|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
21.5.2010 8:07:51   
Jessy
Jutro!

Tudi midva sva že pokonci, sva pravkar vstala. Zdaj je v otroški sobici, ker imam celo stanovanje na prepih odprto, da se prezrači, potem pa pride nazaj v "civilizacijo". user posted image
Fajn sva spala! Od 21h do 7.30, s tremi hranjenji. user posted image  Proti jutru je kar nekaj časa prespal v moji postelji, ker če bi ga premikala, bi se najbrž prebudil in bi potem dežurala kakšno dobro uro, da bi spet zaspal.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
21.5.2010 8:43:51   
Tjasa27
oj

pikapolonca - ja urban ob 6 konc s spanjem user posted image  s težko muko sem ga prepričala ob pol 8 da bi mami še mal spala ampak gospod je že spet pokonc. veš kaj lahko vse zamudi če spi. drugač pa po moje res sanjajo

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
21.5.2010 8:55:49   
mojcej77
Ojla, mamice!
Se mi zdi, da že sto let nsem bila tule gor, tudi nisem brala vsega za nazaj, naj le povem, da sva z Lino ok, čeprav sva imelai kar nekaj težav s hranjenjem (cele dneve sva se dojili, pa se je premalo zredila, pa smo potem ugotovili, da je jedla zrak itd.). Zdaj mleko črpam, sem ga tudi dodajala en do dva obroka, zdaj pa ni več treba. Glede spanja je super, zvečer je sicer najbolj aktivna, tako da dejansko zaspi po zadnjem obroku, tam nekje med 22:30 in 24:00, potem pa spi do jutra - do 6h ali celo 8h. Sva se malo zasekirala, ker so nama rekli, da bi morala spat najkasneje ob 20h (v posvetovalnici), ampak je bila potem cela štala (enkrat celo nama je ratalo jo spravit ob 7h spat) - se je od pol enih ponoči zbujala, kot da je dan - na dve do tri ure...tko da zdaj raje večer preživimo ob cartanju in dremanju, noč pa prespimo:)
Edino, kar mi je res težko so te frdamane kile. Sem že začela lepo hujšat, zdaj mi pa nekako ne znese, pa rabim motivacijo. Imam pa trideset kil preveč (še 8 do prednosečniške teže, ostalo imam še od prej). Tudi se še malo lovim z dnevnimi rituali, raa bi šla vsak dan ven, pa ne znese, pa sanjam o tem, da bi šla celo 2x dnevno...ampak bomo že.
Pa še moja "porodna zgodba" malo drugače :) :

Zgodba o tvojem rojstvu
je zgodba o šepetanju v noči,
o samotni poti preko pozlačenih zasneženih cest.
Je jutro
v neskončnem pričakovanju dneva...
in njegovega bistva,
je meditacija na tvoj utrip
ob neprestanem ljubečem stisku roke,
prelivajočem dihu v dvoje,
je rojstvo najinega smisla.
Zgodba o tvojem rojstvu
je zgodba o nama in nas treh,
je zgodba o vseh ljudeh,
je najin krik,
preplet iz bolečine in iz sreče.
In kakor reka k morju teče,
tako vse najino se k tebi zliva,
tako me tvoj prihod umiva,
da sem tista,
ki se s tabo na novo je rodila.

S tabo je prišla pomlad.

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
21.5.2010 9:06:27   
lunka1
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy
Lunka1, tvoja Julija je pravi mali zakladek. Joj, kolk je luštkana!
Moj se je še predvčerajšnjim dojil na 2-3 ure, od včeraj naprej pa hud preblisk in se čez dan doji na 4 ure, ponoči pa enkrat na 5 ur, potem pa na 3. Ne vem, ali je samo prehodno, ali pa je morda zdaj to nov način. user posted image
Aja...tako se doji, odkar je pogruntal, da je palček najslajše zadovoljstvo. Do zdaj je cucal le ene 2x na teden, zdaj pa že 2 dni vneto cuca palček po večkrat na dan in mi tako potegne za hrano za celo uro. Saj ne vem, al naj bom srečna ali ne.
Kako vem, kdaj bi jedel? Takrat, ko mi začne cucat palček, ali jokat. Ima ob lakoti neko posebno vedenje, ki ga težko opišem. Zvrne se na bok, zvije v klobčič in poriva obe pesti v usta, pri tem pa začne jokcat na tak način, kot bi kašljal. Hecno, no, ampak to pomeni, da je lačen.
Pleničke kupujem v Hoferju in zaenkrat nimam pripomb. Imam tudi še 1 paket Mullerjevih. So tudi ok, le debelejše so od Hoferjevih.
Najdaljši izlet smo imeli v Arboretum (1,5 ure vožnje v eno smer). Vožnjo zaenkrat krasno prenaša, saj celo pot spi. user posted image
Letos ne bomo šli na morje, ampak v Čatežke toplice v septembru, za 10 dni v apartma. Običajno hodimo na Pag, a ker tam ni naravne sence, gremo raje v toplice, ker septembra ne bo več tako vroče, voda v bazenu pa je tudi topla in mu bo zagotovo všeč, pa še naša deklica se bo naigrala na toboganih, na katere je nora.

