Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 4.3.2010 22:18:35
|
|
|
|
marijaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kika99 vrtec - naša bo do enega 3 leta kar doma, pol jo bova pa vpisala v vrtec Ja če imaš to možnost je to dobra varianta, vendar mi je nimamo. Tast in tašča še delata, moja mama je 100 km stran.
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 4.3.2010 23:43:27
|
|
|
|
naja6
|
Čer,da se še mi javimo.Danes smo imeli 2.posvetovalnico,veliki smo že 56,5cm,in težki 4745g,je sestra samo debelo pogledala kolko je zrastel v enem mesecu,je rekla u ti pa boš veliik fant,tako kot ati . Vrtec;ja tudi mi bomo morali it v akcijo za vpis da ne bo prepozno
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 6:59:24
|
|
|
|
Enkica
|
Jaz sem pa ravno včeraj oddala vlogo za vrtec. Sicer že vem, da ne bomo sprejeti, ker do sept. ne bo izpolnjen pogoj 11-ih mesecev ampak baje, da pa dobiš eno točko več, ko naslednje leto oddajaš vlogo, če te enkrat že zavrnejo. Moram pa poklicati tudi v en vrtec oz. privat varstvo tu v okolici Domžal (so mi svetovali v vrtcu, da naj se obrnem na njih) ... baje so super skupinica in se tekom leta hitro najde kako prosto mesto, ker je to ponavadi prehodno varstvo dokler ne dobijo otroc prostora v vrtcu. Upam, da se bo kaj pametnega našlo, ker res ne bi rada svoje mami matrala vsak dan z varstvom, ker bo poleti tako z užitkom skakala po njivi in gozdu. Aja pa še podatki za seznamček Na 1. pregledu je imela Ines te mere: 5000g, 56cm, 37 cm obseg glavice V soboto grem pa na aerobiko (tnz) in komaj čakam, da pridem tudi jaz malo na vrsto za sprostitev. Želim vam prelep dan!
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 7:35:23
|
|
|
|
Žaži
|
V vrtec jo bom vpisala, ker sin itak tudi že hodi. Ni pa res da so kar vsi po vrsti ki hodijo v vrtec bolni, sin je v prvem letu manjkal trikrat po tri dni, dvakrat ker je eno noč bruhal in enkrat ker je imel eno noč vročino. In to je to, sedaj ni od septembra zaradi bolezni manjkal niti enkrat. Je pa dobro da ste me spomnile, moram nesti vlogo čim prej. Razlika med nemškimi in poljskimi Pamper je velika, kolikor pa vem ni razlike v ceni, ker imajo recimo v v DM velikokrat ene in druge iste številke in je ista cena, tako da moram prav ven izbrati da so nemške in ne poljske. Sicer jih pa imam samo za ponoči, čez dan so pa Hoferjeve več kot dobre zapolulat in pokalat
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 7:52:13
|
|
|
|
Zala01
|
Moj mišek je že vpisan v vrtec, mislim da sem vlogo nesla že 1. teden v februarju, ampak zdaj bojo tako nove vloge, stare ne veljajo več in bo vpis potrebno 15.3. obnoviti. Moj starejši fantek je od 11. meseca v vrtcu, pa skoraj nič bolan, razen noric, rota virusa in škrlatinke. Tako da ni fajn kar posploševat...ja, bo doma in pol bo zdrav...res ni pravila. Moja tašča je sicer v pokoju, ampak jaz ga dam v vrtec že zaradi socializacije, pa čeprav eni trdijo da se le ta začne po 3. letu otrokove starosti. Jaz se s tem ne strinjam.
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 8:39:48
|
|
|
|
nincrli
|
Dobro jutro! Smo že nekaj časa pokonci. Naš si je tud kar sam takšen bioritem postavil, da gre ob 20h spat in je zato zgodaj pokonci, včeraj bil že od 5h, no zvečer pa sem šla z njim spat ob 20h pa sem danes taaak fajn naspana, res paše Morem pa počasi vse spakirat, ker gremo domov pa tak je blo fajn v lj, bom čez en teden spet nazaj prišla... zala01 se čist strinjam s tabo, vrtec pred 3 letom ni nič narobe, sem v sš imela prakso v jaslih in so se mali prav fino imeli... Mojega sicer ne vem kdaj bomo dali v vrtec, ker imam jaz še 2 leti stausa in sem doma, res pa se bomo selili daleč od obeh starih staršev, tak da vsakodnevno varstvo ne pride v pošev, edin ko bom imela izpite bo verjetno moja mama k nam prišla na " počitnice" V soboto se gremo zmenit za krst, bi ga radi meli preden se selimo...
