|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
13.2.2010 9:39:54   
d4rj4.84
Ojla, vidim da vas veliko uporablja baby vac. Kaj tudi ve opazite na šmrkeljčku kakšno pikico krvi? Jst sm opazila ene parkrat. Mislite da je to kaj narobe???
Ja tudi moj je živčen preden zaspi. Včasih začne kar iz samega miru cvilit, potem se pa še pol ure namešča.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
13.2.2010 10:26:17   
ROmama
Ubogi Matevžek, kaj moraš vse prestat, verjamem da Ninča tebe bolj boli, jaz sem v bolnici cel čas jokala. Sama sreča, da se user posted image  potem ko so veliki ne spomnijo tega mučenja.
Vsem bolančkom želim čim hitrejše okrevanje. Moja Ema ne kašlja kaj preveč, sem jo pa včeraj samo zbrisala z mokro krpo, pa je že imela bolj zabasan nosek danes zjutraj. Ali pa se mi samo zdi tako.
Če ima kri v nosku, se je lahko poškodovala sluznica, v bolnici, ko so moji čistili nosek in se je pojavila kri, so potem nehali čistiti.
Bo treba en ples za lepo vreme, kaj pravite punce?user posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
13.2.2010 10:27:56   
ShopGirl
araz jaz tudi slabo spim odkar ima zamašen nosek in težko diha. Ja, kašljanje je po moje posledica zamašenega noska, ker je pediatrinja rekla da ma samo nosek zamašen nič drugega. Kašelj je pa tak da te kar stisne... Tko jst kašljam kadar sem fejst prehlajena in "izkašljujem"... Se mi zdi da se revca sploh ne more odkašljat ko ma napad kašlja. Pol se ji pa še ta sluz zabaše...

Jst sm opazla mal krvi tut kadar ji z aspiratorjem na vdih pucam nosek. Jst to pripisujem počeni žilici al pa mal nadraženi koži v nosku, ker se skos puca.
Je pa res, da mamo tut suh zrak zdej pozimi in že sama pri sebi opažam mal krvav izcedek iz nosu. Prej tega nikol nism mela...

maya, Kaja je tako nemirna kot opisuješ le takrat, ko je že fejst utrujena in ne more zaspat od razdraženosti. Mal opazuj kok časa je že buden in boš takoj vedla al je razdražen ker je zaspan al ga pa mogoče kaj boli. Tut kašelj jih draži... Pa če so prehlajeni se tut slabo počutijo, tko kot mi kadar smo prehlajeni - loh jih glavica boli, nogice...rokce...pa ne znajo povedat drugač kot da jokajo.

Miška je danes stara 2 meseca...user posted image  Še vedno spančka, ob 8h se je samo zbudila za dojit in noska spucat...mal sm jo še pocrkljala in ona pančka dalje. Oči ji pa družbo delauser posted image  Jst sm bla pa pridna, šla v trgovino in naredila tiramisu...njamiiii... Upam da dedi in babi čimveč pojesta ker drugač se bom kr razpočla, tok bom pojedlauser posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
13.2.2010 10:58:11   
araz
Shopgirl vse najboljše Kaji za 2 meseca.
O, jest bi tud tiramisu.

Danes je pa tko lepo zunaj, da sem že zmenjena za varstvo in grem mal na sneguser posted image . Moram si mal energije pridobit, da bom potem lažje prenašala vse tegobe.

Punce in biserčki uživajte.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
13.2.2010 11:09:28   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

maya, Kaja je tako nemirna kot opisuješ le takrat, ko je že fejst utrujena in ne more zaspat od razdraženosti.