Hvala, sem noro zaljubljena v mojo pikico, verjetno kot ve vse v svoje pikce user posted image . Si mi dala idejo - toplice. A to je voda dovolj topla, da se tudi dojenčke da v vodo?? Kateri apartmaji pa so to?

Glede hranjenja... Moja Julia ima večino časa rokice v ustih in tudi ful se slini... Ne morem jo nonstop hraniti, jo pa na 2 urici. Vem, da je malo zgodaj, ampak a je možno, da bi bili že zobki?? Ker je res ful sline... Lačna ne more biti, ker se redno hraniva, edino problem je, ker v 5-10 minutah poje, potem pa, če jo "silim", da je še (ker bradavico sprejme, samo malo se krega), pa ves višek polije...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
21.5.2010 9:16:40   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: lunka1

Hvala, sem noro zaljubljena v mojo pikico, verjetno kot ve vse v svoje pikce user posted image . Si mi dala idejo - toplice. A to je voda dovolj topla, da se tudi dojenčke da v vodo?? Kateri apartmaji pa so to?

Glede hranjenja... Moja Julia ima večino časa rokice v ustih in tudi ful se slini... Ne morem jo nonstop hraniti, jo pa na 2 urici. Vem, da je malo zgodaj, ampak a je možno, da bi bili že zobki?? Ker je res ful sline... Lačna ne more biti, ker se redno hraniva, edino problem je, ker v 5-10 minutah poje, potem pa, če jo "silim", da je še (ker bradavico sprejme, samo malo se krega), pa ves višek polije...

Voda v toplicah je dovolj topla za dojenčke. Mi smo hčerko dali v toplicah v vodo že pri treh mesecih in je noro uživala. Bazeni imajo različno toplo vodo, pa malce probaš in vidiš, katera bolj odgovarja.
Mi gremo v apartma z mojimi starši, ker je mama invalid in vzame hišico preko njih.

Za zobke je še malce zgodaj. Se pa okrog 3. meseca začne proizvajati večja količina sline, kar pomaga pri razgradnji hrane in se s tem tudi počasi prenehajo krči pri otrocih. Zdaj se bo kar lep čas slinila, tako da kar s slinčki na plan.
Tudi moj mi že nekaj časa strašno hitro posesa mleko. Nekje do 10 minut je že full sit. Jaz se ga z bradavico samo dotaknem po ustih in če jih ne odpre hitro, potem ni več lačen in mu ne ponujam več.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
21.5.2010 10:08:14   
Pikapolonica80

[/quote

Lunka1 - točno tako je tudi pri Alji...skoz kej prstke je, pa palček, tud slini se precej, sem mi zdi zares lačna takrat ko začne dlan cuzatuser posted image . Ampak to je vse moje predvidevanje in prov tako ne vem kdaj je pravi čas za hranjenje..delam res čisto po filingu.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
21.5.2010 10:45:40   
Anonimen
naš mali se je tudi začel slinit...sicer ne nekej ful, ampak se, pa rokice je začel v usta tlačit in je očitno ugotovil, da je to bolj super kot duda, ker dudo je pa začel zavračatiuser posted image in ko mu umaknem roko iz ust in notr porinem dudo se nakremži in spusti tak zvok, kot bi hotel lih kar bruhatuser posted image .

zobki: če bo kej po meni jih bo Nejc dobil pri treh mesecihuser posted image

Dans ponoči je bila polomija. Po treh super prespanih nočeh, se je dans zbudil ob 3h, in sva se šla spet "igrico" duda not in ven do 5h, ko je jedel, potem me je pa tako živo gledal, spat ni hotel nazaj, skos je nekej jamral...skratka do pol 9h ni bilo miru, potem je še enkrat jedel, bil spet siten, tako da sem ga samo položila v posteljo in je zaspal.

