mi smo v ZD Moste.

GH no sej danes sem hotela malo pora uporabiti pri pripravi "obarice", čeprav sem bolj navajena na čebulo user posted image
A ve grejete olivno olje in potem na njem pražite, ker jaz sem dala kar kapljico navadnega rastlinskega. Mah sej ne vem sploh kaj bi drugega ker smo tako omejeni, no razen mogoče maslo user posted image
Včeraj je prvič jedla špinačko in sem jo naredila na maslu in dodala malo kisle smetane in kar notri potem dala pretlačen krompir in je za prvič pojedla 100g kar se mi zdi kar ok obrok user posted image

Spanje čez dan
se je zboljšalo, saj smo doma in zdele dva dni ni več tistega zmatranega dretja, ko bi spala ampak ne more user posted image Spi pa 2x-3x čez dan po 30 min. Po obroku jo dam vedno za cca 30 min ležat, tako so me v porodnišnici navadili, ko je še polivala in včasih zaspi, včasih se pa z živalcami na vrtiljaku pogovarja user posted image

Obračanje cca 2 tedna nazaj je poštudirala kako stegniti rokico, da se lepo obrne na trebušček in je skoraj vedno na trebuščku čim jo odložiš na veliko posteljo ali kam drugam kjer se lahko obrne. Problem pa ima z obratom iz trebuha na hrbet in se začne na veliko kregat. Jo obrnem, sam kaj ko je čez 1min spet na trebuhu, tako da jo sedaj kar dlje časa pustim, dokler se res fejst ne krega user posted image
Kdaj naj bi se otrok začel kontra obračat?

< Sporočilo je popravil Kiya -- 28.12.2010 8:02:02 >

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2406
28.12.2010 8:21:24   
misar
dobro jutro

ma saj to ni res, mi smo spet bolni. tamala je zvečer z lepega spet zakuhala in je imela 39.7˙C..mislim, pa sej to ni res. tako, da že 3. ta december dajemo neko bolezen čez. je solkanski most še frej, da se grem dol vržt.user posted image user posted image user posted image

sicer pa ena vlka kavica za vseuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Kiya

Vneta rita je pa zdej prvič dobila vneto ritko user posted image , sem jo mazala s praško pasto dva dni ampak ni ne boljše ne slabše user posted image tako, da sem šla kupiti še Bepanthen in upam da se bo s tem stanje izboljšalo.
Mažem pa vseeno še z hladilnim mazilom čez in previjam bolj pogosto kot prej, prej je bilo na 3-4 ure zdej pa ko opazim, da je plenica mokra.

pri vneti riti jaz najprej poomislim, če je na kaj alergičen dojenček (pralni prašek, robčki, plenice), potem, ko to izključim je pa treba redno umivat ritko in jo do suhega posušit (s fenom! in to resnouser posted image ) potem sem pa jaz mazala al z bepantenom al pa z ribjim mazilom. pri frčafelci smo mel večkrat vneto rito, trotek (moram potrkat) je še ni imel. Canesten pa se predpiše samo pri glivičnem vnetju, tako, da s to kremo se jaz ne bi hecala. zdaj je sicer v prosti prodaji ampak včasih pa ni bila.

Maxica...jaz na tvojem mestu pa ne bi vztrajala na silo z uvajanjem GH...jaz sem pri frčafelci vztrajala in nič drugega nisem dosegla, kot to, da do 2 let sploh ni jedla nič. dobesedno nič razen mleka na hektolitre in govejo juho ter keksolino. ko sem se pri 2 letih sprijaznila, po parih skoraj živčnih zlomih, da moj otrok pač ni ješč (je bolj med suhci ampak vseeno teža ni padala) in je nisem NIKOLI VEČ silila s hrano, je začela jest. ja res. in to povsem normalno in povsem normalne količine in vse po vrstiuser posted image  to je pač moja izkušnja.. in seveda je ni potrebno upoštevat, sam veliko manj živcev bo šlo, če se nehate živcirat...na ZS lahko še kaj več o tej izkušnji, ki me je konkretno streznila, da na silo ne gre nič.

