|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
19.2.2010 15:04:08   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: kejti

Včeraj sem šla zdravniku in mi je rekel takoj naslednji dan h kirurgu zarad nohta. No danes sem šla in so mi del nohta odstranili, ni bilo nič luštno, celo 2 injekcije lokalne anestezije sem dobila. Sedaj je noga povita in so rekli čim manj na njo stopat, no bomo vidli. Kako ti blondy?

ojooj boga user posted image user posted image user posted image Aje kej bolel? Verjetno pol bolj boli ko injekcije popustijo. Meni ne gre nič na boljše tako dadrug teden verjetno tudi mene to čaka. A tebe so h kirurgu poslali? Men bo baje kar splošni zdravnik to naredu user posted image user posted image user posted image

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu kejti)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
19.2.2010 15:56:46   
DiDi*
Živjo punce,

sem mela malo premora vmes, vas nisem nič brala. Sem danes nadoknadla ko je takšen grd dan, groza. Nekam veliko vas je bolanih, pa tile zamašeni noski so tud bogi. Upam da se vsi čimprej pozdravte. Vidve z nohti, ojoj, ojoj, to se pa res čist grozn sliši. No ena je že rešena, tebi blondy_81 pa želim, da se ti pozdravi, da ne bojo še tebi rezal. Res se mi smilita.

Glede dojenja, jaz se tud prilagajam svojemu dojenčku. Dojimo se pa približno na dve uri čez dan, včasih tud na manj. Če gremo pa kam ven pa zdrži tud dalj časa. Ponoči pa kokr ga prime. Včeraj je spal od devetih do pol štirih in potem se je zbujal na dve uri do desetih, to je bil novi rekord. Danes se je pa spet večkrat lačen. Se mi pa zd, da se je kar konkretno zredil, tko da lačen ni. No bomo vidli drug teden na pregledu ko se bomo tehtali.

Natasa28 tile boni so pa zakon. Si bom kar zalogo plenic naredila. Kje ve vse to zvohate? Jaz še za dm babybonus nisem vedla, pa kar naprej tam kupujem. Sem bla čist navdušena, ko sem dobila bone. A se morm še kam včlanit in ne vem za to?
Sem bla pa včeraj v mothercare, imajo 50% popust na zimska oblačilca. Se kar splača, jaz sem kupla kar mal večje številke, da bo mel za naslednjo jesen in zimo.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
19.2.2010 16:16:41   
natasa28
Omenjate ta baby bonus v DM, pa smo upravičene do njega , če piše gor da pripadajo plenice brezplačni paket samo dojenčkom rojenim v 2010 naši so pa ja 2009, ne vem sem že imela izpolnjeno pa sem potem stran vrgla.
Te ki svoje sončke samo dojite, se vam zdi da pojejo dovolj, meni se zdi da naša Danaja poje dost manj kot po flaški in se potem tudi ne redi dovolj, je tudi šla v 16 dneh gor samo 300g, prvi teden samo 110 , drugi teden pa sva potem tisto kvoto za nazaj do 150 in za tekoči teden lovile, zdaj si preko dneva ponovno črpam mleko in jo hranim po flaški, se je kar odvadla po njej jest, prej je komot spila 100, zdaj pa se kar mučim da včasih poje 80-90ml, nekaj štrajka, ji pa prek dneva kar dajem na 3 ure. Upam da nama bo do naslednje posvetovalnice 3.3., uspelo doseči 600 g (toliko bi morala pridobiti v 4 tednih), da nama ne bodo kakšnega dodatka vsiljevali.
Sicer do sedaj je bila po vseh merilih nad povprečjem, tako da po mojem ne bi smeli komlicirat če se en mesec malo manj poredi..
Spimo pa mi tudi čisto različno, zaspi ponavadi med 20-21 uro potem se zbudo okoli 3 in spi do 5, pa še potem eno rundo do 8. če pa zaspi prej pa je tudi že ob 1 gor pol pa 4 pa je kar cela noč uničena.

