|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
7.3.2010 10:39:14   
majčyca
Oj!
Po dolgem času mi je uspelo malo za računalnik. Ko je lubi doma, kar ne najdem časa. Pa še Pia mi zdaj 2 dni čez dan skoraj nič ni spala, če pa že, pa na rokah. Pojma nimam kaj ji je bilo. Takoj ko sem jo odložila v posteljico, se odprla očke in začela protestirat. Na rokah pa sicer je zaspala, ampak še to za samo kakšnih 20 minut. Je pa na srečo ponoči spala. Upam, da bo danes boljše. Smo pa že od včeraj pri lubiju doma, smo šli za vikend sem, danes pa gremo nazaj domov. In sta včeraj prišle na obisk od lubija sestrična in teta in je Pia spet dobila veliko stvari za oblečt in pa tudi lonček presenečenja user posted image sem bila prav vesela, ker se mi ta lonček zdi fajn zadevica. Zdaj pa bomo nabavili še pametnega kuža, ker mi je tudi zelo všeč, pa ful lepe pesmice ima.

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Ja, moj mali se tud skoraj vsako noč prevali na hrbet. Sej ga založim nekak, ampak preveč pa tud ne...da lahko vsaj malo miga. Bolj me skrbi to, ker se je začel ful premikat po posteljici. Imamo dvignjeno vzglavje in hitro zleze dol...in pa naprej. In potem se zbudi in krik in jok, ker z glavo tišči nekam v kot posteljice...pa pomožnosti je z odejico že čez glavo pokrituser posted image  

Ima katera podobne probleme...kak predlog, kako naj rešimo to zadevo??

Nam se dogaja popolnoma enako, pa sva kupila takšno peno, ki je namenjena prav temu, da se otrok ne more obrnit na hrbet, ampak naši Pii vseeno uspeva. Pa sem jo tudi že ponoči 1x našla z glavico pod odejo in ležala je vodoravno v posteljici user posted image sem se ful ustrašila, ko sem jo tako videla.

Zdaj pa je alarm...vas zvečer do konca preberem.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
7.3.2010 10:50:15   
alex17
jutro!
jaz pa tok zaspana, tamal je bil včeraj zvečer tečkast da joj, ful zaspan, samo zaspat pa ne in ne in potem jok in stok, še na joški se je cmeril user posted image sem ga pol  v naročju in z dudo le uspavala in nesla v postlco, pa se je čez 15 minut spet zbudil in takoj užaljen jok, sem ga vzela k seb na joško, no potem okol 23h je zaspal, pa ponoči ene 3x zbudil (nisem ziher, sem bla tok zaspana zgleda, da nisem čisto registrirala), od pol 7h naprej pa spet buden user posted image joj kok malo spi, pol pa ni čudn da je tečkast. v petek recimo je bil pa kot polhek, samo papal in spal pa zelo mal buden, pa še takrat dobre volje. kdo bi vedu, kaj jim špila? user posted image

včeraj popoldne sva bla doma pri moji mami, smo šli kljub vetru malo ven (ne vem, mogoče je bla to napaka user posted image ). al pa očija pogreša, ga jst tud...

sva mu pa v petek sestavla igralni center in je ful užival, se igral z igračkami in spuščal take luštne zvoke user posted image samo baterije morm še nabavt da bojo še lučke in muska, pol bo šele akcija user posted image

naš tudi ponoči včasih stoka in godrnja, po moje takrat, ko kaka oz. puka user posted image

lep dan!

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
7.3.2010 12:02:30   
majčyca
Sem že nazaj, ker se je Pia samo najedla in že spančka dalje user posted image

UZ kolkov sva midve imele v sredo. Ob porodu je imela oba kolka 2a, zdaj na UZ pa 1b. Do UZ-ja sem jo široko povijala z dvema plenicama, zdaj pa mi je rekla, da jo naj do naslednjega UZ-ja (14.4.) povijam z eno plenico.

Glede AD3 kapljic pa ji jih zdaj, ko je bila na antibiotikih zaradi popka nisem dajala, jutri pa bom spet probala in če bo imela krče, bom prešaltala na D3.

IZVIRNO SPOROČILO: nikita 33

Imam pa eno vprašanje za vse, ki uporabljate PAMPERSKE. V Mulerju se dobijo nemške, pa v DMju nekatere cifre in tudi mercator jih ima včasih, drugače pa so polske izdelave . Ali opažate razliko med njimi?  Meni se zdijo nemške boljše.

Mi jih uporabljamo in kupujem res samo nemške oz. jih lubi kar iz Nemčije domov prinese, ker so tam tudi cenejše (cca. 5-6 centov na eno plenico). Je pa res kar velika razlika med njimi.

vrtec - Pio bo tudi moja mami imela vsaj do jeseni 2011. Potem pa bomo videli, kako se bomo odločili, verjetno bo šla v vrtec, ker po mojem je tudi za otroka dobro, da ni samo doma in da spozna tudi drugo okolje, ne samo domače.

