|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberčki 2009* 3. del
18.6.2010 8:03:20   
mateja8
IZVIRNO SPOROČILO: TuBoLina_86
no, ravno danes mi je pisala prijateljica, ki je v mb v bolnici, da bo ju3 imela nujni carski rez, ker ima preeklampsijo user posted image user posted image pa njeni bebi zaostaja v rasti, za nekje 2 tedna, baje ima 1880 g....

Odvisno v katerem tednu je? Drugače pa naj se ne sekira preveč. Tudi js sm mela preekampsijo in so mi porod sprožili v 35 t 0/7. Pričakovali smo punčko težko od 1800 do 1900 gramov. No, potem smo bili vsi prijetno presenečeni, ko je Vita mela 2100 gramov. Smo pa za več kot tri tedne zaostajali v rasti. In od 32 tedna pa do 35 tedna se je mala zredila le 140 gramov. Seveda po ocenah ultrazvoka.
Za Vito in zame je blo bolje, da so mi porod sprožil. Sedaj sva obe super. Men ščitnica nagaja ampak to ni povezano s tem.

27.7.2004 Žiga,
17.9.2009, mesec prezgodaj Vita:
rojstvo: 2100 g, 46 cm
21. mes.: 11300 g, 83 cm

(odgovor članu TuBoLina_86)
Neposredna povezava do sporočila: 376
18.6.2010 8:16:32   
lean
Dobro jutro

sem že spila kapučino, na hitro prebrala novice. Vsaj zjutraj imam malo miru, se mala rada igra v stajici. Prečekira vse igrače, ki jih ima in to za cel dan. Kasneje zdrži not samo v nujnih primerih pa še to ne gre brez jamranja.
Vas pa je veliko iz osrednje Slo., upam da ste včerajšno točo prestali brez hujših posledic.
Mislim, da našo malo res spet dajejo zobki, včeraj je uspavanje spet blo katastrofa, po dolgem času. Dretje, premetavanje po postelji, zaspala šele ob devetih.

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 377
18.6.2010 8:18:16   
mateja8
Zdaj pa še dobro jutro v najinem imenu.

Vita je spala celo noč in se zdaj veselo igra v stajici.

Sirup (legofer) spije brez problema. Se mi je kar zdelo, da ji bo šel v slast, ker je njej pač čisto vse dobro. Tako z veseljem vse poje, da jo je veselje tudi gledat. Obožuje riž, pa meso, kruh, testenine, jogurte in skutice. V slast ji gre tudi zelnata solata, pa zelena solata, paradižnik in kumare.  Tako da ji sirup ne bo delal težav. 1.7. imava kontrolo krvi, ker gre P potem na dopust in bi rada prej videla kako je z izvidi. Se previ če hemoglobin narašča.

Mi smo šli včer proti večeru pa v trgovino v Sevnico in ko smo se vračali domov, nas je taka nevihta dobila, da se ni popolnoma nič videlo ceste. Brisalci nam niso bili v pomoč. user posted image  je vozil in je ustavil sredi ceste, ker ni popolnoma nič videl. Potem je začela pa toča padat. Na srečo ne debela, ker bi se mojmu kar zmešalo, če bi nam toča avto stolkla. No potem sem pa po radiu slišala, da je Sevnico sklestila toča. Se pravi, da smo se mi ravno odpeljali in smo točo ujeli le še na robu nevihte. Dobro smo jo odnesli.user posted image

Moj sine si je za kosilo zaželel lazanjo. Zakaj? Ker je včeraj gledal Garfilda, ki lazanjo obožuje. Pa saj jo Žiga tut, zato bo danes za kosilo lazanja in zelena solata.