meso- na kakšen način ve pripravite meso, ker naša frčafela itak ni nič jedla pa nimam pojma kako naj to pripravim. ker če recimo piščančka s paličnjakom spasiram rata en tak ogaben okus, da ni res. če na drobno narežem, se mu pa zatika in zdaj sploh nimam ideje kaj naredituser posted image user posted image user posted image

evo načeloma bi bilo to touser posted image

< Sporočilo je popravil misar -- 28.12.2010 8:22:07 >

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2407
28.12.2010 9:50:58   
gajka
Se pokorno javljam, da ne boste tiralice za mano izobesile! user posted image

GH - nam tudi ne gre preveč. Je že lepše jedla, zdaj se pa je začela ful zmrdovat, pa komaj kaj v usta spraviš, pa še od tega vsaj 3/4 nazaj ven z jezičkom porine... Pol se pa pol ure matram, da ji nekaj GH v rito spravim, večino pa itak stran mečem... user posted image Sicer pa ji niti ne zamerim, ker tiste zelenjavne zadeve brez vsega res niso višek kulinaričnih užitkov! Tako, da je naša še večinoma mlečna, mleko si pa moram še vedno pumpat (sem poskusila z dojenjem, pa očitno moje bradavice pač ne prenesejo Zarinih ustec user posted image ). Eh! Sem ji pa včeraj zvečer že iz čistega obupa dala tisto že narejeno mlečno kašico v kozarčku od Bebevite (gres + vanilija ali nekaj takega) in je pojedla vseh 190g! user posted image No, pustila je polovico žličke, toliko da sem lahko poskusila, kaj je tako dobrega v njej in ugotovila, da je zadeva totalno user posted image ! Pol pa naj človek ve, kaj bi bilo njej dobro!? user posted image

Kiya - naša se je začela na trebuh obračat pri 4m, kontra pa nekje pri 5m.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 2408
28.12.2010 12:17:28   
čeb Maja
no da se še jaz malo javim... dnevi tolk hitr letijo, da kar ne pridem do rač.

gh - nam gre kar ok, samo je tudi sadje zakon, zelenjava pa od dneva odvisno. kdo bi vedel... Ampak se ni za pritoževat.

zobki - mislim, da nam rasteta zgornji 1ki, ker ima vse zatečeno pa včeraj je imel zvečer malo vročine. Pa vse vneto okoli ustk, ker si non stop z jezičkom drgne in gre vesveda slina ven. Smešnpp zgleda ko cuclja jeziček, je pa drugače prav bogi. Se vidi, da ga ful matra... Upam, da so res samo zobi in da se nas ne loteva kaj drugega user posted image

obračanje
- naš je močnješi čez levo stran. Obrača se na vse smeri, samo tudi kr most naredi ko hoče it it trebuha na hrbet. Pa kolenčka je začel dajat pod trebušček in bi se kr malo plazil rad. Posledično tut spimo z rito v luftu in seveda je tolk koma ponoč, da se ne zna obrnit sam nazaj na hrbet in pol mamo ponoč ene 5x jok zaradi tega... Je pa smešen, tolk časa se guzi po trebuhu, da pride do vrha posteljice in pol ko se glava ustavi na vrnji stranici še rito dvigne in spi - z nosom dol - ne z glavico na stran user posted image user posted image user posted image

stajica/stolček - midva sva se odločila, da stajice ne bova kupila. Sva pa včeraj kupila stolček PegPerego prima pappa (http://www.pegperego.si/si/diner-prima-pappa-pupazzi-verde-i8001.shtml) in je super!!! Žiga je čist navdušen ker sedi visoko in vse vidi, sabo ga odpeljem v kuhinjo, da kuha z mano, na wc user posted image , v dnevo...
Drugače je pa še vedno največ na tleh - sem umaknila puzzle in dala eno deko pa kovter čez in je super.