Tiste, ki imate izkušnje od prej, omenjajo da se krči nehajo pri treh mesecih, kaj potem ni treba več tak pazit  kaj ješ če dojiš, si bom končno tudi kakšno solato in sveže sadje razen banan privoščla?

(odgovor članu DiDi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
19.2.2010 16:41:42   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: natasa28

Omenjate ta baby bonus v DM, pa smo upravičene do njega , če piše gor da pripadajo plenice brezplačni paket samo dojenčkom rojenim v 2010 naši so pa ja 2009,

jaz sem dobila user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
19.2.2010 17:18:16   
araz
Marusi, ja jest si črpam že od vsega začetka. Zaenkrat mi ga še ni zmanjkalo. Si pa črpam tako, kot ima Zoja obroke.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
19.2.2010 18:02:30   
DiDi*
Natasa28 jaz sem tud dobila DM babybonus, čeprav je 2009.
Pri hranjenju po flaški pa moj tud dosti več poje kot na dojki in potem tud dalj časa spi. Ampak to verjetno zato, ker iz flaške bolj teče in mu je lažje jesti. Se pa moj tudi zadnje čase brani jesti po flaški. Ko sem ga dala mami v varstvo ni hotu jest, baje se je ful jokal in ga je komaj prepričala da je začel pit.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
19.2.2010 22:10:27   
*nivea
Natasa28 jaz sem tud dobila v DM Babybonus user posted image

riba83 jaz jo tudi še povijam s tetra pleničko povrh..zdaj pri treh mesecih imamo UZ kolkov, pa bomo te vidli kaj bo rekel pediater

no, grem ker se taja nekaj oglaša

lahko noč

(odgovor članu DiDi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
19.2.2010 22:28:42   
Tasmanskivrag
Sprehodi: zdravnica mi je ob odpustu svetovala, da naj vsaj 14 dni-3 tedne ne hodim ven z malim, naj se izogibam nakupovalnim središčem in sploh kjer je veliko ljudi in vrtčevskim otrokom. Hja, kaj pa vem. Se poskušam brez problema izogibat vsem naštetim, samo ven bom pa začela hodit drugi teden, takoj ko neha padati dež. Niti slučajno ne morem čakat 3 tedne, sej se nam bo zmešalo. Pa mali je tut že ful vredu, brez kakršnihkoli znakov, da je bil bolan. Valda, da ga bom maksimalno pazila, samo čist izolirat ga pa tut ne morem.

Se pa moram pohvalit: mislim, da imam precej pridnega otroka user posted image user posted image  (sej že trkam na les, verjetno bom te besede še večkrat obžalovala, pa vseeno, zaenkrat je tako). Joka samo takrat ko je lačen, malo sitnari predno zaspi, ker mu običajno malo crtljanja zmanjka pred spancem in zvečer - nekje ob 7 uri - že nestrpno čaka, da ga umijem oz. skopam in da gre on v svojo posteljico spančkat, da si izbori svoj ljubi mir. Ne vem, morda je to samo moja domišlija - on si verjetno kaj drugega misli. Moram zvečer prav pohitet, da ga tapravi cajt zrihtam, ker sicer tako trdno zaspi, da mi ga je kar groza zbujat. Ponoči se zbuja nekje na 3-4 ure, tudi več mu je že ratalo. Edino dojenje nama še vedno ne gre čisto najboljše od joškuser posted image , ampak kombiniramo malo z AM kadar je huda lakota. Se pa dojiva čist različno - tudi na pol ure, če je potrebno. Sicer se mi zdi, da sem na koncu že čisto suha. Takrat skoči vmes AM in prov paše tut meni.
Aja, pa tele pleničke nam še vedno ne uspe tako namontirat, da ob večjem (oprostite izrazu), ampak dobesedno sranju, ne bi kje ven ušlo. Pač pa malo več peremo. Super se imamo.
Nočka!

