Čmrlika
|
IZVIRNO SPOROČILO: katy83 IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika IZVIRNO SPOROČILO: katy83 pozdravček marčevke in vaši . Se opravičujem, ker tako vdiram v vašo temo, ampak no, saj sem ena izmed vas. Fora je, da sem aprilčica (pdp 17.4), rodila pa sem 18.3. Sem ostala kar pri aprilčicah, ker sem pač z njimi delila vse lepe in manj lepe nosečniške tegobe in jih zato poznam. Vas pa prebiram, da vidim kako se razvijajo vrstniki mojga sinčka. No, Timotej se je rodil torej 1 mesec prehitro (2320 g, 47cm). 2 dni je bil v inkubatorju, ker je po porodu rabil 2 minuti da je zadihal, ampak potem ni več potreboval nobenih pripomočkov za dihanje. Malo je še zlatenico fasal, ampak se je hitro uredilo. Pa na sluhovodu so našli okužbo s streptokokom, ampak so rekli, da ni nič. Da na krvni sliki nič ne kaže. No, to še mi danes ni nič kaj bolj jasno kak pa kaj. Ampak, važno je, da se razvijama, pa če oni pravijo da je ok, potem verjetno je. Se motim? Skratka po 1 tednu sva šla domov, sluh ok, kolki 1a, ledvičke ok, možgani ok. Doma se pridno dojiva, 2-3xna dan dodajava, ker imam očitno premalo mleka. Timotej napreduje lepo, redi se (zdaj ima približno 4500g), raste tudi, tako da bravo mi. Pišem pa vam predvsem zato, ker vidim, da imate nekatere žal težave z bruhanjem oz. refluksom. No, Timotej tudi zelo pogosto bruha, ampak ko sem to omenila pediatrinji, je rekla, da dokler on lepo napreduje in se redi, ni panike. No, to me veseli, ampak kaj menite je res tako? Bi mogla vztrajat pri preiskavah? Čmrlika - kaj Luka je napredoval v teži ali ne? Se opravičujem, če sprašujem preveč glede na to, da se ne poznamo, ampak vidim da si ti žal v podobni situaciji , pa mi morda lahko pomagaš. Lepo vas vse pozdravljam, za kakršnkoli nasvet pa se vam že vnaprej zahvaljujem. Vsem, ki imate kakšne težave, želim, da čimprej minejo. Tu pa tam pa vas bom še vseeno prišla prebrat ali pa kaj napisat, če lahko seveda. ej, nič ni narobe če si vskočila, kero smotano P imaš to? ne vem no...luka je od začetka pridobival ampak zelo malo , je pa res imel total močno zlATEnico, bil len...pozneje ko je začel polivat še tudi,...zdaj mi poliva, ne ful,ampak tido prilagojeno mleko za proti refluksu....in zaradi vseh ostalih znakov in njegovega mučenja... ker mu očitno to ni glih fajn naju je seveda poslala k gastroenteorologu in poglrj kje sva zdaj...refluks lahko povzroča ogromno zadev...vzroki so lahko kjerkoli, to zdaj lukeco preiskujejo, mipa upamo ,da je samo močan tale značilen primarni refluks-...jaz se ne bi pustila,sploh če imata še kake druge težave...tudi v prvo pri hčerki se nisem...no vsaj ona je bolje odnesla kot luka...si mariborčanka vidim..., jaz tudi... o, super, da si iz Maribora. Še eno poznanstvo več. mi smo sicer zdaj v Dupleku, ampak po srcu še vedno Mariborčanka. Ma, pediatrinjo imam full vredu, pa še veze, ampak ko sem ji to omenla, pač nekak nisem znala pojasnit al bruha al poliva , pa tudi gnjavot nisem hotla. Ko pa sem začela vašo temo prebirat, pa sem vidla, da je cajt da začnem malo bolj gnjavit. Naslednji teden imamo 2.posvetovalnico, pa bom zagnjavla. saj ko berem kakšne preiskave so to, mi gre kar na , ampak vseeno bi rada uredila tako kot treba. Ker drugače je Timotej čisto ok, no krči tu pa tam, ampak vidim, da se muči s tem bruhanjem. Velikokrat tako sladko spi, pa bi spal še verjetno dalje, če ga ne bi začelo nekaj mučit. In potem v roku 5 minut vedno bruhne ven. To se zgodi recimo 3x na dan. ne vedno. Hvala za pojasnilo, bom vztrajala, da vsaj uz naredi, da vidimo kako dalje. saj je razlika med bruhanjem in polivanjem ja...no, mojga malega polivanje muči po vsakem obroku, prav nori zraven, krili jamra, potem polije, včasih gosto kislo ima zadah po kislem, včasih sveže takoj po obroku, pokašljuje se davi, ostaja mu vse v požiralniku kar se sliši kot močno hropenje, pretakanje...to je nekaj zakov...mora ti pa dati napotnico za gastroenteorologa...kjer so čakalne vrste uhuhu..no katero imaš, če želiš povedat seveda... duplčanka, jaz pa pobrežanarka, mogoče se poznemo na videz..tu je še ena na naši temi iz dupleka si mogoče na FB...da se spoznava še tam
Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot. Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !
|