Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: pravljica IZVIRNO SPOROČILO: Gina Pri vsaki ločitvi, če je še tako lepa in brez špetira, mama skoraj gotovo ta kratko potegne. Tako pri plačevanju vsega za otroke, kot pri delu, pa tudi pri tem, kako se na koga gleda. Mama je zraven za ta grde reči, ko se je treba učit, ko je treba navadit otroke na red, na disciplino, ker je pač edina z otroki, oče je pa smao za ta luštno....če pa zraven samo en minimalac daje namesto vsaj za silo polovice, potem pa v mojih očeh oče zgubi celotno spoštovanje kot človek. NI vreden teh otrok, če jih ni sposoben preživljat vsaj za silo in vsaj za silo realnih stroškov do polovice plačat zanje. Kar pa teh 80eur nikakor ne predstavlja. tole pa mene malo dvigne a je kje kak zakon, kjer to piše? mislim to, da mati MORA vzet otroke k sebi? da je vedno mati tista, kateri se dodelijo otroci? zate je to "takratka", če pri ločitvi dobiš otroke? ne vem no, saj vsaka ve, kaj jo čaka in brez problema vse skupaj prepusti očetu...pa potem ona daje vsak mesec na stran "samo" 160 eur in tiste štirikrat na mesec potrpi, ko jih mora imet na obisku Zakaj pa ti obračaš moje besede???? Kdo je govoril o tem, da je meni ali katerikoli materi težko vzet otroka k sebi??? Kdo je govoril o tem, da je mama vedno tista, ki se ji dodelijo otroci? Ma daj nehi no. Sploh ni bil to point. Če mama dela vse, ampak vse za tega otroka, bi bilo prav, da oče pripeva vsaj materialni delež, če že fizičnega noče ali ne more ali karkoli že. Prvič kot prvič sem jaz želela otroke imet. Drugič mojemu bivšemu sploh ni bilo do tega, da bi otroke imel vsak dan, niti vsak teden ne, niti da bi imela deljeno skrbništvo. NJemu smo šli enostavno na živce vsi mi, z otroki vred in vso odgovornostjo, ki jo je moral nosit. Torej v njegovih očeh ni ta kratke potegnil, izognil se je vsemu. Sploh pa nisem pisala v tem smislu, kdo ta kratko potegne, ampak v smislu obremenitve. Matr, kako lahko sodiš, ko pojma nimaš kako to zgleda, ko si sam za vse, po možnosti brez staršev? Kako? Skor bi ti mal privoščila, da probaš vsaj za kak mesec, da ne boš več sodila o rečeh, v katere imaš težave se vživljat. Tretjič, pri mnooooogih straših je tako, kot je bilo pri nama. Upam se trdit, da je največkrat tako, čeprav zelo v nebo bodejo primeri, ko si kakšen oče sem pa tja le poskuša izborit pravico do otroka, samo so vseeno redki. Četrtič, strinjam se z mateyko in to popolnoma. Petič pa končno pridemo do bistva - slovenska država sicer daje materi na splošno kao vsaj od daleč večjo pravico do otroka (v principu, čeprav zadnja leta vsaj na notranjskem prevladuje težnja po deljenem skrbništvu in kar nekaj ljudi iz našega konca poznam, ki so jim otroke tako dodelili, pa kjer seveda prihaja do istih reči, kot jih mateyka omenja, da o tem, da en od staršev ne kupuje oblačil in ne plačuje položnic, če ga tako piči, sploh ne govorimo - je še kar krit od države), skratka ne glede na to, da mama dobi otroka kao lažje, s tem avtomatično prenesejo nanjo vse, ampak praktično vse odgovornosti, od deca se ne zahteva v praksi, da otroka do polovice vsaj materialno vzdržuje, niti kaj drugega ne. Če pa ti to razumeš kot da se jaz pritožujem, ker imam otroke sama, ali pa če boš ti želela deljeno skrbništvo, ga pa kar imej - srečno. Garantiram ti, da te država ravno tako ne bo ščitila, ko tvoj ex ne bo plačeval otroku prav nič, ne položnic, ne hrane, ne oblek, ne nič ali ko bo prišel otrok k njemu domov, pa ne bo ogrevano, ker ga doma ne bo, ali ker ne bo imel doma nič za jest, ali bosta jedla cele dni konzerve, ker se mu bo to zdelo čist ok za mlado telo, lai ga bo vozil s sabo na pijanke ali ker bo prišel domov v istih cunjah, kot je prišel, ker mu dec nikdar ne bo nič opral, še manj kupil, ali ko bo zaradi neplačane položnice prišel opomin nate, kot na drugega starša, ker od prvega ne bodo izterjali..... NImaš možnosti to si izborit, da bi te država tu krila, razen....razen seveda, če si frendica s Senico.
|