In midva ga potem ob polnoči budiva, da ga previjem in nahranim...ko se selimo v spalnico. Očitno bom morala jaz hodit z njim spat ob 8ih...pa ga pač pustit, kak dolgo bo spal...se bom vsaj jaz malo naspala.

Zakaj pa ga budita ob polnoči in ga ne pustita spat, da se sam zbudi, ko se pač bi? Meni Pia vsako večer zaspi med 20h in 20.30 in jo vedno pustim spat, dokler se pač sama na zbudi. Je pa ponoči ne previjam, ker bi jo s tem samo prebudila in bi bila sigurno 1 uro budna ali pa še več, tako, da se ponoči samo nahranima, niti se nič ne pogovarjama in mi lepo takoj že med hranjenjem zaspi nazaj.

Naša Pia tudi večkrat godrnja, ponavadi preden čisto trdno zaspi ali pa ko se počasi prebuja.
Zdaj pa grem počasi Pio zbudit, da jo oblečem, gremo na kosilo k Pii-ni prababici.
Lep dan!

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
7.3.2010 12:36:50   
Žaži
Jaz tudi ponoči ne previjam, nisem nikoli tega delala, pa je tudi 12 ur v isti plenici, zato pa imam Pamperske za ponoči, ker bi ji samo zbudila. Previla bi jo edino, če bi se pokalala, ampak na srečo ni še nikoli kakala ponoči, vedno to naredi dopoldan in potem še enkrat zvečer okoli 19h. Imata z bratcem popolnoma enako prebavo, ker kakata ob istih urahuser posted image user posted image

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
7.3.2010 12:53:18   
nincrli
Pozdravček

IZVIRNO SPOROČILO: somic

zdaj me pa zanima, če vaši otročki tudi kaj godrnjajo? med spanjem in tako. pri našemu se sliši to bolj kot kakšno izražanje jeze, prav smešno je in vsi se smejimo temu. me pa malo skrbi, da bi se to pozneje še v hujši obliki izkazalo

naš ponoči in zvečer vedo godrnja in se nekaj zvija, podnevi pa nikol...

Dans gremo spet v Lj, čeprav sem misla, da boma ostala doma, ker bi mogla imet pregled v čet pa bom user posted image dobila in se moram prenaročit...

Je pa naš danes spal od 22h do 6h skupaj in sicer zato, ker smo se včeraj šli za krst menit- v mojem kraju pa je župnik mel cajt po maši šele in seveda smo mogli k maši tud, je bla pa od 18-19 in potem, da smo se zmenili itd. smo prišli domov ob 21.30 in je še enkrat jedel pa je jedel že pri nas nekaj do 20h... ampak zgleda, da mora jest preden zaspi in seveda je dolgo spal, jaz pa tud skoraj 8 ur v kosu- luksuz user posted image

Krst imamo 24.aprila v soboto, smo se tak zmenli, ker nedelja nam ne paše, ker takrat bomo že v Krškem... Pa še moj ata ima tej goduser posted image mali bo pa mel skor 4 mesece...

Me pa zanima, če katera ve kolk se župniku plača, ker jaz to pojma nimam pa oblači se jih menda tud ne več v une bele cunjeuser posted image

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
7.3.2010 13:37:38   
grahek85
Živjo mamice user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Kika99
Mislim, da se vedno bolj zaveda okolice, ker hoče biti na rokah in seveda pokonci. Bog ne daj, da jo odložim v gugalnik, kjer nima razgleda nad celim prostorom user posted image .

Pri nas je isto user posted image Sploh več noče ležat na hrbtu, razen če ga nekaj blazno pritegne (pa še to zdrži max 20 min ali pol ure).

IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle
Rada bi povedla svoje mnenje, sam bojim se da bo zarad tega prišlo do kreganja, ker pol bom js tista ki je sitna in teži...bedno. user posted image

Nujno je, da poveš svoje mnenje in da razčistita te stvari, ker sicver se bo samo kuhalo in nabiralo v tebi. Potem te pa stvar žre od znotraj in popolnoma sfiži odnos, ali pa celo eksplodira v neobvladljivi obliki. Je pa fer, da razjasniš tudi to - nikakor ni odgovornost za pogovor oz. kreg samo na tvoji strani. Kakorkoli obrneš, so tvoja dejanja in besede samo reakcija na njegove, ki tudi niso najbolj ustrezne. Tudi ti njega doživljaš kot sitnega in kot da teži, čeprav se njemu ne zdi tako. Pa vsekakor mu povej tudi, zakaj se pri njegovih starših ne počutiš najbolje. Da bo videl, da ne gre za neke kaprice oz. zmišljevanje, ampak da imaš tehtne razloge za svoje pomisleke. Seveda se pa ni treba kregat user posted image Poskusi lepo s pogovorom, saj bo šlo. 

