|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
17.2.2010 11:06:29   
kejti

Blondy imava enake težave, jaz imam tudi grdo zanohtico in grem jutri zdravniku. Rekel mi je danes po telefonu da sta dve možnosti antibiotiki ali da mi odstranijo noht. Kakšne imaš to kapljice? Jaz za enkrat mažem z arniko ki je pomočena v alkohol. Imam na palcu in z leve in z desne strani zanohtico in je shit. Sploh ne vem kako dolgo traja okrevanje, če odstranijo noht. Ojoj sploh si ne znam predstavljat kako bom s ta malim

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
17.2.2010 11:31:04   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: kejti

Blondy imava enake težave, jaz imam tudi grdo zanohtico in grem jutri zdravniku. Rekel mi je danes po telefonu da sta dve možnosti antibiotiki ali da mi odstranijo noht. Kakšne imaš to kapljice? Jaz za enkrat mažem z arniko ki je pomočena v alkohol. Imam na palcu in z leve in z desne strani zanohtico in je shit. Sploh ne vem kako dolgo traja okrevanje, če odstranijo noht. Ojoj sploh si ne znam predstavljat kako bom s ta malim

Meni je dal Canesten raztopino. Ampak dvomim, da bo kaj boljše. Moja mami je imela isto po porodu, ko je mene rodila in so ji oba nohta dol potegnil. Pravi, da ti našopajo injekcij, da takoj nič ne boli, ampak ko pa popusti pa boli ko svinja. Je rekla, da je takrat ful shujšala, ker jo je tolk bolel. Ne vem pa kolk časa traja okrevanje. kak teden je sigurno bl težko hodit. Tko da očitno naju obe čaka trpljenje user posted image user posted image user posted image

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu kejti)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
17.2.2010 12:07:09   
tulpika

blondy: me kar zmrazi, ko pomislim na to, da bi ti vlekli nohte dol.Upam, da bodo zdravila pomagala.
user posted image za Manco user posted image .

Shopgirl: si si ti namazala daktarin gel na bradavice po al pred dojenjem ?
Z gazico sem mu uspela nekaj očistiti... samo čisto zadaj pa ne pridem, ker mi ne odpre tolk ust...pa tud jezička takrat noče pokazat, ker ve kaj ga čaka user posted image

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
17.2.2010 12:09:58   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: tulpika

blondy: me kar zmrazi, ko pomislim na to, da bi ti vlekli nohte dol.Upam, da bodo zdravila pomagala.
user posted image za Manco user posted image .

Shopgirl: si si ti namazala daktarin gel na bradavice po al pred dojenjem ?
Z gazico sem mu uspela nekaj očistiti... samo čisto zadaj pa ne pridem, ker mi ne odpre tolk ust...pa tud jezička takrat noče pokazat, ker ve kaj ga čaka user posted image

baje da moraš Daktarin gel namazat pred dojenjem. Ker če ne namažeš, potem se otroku ne zdravi. Vsaj meni so tako rekli. Pa tudi vse dude in dude na flaški je treba namazat, preden daš otroku v usta.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
17.2.2010 12:17:14   
neanja duo
Ja,tele zanohtnice....tudi meni so potegnili po 1 in drugem porodu noht dol.Zdaj(trkam) je zaenkrat še ok.

Neposredna povezava do sporočila: 1080
17.2.2010 12:19:39   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: neanja duo

Ja,tele zanohtnice....tudi meni so potegnili po 1 in drugem porodu noht dol.Zdaj(trkam) je zaenkrat še ok.

Pol je očitno to res nekaj s porodom povezano al kako? Mene ful boli. Pa kr mal kri pa gnoj ven tečeta, pa ful je zatečeno. Desni prst je katastrofalen, na levem se mi pa tud dela.

