|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2010
19.7.2010 17:18:23   
honey*
čeb Maja-Za pit sm ji tut jst probala dat vodo-po žlički...pa ni blo efekta, samo jok. Teža drugač lepo narašča (no, vsaj je dokler jo je patronažna tehtala zdej je ne tehtam). Sam še useen ne vem kako lahko res cel božji dan je, pa nikol ni dostuser posted image dobr, vem da se tut carta tko...sam požira pa useen!

A vidva sta rešila "problem" in kej mn je?

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 576
19.7.2010 18:30:48   
čeb Maja
IZVIRNO SPOROČILO: honey*

čeb Maja-Za pit sm ji tut jst probala dat vodo-po žlički...pa ni blo efekta, samo jok. Teža drugač lepo narašča (no, vsaj je dokler jo je patronažna tehtala zdej je ne tehtam). Sam še useen ne vem kako lahko res cel božji dan je, pa nikol ni dostuser posted image dobr, vem da se tut carta tko...sam požira pa useen!

A vidva sta rešila "problem" in kej mn je?

V bistvu mu dam jošk vsakič ko začne jokat user posted image . In vsakič ko mal pocuclja pač neha jokat. Ja je velik priklopljen, samo očitno mu je tko ok...
Sej ni to zdej vsakič na pol ure ampak kdaj je pa tut. Najprej ga imam na eni pa pol kupček pol pa kaže da ne bo več jedu in ga neki zamotiva ampak on se še velikokrat odloči da bi še malo.. in mu dam pač še ta drugega.
Men se zdi da ful veliko je in se mu ful vidi kako se ''fila'' po telesu.

Odvisno je po moje kolk je otrok močen in zmožen pojest v 1 obroku. Žiga je postal ful močen in zdaj velikokrat poje že 1 joško in pol user posted image user posted image user posted image naenkrat, 1 teden nazaj je pa omagal če je hotu tolk cucljat. Očitno več rabi in jaz mu kar dam.

Mislim da ne je nič manj - trebnutno poje ful veliko samo zdej mu rata že naenkrat - to je poanata tegale posta user posted image user posted image user posted image

Čez dva dni bo pa itak spet vseeeeeeee drugač user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu honey*)
Neposredna povezava do sporočila: 577
20.7.2010 8:58:41   
naraščaj
IZVIRNO SPOROČILO: honey*
Vrtec- učeri smo mel obiske in so me sprašval če gre mala v vrtec septembra drugo leto... In ja, mam jo namen dat... In lahko prošnjo baje že oddaš takoj po rojstvu oz. ko maš urejeno uso dokumentacijo za user posted image ... Sam še useen se mi zdi zgodi...čeprou berem po netu da dajo tut tolk prej...Kdaj boste vi oddale?

Jaz sem ravno v petek govorila z vzgojiteljico, ki ma tavlko čez in jo to vprašala pa je rekla drug let, ko so vpisi. Očitno pa pa lahko tut prej. Jst ne bom, ker bom itak napisla na vlogo s 1.1.2012, do takrat bo pr moji mami oz, če tko ne bo šlo jo bom dala s sept.

Našo frčafelco pa že kr fajn zvija ob večerih, tko neutoloažljivo joka. Zdej pa ne vem al res tok pomagajo te avstrijske al kaj jo uspe umirit. Kakor kol sam, da ne tuli, ker se mi ful smil.

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu honey*)
Neposredna povezava do sporočila: 578
20.7.2010 10:54:59   
Bonnie_RR
Včerajšnji dan je bil pa tako naporen kot že dolgo ne.
Tavečji je zjutraj tako dolgo spal (ga je dragi pol ure lepo in tud malo manj lepo budil, ampak brez večjega uspehauser posted image ) in zavlačeval, da ga je dragi kar doma pustil. Kljub temu je prišel na šiht (v LJ) 3 min do 8h - ne najdem dovolj lepih besed za to, kar imam povedat o naših predragih AC (tiste, ki se večkrat vozite po štajerskem delu AC proti LJ že veste, o čem govorim)... user posted image user posted image user posted image
Skratka, doma sem imela oba in sem se popoldne skor sesedla od utrujenosti. Tamali je bil skoz nekaj glasen (že govori ful na glas user posted image ), še ko se je igral z lego kockami, jih je tako na glas premetaval, da je mene začela kar glava bolet. Pa kar naprej je sabljami in podobnim okrog mahal, da sem bila skoz na preži, da nista Vita in pes dobila kaj po glavi. Ob 9h smo se ven spakirali in je bilo prav fajn, 1 urca miru.user posted image No, že na igrišču pa se je potem tamala zbudila in ni konkretno (mišljeno več kot 15 min skupaj) zaspala do večera, ko jo je ob 20.30 končno zmanjkalo. Pa še nič ji ni pasalo, še na rokah in na joški je kar naprej nekaj jamrala in se odrivala. Se mi zdi, da je najhujše, ko je zaspana, pa na noben način ne more zaspat. Tamali bi pa tud istočano kar naprej nekaj, pa ko ji je tu in tam končno uspelo malo zapret oči, mu je kot naročeno kaj zletelo iz rok in jo je od šoka kar vrglo v luft. Ali pa se jo je odločil ravno v tistem trenutku božati in "premetavati", potem pa glasno protestirati ob mojem pregovarjanju, naj jo raje pusti spat. In, seveda, smo bili spet pri joku in uspavanju... Groza, no. user posted image

Na srečo je bila potem pa vsaj noč super. Od 20.30, ko je zaspala, se vse do 4.30 ni zbudila. Potem je dobila jest in sva spali še do 9h. Se samo bežno spomnim nekega poslavljanja zjutraj, ko sta dragi in tamali odhajala od doma...user posted image user posted image user posted image

Upam, da bo danes malo manj utrujajoč dan...

vrtec... Še nisva dajala vloge za tamalo, tavečji pa je že itak vpisan.

lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 579
20.7.2010 11:33:10   
gajka
Vrtec - pri nas sprejemajo nove vloge za vpis samo 2 tedna v aprilu (določijo datum). Med letom lahko daš vlogo samo za tekoče šolsko leto, za vnaprej pa ne. Ta večji gre septembra prvič v vrtec (eno leto se je še doma razvajal), ta malo pa bomo najbrž kar s septembrom 2011 vpisali (je nekje 95%, da gre v vrtec in ne bo še eno leto doma kot ta večji).

