bridget3
|
Gajka, hvala za odgovor in koristen link o izčrpavanju. Žal je včasih tako, da kompliciramo takšni, ki nam ni bilo vse rožnato na začetku in zato imam veliko vprašanj glede izčrpavanja. Glede na to, da imam veliko mleka, povečevanje le-tega zagotovo ne bi koristilo. Mislim, da se bom kar izognila temu, čeprav sem želela črpati za primere, ko bi npr. kam šla, da bi lahko kdo drug nahranil Tima ali pa ko bi kam šli, da mi ni treba npr. nekje na sprehodu dojit. BOmo videli, kaj bo prinesel čas. .. Dvojčica: nastavkov sem se rešila tako, da mi je najprej patronažna pomagala pristavit brez njih... pri meni je bil bolj "psihičen" problem odvajanja, saj sem imela res boleče bradavice, tako da sem se enkrat prav kot mali otrok jokala, ko je zagrabil brez nastavka in je zakrvavelo... Dojenček se navadi na "mali AAA", če se doji z nastavkom, ni mu treba toliko "tehnike" - nastavek mu že sam prištrli v usteca Zato sem mu večkrat pri dojenju dala prst na jeziček in rahlo dol pritisnila, da je razprl čeljust in naredil AAAAAAAA najprej je bilo bolj bogo, potem pa vsak dan bolje in bolje . Zdaj naredi velik A in joško vzame, kot se spodobi --- je pa potreben čas, pri nama mogoče 4-7 dni, da sem videla spremembo pri odpiranju ust. čE NE Bi šlo odvaditi, bi pač preko nastavkov dojila naprej, ampak sem želela to skenslat ... in tako imam zdaj manj sranja s tistim prekuhavanjem in iskanjem nastavkov pred dojenjem (so prozorni in sem včasih kot butelj iskala, kje na postelji sem ga pustila ) in bradavice se lepše celijo ... Naraščaj, ja, zdaj je bolje, smo se privadili in moje zize so precej porihtane, kar je pol tone skrbi manj D3 - AD3: nam je pediater rekel, da bo dal D3, ker glede na krče, bi znal A še bolj preglavice povzročat ... ne vem pa kje bo potem moj dobil vitamin A? Gajka, si t i pisala, da je za oči? Očitno ni to tako zelo pomembno, drugače bi verjetno dal AD3, pa bi pač krče pretrpeli ... kaj pa vem, mogoče kaj dodatnega izvem v drugi posvetovalnici, ko bomo 2 meseca stari. Pozdravček.
|