27.7.2004 Žiga,

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 378
18.6.2010 8:23:25   
lean

no, ravno danes mi je pisala prijateljica, ki je v mb v bolnici, da bo ju3 imela nujni carski rez, ker ima preeklampsijo user posted image user posted image pa njeni bebi zaostaja v rasti, za nekje 2 tedna, baje ima 1880 g.... je včeraj mela pritisk 200/130 user posted image user posted image so jo najprej v ms v porodnišnico, zvečer pa so jo premestili v mb... baje je z bebijem zaenkrat vse ok... ko sem danes prebrala sms, me je kar vrglo... user posted image user posted image tako vesela, da je nosečka, pol pa se tako konča...

a spremljate fuzbal?? ju3 igra slovenija... gremo ob 16:00 vsi pred tv-je user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image za tvojo prijateljico in bebija, da bo vse uredu, da bo tudi vesela mamica

fuzbal itak, še Neva bo navijala z navijaškim bodijem, ki ji ga je ati kupiluser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 379
18.6.2010 8:30:45   
lean
IZVIRNO SPOROČILO: mateja8

Sirup (legofer) spije brez problema. Se mi je kar zdelo, da ji bo šel v slast, ker je njej pač čisto vse dobro. Tako z veseljem vse poje, da jo je veselje tudi gledat. Obožuje riž, pa meso, kruh, testenine, jogurte in skutice. V slast ji gre tudi zelnata solata, pa zelena solata, paradižnik in kumare.  Tako da ji sirup ne bo delal težav. 1.7. imava kontrolo krvi, ker gre P potem na dopust in bi rada prej videla kako je z izvidi. Se previ če hemoglobin narašča.

Mi smo šli včer proti večeru pa v trgovino v Sevnico in ko smo se vračali domov, nas je taka nevihta dobila, da se ni popolnoma nič videlo ceste. Brisalci nam niso bili v pomoč. user posted image  je vozil in je ustavil sredi ceste, ker ni popolnoma nič videl. Potem je začela pa toča padat. Na srečo ne debela, ker bi se mojmu kar zmešalo, če bi nam toča avto stolkla. No potem sem pa po radiu slišala, da je Sevnico sklestila toča. Se pravi, da smo se mi ravno odpeljali in smo točo ujeli le še na robu nevihte. Dobro smo jo odnesli.user posted image

Moj sine si je za kosilo zaželel lazanjo. Zakaj? Ker je včeraj gledal Garfilda, ki lazanjo obožuje. Pa saj jo Žiga tut, zato bo danes za kosilo lazanja in zelena solata.

ooo se še midve povabive na kosilo user posted image . Še dobro sta jo odnesla pa glih sta dobro avto kupila, če se prav spomnim. Kako ji pa daš solato, v koščkih, to se verjetno ne razpusti v ustih? Sem že N. hotla kaj takega ponudit pa mi ni jasno kako ji naj dam, da bo lepo prežvečila.

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 380
18.6.2010 8:36:34   
mateja8
IZVIRNO SPOROČILO: lean

ooo se še midve povabive na kosilo user posted image . Še dobro sta jo odnesla pa glih sta dobro avto kupila, če se prav spomnim. Kako ji pa daš solato, v koščkih, to se verjetno ne razpusti v ustih? Sem že N. hotla kaj takega ponudit pa mi ni jasno kako ji naj dam, da bo lepo prežvečila.

Ja, avto smo glih dobro kupil in bi blo grozno, če bi nam ga za dobrodošlico toča stolkla.

Vita s koščki nima problemov. Ona one malo makarone - polžke poje cele (po 2 na enkrat). Banano ji tudi lomim pa dajem, pa na koščke kruha ji dam sirni namaz, pa hruško ji bol na debeloo naribam pa dam. Nič ji ne pasiram. Riž ji dam pol pol tamale žličke naenkrat, tako da res nima problemov. Z dlesnimi to malo zdrobi in poje.

27.7.2004 Žiga,

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 381
18.6.2010 9:01:23   
lean
pridna, naša ima že dva zobka pa ji koščki še kar delajo probleme. Bom očitno morala biti bolj vztrajna, bo šla praktično z 11 mesci v vrtec, pol pa ne vem kako bo tam jedla user posted image .

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 382
18.6.2010 9:26:54   
Mož*
Dober dan!