meso
- jaz ga kuham v juhah/obarah. Pekla ga še nisem. Ko je skuhan ga kontra režem kot so tiste nitke notri in se mu potem na zatika - se je pa tut enkrat že skor zadavil, se mu je ta ''nitka'' ustavila v grlu.
misar - zmiksan je res ogabeeeen user posted image

kiya, mkbk - men so tut rekli na razvojni, da ga lahko za krajši čas posedem. Samo me skrbi ker vidim, da ima dol - na spodnjem delu hrbtka ''puklasto'' hrbteničko - je ne zravna popolnoma. user posted image user posted image user posted image A vaši imajo hrbtiček čist raven?
Se je pa zdaj parkrat tudi že sam dvignil iz polsedečega v sedečki - ampak potem tako pade na stran user posted image

Pa še eno vprašanje - mal smešno - kako kaj lulčki??? Naš ima kožico tolk ozko user posted image mu vlečem skoz, samo se mi zdi da nič ne napredujemo...

meni:

jabolko + ovseni kosmiči
goveja kuhica z zelenjavo (korenček, koleraba) in bebe gresom

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2409
28.12.2010 12:21:15   
Kiya
No pol lahko pričakujem, da bo čez kaka 2 tedna sama pogruntala kako se kontra obrnit user posted image

Jaz pa ravno Paparico študiram, predvsem recepte s piščančkom, ker ne vem kako drugače pripravit kot obaro.
Misar jaz kar zmiskam, no vsaj dosedaj sem, ker ne vem kako bi drugače user posted image

Bom pa tud jaz enkrat tele Bebivita kašice vzela, pa da vidim kakšne so user posted image , sedaj imam samo mlečno kašico za večerjo od Bebivite (ovsena kaša z banano/jabolkom) in jih ima rada, moram pa enkrat tele good night v lončku kupit user posted image

Rita je malo boljša, ni več tako rdeča samo ni pa še vse ok user posted image
S fenom je še nisem sušila user posted image , ga pa imam za vsak slučaj pripravljenega. Do sedaj sem s papirnatim robčkom do suhega zbrisala potem pa šele mazala.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2410
28.12.2010 12:23:08   
Kiya
Aja še današnji meni:
malica - kaki s 3 žlicami sadne kašice (mešano sadje)
kosilo - piščančja "obara"
večerja - jabolko in riž (good night kašica)

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2411
28.12.2010 12:33:57   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: čeb Maja
Pa še eno vprašanje - mal smešno - kako kaj lulčki??? Naš ima kožico tolk ozko user posted image mu vlečem skoz, samo se mi zdi da nič ne napredujemo...

Naš tavečji ima 2,5 leti, pa še vedno ne gre čez in mu nekje pri 3 letih grozi operacija oz. da mu bodo pač preščipnili zadevco. Če bi imela še enega fantka, bi bila malo bolj "groba", predvsem pa bolj dosledna pri tej kožici. No, vsaj tak je bil plan, zdaj pa imamo pupo, pa ne morem potrdit, če bi to tudi dejansko izvajali. user posted image

Bebevita kašice smo pri ta večjem prakticirali kar precej, ko smo bili od doma, predvsem tiste sadne z müsliji.

Za rdečo ritko pa pri nas še vedno najbolj deluje umivanje z vodo, luftanje, da se dobro posuši in Bepanten. Prakticiramo pri tavečjem in pri tamali.

Ekola, dopoldanske malice je pojedla samo 30 g (sem vagala) hruške in drobljenih (mletih) piškotov. No, evo, to je pa še meni ful dobro (sem jaz dokončala user posted image ), ona se je pa prav zmrdovala. user posted image Pol pa čez še 130 ml mleka.

Uspavanje čez dan - ko je čas, jo kar dam v posteljo tudi, če je še vedno budna (tudi zvečer, če ne zaspi pri zadnjem mleku). Navadno brez problema zaspi. Sem se pri tavečjem preveč namatrala, ko sem ga vedno v rokah uspavala, pa sem sklenila, da bo pri tamali drugače. Zaenkrat deluje. user posted image Prakticiram pa to že vse od njenega rojstva.