ja saj vem da je zato, ker je bila hčerka ista, ampak sem mislila da so samo naši otroci tko naštimani user posted image user posted image

pa vse najboljše Kaji za drugo 'obmesečnico' user posted image

Meni se zdi da tako hitro mineva, še hitreje kot prvič user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
13.2.2010 11:32:51   
ROmama
Jaz sem šla tudi za 45 minut na sprehod, da sem se malo nadihala svežega zraka.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
13.2.2010 12:44:15   
araz
No mi smo pa prišli iz sprehoda. Tud Zoja je šla mal na sveži zrak. Glede na to, da je res toplo zunaj in da je sonček sem jo kar malo peljala na sprehod. In zdej je ful zadovoljna v ležalniku in posluša muziko.
Zdej jo pa še nafutram potem pa grem še na mal bolj daljši sprehod na bližnji hrib.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
13.2.2010 13:12:18   
Momtobe
Ojoj Ninča meni bi se utrgalo :( ... jaz jokam že ko ma krče user posted image . Pa jezna sem bila že ko ga je pediatrinja malo bolj po mizi premetavala user posted image - sem si misnla: alo, jaz tako pazim, ti mi ga pa tako grdo premetavaš ...

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
13.2.2010 13:53:53   
ShopGirl
Uh jst bi šla tut ven, sam dokler kašlja bomo kar noter. Se bojim pljučnice ipd.
araz si že šla z bigfootkami mal posmučkat? Pa hvala za čestitke za Kajouser posted image

Obiski so že mimo, so bolj malo pojedli, upam da bo oči "navalil" na tiramisu kasnejeuser posted image  Kaja je dobila tok lepo darilo...jeans oblekico za spomladi pa en full lušten kompletek. Vse od Chicco (me kr srce boli, ko pomislm kakšne cene majo, pa kok mal časa bo to loh nosilauser posted image ). Ampak dobro, saj zato pa so dedki in babice - da razvajajo ane?user posted image

Romama, bravo za solo sprehod...paše ane? Jst bi tut šla... Sam zdej se pa že mene neki loteva, čutim grlouser posted image  Nalezla sm se od dojenčkauser posted image

Papa punce, lep vikend vam želim!!!

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
13.2.2010 13:55:33   
ShopGirl
maya, sam je kr lažje ko zveš da so "tuji" tut taki biseri kot tvoji, ane?user posted image
to majo neke interne fore, tile naši dojenčkiuser posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
13.2.2010 17:23:26   
tintara
Uf, te dva dni ni na netu, pa se že ne znajdem. Sem komaj našla prijavi se.

No, Romama, mi imamo enako diagnozo kot vi (no zaenkrat brez pljučnice), torej bronhiolitis. Je že v četrtek bolj spal, pa ta velika sta bila prehlajena (takrat že boljša), pa potem zvečer precej jokal in sem ga  v petek peljala k zdravniku. je rekla, da sliši en konc bronhiolitisa (upam, da to pomeni, da ni prehudo). Je pa merila saturacijo in je bila 99%, tako da sva ostala doma in dobila za nagrado merjenje saturacije 2x dnevno. Se pa kar dobro drži, v petek popoldne je imel 98%, danes okoli 11h pa celo 100%. Tako da sva ostala doma, kaj drugega kot čiščenje noskov in čakanje na boljkše čase pa menda itak ne obstaja.

Včeraj sta še ta velika oba hkrati začela tožit (ponoči) da ju boli ušesek in smo obema nalepili česen zadaj in sta bila danes OK. V glavnem pestro.

In ja, tudi pri nas ni rezervacije in jo bom imela doma. Če bi lahko bi tudi ta velikega imela, sam je že v šoli. Baje da se pljuča po bronhiloitisu celijo 6 tednov in vmes naj ne bi zbolel. Tako da vsaj do 15 marca je ne mislim dat v vrtec, pa me prav briga za denar (tudi mi dosti palčujemo - čez 200 evrov). NAjbrž bo šla šele z aprilom. Sem ap slišala, da je ogromno zdaj teh respiratornih virusov in vsega, ter da tudi že preusmerjajo iz LJ v druge bolnice in dabo treba izpeljevati kriuzni načrt, ki so ga imeli pripravljenega za primer gripe.

Ajde, naši ta srednja je dam prišla, ji grem pomagat se slečt ib mokre cunje na radiator zložit.

Držite pesti za VAneta prosim, da bi le ostala doma. ČAu, T

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
13.2.2010 18:57:49   
blondy_81
tintara kakšni pa so znaki bronhiolitisa? Jst za to prvič slišim.Mi je Shopgirl dva dni nazaj omenila, pa nikol še nisem slišala za to.