Obnašanje starejših bratcev/sestric - naš mulo ima največje veselje z ropotanjem s kockami ali pa dretjem ravno takrat, ko Zara ravno spi. Zadnje čase pa celo teče k njej in se ji na uho dere "Zara!" ali pa "Vstani!" in jo vleče za rokico... user posted image Mu je pa ful smešno, če se ta mali kolca ali pa kiha, se za vsak zvok ful smeji izraven. user posted image

Pogosto dojenje = pomanjkanje mleka? - lahko gre za poskok v rasti. Mi smo ga dali skoz med 3. in 4. tednom starosti (poskok je še okrog 3 mesecev in 6 mesecev), je 4 dni čez dan nonstop visela na meni (ponoči je bilo OK), da sem bila že tudi skoraj obupana in se bala, da mogoče mleko usiha... Potem sem ga enkrat samo na eni strani testno spumpala in ga je bilo preko 150ml, torej več kot dovolj za en obrok. Sem pa ta malo na obeh straneh pri enem obroku dojila samo nekje prvih 10 dni, da se je laktacija orng vzpostavila, potem pa sem jo začela dojiti samo na eni strani na obrok. Ker je mleko na začetku bolj vodeno in je za odžejat, potem pa bolj gosto za nasitit, je tudi zaželeno, da eno dojko user posted image res do konca sprazni, predno ga prestavimo na drugo (pri enem obroku).

Rok uporabe pri otroški hrani
- pri ta večjem sem se tega roka kar držala, mogoče pustila hrano odprto kak teden več od priporočila, kaj več pa ne. Se mi ne zdi, da bi ravno na user posted image testirala, a je še užitno ali ne. Zadnja stvar, ki jo potrebujem, je driskanje in bruhanje zaradi pokvarjene hrane. user posted image

Duda - smo začeli razmišljat, da bi jo vseeno uporabljali, če bo sila. Ta mala jo je 2× sprejela brez problema, od takrat naprej pa je noče, jo ven tišči ali pa jo na bruhanje... user posted image

Vzglavje - ravno, ker nima refluksa in ni prehlajena.

Spanje - zadnjih nekaj dni zaspi okrog 21h in se doji okrog 2h, 5h in 7h. Meni se zdi kar OK. Pa končno nam plenica zdrži celo noč in je ni treba po nepotrebnem previjat in s tem zbujat! user posted image

Visoke temperature in žeja - ne dodajam nobenih čajev ali vode. Se še vedno samo dojiva in itak je prvo mleko za odžejanje. Se je pač prejšnji teden sploh v popoldanskem času malo večkrat dojila oz. se je včasih samo za nekaj potegov "priklopila". Mečavo ima ves čas lepo napeto, pleničke vedno polulane, torej do sedaj ni bilo potrebe po dodatni tekočini.

Flaška - pri ta večjem je nismo nikoli uporabljali, potem je bila pa ful kriza, ko sem nekje pri njegovih 5 mesecih bila odsotna dlje časa in ni hotel piti iz flaške (mama se je več kot 2 uri matrala, da je na koncu nekaj malega popil). Zdaj sem se odločila, da bom ta mali enostavno vsaj 1× tedensko dala en obrok po flaški, da se je navadi. Do sedaj jo je sprejela brez problema in v soboto sva z user posted image to izkoristila in šla v šoping (predvsem po fasngo). Sem ta malo podojila pred odhodom in jo pustila pri mami za slabe 3 ure s flaško s 160 ml mleka. Ja, ta mala je vse požlampala! user posted image

Mi smo pa ta večjega dali na počitnice za 1 teden in je doma orng tišina! user posted image Se mi zdi, da samo s ta malo skoraj nič dela ni, čeprav naredim pa še vedno nič ne (razen skuham in operem). user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 20.7.2010 11:39:57 >

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 580
20.7.2010 11:45:21   
gajka
Madonca, sem pa res na dolgo zatežila! user posted image user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 581
20.7.2010 12:04:30   
mamimo
Ojla!

Bonnie_ RR: welcome to my world user posted image user posted image user posted image . Tako je pri nas vsak dan! Ampak TOČNO TAKO. Ves čas sem na preži, mali ne spi, večji razgraja, ropota, skače.

Ja, nič. Mali kliče, je treba it.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 582
20.7.2010 12:20:13   
bcljka
IZVIRNO SPOROČILO: meymey

Zadovoljna mama je dobra mama - pa "whatever rocks your boat".