Ko sem bla v bolnici (sva ble z malo na pediatriji ker je dobila pri porodu nek infekt in je mogla dobivat antibijotik) sem bila vsa čudna, žalostna tudi ker sva mogle bit tam cel teden, z dojenjem sem se lovila...in nisem želela sprejemat obiskov, razen mojega.In so rekli tast in tašča da bi pršli na obisk in sem rekla mojemu da raje ne bi, da sej ve da se lovim z dojenjem in da imam lih takrat ko bi oni pršli ji dat za jest...Pa je reku da ok.In pol k je biu moj pri meni mu zvoni tel. in kliče tast da so lih v Šempetru (kjer je bolnica) in če lahko pridejo gor in je reku moj da ja lahko lih za malo časa.Za znoret res.

Vidiš, to morata predvsem vi2 razčistit, se bo potem tudi s tastom in taščo veliko lažje uredilo. Nekako mu poskusi v pogovoru razložiti in poudariti, da sta zdaj njegova družina ti in otrok - vsi ostali so daleč za tem, vključno z njegovimi starši. Sta tudi njegova prva odgovornost in ni prav, da sta vi2 z otrokom na škodi zaradi koga drugega.

Kaj ve mogoče katera, na koliko časa so v BC tiste akcije ob nakupu na vsakih 50 eur 10 eur popusta? Je v kratkem sploh za pričakovat to? Ker nas čaka še športni del vozička in neke malenkosti v skladišču...in ne vem, al naj še počakamo...al gremo iskatuser posted image

Jaz ponavadi dobim SMS, bom javila ko bo spet. Ni pa nobenega pravila, kdaj so popusti. Včasih jih je več v kratkem času, potem pa spet dolgo nič.

Na spletni strani BC si lahko natisnete kupon za 2€ pri nakupu Pampers plenic.
Pa še neki me zanima:kako veš kere so nemške in kere poljske Pamperske?

Bon velja samo še do 15. 3.  user posted image

zdaj me pa zanima, če vaši otročki tudi kaj godrnjajo? med spanjem in tako. pri našemu se sliši to bolj kot kakšno izražanje jeze, prav smešno je in vsi se smejimo temu. me pa malo skrbi, da bi se to pozneje še v hujši obliki izkazalo

Uf naš se ful krega, če je taprave volje user posted image V spanju, včasih na zizo (ko še kar mleko teče, on bi se pa s prazno igral), pa v ležalniku, ko ga ima dovolj, pa če mu je dolgčas, preden se pokaka... Včasih pa naredi tako užaljeno šobico, da me je kar sram, kaj sem mu naredila user posted image Prav hecen je.

previjanje ponoči - jaz ga pa previjem, ker se naša ritka ful rada vname. Mamo pa srečo in ni zato nobenih posledic pri uspavanju, se nič preveč ne razbudi. Pa tudi če se, ga zizanje uspava nazaj.

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
7.3.2010 15:04:43   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

Uf naš se ful krega, če je taprave volje user posted image V spanju, včasih na zizo (ko še kar mleko teče, on bi se pa s prazno igral), pa v ležalniku, ko ga ima dovolj, pa če mu je dolgčas, preden se pokaka... Včasih pa naredi tako užaljeno šobico, da me je kar sram, kaj sem mu naredila user posted image Prav hecen je.

previjanje ponoči - jaz ga pa previjem, ker se naša ritka ful rada vname. Mamo pa srečo in ni zato nobenih posledic pri uspavanju, se nič preveč ne razbudi. Pa tudi če se, ga zizanje uspava nazaj.

se kar podpišem pri temle o kreganju in užaljeni šobici user posted image tak fris včasih naredi, da je res hecen, ko se pa nasmejčka, je pa najlepši otročiček na svetu user posted image samo danes je žal več tistega prvega, pa sploh ne pogruntamo, kaj mu je user posted image mogoče mu res oči manjka...
jaz ga ponavadi previjem enkrat ponoči oz. proti jutru, če zavoham da je ful pokakan, ker naš itak pogosto kaka in tudi ponoči največkrat, po zizanju pa nazaj zaspi.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
7.3.2010 15:07:25   
Kika99
Živijo

Mi smo danes spali od 22 do 9. Pol smo šli pa prvič Z Anjo  v šoping z na rudnik. Malo sem se bala, da mi ne bo zdržala pa sem vzela vse zraven pleničko, mlekija, čajčka... Pol je pa itak celo zadevo prespala.

previjanje ponoči - jaz jo zadnje previjem okrog polnoči, pol pa do jutra nič. Mam pa nočne pamperske, tako da zdržijo.

obiski - mene tudi moti ena stvar. Pri nas je običaj, da tisti, ki hoče otroka videt sam pokliče in vpraša ali lahko pride oz. kdaj bi bilo bolj  primerno priti na obisk. Tu pri njemu na drugem koncu slovenije pa sem mogla jaz klicat, da naj tamalo pridejo pogledat ker drugače nebi noben pršu krneki no. Sem rekla da jaz pa nebom nobenga klicala in pol sem vidla, da je bila tašča ful v zadregi in mi razložila da tako pač tu jeuser posted image Pol sem mela pa filinig kao, da zdaj jaz svojega otroka enmu vsiljujem - bedn filinguser posted image .