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
17.2.2010 13:53:20   
taraji
pozdravljene po dolgem času

joj, mene tudi kar zmrazi ko pomislim, da bi mi nohte dol vlekli - groza

No, našo ubogo punčko se pa očitno nekaj loteva - danes mi je že parkrat kašljala pa še vroča se mi zdi , pa občutek imam da ji kar nekaj hrope v prsih - a je lahko to samo zaradi zamašenega noska ali naj me skrbi kaj drugega??- ji moram it temperaturo izmerit, pa imam samo navadni digitalni termometer pa jo merim pod ramo, ampak je ful težko ker ni pri miru in potem to storiva skupaj z možem.

pa razmišljam, da bi šla kupiti ušesnega in me zanima ali ve vse uporabljate ušesne termometre, katere imate in kako ste zadovoljne z njimi.

Ma, upam da ne bo kaj hujšega - je pa res, da sem bila jaz nekaj prehlajena, pa boleče grlo..ma upam, da ni česa staknila od mene.

komaj že čakam, da se tale zima konča pa začne malo lepše vreme da bomo bolje z zdravjem.

Vse, ki vas ali vaše biserčke mučijo podobne težave upam da čimprej mine.

La vita e bella

Neposredna povezava do sporočila: 1082
17.2.2010 18:54:26   
pipika 13
IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81

IZVIRNO SPOROČILO: neanja duo

Pol je očitno to res nekaj s porodom povezano al kako? Mene ful boli. Pa kr mal kri pa gnoj ven tečeta, pa ful je zatečeno. Desni prst je katastrofalen, na levem se mi pa tud dela.

Pozdravljene!
Tudi jaz sem imela na reh prstih na rokah že zanohtnico. Zanekrat sem potrpela in je minilo. Pač sem iztisnila gnoj. Danes se mi pa je začela delat na palcu na nogi in dosti bolj boli.
Zdaj,ko  berem, da vas ima več take probleme, se sprašujem, če je to res mogoče povezano kaj s porodom, ali pa z dojenjem mogoče?
Mogoče pa je res prehrana tistih, ki dojimo. pomanjkanje določenih vitaminov mogoče. jaz vem, da premalo sadja in zelenjave pojem, ker nočem, da bi otrok imel krče. Mislim seveda na surovo zelenjavo in sadje.
Kaj če je kaj na tem? Ne bi rada, da bi mi noht pukali. Bom poskusila s propolisom ali z tee a tree kremo. Sem prebrala, da to pomaga. Drugače pa si bom šla kake vitamine kupit. Mogoče tisti sirup z vitamini in omega 3 maščobami iz DM. (sem ga v nosečnosti tudi jedla)

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

Neposredna povezava do sporočila: 1083
17.2.2010 21:00:35   
Ninča77
Oj punce,

Jst sen pa zbolela, sicer sem že mal boljš, grlo me več ne boli, smrkam pa ful in nekaj pokašljujem. in sedaj hodim po hiši z masko in molim, da se matevž ne bi nalezel.

Jst sem mela zanohtnico že v nosečnosti, pa pol ene 2x še po porodu. Stisnila sem si gnoj, pa je blo. upam da se ne ponovi, sem pa imela jaz na rokah.

A so vaši malčki kej nemirni ponoč, naš je ful lepo spal, zdej pa se od poltretje ure neki non stop preteguje, krili z rokami in se napenja. sicer on spi, jst pa posledično ne in sem zjutri kot zombi. upam, da ga to mine, sem poskušala mu dat jesti, sem mislila da je lačen, pa popje sam ene 20-40ml. Torej to ni lakota.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
17.2.2010 21:26:30   
summmer725
Ojla punce, se vam po dolgem času spet oglašam. Sicer berem vas redno, pišem pa bolj malo. Naš mali lepo raste, imamo že 6200g, veliki pa smo 59cm. Ja ornk dec ni kaj. Drugače pa je priden dojenček.