Jaz se vsak dan poskušam sprostit, nasmejat, spijem kak pir tu pa tam :D. Bazenčkanje pri Zoji vedno pomaga user posted image . Drugače pa vse moje "znanje" prihaja iz nasvetov drugih mamic... znanje moramo podajat naprej, a ne???user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pivo - ja ja, jst tud... grem tu pa tam na kakšnega... sam pol je probem ker manj k litr ga ne spijem (očitno mi zelo teče)... sm kr user posted image  nase user posted image  sm rekla učeri popoldne da ne bom do vikenda nobenga... a glej ga zlomka... sm šla do kolegice ob 19h in sva se zapričale in zaklepetale do 2:30 zjutri... ob pivu seveda (in prigrizkih) user posted image user posted image user posted image  pa že en dan prej na pikniku sm spila 3 tavelke laške + 1 radler ... mama je alkoholik! user posted image  mleka mam pa res nenormalno velik, mi kr curlja vsepovsod... user posted image

no, kopal smo se user posted image user posted image user posted image  je fuuul uživala user posted image  pa tehtal user posted image user posted image user posted image  ... in v teh treh tednih je dubla gor 500g... lepa! user posted image  in zelo smo bli pohvaljeni kako ma lepo kožo - al jo tko lepo rihtava, al je pa to vse od piva user posted image

sicer pa je bla Pika učeri čez dan budna od 12h do 21h user posted image  mene je skor kap... nisem navajena user posted image  ampak dokler sva ble doma se je nekak sama zamotla al pa jedla, pol k sva šle pa vn je bla pa tih k se je pelala, vsakič k sva se ustavle pa jok na polno... tko da je blo zabavno user posted image  no pol je ob 21h zaspala (v košari od vozička k sm bla pr kolegici) in spala do 3h k sm jo zbudla k sm dam pršla, je jedla, pa pol spala do 9:30 dokler ni pršla patronažna...

zdej grem pa spet pohajkovat... mož ta teden dela čez dan (od 14h do 22h) tko da sm več al manj okol k doma bi se mi zmešal od dolgčasa user posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 583
20.7.2010 14:04:02   
dvojčica6

bcljka
ti maš res ful pridno pupo... moja se ne zna sama zamotit - če je budna, je nonstop akcija, al je na joški al se previjamo al pa je treba iskat položaj ki njej paše... in mimgrede, jih je treba sprobat 100 da je zadovoljna in še pol ne zdrži dolgo v njem... sicer pa odkar mam sling jo kar noter fliknem sam pol moram pa se skoz premikatuser posted image Sicer pa je voziček tut pomagal sam odkar smo na vikendu ne morem vozičkat ker tle je samo gorovje okol in okol... mamo pa 25 stopinj nonstop in ponoči še manjuser posted image user posted image user posted image

sm pa včeri tut js nardila en majhn korak za človeštvo in velikega za dvojčico6 user posted image - sem šla s tamalo v slingu na en sprehod in zdej to kar pridno prakticiramo... sam že mal hrbet martrauser posted image
nadmati meymey klanjamo se ti in te častimouser posted image user posted image user posted image user posted image ampak resno... še fant je bolj navdušen nad zibanjem male odkar sem mu pokazala tehniko šumenja... mu je kar zrasel greben odkar jo tut on pomiri in ne sam zizauser posted image

piva... joj, mi ene lušte delate - dns mi bo moral enga prnest

gajka... mečavauser posted image user posted image user posted image kej ma to kaj veze s pitjem - razvsetli me prosimuser posted image

sicer pa sočustvujem z vami k mate enga/več mulčkov že v akciji... js trenutno nimam cajta za nič! Se mi zdi da je nonstop budna tamala, oz da spi ful malo... Zares zaspi dvakrat dnevno - zjutraj in pol zvečer - takrat jo zmanjka v kosu za  urce, drgač pa se zbuja na pol ure do eno uro??? Kaj to je normalno???

dojenje
- meni so pa rekli, naj dojim na obeh zizah, prvo na tisti s katero sem zakključla da dobi otrok še malo sladice in pol na drugi, da dobi še juho... ma verjetno sploh ni tolk važno... js tut ne dodajam še nobene tekočine...

Še eno vprašanje... stalno sem zmedena kako jo oblečt... mamo 25 stopinj in ne vem, enkrat bi jo mela v dolgih enkrat v kratkih rokavih... Pa ponoči tut ne vem al ji še kaj oblečt al jo sam pokrit....

evo dovolj... itak bo hmali cajt...ojej, že joče... user posted image byebye babe

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 584
20.7.2010 14:47:17   
soncnica 3
Pozdravljene mamice junijčkov, smo vas vmes že večkrat prebrali, pa nič odpisali...
Sicer je naš mali žganček zakon, žal se več ne dojimo, 4. dan je dobil zlatenico /neskladje RH faktorjev, jaz sem Rh -, sinova pa +/, začel spati na dojki, malo spil, v porodnišnici zgubil skoraj pol kile, dobil infuzijo..., pa še antibiotike je skos dobival zaradi moje okužbe s streptokokom B med nosečnostjo, skratka, bošček, ful se je namantral, pa k sreči je bolj potrpežljive sorte, po svoji mamici, user posted image user posted image user posted image .
Ko sav prišla domov sem si črpala mleko, mu ga dajala po flaški in ne boste verjele, v 4 dneh spet zgubil 80 gramov. Me je skoraj KAP!!! S flaško smo porabili tudi 1 uro, da je spi 40 ml!!!
Nismo imeli kaj dodajati smo začeli AM, v glevnem, moje mleko je prejšnji teden "skopnelo", tako da zdaj pa "flaškamo". K sreči je zdaj dobil od prejšnjega tedna gor 360 gramov, kar je ful lepo za 7 dni in smo prešli za nas magično mejo 4 kg. /rodil se je res s 3470, samo kaj ko je dvakrat šlo ful dol/.

Moram priznati, da sem imela FUL VELIKO KRIZO, ker je šlo mleko na "dol" ampak sem se sedaj že sprijaznila, da je tako in da nisem zato nič slabša mama, saj je bilo ob tej vročini popolnoma nemogoče črpati si mleko na 2 uri, vmes hranit tamalega 1 uro podnevi in ponoči, pa še tavečjega, ki gre jeseni v šolo imam doma, tako da tudi pri meni izgleda tako:

IZVIRNO SPOROČILO: mamimo

Bonnie_ RR: welcome to my world user posted image user posted image user posted image . Tako je pri nas vsak dan! Ampak TOČNO TAKO. Ves čas sem na preži, mali ne spi, večji razgraja, ropota, skače.

