Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 14:13:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: katy83 Kje pa so ostale punce? Cojka, Marjanaj, Kepica, aglaia, Chi_pita? Ok, no, za ljubljančanke vem, da so bolj čvekaste na njihovem forumu. Pridi se ti!! Vec nas je, bolj je veselo!! Saj je vseeno, ce si iz MB. Jaz sem tudi priseljena Stajerka (no, Prlecka) v LJ pa me se nobena ni nagnala Mene pa nic ne zanima, ce ima otrok ze zdaj 2 kg. Potem to pomeni, da jih bo imela do konca aprila 10 ali pa da bom prej rodila. Ali to nima nobene veze? Ker potem bi se res sekirala. Tako, kot je Katy rekla. Getreal, hudo kaksna dozivetja! Pa se to ponoci. Glavno, da si ok pa da si vse za faks naredila. Vse ostale pa samo na hitro pozdravim. Nimam vec casa komentirati. Lepo bodite.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 14:15:20
|
|
|
|
Wannabemommy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Getreal wannabemommy lep vozek!!! oblekice- punce moram se pohvalit, da sem kar pršla k sebi, vsaj kar se oblekic tiče sem se lepo vsedla dol, pa vse posortirala po velikosti, tko da sm nardila nek generalni pregled, kok mamo česa, pa kaj nam manjka.. dokupla sem še par teh spodnjih bodijev...v glavnem mislim, da za začetek smo pripravljeni! Med drugim sem kupila tudi že kompletek za domov, ker sem se naravnost zaljubila vanj bom poslikala kombinacijo pa boste povedale kaj se vem zdi, če bo lepa naša punca v glavnem na kožo bomo dali tak bledo roza bombažen body, čez pa tak bel pajacek iz preštikanega debelega bombaža (tko na karo preštikan) in z takimi bež motivi, čez to pa še tako v istem stilu jopico na dvojno zapenjanje, pa bledo roza copatke in bledo roza kapico...ful zgleda luškano sem res vesela...vam bom pokazala joj že tipkam same neumnosti Hvala se meni tud dopade, pa še ugoden je Tvoja pupika pa bo ziher tak lepa kot si ti, pol pa še jo tak lepo oblečeš te pa je tak prava princeska
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 14:16:11
|
|
|
|
babyloverka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Izabela_07 Pa tole z dopustom in bolniško... mogoče pa ti hoče samo dobro, saj boš če greš njaprej na dopust imela višjo porodniško? In če ne boš komisijko na bolniški ni nobene panike, gresta lahko komot takrat na dopust - vsaj jaz bi šla. vplivalo ne bo na prodniško ker sem itak že poslala papirje na upravo da mi jih izpolnijo, torej se vpiše plača od lanskega do letošnjega januarja. če nisem komisijsko na bolniški, sem pa preko firme, ki mi pa tudi lahko pošlje kontrolo, ne? jaz se firmine kontrole bolj bojim kot komisijske.
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 14:50:04
|
|
|
|
amelie
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia Mene pa nic ne zanima, ce ima otrok ze zdaj 2 kg. Mene zanima predvsem zaradi diabetesa, ker sem že prej sumila, da ga imam. Čeprav še vedno upam, da sem se motila ... Mi je slabo že samo ko pomislim, da bom morala tisto cukrano vodo pit na prazen želodec
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 15:14:51
|
|
|
|
dacy
|
To cukrano vodo so meni lih danes dali v bolnici spet za pit in pol sem morala davat kri cez eno uro , to je blo ob 8:00 , pa potem spet ob 11:00, pa ob 12:00 , pa zdaj ob 15:00 , pa potem ima se dvakrat , ob 18:00 in ob 21:00 ... No pa dobila sem se drugo injekcijo za razvoj pljuck , da bo moj otrok hitreje zacel sam dihat Pritisk se mi je danes ze kar umiril ampak predvidevam da zato, ker sem zdaj pac na tabletah za zbijanje pritiska ... Kdaj bom lahko sla domov pa se nobeden nic ne pove ... Dali so me se na preiskave za ledvice in jetra in pojma nimam kaj se ampak verjetno bodo ti izvidi sele jutri ... ce bo vse ok mi bodo pa mogoce jutri rekli da lahko grem domov (upam da ja) Zdaj pa sem prisla malo vas prekontrolirat ... cez 45 minutk pa so itak ze obiski v bolnici tak da pol pa kakav pauza ... kave pa ne smem pit
Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 15:16:14
|
|
|
|
photo
|
amelie: če ti ugotovijo povišan cukr, je najmanjši problem tistih 100g raztopljene glukoze. Sledi ti namreč 6x na dan prehranjevanje po točno določeni količini / tehtanje hrane/ in merjenje ketonov v urini, ali če je cukr zelo povišan še merjenje cukra 3x/dan po ta velikih obrokih. . . Privoščim ti, da bo vse OK in imaš normalen cukr.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 16:00:48
|
|
|
|
Anonimen
|
No mi smo imela danes pregled, prvič mi ni delal Uz, sem bila kar žalostna, sem pa dobila tud injekcijo. Naslednji pregled imam 16.2., stanje kg je pa +7. Nataša hvala za info glede Ikee. Zdej moram samo še mojga prepričat, da greva zapravljat. aprilski hrošček madonca vi imate pa res velikana nincy29 super za 3d in za selitev
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.1.2010 16:21:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 16:29:44
|
|
|
|
gilda77
|
Pozdravljene ! Jaz sem lih kar iz pregleda.Vse je o.k.,samo moja kri je slaba in mi je dal recept za ene tablete.Sladkorne hvalabogu nimam,matrnični vrat je lepo zaprt,tako,da vse štima . Naslednjič pa bomo imeli ultrazvok-komaj čakam. Naslednji pregled : 12.2.,kg vse skupaj +8,5kg. wannabemommy: zelo lep vozek in res poceni,si to dobila. ...za vse,ki imate kakšne težave.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 17:26:22
|
|
|
|
ela24
|
Pozdravljene! Danes pa smo končali z materinsko šolo Ampak do danes nisem imela nekih pretiranih strahov glede poroda, zdaj pa me kar malo panika.. Da traja prva porodna faza do 12 ur ! Le kako to v hudih mukah zdržiš še predn sploh začneš pritiskat, če še sploh imaš moč za to? Me pa spet ful boli v medenici in dol tišči tako da komaj hodim in sm odkar sm prišla iz materinske bolj v ležečem položaju. Chi pita, vidim da ste vi tudi pridni kar se tiče opremljanja. Mi smo tudi kar pridni, edino to še ne vem kje bomo dinarčke dobli za vse Če pa se mi zdi da je vse dražje kot najprej pričakuješ. Pa še te čakalne dobe.. V rutarju so nama rekli za sedežno 8 tednov. Pa kje naj tako dolgo čakam? Še veste kje na štajerskem imajo večjo ponudbo sedežn? Danes pa je moj dragi začel delat kuhinjo, jaz pa že komaj čakam da bi bila končana. Kje je še to
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 17:28:29
|
|
|
|
ela24
|
Še glede teže da ne pozabim. Naš je imel pri 27tednov in 4 dni, med 900 in 1000 gramov. A ni to malo, malo? Se mi zdi, da so vaše števillke enormno večje...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 17:42:49
|
|
|
|
photo
|
Moja punčka 27 3/7 = 1087g. In ko ti na koncu UZ pokaže tisti grafek s krivuljo, je čisto lepo notri padlo v zeleno polje.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 17:53:20
|
|
|
|
ela24
|
Hvala za informacijo photo! Torej naš fant nekaj malega zaostaja, ni pa ful od zadaj Bomo videli kako bo sedaj februarja.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 17:56:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Naš škratek je imel pri 26t (mislim, da je bilo 26, ker mi skoz ta pdp spreminjajo) 714g.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 17:58:15
|
|
|
|
amelie
|