Isabelle - jaz že nebi šla z otrokom k žlahti sam zato ker se je njim dvignil pa ga hočejo videt. To je samo moje mnenje no.

Saj pri drugemu otroku nebom nobenga klicala, če ga bo kdo hotel videt bo že sam poklical se sploh nebom obremenjevala. Vsi iz moje žlahte so sami poklicali če je primerno priti pa to., tu pa kr neki kontra ne zastopim tega sploh.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
7.3.2010 15:07:54   
alex17
kaj pa kaj avtosedeži-katere znamke so najboljše oz. ima katera kake izkušnje?? midva bova kmalu nabavljala pa bo vsak predlog dobrodošel, ker je toliko ponudbe. bo treba nabaviti, če prav zastopim, tistega skupine 0-18 kg ker ga bomo kmalu uvedli (lupinica bo kmalu premajhna) user posted image  

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
7.3.2010 16:15:10   
marijaa
avtosedeži Še ne vem ali maxi cosi ali chico, enega chicovega ima še Patrik in je super, se bo mogle počasi poslovit od njega. Maxi cosi se mi je takrat ozek zdel, zato sva kupila tega, ker je bil tavelik zelo zalit user posted image .Tudi našim bodo lupinice kmalu pretesne.
jeza Tudi naša 2 se že znata jezit in nekaj godrnjata zlasti predno kakata, pa Tian je hud, ko Alino previjam in je on v ležalniku na mizici poleg, na glas govori nekaj kar se čuje kakor:eja,eja.
previjanje ponoči Med 23 in 5 h ju ne previjam, ker se mi potem predramita in dolgo ne zaspita, izjema je le, če sta pokakana, ampak običajno nista, Tian mislim, da je bil le 2 krat, Alina pa malce več krat.
vrtec bJao glede teg vrtca se kar sekiram jaz, res ne vem kaj bomo. Jaz, če bi imela možnost, bi jih imela vsaj do dveh let doma, ker Patrik je bil ogromno bolan.
Alarm!

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
7.3.2010 16:40:23   
marijaa
Le dudo je htel.
Da napišem do konca o vrtcu. Tja kamor se bomo selili vrtca zagotovo ne bomo dobili, takrat, ko se mi porodniška izteče ne, upam, da vsaj septembra 2011. Ker bo po novem možno dati vlogo v 2 vrtca, jo bom dala tudi tu kjer imam tavelikega, To je katoliški vrtec, je malo dražji. Pri velikem aprila nismo vrtca dobili, čeprav se je ena nova skupina odprla, zato smo probali v tem , je sicer malce dražje, a je super, čeprav imajo malo drugačen pristop do otrok. Če ju dam v privat varstvo, je pa skoraj enako kot če službo pustim ali pa še bolje. Namreč sem poklicala na 2 oglasa za hec in bi me prišlo za oba toliko  skoraj kot imam plače. Mi pa službo ni glih za pustit, ker  nimam pojma kdo bi me v teh časih vzel s tremi malimi otroci.
Imam pa eno vprašanje, tko iskren odgovor bi rada. Koliko vašiuser posted image pomagajo tudi ponoči. A kdaj vstanejo? Moj zelo s težkim srcem, če se oba hkrati cmerita in se prične še tastarejši oglašat. Sem bila v petek ponoči ful jezna, ker mi je rekel, da on mora imeti noč za spanje, ker hodi v službo, jaz sem pa zato doma sedaj in imam čas spat tudi podneviuser posted image user posted image V soboto ja, ko je tudi Patrik doma pa res. Sta iz petka na soboto oba celo noč prebedela in pretulila, pa že 2 prejšnji je bilo s spanjem bolj slabo, ko je 1 zaspal, se je drug oglasil. Čez dan, če je doma pa ni problema, previja,carta,no hranit ne more, gre sstarejšim ven,tudi z vsemi tremi je že šel, da sem jaz kaj nardila..