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 9:30:55
|
|
|
|
Isabelle
|
Daan , kako ste kaj? Naša punca je danes spala od 23-07 , pojedla in zdej še spančka.Pri nas nekaj sonce kuka, upam da danes bova šle vn, učeri nisva ker je ful pihalo. Vrtec-js mislim dat našo naslednje leto januarja ko grem v službo.A moram že zdej oddat vlogo? Moram vam mal pojamrat...tast in tašča mi gresta na živce!! V bistvu je bolj tast tisti...zadnjič smo bli pri njih, mala je spala z dudo v ustih in ji jo je tel vzet, sem kr ostala...mislim halo, kaj se greš?In pol izjava v sarkastičnem slogu: 'A maste vi za mleko?', sem mu že tela kej zabrusit nazaj sam se raje zadržim ker nisem tip da bi se kregala.Sej pol je tašča rekla, ja sej oba masta službo zakaj ne bi mela. Mislim te njegove izjave mi tolk živce parajo...skos ma neki okol denarja, da če midva mava kej itd...prou je nje v glavo al kaj nej si mislim. In na živce mi grejo ko skos težijo da bi radi vidli malo, a nikoli ne pridejo k nam, zmeri hočejo da pridemo mi.In če ne pridemo ene 3 dni že neki težijo.Mislim, ku da je meni do tega da vsak večer hodim na obisk k njim.Kot da nimam drugega dela.In če si že tko želijo jo videt, ne vem zakaj ne pridejo oni.Za enkrat sem tiho...ma bom prej ko slej mojemu to tudi omenila.Mi pa teži ker se ne rada kregam.V nedeljo sva z mojim npr. šla dopoldne do pekarne z vozičkom in je reku da greva še do njegovih in pol smo se še ustavli na kavi ker smo ene kolege srečali in pol sem mu rekla da če bi šli do njegovih popoldne ker je bla že 11:30 in je moja mama rekla da pridemo na kosilo.In se je neki namrščil in mi reku da lahko gre tudi on sam do njih če js nočem.Pa nism nč takega rekla, sam če lahko gremo do njih popoldan. In si mislim kaj bi blo če bi povedla še kaj drugega...sam mi bo res prekipelo še ob kaki tastovi glupi izjavi.Tudi js ne bom mogla bit večno tiho ko pa on take pribija. In učeri je moj reku da danes gremo do njih ker niso vidli male že neki časa. Pa sem rekla da mam js frizerko ob 16:30 in bom do 18 sigurno nazaj in gremo takrat, pa je reku da bosta ona dva šla lahko prej da bojo z malo več časa.Pa je reku da sej je danes ne bi kopali...pa sem mu zabrusla, da ob petkih jo z milom kopam. Rada bi povedla svoje mnenje, sam bojim se da bo zarad tega prišlo do kreganja, ker pol bom js tista ki je sitna in teži...bedno.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 9:40:29
|
|
|
|
Zala01
|
isabelle, joj se mi smiliš ...ti kar povej,se boš bolje počutila kot zdaj, ko vse tiščiš v sebi. No, jaz sem že taka, da hitro razčistim in mi je pol lažje. Mogoče kakšno stvar pri tašči in tastu še požrem, možu pa vedno povem, kaj mislim.
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 9:45:17
|
|
|
|
Žaži
|
Isabelle, jaz sem v prvo imela prav tako težave, rečem ti lahko samo bolje prva zamera kot zadnja. Najprej se ful v miru z možem pogovori, takorat ko boš točno vedela da pravi trenutek načeti to temo, potem je pa na njemu da ureja stvari s svojo družino, tako kot je tvoja da urejaš s svojo stranjo. In če ne bo palilo, pa stegni jezik sama. Sedaj imaš svojo družinico in se moraš postaviti zase. Pa še nekaj, malo premisli če sta ti šla tast in tašča že prej na živce ali samo sedaj, ko se poskušata vtikati v tvojega (tu smo mamice itak najbolj občutljive) in kako to, da ti pa vejretno tvoja mama ne gre toliko na živce. Veliko je tudi v tem, če smem pripomniti . Ampak kot pravim, tudi jaz sem imela ful težave, zato vem kaj govorim .
