gajka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sonček in poletje Mi smo pa dobili temenca, sej lahko, da jih je imel že prej, samo jaz nisem bila dovolj pozorna . Sem ga malo česala z glavničkom, ki je prav za temenca. Pred kopanjem bom pa poskusila ga namazat z mandljevim oljem, dat gor kapico za 10 minut po kopanju pa spet glavničkanje in krtačenje . Se sliši, kot da bi bil kuža . Menda tudi pomaga, če olivno olje namažeš. Če pa je res hudo, pa obstaja v lekarni nek šampon od Mustele. Mi jih še nismo dobili (tudi ta prvi jih je imel minimalno in so šle že samo z glavnikom dol), tako da težko svetujem iz prve roke, ampak samo iz ostalih govoric. Mi smo pa prvi mini RD preživeli kar v bolnici , bo pa za 2 meseca bolj posebno . Zakaj pa? Tiste, ki si črpate mleko, Jaz bi rabla malo pomoči. Moje majce so kar naprej mlekaste, samo ne vem pa kdaj naj si mleko sčrpam. Se bojim, da bom porabila vso mleko pri črpanju in se pri naslednjem obroku ne bo najedel. Tako, da prosim za kak nasvet. Če misliš na višek mleka, da ga npr. zamrzneš za kdaj kasnej, potem črpaš po obroku, kar je ostalo. Če imaš prepolne in te bolijo, potem pač črpaš, ko bolijo, pa sčpaš toliko, da popusti bolečina. Če črpaš, da lahko kam greš in bo po flaški dobil, pač sčrpaš pred odhodom. Za "mlekaste majice"pa uporabljaj dobre prsne blazinice, pa ne bo mleko nič na majco priteklo (jaz jih moram nonstop uporabljat, ker drugače imam že po pol ure neuporabe mokro majico, če jih pa imam, pa so velikokrat začuda celo suhe ) - imela že Tosamine, so OK, Aventove (dobila neke testne vzorčke) tudi OK, Chico mi je bil do sedaj ful všeč (jih je nabavil moj, ker drugih takrat niso imeli, sem bila najprej jezna nanj, ker sem bila samo na Tosamine navajena, ampak so ful tanke, pa res dobro pivnajo in tudi ko so mokre, so na otip suhe), Mullerjeve so pa zanič (prepuščajo). Smo bili na mini dopustu in smo si sposodlil posteljico, smo dobili prenosno in spoznali, da je najbolje, da nabavimo svojo, ker je bila izposojena tako zjahana, da malega sploh nisem hotela imeti notri, da mu ne bi uničla hrbtenice. Ima katera že izkušnje s prenosnimi posteljicami in mi zna katero priporočit Mi imamo prenosno pri starših od oz. so jo oni nabavili že pri ta večjem mulčku, pa za na dopust smo jo tudi že imeli s sabo v hotelu, drugače je v njej spal, kadar smo bili tam za vikend. Imajo pa tole. Pravzaprav ne vem, kaj je dejansko v kompletu. V glavnem je tako ogrodje kot na sliki, pa po mojem zraven sodi en trd podn, zraven pa je še neka pena za na podn kot jogi (mislim, da je kupljena posebej), ki se tudi zloži kot harmonika. Brez te dodatne pene se ful ogrodje originalne posteljice občuti in se ne leži lepo v njej. Ali imate, ko greste na morje za male tiste zaščitne šotorčke, ki dojenčku nudijo senco in ga ščitijo pred soncem? Jaz razmišlam o tem, sej ne bomo hodili ven ravno v največji vročini in tudi drugače bomo v senci, ampak naravna senca vseeno ne nudi popolne zaščite. Mi ga (še) nimamo, smo šli vedno nekje junija in septembra, pa smo se kar pod drevesi skrivali. Smo ga pa lani videli pri eni družinici in se jim je lepo obnesel. Ne vem pa, če postane tam spodaj prevroče, ker je zadeva zaprta s 3 strani in nič zrak ne kroži. Ste se že kaj odločile glede kontracepcije? Pri prvem pregledu po porodu, mi je G napisala recept za Cerazette, pa zdej še tuhtam ali naj jih sploh začnem ali ne . Naj pa povem, da v dveh letih načrtujeva naslednjega , kondomom bi se rada izognila, naravne metode odpadejo, ker sem ziheraš in glede na vse našteto, mi je G predpisala te tabletke. Malo se vseeno bojim, da ne bi izgubila mleka, poleg tega sem brala o stranskih učinkih, ki niso nič kaj prijetni. Sem jezna ko , ker ni ene kontracepcije za katero bi se takoj odločla. Jaz zdaj še nisem bila na prvem pregledu, pa še ne vem, kaj vzet, pa tokrat nimamo ravno v planu še enega... Drugače pa imata podobno situacijo kot pri naju pred 2 letoma. Sva se takrat odločila, da bi imela še enega, pa da bi bila razlika med njima ca. 2 leti. G mi je dala Cerazette, pa jih nisem jemala, ker sem se odločila, da se ne bom s hormoni filala, če bova itak čez dobro leto začela delat na naslednjem. Pa sva pač ta čas prakticirala kondome, dokler nisva štartala z novim "projektom". Pa očitno bi šlo kar precej časa celo brez zaščite, ker sem M dobila šele 10 mesecev po porodu . Razen naravnih metod, kondomov in hormonskih tablet pa res ne vem, kaj lahko uporabljaš za tako kratek čas. Danes smo imeli pa tako luksuzno noč, da pa res takoj podpišem. Je ta mala zaspala ob 21:30, se dojila ob 3:30 in potem nekaj minut pred 7! No, itak ji najbrž to še ne bo prišlo v navado, bi bilo pa fajn... Pa zdaj sem začela tudi njej turit dudo, ker je že začela prstke napadat. Očitno torej duda bo, čeprav v planu je ni bilo. Pa začuda jo še kar sprejme. Mi imamo šele jutri 1. posvetovalnico, je bila naša P na dopustu. Bo pač ta mala stara stara malo več kot 1 mesec.
< Sporočilo je popravil gajka -- 22.7.2010 8:09:59 >
|