Maxica
|
Pri nas danes cel dosežek, kar se GH tiče. Za malico sva dopoldne pojedli jabolko in en bebi piškot. Za kosilo je pojedla celo kavno skodelico brokolija in krompirja, pa moje mleko sem dala notri, da je bilo bolj spasirano. Saj pri naši sploh ni problem okus, ker se sploh pri nobeni hrani ne zmrduje ali pa da bi jo zrinila nazaj ven. Ona kar apriori noče odpreti ust, če vidi, da ji nesem hrano proti ustom. Edino tako jo zdaj malo okrog prinesem, da ji v roko dam skorjo kruha in tisto zraven žveči, in ko odpre usta, ji poturim še žlico zraven. In potem uspe. Kr neki, saj vem, ampak drugače trenutno ne gre. Saj bo itak tudi to foro poštekala in bo treba kaj novega pogruntati. Misar, ta zgodba je bila pri nas že pri prvem sinu, ki je isto počel, ampak je pa zdaj jedec za dva. Tako da očitno imam jaz res ekstra dobro mleko, ker se moji otročički tako težko odstavijo in preklopijo na GH. Naša se obrača na obe strani, levo, desno, na trebuh in nazaj. Šlo je pa postopoma, od štirih mesecev, ko se je prevalila na trebuh in potem vsak teden bolj napreduje. Sedi tudi lepo, samostojno, se pa ne usede še sama. To pa sploh prvič slišim, da naj ne bi sedeli, dokler se ne usedejo sami, priznam. Lulček - imam izkušnje pri prvem sinu, ko mu je ful pozno šla kožica čez glavico, smo imeli že datum za operacijo, pa se je sreči nekak sam "operiral" in si potegnil, potem je pa zdravnica samo še dokončala. Sicer ima še vedno ful ozko, ampak upam, da se izognemo operaciji. Ko sta bila sinova še dojenčka, sem samo malo potegnila, toliko, da sem sčistila. Itak ima pa vsak pediater tudi svoje mnenje o tem. Eni pravijo, da vleči, drugi, da naj se pusti pri miru, tako da jaz sem kar tako malo "po svoje". Meso sem ji jaz dala samo purančka zaenkrat. Jaz naredim kar tako obarico, ki jo je drugi sin ful rad jedel. Olivno olje segrejem, potem pa dam gor malo riža, malo purančka, malo korenčka, malo brokolija, malo cvetače, prepražim, nato pa zalijem z vodo in kuham, dokler ni vse kuhano. Potem, ko so otročki že večji, pa damo noter še malo kisle smetane. No, to je zadnjič kar lepo jedla, no, saj pravim, pri nas ni problem v okusu, ampak v trmi. Pa četrtinko rumenjaka sem ji dala v špinačo s krompirjem. Gledam nekak tako, da ji vsaka dva dni dam meso ali pa rumenjak (1x tedensko). Olje mi itak samo olivno uporabljamo, tako da tega tudi Hani dam v hrano. Dobri možje - pri nas glavnino prinese Miklavž, no, nekaj se je izkazal tudi Božiček, Dedek Mraz pa mislim, da res ne bo ničesar prinesel. Je pa kar težko sploh že na idejo priti, kaj tako majhnemu nabaviti, sploh ker je tretji otrok in imamo že vse razne čudežne lončke, pametne kužke in podobno.