Drugač se pa naš čmrlj ne pusti kej preveč crkljati. Spati hoče sam, če ga vzamem k sebi ne bo nič spal in bo skos siten, ko ga dam v posteljico pa zaspi. V naročju hoče biti samo kadar mu zapaše, ponavadi 5 minut in je že konec in hoče v stolček. Tudi za zaspati ni problem da bi ga morala nosit po rokah, enostavno ga položim v posteljico, ga pobožam in polupčkam, pokrijem in je mir (seveda če je zaspan). Ima pa zelo zelo rad, da ga nekdo ogovarja...to bi on skos enega zraven ko je v stolčku, da se z njim pogovarja,al pa na previjalni je njegov raj, ker ima polno enih rožic, pliškotov in potem jih glda in gruli zraven  (kao se pogovarja z njimi)user posted image user posted image user posted image .

slinčki: jih imamo že na tone, ker jih uporabljamo že lep čas zaradi polivanja

(odgovor članu Pikapolonica80)
  Neposredna povezava do sporočila: 1282
21.5.2010 11:31:21   
plamen
ojla

jaz sem skor čist fertik. Doma so vsi staknili trebušno virozouser posted image . Starši so že čisto OK, možek je še malo bogi. In sem bila sama za vse. Včer je še mene začel neki šravfat, a sem se zgleda uspela ubranit. Sem včer sam padla dol, čist konc. S sprehoda sem komi domov prišla. Ponavadi imam hitro hojo, včer sem bla pa k polž....

V pon ob 12h OK, bomo pa itak jedli ne, ko bodo naši sončki lačni, k midva lih tam okol jevauser posted image . Tjaša - bom kar pri Tivoliju parkirala, da grem pol naravnost domov. Bom pa šla mal prej, ker se gremo slikati. So tut bedni včasih teli P, da se ne posvetijo dovolj. Naš tut raje v levo gleda, pa ga zdaj motiviramo z igračami, pa na previjalni mu obračam, pa v vozičku,...

Slikanje - odvisno je od fotografa, en tle pri nas baje tko naredi da ga maš v naročju, potem pa spustiš in on lovi, da glavico drži. Sam baje ni nič luštno. Sestra je pa včer jo peljala, jo je pa fotograf držal in potem slikal, sam ona že sama drži glavco. Bom sporočila bolj natančno v ponedeljek!

morje - mi gremo prvič 4 junija za 10 dni v hiški, potem julija za 15 dni na Cres v prikolico, kjer ima sestrična že vse za otroke pripravljeno in tudi kamp ima otroško kopalnico, previjalno,... septembra pa spet v hiško za 10 dni. Tako da letos bo luštno, se že veselimuser posted image user posted image user posted image .

Evo zdaj pa hranjenje, potem greva pa s sestro v šoping za našega sončka kupit za oblečt za krst. Bo botrca financirala tko da me ne bo denarnica bolelauser posted image .

Se še kaj oglasim, upam da bo danes malo več miru in časa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
21.5.2010 11:56:05   
girl79
čao mamice user posted image ,

Včeraj sem bila pa na 4-urnem sprehodu...je bilo taaaaaaak fajn, ko je bil sonček user posted image user posted image , naša gospodična je bila pa taaaaaaak angelček  user posted image , je spala skoz, vmes sva se še na hitro podojili in potem je zaspala nazaj...ji je očitno res pasalo biti zunaj, ker noter nikoli ne spi tako dolgo čez dan..ne spi niti ene ure skupaj....  vam kar zavidam ljubljančankam sprehod v ponedeljek v tivoliju...uživajte še zame!!!! Midva imava trenutno samo en avto, tako da upam da se vam bom pridružila kdaj kasneje, ko bom tudi jaz v dopoldanskem času mobilna....