Sicer imam krasnega moža, ki mi ful pomaga, ampak do treh je treba zgurat...
Vsem vam želim, da vam je čim lepše z vašimi user posted image , pa da bi bile temperature vsak dan do oktobra 25Cuser posted image user posted image user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamimo)
Neposredna povezava do sporočila: 585
20.7.2010 15:24:23   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: dvojčica6

bcljka
ti maš res ful pridno pupo... moja se ne zna sama zamotit - če je budna, je nonstop akcija, al je na joški al se previjamo al pa je treba iskat položaj ki njej paše... in mimgrede, jih je treba sprobat 100 da je zadovoljna in še pol ne zdrži dolgo v njem...

Tud Vita se še nič kaj sama ne zamoti. Ko bedi, je potrebna kakršnakoli animacija, pa četudi samo držanje za rokico, ker se začne takoj bunit. V vozičku je pa odvisno - včasih nekaj časa gleda in potem zaspi, včasih pa se začne pritoževat in je treba počasi domov...
nadmati meymey klanjamo se ti in te častimouser posted image user posted image user posted image user posted image ampak resno... še fant je bolj navdušen nad zibanjem male odkar sem mu pokazala tehniko šumenja... mu je kar zrasel greben odkar jo tut on pomiri in ne sam zizauser posted image

Za tehniko šumenja sicer ne vem, je pa tud moj čist srečen, če uspe malo kdaj potolažit in pomirit, ker je kar nekaj časa bila za to bolj ko ne samo joška rešitev. Dragi pa čist nesamozavesten in tečen, če je začela kaj jamrat... No, tud tamala ne cuclja več kar naprej.

piva... joj, mi ene lušte delate - dns mi bo moral enga prnest

Meni se pivo niti kaj preveč ne lušta, sva pa zadnjič v šparu gledala breezerja (uf, kako dolgo ga že nisem pila), ampak ga na koncu pozabila vzet. Tega se mi pa prav lušta malo za spremembo...user posted image

gajka... mečavauser posted image user posted image user posted image kej ma to kaj veze s pitjem - razvsetli me prosimuser posted image

Meni je ravno teden dni nazaj ena razlagala, da naj bi na podlagi napetosti kože na glavici ocenil, če je user posted image žejen ali ne. Menda naj bi bila upadla koža znak, da je otroček žejen, napeta pa znak, da žeje ni. Tako nekako...

sicer pa sočustvujem z vami k mate enga/več mulčkov že v akciji... js trenutno nimam cajta za nič! Se mi zdi da je nonstop budna tamala, oz da spi ful malo... Zares zaspi dvakrat dnevno - zjutraj in pol zvečer - takrat jo zmanjka v kosu za  urce, drgač pa se zbuja na pol ure do eno uro??? Kaj to je normalno???

Tud moja velikokrat ful malo spi čez dan. Ker pa je ponoči mir, pač to jemljem v zakup...

dojenje
- meni so pa rekli, naj dojim na obeh zizah, prvo na tisti s katero sem zakključla da dobi otrok še malo sladice in pol na drugi, da dobi še juho... ma verjetno sploh ni tolk važno... js tut ne dodajam še nobene tekočine...

Js še vedno dojim samo na eno joško na obrok. Zgleda, da je že dost... Sicer pa meni včasih tako šprica ven, da tamalo kar zaliva. Se ji tud večkrat zaleti, revi... Sem brala, da je bolje, če stisneš nad in pod bradavico (to baje upočasni tok) in je res bolje.

Še eno vprašanje... stalno sem zmedena kako jo oblečt... mamo 25 stopinj in ne vem, enkrat bi jo mela v dolgih enkrat v kratkih rokavih... Pa ponoči tut ne vem al ji še kaj oblečt al jo sam pokrit....

Js jo imam sedaj v bodiju s kratkimi, prejšnji teden pa je bila doma skoz samo v pamperski. Sedaj dve noči sem ji dala še tanke hlačke gor, pokrita pa ni.

evo dovolj... itak bo hmali cajt...ojej, že joče... user posted image byebye babe

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 586
20.7.2010 15:33:47   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: mamimo

Ojla!

Ja, nič. Mali kliče, je treba it.

Ej, pa men se zrola. user posted image Danes je čist druga pesem. Tamala mirna in pridna, js tud nisem nič živčna. Pa če pomislim, tavečji sploh ni ljubosumen in naporen, ampak ni bilo pa 5 sekund miru.
Tako da, tud js sočustvujem s tistimi, ki imate več otročkov doma. Js sem čist srečna, da je mali zaenkrat še v vrtcu.

(odgovor članu mamimo)
Neposredna povezava do sporočila: 587
20.7.2010 23:01:50   
Sonček in poletje
Oj!

Sem vas komaj uspela prebrat, ko se mi je skoz nekaj dogajalo - moja mami 1 teden na obisku, fasala mastitis in posledično 2 dni bolnice, bili 4 dni v Bovcu na ˝hladnem˝. 2 dni je bilo vroče ko pes, samo ponoči se je skladilo, potem je bil pa dež in je bilo čez dan 14 stopinj, tako da me je celo zazeblo user posted image .

Naš malček napreduje, se lepo redi, ima že 6,5 kg, jaz ga včasih tako stehtam kar z domačo tehtnicok, da se prepričam, da napreduje. Sicer pa itak vidim, da se debeli.