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
7.3.2010 17:15:49   
Isabelle
Široko povijanje-js povijam s Pampersko, tetra in povijalno.Tle sem brala da daste 2 plenici, a to mislite 2 tetra?Ker meni v bolnici so pokazali samo z eno tetra plenico.Ima pa kolke 2A.V torek imamo slikanje.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
7.3.2010 17:34:53   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: marijaa

Imam pa eno vprašanje, tko iskren odgovor bi rada. Koliko vašiuser posted image pomagajo tudi ponoči. A kdaj vstanejo? Moj zelo s težkim srcem, če se oba hkrati cmerita in se prične še tastarejši oglašat. Sem bila v petek ponoči ful jezna, ker mi je rekel, da on mora imeti noč za spanje, ker hodi v službo, jaz sem pa zato doma sedaj in imam čas spat tudi podneviuser posted image user posted image V soboto ja, ko je tudi Patrik doma pa res. Sta iz petka na soboto oba celo noč prebedela in pretulila, pa že 2 prejšnji je bilo s spanjem bolj slabo, ko je 1 zaspal, se je drug oglasil. Čez dan, če je doma pa ni problema, previja,carta,no hranit ne more, gre sstarejšim ven,tudi z vsemi tremi je že šel, da sem jaz kaj nardila..

midva sva se zmenila tako, da ko ima moj službo zjutraj (začne res zgodaj, že ob 3h ali 4h), potem jaz ponoči sama rihtam, če pa ima popoldne ali je frej, pa on previje (če je treba) pa včasih ga nese nazaj v postlco-čeprav to čedali večkrat sama počnem, ker rabim ful časa da ga zbudim, pa ne vem a res tolk spi al se dela user posted image podnevi pa jaz rihtam, on pa se crklja pa kupček podira ipd. saj ni problema če je mali priden, če pa je tečkast kot je bil včer in dons dopoldne, pa je kar težko... no zdaj se je le naspal in napapcal in se igra na tleh v igralnem centru-res fajn zadeva, čeprav je bla kar draga, mi ni žal user posted image
marijaa, še enkrat-res si carica, da vse sfolgaš, kapo dol! user posted image user posted image

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
7.3.2010 17:48:00   
Kika99

Koliko vašiuser posted image pomagajo tudi ponoči. A kdaj vstanejo? Moj zelo s težkim srcem, če se oba hkrati cmerita in se prične še tastarejši oglašat. Sem bila v petek ponoči ful jezna, ker mi je rekel, da on mora imeti noč za spanje, ker hodi v službo, jaz sem pa zato doma sedaj in imam čas spat tudi podneviuser posted image user posted image V soboto ja, ko je tudi Patrik doma pa res. Sta iz petka na soboto oba celo noč prebedela in pretulila, pa že 2 prejšnji je bilo s spanjem bolj slabo, ko je 1 zaspal, se je drug oglasil. Čez dan, če je doma pa ni problema, previja,carta,no hranit ne more, gre sstarejšim ven,tudi z vsemi tremi je že šel, da sem jaz kaj nardila..

Zdaj hvalabogu spimo vsi trije celo noč. Na začetku pa je brez problema vstal in šel narest mlekija, jaz pa sem jo med tem časom previla. user posted image

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
7.3.2010 17:52:29   
Anonimen
Marijaa - ti povem, kako je pri nas, vendar je neprimerljivo s tabo, ker ti imaš 3 otroke, od tega dvojčka, midva pa samo enega. Moj vstane za službo ob 4:30, zato ga jaz pustim spati. Ker dojim, me to ne moti. Itak se user posted image  zbudi ob 5h, pa potem ob 9h, no včasih tud malo variacij na to temo. Ampak ponoči moj sploh ne ve, da se kaj dogaja. Previl otroka ni še nikoli user posted image . Ampak mi tud to ni panika, ker je vedno zraven pri previjanju, imamo namreč ta problem, da user posted image  dostikrat jokca pri previjanju in ga zabava z igračkami, pa nosi vodo, pa odnaša smeti s plenicami (in druge). Pol mi kuha kompote, pa včasih kosilo, pa vsaj 1x na dan gre v trgovino, sesa, pripravi zajtrk...Pri user posted image  pa ima naslednje "zadolžitve":
- podiranje kupčka
- nošenje okoli na trebuščku (kadar ga mučijo krčki-ki so zaenkrat še v blažji obliki-pojavili pa so se po ad3)
- cartanje
- zabavanje med previjanjem
- premikanje koška sem in tja (čez dan) - uspavanje
- pomoč pri kopanju (tudi tu se user posted image  še jokca)
In to je to. Pa se mi zdi čisto dovolj. Samo saj pravim, pri tebi je čisto drugačna situacija.

Mislim, da sem odkrila, zakaj se mi user posted image  jokca med previjanjem in kopanjem. Prvi mesec sem imela namreč tehtnico izposojeno in sem ga kot nora tehtala, ker so me vsi trašili nimaš dost mleka nimaš dost mleka in sem ga tehtala in to nagega in pol je ful zmeri bošček zaokrožu rokice in jokcu na tisti tehtnici in zdaj to povezuje s tistim filingom, ko se je bal, da bo padel na tehtnici, zdaj moram to popraviti, da se ne bo več bal.