< Sporočilo je popravil gajka -- 28.12.2010 12:44:30 >

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2412
28.12.2010 14:27:22   
mkbk

IZVIRNO SPOROČILO: joli07

meymey: mi nismo imeli gljivičnega vnetja, pa smo vseeno dobili to kremouser posted image . A je s to kremo kaj narobe user posted image .
Mislim pa, da bo najbolje, če otročka pogleda P in postavi diagnozo, saj je nam laikom težko postavljati kakršnokoli diagnozo iz člankov.
Jaz osebno sem najprej klicala P, ki mi je povedala za bepanten in praško ( oboje naenkrat, da naj mažem ), čez nekaj dni pa sem morala user posted image  peljati na pregled in je rekla, da mi bo kar to kremo napisala, saj se bo prej pozdravilo. In se je res - v treh dneh.

očitno je bilo glivično, če je canesten pozdravil, drugače ne bi. Ali pa se je samo od sebe. Glivice so po navadi takih pikcah rdečih, na začetku, kasneje pa lahko tudi že ranice. PA še tud kakšna druga oblika. Pri naši je, kadar ima smrkav nos in ji pade odpornost.

(odgovor članu joli07)
Neposredna povezava do sporočila: 2413
28.12.2010 15:36:50   
annie
Ojla, 

še malo glasu od nas. Mi smo končno malo bolj zdravi-smo ene 14 dni nonstop bolehali user posted image Najprej mož, za njim Nik in za Nikom valda Klara user posted image , edino mene se na srečo zaenkrat ni še nič prijelo (hitro trkam) user posted image HB je bila klara brez vročine, ampak je imela spet totalno zabasan nos, sedaj smo HB že ok. Še za božič, ko smo planirali it k mojim staršem nismo šli, zato pa sem včeraj s tamalima dvema šibnila k njim, tak da smo vse za nazaj nadoknadili user posted image .

Drugače smo ok, Klara raste, berem, da imate nekatere težave z uvajanjem GH in da vas potolažim spadamo mi tudi v tale klub user posted image Ji pa dam dopoldne zelenjavno, popoldne pa sadno kašico. Saj par žličk že poje,ona sploh ust ne vem kako na široko ne odpre, ampak z žlice vse dol "pocmuli", kot da bi zizala-je smešna user posted image Pa jaz se ne sekiram, bo že slej ko prej skapirala.

Rdeča ritka, pri nas je zakon Praška pasta +Bepanthen user posted image Pri Niku je tole palilo in sedaj, ko je Klara ne dolgo nazaj imela vneto ritko ji je tudi pomagalo.

Toliko zaenkrat...slišim, da se mala prebuja...ji grem probat še hitro v usta dudo vtaknit, ponavadi potem še za kakšne pol urce nazaj oddrema user posted image ...lepo bodite!