KG - jaz sem tut srečnica kar se tega tiče. Kg kar dol letijo in jih imam občutno manj kot pred nosečnostjo. Ampak mam pa še vedno trebuh in ne vem kako naj se ga znebim user posted image .
Sem poskusla malo s tekom pa ne znam tečt s tako velikimi joškami pa še polnimi mleka, pa noben športni modrček ne pomaga. Mava doma tut orbitrek, tako, da bom poskusila še s tem. Mal bo problem najdet čas ...

duda - mu je ne uspemo poturit za več kot 5 min.

user posted image se lepo razvija, vsak dan pogrunta kaj novega, se smeji, obrača glavico in oči, pase kravice, se pogovarja, ga zanimajo igračke, v igralnem otoku full uživa. Nisem si pa mislila, da taki malčki tako malo spijo. Včasih po cel dan konkretno ne zaspi. Ponoči se še kar zbujamo 1x - 3x, ampak mi ni problem. Mi imamo samo enega in se jaz lahko lepo čez dan naspim, če mi mali pusti. Drugače ga pa kar atiju al pa noni prepustim, da si jaz vsaj malo odpočijem.

Tole z mečavo pa tudi jaz nisem vedela, sem pa 1x opazila, da ni bila napeta in me je kar malo zaskrbelo. Zgleda, da je bil samo žejen. Mu pa mi dajemo včasih prekuhano vodo in je spil tudi že 30 ml. Zdej ko ni take vročine pa ni panike.

Ko je vročina in mu je full vroče pa tudi o dobi kar pikice, ki pa takoj, ko se ohladi izginejo.

bcljka
- lepo, da ste se končno uspeli skopat. Naš to tako obožuje, da sem kar malo ˝jezna˝ na vašo patronažno, da ste morali toliko časa čakati za te lepe trenutke.

Toliko za danes, grem pod tuš in spat. upam, da za kake 3 urce do prvega dojenja user posted image .

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 588
21.7.2010 11:58:17   
miki23
hello hello... se še jst malo oglasim. prva posvetovalnica je za nami,zdaj ima moj mali 4430g in 54,5 cm. Gledala je odpustno težo in se je zredil za 1kg. Pa nč posebnega razn da je dala D3 kaplce. sem iskalaa te ker baje une  AD3 oz. A vitamin povzroča krčke,pa sem iskala kar plivit D3. Kje ste kej ve,a se skrivate od vročine :))) 

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 589
21.7.2010 12:47:01   
meymey
evo naju, iz sprehoda in posedanja v senčki z Zojo in Aljažem user posted image .

Da boste vedele, da uživama, pa vam pošiljam slikco izpred 2 tednov (jaz ravnokar iz bazena, mali ravnokar iz spanca) user posted image .

Slika

< Sporočilo je popravil meymey -- 21.7.2010 12:48:46 >

(odgovor članu miki23)
Neposredna povezava do sporočila: 590
21.7.2010 12:51:55   
dvojčica6

bonnie_RR hvala za odgovoreuser posted image

ojla miki23.. pridni ste, pridniuser posted image ...mi mamo v petek posvetovalnico, smo pa še vedno na vikendu ... Se spomniš kaj smo točno en mesec nazaj delale v šempeterski porodnišniciuser posted image user posted image user posted image ... ja, drage moje - dns mamo 1 mesecuser posted image

sonček in poletje - kjirga velikana maš ti??? 6 kil in pol... Bravo, bravo! Pa ful fajn da že uživa v temu igralnem otoku, pri naši ne pali še nič noben pojoč ležalnik niti igralni otokuser posted image Še vedno je addicted to ziza & spanje & lulanje/kakanjeuser posted image ... No, sej včasih se posmeje - bolj moji zizi al pa zavesam kot ljudem... zadnje čase pa je začela v dojenčšini pravit zgodbice ko jo previjam... smešno za crkntuser posted image

Nič, gremo proslavljat "prvi RD" naše punčke... sm že rekla mojmu naj mi ebi pivičko prneseuser posted image da ne boste samo vi pijandureuser posted image

(odgovor članu miki23)
Neposredna povezava do sporočila: 591
21.7.2010 15:54:45   
dvojčica6
iiii kolk sta fajn... ma je že velik tvoj Tomiuser posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 592
21.7.2010 18:35:37   
Sonček in poletje
dvojčica6 - ti posodim našega ze en popoldan user posted image . Do sedaj sm ga nahecala, da je spal pol ure in to v celem dnevu od 9h naprej. Zdele spi, jaz pa na RR user posted image . Upam, da bo a interval daljši kot 1 uro.

Mi smo pa dobili temenca, sej lahko, da jih je imel že prej, samo jaz nisem bila dovolj pozorna user posted image . Sem ga malo česala z glavničkom, ki je prav za temenca. Pred kopanjem bom pa poskusila ga namazat z mandljevim oljem, dat gor kapico za 10 minut po kopanju pa spet glavničkanje in krtačenje user posted image . Se sliši, kot da bi bil kuža user posted image .