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 9:49:57
|
|
|
|
Žaži
|
Isabelle, vlogo za vrtec oddaš že sedaj do konca aprila najkasneje, potem te obvestijo če ste dobili mesto in ga potem greš vpisat vnaprej. To moraš imeti že sedaj rešeno, ne šele takrat, ker so sprejemi sedaj za celo leto naprej. Razen če si v takem kraju, da veš da je skoz fraj mest.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 9:56:47
|
|
|
|
sisi77
|
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle In na živce mi grejo ko skos težijo da bi radi vidli malo, a nikoli ne pridejo k nam, zmeri hočejo da pridemo mi.In če ne pridemo ene 3 dni že neki težijo.Mislim, ku da je meni do tega da vsak večer hodim na obisk k njim.Kot da nimam drugega dela.In če si že tko želijo jo videt, ne vem zakaj ne pridejo oni.Za enkrat sem tiho...ma bom prej ko slej mojemu to tudi omenila.Mi pa teži ker se ne rada kregam.V nedeljo sva z mojim npr. šla dopoldne do pekarne z vozičkom in je reku da greva še do njegovih in pol smo se še ustavli na kavi ker smo ene kolege srečali in pol sem mu rekla da če bi šli do njegovih popoldne ker je bla že 11:30 in je moja mama rekla da pridemo na kosilo.In se je neki namrščil in mi reku da lahko gre tudi on sam do njih če js nočem.Pa nism nč takega rekla, sam če lahko gremo do njih popoldan. In si mislim kaj bi blo če bi povedla še kaj drugega...sam mi bo res prekipelo še ob kaki tastovi glupi izjavi.Tudi js ne bom mogla bit večno tiho ko pa on take pribija. In učeri je moj reku da danes gremo do njih ker niso vidli male že neki časa. Pa sem rekla da mam js frizerko ob 16:30 in bom do 18 sigurno nazaj in gremo takrat, pa je reku da bosta ona dva šla lahko prej da bojo z malo več časa.Pa je reku da sej je danes ne bi kopali...pa sem mu zabrusla, da ob petkih jo z milom kopam. Rada bi povedla svoje mnenje, sam bojim se da bo zarad tega prišlo do kreganja, ker pol bom js tista ki je sitna in teži...bedno. Sem mislila da imam samo jaz probleme s tem ko moj misli da so samo njegovi starši najbolj pomembni. Res je da do njih lahko z vozičkom peš pridemo saj so kak kilometer vstran doma do mojih pa se moremo pet minut peljati z avtom samo to še ne pomeni da do njegovih moremo hodit bolj pogosto. Jaz sem mu to tudi povedala. Res je da je bila zamera in da vedno poskuša variante da gremo do njih vendra mu dam vedeti da v kolikor bomo več pri njih bomo tudi več pri mojih starših ki si tudi svojega vnukeca neizmerno želijo videti. Je tudi prejšnjič tašča rekla da naj pridemo z vozičkom ko bo lepo vreme pa sem kar rekla da nič prej kot za vikend saj gremo ponavadi v soboto do enih v nedeljo pa do drugih staršev. Se probam tega držat. Ti kar povej kaj te mori da neboš enkrat eksplodirala ko nebo potrebno.