< Sporočilo je popravil annie -- 28.12.2010 15:37:49 >

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2414
28.12.2010 15:41:33   
Maxica
Pri nas danes cel dosežek, kar se GH tiče. Za malico sva dopoldne pojedli jabolko in en bebi piškot. Za kosilo je pojedla celo kavno skodelico brokolija in krompirja, pa moje mleko sem dala notri, da je bilo bolj spasirano. Saj pri naši sploh ni problem okus, ker se sploh pri nobeni hrani ne zmrduje ali pa da bi jo zrinila nazaj ven. Ona kar apriori noče odpreti ust, če vidi, da ji nesem hrano proti ustom. user posted image  Edino tako jo zdaj malo okrog prinesem, da ji v roko dam skorjo kruha in tisto zraven žveči, in ko odpre usta, ji poturim še žlico zraven. In potem uspe. Kr neki, saj vem, ampak drugače trenutno ne gre. Saj bo itak tudi to foro poštekala in bo treba kaj novega pogruntati.
Misar, ta zgodba je bila pri nas že pri prvem sinu, ki je isto počel, ampak je pa zdaj jedec za dva. user posted image  Tako da očitno imam jaz res ekstra dobro mleko, ker se moji otročički tako težko odstavijo in preklopijo na GH. user posted image
Naša se obrača na obe strani, levo, desno, na trebuh in nazaj. Šlo je pa postopoma, od štirih mesecev, ko se je prevalila na trebuh in potem vsak teden bolj napreduje.
Sedi tudi lepo, samostojno, se pa ne usede še sama. To pa sploh prvič slišim, da naj ne bi sedeli, dokler se ne usedejo sami, priznam. user posted image
Lulček - imam izkušnje pri prvem sinu, ko mu je ful pozno šla kožica čez glavico, smo imeli že datum za operacijo, pa se je sreči nekak sam "operiral" in si potegnil, potem je pa zdravnica samo še dokončala. Sicer ima še vedno ful ozko, ampak upam, da se izognemo operaciji. Ko sta bila sinova še dojenčka, sem samo malo potegnila, toliko, da sem sčistila. Itak ima pa vsak pediater tudi svoje mnenje o tem. Eni pravijo, da vleči, drugi, da naj se pusti pri miru, tako da jaz sem kar tako malo "po svoje". user posted image
Meso sem ji jaz dala samo purančka zaenkrat. Jaz naredim kar tako obarico, ki jo je drugi sin ful rad jedel. Olivno olje segrejem, potem pa dam gor malo riža, malo purančka, malo korenčka, malo brokolija, malo cvetače, prepražim, nato pa zalijem z vodo in kuham, dokler ni vse kuhano. Potem, ko so otročki že večji, pa damo noter še malo kisle smetane. No, to je zadnjič kar lepo jedla, no, saj pravim, pri nas ni problem v okusu, ampak v trmi. user posted image
Pa četrtinko rumenjaka sem ji dala v špinačo s krompirjem. Gledam nekak tako, da ji vsaka dva dni dam meso ali pa rumenjak (1x tedensko).
Olje mi itak samo olivno uporabljamo, tako da tega tudi Hani dam v hrano.
Dobri možje - pri nas glavnino prinese Miklavž, no, nekaj se je izkazal tudi Božiček, Dedek Mraz pa mislim, da res ne bo ničesar prinesel. Je pa kar težko sploh že na idejo priti, kaj tako majhnemu nabaviti, sploh ker je tretji otrok in imamo že vse razne čudežne lončke, pametne kužke in podobno.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2415
28.12.2010 16:21:36   
dvojčica6
čau! glih na hitro, ker me fant že postrani gledauser posted image ja, če ste pa tolk napisale da sem se prebijala pol ure skoziuser posted image

gajka tiralica je bla že v pripraviuser posted image

misar a spet bolančki...

bebivita...škoda k nimamo mullerja tle blizu... js drgač od Hippa prakticiram te good night zadeve

meso...danes sem ji kar na olivnem olju prepražla purana in zmiksala pire krompir (mleko + maslo)

Drgač pa ugotavljam da je naša tut tko kot vaša gajka... kupljene zadevšne so ji ful všeč, doima narejeno se zmrdujeuser posted image user posted image user posted image Sumim to, da so kupljene kašice res fino zmiksane, doma pa ostanejo kaki koščki, ker mam samo palični... mah...lahk pa res nima okusa moja malauser posted image user posted image user posted image

Evo grem če ne bo huda urauser posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2416
28.12.2010 21:59:02   
nikcaa
mi je prav cudno da ze spimouser posted image no, ma superuser posted image

kasice- jst mu ne dajem nic good night.. on poje kasico okoli 18.00 kasico, pol zvecer samo moje mleko..

rdeca ritka-ce je uporabljam pasta di Fissan, če ne ga pa mazem z hladilnim mazilom iz lekarne, imam pa tud kremo od Sebamed

zobki- nimamo se nic

stajca- jo imamo in mi ni zal niti malo da smo jo nabavili.. se posebej zdaj, ko puzzlov nimam vec.. mi pride se bolj prav. Arne pa tud uziva full notri.. tud po pol ure je....

