|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2008
26.4.2011 20:22:37   
Bethany
Madonca, tole čakanje na M je tak nadležno... ni ne znakov bližajoče menze, niti o kaki nosečnosti... user posted image Pol pa vedi pr čem sem, al lahk pijem alkohol al ne, hehe. user posted image user posted image

A za ta krvni test grem kr v laboratorij? Ne rabim napotnice, ne? Sicer pa zdele počakam na konec praznikov, pol pa v raziskovanje vzroka, če se do takrat še ne bo pojavil...

Moti me to, ko avtomatsko razmišljam, kak je blo prvič, ko mi je test pokazal črtico še pred izostankom menstruacije. In potem kr mislim, da bo zdaj isto, pa ni pravila. Mah, bo že čas pokazal svoje, upam sam, da ni kej "čudnega" in resnega. user posted image

Bi šla zdele na en martini, pa ne vem al lahko ali ne... ah, ta smotana negotovost. user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3076
26.4.2011 20:25:10   
Bethany
aja, vnete očke: Justovo olje tee trea ali ista kremica. Js nisem rabila ab kapljic, ko se je Elini začelo gnojiti. Sma pozdravile z izpiranjem s fiziološko in mazanjem očk s to kremo. Je pa res, da ni takoj rezultata. Traja kak teden, ab kapljice pa takoj pomagajo.

Neposredna povezava do sporočila: 3077
26.4.2011 20:43:18   
Andromeda
bethany - mislim, da brez slabe vesti lahko popiješ 1 martini ali tudi 2 user posted image Sicer pa bolj boš razmišljala, bolje bo M zavlačevala (če ima sevda namen priti), psiha pač naredi svoje. Za test ne rabiš napotnice, samo v laboratorij greš in poveš, da si prišla kot samoplačnik.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3078
28.4.2011 14:00:09   
onur
Živjo. Mi smo bili v torek na rojstnem dnevu od sestrične (no ga je imela pravzaprav včeraj, vendar so odpotovali včeraj pa je naredila malo prej). Bili smo samo ožji, žurka za mulce pa bo drugi teden. Včeraj pa smo se še malo poveselili doma, ker je tudi tašča praznovala. Danes pa vreme za , moj dela. Čebela zdaj spi, potlej pa skočimo do stare gorice s tastom in taščo, da ji kupim kakšne superge za doma. Drugač pa nič kaj posebnega.

Bethany, lahko pa da si v veselem pričakovanju, pa še nič ne pokaže. Drugač pa javi kako bo. user posted image user posted image user posted image user posted image

Eno? Ali kopel iz hrastovega lubja pušča v banji kaj madežev?

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

Neposredna povezava do sporočila: 3079
28.4.2011 14:19:08   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: onur

Eno? Ali kopel iz hrastovega lubja pušča v banji kaj madežev?

Za navadno oz. emajlirano banjo ne vem, ampak nam je pri plastičnio banji ostala barva, se jo pa da sprati s kisom.

Jej, to vreme je res muhasto, mi smo včeraj planirali en izlet, pa smo ga skenslali. Dario je bil danes dopoldne tako tečen, da smo se potem odpeljali na Visoko pogledat Tavčarjev dvorec - nič posebnega, ker je zaprt in žalostno propada, je pa naokoli lepa pokrajina in smo se malo sprehodili in pogledali kip Ivana Tavčarja, nazaj grede pa smo se ustavili v Škofji Loki, smo šli z moževim sodelavcem na pijačko, Dario se je tam prav lepo zamotil v igralnici, potem pa je še veselo počofotal po luži pred lokalom in bil čisto premočen, se mu sedaj teniske sušijo na balkonu user posted image

bethany - sedaj sem pa res firbčna - je prišla user posted image ali se je nemara user posted image prikazal? user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3080
3.5.2011 10:24:00   
Bethany
Hojla, kam ste pa mrknile čvekice?

Prvomajski prazniki so prehitro minili, mi smo šli na vikend dopust v Umag in bilo je krasno, od vremena, družbe, hrane, nastanitve, okolja... vse tipi top. user posted image Toliko sem se naužila morskega lufta, da komaj čakam, da ga spet voham, hehe.