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
20.2.2010 10:34:51   
ROmama
Moj tavečji se je danes spet zbudil z vročino 37,5. Pokazal je, da ga boli grlo, ma sem slabe volje zaradi teh bolezni. Čeprav je zajtrk lahko pojedel, se pravi da ni tako hudo, za enkrat. Pa prej ni bil nikoli bolan. Samo na začetku, ko smo ga uvajali v vrtec, je bil 14 dni doma zaradi vnetja ušes in angine. Upam, da še Ema ne bo dobila kaj od njega.

(odgovor članu Tasmanskivrag)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
20.2.2010 10:59:05   
Momtobe
Pamperske so trenutno v Lclercu ful poceni - tam okoli 10 eur (drugje sem jih povsod videla nekaj pod 15 eur). Ne vem pa, kje so proizvedene, ker se nisem nikoli zavzela, da bi ble katere boljše od drugih user posted image .

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
20.2.2010 14:41:14   
Tincy90
Punce, kaj je to zanohtnica? To k se ti noht v meso zaraste al neki tazga?

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
20.2.2010 14:55:16   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: Momtobe

Pamperske so trenutno v Lclercu ful poceni - tam okoli 10 eur (drugje sem jih povsod videla nekaj pod 15 eur). Ne vem pa, kje so proizvedene, ker se nisem nikoli zavzela, da bi ble katere boljše od drugih user posted image .

Leclerc ima poljske Pamperske. Sem jih že fajn preučevala.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
20.2.2010 17:58:00   
Ninča77
Punce, Matevž je prehlajen, je fasal očitno od mene. Kolkorat na dan mu lahko z baby vacom čistim nos? Ker z unim na vdih se tko dere, da ni šans da kej ščistim.
Non stop sem v pogonu, ni mu preveč za spanje,non stop tečka, nč mu ne paše, jokkca,  je zaenkrat še ok100-160ml, upam, da se ne razvije kej hujšega.Vročine nima.tu pa tam mal pokašlja in se sliši pol neka sluz in zbruha. Pa mimo krčev smo že čist bli, pa so se opet neke pojavli. Upam, da vse hitro mine......ker jst sem res že čist na konc

Neposredna povezava do sporočila: 1138
20.2.2010 18:49:04   
ammam
Ko ste že omenjale Baby bonus. Tudi jaz Sem ga dobila in kuponi imajo veljavo do marca 2011. Tako da imam dovolj časa vse to izkoristit. Se mi pa zdi to zelo fajn, zakaj pa ne, če je možno kje dobit kaj popusta. Nekaj kuponov pa mi je še ostalo tudi od nosečniškega bonusa, ki pa velja le to tega marca.

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
20.2.2010 18:57:00   
ammam
Ah, ta glavno sem pa pozabila napisat. user posted image Eva je danes dopolnila dva meseca in se je zjutraj na najini zakonski postelji trikrat zaporedoma prevalila iz trebuščka na hrbet. Tako dolgo se je odrivala, ko je pasla kravice, to je trajalo cca. 3 minute, da se ji je uspelo obrnit. Jaz sem bila prav šokirana, kaj že zmore.
Hitro sva hitela zapisat ta pomemben dogodek user posted image v spominski album.
Zdaj že glavo gor pomalem dviguje, ko leži na hrbtu. Ne vem, kam bi rada zbežala. user posted image

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
20.2.2010 21:59:14   
d4rj4.84
ojla, mi mamo pa očitno težave z zamašenim solzevodom, ker ima že cel mesec gnojno oko, kapljice pa nič ne pomagajo.
Ima katera s tem izkušnje? Kaj naj naredim? S čim mu naj izpiram oko? Kako mu naj masiram?