sedenje- Arne sedi sam od 5m oz se enih 10dni prej... je bil pa full smesen ker je res vzravnan full. se bolj kot mamauser posted image in se zdaj sedi zelo vzravnano...

prej sm peljala ga k zdravniku, glede na to da kasla ze en teden in prehlajen je.. vrocine pa ni nic imel...  pa je use super.. ga je poslusala mal pogledala... no, super..sam da je use OK.. pa je rekla da hitro domou da ne tam se zbolimo ker je taka guzva...

grem malo k mojemu user posted image

< Sporočilo je popravil nikcaa -- 28.12.2010 22:03:49 >

Neposredna povezava do sporočila: 2417
29.12.2010 10:51:06   
čeb Maja
jutrooo, zaspano jutrooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kje je ta solkanski most? user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma ne vem kaj mu je ponoč... na trebuh gre pa ne zna pol nazaj pa pizdi.... Pol se je pa ob 4ih zbudil in do 5ih razgrajal - ni pomagal ne jošk, ne duda, ne...user posted image
Zobki a ne user posted image user posted image user posted image user posted image
Zmešal se mi boooo user posted image user posted image user posted image user posted image

meni:
malica: bebe gres s suhimi marelicami + 1 krhelj jabolčka kar pokuhanega v gresu (tudi marelice pokuhane z gresom)
kosilo: krompir pa brstični ohrovt + malo bučk

Včeraj je jedel govejo juho in je bilo malo bolj mastna in je dobil pikice bo trebuščku, sicer ni videti, da bi ga kaj srbelo, samo je bilo po moje premastno...

Dost jamranja user posted image

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2418
29.12.2010 10:53:25   
meymey
Vneta ritka - no, jaz vam samo priporočam, da najprej ugotovite vzrok vnetja in po tem zdravite z žavbami. Ker če npr. gljivično okužbo zdraviš z Praško, je to "zdravljenje" brezpredmetno in gljivično vnetje se lahko še bolj razpase. Se pa dajo po moje na netu najdit slike različnih vnetij, da si lahko malo sam pomagaš. Gljivično vnetje je, kot je že ena napisala polno enih bunkic, zgleda kot "kurja koža"... Seveda pa je najbolje da to vidi strokovna oseba. Jaz sem naprimer poklicala kr patronažno sestro. Pa je prišla in pogledala. Takoj postavila diagnozo in kaj naj naredimo. In je pomagalo, sicer čez kr enkaj časa, ker gljivice znajo bit trdovratne. Zato je tudi dobro, da se čim prej začne pravilno zdravit. Meni je rekla da naj uporabljam le vodo za čiščenje ritke in seveda čim več kratno previjanje.

Spanje - danes je mali spal ko top do 5ih, sem pa jaz bedela od 3 do 5ih, ker me je prebava čisto uničila. Tale hrana in sladkarije... bo treba spet malo na dieto za želodec user posted image .

Bila sem v kinu s kolegico - ne it gledat filma Romanca med prijatelji - razen če imate kake mazohistične namene ali pa preveč denarja. user posted image

Pa lep dan vsem skupaj! Gajka pozdravljena, sem te že pogrešala!!!

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2419
29.12.2010 12:08:26   
Kiya
Imamo glivično vnetje ritke user posted image , prejšnji teden sem ji še dajala Daktarin, saj je imela glivice v ustih, sedaj so se pa preselile na rito user posted image

Gajka, Misar, Annie, Maxica, Mbkb in vse ostale, ki imate že enega otročička od prej,
kdaj ste začutile "željo" po drugem?
Zadnje čase ful razmišljam o naslednjem user posted image , ampak pri nas je treba še čakati zaradi CR, ampak čim bo možno bomo začeli user posted image , ker že sedaj ni ratalo v prvo (PCO)

Današnji meni:
malica: mešano sadje (banana, papaja, jabolko)
kosilo: piščančja obara
večerja: ovsena kaša

Čaji vem, da ste odsvetovale navadne čaje (šipek, hibiskus) do enega leta če ne še dlje, sedaj pa mi počasi začelo primanjkovati komarčka in me zanima če katera uporablja Hippove ali katere druge instant čaje?
Kolikor sem gledala, samo tale
http://www.hipp.si/instant_zeliscni_caj in pa tale http://www.hipp.si/hipp_bio_sadni_caj nista dodatno sladkana.
Bi pa malo zamenjala, ker drugače bo komarček iz riti rastel user posted image , sej drugače ji dajem tudi samo vodo oz. mešam en dan voda, drugi čaj itd.