Mi smo pa prvi mini RD preživeli kar v bolnici user posted image , bo pa za 2 meseca bolj posebno user posted image .

user posted image Tiste, ki si črpate mleko, Jaz bi rabla malo pomoči. Moje majce so kar naprej mlekaste, samo ne vem pa kdaj naj si mleko sčrpam. Se bojim, da bom user posted image porabila vso mleko pri črpanju in se pri naslednjem obroku ne bo najedel. Tako, da prosim za kak nasvet.

user posted image Smo bili na mini dopustu in smo si sposodlil posteljico, smo dobili prenosno in spoznali, da je najbolje, da nabavimo svojo, ker je bila izposojena tako zjahana, da malega sploh nisem hotela imeti notri, da mu ne bi uničla hrbtenice. Ima katera že izkušnje s prenosnimi posteljicami in mi zna katero priporočit user posted image

user posted image Ali imate, ko greste na morje za male tiste zaščitne šotorčke, ki dojenčku nudijo senco in ga ščitijo pred soncem? Jaz razmišlam o tem, sej ne bomo hodili ven ravno v največji vročini in tudi drugače bomo v senci, ampak naravna senca vseeno ne nudi popolne zaščite.

user posted image Ste se že kaj odločile glede kontracepcije? Pri prvem pregledu po porodu, mi je G napisala recept za Cerazette, pa zdej še tuhtam ali naj jih sploh začnem ali ne user posted image . Naj pa povem, da v dveh letih načrtujeva naslednjega user posted image , kondomom bi se rada izognila, naravne metode odpadejo, ker sem ziheraš in glede na vse našteto, mi je G predpisala te tabletke. Malo se vseeno bojim, da ne bi izgubila mleka, poleg tega sem brala o stranskih učinkih, ki niso nič kaj prijetni. Sem jezna ko user posted image , ker ni ene kontracepcije za katero bi se takoj odločla.

Grem še malo počivat dokler nina.

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 593
21.7.2010 18:50:53   
Kiya
prenosna posteljica mi imamo Lemi posteljico podobno tejle
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=215156
malo spremljaj akcije ker je bila kar pogosto v BC v akciji okoli 35€

Neposredna povezava do sporočila: 594
21.7.2010 22:28:20   
bridget3
POZDRAVLJENE ČVEKICE!!!

Ne morem verjeti, kako utegnete toliko čvekati - meni se zdi, da jaz samo dojim in previjam cel dan ... grem tudi na sprehod (zdaj bolj malo, ker je pasje vroče) ali kakšen obisk h kolegicam/kavico... ampak forum res ne utegnem skoz brati. Zdaj sem v celem dnevu uspela vse strani prebrati, ker ste bile tako pridne pri pisanju.

Podatki za seznam:
Tim: porodna teža 2870, 48cm, 33 glavica
1.pregled: (1 mesec in 11 dni) 3655g, 55cm, 37cm

Jaz komaj zadnji teden začenjam bolj "uživati" v materinstvu - mislim, da ni nobena pisala o hormonih in občutkih tesnobe po porodu .-.. no, mene je to doletelo. Predvsem sem bila na tleh, ker sem imela zelo ranjene bradavice, kri tekla, da sem se kar prestrašila ... potem dojenje po nastavkih 1 mesec - med tem sem fasala še 2 mastitisa - antibiotiki 2x ... vročina me je čisto zmešala, do 39.2 je narasla... Tako, da sem doma komaj kaj naredila, z malim imela bolj malo "veselih uric", ker sem podojila in bila crknjena ... še hvalabogu babicam, ki so pomagale in pridnemu fantu, ki je cartal najinega škratka.

Eto, zadnje čase pa mi gre vse na bolje, bradavice so že super, nastavki pospravljeni, mali se že vedno bolj odziva in se vedno več pogovarjava user posted image  utrujenost je še tukaj, ampak vedno manj.

Obisk pri pediatru pa mi je danes vlil še novih moči in odgnal skrbi, da bi bilo kaj z dojenčkom narobe - dr. je super - z malim je vse ok. Dobili pa smo D3 kapljice (brez A, ker ga že zdaj krči mučijo in je rekel, da raje da D3) in kar nekaj literature o cepljenju...

user posted image user posted image user posted image Tiste, ki si črpate v naprej -a mpak tudi dojite ... kako to deluje?
Zdaj npr. podojim na eni dojki. Potem si sčrpam na drugi in shranim. In ko grem npr. potem nekam na sprehod, dam tole shranjeno mleko po flaški? In potem, ko pridem domov, dojim na tisti, ki sem jo dojila nazadnje?

Imam veliko mleka, zato se izogibam črpanju, včasih na roko malce iztisnem, ko je dojka prenapeta, toliko do olajšanja in da mali lažje prime dojko - drugače je prenapeta... Zato me morijo ta vprašanja oz. dileme glede črpanja ... kolikor razumem, več je povpraševanja , več je ponudbe. Torej, več črpam, več mleka imam...? Jaz pa ga še več nočem user posted image  včasih malega kar zaliva, oz. ga pošprica dojka na začetku, ko potegne...

Zdaj pa grem še malo počivat, potem pa ob 24h zadnjič podojim pred spanjem, potem pa okoli 4h/5h in potem še okoli 8h ... in že je nov dan. Tiste, ki taaaako dolgo spite (zavidanja vredno); kako si lahko to privoščite??? Meni bi dojko razneslo... Edino rešitev vidim v tem, da mali poje in jo sprazni. Če pa si jo sčrpam, pa ne vidim nobene koristi v tem ... Tiste, ki ste malce bolj sproščene pri tem, mogoče kak nasvet oz kakšna beseda, da me malo razsvetlite user posted image  

Lep pozdravček do ... ne vem kdaj ... ko si spet vzamem čas za čvek.
Lp.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 595
22.7.2010 2:00:26   
bcljka
oj!

se še nahitr javm predn grem spat user posted image  morm tole črpanje pokomentirat... hm... jst si takih vprašanj sploh ne postavlam... sčrpam si preden grem spat (tko sm se navadla), to je ob taki uri k mala že zdavni spi (dons je zaspala okol 22:30 po tem k se je najedla k smo bli z majkl-ino družinico na piru user posted image ) tko da si zdej sčrpam in pol dam to v hladilnik in mam za naslednji dan za čez dan če kam grem... oziroma eno flaško za čez dan druga je pa za un obrok ob 6ih zjutri k ji da moj po flaški...
tko da če začnem razmišlat si lih ob pravi uri črpam ker od 22h do 6h oziroma clo do 10h bi mi joške raznesl tko pa jih s tem vmesnim črpanjem spraznm... če je sila si sčrpam še 1x med tem časom, ampak glede na to da to nrdim v 5ih minutah je to mimgrede k grem na wc (medtem k sm na wc-ju si istočasno črpam user posted image )...