Naš je pa danes tako borben, če mu kaj ni prav, kr usekauser posted image user posted image
Sicer pa smo bili včeraj na pikniku od razreda smučarke.  Je, seveda, deževalo, ampak smo imeli tudi dobro streho...
Klemen je prestal marsikaj, saj so si ga razgrete cvileče 15 in 16 letnice podajale iz rok v roke, ga ljubčkale, mečkale, user posted image user posted image user posted image Jah, najbrž ni enostavno imeti starejših sester. Pa razne vrste peciva je poskušal, pa tako očarljivo je punce gledall, user posted image user posted image

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 383
18.6.2010 9:55:42   
mateja8
Mož* mogoče je pa Klemen danes borben zaradi včerajšnjega lupčkanja in mečkanja. Ma za neki časa dost babjih rok.

27.7.2004 Žiga,

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 384
18.6.2010 10:01:30   
Mož*

Mož* mogoče je pa Klemen danes borben zaradi včerajšnjega lupčkanja in mečkanja. Ma za neki časa dost babjih rok.

Zna biti, zna biti; ali pa je čisto preprosto name jetezn, ker se vseskozi s kabli dajeva. 100x napade en in isti kabel in 100x mu rečem "ne" in ga odnesem stran. Ga poskušam zamotit; ampak, ne, on spet na kabel. Potem vendarle kabel odstranim ali pa skrijem. In on točno ve, kam, potem se pa dereeee spodaj. user posted image user posted image user posted image Vztrajen človek, nji kaj.

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 385
18.6.2010 10:05:12   
mateja8
IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

Zna biti, zna biti; ali pa je čisto preprosto name jetezn, ker se vseskozi s kabli dajeva. 100x napade en in isti kabel in 100x mu rečem "ne" in ga odnesem stran. Ga poskušam zamotit; ampak, ne, on spet na kabel. Potem vendarle kabel odstranim ali pa skrijem. In on točno ve, kam, potem se pa dereeee spodaj. user posted image user posted image user posted image Vztrajen človek, nji kaj.

Kar naj bo vztrajen. To je dobra vrlina, ki človeku v življenju prav pride. Taka sem js. Vztrajna, sam ljudje to včas dojamejo kot tečnost. user posted image user posted image user posted image

27.7.2004 Žiga,

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 386
18.6.2010 16:11:34   
Mož*
A ja, pa grizeeeee. Samo med dojenjem ne grize. Drugače pa pride, vstane in me ugrizne. In bolj mu kažem: "Ne", pa ga dam takoj stran, pa mu pokažem, da mi stvar ni všeč, manj kapira. Grize kot en mlad kuža. 

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 387
18.6.2010 20:01:09   
sasek79
Pozdravljene!

Naš fant ima ponovno vročino. Je udarilo kot srela z jasnega. Upam, da ni kaj hujšega. Je tako bogi. Pa še zobki ga tako mučijo. user posted image  Zdaj že skoraj eno uro spi. Revček moj mali.

Včeraj smo bili v posvetovalnici in dobili nove mere. Še vedno je konkreten fant (tako kot tvoj TuBoLina_86): teža 10,7 kg, velikost 76 cm pri starosti 9 mesecev in 20 dni. Drugače ga niso nič kaj gledali, ker ni bilo naše zdravnice. Je rekel zdravnik, da zgleda zdrav in da lepo napreduje. Se je igral z eno njihovo ropotljico, kobacal, vstajal in se mu smejal.
Krvi mu tokrat niso jemali, ker so mu jo pred 14 dnevi, ko je bil bolan. Trenutno jeva železo. Dobila sva ga dve steklenički (jemleva 2x5ml/dan). Mateja koliko sirupa sta pa vidve dobili. Imata kar hitro kontrolo. Mi imamo to količino za en mesec. Žal pa jemanje pri nas ne gre tako lahko. Sploh noče odpret ust. Mu ga mešam v čaj, drugače ga je več na majčki kot v ustih. Je bil pa naš Ažbe tudi zelo priden za jest do viroze pred 14 dnevi. Je vse poskusil in v glavnem tudi vse lepo jedel. Od takrat pa ne mara več sadja. Tudi tistega, ki ga še prej ni jedel, ne mara. Praktično ne je nodenih kašic več (ne mlečnih, ne sadnih). Se je to spremenilo čez noč. Na splošno manj je. Sem začela to delati, kar sem vedno govorila, da ne bom. Hodim za njim z žlico in poskušam ugotoviti kaj bo jedel. On sploh noče sedeti na miru, ko je. Ko je na stolu, noče odpret ust, ko ga dam na tla in kaj raziskuje, pa odpre usta (samo tudi ne vedno). Najmanj problemov imava s kosili. Takrat kar veliko in lepo je. Mu gre slano bolj po grlu kot sladko.
Tudi ziza mu tekne brez problemov. user posted image