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
20.2.2010 22:25:16   
tintara
Ja, D4rj4... (madonca, pa kako naj si zapomnim tvoj nickuser posted image ), mi imamo izkušnje s temi solzevodi, sam kaj pametnega ti pa ne znam svetovat. Pri nas ima Vane zapacan uček še iz P (starost 14 dni prbl), tako da se vleče že več kot 3 mesece. smo sprobal dvojne kapljice, pa nič, pa mleko not, pa nič, pa sam s fiziološko čisiti, pa nič.... Enkrat je mal boljše (recimo, da ima sam 2x dnevno en mali zaspanček), drugič slabše (zjutraj skoraj ne more odpret očesa, pa tudi če med nočjo čistim), ampak čisto v redu pa ni. smo dali že test za klamidijo skozi, pa je bilo negativno, pa na bakterije tudi, tako da zgleda, da ima tudi naš prozke solzevode.
V glavnem, masaža: začneš pri nosku in greš tik ob nosku do učka, jaz to delam pa dvakrat ali trikrat in to na obe očesi, sam kakšnega učinka pa žal ne vidim. Zato tudi nisem ravno prveč vestna, ko se spomnim naredim, potem pa spet ne. Baje, da če je orecej hudo, potem gredo tudi na prebrizgavanje oz širjenje solzevoda - ne vem, nič kaj fajn se ne sliši, upam, da se ognemo temu.
Romama: držim pesti za Emo. Še malo moramo zdržat, marec je še zoprn, no, tudi aprila se še da kaj domov prinest, potem pa ene 4 ali 5 mesecev čista uživancija brez zabasanih nosov. Jupi!

Obračanje: naš se tudi že kar nekaj časa obrača s trebuha na hrbet, enkrat se muje ratal tud iz boka na trebuh, sam ponovit pa ne zna. Danes se je pa prvič na glas smejal. Ni bil sicer še rafal smeha, kot to znajo malo kasneje, je bil pa prav dober približek. Odlično, spet smo jokal od sreče. 

Lepo se imejte, T

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
21.2.2010 8:20:56   
evangelie
Sončen jutranji pozdrav!user posted image
Mi se še vedno borimo s prehladom - danes je 6. dan, pa ne morem rečt, da je kaj boljš...Sej kašlja ne ful, ampak hrope pa nenormalno. Če do srede ne bo boljš, da peljem pokazat...
A ve vse dajate otročke na trebuh? Jaz ga sicer dam 1x dnevno za nekaj minut, ampak mu ful ni fajn, se prav matra. Nasprotno pa zelo uživa, če leži na meni na trebuščku (torej na mojih prsih..sej me razumeteuser posted image ) in tud ful dviguju glavco in jo obrača na vse smeriuser posted image
Evo, gospodar se je zbudil....
lp in lepo nedeljo...

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
21.2.2010 8:47:50   
ROmama
Luka je imel včeraj cel dan vročino 37,8, tako da sva mu zvečer za spet vseeno dala eno žličko Calpola, čez dan ni čisto nič kašljal, zvečer, ko sem ga dala pa spat, pa ful, samo je bilo slišat, da se izkašljuje. Potem sem ga namazala z materino dušico in se mu je nekako umirilo. Danes nima več vročine, pa tudi kašlja ne, bomo videli kaj bo zvečer.
Ema pa se mi je zjutraj zdela vroča, imela je 37,1, saj je to pri dojenčkih noramlno a ne? Sem že malo panična. Je drugače normalno. Mi smo drugače začel is kapljicami, danes je dobila že tri, pa ravno zdaj stoka in se zvija v spanju.
Jaz je ne dajem dosti na trebušček, ker ji ni všeč. Se pa iz boka obrne na hrbet, nazaj pa ne. Pa pleza kot čviček postrani, jo ponoči ob hranjenju vedno najdem na drugi stranici posteljice.
Ninča77 - če še nisi, mu dvigni vzglavje, verjetno ga tista sluz moti pri spanju. Da se mu sluz hitreje trga, ga tudi obrneš na trebušček, daš čez koleno in ga tapkaš zadaj od lopatice do podpazduhe, tam kjer so pljučka. Sem ena navodila našla, jih bom prilepila:
Položajna drenaža pomeni tak položaj telesa, da pripomore k temu, da sluz sama izteče iz dihal-torej z glavico navzdol. Otroka s trebuščkom položite prečno na vaša kolena (noge pokrižajte), tako da s prsnim košem in glavico malce visi navzdol, potem pa ga z upognjeno dlanjo tapkate po prsnem košu, tako srednje močno (če upognete dlan, ga nič ne boli). Po nekaj minut na vsaki strani. Otrok se izkašlja, sluz priteče iz dihal, morda izbruha, pa nič hudega. To delamo pri zelo sočnih kašljih, ko kar slišite, da bi otrok moral izkašljati, pa tega še ne zna.
Upam, da bodo te viroze kmalu izginile in bomo lahko vozičkali po sončku.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
21.2.2010 10:32:14   
evangelie
Punce, kako vi dvignete ležišče? Podložite s kakšno odejo? V BC so mi predlagali, da naj pod jogi podložim knjigo...pa si ne predstavljam najbolje...user posted image

