*Sinty*
|
Zanima me, ali moram ob vsakem stiku dati bivšemu partnerju zraven obličila za otroka? Stara sta 14 in 28 mesecev. Ima ju vsako soboto, eno za 9 ur, naslednjo pa za 4 ure. Saj res, da v tem času ne rabita veliko oblačil. Samo že tako vsak dan perem in likam jima cotke, da jih mata za v vrtec. Ko pa se on gospodič, prav malo briga za niju. Malokdaj se zgodi da povpraša kako sta otoka, kako je v vrtecu, če rabita kaj. Za oblečit jima kupi nekje 1x na tri mesce kak kompletek. Preživnino sicer plačuje dokaj redno, a le 80€ za enega, kar se pravi 160€ za oba. Pa saj mi nebi bilo problema, še naprej devat cot zraven, če bi mel vsaj malo spoštljiv in normalen odnos. Tako me pa za vsako stvar nahruli (tko kot me je včasih, ko sva bila skupaj). In danes mi je prikipelo. Vprašala sem ga, kako je s preživnino, ki ta mesec še ni nakazana, pa me je nahrulo, da kaj se grem, saj mam zmenjejo do 18. v mesecu (preživnino nakazujejo iz firme vedno najkasnej do 15, ponavadi okol 10), in moj odgovor, da ga samo lepo sprašujem. In potem mi še vržen naprej to, da kaj bom pa drug mesec, ko bo ostal brez šihta, da sem po ne vem katerem zakonu dolžna kot mati njegovih otrok ga preživljat. Neto ga je zmotu še moj novi partner oz bolje rečeno prijatel, po njegovih besedah pa "moj frajer". Ketri mu ni pa prav nič naredu, samo enkrat me je časku na istem parkirišču, kjer si "zamenjava" otroka. In to je bila pika na i. Ker jaz pa njegovo partnerico s katero me je varal, gledam vedno ko pride po otroka. Povedala sem mu, da ga mam dost, njega in nejegove nesramnosti, da stiki bodo od sedaj naprej tako kot imama sodno določeno (vsaka druga sobota in sreda), da si ne bo več zmišljevav in prestavljav stike in da naj nakupi oblačila za otroka, ker mu jih ne bom devala več zraven. Čeprav po njegovem mu jih moram, ker je tako po zakonu. Pa me zanima kako je na tem?