IZVIRNO SPOROČILO: photo amelie: če ti ugotovijo povišan cukr, je najmanjši problem tistih 100g raztopljene glukoze. Sledi ti namreč 6x na dan prehranjevanje po točno določeni količini / tehtanje hrane/ in merjenje ketonov v urini, ali če je cukr zelo povišan še merjenje cukra 3x/dan po ta velikih obrokih. . . Privoščim ti, da bo vse OK in imaš normalen cukr. Thanks! Grem pa korak za korakom - najprej glukozo spit, pol pa se sekirat dalje, če bo treba Pa še kave ne bom mogla spit tolk časa ... pritisk me bo v tla zabil Diete pa tega se drugač ne bojim, samo da bo na koncu vse okej. Sej verjamem, da je zoprno, ampak ne bom ne prva ne zadnja. dacy, držim pesti za dobre izvide, da te spustijo domov! nataša, če se prav spomnim, si napisala, da se ti je ta zaščita za posteljico od ikee v sušilcu zmečkala? fejst al se še da rešit? ker sem jo jaz tud kupla, samo je še nisem prala.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 18:13:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Amelie, ne sekiraj se! Meni ni bilo tako grozno kot sem pricakovala. Enim je pa res kar tezko tisto spiti. Ampak tako kot pravi photo, to je se najmanj. Aja, na metelkovi dajejo zraven te sladke vode se limono da si jo das na rob kozarca. Mah, ne vem, jaz sem spila v 4 dolgih pozirkih. In kot sem ze pri ljubljancankah povedala, si predstavljala da je jeger Dacy, kako pa to zgleda s temi injekcijami za pljuca? A to dajo cez trebuh? No, samo da bo vse v redu s tabo in tvojim otrokom. Natasa, kam si sla v Ikeo? Midva sva bla v Italiji zadnjic pa se mi nic ni tako zelo dopadlo. Al pa morem se malo pocakati, da me zagrabi, potem bom pa divljala v Ikeo po vse Wannabemmomy, super vozicek. Res lusten. Babyloverka, upam, da bos zrihtala v sluzbi. Naj ti povejo zakaj hocejo da si najprej na dopustu. Ceprav zanimivo, jaz sem hotela najprej na dopust, potem pa se na svojo bolnisko pa mi niso pustili. Zdaj sem mogla delat (se 7x), potem grem pa na dopust do porodniske. Chi pitka drzim pesti, da vaju ne bodo se mojstri zaceli ****i, ker potem se pa res vlece. Pa da vama uspe vse porihtati. wc pa le nabavita. To rabis Nincy cestitam za dokoncno preselitev. Upam, da bom cez en mesec tudi jaz na tvojem mestu. Kje si nasla previijalno? Midva jo bova dala verjetno kar mizarju delat. Ce nama ze pol stanovanja dela, lahko se 3 deske skupaj zbije. Aprilcica kako je slo?? Eno vprasanje. Kako pregledajo maternicni vrat? Pa da je zaprt pa to. No, ce logicno sklepam verjetno z ginekoloskim pregledom. Mene moj ginekolog ze od zacetka nosecnosti ni nic pogledal. No, sicer mi pa tudi trebuha ne meri. Razen ce on to tko "od oka" oceni
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 18:14:00
|
|
|
|
dacy
|
No jaz sicer za 27 teden ne vem ... je pa moj otrok bil tezek v 30. tednu 1208g , zaj pa al bo puncka al pa bo mali suhcati fantek Vglavnem postala sem ze cel ekspert za jemanje krvi za preverjanje sladkorja ... sestre so mi pokazale kje imam kaj in zdaj jaz ze kr sama sebi jemljem kri in si tud sama preverim sladkor in ga napisem na kontrolni list ... sploh nimajo nobenega dela z mano ... razen da mi prinesejo za jest ... se malo pa bo vecerja , sma ze kr lacna midva
Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 18:32:04
|
|
|
|
dacy
|
IZVIRNO SPOROČILO: amelie dacy, držim pesti za dobre izvide, da te spustijo domov! Hvala upam , da bodo res vredi, jutri zvem rezultate izvidov in kaj bodo rekli zdravniki ... mogoce pa me spustijo domov IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia Dacy, kako pa to zgleda s temi injekcijami za pljuca? A to dajo cez trebuh? No, samo da bo vse v redu s tabo in tvojim otrokom. Jah pac ce se pljucka niso razvita, kar je ponavadi pred 37. tednom in ce pristanes v bolnici zaradi tezav katere bi lahko vplivale na prezgodnji porod, potem ti dajo 2 innjekciji za hitrejsi razvoj pljuck ... dva dni dobivas vsak dan po eno injekcijo in to je to ... Zdaj pa sma ze posteno lacna midva ... vecerje pa se ni ... upam da niso pozabli na nas reveze tu not
