|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
4.3.2010 14:49:33   
Ksantipa77
IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan

Jaz bom s kapljicami počakala, začnem pri 3m AD3, itak smo veliko zuni..sicer pa so se pri nas začeli krči, dretje in zeleno kakanjeuser posted image , a Bio Gaia kaj umiliuser posted image ..verjame da ne in da samo čas prinese svoje...
Ja daješ pa postopoma, Zoji sem 1t po 1 kapljico, potem po 2,..itd

Saj ni point kolk si zunaj ampak koliko si na soncu. Kar pa glede na to, kako je sonce škodljivo, otroke ni priporočljivo izpostavljati direktnemu soncu, razen jutranjemu in popoldanskemu oz. pozno popoldanskemu.

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
4.3.2010 15:09:56   
nikita 33
IZVIRNO SPOROČILO: ellie

uz kolkov - Anej je imel pri rojstvu oba kolka 1a. Pa ko me je še tako skrbelo, da bo podedoval displazijo kolkov po meni. Sva pa dobila napotnico za ponovni uz pri 3eh mesecih. Mislim, da v mb porodnišnici vsi dobijo tako. Je pa bil široko povit samo prva 2 tedna. Takrat sva bila sprejeta na pediatrijo in tam ga niso široko povijali...jaz pa potem tud več ne. Mu ful ni pasalo, ko ni mogel brcat.

Pri nas isto. Imamo kontrolo aprila, in sem ga povijala samo prve 3 tedne. Mi je patronaža rekla da lahko neham in tudi pediatrinja mi  ni nič rekla.

Imam pa eno vprašanje za vse, ki uporabljate PAMPERSKE. V Mulerju se dobijo nemške, pa v DMju nekatere cifre in tudi mercator jih ima včasih, drugače pa so polske izdelave . Ali opažate razliko med njimi?  Meni se zdijo nemške boljše.

< Sporočilo je popravil nikita 33 -- 4.3.2010 15:10:58 >

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
4.3.2010 15:10:33   
MMMojca

Mogoče katera ve:

Vrtec - a bo za tiste, ki smo že oddale vlogo za vrtec, potrebno le-te ponovno poslati, zaradi nekih novih obrazcev user posted image

Dvitamin - tudi sama zaradi krčev bolj poredko dajem D3 kapljice - je pa ta vitamin v Aptamil mleku, ki ga dodajam. Meni so rekli, da je dovolj dnevna svetloba (recimo v senčki pod drevesom) dovolj.

Mrzle rokice - kakor kdaj. Zadnje čase bolj pogosto, vendar naša pikica nikakor noče biti pokrita čez roke.

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
4.3.2010 15:40:11   
poopek
živjo mamice kako ste? tak usran dan je danes spet, midve že 3 dni čepimo ne hodimo na sprehod zarad vremena... user posted image pa kod kaže bo še kar nekaj časa tako... user posted image

AD3: ja jz sem svoji danes dve kapljici in je tečkica spet, ne sicer tako kot včeraj ko je dobila samo 1. dam pa jih takoj zjutri po dojenju, da če bodo krči da do večera mine. sam nosila bi se, že od včeraj je taka.
vem da otroc nč ne vedo, vendar kako je smešno, ko jo spustiš joka, ko jo vzameš mir.user posted image   ma sam da jo dam stran od sebe že tuli...

spanje: jz sem vam tako fovš k spite po več ur skupi. user posted image moja se od 3 ur ne premakne. pa še to niso polne tri ure... user posted image
kako vam pa zaspijo zvečer?? moja potrebuje po 3 podoje preden zaspi, uspavljam jo pa 1-1,5 uro. jo podojim, spustim v posteljo, čez par min do pol ure pa alarm! in tako dokler res ne zaspi.. katastrofa! tud čez dan in ponoči je tako.. user posted image sem pomišljala da ni dovolj mleka, vendar kr teče iz ziz tako da to ni.. user posted image sam crklala bi se po moje.. ma ona bi bla 24ur priklopljena v zizji vasi :))

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
4.3.2010 15:43:59   
poopek
vrtec: jz sem se kr z mojo mamo zmenila bo ona čuvala pupiko eno leto, pol bomo pa vidli! jupiiii!! nekaj malega ji bom plačala in to je to! prov vesela sem, ker otroci, ko začnejo hodit v vrtec so pol skos neki bolni... user posted image  

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
4.3.2010 15:49:32   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: Naty_ka