Ja, nekaj sem vam še dolžna, ane? user posted image user posted image Moja dilema je končana, ker se je naslednji dan, ko sem tule spraševala, na testu pojavila še druga črtica, sicer zelo nežna, ampak je. Tak da pol nisem šla v laboratorij. Sem včeraj test ponovila in je že ful močna. Tak da, zdaj držimo pesti, da se obdrži in da bo vse ok. user posted image user posted image

Je pa to še naša mala skrivnost, nihče drug še ne ve in bo tako ostalo vsaj do prvega pregleda. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3081
3.5.2011 12:55:29   
Andromeda
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,bethany - user posted image user posted image user posted image user posted image kako sem vesela zate! Lepo, da tole prečudovito skrivnost deliš z nami, me bomo pa seveda molčale kot grob user posted image Želim ti lepo in zdravo nosečnost in čudovito in zdravo dete!

Mi smo šli za 1. maj do mojih na Dolenjsko, sicer pa nič posebnega, smo imeli bolj slabo vreme in smo se notri držali, ob obloženi mizi...In potem, ko pridemo od mojih, si še kak dan zelo težko zapnem kavbojke user posted image

Nič, grem sedaj malo pospravit, potem pa kosilo pripravit, danes bo porova juha in rižota z morskimi sadeži, mi je tako zapasala danes...

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3082
3.5.2011 18:05:56   
onur
Bethany, user posted image user posted image user posted image user posted image . Naj se nosečnost lepo razvija in zdravo dete.

Hello. Mi pa smo bili doma, no v ponedeljek smo bili v Arboretumu. Smo šli zaradi tamale, ker je razstava dinozavrov in ledene dobe. Bilo je ok, vreme lepo. Ni pa bilo po poti domov prijetno. Sem jaz rekla mojmu, da bom vozila, ker smo šli po tastari cesti. In pridemo že naprej od Senožeč in je bila sodra. Me je na cesti zaneslo, nasproti pa avto. Dobro, da sem šla počasi in niti študirat ne smem, kaj bi lahko bilo.
Danes sem bila na pregledu. Vse ok. Dete težko od 2500 do 2600. Zrihtala sem še papirje za epiduralno.

Neposredna povezava do sporočila: 3083
4.5.2011 9:08:54   
Bethany
Jutro!

hvala vama za čestitke. user posted image sem danes poklicala za prvi pregled, je šele konec maja, se mi zdi taakooo dolgo za čakat, da vidim malo pikico. user posted image user posted image pa sej hitro minevajo tedni...

Onur, a na epiduralno greš? Kulk te stane?

Mi smo tudi šli dinozavre pogledat, je kr zanimivo, sploh za tamale, na koncu pa itak pristanemo na otroškem igrišču. user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3084
4.5.2011 9:44:21   
Andromeda
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany

Jutro!

hvala vama za čestitke. user posted image sem danes poklicala za prvi pregled, je šele konec maja, se mi zdi taakooo dolgo za čakat, da vidim malo pikico. user posted image user posted image pa sej hitro minevajo tedni...

Jaz sem imela prvi pregled v 9. tednu, se mi je tako vleeeklooo. Sem bila pa zato nagrajena s pogledom na živahno pikico, ki je veselo mahala z rokicami in nogicami user posted image Konec maja bo pa 1,2,3 tukaj.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3085
4.5.2011 9:46:50   
onur

Prvič sem jo vzela, pa jo bom tudi sedaj. Drugače pa stane 180 EUR. Sem pa vidla (porodnišnica Postojna), da sedaj lahko kupiš tudi bon za epiduralno. user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3086
4.5.2011 11:31:12   
Bethany

Prvič sem jo vzela, pa jo bom tudi sedaj. Drugače pa stane 180 EUR. Sem pa vidla (porodnišnica Postojna), da sedaj lahko kupiš tudi bon za epiduralno. user posted image user posted image user posted image user posted image

ahaa, pa ti je bilo ok? Očitno, hehe user posted image Tole s kuponom je pa svetovno!! user posted image user posted image lahk daš nosečki za darilo, hehehe.