Vidim da imate probleme z zanohtnicami. Sama sem imela enak problem kak mesec nazaj. Sem klicala kozmetičarko, kjer mi je ona pravilo odstrigla noht (imela sem na treh prstih), fino namazala z kremo tee tre in je mnogo mnogo bolje!!! Tudi pri našemu pikcu sem v nedeljo opazila zanohtnico in sem tudi njega mazala s kremo tee tre in je nima več. Punce probajte, mogoče bo bolje in vam ne bo treba nohtov dol vlečt. Držim pesti da se pozdravite. Je pa to baje precej pogost pojav po porodu. user posted image user posted image

Mi smo zaenkrat zdravi, samo ima pa ogormno sluzi v nosku in ne vem kako naj spravim ven. Sicer imam BabyVap ampak kar ne gre. No za vse bolane čim hitrejše okrevanje.

Šibam likat, imam celo goro. A ve jim še likate cunjce??

Lahko noč!!

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
18.2.2010 8:58:24   
maya2
Pozdravljene...

mi imamo spet zabasan nosek očitno... user posted image , ne vem kaj je zdaj to.... z baby vacom nisem pa nič ven dobila... včeraj je samo spal, ni hotel jesti user posted image , me je že ful zaskrbelouser posted image , ampak ko se je zbudil se mi je pa nasmejal, tako da po mojem je vse ok...

Ninča77: ja mi imamo tako že od začetka,ponavadi se to začne po drugem hranjenju ob petih, stoka, se napenja, potem se ponavadi tudi pokaka, je pa tko zraven spat nemogoče ja....

Temperature se že malo višajo, komaj čakam pomlad user posted image

nič.... ste opazile kako se mali oglasijo ravno ko želite nekaj minutk zase user posted image

lp

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu summmer725)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
18.2.2010 9:22:45   
d4rj4.84
jaz sem tudi mislila da ima moj sinko zamašen nos in sem probala na vse načine tisti smrkelj spravit ven pa ni in ni šlo. potem sem pa povedala pediatrinji pa je rekla da to ni smrkelj ampak sluz, ki se mu je nabrala od mleka. čez čas je samo izginilo.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
18.2.2010 9:23:37   
ROmama
Moje dete je tako nemirno čez dan, sploh popoldne, zaspi za  -  minut, potem pa premetavanje  in jok. Vse to traja do devee zvečer, potem pa zaspi. Pomoje so to res kaki krčki, ki jih mučijo. Ravno včeraj je bila pri meni patronažna, ki je rekla, da se ji črevesje razvija tam do  meseca, potem bi pa moralo biti bolje. No nas čakajo še AD, bomo dobili jutri, ko imamo posvetovalnico, čerpav pravijo, da od kapljic ni krčev.
Te šmrkeljče tudi jaz težko dobim ven, če nebi imela aspiratorja na dih, nebi šlo nič ven. Nabere se ji pa ponoči in proti jutru, zdaj pa izgleda da je v redu. Ji pa čez dan, vsakič, ko jo previjem, našpricam nosek. Me je pa res strah, da se ji nebi ponovilo, ker ti ponavljajoči bronhiolitisi niso v redu. Drugače pa ful kiha, s tem se ji tudi nosek čisti.
Včeraj sem jo tehtala, je v desetih dneh, odkar smo prišle iz bolnice pridobila tam okorog 380 g, sem kar zadovoljna.
Začela se je tudi pogovarjat, medna bo taka čvekica kot bratec, ki je že pri letu in pol govoril v stavkih. Pred njim ne smeš nič več takea govoriti, ker vse ponavlja.
Cunjice sem polikala samo prvič. Že pri prvem mi je patronažna rekla, da ni potrebno, če imam sušilec. Je rekla, da naj tisti čas, ko bi hotela likat, raje nove v luft damuser posted image .
Tudi jaz sem malo prehlajena, kiham, pa grlo me boli. Komaj čakam, da bo malo ogrelo in bo izginila megla, pošteno že pogrešam sprehode z vozičkom.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
18.2.2010 9:30:12   
evangelie
No, mi smo s pregleda. Včeraj je pri točno 2 mesecih tehtal 5.100 g in meril 60 cm! Bravo maliuser posted image
Za prehlad je rekla, da zaenkrat ni panike, moram pa biti pozorna, če bi se poslabšalo (nevarnost bronhilitisa). Priporočila mi je spiranje s fiziološko in baby vac, povedala sem ji, da mu dajem tudi obkladke iz žitne vrečke na prsa, pa je rekla, da je to tudi ok. Zdaj pa samo upam, da se mu izboljša...Sem pa seveda prehlad dobila tudi jaz, tako da zdaj sinhrono kihavauser posted image A vi svoje prehlajene user posted image kopate? Jaz ga včeraj in predvčerajšnjim nisem, danes pa ga verjetno bom (običajno ga na 2 dni)
Aja, še to...proti rotavirusu boste cepile? Jaz sem kar naročila cepivo, po moje je ok, sploh ker bo šel v vrtec...Pa vi?
maya2...itak, imajo vgrajen senzor user posted image