(odgovor članu alex17)
  Neposredna povezava do sporočila: 1740
7.3.2010 18:05:06   
somic
jaz tudi ne previjam patrika ponoči. tako ali tako mu dajem pamperske in sem popolnoma brez skrbi, da bi bil moker, kaka pa tudi ob določeni uri in sicer med 17.00 in 19.00, tako da čez noč nimam skrbi

mi imamo krst 4.4 točno na veliko noč user posted image user posted image , tako da bodo v cerkvi žegnali jajca in našega patrika user posted image user posted image . kakorkoli že, me ni ta datum prav ustreza, ker bom združila skupaj še moj rojstni dan, ki ga imam 2 in očetovega, ki ga ima 7, tako, da bo mega fešta. te dni se grem samo še zmenit glede kosila in to je to. sem pa patriku ravno v petek kupila v bc en srčkan kompletek, ki je namenjen sicer novorojenčkom, ampak je moj baby tako mini, da mu bo takrat sigurno prav, ker ko sem mu ga danes probala, je bil v njem kot kakšen pajac... user posted image . je pa kompletek full srčkan, tak bel plišast, majčka jopica in kapica, ze enim drobčkanim srebrnim vzorčkom.

kar se pa plačila za krst tiče, sem pa tudi jaz v dilemi. meni je samo bilo rečeno, da fiksne cene nimajo, da pač daš kolikor se ti zdi. in ker se počasi z mojim meniva za poroko (user posted image user posted image user posted image user posted image KONČNO!!!! user posted image user posted image user posted image ), sem vprašala koliko stane poroka, pa je rekel da 80 eur. zdaj imam pribljižno izhodišče, tako, da razmišljam o temu da bi dala kakšnih 40- 50 eur. ne vem še točno.

kika, tole glede vabljenja obiskov je pa res malo mimo... ti čisto verjamem, da si se počutila tako bedno, jaz bi se tudi, če bi to delala.

avtosedež imam jaz od chiccota- proxima in je skupina 0-18. sem prav zadovoljna in v avto nama paše prav super

pomoč od user posted image pri patriku imam... do sedaj. res je, da je imal točno od rojstva patrika, pa do jutri kolektivni dopust, tako da smo bili veliiiiiiko skupaj in mi je pomagal res maximalno. nočno vstajanje in hranjenje je vsak dan prevzel on, da sem jaz spala, ker drugače čez dan rihtam patrika jaz. moj striktno ne preoblači in menja plenic, če res ni nujno, niti umiva in kopa ga ne. saj ni važno. je pa postoril vse drugo po hiši. je skuhal, pomil, posesal, odnesel smeti, ... ni da ni res sem lahko zadovoljna. full mi tudi pomeni, da mi asistira pri vsem kar je povezano z baby- jem, tako, da sem lahako pomirjena, da se bo že nekako znašel, če bo slučajno kdaj tako, da bo kaj moral on naredit. od jutri naprej pa se začne kriza, ker bom sama kakšnih 14 dni. moj gre še v staro službo, v portorož, kjer sva živela prej, jaz pa ostajam tukaj kjer sem saj bo šlo, me sploh ni strah. sicer pa, če marijaa zmore sama s tremi otročki, bom tudi jaz samo z enim (in dvema mucama user posted image user posted image )

kia, tole glede jokanja med previjanjem in kopanjem... jez sem tudi imela takšen problem na začetku, potem sem pa začela kar lepo najprej mu dat malo za jest, tam pribljižno 60, 90 ml, kakor kdaj, potem sem ga pustila da podre kupček, malo smo se ponosili in potem sem nadaljevala. od takrat naprej, ko sem začela uvajati takšno rutino, mi še nikoli ni zajokal ne med previjanjem in ne med kpoanjem. lepo uživa, ker mu to dvoje resnično zelo, zelo ustreza

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
7.3.2010 18:08:56   
ellie
Anej pa je obvezno vsako noč pokakanuser posted image  in je ful tečen, če je dolgo v pokakani plenici...zato ga moram vsako noč previjat. Nasplošo ful dosti kaka.

Jaz ga ponoči rihtam sama. Ker podojit ga tako moram...tako da se moram zbudit. In potem mu še pač grem zamenjat plenico. Posteljico pa ima pristavljeno k najini...tako da zaradi tega mi ni treba vstat. Bi mi blo super, če ne bi ponoči kakal...potem bi res vse opravila leže. Moj je imel do zdaj ful gužvo v službi...tako da sem ga pustila spat. Pa itak bi več časa porabila, da bi še njega zbudila...ker ko ponoči spi, spiuser posted image  in to tak, da se mu lahko mali ful dere zraven glave, pa ga ne bo slišal.