Moram pa vam povedat da sem prav žalostna. Že itak sem cel čas imela premalo mleka in sem sprobala VSE, da bi si povečala količino, a ni uspelo in sem mogla dodajat. Zdaj pa se je Erik sam odstavil. Samo vidi dojko pa se že dere da je hudo. In če vztrajam in ga pristavljam, se tako dere da se celi zašvica in po čelu se mu naredijo kapljice znoja. Pa si mislim pa kaj bom reveža mučila. Se moram pač sprijaznit da bosta oba moja otroka zrastla ob Am. Pa mi recimo prvič ni bilo tako hudo, ker Sergej ni imel sesalnega refleksa, kot ga ima Erik. Ah, ja. Tak pač je.

mi je žal da ne gre- a si probala z nastavkom za bradavice, ki so podobni cuclju od flaške, mogoče bi mu to pasal? naš bi bradavico samo lizal in sesal, ne zagrabi pravilno celega kolobarja, tako da že skoz dojim po nastavku in prav lepo vleče, mene pa tudi ne moti. sem pa parkrat probala še brez, pa je očitno prepozno, se ujezi in noče vlečt. ne vem, mogoče je vredno probati... user posted image

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
4.3.2010 16:01:18   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: KiA***

Kako dajete te AD3 kapljice? Kako se to dozira, sem pozabila. Tri dni eno, tri dni dve itd. Koliko jih je največ? A to si spumpate svoje mleko oziroma date z mlekom al z prekuhano vodo?

Mi začnemo danes in upam, da ne bo krčkov, ker če bodo, takoj pokličem pediatrinjo in mi bo dala ene druge, je rekla.

jaz sem dala prvi dan eno, drugi dan dve in tako naprej do 7 na dan, kar ostane do 1. leta. mu jih dam po žlički, potem pa čez par žličk čaja, da gre ziher vse dol, pa dajem mu jih zjutraj pred dojenjem. in zaenkrat jih fajn prenaša, nobenih krčev. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
4.3.2010 16:18:28   
alex17
joj je kisel dan, ne bo nič s sprehodom user posted image
sem bla pa prejle končno pr frizerju-sveže pobarvana in sfrizirana, pa še luštn smo punce pokofetkale in počvekale, uh je pasalo! user posted image
zdaj se pa doma na toplem crkljamo, nas je prejle oči pofotkal z malim, prav luštne slikce so ratale user posted image

včeraj sva šla potem z malim šele ob pol 6h zvečer na kratek sprehod z vozičkom, ker sem prej ful cincala (se  mi je zdelo hladno, pa lena sem bla tud), in je prav pasalo, samo je pa tud ful smrdelo po gnojnici, ker so kmetje polival travnike pred dežjem, pa še kolesa vozička so vsa usrana user posted image   potem zvečer je bil pa dobro uro ves tečkast, se je kar drl pa je bil sit in suh in nobenih krčev, potem sem ga še enkrat dala na joško in je ob 21h končno zaspal in spal kot ubit do 1h zjutraj, takrat sem ga šla previt pa sem ga zgleda zbudila in spet jok, no potem je pa kar lepo spal do jutra. ma kar svoj urnik zbuja nja ponoči na 3-4 ure, kar pomeni 2-3x, sem se že navadla in mi ni več panike.

papa, se še beremo!

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
4.3.2010 16:21:02   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: poopek

vrtec: jz sem se kr z mojo mamo zmenila bo ona čuvala pupiko eno leto, pol bomo pa vidli! jupiiii!! nekaj malega ji bom plačala in to je to! prov vesela sem, ker otroci, ko začnejo hodit v vrtec so pol skos neki bolni... user posted image  

če bo vse po sreči, bo naš tudi lepo doma ostal vsaj tja do 3. leta, ker si tašča rihta penzijo in naj bi nastopila ravno decembra user posted image mi ni da bi mogu že s prvim letom v vrtec ko je še tok majhen pa vse bolezni in to... tako da držim pesti! prihranek pri denarju pa tud ni zanemarljiv user posted image

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
4.3.2010 17:00:01   
ellie
poopek pri nas je enako s spanjem.

Zdaj 2 noči sem itak naredila napako, ker sem ga pustila kar v svoji postelji spat. Ker takoj, ko sem ga prestavila v njegovo, je začel nekaj jamrat pa se zvijat. In potem itak tud jaz ne morem spat. Ampak sem bila že toliko zdelana, da mi je blo vseeno, če ga bom razvadila...samo da sem lahko spalauser posted image  Bom probala zagret njegovo posteljico prej...ker možno, da ga to zmoti, ko ga iz svoje tople dam v njegovo hladno. Opažam pa, da si je on že določil uro ob 8ih zvečer...ker ko takrat zaspi, vedno rukne ta dolgo rundo. In midva ga potem ob polnoči budiva, da ga previjem in nahranim...ko se selimo v spalnico. Očitno bom morala jaz hodit z njim spat ob 8ih...pa ga pač pustit, kak dolgo bo spal...se bom vsaj jaz malo naspala.

