country
|
Čer, punce! Se me še spomnite? Rada bi vas spet pozdravla, zdaj ko mi internet spet dela ( siol) in smo za silo ven iz zmešnjave... No, pri nas se je še Žiga odločil, da je preveč mirno in je enkrat lepo nehal dihat in izgubil zavest. Pa sem šla še z njim v Lj na pediatrijoin dala cel kup testov skozi. Na srečo je večina stvari v redu, vendar s testi še nismo pri kraju. Preverili so dihanje (cmcrf) in možgane (eeg), pa ekg, pri katerem so odkrili, da nima več šuma, zaradi katerega sva že enkrat bila pri kardiologu . Potem sva šla k gastrologu, ker so videli nekaj refluksa. Gastrologinja ga pogleda in njegove fleke takoj označi za alergijo, takoj gre na Allernovo in brezmlečno prehrano. Moral je dat kri, no tam pa se je fant spet sesedel - nehal dihat. Ko sem ga spravla k sebi sva šla dat kri na oddelek pod nadzor zdravnikov... No, kakorkoli, Žigova zdravnica je potem glede na to, da so bile preiskave v redu rekla, da ima fant očitno afektne napade. To pomeni, da zaradi prevelikega razburjenja pozabi vdihnit (lahko tudi izgubi zavest), postane moder, potem pa ko pride k sebi je spet vse čisto ok. Zadeva za otroka ni nevarna, naj bi prešla z otrokovim razvojem, važno je le da ne naženeš panike po tem, ker bi mali lahko začel to izrabljat in s tem manipulirat. Zdaj ima še en kontrolni cmcrf na pediatrični, pa čez dva in pol meseca še enkrat gastrologa. In za nameček fant ne mara Allernove. Niti Aptamil ADC. Pravzaprav nobeden več ne mara mleka iz flaše. Bor se ponoči za jest sploh ne zbudi in tudi če mu zjutraj flašo dam (okoli 5.30) je noče, ampak lepo počaka, da dobi sadje okoli 8h. Žiga se včasih zbudi in takrat dobi riževo mleko in to je to. Je rekla P da naj pač pije riževo, če v redu je na žlico in da je dovolj, da pojesta dve mlečni kašici čez dan kar se mleka tiče. Ah ja... Jesta pa sedaj zjutraj sadje (jabolko, banana), potem okoli 12h mlečno kašico od hipp, okoli16h kosilo (ki ga ne marata in moram res fajn skuhat, da pojesta), pa še zvečer ob 19h mlečna kašica od hipp. Včasih hipp zamenja gres, samo je težko dodat mleko zraven, na am ga pa ne smeš skuhat. Saj res, kaj pa na riževem? O to pa lahko, piše na škatli! No, jutri poskusim. Bor je tudi flekast, sem rekla da bi ga dala na teste, pa mi je P rekla, naj kar sama dam Allernovo, če se mi bo zdelo, da so fleki slabše. No, ker tudi Bor tega mleka ne mara je imel danes vse na riževem, kot Žiga. Pa da vidimo, če bo kaj drugače. Ampak tega gre ogromno! Danes sem porabla več kot 1l za dve kašici za oba. Naša fanta namreč res veliko pojesta. In nočeta pit! Karkoli jima dam, vodo, čaj, sok, po flaši, na žličko - NIČ! Vse pljuvata. In ker sta praktično samo na gosti hrani se mi zdi da bi že morala pit. Čeprav lulata pa kar veliko... Nisem pametna. Kakršen koli nasvet mi bo dobrodošel. No, toliko za zdaj, pa mogoče kmalu kaj spet, če mi internet ne odpove... Lahko noč!
|