danana
|
Pozdravljene dvojne mamice, še malo glasu od nas. Naša fanta sta sedaj stara že 5,5 mesecev in sta prava korenjaka velika 63cm in težka 5600g. Sta zelo usklajena po merah. Mislim, da smo poleg Bunke edini, ki se polno dojimo. Prve 2,5 meseca sta dobivala AM ponoči, ker je bila zame prehuda še z nočnim dojenjem (sta celo noč visela na meni), potem pa sta se navadila hitreje pit (cca 10-15 min) in ujela nek nočni ritem, pa smo ukinili flašo in se dojili tudi ponoči. Čeprav naše spanje ponoči še zdaleč ni tako krasno kot pri nekaterih srečnicah med vami, saj spita v kosu od 20h ali 20.30 pa nekje do 3h oz. 4h, potem pa se zbujata na uro in pol ali dve nekako do 9h ko vstanemo, sem kar zadovoljna. Samo zadnje dni me nekaj moje spanje heca, saj nikakor ne uspem po prvi budnici zaspati nazaj in sem posledično zjutraj cisto čorava. Z GH še nismo začeli, bomo verjetno okoli novega leta. Tudi čajčka ne dajem. Nič, samo joško :) Vem, da se sedaj priporoča uvajane pri 4 mesecih, ampak pri prvem otročku so na veliko propagirali dojenje in samo dojenje prvega pol leta in se mi zdi, da mu ni nič manjkalo. Ko pa sva začela z GH je bil takoj navdušen. Upam, da bosta tudi male dva. Sta pa prava dobrovoljčka, stalno nasmejana, samo, da ju kdo ogovori ali se z njima igra. Uživata v igralnem centru kjer se igrata z visečimi igračkami. Od dobrega 4 meseca dalje se že veselo obračata, eden s hrbta na trebuh, drugi pa že obe rotaciji. Seveda tudi navdušeno paseta kravice. Smo bili na NF pohvaljeni ker korigirano imata komaj 3 mesece. Na NF pa hodim 1x mesečno, bolj na kontrolo, pa kakšno vajo nam pokaže, ampak jaz sem bolj kot ne razočarana nad našo fizioterapevtko, saj je taka zelo "meglena" in ne da nobenih konkretnih navodil. Potem pa jo stalno nekaj prekinjam in sprašujem, da bi mi bile stvari jasne se pa jezi name, češ naj ji ne oporekam, ah, no ?!? V vozičku se še vedno vozita v košarah in zaenkrat se še ne pritožujeta. Pravzaprav jima zelo paše, saj v sekundi zaspita tudi za 2, 3 ure, kar je doma čez dan misija nemogoče. Spanje podnevi doma je namreč totalna zmešnjava, saj nekaj krat na dan, brez kakega posebnega reda zadremata za dobre pol urce, pa še to ne oba naenkrat. Tako, da smo če se le da veliko, veliko zunaj. Do sedaj sta bila tudi ves čas zdrava in se uspešno upirala vsem virusom in bacilom, ki jima jih iz vrtca nosi bratec. Morda pa dojenje res pomaga? Cepljena sta po programu in nikoli nista imela kakšne nezaželjene reakcije. Pa še za Rota virus smo ju cepili, uff smo se skeširali - 320Eur. A je katera iz Ljubljane ali okolice in bi bila za kakšno srečanje? Bi bila vesela, če bi spoznala še akšno mamico z dvojčki. Lepe dni in mirne noči vam želim.
|