Mi imamo tud ves čas zabasan nos. Je Manca že ful huda k ji ga skos neki štofnarim. Prav histerično tuli. Ampak to je suh zrak. Tud jaz imam vsako jutro vse zabasano in prisušeno. Kri mi pa itak skos teče iz nosa. Ampak to samo pozimi. Drugač je pa ful zdrava.

Včer smo prišli z morja in je ful uživala v bazenu. Je mahala z nogicami in rokicami. Ona bi že kar plavala.
Dons je pa sitna. Jutr je mlaj in jo po moje daje. Zdele hvala bogu spi. Pa po moje je do morja še zmatrana, ker je čez dan ful mal spala in more notri prinest vse.
V ponedeljek pa dobimo prvo pikico. Upam, da bo zdrava, da jo bodo lahko cepili. Drugač pa ful sili v sedeči položaj. Iz ležečega položaja se dviguje in hoče sedet. Sploh noče ležat.Pa če vidi TV se ful zabulji vanj in se jezi,če ji preprečiš da gleda.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
13.2.2010 20:59:56   
malažabica
blondy a ti že hodiš na bazen z ta malo?

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
13.2.2010 21:02:33   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: malažabica

blondy a ti že hodiš na bazen z ta malo?

smo bli v hotelu in smo jo malo namočili v bazen in je ful uživala.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
13.2.2010 21:12:20   
ROmama
Ubogi Vane, še ti dobil bronhiolitis, res mu ne moreš pomagati drugače, kot da mu čistiš nosek, saturacijo imate v redu, moja jo je imela pod 92, zato je bila na kisiku. Bom stiskala pesti, da vam bo šlo na bolje.
Naš tavečji bo verjetno kar hodil v vrtec. Tudi mi imamo čez 200 €. Je zelo zahteven in želi vsako stvar delati z mano. Npr. ko riše, se me mora tiščat. Sploh se ne zna igrati sam.
Danes popoldne smo bili brez atija in smo zvečer vsi trije jokali. Emo sem dojila, on je pa začel plezat po meni. Ker se mu ne posvečam dovolj, začne metat igračke, pa pljuvat,... Pa sva zmenjena, da ko Ema spi, se igram z njim, ko pa je pri meni, se mora igrat sam. So mi živci popustili in sem ga udarila. Potem, ko smo šli spat, mi je rekel, mama zakaj si me udarila, se mi kar srce trga. Izgleda da me malo depresija daje,...
Spomladi bo že bolje, ko bomo šli lahko ven, da se bo zletal, pa jaz tudi.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
13.2.2010 21:45:32   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

maya, sam je kr lažje ko zveš da so "tuji" tut taki biseri kot tvoji, ane?user posted image

user posted image user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
13.2.2010 22:14:11   
maya2
http://www.zzv-ce.si/unlimitpages.asp?id=290 evo tole sem našla..... jaz sem čedalje bolj razkurjena zaradi 'tratmana', ki sem ga bila deležna v ambulanti user posted image user posted image , sploh ko vidim da zadeva le ni tako nedolžna, upam da bo vse ok...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pikepoke za vse 'bolančke'