Aja, Vita je cel cukrček. user posted image

Včeraj smo tudi mi dobili pozitivno odločbo za vrtec. Začnemo že 1.8. Verjetno ne bo nobeden septemberček šel tako kmalu v vrtec. user posted image  Drugače ga tudi jaz ne mislim dati že 1. not. Jaz imam porodniško do 10. in do takrat bo doma. Nato bom koristila še cca. 14 dni dopusta, takrat se bova pa uvajala.

Koščki: Naš tud nima problemov s koščki, če mu jih jaz dajem. Če pa sam je (npr. skorjo kruha, piškot, krhel jabolka,..) si pa samo baše v usta. Nima nobene mere. user posted image  

< Sporočilo je popravil sasek79 -- 18.6.2010 20:03:38 >

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 388
18.6.2010 21:36:14   
Mož*
Hej!
Naš ima pa malo nos zamašen, pa zgornja enka mu še vedno ven rine, pa še spodnji dvojki sta čisto debeli. Slini se v potokih, pa ves čas šiba okoli. Ja, v zadnjih 14 dneh tudi naš je mnogo manj, kot je prej. Od vse hrane ima daleč najraje dojenje. Gosto hrano mu dajem izključno v stolčku za hranjenje. Če hoče, hoče,  če noče, poskusim še parkrat, pa še kaj drugega, potem gre ven. Sprehodov s hrano pa nisem in ne dovolim.

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 389
18.6.2010 22:30:34   
čili
kar se sprohodov in hrane tiče nisem za... Ravnam zelo podobno kot Mož...več vrst hrane ponudim pa samo v primeru,če je bolan... Ko je otrok starejši ga tako vključiš v načrtovanje jedilnika.
Če je otrok lačen bo jedel...

Sasek pozdravita se čimprej user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vsem ki ste bili sprejeti v vrtec. To si bomo imele šele veliko za povedat. Upam,da bo čas dopuščal čvek tukaj gor...

Naš se že kakih 14 dni krega pri zadnjem obroku (flaša  mleka)...jest sem pa šele danes pomislila ,da se odstavlja (če smem izraz dojenja ukrast). Sem mislila da so zobje ali pa vročina...pa danes ni bilo nič od tega... a je vseeno spil samo kake pol svoje prejšjne doze 210 ml.Bom jutri poskusila z večerjo na žlico,čeprav je flaškon dosti boljši (zame) ,saj sva se pocrkljala v postelji in velikokrat je dol padel med pitjem...Ažbe me je že velikokrat sam spomnil da odrašča in da gremo naprej z razvojem.

Danes je bil pa Ažbe ves dan super volje...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 390
18.6.2010 23:46:14   
TuBoLina_86
hej hej!

hmmmm, danes bi lahko slovenci zmagali, a ne? user posted image user posted image bomo pa naslednjič bolj navijali user posted image user posted image user posted image

no, tudi nam rinejo zgornje enke, še kakšen san, ali dva, pa bodo prikukali... zato pa je tak nemiren ponoči, pa čez dan išče samo pozornost.... mah, saj bo user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image vsem, ki ste bubani....

sasek79 - mamo pa prave dedce pri hiši, ne da? user posted image user posted image user posted image

no, prijateljici še niso naredili CR, mi je pisala da so izvidi in pritisk zaenkrat vse ok, in bodo probali počakat čim dlje....

danes sta mi soseda in tašča rekle, da naj bi 8 mesec nosečnosti bil najbolj rizičen, če bi prišlo do poroda user posted image user posted image user posted image baje da če se v 8 mesecu nosečnosti rodi deček, da naj nebi preživel, deeklice pa naj bi user posted image user posted image user posted image
a mogoče kera ve kaj o tem? ali pa je to spet samo en tralali tralala?