Ej, kaj se pa zgodi, če porod ne napreduje, ti plačaš epiduralno, ti jo vstavijo, pol se pa na koncu morajo za carski rez odločit? Najverjetneje ne vračajo denarja, ha? user posted image No, js bom kr pri natur porodu ostala, itak mal sumim, da bom spet na CR končala.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3087
4.5.2011 11:32:02   
Bethany
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Jutro!

Jaz sem imela prvi pregled v 9. tednu, se mi je tako vleeeklooo. Sem bila pa zato nagrajena s pogledom na živahno pikico, ki je veselo mahala z rokicami in nogicami user posted image Konec maja bo pa 1,2,3 tukaj.

jaaaa, s tem se js tud tolažim, da bo pikica takrat že kr velika in se bo že kaj konkretno lahko videlo. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3088
4.5.2011 18:34:30   
onur

ahaa, pa ti je bilo ok? Očitno, hehe user posted image Tole s kuponom je pa svetovno!! user posted image user posted image lahk daš nosečki za darilo, hehehe.

Ej, kaj se pa zgodi, če porod ne napreduje, ti plačaš epiduralno, ti jo vstavijo, pol se pa na koncu morajo za carski rez odločit? Najverjetneje ne vračajo denarja, ha? user posted image No, js bom kr pri natur porodu ostala, itak mal sumim, da bom spet na CR končala.

Epiduralno ti da komaj ko si 3 cm že odprta. Jaz sem bila in sem jo takoj dobila. Prijela je tako, da bolečin nisem čutila, sem pa popadke kot da bi mi otrdeval trebuh. Na koncu sem sicer imela vakuum, ker je g tako odločil, čeprav babica je še hotela poskušat, Kao ni hotela iti ven. Sej če imaš epiduralno ti menda samo povečajo nato odmerek in naredijo carski lahko, s tem da si buden. Gre v anastezijo. Menda. Če pa ne prime, ti pa ne zaračunajo.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3089
4.5.2011 19:26:51   
Bethany

Epiduralno ti da komaj ko si 3 cm že odprta. Jaz sem bila in sem jo takoj dobila. Prijela je tako, da bolečin nisem čutila, sem pa popadke kot da bi mi otrdeval trebuh. Na koncu sem sicer imela vakuum, ker je g tako odločil, čeprav babica je še hotela poskušat, Kao ni hotela iti ven. Sej če imaš epiduralno ti menda samo povečajo nato odmerek in naredijo carski lahko, s tem da si buden. Gre v anastezijo. Menda. Če pa ne prime, ti pa ne zaračunajo.

mhmmmm, zanimivo. Saj res... pri "budnem" CR itak dobiš epiduralno, seveda!! user posted image user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3090
4.5.2011 23:06:35   
Andromeda
No, še 1 večerno javljanje, preden se s knjigo in čajem zleknem v posteljo..
Prej sem naredila burek s sirom in špinačo, sem jo ful veliko dobila v Novem mestu, pa je bilo treba porabit. Če morda katreo zanima recept, ga lahko posredujem...

Pa še 1 vprašanje - a vaše malčke še kaj z vozički furate? Naš Dario namreč še vedno uživa v vozičku in cca. 3x na teden gremo na kak daljši sprehod in prav uživa, še posebej, če gremo ob kaki bolj prometni cesti, da opazuje avtomobile, predvsem pa avtobuse in tovornjake. Če se pa kak traktor mimo pripodi, je pa sploh cel žur.

bethany - kako pa kaj počutje? In ali se ti zdi kaj drugače kot pri 1. nosečnosti? Vem, da je še malo zgodaj, pa vseeno...Si morda že prej "posumila" ali je bil user posted image čisto presenečenje?

No sedaj pa bo treba počasi v horziontalo...Nočko!

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3091
5.5.2011 7:36:27   
Bethany
Jutro!