Romama: user posted image vem kako to izgleda...mi smo tudi precej sami zadnje čase, pa se vse dogovorimo, pa vseeno preizkuša, mala zahteva pozornost, pa da delam z njo (tudi če sama sestavlja, samo da sem zraven)... moram pa reči da se je zadeva vsaj malo izbojšala, je zdaj moja 'pomočnica' ... ampak še vedno se zataknemo vedno ko Tomaž zaspi cvili ali je glasna ali leta okrog njega da ga zbudi, pa čeprav ji razlagam da ko Tomaž spi me ima le zase.... upam da bo boljše ko bo lepše vreme in bomo lahko šli več ven....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
14.2.2010 12:06:27   
ROmama
Maya2 - sem na vzgoji danes prebrala, s kakšnimi težavami se ubadate. Upam, da se bodo naši taveliki navadili na spremembo. Verjetno se moramo tudi mame navadit na nov način dela z večjimi.
tINTARA - jo moram tudi jaz 6 tednov bolj pazit, da nebi ponovno zbolela. Zdranica mi je rekla, da se lahko ponovno okužijo z istim virusom, vendar ne zbolijo v tako hudi obliki kot prej. Upam, da to drži.
Kakšno zatišje je tu gor, upam, da ne zaradi bolančkov.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
14.2.2010 16:21:44   
tintara
Evo, smo bili danes tudi že na merjenju. Bi mogli že dopoldne, pa je bila ekipa na terenu, tako da sva šla šele zdaj. In je bila spet 100ka. No, saj danes pa res nisem več pričakovala zapletov, ker je bil dopoldne lepo kar tri ure v kosu pokonci in to precej dobre volje - prejšnje dni je skoraj cel dan prespal. No, sva se domenila z zdravnikom, da nima smisla še enkrat hodit, če bo nespremenjen, če bi se poslabšalo in ne bi bila ziher, potem bom pa že še šla. Samo mislim, da smo ven iz ta hudega. Kašlja sicer še, občasno kar zajoka zraven, ker ga zaboli, smrka pa skoraj ne več. Količina smrklja se je vsaj prepolovilauser posted image . No, vročino smo pa zjutrj še kar imeli, 37,7, prej se mi je na otip zdel normalen, sam ni bilo časa merit, sva hit letela merit (in komaj ujela ekipo, ki je spet nekam letela). Bova merila še zvečer.

Blondy: znaki bronhiolitisa: hm, v bistvu gre za prehlad, ki je šel na pljuča. Kolkor jaz vem, se ga ne da spoznati brez poslušanja pljuč. Če ta piskajo in pokajo (nad pljuči se mi zdi da rečejo), potem je to to. Ne vem, morda bi Romama vedela bolje opisat. V glavnem, dokler dojenček samo smrka, ni nobene panike, ko začne kašljat je huje. Pa še ni nujno, da gre za bronhiolitis. V bistvu, če malo razmislim, važno je samo kakšno saturacijo ima. Če je ta zadostna (ponavadi nad 94, čeprav tudi 92 je včasih meja), potem itak zadevo prebolevaš doma. Znaki slabe sturacije so pa: hitro dihanje, meni so rekli, če ima nad 50 vdihov na minuto (brez vročine, ta namreč tudi zviše dihanje), sunkovito dihanje s trebuhom (dojenčki itak dihajo s trebuhom, samo ne tako sunkovito) in ugrezanje v predelu nad ključnico. No, k sreči tega nismo doživeli (pri VAnetu, ker pri Gašperju smo - samo takrat naj bi imel napad astme).
Nič bat, jaz nisem neki paničar za odhode k zdravniku, pa sem čisto lepo vedela, da ga moram peljati. Je bil čist preveč zaspan in premalo je jedel zase. No, sa j to nama tudi še ne gre najbolje, sam plenice so mokre, tako da baje ni panike.

Sem pa jaz ugotovila (isto kot ti, Romama), da skoraj nimam mleka. no, na levi dojki je bil kar problem, ker sem mu hotela olajšat zadevo in ga bolj pristavljala na desno (kjer je vedno bilo več mleka). Ker je toliko manj jedel, so se dojke prilagodile in pač manj proizvajajo. Ker sem se spomnila nate, Romama, sem ukrepala in šla danes ponoči si sčrpat in iz leve (sicer po dojenju, ampak vseeno) dobim ven samo 10 ml. sem se odločila, da ga zdaj, dokler bo še bolj slabo jedel, dajem izključno na desno, iz leve si pa po vsakem dojenju izbrizgam. No, zdaj je že malo bolje. Sem načrpala že enkrat 60 in zdaj 45 ml. Sam to še ni dovolj, da bi se zdrav otrok najdel.