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 10:09:37
|
|
|
|
Isabelle
|
O, pol pa moram pohitet z vlogo ker vem da naši sosedi niso dobili prvo leto vrtca, ker je blo povsod polno. Kje se pa te vloge dobi in kam jih moraš oddat? Ja, bom mogla omenit kej mojemu, predvsem prvo to da bi lahko tudi oni lahko kdaj k nam prišli če si že tko želijo malo videt. Ko sem bla v bolnici (sva ble z malo na pediatriji ker je dobila pri porodu nek infekt in je mogla dobivat antibijotik) sem bila vsa čudna, žalostna tudi ker sva mogle bit tam cel teden, z dojenjem sem se lovila...in nisem želela sprejemat obiskov, razen mojega.In so rekli tast in tašča da bi pršli na obisk in sem rekla mojemu da raje ne bi, da sej ve da se lovim z dojenjem in da imam lih takrat ko bi oni pršli ji dat za jest...Pa je reku da ok.In pol k je biu moj pri meni mu zvoni tel. in kliče tast da so lih v Šempetru (kjer je bolnica) in če lahko pridejo gor in je reku moj da ja lahko lih za malo časa.Za znoret res.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 10:13:35
|
|
|
|
ellie
|
Isabelle ti kar povej, kar ti leži na duši...če že ne tastu, pa vsaj tvojemu. Jaz sem včasih bila taka, da sem vse požirala in na koncu samo jaz trpela...potem pa sem spoznala zdajšnjega moža pa se je vse obrnilo...me je on "naučil" kako se postavit zase. In moram rečt, da od takrat lepše živim Na srečo pa imam zdaj super tasta in taščo...in mi je celo žal, da se tako malo vidimo. Tako da komaj čakam nedeljo, ko prideta na obisk. In tud komaj čakam, da gremo mi k njima. Da lahko Aneja tam pustiva, midva pa si privoščiva par uric zase Res pa, da smo malo bolj narazen...mi v mb, ona2 v lj. Mi smo imeli danes super noč...sem se prav fino naspala. Sicer smo bli budni na 4 ure...ampak je takoj nazaj zaspal. Projekt gretja posteljice s termoforjem pa ni uspel prvi del noči ful lepo spi v svoji posteljici, potem po dojenju pa ne več. Ga začnejo vetrovi matrat in jamra in se zvija...da ga niti ne upam pustit, ker se obrača na hrbet in leze pod odejo. Tako da sem ga potem spet prestavila k sebi in smo se vsi super naspali. Me je kar groza, kako ga bomo tega odvadili.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 10:18:57
|
|
|
|
Žaži
|
Isabelle, za info o vrtcu si odpri spletno stran od vašega vrtca, vse tam piše in ponavadi imajo vlogo za vpis že kar tam, si jo sprintaj in jo lahko tudi pošlješ. Ali pa preprosti pokliči, so vajenih takih vprašanj
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 10:35:22
|
|
|
|
ellie
|
Kaj ve mogoče katera, na koliko časa so v BC tiste akcije ob nakupu na vsakih 50 eur 10 eur popusta? Je v kratkem sploh za pričakovat to? Ker nas čaka še športni del vozička in neke malenkosti v skladišču...in ne vem, al naj še počakamo...al gremo iskat
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 10:40:34
|
|
|
|
Isabelle
|
Na spletni strani BC si lahko natisnete kupon za 2€ pri nakupu Pampers plenic. Pa še neki me zanima:kako veš kere so nemške in kere poljske Pamperske?
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 10:45:12
|
|
|
|
MMMojca
|
Isabelle čim prej razčisti s tvojimi. Sama sem že na začetku dala vedeti, da ne morejo viseti pri nas vsak dan. Ko sem bila v porodnišnici, sta se tast in tašča kar nekako udomačila v najinem domu, ker smo takrat še nekaj prenavljali. Moj je bil zaradi tega čisto bogi, ker sta ga non stop sekirala in mu pridigala. Ko pa sem prišla domov, sem postavila meje (zamera gor ali dol). Žal sem potrebovala sigurno dober teden, da sem tudi mojega dragega spravila v boljše razpoloženje, ker je bil čisto depresiven. Ima zelo oblastnega očeta, ki misli, da je sin njegov osebni suženj. Žal. Najinega otroka pa ne bo vzgajal - sem mu jasno povedala, kje so meje. lp
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 10:50:51
|
|
|
|
Žaži
|