Js se že nalivam z belo kavico, da sploh lahk začnem dan. user posted image user posted image Zaenkrat mi še vse paše jest, cukrom se izogibam, pa slanim stvarem, pa nobenih posebnih poželenj nimam, edino po raznih solatah imam zadnje dni lušte. Počutje pa čist normalno, nič posebnega, edino napenja me skoz, cel dan, imam trebuh kot v 5.mesecu user posted image user posted image Vse taožje hlače me že tiščijo... joj, če bo šlo tako naprej... user posted image

Ja, je drugače kot prvič, takrat so me ful hitro začele prsi tiščat in bolet, zdaj pa ne. Mogoče še pride. Pa prvič sem imela pozitivn test še pred izostankom M. Zdaj šele en teden po predvideni M. Pa takrat sem čutila, da je nekaj drugače, zdaj ne... Me je mal presenetilo, čeprav sma delala na tem, ampak se mi je zdelo, da sma tokrat zgrešila plodne dni. Zato sem si pa tudi brez slabe vesti privoščila kak kozarček vina, šampanjca ali radlerja... pa sem že bila noseča... aj jaj jaj! Ne bom do konca nič več pila, hehe... user posted image

Andromeda, jaa, js bi se priporočala za recept. mi lahko kr na mejl pošlješ? prosim.

Neposredna povezava do sporočila: 3092
5.5.2011 7:38:49   
Bethany
Aja, vozičkanje: mi že kake pol leta nismo uporabili vozička. Pa bi verjetno še rada posedela v njem, ampak je postala kr malo težka za reguliranje z njim. Zdaj pa sploh. Sem preverila, da je kao do 15 kil, tamala pa jih že ima 13, plus prtljaga... Pa ker mora zdržati še enega dojenčka, smo ga kr pospravili in hodimo peš ali s kolesom. user posted image Ga pa včasih pogrešam, ja. Ker dolgi sprehodi niso več možni. 

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3093
5.5.2011 8:17:11   
onur
Živjo. Tudi mi smo že vstali. Možek je odpeljal čebelo v vrtec, no en krajši sprehod sta naredila do tja, vendar jo je moral verjetno nesti, ker zna to izkoristiti 100 na uro (tata nima trebuščka). Ko pride nazaj, morva it pa špežo naredit v trgovino.

Vozičkanje: jaz vzamem voziček, če kam gremo, ker posedi v njemu, saj se ji ne da hodit, meni pa ne lovit s tem trebuhom. Možek pa prakticira brez, vendar jo mora potem itak vmes nosit.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3094
6.5.2011 11:53:53   
Andromeda
Hello!

Jej, jej, kako zatišje je tukaj. Zadnje čase imamo pa kar z bethany in onur trialoge user posted image Upam, da nas bo še kakšna stara čvekica prišla pogledat...

Zato sem si pa tudi brez slabe vesti privoščila kak kozarček vina, šampanjca ali radlerja... pa sem že bila noseča... aj jaj jaj! Ne bom do konca nič več pila, hehe... user posted image

Hm, jaz sem 2 dni preden sem zagledala plusek na eni zabavi popila 1 veliko pivo (laško) in nato še 3 bandidose, se mi ni niti sanjalo, da sem noseča, pa takrat sem še kadila, ampak sem potem takoj te grde razvade opustila, no čike za večno, pivo in kak vinček in dober liker si pa še sedaj privoščim user posted image Baje je pa na začetku, še preden se ženska zave nosečnosti plod zelo zaščiten pred tovrstnimi vplivi, ker se hrani še z rumenjakovim mehurčkom in ne vsrkava direkt od matere hranila, narava je že poskrbela za človeški rod, zato pa nas bo tudi kmalu 7 milijard user posted image

Kaj boste počele čez vikend? Vreme bo menda super, mi bomo šli na kak krajši izlet, danes zvečer dobimo še ene obiske, bom spekla pico, je hitro narejena in še nasitna, mož je pa že včeraj odšel po gajbo piva in vse kar sodi zraven user posted image

Koliko vam kaj malčki spijo? Dario v vrtcu spi kako uro, največ uro in pol, zvečer pa ne zaspi pred 21. uro, zjutraj ga moramo pa mi budit in je seveda siten in joka, ker mu je prezgodaj, ampak da bi pa prej zaspal, pa ni šans. Ko spi čez dan doma, spi pa tudi več kot 2 uri, če pa se preveč dogaja, pa sploh ne, amapk v vsakem primeru zvečer ob isti uri "omaga". Danes zjutraj je bil pa sploh lump, ker ni hotel enih hlač oblečt, se je upiral, jih na koncu slekel in mi šel v omaro pokazat, katere hlače bi imel...in to pri 2,5 letih, kaj še bo? user posted image

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 6.5.2011 11:54:19 >

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3095
6.5.2011 12:44:24   
Bethany
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Hello!