Maya; verjamem, da ti je neumno, da so te tako obravnavali. Če je pljuča vseeno poslušal, mu zaupaj, no, vsaj mislim, ti veš po govoricah kako dober je. Pa ja, zagotovo bi videla, če bi bil Tomaž slabši. Ne skrbi, s Tomažem je vse v redu. Veš tudi pri nas je en podoben, sva prišla nanj v petek popoldne. saturacija je bila v redu, pa sme vprašala če ga bo poslušal (ker je pač zdravnica zjutraj rekla, da ga bo). Pa pravi, saj nimam primerjave, da bi vedel ali se boljša ali slabša. No, pa ga je potem vseeno poslušal in še enkrat potrdil diagnozo. Potem se mu pa ni zdelo vredno, da bi hodila 2x dnevno na kontrolo: je rekel, pa saj ga vidite, da čisto lepo diha... No, jaz takrat še nisem bila dovolj sigurna vase (in v Vaneta), zdaj sem bolj. Ker sva pa že imela naročilo od prve zdravnice, je pa rekel, no pa hodita. Pa sem nekaj jamrala prijateljici zdravnici (dela sicer drugje, sam jih vse pozna) in je rekla, da ta dzravnik včasih izpade total aroganten, sam da v resnici ima pa baje ful nos za resnost težav. Ne vem, mene je malo potolažila. Zdaj sva bila 2x pri njem (enkrat prej z Gašperjem) in vem, da bi ga Gašperjev zdravnik poslal v bolnico, on ga pa ni. In res je dečko po enem Voltarenu, ki mu ga je zbasal v ritko, po 15 minutak prišel nasmejan v ordinacijo in čisto ta prav. Takrat sem mu bila hvaležna, da ni paničaril. Aja, Maya, pa da ne boš mislila, da zdaj opravičujem ravnanje tvojega zdravnika, še vedno mislim, da je  naredil narobe.

Ojoj, danes sem pa dolga in precej z zdravniki obarvanauser posted image

OK, še nekaj, pol pa neham. Romama: verjamem, da je ta starejši naporen. Koliko je pa star? Pri nas je najbolje, če sta doma oba. Potem se igrata skuapj in je super (razen občasnih prepirov in skokov v lase). Če sva sami z NAdjo (3 leta) mi pa pomaga pri previjanju, nekaj se sama zaigra. Ko dojim, ji rečem, naj prinese kako pravljico ali knjigico in jo gledava, in pa ja, precej smo zunaj. Kako bi brez tega, pa ne vem. Takrat Vane spi, pa se midve skupaj. Sicer mi popmaga še pri kuhi (tako fajn sčisti papriko in kumare, da lahko kamot to njej prepistim). V glavnem, držim pesti, da ta velik ne bo prinesel še kaj domov. Itak jih pa čisto izolirat ne moreš (ne ta velikih, ne ta malih). Saj pri nas kamot dobimo domov od šolarja, tako da nismo nič na boljšem. Ma ne vem, zaenkrat mi je lažje imet zdrave otroke ves čas doma, kot pa potem bolne en teden cajtat, prej pa imet nekaj časa mit dopoldne.

O, me prav zanima, če se bo katera pretolkla slkozi moje litanije.

Ninča: zate in za Matevža držim posebne pesti. Še vedno sta mi bližja, kot bi bila sicer. Res upam, da se čim prej znebite vrečke in da zaživite normalno življenje. In ja, super mama si, ne pozabi tega. In Matevž je super dečko.

Dovolj od mene, T

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
14.2.2010 16:28:55   
tintara
Ha, ha, Maya, zdaj sem pa prebrala tvoj link in se kar mal nasmejala. Zdaj vem, zakaj je VAne zbolel, ker živimo v prentrpanem stanovanju. Ja, saj je res, še zluftat ne moreš konkretno. Povsod se najde kak otrok (prehlajen ali neprehlajen). Torej, mi ustrezamo definiciji bolj ogroženih otrok (da ne govorim o nedonošenosti).