17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina

ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm
1 leto : 10,5 kg, 77 cm

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 391
19.6.2010 8:45:40   
Mož*
Dober dan!
Noč se je odlično začela v posteljici. Potem pa je fant dokončno ugotovil, da ga že par dni farbam: od 1.00 do 6.30 na trajnem priklopu; samo da sem se premaknila, je začel protestirati -015-  -015-  -015-  -015-  je pokvaril vtis za 4 dni nazaj, ker lahko število priklopov ocdenim kot "gre proti neskončnosti".
Sedajle ves prijaten sedi v stajici, poje, se pogovarja; po moje igračam pripoveduje, kako me je obvladoval ponoči -6-  -6-  -6- 

Neposredna povezava do sporočila: 392
19.6.2010 9:01:48   
mateja8
Dan.....

......mi smo spali celo noč, zdaj pa tudi že od osmih spi.

Sasek......Legorerja smo dobili za 3 mesece. Ji kar precej primankuje, pa bo kar trajalo, da se popravi. Jemljemo pa 2x po 7.5 ml.

Tako se mi nič ne da, da tut tipkat ne morem. Pa spet mi je grozno slabo. Kaj več kasneje.

27.7.2004 Žiga,

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 393
19.6.2010 9:36:01   
čili
Mož,Mateja user posted image user posted image user posted image

Tubolina ,če logično pomisliš je tale o osmih mesecih ena stara vraža,kajti vsak dan več v trebuščku je dragocen za otročka. Torej je pri 8ih mesecih dosti bol razvit kot pri 7ih...

Ažbe je ugotovil da je v najini postli prav luštno spat.Sem ga 1.30 dala k nama,ker je nekaj tulil pa je takoj spal naprej ,jaz pa nisem imela več moči za prestavljanje...Smo potem prav dobro spali v troje do 5.30,ko je pojedel 150 ml AM in potem v svoji postli do 7.30 user posted image user posted image .Ampak jaz bi še ene 2 uri z lahkoto potegnila...Bi res morala prej hodit spat ampak zvečer, ko vse potihne sploh nisem zaspana

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 394
19.6.2010 19:03:43   
TuBoLina_86
saj tudi meni se je ta z 8 meseci zdela malo za lase privlečena... no prijateljica je še vedno v mb, niso ji še naredili CR, upam, da bo vse ok... baje so na viziti rekli, da zaenkrat izvidi niso tako hudi...

no, naši malčki kaj hitro ugotovijo, kako lepo je spati pri mamici in očiju... jaz si ga dam samo zjutraj k sebi, pa še to, če je res nujno... drugače ma posteljo zraven najine, tak da np....

še malo, pa se nam porodniške iztečejo.... a boste vse šle v službo takoj septembra? ali bo katera podaljšala porodniško? kako je z vami, ki ste brezposelne? jaz moram najprej opravit pripravništvo, 6 mesecev, šele nato lahko grem delat, pa še pripravništvo ni plačano....

17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina

ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm
1 leto : 10,5 kg, 77 cm

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 395
19.6.2010 19:15:45   
sasek79
TurBoLina: Tudi jaz sem že slišala za te fore, da je bolje, da je otrok rojen v sedmem kot v osmem mesecu. Mi je ta teorija čisto mimo. Sicer nisem zdravnik, vendar se strinjam s Čili. Kar sem do sedaj prebrala o nosečnosti (kar ni tako malo), je vsak dan , ki ga otroček preživi v maternici pomemben. Prepričana sem, da bo vse vredu s tvojo prijateljico. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Našemu fantu gre zdravje na bolje. Danes je sicer še imel nekoliko povišano temperaturo (cel dan okrog 37,1°), vendar je izgledal veliko bolje. Apetita pa po pričakovanju nima najboljšega. K sreči ima kar nekaj zaloge. Spal pa je presenetljivo malo. V celem dnevu manj kot eno uro. Očitno je spet staknil neko virozo. Mogoče v četrtek v posvetovalnici. Ga pa še vedno takoooo mučijo zobki. Je čisto bogi. - Mi še vedno čakamo prvi zobek. To se vleče že skoraj dva meseca. user posted image