Lepo bodite...

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
18.2.2010 9:35:43   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: ROmama

Včeraj sem jo tehtala, je v desetih dneh, odkar smo prišle iz bolnice pridobila tam okorog 380 g, sem kar zadovoljna.

Midva sva ga tehtala v nedeljo, k še ni bil star 2 meseca pa je imel 6040g user posted image ... naju bojo na dijeto dal user posted image user posted image

Začela se je tudi pogovarjat, medna bo taka čvekica kot bratec, ki je že pri letu in pol govoril v stavkih. Pred njim ne smeš nič več takea govoriti, ker vse ponavlja.

ja poznam... naša tko zgrunta vse tud če govoriva v šifrah, zdej se ne moreva niti skregat user posted image .... sva se kar navadila da če je kaj takega na hitro se zmeniva v angleščini, je mala lisička že zgruntala kako  in kaj... no vsaj razume še ne ...

Cunjice sem polikala samo prvič.

enako... imamo sušilca dovolj pregreje user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
18.2.2010 9:40:09   
ROmama
user posted image  ja tudi midva kakšno angleško, zdaj še ne razume, moj brat je tudi to prakticiral, zdaj je pa fant star 8 let, hodi na tečaj angleščine, no na sploh so brihtni ti otroci, pa ne gre več.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
18.2.2010 13:16:08   
ShopGirl
Živjo punce!

Midve sva ravno s preglede pri pediatrinji, sva imeli kontrolo zaradi kašlja, ki še kar ni izginiluser posted image  Na srečo ni na pljučkih slišati nič posebnega, tako da imava še vedno diagnozo zamašen nosek. Kljub temu, pa ne smeva it ven, tko da vozičkanje odpade do nadaljnega... Sem mislila da bom težje prenašala to, da sem skos doma, ampak kar gre. V bistvu mi dan full hitro mine, ker mam veliko dela s Kajo, kadar spi pa probam kaj pojest in pospravit...najbrž vse počnemo približno iste stvari, ane?user posted image  Dan mi popestri kakšen obisk, to je pa približno tut vse... Ma, saj bo boljše, samo da se mi mala pozdravi.

Zanohtice; OMG OMGuser posted image  A še to nas loh doleti po porodu? Bom pozorna na svoje nohte...zaenkrat se mi zdi vse OK. Me pa na desni nogi skos palec neki heca, in morm prou prečekirat da se mi kej ne "dela".
Madona...če te ne doleti mastitis, hemeroidi in še kaj, te pa zanohtica dotolče. No, jst sm najprej staknila mastitis zdej mam pa še notranji hemeroid - za znoret. Naj se me vsaj ta zanohtica izogne.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
18.2.2010 13:21:05   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

Živjo punce!