plenice
- jaz sem zdaj sprobala hoferjeve in so mi čisto OK, drugače sem pa prej imela pampers premium care, pa so tudi OK

pikapolonica- meni se je tudi ponoči dogajalo da sem imela desno dojko (moja leva je bolj za okras, kot pa da bi bilo kaj mleka noter user posted image user posted image user posted image ) čisto trdo in vse je bilo že mokro, v tem primeru sem si čisto malo ven sčrpala, ravno toliko da se je dojka malo zmehčala, zdaj se je pa očitno naučila (mogoče pa imajo tudi dojke možgane??user posted image user posted image user posted image ) da ni treba ponoči toliko mleka delat, tako da običajno zdrži ponoči tudi do 8 ur brez dojenja....no so pa chicco blazinice definitivno zakon, brez njih bi vseeno bilo kar mokro user posted image

lenčy- user posted image user posted image ...upam da se bodo odnosi s tvojimi starši kaj izboljšali, drugače pa upam da čim prej zberet pogum (pa seveda denar) in greste na svoje...na izgubi bodo itak tvoji starši...

plamen - upam da res tudi ti ne dobiš kakšne zadeve in se uspeva zmenit za kakšen sprehod...

dojenje- naša se še vedno doji vsakič cca. 20 minut na eni dojki in potem še 20 min na drugi. Običajno bi ona sicer kar bila še gor, tako da jo moram sama odstavit...se pa doji čez dan na 3 ure, zvečer včasih tudi na 2 uri, ponoči pa običajno spi brez dojenja 6-8 ur user posted image user posted image user posted image . Kako vem kdaj dojit? Ponavadi si začne rokice tlačit v usta (no pa jokat zraven user posted image ), sicer pa jo dojim kar nekako na 3 ure, razen če slučajno spi, potem jo pa kar pustim da spi....

morje- moja mami ima prikolico v Fiesi, tako da bomo letos verjetno šli kaj tja, ali pa bom tudi sama z Nežo šla kaj na morje

slinjenje- naša se tudi slini že na full kar več kot en mesec, tako da upam da to ne pomeni da bo že hitro dobila zobe...

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
21.5.2010 12:02:58   
Anonimen
fotografiranje...zakaj pa enostavno ne poležijo dojenčkov na hrbet in jih slikajo iz ptičje perspektive?

(odgovor članu girl79)
  Neposredna povezava do sporočila: 1285
21.5.2010 12:03:24   
W.W.
Oj se na hitrico javim, ker zdale nimam časa brat za nazaj, bom kasneje še kaj pokomentirala.

Midva sva imela včeraj pediatra in je moj mišek zrasel iz 49 cm na 61 cm, in iz 2840 gram na 5600 gram v 14. tednih.
naju je full pohvalila in zgleda mu moj mlekec dobro dene. Tudi glavico je rekla, da ima lepo obliko. Pa tudi razvit je super, glavico lepo drži, kravice lepo pase, kolki in gibčnost super.  user posted image

In danes ponoči je bil priden še bolj kot ponavadi. Za spat sva se začela pripravljat ob 20.00, spat sem ga dala 20.45 in je spal do 5.45, nato sva pojedla v 15 min in je spet spal do 9.15.  Jupi. user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
21.5.2010 12:06:36   
Anonimen
aja, sem pozabila omenit oz. vprašat...

A so vaši tamalčki tudi takšni, da so lačni in zaspani vse v enem, pijejo, pijejo, potem pa se začnejo jokat in jokat in spet pijejo, pa jokajo...kr neki. Naš je zdle se zbudil ker je bil lačen. Je jedel in jedel, popil 80 ml (ponavadi popije cca130 ml) in se začel jokat na veliko. Podre kupček, dva, tri, se še zmerej joka, mu dam spet za pit, naredi par požirkov spet jok itd....počakam da podre še en kupček in sem ga položila v posteljo je v sekund zaspal ko top...ampak zaradi lakote bo potem spet čez 2 uri pokonci...to je pa to, ko ga ponoči serjeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1287
21.5.2010 12:48:58   
lenčy
kaj mate ene pridne otroke, bravo za vas!!

vidim, da imate večina probleme (če bi lahko tako rekla, mene sicer ne moti) s sesanjem rokice, zraven pa se tudi slini. sm pri Aleksu to ne pomeni, da je lačen, enostavno mu je tako všeč, v takem primeru dudo zavrne.

girl79 v Fiesi sva tudi medva nekajkrat počitnikovala. meni se zdi najbolj normalna plaža v celotni slovenski oblaio, še posebej za otroke. apartma pa sva imela praktično čisto nad obalo. ko sm bla manjša, sm v prikolici počitnikovala s teto...

plamen trebušna viroza ni kaj preveč lušna stvar. sj se bo kmal umiril in bo takoj bolš

jessy kar v čatežke? tam je pa res zakon, mogoče bomo tudi mi trije kdaj šli...