Mi smo pa danes imeli tasta in taščo na obisku. Sta spet prinesla cel kup cotik...smo že skoraj preskrbljeni za celo poletjeuser posted image  potem pa smo šli na Pohorje na kosilo...in Anej je 3 ure pridno spal...kot da ga ne bi bilo. In zdaj še kar spi. Ga bom 1 uro še pustila...potem pa bo dovolj...če ne bo ponoči veselica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
7.3.2010 18:14:31   
ellie
Mi na srečo med previjanjem in kopanjem nimamo problemov. Anej je najbolj srečn, če je nagec. Včasih ga prav s tem namenom slečem in pustim na previjalni...ker toliko uživa. Med kopanjem pa sploh.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
7.3.2010 18:41:22   
nincrli
Moj mi ponoči pomaga čez vikende tak, da ga včasih nahrani, sam vedno pa jaz pripravim flašo pa v posteljico ga tud jaz dajem, ker on ga ziher ne bi dobro založil, bi ga sam poknil not in to je to... No pa zjutraj mi ga včasih odnese, da jaz še mal podremam ampak takrat ga jaz ponoči hranim... Zdaj v Lj, ko ima pa zjutraj službo oz. izobraževanje pa js tamalega nahranim pa včasih previjem, če je treba...
Previja ga moj tudi včasih ampak nikoli, ko je pokakanuser posted image mi pa pomaga... Sem ga ravo prej zafrkavala, če so moški cepljeni proti previjanju pokaknih dojenčkovuser posted image user posted image Kopam ga tudo jaz on je samo asistent.

Joka med previjanjem pa ne nikoli, mu ful paše.

somic
jaz sem tudi študirala nekje 50€ že zato, ker bo itak moral imet posebej mašo, ker imamo v soboto...
Sam pri vas pa bo gužva v cerkviuser posted image Koga pa boste vabili? Mi2 boma sam ožjo žlahto pa je kar neki nanese, prijatlov pa na krst ne boma vabila.

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
7.3.2010 18:55:27   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: nincrli

Previja ga moj tudi včasih ampak nikoli, ko je pokakanuser posted image mi pa pomaga... Sem ga ravo prej zafrkavala, če so moški cepljeni proti previjanju pokaknih dojenčkovuser posted image user posted image Kopam ga tudo jaz on je samo asistent.

mojmu pa previjanje sploh ni problem, niti če je pokakan (kar je itak pogosto), noče pa ga oblačit po kopanju, to je moja naloga (takrat ponavadi začne tečnarit ker ne mara vsega mučenja z oblačanjem). kopava ga pa vedno skupaj, on ga drži, jaz pa umivam z rokavičko.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
7.3.2010 18:58:37   
alex17

mi imamo krst 4.4 točno na veliko noč user posted image user posted image , tako da bodo v cerkvi žegnali jajca in našega patrika user posted image user posted image .

midva pa ga bova dala krstiti verjetno junija-prva nedelja v mesecu so pri nas krsti, to bo 6.6. user posted image
glede plačila ne vem user posted image
pri nas se gre po krstu na kosilo-samo starši in botrova družina, se pravi ožja zasedba, potem popoldne pa piknik za širšo žlahto in prijatelje. tudi zato bomo počakali na junij, da bo toplo.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
7.3.2010 19:29:39   
Kika99

IZVIRNO SPOROČILO: alex17

kaj pa kaj avtosedeži-katere znamke so najboljše oz. ima katera kake izkušnje?? midva bova kmalu nabavljala pa bo vsak predlog dobrodošel, ker je toliko ponudbe. bo treba nabaviti, če prav zastopim, tistega skupine 0-18 kg ker ga bomo kmalu uvedli (lupinica bo kmalu premajhna) user posted image  

Midva bova vzela od Recaro tegale http://soncek.si/si/avtosedez-recaro-young-sport-topline-mikrofibra-grey-pepper-i7346.shtml

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
7.3.2010 21:09:33   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: Kika99
obiski - mene tudi moti ena stvar. Pri nas je običaj, da tisti, ki hoče otroka videt sam pokliče in vpraša ali lahko pride oz. kdaj bi bilo bolj  primerno priti na obisk. Tu pri njemu na drugem koncu slovenije pa sem mogla jaz klicat, da naj tamalo pridejo pogledat ker drugače nebi noben pršu krneki no. Sem rekla da jaz pa nebom nobenga klicala in pol sem vidla, da je bila tašča ful v zadregi in mi razložila da tako pač tu jeuser posted image Pol sem mela pa filinig kao, da zdaj jaz svojega otroka enmu vsiljujem - bedn filinguser posted image .

Isabelle - jaz že nebi šla z otrokom k žlahti sam zato ker se je njim dvignil pa ga hočejo videt. To je samo moje mnenje no.