Midve sva ravno s preglede pri pediatrinji, sva imeli kontrolo zaradi kašlja, ki še kar ni izginiluser posted image  Na srečo ni na pljučkih slišati nič posebnega, tako da imava še vedno diagnozo zamašen nosek. Kljub temu, pa ne smeva it ven, tko da vozičkanje odpade do nadaljnega... Sem mislila da bom težje prenašala to, da sem skos doma, ampak kar gre. V bistvu mi dan full hitro mine, ker mam veliko dela s Kajo, kadar spi pa probam kaj pojest in pospravit...najbrž vse počnemo približno iste stvari, ane?user posted image  Dan mi popestri kakšen obisk, to je pa približno tut vse... Ma, saj bo boljše, samo da se mi mala pozdravi.

Zanohtice; OMG OMGuser posted image  A še to nas loh doleti po porodu? Bom pozorna na svoje nohte...zaenkrat se mi zdi vse OK. Me pa na desni nogi skos palec neki heca, in morm prou prečekirat da se mi kej ne "dela".
Madona...če te ne doleti mastitis, hemeroidi in še kaj, te pa zanohtica dotolče. No, jst sm najprej staknila mastitis zdej mam pa še notranji hemeroid - za znoret. Naj se me vsaj ta zanohtica izogne.

Pri meni je ta desni palec na nogi katastrofalen. Debel, gnojen, tud kri priteče. Res grdo za vidt. ta levi je še dokaj ok, ampak se tud že dela. Pa ful boli. Jaz komaj hodim.
Ja boga Kaja, a še kar kašlja? Pa ni mi jasno zakaj. Sej ji ful nos pucaš, če bi blo zaradi zamašenega noska. HB vsaj na pljučih ni nič slišat. Moja sodelovka je danes rekla, da je imela njena hčerka, ki bo kmal 2 leti stara tud bronhioliotis in je šele pol, ko je bla že zdrava šele prebrala kaj to sploh je, da ni le navaden običen prehlad.
Upam, da ste ostale že pozdravle svoje sončke. Zabasan nos je pa zgleda večni problem zime. Manca je zdrava, ampak nos pa parkrat na dan pucamo, ker se nabere muckov notri.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
18.2.2010 13:23:03   
ShopGirl
Za rotavirus pa ne vem kaj naj, a naj jo dam cepit al ne. Tok je teh cepiv, ki jih otrok dobi vase. Mene je kr mal strah tega. Sam po drugi strani so pa taki revčki če dobijo rotavirus, kr šprica id njih iz vsepovsod.

Že to cepljenje ki ga majo pri 3-eh mesecih, mi je kr zoprno...se bojim kontra indikacij pa kšnih dolgoročnih posledic. Baje cepiva na dolgi rok puščajo tut določene posledice.

< Sporočilo je popravil ShopGirl -- 18.2.2010 13:31:52 >

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
18.2.2010 13:31:07   
ShopGirl
Joj Blondy...kaj naj ti rečem kot, da si res boga. A veš da mam rajš mastitis še enkrat pa tut hemeroide mam rajš, sam da mi nohte pustijo pr miru. Dej si probi z alkoholom pucat, pa mal naj tvoj povpraša v lekarni če bi se dal še kej druzga dobit kar že maš. Mogoče pa obstaja rešitev tvojega nohtkauser posted image

Ja, še kr kašlja. Za popiz... Sorry ker preklinjam, ampak jst tok slabo spim odkar ma zamašen nosek. Ponoči mi od prvega dojenja dalje tko naglas diha, tut če ji grem pucat nosek, ji ga ne morm tko spucat da bi lepo dihala. Sej vmes diha potiho, pol pa naenkrat bolj naglas in tko se to izmenjuje do jutra. Zdej je že mal sitkana zarad vsega skupi, po moje gre tut njej na živce da se ji skos nosek puca, pa da jo ta sluz sili na kašelj. Men ta babyvac nč ven ne potegne, če ji pa z unim na vdih pucam pa full ven potegnem. Ni mi jasnouser posted image  Zgleda narobe delam neki...

