Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute ne me napast, ampak meni se pa 160€ prezivnine zdi cisto ok. 160 oce, 160 mati+otr. dodatek (kar je po mojem minimalno 100€). torej nanese 420€ za 2 otroka. dobrih 200 za 1ega na mesec. se pravi, da bi morala mi2 za 3 otroke zapravit 600€? zdalec jih ne toliko, pa jim popolnoma nic ne manjka. sploh ne pisem v smislu kreganja. samo mnenja me zanimajo. MIška, zdaj si pa malo zmišljuješ. Če imaš tri otroke, pa si prijavljena na zavodu, pa se izkazuješ za ločeno, dobiš od zavoda 970eur s preživnino od države vred - to vem zato, ker moja soseda dobi točno take dohodke ob isti situaciji, pa sem že dostikrat razmišljala, da se mi sploh v službo ne splača hodit ob tem zgornjem dejstvu. Da ne govorimo o tem,d a tvoj še hodi v službo zraven. Se pravi imate kar precej dohodkov. Mnogo več kot 200 po osebi, tako da lepo te prosim, ne sodi. Drugače pa, kar se tiče kreganja za denar. Jaz se nikdar nisem kregala za denar, se mi pa že leta dolgo zamalo zdi, da moj ex živi iz precej zelo veliko denarja, za otroke pa plačuje precej malo. Jaz bi tudi šla smučat, najrajši na svetu sem smučala, pa ne morem, ker si tega enostavno ne morem privoščit. Potem pa zahteva od mene, naj otrokom kupim smučarsko opremo, ker bo šel on z njima smučat. Tako da, sanasan, če človek nima, nima. Ne more kupit. Če imaš ti otroke rada, je vsekakor lepo, da jim kaj kupiš, vendar eno reč na tri mesece bi tudi jaz jim kupila, če bi bila v tvoji koži, a ni to normalno in logično, če tako čutiš do njih? Ni glih neko ekstra herojstvo, s katerim dokazuješ, kako si ti boljša od mame. In če imaš ti dovolj denarja, nimaš pojma kako hudo je, ko si želiš otrokom nekaj kupit, pa jim enostavno ne moreš, pa ko ti hkrati otrok očita, kako bi jim moral kupit nekaj, kar si res želi, hkrati si pa očetu ne upa rečt, ker oče je kao bogi, kljub velikim dohodkom, ker že itak plačuje, ti kot mati pa moraš kupit vse, čeprav nisi čist zihr, kako boš mleko in kruh kupila še do konca meseca? Pa fotr tudi ne razume hkrati. Pa ta nova, ki ima tudi dovolj denarja, tudi ne. Kako moreš sodit o tem na daljvo? Kako moreš vedet, v kaki stiski je lahko človek, ob enem teenagerju, ki joka doma, ker ni dovolj lepo oblečen, ali ker nima tega pa tega???? Pojma nimaš, če ne bi enostavno rekla tvojemu, naj nakazuje za svoje otroke dovolj, saj imate očitno dovolj denarja, da se ne bodo okrog tega kregali. Pa bi v hipu preprečila kreganje. Pa ti očitno ni dovolj do tega. Preživnina je za otroke, veš, ne za matere.
|