Saj pri drugemu otroku nebom nobenga klicala, če ga bo kdo hotel videt bo že sam poklical se sploh nebom obremenjevala. Vsi iz moje žlahte so sami poklicali če je primerno priti pa to., tu pa kr neki kontra ne zastopim tega sploh.

Pri nas so vsi poklicali, če lahko pridejo in kdaj. Smo pa z mojo babi uredili tako, da smo se dobili pri mojih starših in je prišla še ona, da ni rabla glih v Lj se vozit. Je pa s starimi starši od mojega tako čudno - v.d. tašča skos nekak rihta, da se bomo tja zapeljali, da vidijo otroka. Meni je to čisto mimo, da se bom okoli vozila in malega razkazovala, ko da smo cirkus user posted image Če ga hočejo pogledat, naj se pripeljejo. Vsaj do hiše od staršev od mojega, če jim je Lj predaleč. Se pa strinjam, da je to še bolj mimo - da moraš klicarit, naj pridejo pogledat dojenčka user posted image

Imam pa eno vprašanje, tko iskren odgovor bi rada. Koliko vašiuser posted image pomagajo tudi ponoči. A kdaj vstanejo?

Načeloma ponoči nič. Se mi ga ne zdi buditi, ker mora zjutraj v službo. Včasih se zbudi tudi on in vpraša, če mi kaj pomaga, pa vedno rečem, da ni treba. Tako ali tako ponoči vedno vse na hitro opraviva z malim, prespal je pa še vse noči do zdaj. Aja, ne ni res user posted image Čisto na začetku je eno noč jokal kako uro ali dve, takrat ga je pa res on nosil naokoli. Je bil pa še na očetovski porodniški. Čeprav če bi mali več jokal, bi ga pa kar angažirala za pomoč, ne glede na službo. Sploh če bi bila dva dojenčka in še starejši, kot maš ti marijaa. Ni človeško, da se ubijam potem čez dan napol mrtva od zaspanosti. Pa v bistvu je še nevarno - ko sem zelo zaspana, sem ZELO štorasta, vsekakor preveč za rokovanje z dojenčkom. Drugače je pa moj ful priden, ko pa pride iz službe in mi veliko pomaga, pa za vikend tudi. Pomaga pa praktično pri vsem - previjanju, kopanju, uspavanju, igranju, kuhanju, sesanju, smeteh, pralnem stroju... Ni da ni user posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
7.3.2010 21:42:52   
Ksantipa77
Marijaa, da te malo potolažim, moj ni še niti enkrat vstal al pa previl tamalega. Sicer mu zarad tega niti ne težim, ker gre zjutraj v službo, ko pa pride domov, gre pa takoj novo stanovanje rihtat in ga pred osmo deveto zvečer sploh ni domov. Je pa res, da tud pri prvem ni vstajal. Nekaj časa sem se še bunila, da sem na porodniški samo 8 ur, kaj čmo, je pač taki tip, se pa zdaj s ta večjim bolj ukvarja kot jaz, fantje pač pašejo skupaj. Je pa res, da dostikrat naredi večerjo, da se mi vsaj mal odkupi.

Nočne pamperske
, a tud to obstaja v tako majhnih številkah?

Da pa še mal pojamram, ta večji je imel prejšnji vikend virozo, se pravi visoko vročino, ki je v enem dnevu minila. Ga peljem v sredo v varstvo, evo, glej ga vraga, s petka na soboto bruhal in pika na i, danes popoldne oba z možem začneva jamrati, da se nama vzdiguje. Se oba zbruhava, dobiva vročino 38,4 vzamem lekadol in zdaj sem kot nova. Hvala bogu, da moja mama živi spodaj, da mi je prevzela oba otroka, res ne vem kaj bi brez nje, popoldne niti iz postelje nisem mogla vstati. Moj zdaj še počiva in se še bori z vročino, ni kaj ženske smo bojevniceuser posted image

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
7.3.2010 22:11:32   
Ksantipa77

Široko povijanje-js povijam s Pampersko, tetra in povijalno.Tle sem brala da daste 2 plenici, a to mislite 2 tetra?Ker meni v bolnici so pokazali samo z eno tetra plenico.Ima pa kolke 2A.V torek imamo slikanje.

Ja saj, tud men so tako rekli, zato sem pa spraševala, ker sem rahlo zmedena. Imaš pa srečo, mogoče bodo kolki v torek že ok, pa ti je ne bo več treba tako povijatiuser posted image , jaz na žalost moram počakat do aprila, oz. razmišljam, da bi taščo poklicala, pa jo povprašala, če lahko zrihta kaj prej ta pregled kolkov, ker men je čist mim to široko povijanje, sploh kdaj, ko se mi polije, pa ga moram nazaj celga slečt, res grozauser posted image

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.