No, zaenkrat nima bronhiolitisa. Hvala bogu,... Čeprav sej, tut če bi ga mela, ji ne bi mogla pomagat drugač kot ji že zdej... Je pa res da prehlad ni tko škodljiv kot ta bronhialitis.

Neposredna povezava do sporočila: 1095
18.2.2010 14:24:07   
ROmama
ShopGirl - verjetno si ji ležišče že dvignila, če ne, pa kar daj. Se mi zdi, da lahko nekje do 30 stopinj dvigneš. Ema je imela v bolnici ful na visoko, da je kar naprej dol lezla. Sem jo morala z vseh strani obložit. Ema ima tudi zamašen nosek, ponoči pra smrči, uboga revica. Pred pol urce pa je spet tako zakašljala, kot pri bronhiolitisu, me je kar spreletelo. K sreči imam jutri posvetovalnico, da ji bo malo plučka spet poslušala.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
18.2.2010 14:33:12   
tulpika

blondy tnx za odgovor.

kako ste se znebile tega soora zadaj na jezičku..meni sploh ne rata. kakšna ideja/nasvet?

še nekaj bi vprašala. Tiste, ki samo dojite. Na koliko ur dojite? Se mi zdi da je naš mali stalno prisesan. Prej je bil na eno uro...zdaj ga navajam vsaj na 2. Je kar naporno. Komaj uspem kaj pojesti. Bi mu morala dodajati mleko, da bi dlje zdržal brez hrane? Ponavadi je prisesan cca. 10 minut in potem zapre usta in noče več....včasih zaspi včasih pa samo zadrema.

Kako jih položite v vozičke, ko greste na sprehod? ležijo na boku ali na hrbtu?

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
18.2.2010 14:35:54   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: tulpika

blondy tnx za odgovor.

kako ste se znebile tega soora zadaj na jezičku..meni sploh ne rata. kakšna ideja/nasvet?

Probaj ji na dudo gel dajat. Ker s prstom tako daleč ne moreš. Pa men je pediatrinja rekla naj kar po vsakem obroku in ne samo 3x-4x na dan kot piše v navodilih.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
18.2.2010 14:52:56   
ShopGirl
ROmama, ja sem ji dvignila...mi je tut pediatrinja rekla naj ji dvignem vzglavnik. Se mi zdi da ji res pomaga. Sicer mi zdaj spi na ravni površini, ker mi je zaspala v lupinici in sem jo samo preložila v košaro...bi ji mogla že prej mal dvignit vzglavje, sam sm mela že tok dela dons z njo da sm čist pozabla...

Mogoče se smešno sliši, ampak jst sm čist zmatrana, ker sm jo dons mogla sama peljat k pediatrinji. Ta lupinca je tok težka za prenašat, pa še parkirat sm mogla kr daleč stran od ZD. Pol pa še to oblačenje in slačenje...ufff. Tamala je tok jokala zravn, ker je glih lepo zadremala, jst sm jo pa mogla čist sleč...od mene je pa kr kapljalo tok sm zašvicala.

tulpika, soor je kr zaguljen in lahko dolgo traja, da se ga znebiš. Mislm da ga ma Kaja še vedno, vsaj v četrtek vem da je še mela...dons pa pediatrinja ni nč rekla. Ampak men se zdi da je še vedno prisotenuser posted image  Za bradavice ti je pa že blondy napisala...pred dojenjem si namaži, jst sm si včasih tudi po dojenju. Jst ji dam gel kar na dudo, ker s prstom mi ne pusti da ji kopkam po ustihuser posted image

