katy83
|
ojla bejbe. na hitro, da vam javim kako je bilo včeraj na 2.pregledu, potem pa se z malim porihtava, pa pičima v Mb v park na veeeeeeelikooooooo šetnjo. No, včeraj smo imeli 2.pregled, pa dopolnili smo 2 meseca . Veliki smo 52cm, težki pa 4810g. (porod 2320g, 47cm) Pediatrinja nam je rekla, da pridno napredujemo, vendar se prehitro redimo in če bi šlo tako dalje, ne bi bilo dobro. To je rekla predvsem zato, ker sem ji povedala koliko mali poje in da potem bruha. Pa je rekla, da bruha verjetno zato, ker preveč poje. Skratka, svetovala mi je, da naj malemu skušam malo podaljševat čas med obroki, ali pa mu večkrat čaj ali vodo dat. Saj je rekla, da ve, da je to težko, ker se otrok joče ali celo kriči, ampak naj probam. je pa fora, da odkar sem tukaj jamrala, da bruha, je bilo boljše. Izgleda, da bo treba še kdaj pri vas marčevkah pojamrat. Pa povedala sem ji za sluh, da se mi zdi, da se nekak ne odziva, pa je poskusla z zvončkom, in bravo Timotej. Odzval se je. zelo. No, srečna mamice takrat. Je pa naš pikec fasal popkovno kilo. Ko mi je to rekla sem skoraj v jok padla, ampak me je potolažila, da je to dokaj pogosto, sploh pri nedonošenčkih in da gre ponavadi samo nazaj. Če pa se do 5.leta ne bi porihtalo, pa bi moral na operacijo. Svetovala pa mi je, naj mu z gazico dol pritisnem popek in zalepim močno. Pa baje ga to ne boli. Hvala bogu. No, saj potem ko sem domov prišla, sem takoj na netu pogledala in res videla, da je pediatrinja imela prav in je to res kar pogosto in redkokdaj je potrebna operacija. Pa vprašala sem jo kako je s cepljenjem za pnevnokokne okužbe, pač ker smo fasali streptoko, pa je rekla, da to ona cepi po 1.letu, da pa naj izvide iz P prinesem, pa se bo še malo pozanimala. res sem bila včeraj zadovoljna. Si je pediatrinja čas vzela in to je to kar pričakujem od zdravnika. Tak, uživajte v sončku.
|