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
21.5.2010 13:47:09   
Tjasa27
sesanje rokic men je pediatrinja rekla, da je to pomembna faza v otrokovem razvoju in da mu to MORAM pustit

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
21.5.2010 13:47:25   
lenčy
IZVIRNO SPOROČILO: nosecka24

aja, sem pozabila omenit oz. vprašat...

A so vaši tamalčki tudi takšni, da so lačni in zaspani vse v enem, pijejo, pijejo, potem pa se začnejo jokat in jokat in spet pijejo, pa jokajo...kr neki. Naš je zdle se zbudil ker je bil lačen. Je jedel in jedel, popil 80 ml (ponavadi popije cca130 ml) in se začel jokat na veliko. Podre kupček, dva, tri, se še zmerej joka, mu dam spet za pit, naredi par požirkov spet jok itd....počakam da podre še en kupček in sem ga položila v posteljo je v sekund zaspal ko top...ampak zaradi lakote bo potem spet čez 2 uri pokonci...to je pa to, ko ga ponoči serjeuser posted image

meni se včasih dogaja isto ampak dokler vidim, da bi on še cuzal flaško, ga kar prisilim, da poje do konca oz. dokler ne zavrne, ker če ne, je spet kmalu lačen. po moje bi raje pri meni jedeluser posted image  hvala bogu si načrpam ravno za en obrok, ko pa se bo stanje poboljšalo, bo spet lahko pil pri mamici...

Rada te imava!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
21.5.2010 13:48:48   
lenčy
IZVIRNO SPOROČILO: Tjasa27

sesanje rokic men je pediatrinja rekla, da je to pomembna faza v otrokovem razvoju in da mu to MORAM pustit

no sej kukur pravim, mene to nič ne moti... kaj šele, ko bodo šle nogice v ustauser posted image

Rada te imava!!

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
21.5.2010 13:54:33   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: Tjasa27

Vsekakor!user posted image Otrok najprej začne svet raziskovati s svojimi usti in prva stvar, ki jo nese v usta so njegove rokice, nato pa predmeti.
Pri nas se čisto razlikuje, kdaj ima rokice za raziskovanje in kdaj rabi palček za sesanje. Mu ga kar pustim. Sem obupala nad dudo, nekaj pa mora imeti za sesanje. Moja joška sigurno ne bo namesto dude. Naj ima kar prst. user posted image

Lenčy, ja, v Čatežke gremo. Sicer točnega datuma še ne vemo, ker nas bodo o tem obvestili. Je za nas vseeno, ker mož lahko vzame dopust kadar koli, jaz sem pa itak na porodniški, moja starša pa v penziji. Smo bili že lansko jesen, ampak le čez vikend. Je Neja tako uživala, da smo se vsi imeli fajn zaradi tega. Takrat sem imela že kar vredu trebušček, pa sem se z Nejo spuščala po toboganih. Če pa greš takrat, ko imajo še zunanje bazene odprte, je pa veselje še toliko večje, ker imajo zunaj res veliko stvari primernih za otroke. Se mi zdi, da se je v tistih treh dneh imela precej bolje kot v desetih dneh na morju, ko smo bili poleti na Pagu. Se je več dogajalo.
Sicer pa prisegam na morje, tako da naslednje leto sigurno spet morje čaka.

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
21.5.2010 14:48:47   
7lina7

IZVIRNO SPOROČILO: 7lina7

IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica80

Ja pa še nekaj, a vaši dojenčki tudi kaj hropejo user posted image  moja skoz kej, pa je to kej narobe user posted image ?

Pa še tole - dojenje časovno - naša se naje v max. 10 min tud manj ?? najprej sem mislila da tako malo poje, ampak poje v tem času ogromno in če je včasih dlje, potem bruha ker je preveč napokana...a ma še katera takega požeruhca? ker tudi včasi je kot en pujs user posted image user posted image user posted image  in jo moram umirjat, čeprav dostikrat ne gre, še vseeno je in hlasta ko da ji bom naslednjič dala za jest šele čez 3 dniuser posted image

user posted image  tud mi2 se najeva v 10 minutah!! user posted image   tako da previjanje, dojenje in na koncu še pumpanje ( brez še kr ne gre.. ) traja max 30min. ja, je pa tak hitro,da se mu zaletava vmes in kašlja. pa če ne teče tako kot bi rad me zna tud s temi dlesnimi tak ščipnit da je joj user posted image  ! pa kr nekaj gundra zraven..