Danes mi pa prav paše to deževno vremeuser posted image  sem ugotovila, da je Anej na takšne dneve pravi zaspanec...in skoraj cel dan prespi. Vmes se zbudi samo, ko je lačenuser posted image . Je do zdaj vedno bilo tako ob takšnem vremenu.

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
4.3.2010 18:44:53   
grahek85
Živjo!

Naš mali je čisto vremensko pogojen. Pa ne tko na fino, da bi spal, ampak na tečno user posted image Dans je precej naporen, še sam ne ve, kaj bi rad. Malo bi se crkljal, malo zizal, malo gledal naokoli, malo ležal na postli, malo spal... Po možnosti po dve stvari hkrati, kar ne gre vedno in potem v jok user posted image Sam še vseeno se da zdržat. Kaj pa čmo drugega.

Kapljice - mi jih nimamo. Je pediatrinja rekla, da se mu mečave lepo zapirajo in da bomo šele na tem pregledu pogledali, če jih rabimo. Se jih pa kar bojim, ko vas berem user posted image

Pamperske - mi imamo poljske, so mi čisto ok. Bolše kot od DMa ali Mullerja plenice. Pri prvih smo meli izpuščaje, druge so mi pa smrdele po plastiki. Bi morale bit pa nemške veliko boljše, da bi jih kupila, ker so precej dražje. Npr. v Mullerju so še enkrat dražje po komadu, kar mi je pa preveč.

Vrtec - nismo nikamor dali vloge. Še ne vemo 100%, kje bomo takrat. Pa jaz mam status še do septembra 2011, kar mi je super, bova z malim lepo doma user posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
4.3.2010 18:47:05   
poopek
vprašala bi vas, tiste, ki že imate otroke v vrtcih ali pa če tud ostale veste: kolikšna je cena vrtca za jasli, približno??? vem, da je odvisno od razreda v katerega padeš ( sem gledala, da mi midva z možem prišla mislim da v 6. ali pa 7. plačilni razred ). rada bi vedela, ker bom polovično ceno plačala mami, zastonj mi pa res ne more čuvat. user posted image

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
4.3.2010 18:48:55   
poopek
grahek naša pupa je ista danes. tečkica, namesto zaspanka na tak deževen dan. user posted image

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
4.3.2010 19:05:05   
Naty_ka
Jasli stanejo približno 470 €. Je pa odvisno do občine do občine.
Jaz sem bila lani v petem razredu in sem plačevala 170 €user posted image Zdaj sem na srečo v tretjem.

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
4.3.2010 19:06:25   
MMMojca
Naša pupika je pa na deževen dan zaspanka - cel dan že spi med obroki. Je pa tečka tisti dan pred spremembo vremenauser posted image

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
4.3.2010 19:07:08   
Naty_ka

Ni nujno. Moj prvi sin je začel hoditi v vrtec konec jeseni, star še ne eno leto. In moram rečti, da ni bil veliko bolan. Na srečo.

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
4.3.2010 19:27:49   
nincrli

IZVIRNO SPOROČILO: nincrli

on je v NEKu, kaj naj sedaj

A tvoj dela tam?

delajo za NEK, dela pa v LJ

Aja, ko moj pa tam dela oz. zdaj se še izobražuje v lj

mrzle roke
ima moj tut pogosto, nogic ne smejo met, za rokice pa ni tak blem...

anita mislim da proti krčem nč ne preveč pomaga...

js mu dajem oleovit, eno na dan

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
4.3.2010 19:31:02   
Zala01

vprašala bi vas, tiste, ki že imate otroke v vrtcih ali pa če tud ostale veste: kolikšna je cena vrtca za jasli, približno??? vem, da je odvisno od razreda v katerega padeš ( sem gledala, da mi midva z možem prišla mislim da v 6. ali pa 7. plačilni razred ). rada bi vedela, ker bom polovično ceno plačala mami, zastonj mi pa res ne more čuvat. user posted image