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle Na spletni strani BC si lahko natisnete kupon za 2€ pri nakupu Pampers plenic. Pa še neki me zanima:kako veš kere so nemške in kere poljske Pamperske? Ob strani na peketu, zraven šiva kjer je vrečka spojena čisto na drobno s črnimi tiskanimi črkam piše made in poland ali pa made in germani. Meni Živa spi še od včeraj zvečer od 21h, vmes je samo ob 2h in 6h jedla, tako da mi je že prav dolgčas, sesala bi rada in pomila, pa je res nebi rada s tem motila, čeprav bi bil že zdavnaj čas da se zbudi, ponavadi spi 21-9h.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 10:52:44
|
|
|
|
Isabelle
|
Aha, zdej sem pogledla.Imam pa poljske trenutno.So iz DM-a.A nemške so boljše?Ker meni te se mi zdijo ful uredu, mala nima nič vnete ritke.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 11:02:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Isabelle - priporočam ti, da urediš stvari vsakič sproti, da se tastar ne bo preveč počutil da ti lahko pametuje in ga vsakič sproti na prefinjen način "zabiješ". In drugo, da se ga čim več izogibaš, predlagam s taktiko (greste drugam na sprehod, ne okoli njihove bajte, splaniraš izlete v druge dele itd.) ker po izkušnjah od možekov ni za pričakovat, da se bodo hudo upirali svojim tastarim. To z bolnico je čist tipično. Jaz bi pol ko bi gor prišla (kljub temu da nista povabljena) jima rekla, da sem pričakovala, da nobenega ne bo in zanalašč dala joško ven pred tastarim; saj verjetno bi mu blo mal neroden a ne? Te tastari iz prejšnjega stoletja skor so kakšni ful retro in mislijo, da smo ženske ene vrste mile jere, ki smo lastnina moža in njihovih tastarih. Poznam ta filing, samo mi tud dostkrat ni šlo v glavo, ker moji tastari so pa ful moderni in free mind. Edini nasvet, ki pali, je, da se jih čimbolj izogibaš (kakor se da seveda, še vedno jih bo dost naokoli, da mali ne bo trpel pomanjkanja starih staršev). Glede vrtcev pa imam tud jaz vprašanje, ne vem a se to prijavimo v samo en vrtec al oddamo vlogo v več vrtcev. A se to prijaviš samo v eni občini (npr. Lj. Šiška - če tam živiš) ali v več občin al kako je to. Kdo to centralno nadzira in kako poteka izbor? Ker baje imaš več šans dobit tam, kjer si stalno prijavljen, ne pa na primer tam, kjer imaš službo. In še to, če je otrok sprejet septembra, a ga pol lahko daš januarja v vrtec al kako. Al moraš plače vat od sept do jan tudi? In če mora biti pogoj 11 mesecev starosti otroka, saj potem nobeden od nas ne bo sprejet Res mi je čudno. Če mogoče katera več ve...
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 11:14:51
|
|
|
|
naja6
|
Dober dan punce,imam eno vprašanje,vem da ste na to že odgovorile,a vseeno.Kako se dajo tu gor slikice,ker sem jaz popoln antitalent za take stvari? Vrtec;tudi meni ni to s starostjo otroka najbolj jasno,ker če je meja 11 mesecev,potem res vse januarke izpademo,kam pa naj damo svoje če začnemo januarja delat?
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 11:15:31
|
|
|
|
Enkica
|
Meni so že povedali, da glede na to, da je Ines januarka, da bo moja vloga obravnavana šele, ko jo bom oddala v marcu 2011 za sprejem v vrtec september 2011!!!!!! Ampak sem vseeno oddala že zdaj, ker bom drugo leto imela eno točko več zaradi zavrnjene vloge. No tako je pri nas v Domžalah in gled na to, da je pogoj 11 mesecev star otrok je po mojem mnenju povsod ista pesem za nas Prve snežinke2010. Na žalost!!!!! Zato pa že gledam kje so privat varstva, ker mi 12.12.2010 poteče porodniška.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 11:21:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojoj, to pa bo problem potem. A so ta privat varstva kako regulirana, mislim če imajo ta privat varstva kakšne certifikate, da so ok al je to kar vsak ki se spomni?
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 11:25:44
|
|
|
|
Enkica
|
Ja privat varstva imaš ki so registrirana pri Ministrstvu za šolstvo, se pa najdejo tudi taka, ki niso. Ampak jaz bom dala samo v tako varstvo, ki je registrirano.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 5.3.2010 11:29:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala Enkica. Bo treba pogledat.
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.