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 2420
29.12.2010 12:27:58   
gajka
Gajka, Misar, Annie, Maxica, Mbkb in vse ostale, ki imate že enega otročička od prej,
Zadnje čase ful razmišljam o naslednjem user posted image , ampak pri nas je treba še čakati zaradi CR, ampak čim bo možno bomo začeli user posted image , ker že sedaj ni ratalo v prvo (PCO)

Že ves čas je bila ideja o 2 letih razlike. in ko se je bližal čas, da bi bilo potrebno začet s projektom, sva pač začela. user posted image In ker so bili prvič potrebni 3 meseci, sva tudi drugič enako hitro štartala, vendar je bil že po 2 mesecih pozitiven rezultat. In zato imamo danes natanko 23 mesecev razlike, namesto polnih 24. user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2421
29.12.2010 13:10:49   
Honey26
(dobro) jutro... kakor za koga ane. user posted image obvezna. ali raje dve.

misar: brez komentarja. Resnično upam da se ornk in dokončno pozdravi(te). user posted image user posted image

nočne/svetleče dude: aventove. Ne, ne svetijo se cele. Samo tista "rinka" pa še to jo moraš prej res pod lučko postavit, potem se sveti v temi, cca 15 min. user posted image Ne vem zakaj sem pričakovala več, ker kar naprej iščem to dudo v temi. Naivnost pač.

gh: ah, no pa ni naša Vida edini (ne)jedec. Sadje zdaj sicer kar obrajta. To pomeni da poje (skoraj) celo tamalo dozo kašice. (125g). Ampak to kar poje, poje lepo. Skoraj nič ven ne poriva. Mlečnih pa ni šans. Ne mara. Se mi zdi da bi raje stradala. Pa ni važno ali naredim s svojim mlekom ali je že v mešanici. No, po tistem ki ga ima že v mešanici bruha. user posted image Pije pa nič. Vodo ima rada, ampak samo po žlički ali pa kar s kozarčka (ampak seveda se pol mimo polije). Čaj, niti pod razno. Doji se še precej tako da tekočino dobi... Kako kaj vaši malčki (in koliko) pijejo? Ste jih posebej navajale na tekočino (kako) ali so kar sprejeli?

sedenje: v trip tapu že rada sedi. Lepo vzranano. Celih 10 min. Potem se zmatra in začne omahovat. Takrat jo jasno vzamem ven. Na tleh sicer sedi a manj časa. Okoli ji dam pa oporo. Kar tisto blazino ki sem jo imela za dojenje. Čisto sama še ne sedi. (Več kot minutko).

obračanje
: še vedno samo iz hrbta na trebuh (takoj). Kontra se verjetno sploh ne bo. Mislim, pač noče niti poskusit. Ja, se pač ne bo. Zakaj bi se matrala če jo pa mati takoj obrne ko se začne bunit. user posted image

meso: samo kuham. Če ga spečem ga ne morm lepo zmiksati.

želja po drugem: no, čeprav imam samo Vido (so far) bom vseeno pristavila piskrček. Mene že kar matra da bi bila spet noseča. user posted image Danes se mi je celo sanjalo da sem na forumu zapisala kako to da tri mesece nisem opazila da sem noseča in da zdaj je kar pač je.user posted image No, ampak lepo počasi. Zdaj pa res najprej diploma pa službica itd. Če bi to mela poštiman bi kar resno že razmišljala (ali delala) na drugem...