tulpika, zgleda se tvoj fantek hitro utrudi pri sesanju in mal zadremucka vmes. Probaj ga budit, oz. mu ne dovoli da ti zaspi že po 10-ih min. Žgačkaj g apo podplatkih ali pa mu kaj govori, naglas tleskni z jezikom - karkoli. Pri meni kr učinkuje. Sam ne vednouser posted image  Dojim jo pa čist odvisno od tega kok je budna. Če je budna 3h v kosu jo vmes 2x dojim - 1. ko se zbudi in 2. ko si želim da bi že zaspalauser posted image  cca. po dveh urah. Kr se mi zdi, da buden in aktiven dojenček (ona skos krili z rokcami pa se odriva z nogami, udarja po igračkah...), hitro porabi tisto kar poje in posledično hitreje rata lačen. Na eno uro je kr malo prepogosto, razen če ti res tok mal poje v tistih 10-ih min. Ko je Kaja res lačna kar hlasta in hitro sesa, ko sje pa sam mal lačna in s ebolj crklja pa missica počasi in elegantno pijeuser posted image  Tvoj?

V vozičku leži na hrbtu, ti ga maš itak na očeh in mu nč ne more bit.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
18.2.2010 14:53:11   
terida
Živjo, punce!

Se javim bolj na hitro - mi smo še vedno v Gorici, kjer je moj dostop do interneta zelo omejen, tako da se vam nisem mogla nič oglasit. Enotedenski obisk na Primorskem sem na koncu podaljšala na dva tedna, ker je bilo res krasno tu, smo bili skozi zunaj (edino danes tičimo noter, ker dežuje). Res je bilo prav pomladno, Ljubljana pa je še vedno zasnežena, da me nič ne vleče nazaj...

Naš fant je že tako velik! Zdaj ga oblačim že v številki 62 in 68! 56 smo spravili že zdavnaj, manjših številk pa sploh nismo rabili. Komaj čakam naslednjo posvetovalnico, da ga spet malo zmerimo in stehtamo, ker me prav zanima koliko je zrasel.

Grozno tole o bronhiolitisu. Sem zdaj že tudi sama vsa prestrašena, ker imam dvoletno hčerko, ki sem jo mislila drug teden spet peljat v varstvo (ga tako pogreša!), zdaj pa se bojim, da bi ga dobila in prinesla domov še Primožu. Sem gledala po TV danes, da priporočajo, da vzameš otroke z vrtca, če imaš doma dojenčka starega samo nekaj mesecev... Res ne vem kaj naredit, bom malo poklicala varuško, da vidim kakšnega zdravja so otroci tam.

Jaz sem proti rotavirusu cepila hčerko in bom tudi sina. Predvsem zato, ker računam na vrtec, kjer je verjetnost, da ga stakne, res velika.

Tole o zanohtnicah je pa res grozno. Glede na to, da vas je veliko s tem problemom, je mogoče res povezano s porodom user posted image Sem ravno prej vprašala taščo in je rekla, da je tudi ona to imela potem, ko je rodila mojega moža.

Zamašenega nosu pa smo se mi končno rešili! In to tako pri Primožu kot pri Eriki, tako da sem res vesela. Je bil Primož tak revež, sem mu morala nosek pucat sredi noči. Se je vsakič tako drl, kot bi ga iz kože dajala... Že zdaj se upira z vsemi štirimi, da ga komaj zrihtam. Ne vem kako bo, ko bo malo zrasel.

Sicer pa čestitke vsem, ki vam user posted image spijo čez noč! Primož bo imel kmalu tri mesece, pa še vedno je na tri ure. A ne bi morali zdaj že malo zmanjšati število obrokov? Naš jih ima vsak dan sigurno osem... Pa se mi ne zdi, da premalo poje. Jaz ga vsakič dojim samo na eni strani. Če ga dam še na drugo, mi ne poje več kaj dosti, ker izgleda, da dobi dovolj na prvi. Ampak je potem seveda čez tri ure spet lačen. No, saj čez dan itak jedo na tri ure, a da bi vsaj čez noč malo potegnil...

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Očarljiva imena za deklice s francoskim pr...
To je izbor 28 najlepših imen v Franciji - nekatera ste zagotovo že slišali, druga so precej posebna, ampak zvenijo pa z...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?