Lp, T

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
14.2.2010 16:42:08   
Tasmanskivrag
Ahoj, evo mene po enem tednu preživetim na Infekcijski kliniki, doma. Z Davidom sva bila hospitalizirana zaradi BRONHIOLITISA. Še prejšnjo soboto sem brala post od Romame in si rekla, da si samo tega ne želim. Evo, zvečer se je še podojil, potem pa celo noč nič in še cel dan nič, hrkal z noskom, pokašljeval. In smo šli na Metelkovo in od tam takoj na Infekcijsko. So rekli, da ga bodo samo malo spremljali in da bova lahko šla kmalu domov. Ta kmalu se je zavlekel v cel teden. 3-5 dan se šele dobro vidi ali stanje napreduje ali nazaduje. In naš je bil 4. dan tak revček, sem tako jokala zraven, da so takoj trije zdravniki prišli, dobil je infuzijo, ker seveda ni nič jedel in pristal na kisiku. Ampak danes smo bili super tudi čez noč s kisikom in smo lahko odšli domov. Mi je tako čudno doma, kot da sem bila na enomesečnem dopustu, tako se mi je vleklo v bolnici.
Čuvajte svoje sončke in raje prej k zdravniku (čeprav si boste mislile, da ste panične mame) kot kasneje. Zdej pa grem cunje dat prat, ker jih moj ni hotel, da ne bi kaj zabarval.... Si pišemo!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
14.2.2010 17:46:10   
araz
Joj punce zdej ste me pa čist prestrašile z tem  bronhiolitisom. Moja ima sicer samo nos zamašen, ampak me je vseeno strah, da kaj takega ne stakne.

Vsem user posted image , ki so bolni želim čimprejšnje okrevanje. Za mamice pa en kup user posted image , da bi bile močne. Bog ve kaj nas še vse čaka.

(odgovor članu Tasmanskivrag)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
14.2.2010 22:04:44   
Anuš
Ej, čao! Remember me? Sem si vzela extra cajt za decemberske mamiceuser posted image

Še moj pogled na ravnanje z zamašenim nosom. V manj kot tednu dni skor ni več nič. Fiziološko raztopino skuham in mora bit obvezno topla, pol nič ne joka. Še smeje se. Mrzla je pa kar šok. In kosmič vate potem zalijem s fiziološko. Tetra plenica okrog glavce, da ni vse mokro, potem ji pa s prepojeno vato zalivam obe nosnici hkrati. Da vdihne fiziološko. In te je res kar precej. Več kot v Nivejini ampulci. Dostikrat potem ven pihne smrkelj in ga samo obrišem z vato. Al pa še mal s kakšno vatko zrolano povrtam in ven povlečem. To ji naredim ob vsakem previjanju. Pa ponoči, če težko diha. Drugače pa jo dam spat v košaro od Peg Peregota. Imam Naveto in ji spodaj odprem samo tačke pri glavi. Tako ima dvignjeno glavico in ji smrkelj ne leze v grlo. Kar po moje privede še do kašlja in kakšnih bronhitisov. Ta velki dam pa pod jogi debelo blazino s kavča in ima celo zimo dvignjeno. Tudi, če je zdrava. Zaenkrat pomaga, sploh kadar ima zamašen nos. Hitro mine.

Kadar je prisoten še kašelj, skuham kamilice in dojim pod brisačo. 10 minut sva spodaj. Fajn pa je, če so kamilice nižje od dojenčka, da vdihuje tople hlape. Pri meni je tako, da je na mizi previsoko in že tuhtam, kako bom dala na kakšen stol zraven pod brisačo. No, sej verjetno tudi z mize dobi kakšno blagodejno pošiljkouser posted image

Aja, Taja je fejst punca. Bolj radovedna. Dost nezahtevna. V petek je bila pokonci od 8 zjutraj do 21.30. Nič tečka. Še v vozičku ni spala. Kar opazuje in opazuje. Mal sem imela probleme ta teden zaradi snega. Z avtom nimam kje parkirat, ko ta velko peljem v vrtec in sem gonila tisto zasneženo sredo po nespluženih pločnikih. Itak, da daleč okrog ni bilo nobenih stopinj, kaj šele sledi od vozičkauser posted image . Musklfiber v rokah naslednji dan je bil neizbežen, saj se je vožnja po celcu popoldne ponovilauser posted image

Sex? Sva do zdej že 1xuser posted image , pa ni blo prehudo. Se mi zdi, da sem po vsakem porodu spet Virginijauser posted image user posted image user posted image . Sam brez lubrikanta pa ni šans...