Meni:

zjutraj: mango (ker ga je zmlatila z navdušenjem in ga je še nekaj ostalo bo preostali meni:)
kosilo: mango + piščanec
večerja: mango + pira

akcija. Lep dan vsem.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2422
29.12.2010 13:34:54   
mkbk

Mbkb ful čuden, ker meni je na fizioterapiji rekla, naj si jo kar lepo v naročje posedem in da potem za mizo delava "vaje", naslanjanje na rokice, stegovanje, samo da je treba gledati da je hrbtenica ravna. Same je pa ne posedam, saj ni stabilna in bi se zamajala k kakšen pijanec user posted image
Ne vem kam vi hodite, mi smo v ZD Moste.

Mi mamo ZD bežigrad

Spanje čez dan se je zboljšalo, saj smo doma in zdele dva dni ni več tistega zmatranega dretja, ko bi spala ampak ne more user posted image Spi pa 2x-3x čez dan po 30 min. Po obroku jo dam vedno za cca 30 min ležat, tako so me v porodnišnici navadili, ko je še polivala in včasih zaspi, včasih se pa z živalcami na vrtiljaku pogovarja user posted image

Pr nas je pa zdaj tak zmatran dretje čez dan že ene 4 dni. Živ obup.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2423
29.12.2010 13:47:47   
mkbk

Danes imam očitno dan citiranja!

Pri nas se je kar user posted image za nas odloču user posted image user posted image . pa sm najprej razmišljala, da ga še ne bi mel, pa mi je potem moj ginič ene par pametnih reku v stilu, da kaj mormo vedno tok planirat, pa da itak ne bo ta prav cajt in veš kolikokrat se spomnim in sem dejansko HVALEŽNA,d a sem se tako odločla, ker je tak srček od dojenčka, no sej najbrž tko kot vsaki mamici. V glavnem ni bla planirana, ampak zdaj se mamo pa dbest. Za ta 3., če bo kdaj, se bomo mogli pa preselit!! user posted image user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
29.12.2010 13:59:35   
mkbk
Pitje: vode spije 10 ml. na dva dni, če se to slučajno po njej ne zlije.

GH : ni pretiranih uspehov s tega področja, še vedno tako da se mi ne da več, pa zdej skuham neko zelenjavno čorbo za nas, pa preden jo oreng osolim po naše, dam njej stran, pa ji tud dam en ščepec user posted image . Od tistih pet žlic osoljenih ji ne bojo ledvica nič slabš delala, drugače bi bila pa samo ena žlička. Sem opazla, da ni edina zmrdovalka nad GH in me v bistvu to malček tolaži - eni prej drugi poznej, kot ste rekle. Itak se m i zdi ful nerealno pričakovat,d a polno dojiš do 6 m pol pa do 7m kar 3 obroke. Itak. user posted image . Naša bi tudi tko iz žličke dol sesala, tko kot od annie. Morm trofnit, da odpre usta in ji zabašem žlico not. Čeprav ko je konc zanimanja jih ne bo odprla, no way.

Siljenje s hrano - misar poznam od taprvega, ki je tud ena taka pretegnjena grinta. KO se on odloč da nečesa ne bo več ali sploh ne lahko stoječ na trepalnicah žvižgam zraven pa ne bo palilo, tko da...no go

Obračanje: še vedno samo v eno smer - na trebuh v desno

misar: pozdravte seuser posted image . Jst mam tud tako sceno, tko da mam zdaj kr tamalega iz vrtca, da je doma in bom pomojem še januarja ali feb koristila rezervacijo in bo skoz doma, ker drugače je tudi Lara nonstop prehlajena. Ah, bomo že...

lulček: mi smo našemu fantu po navodilih patronažne med kopanjem vztrajno dol vlekli (Pa je mel na začetku skor čisto fimozo), tko da ma zdej tapravga lulčka, k se da čist lepo slečt user posted image . Je pa to počel mož. Meni se je zadevica tako zvijala v rokah, kot kak črvček - očitno ne obvladam. Sem pa slišala, da si jih veliko tamalih kar samih raztegne potem ko so poleti večino nagci pa si kaj pimpija nategujejo ...

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?