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 18:33:31
|
|
|
|
amelie
|
aglaia, he he, thanks - zdaj pa že komaj čakam, da jutri jegra ruknem! mi itak že mal manjka ...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 18:48:27
|
|
|
|
photo
|
@ aglaia: maternični vrat se pregleda z vaginalnim ultrazvokom
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 19:50:32
|
|
|
|
memole
|
Čer! Kako ste? Kaj kej počnete? Jaz sem ok mal me dol medenica boli vrjetno se širi! Sem pa zaspana sem popoldan šla mal počivat pa bi še kar počivala! Zvečer ko bom pa šla spat pa ne bom mogla zaspat! Maternični vrat pregleda ginekološko vsaj meni je in ne z UZ-jem! Zjutraj sem mamo peljala na UZ pa niso našli nič jutri zjutraj jo pa morem spet peljat! Pol sem šla še v DM in si nabavla njihovo kartico,pa mal cene sem si zapisala,pa v milerju sem si tudi mal cene zapisala,pa Lari sem kostum za pusta kupila,pikici pa 5 bodijev za 7eur! Moj možek mi je pa palačinke spet naredil,njamiiii! Zunaj je pa mrzlo in že cel dan piha!Upam da bo drugi vikend še kej snega! dacy upam da bojo izvidi ok in da te pošljejo domov! Naša pikica je pa v 21t(po UZ 19t)ko sem imela morfologijo tehtala 335g,koliko pa zdej tehta bomo pa vidli drugi torek!
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 19:55:52
|
|
|
|
dacy
|
maternicni vrat - tud meni so ga dvakrat pregledali in vsako krat z vaginalnim UZ ... Vglavnem moji izvidi so ze prisli ... zdaj pa je usodna jutranja vizita
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 20:23:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Oj bejbe Jaz se bašem z mareličnim in stračatela sladoledom Izpit je bil kar nekaj, upam, da bo šlo čez, drugače pa ko ga j... Bom šla pa fehtart za ustnega Madona, se v enem dnevu tako razpišete, da vas ne dohajam. Danes sem naročila vabila, sem si itak vmes 100x premislila. 1x sem rekla, da jih bom naredila, še tam sem mencala kaj naj - nimam časa, dragi pa se jutri pospešeno vrže v izdelavo otroške sobice in prav tako ne bo imel časa. Potem bova še risala na stene in res... ne gre. V ponedeljek jih grem iskat, pa blazinico za prstane moram še kupit, pa škatle za piškote vzet (so ful cartiš). Bom potem poslikala, pa dala sem v en album. Zdaj se grem pa naprej basat
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 26.1.2010 20:39:36
|
|
|
|
babyloverka
|
HEJ BEJBE jaz sem sedaj uradno na dopustu, potem ko ga izkoristim pa grem v bolniško. in mi je bilo to utemeljeno da zato, ker imajo tako manjše stroške. potrjena finta da se bojijo da ne bom celega dopusta skoristla in da bi mi ga mogli izplačat, ker prenaša se pri nas ne. v glavnem doma sem, počivam, delat več ne grem. samo štundiram kaj bom doma delala. verjetno bom kar puzzle ven potegnila sem pa danes ugotovila, da res ne smem nič težjega nosit ali potiskat ali kakorkoli, ker sem bila prej v trgovini pa v vozičku nisem imela dosti ali težkih stvari samo je voziček očitno že sam po sebi pretežek da bi ga manevrirala po trgovini, tako da večji nakupi odpadejo. sicer mi že to tako ni simpatično, ker sem potem ko sem prišla domov 6 krat šla do garaže in nazaj in nosla vrečke eno po eno mene medenica ne boli, boli me občasno pri rebrih, pa tudi mislim da bom morala kupiti nov modrc, ker očitno se mi ta rebrni lok širi in mi bodo modrci premali kmalu. tu pa je vprašanje: vem da ste govorile o modrcih za dojenje, tega itak nameravam kupit. kaj pa sedaj, ko mi bodo moji modrci premali so kakšni modrci za nosečnice ali klasičnega kupim? ker že itak imam številko 80d, tako da bom bolj težko našla kakega fensi večjih številk, vseeno pa ne bi rada, da mi prsi nekam dol odidejo, glede na to da bodo le še težje in večje
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?