Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika Matere nihče ne vpraša ali ima otroka s čim preživet, medtem ko se očetovo plačo gleda. Tu nimamo kaj, tako pri nas je. Žalostno, ampk resnično. V tem primeru pa je še bolj žalostno materino razmišljanje. zdaj so ji padla na misel oblačila(očitno jih otroci potrebujejo, če pravi, da non stop pere), kaj ji bo naslednje...samo, da bi nagajala bivšemu, tudi če na hrbtu otrok . Tole zgoraj o materi, ki je nihče nič ne vpraša, je dolžna poskrbet za otroka, pa tudi če ne more, je še kako res. Drugega dela pa jaz nisem tako razumela, veš, res ne. To pa zato, ker sem bila v situaciji, ko sem se ločila in iz konkretnih situacij vem, kako to izgleda, da to ni "samo ločitev", ampak en totalen pretres ljudi in dogodkov, na katere včasih nimaš vpliva. Pa računaj, d a sem se z mojim bivšim na izjemno kulturnem nivoju razšla, ko se nisva nič, ampak nič kregala kako pa kaj, ker sem tiste cajte mislila kot ena zgoraj, ki je napisala, da bi se še preživnini odpovedala, pa šla, samo da bi bilo za otroke poskrbljeno. Hočem reči, da od začetka, ko se ločiš, vse funkcionira zelo čudno. Ti imaš neke predstave, bivši neke čist druge o vsem skupaj namreč, kako naj bi potekalo. Zraven ima neko žensko, ki ga pumpa, kako je fajn fotr, pa kako je 80eur več kot preveč, kar si otroc zaslužijo. Fotr pumpa nehote otroke s svojimi forami, otroc so čisto zmešani, ko pridejo nazaj. Ob vsem tem si sam, štekaš, sam za čisto vse, brez kogarkoli, ki bi ti v realnosti pomagal tako, kot bi ti en fotr, partner moral. V bistvu te na nek način ovira. In jasno je, da imaš včasih pravico biti jezen, pa če nekatere še tolk ne razumete, da se ti včasih utrga, še če imaš kolikor toliko normalnega bivšega. Težko je vse te pritiske prenašat, katerih kadar nisi ločen, tudi od daleč ne vidiš, ne razumeš in ti niso dani za občutit. Od daleč gledat neko reč pa je nekaj čisto drugega, saj biti razumen, ko nisi čustveno vpleten, preobremenjen in utrujen od biti sam za vse, plus da se ti nekdo na negativen način meša v vse skup, ni nekaj enostavnega. Zato jaz resnično nisem dobesedno jemala, ko je napisala, da ne bi dala cotk. Ja normalno da jih bo dala, saj je ženska. Katera ženska pa ne naredi vse za otroke, saj je že mika napisala, da nas nihče ne vpraša a lahko al ne, ker nas življenje v to prisili in še gensko smo take. Ampak v bistvu, če bolj natančno razmislim in se neham čudit, ker je sploh na to idejo prišla, tudi ni tako zelo nenormalna ideja, da cotk ne da. Kako pa bo dobil občutek, da je za otroke treba skrbet? Če da cote zraven, ne bo nikdar vedel, če jih pa ne da, pa otroci ne bodo umrli, če bodo ali umazani, ali oblečeni za kratek čas v kaj čudnega. Hočem reči, tako hudih posledic ne bodo imeli, kot jih pripisujete. Pa tudi psihično trpeli zaradi tega ne bodo. Kako naj zato psihično trpijo pri dveh oz. enem letu, če so za pol ure, dokler v najbližjem mercatorju ne kupi ene majčke, zavit v karkoli sedi al pa okrog lazi? Da bi se ona morala pustit poniževat samo zaradi ljubega božjega miru pa tudi ne vidim razloga. Kakšne vzore bo pa potem dala otrokom, sploh deklicam? Pa tudi tale link ne kaže na nekja ekstra groznega, da bi z njo bilo kaj narobe, razen da je bila hudo prizadeta. Ampak katera od vas pa ne bi bila? A ni to človeško? IN resnično ne vidim nekega nagajanja, nagajanje bi bilo, če otrok ne bi pustila k njemu, če bi mu preprečevala stike, če bi govorila čez njega otrokom oz. hujskala otroke proti njemu,... če pa hoče od njega, da se vede kulturno in da za otroke srkbi, pa se mi to ne zdi nagajanje, res ne. Sem pa čist sigurna, da se bo z leti to vse uredilo, še povsod, kjer so se ločili, kar jih jaz poznam, je bilo prvo leto, dve, tri podobno. Potem je pa ok. Z vmesnimi izbruhi, ki nikjer ne manjkajo, ker so interesi, pogledi na svet in karakterji pač različni. Ampak v vsakem primeru gre po par letih na bolje, take fore se avtomatično nehajo. LJudje niso več prestrašeni, ne počutijo se ogroženi in počasi začno živet lajf normalno.
|