al pa če je sila pa lih kam gremo k bi blo recimo fajn da mam flaško zravn, pa ni mleka na zalogi v hladilniku si pač sčrpam takrat k odhajamo... manj kompliciraš bolš je, al kako že user posted image

nočka

(odgovor članu bridget3)
Neposredna povezava do sporočila: 596
22.7.2010 7:49:21   
naraščaj
Jutro,

eko en user posted image  za vse kofetarce.

Spali Ok (od 21 do 1,30 - malica, nato ob 4,30 se je okol pol 6ih neki zbudla - jo je ful tiščal, podrla kupček in malo bruhnila in zdle še spi), razen tavlke, ki ma vsako noč neke rituale - klicanje in dretje user posted image  pa je ati uredil zadeve.

Jst sem se že nazajtrkovala - vmes sem pa vse prebrala itak pa vse sprot pozabim.

Bridget, sam, da se zdej dobr rihtate in da je Ta kriza šla počas mim. Jst tut pravim HB za babice. >Včer sem jo skoristla, da sem jst šla k frizerju, ker sem bla že ko en ..... No zdej sem spet osvežena rdečelaska user posted image

Kontracepcija: ja razmišljam vlk o tem. Jst bi kr mireno, sam kolkr sem se zanimala morš prvo dobit M in če bo vsaj prbližn tko kot je blo prvič po 9m, rabim neki za vmesni čas, ker s kondomi pa jst neb. Baje so neke tabletke ki jih lohk v času dojenja. MEN FUL NI DO TABLET, sem pozabljive sorte user posted image , ampak bo treba, da ne bo še kak škrat ratal, ker pa jst res neb več, vsaj naslednih 4-5 let, pol sem pa itak prestara user posted image .

Nč grem kej narest.

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 597
22.7.2010 7:56:12   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: Sonček in poletje

Mi smo pa dobili temenca, sej lahko, da jih je imel že prej, samo jaz nisem bila dovolj pozorna user posted image . Sem ga malo česala z glavničkom, ki je prav za temenca. Pred kopanjem bom pa poskusila ga namazat z mandljevim oljem, dat gor kapico za 10 minut po kopanju pa spet glavničkanje in krtačenje user posted image . Se sliši, kot da bi bil kuža user posted image .
Menda tudi pomaga, če olivno olje namažeš. Če pa je res hudo, pa obstaja v lekarni nek šampon od Mustele. Mi jih še nismo dobili (tudi ta prvi jih je imel minimalno in so šle že samo z glavnikom dol), tako da težko svetujem iz prve roke, ampak samo iz ostalih govoric. user posted image

Mi smo pa prvi mini RD preživeli kar v bolnici user posted image , bo pa za 2 meseca bolj posebno user posted image .
Zakaj pa? user posted image

user posted image Tiste, ki si črpate mleko, Jaz bi rabla malo pomoči. Moje majce so kar naprej mlekaste, samo ne vem pa kdaj naj si mleko sčrpam. Se bojim, da bom user posted image porabila vso mleko pri črpanju in se pri naslednjem obroku ne bo najedel. Tako, da prosim za kak nasvet.
Če misliš na višek mleka, da ga npr. zamrzneš za kdaj kasnej, potem črpaš po obroku, kar je ostalo. Če imaš prepolne in te bolijo, potem pač črpaš, ko bolijo, pa sčpaš toliko, da popusti bolečina. Če črpaš, da lahko kam greš in bo po flaški dobil, pač sčrpaš pred odhodom. Za "mlekaste majice"pa uporabljaj dobre prsne blazinice, pa ne bo mleko nič na majco priteklo (jaz jih moram nonstop uporabljat, ker drugače imam že po pol ure neuporabe mokro majico, če jih pa imam, pa so velikokrat začuda celo suhe user posted image ) - imela že Tosamine, so OK, Aventove (dobila neke testne vzorčke) tudi OK, Chico mi je bil do sedaj ful všeč (jih je nabavil moj, ker drugih takrat niso imeli, sem bila najprej jezna nanj, ker sem bila samo na Tosamine navajena, ampak so ful tanke, pa res dobro pivnajo in tudi ko so mokre, so na otip suhe), Mullerjeve so pa zanič (prepuščajo).

user posted image Smo bili na mini dopustu in smo si sposodlil posteljico, smo dobili prenosno in spoznali, da je najbolje, da nabavimo svojo, ker je bila izposojena tako zjahana, da malega sploh nisem hotela imeti notri, da mu ne bi uničla hrbtenice. Ima katera že izkušnje s prenosnimi posteljicami in mi zna katero priporočit user posted image
Mi imamo prenosno pri starših od user posted image oz. so jo oni nabavili že pri ta večjem mulčku, pa za na dopust smo jo tudi že imeli s sabo v hotelu, drugače je v njej spal, kadar smo bili tam za vikend. Imajo pa tole. Pravzaprav ne vem, kaj je dejansko v kompletu. V glavnem je tako ogrodje kot na sliki, pa po mojem zraven sodi en trd podn, zraven pa je še neka pena za na podn kot jogi (mislim, da je kupljena posebej), ki se tudi zloži kot harmonika. Brez te dodatne pene se ful ogrodje originalne posteljice občuti in se ne leži lepo v njej.