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
21.2.2010 10:39:30   
blondy_81
evangelie obvezno podloži pod jogijem. Ne ji pod glavo dajat kakšnih zadev, ampak pod jogi kjer ima glavo daj npr. kak povšter ali kako deko, tako da vzglavje pride malce višje.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
21.2.2010 10:59:56   
d4rj4.84
Jaz sem podložila nogice od posteljice, ker če podložim jogi je potem zvit, ni raven in se bojim da bi škodilo hrbtenici.

Neposredna povezava do sporočila: 1147
21.2.2010 11:17:13   
Zibka
d4rj4, oboje je ok. Samo da nima "povštra" direktno pod glavo.
Uživajte lep sončen dan!

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
21.2.2010 12:15:44   
taraji
lep sončen pozdrav,

mi smo pa danes ravno dva meseca stariuser posted image user posted image

Smo bili v petek na pregledu in smo zrasli za 7 cm - imamo sedaj 58 cm, zredili smo se pa za 2,21 od odpustne in smo sedaj težki 5, 41 kg.
je bila pohvaljena da zelo lepo napreduje - sem se bala da bodo kaj rekli da je pretežka ali kaj podobnega pa je rekla sestra da ma čisto pravo težo.

No, sem malo sledila debatam o dojenju - pri nas se tudi dojimo po potrebi - ponavadi je to med 1,5 do dve uri dlje pa že skoraj ne zdrži, razen ponoči, ko mi prvo rundo spi med 4 do 5 ur s tem da ji dam pred spanjem po dojenju že AM pol druga runda je pa med 2 do 3 ure. Naša tudi podnevi ne spi več kot 2, 5 ure tudi v primeru da dobi flašo.

No, se je že prebudila - user posted image user posted image user posted image za vse bolančkane da se čimprej pozdravijo

La vita e bella

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
21.2.2010 19:09:01   
tulpika

Shopgirl, mi se nekako navajamo na 2 urci oz. bolj po občutku (če bom nadaljevala dojenje na 1h oz. manj me bo pobralo....sem že na začetni kilaži...zdej grem lahko samo še v minus). Ponavadi gre spat okoli polnoči in se zbudi okoli 3 in potem okoli 6, nato okoli 8 in spi nekje do 11. Ne vem kako naj ga spravim prej spat. Lumpek mali...tudi če zaspi ob 22 uri se bo zbudil čez pol urce in imel oči velike kot sovica user posted image . A ji ti daješ tudi kak čaj poleg dojenja oz AM?

Evangelie, hvala za tolažbo...si me pa nasmejala z opico in uro user posted image

Natasa28, jaz sem tudi dobila plenicke in kupone iz DMja. Mislim, da dojencki rojeni v letu 2010 dobijo neko dodatno ugodnost oz. neko dodatno zrebanje imajo. Rojeni v letu 2009 pa dobijo kuponcke in plenicke. Kar izpolni prijavnico, dodaj ftk rojstnega lista in poslji.

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Očarljiva imena za deklice s francoskim pr...
To je izbor 28 najlepših imen v Franciji - nekatera ste zagotovo že slišali, druga so precej posebna, ampak zvenijo pa z...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?