Naša isto... Me je že skrbelo, da ne poje dovolj, ampak glede na pleničke, ki so non stop pokakane, zgleda poje dovolj...

Me pa zanima - na koliko časa dojita? Moja je na 2-3 ure, rada pa bi podaljšala na 3-4... A je še prezgodaj?

mi2 jeva na 3ure. ponoči pa spi od 20.00 do 4h.  če pri enem obroku dovolj poje,bo itak jedel spet ko bo zaloga spustila.. ali?

Lin@

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
   [Brisano sporočilo]
21.5.2010 16:46:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 7lina7)
  Neposredna povezava do sporočila: 1294
21.5.2010 17:11:30   
Tjasa27
slikanje - našega so slikali tako, da sem bila jz pokrita z belo tetra plenico in sem ga držala v naročju, teta ga je pa animirala da bi k njej pogledal. no mali se je seveda kmalu začel razburjat tako da na sliki na osebni že nabira user posted image

valen jz sem že na plenicah 3. urban ima namreč čez 7 kil (rojen z 2445) in 60 cm (rojen z 46 cm) tako da je kr težek . očitno je po tašči - ima po moje več kot 100 kg, po meni sigurno ni  (jz sem imela pred nosečnostjo 48 kg). super za tvojo pupo, super ji gre!!!!

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
21.5.2010 17:37:30   
lunka1
Tudi Julia ima že nekaj časa pleničke št. 3. Je bila rojena velika punca, zdaj pa ima tudi že skoraj 6,5kg pri 2 mesecih in enem tednu.

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
21.5.2010 18:07:58   
Jessy
Našemu tudi dajem že trojko gor, čeprav mu je dvojka še ok. Je pravi bajsi! user posted image  Je bila Neja ista tja do dveh let, potem je pa začela izgubljati obline.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
21.5.2010 19:09:27   
Anonimen
pa kaj vsi govorite da mate male bajske. Jst sem mislila da bo naš tudi, ker mi smo bili vsi krepko čez 4 kg ob rojstvu, pa tud jst nisem lih suhica... pa je bil on 3545g. Sej redi se super, raste tud super, samo kile se mu nikjer ne poznajo, nima takih šlaufkov kot nekateri dojenčki-je bolj dolgin.
Valen...moja sestra je bila prava bajsek dojenček, buhteljček, pa je zdej suhica, tko da ni rečeno, da ne bo po tebiuser posted image

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1298
21.5.2010 20:49:52   
7lina7

Mogoče malo butasto vprašanje, glede na to, da se dva meseca izključno dojiva... Kako prepoznate,kdaj dojenčka dojit??? Jaz jo dojim kar po urniku ali pa instinktivno, oz. ko joka, če joka. Vedno se povsod bere "na pobudo dojenčka", ampak jaz res ne vem... Včasih imam občutek, da jo kar silim na joško, ona pa je in je.. (Potem seveda tudi poliva). Kaj pa vem?!

naš ima različne načine, da mi sporoči kaj bi rad..  da je lačen, da je zaspan,dol me daj, v roke me vzami, tečno mi je... v bistvu na različne načine stoka,jamra, face poka.  user posted image   za isto stvar zmeraj enako.tako,da vem kdaj bi jedel..

Lin@

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
22.5.2010 13:51:05   
t_anja
Imam en problem user posted image user posted image ...

Možek je po vsej verjetnosti nekje staknil trebušno gripo. Sicer ne bruha, ker ima "fajn želodec" vendar je že od včeraj slab. Slabo mu je, tud driska in počuti se zelo slabo. Prvo sva mislila, da je kaj takega pojedel ampak je že od včeraj tak in celo noč ni spau...

Sedaj se pa bojim za najino punčko. Stara je 2 meseca in kako naj ukrepam, da ne bo še ona zbolela? Kako vem, da se je okužla? Kakšni so znaki pri dojenčkih?user posted image user posted image Kaj naredit?

Hvala za odgovore! user posted image user posted image

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako dolgo naj otrok spi skupaj s starši?
Večerno sedenje ob otroku nikakor ni razvajanje, temveč nudenje podpore v umirjanju otrokovega sistema, ki se sploh po g...
28 enostavnih pustnih kostumov za dojenčke
photo
Tudi dojenček je lahko nadvse simpatična pustna šema! Če bo za vašega najmlajšega člana to prvi pust, si morate pogledat...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.