user posted image Ali imate, ko greste na morje za male tiste zaščitne šotorčke, ki dojenčku nudijo senco in ga ščitijo pred soncem? Jaz razmišlam o tem, sej ne bomo hodili ven ravno v največji vročini in tudi drugače bomo v senci, ampak naravna senca vseeno ne nudi popolne zaščite.
Mi ga (še) nimamo, smo šli vedno nekje junija in septembra, pa smo se kar pod drevesi skrivali. Smo ga pa lani videli pri eni družinici in se jim je lepo obnesel. Ne vem pa, če postane tam spodaj prevroče, ker je zadeva zaprta s 3 strani in nič zrak ne kroži. user posted image

user posted image Ste se že kaj odločile glede kontracepcije? Pri prvem pregledu po porodu, mi je G napisala recept za Cerazette, pa zdej še tuhtam ali naj jih sploh začnem ali ne user posted image . Naj pa povem, da v dveh letih načrtujeva naslednjega user posted image , kondomom bi se rada izognila, naravne metode odpadejo, ker sem ziheraš in glede na vse našteto, mi je G predpisala te tabletke. Malo se vseeno bojim, da ne bi izgubila mleka, poleg tega sem brala o stranskih učinkih, ki niso nič kaj prijetni. Sem jezna ko user posted image , ker ni ene kontracepcije za katero bi se takoj odločla.
Jaz zdaj še nisem bila na prvem pregledu, pa še ne vem, kaj vzet, pa tokrat nimamo ravno v planu še enega... Drugače pa imata podobno situacijo kot pri naju pred 2 letoma. Sva se takrat odločila, da bi imela še enega, pa da bi bila razlika med njima ca. 2 leti. G mi je dala Cerazette, pa jih nisem jemala, ker sem se odločila, da se ne bom s hormoni filala, če bova itak čez dobro leto začela delat na naslednjem. Pa sva pač ta čas prakticirala kondome, dokler nisva štartala z novim "projektom". Pa očitno bi šlo kar precej časa celo brez zaščite, ker sem M dobila šele 10 mesecev po porodu user posted image . Razen naravnih metod, kondomov in hormonskih tablet pa res ne vem, kaj lahko uporabljaš za tako kratek čas. user posted image

Danes smo imeli pa tako luksuzno noč, da pa res takoj podpišem. Je ta mala zaspala ob 21:30, se dojila ob 3:30 in potem nekaj minut pred 7! user posted image No, itak ji najbrž to še ne bo prišlo v navado, bi bilo pa fajn...
Pa zdaj sem začela tudi njej turit dudo, ker je že začela prstke napadat. Očitno torej duda bo, čeprav v planu je ni bilo. user posted image Pa začuda jo še kar sprejme.
Mi imamo šele jutri 1. posvetovalnico, je bila naša P na dopustu. Bo pač ta mala stara stara malo več kot 1 mesec.

< Sporočilo je popravil gajka -- 22.7.2010 8:09:59 >

Neposredna povezava do sporočila: 598
22.7.2010 8:23:16   
gajka
naraščaj - ja, Cerazette so te tabletke, ki jih lahko jemlješ tudi pri dojenju. A za mireno pa moraš na 1. M čakat? user posted image Potem se pa imam še čas odločit (če bo M tako pozno kot pri prvem, po 10 mesecih)! user posted image Meni so tudi kondomi malo sitni, pač nujno zlo, ampak j* ga, nekaj rabiva za ziher. user posted image

bridget3
- ja, če sčrpaš za poln obrok in sčrpaš celo dojko, se šteje enako kot če bi na tisti strani dojila. Poanta vsega je pač, da dojiš (ali črpaš) izmenično, da je tvorba mleka na obeh straneh enaka. Če imaš mleka preveč, potem čim manj dodatno črpaj, ampak res samo toliko kot porabiš. Višek mleka lahko sicer tudi zamrzneš, menda je iz skrinje uporabno še 6 mesecev (o sharnjevanju mleka si lahko prebereš tukaj) in ga uporabiš v času tvoje odstotnosti ali pa kasneje pri uvajanju goste hrane za delanje kašic. Pa super, da je dojenje steklo in tesnoba izginila! user posted image

sonček - tale tvoj pobalin pa je res gigantski! user posted image No, pa saj je bil že rojen orng velik! Kaj bi tisti, ki za našo pravijo, da je velika (koliko, bo pokazalo jutri pri P, vem samo, da ima precej čez 5 kg), šele za tvojega rekli? user posted image

dvojčica6 - ja, napetost mečave (in polulane plenice) je menda najboljši pokazatelj, da otrok ni dehidriran. Če je mečava vdrta, potem je otrok žejen.

< Sporočilo je popravil gajka -- 22.7.2010 8:40:08 >

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 599
22.7.2010 8:59:08   
ziva1
Mi smo tudi imeli posvetovalnico in dobili kapljice AD3, čeprav sem jih jaz že prej dobila v bolnici. Pa ima naša miška takšne krče po njih, da ji jih še zaenkrat ne bom dajala, bom šla v Avstrijo po Olevit kapljice D vitamin. Kako to da ste ve dobila samo D vitamin, ker jaz sem omenila za krče, pa me sploh ni registrirala, pač pa je rekla, da mora skozi to user posted image , ja ko je ne vidi kako jo matra. Me pa malo skrbi, ker ima naša mala nesimetrično lego trupa (jo precej zvija v levo stran), tako da moramo malo biti pozorni na to, če pa se ne bo izboljšalo, pa gre pri 3 mesecih na fizioterapijo, upam, da se bo izboljšalo. Ve katera kaj več o tem?

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

dojencek
v3sn4

Z dojenckom na letalo!?

da (54%)

ne (46%)

Število vseh glasov: 41

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!