Tole je zelo verjetno vse skupaj malo zmedeno napisano, pa se mi res ne da jit pregledat. Grem mal spat. Upam, da naslednjič ne pridem, ko bo naslednjih 40 strani dodanihuser posted image . Morte razumet, da sem cel dan bolj ali manj sama za 2 otroka in še psa in še maila nimam cajta niti približno brat. Ko pa mam, pa hitro gor skočim, zdej sem kar uletela nekamuser posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
14.2.2010 22:47:19   
ShopGirl
tintara, držim pesti za Vaneta da se hitro pozdravi!!!! Si mi pa dala mislit glede bronhiolitisa... si napisala da je imel Vane 99% saturacijo...tok je mela tut Kaja, pa ni pediatrinja nič rekla da bi blo kej narobe user posted image  Ji je pa poslušala pljučka in rekla da se nič "slabega" ne sliši. Jst sm brala da so znaki bronhiolitisa, med drugim, pomodrele ustniceuser posted image

tasmanskivrag, sem vesela za vas da ste spet doma... joj res si ne želim it na infekcijsko, ampak po drugi strani pa rajš na infekcijsko kot pa da se še poslabša!!

Midve zaenkrat nimava diagnoze bronhiolitis, sam sva po moje kr blizu... Najina diagnoza je zamašen nosek in posledično od tega kašlja. Full me skrbi, jutr kličem pediatrinjo (tko sva zmenjeni). Kajin kašelj je...kaj pa vem, še vedno isto grozen za slišat, ampak ni pa pogost...malokrat zakašlja. Je pa neki druzga kar me skrbi: full mi spi! Ko je budna je sicer vesela, živahna... Ampak to ni normalno... Zbudi se samo za jest, je budna urco ali dve in se igra v ležalniku, gruli, žvrgoli...in potem spet spi. Poslušala sm njeno dihanje v trdnem spancu in je popolnoma mirno...bolj plitvo. Nč se ne sliši da bi mela poln nosek al pa da bi se matrala z dihanjem.

Ne vem...joj upam da bo vse OK.

Uff jst upam da kmal mine...

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
15.2.2010 7:49:20   
tintara
Uf, zdaj je pa tu že noro, vsi z isto diagnozo!
Ne Shopgirl, če je živahna eno ali dve uri in če normalno je, potem nio panike. Pri nas je v četrtek bil že bolj čuden in je precej spal, živahen je bil ponoči in se še smejal, nato čez dan pa nič več. No, ko sme se odločila, da je treba preverit, je bil pa spet bolj buden, tako da sva preložila obisk na naslednji dan. Nato pa v petek in soboto skoraj ni bilo glasu od njega. Toliko, da je povedal da je lačen, pa še to sme mu jaz potem skušala večkrat dat, včeraj je bil pa že ta prav in pokonci večino dneva (spal je ene dve ali pa tri ure čez dan).
Poglej, sam bronhiolitis ni indikacija za sprejem v bolnico, temveč je to predvsem slaba saturacija (pod 94!) in dehidriranost, če se pojavi. Mi smo imeli srečo, ne vem, morda se je razvil v milejši obliki, ne vem kako gre to. V glavnem, ker je bila saturacija skoz nad 98, smo ostali doma.
In če je poslušala pljuča ter ni slišala nič slabega, pomeni, da bronhiolitisa nima (oz ga takrat ni imela). Ampak glede na to kako jo opisuješ, ga tudi zdaj nima. Štej ji vdihe, če diha mirno, bodi brez skrbi. Meni so rekli za mejo 50, pa jih je občasno imel 50, samo vedno pri 38 vročine. Čez ni šel, vročina nekaj doda, tako da mu je nisem šla zbijat samo zaradi štetja. Vročina zagotovo nekaj poviša, tako da bi imel sicer pod 50. In res je bila saturacija vedno super.
Tasmanskivrag, tudi mene so opozorili, da je tretji oz četrti dan najhujši. No, sam pri nas je bil to očitno že petek, ko smo komaj diagnozo dobili. Očitno je bil potek res bolj blag, k sreči.
Punce uživajte, brezveze se naprej sekirat. Če pa pride, boste pa zagotovo pravi čas odlše k zdravniku, nič bat in tudi če je treba v bolnico se preživi, samo lušno pa res ni. Pa važno da jim pomagajo, kajne.

Imejte se, T

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?