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 396
19.6.2010 19:20:58   
sasek79
IZVIRNO SPOROČILO: TuBoLina_86

saj tudi meni se je ta z 8 meseci zdela malo za lase privlečena... no prijateljica je še vedno v mb, niso ji še naredili CR, upam, da bo vse ok... baje so na viziti rekli, da zaenkrat izvidi niso tako hudi...

no, naši malčki kaj hitro ugotovijo, kako lepo je spati pri mamici in očiju... jaz si ga dam samo zjutraj k sebi, pa še to, če je res nujno... drugače ma posteljo zraven najine, tak da np....

še malo, pa se nam porodniške iztečejo.... a boste vse šle v službo takoj septembra? ali bo katera podaljšala porodniško? kako je z vami, ki ste brezposelne? jaz moram najprej opravit pripravništvo, 6 mesecev, šele nato lahko grem delat, pa še pripravništvo ni plačano....

Meni se porodniška izteče 10.8.2010. Nato bom koristila še cca. 14 dni dopusta. Konec avgusta pa šla v službo - če jo bom še imela. Moja firma zelo slabo stoji in sploh ne dobivajo plač (oz. v obrokih, z zamudo in ne cele). user posted image  

Prodniško bi jaz že podaljšala, vendar nimam razloga. Sem brala pravilnik kjer so opisani pogoji, pa ni variante da mi podaljšajo.

Neposredna povezava do sporočila: 397
19.6.2010 20:22:15   
mateja8
Meni se porodniška izteče 25. 9. Vita bo takrat stara že več kot 1 leto. Rodila sem namreč prej kot sem bila na porodniški, tako da sem nastopila porodniško z dnevom poroda. Ker pa je september že krepko v drugi polovici leta, bom koristila še večino pripadajočega LD in grem v službo predvidoma 2. novembra. Dopusta mam narmeč kar 31 dni. Js mam pred sabo še kar nekaj časa in sem vesela, da je temu tako.
Porodniško so meni podalšali za toliko dni, kolikor je bila nosečnost krajša od 260 dni. V mojem primeru je bilo to 10 dni. Čeprav je Vita nedonošenček 99,9% nimam možnosti, da mi porodniško še kaj podaljšajo, ker ji popolnoma nič ne manjka in nima nobenih težav, ne zaostaja v razvoju in je vse b.p. Sem vesela da je tako in grem raje v službo, kot pa da bi bil otrok bolan.
O pravici mame, da do 3 leta otrokove starosti dela po 4 ure, pa tudi nisem razmišljala, ker se mi finančno ne izplača, ker bo Vita doma in ne v vrtcu.

27.7.2004 Žiga,

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 398
20.6.2010 8:32:49   
mateja8
Dobro jutro.

Naša princes je šla zdaj nazaj spat. Svojo prvo rundo dnevnega spanja bo zaključila po 2 urah. Žiga gleda živ žav, dec pa počiva (spi), ker je bil včeraj na Kresni noči in je zmatran. user posted image
Žiga je mel včeraj sosedico staro 5 let na obisku in sta mi dnevno čist razštelala, tako da jo moram v red dat. Pol pa kosilo skuhat, popoldne bo pa oči varuška, ker gre mami k sodelavki na rojstni dan. Bo oč otroke spat spravu.

27.7.2004 Žiga,

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 399
20.6.2010 8:33:37   
mateja8
user posted image  za vas. Js smo jo že spila in je tako dobro dela. Mmmmmm.........

27.7.2004 Žiga,

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?