7.razred s sofinanciranjem obćine (MOL sofinancira jasli 20%) pride prb.220 €.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
4.3.2010 19:58:52   
Ksantipa77
Da se še jaz  malo javim. Danes bila pri G, čakala 2 uri in pol, se mi je že kar mal mešalo, ker je moral nekam skočit. No, za piko na i je ugotovil, da mi je spet ostalo nekaj notri in sem naslednjo sredo zmenjena v Postojni, da me mal uspavajo in sčistijo. Še dobro, da mi je naredil ultrazvok in preveril, ker imam še vedno rahel izcedek. V prvo me v Ajdovščini ni nič pregledala, dokler nisem začela v redu krvaveti in šla sama na urgenco v Gorico, ker so me hoteli prepričati, da je le user posted image . Tako, da grem že spet pod narkozo. Jutri bom klicala v Po, da vprašam, če mi bodo lahko otroka previli in nahranili, ker moj gre ravno na službeno pot ( že spetuser posted image user posted image ), že v prvo ni mogel dobiti dopusta, in me bo peljal ata. Upam, da so fajn sestre, da se bo dalo kaj zmenit. Pa prvo mleko po narkozi je potrebno zavreči in upam, da mu bodo kar tam dali mleko, da ga ne bom kupovala samo za enkrat.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
4.3.2010 21:00:15   
marijaa
kontracepcija Naslednji teden grem po mireno.  Prvič sem jo imela malo 2 leti in bila zelo zadovoljna. Jaz sem s to obrtjo zaključila za vse večne čase. Bom počakal na vnuke.user posted image
vrtec Uf s tem si pa kar dosti glavo belim in še ne vem kako bo.
Alarm!

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
4.3.2010 21:06:19   
Ksantipa77
IZVIRNO SPOROČILO: marijaa

kontracepcija Naslednji teden grem po mireno.  Prvič sem jo imela malo 2 leti in bila zelo zadovoljna. Jaz sem s to obrtjo zaključila za vse večne čase. Bom počakal na vnuke.user posted image

Jaz sem se tud zmenila za Mireno, ma mi je rekel, da moram počakati do prve user posted image , da mi jo vstavijo. Isto je bilo tudi prvič.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
4.3.2010 21:31:14   
Kika99
čer punce

Najina punca je okopana, previta in sita tako da ima mami še malo časa zase user posted image

Mislim, da se vedno bolj zaveda okolice, ker hoče biti na rokah in seveda pokonci. Bog ne daj, da jo odložim v gugalnik, kjer nima razgleda nad celim prostorom user posted image . Glavico drži pokonci več kot le nekaj sekund, sicer še ne čist trdno ampak je ful napredovala. Včasih razmišljam, da bi jo počasi dala v tist kengorujček al kako se že reče tistmu, ko daš tako kot nahrbtnik na rame spredaj ali zadaj.

Danes je čofotala skoraj pol urce in je prijetno utrujena user posted image

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
4.3.2010 21:32:19   
Kika99
vrtec - naša bo do enega 3 leta kar doma, pol jo bova pa vpisala v vrtec

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
4.3.2010 21:51:25   
somic
jaz si pa še nisem čisto na jasnem kaj naj z vrtcem... do kdaj pa sploh so vpisi???

marijaa, kaj se bojiš, da bi v tretje vama ratali trojčki??? user posted image user posted image user posted image

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
4.3.2010 22:15:52   
marijaa
IZVIRNO SPOROČILO: somic

jaz si pa še nisem čisto na jasnem kaj naj z vrtcem... do kdaj pa sploh so vpisi???

marijaa, kaj se bojiš, da bi v tretje vama ratali trojčki??? user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image hehe, saj imam zelo rada otroke, ampak tole bi bilo pa res too much in ker se očitno pri naju nikoli ne ve in bi res lahko še trojčki ratali sem obrt dol dala
Aja glede vrtca sem htela še to napisat, pa mi Tian ni pustil, da verjetno tja kamor se selimo jih ne bodo sprejeli zaradi prostorske stiske, upam, da vsaj Patrika bojo. Vloge bom dala. Je še možnost, da gresta dvojčka v vrtec kamor zdaj Patrik hodi, jih vzgajajo po posebni pedagogiki in smo zelo zadovoljni vsi in imajo prednost otroci, ki imajo že bratce ali sestrce v tem vrtcu, ampak ta vrtec bo potem ful od roke in bo zjutraj  v tisti najhujši gužvi treba prevozit celo Ljubljano.
Vpisi so različno. Vrtec v katere bi jih vpisala ima 15 in 16.3.
Če ne bomo dobili prostora v vvrtcu bo treba najt privat varstvo.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.
Zakaj tako obožujemo buckasta lička pri do...
Preberite, zakaj so buckasta lička normalen in zdrav pojav pri dojenčkih ter zakaj starši v večini primerov ne bi smeli ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.