...

Hm, jaz sem 2 dni preden sem zagledala plusek na eni zabavi popila 1 veliko pivo (laško) in nato še 3 bandidose, se mi ni niti sanjalo, da sem noseča, pa takrat sem še kadila, ampak sem potem takoj te grde razvade opustila, no čike za večno, pivo in kak vinček in dober liker si pa še sedaj privoščim user posted image Baje je pa na začetku, še preden se ženska zave nosečnosti plod zelo zaščiten pred tovrstnimi vplivi, ker se hrani še z rumenjakovim mehurčkom in ne vsrkava direkt od matere hranila, narava je že poskrbela za človeški rod, zato pa nas bo tudi kmalu 7 milijard user posted image

...

No, še dobro da je tako. user posted image user posted image Pa to je dandanes enostavno, ko res lahko hitro veš, da si noseč. Kaj pa pred leti, ko niso obstajali nosečniški testi?? user posted image

Sedem milijard, ja... Čeprav kolikor zadnje čase zasledim razkritja raznoraznih svetovnih zarot, se določene premožne skupine zelo trudijo, da bi zmanjšali število prebivalcev, na tak ali drugačen način, ali z zastrupljanjem hrane, s kakšnimi "pomembnimi" cepivi (tak kot so nekje v Afriki "velikodušno" priskrbeli cepivo proti nekim obolevanjim (še bill gates je baje udeležen s svojimi finančnimi prispevki), na koncu pa je bilo ugotovljeno, da je cepivo dejansko povzročalo spontani splav) in nenazadnje skozi farmacijo... pa kr nekak verjamem, da se to res dogaja... user posted image čeprav najraje ne bi...

Neposredna povezava do sporočila: 3096
6.5.2011 12:46:15   
Bethany
Spanje: ah, pri nas je zelo podobno. Zvečer pred deveto skoraj ne zaspi, zjutraj je sama od sebe pokonci že ob šestih ali prej... user posted image V vrtcu spi največ uro in pol, kar pa potem preko vikenda nadoknadi in potegne opoldansko spanje tudi do 2,5 ur. Tak da, nismo neki zaspanci, ne... user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3097
7.5.2011 7:39:29   
poli*
Bethany- iskrene čestitke!!! user posted image  si si že izračuala PDP?
Mi pa  čakamo, da nam poštar pripelje v ponedeljek kolo za našo punco, čisto tapravo 12 colsko user posted image .
Smo šli v ogromno trgovin pogledat, prečesala sem cel internet, pa sem dobila le 2 primernega, od tega je samo 1 dostopen v prodaji.
Verjetno vas zanima, zakaj tak problem? Samo 2 pogoja sem postavila pri kolesu. Prvi je, da morajo biti bremze (tudi) na pedalih, ker ima otrok precej več moči v nogicah, kot v rokicah. Drugi pogoj pa je čisto varnostni. Pri punčkah je dobro, da je "štanga" čim bolj nizka, ker rado pride do poškodb.
Kolegica dela na pediatriji in mi je povedala, da pride ogromno deklic s poškodbami spodaj in potem morajo šivat user posted image . Trenutno so moderni z visoko štango in bremzami na volanu. No, za dečke to ni problem, zato imate veliko izbire.
Izbrali smo kolo medvedek pooh (sonček.si), če bo katera gledala
lp!

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3098
7.5.2011 8:39:04   
onur
Sam na hitro. Me se odpravljamo do naših, ker ima nečakinja rojstni dan. Danes bo vožnja z vlakom. Včeraj smo šle gledat Pika Nogavičko v vas. Drugač pa nič kaj posebnega.
Naša tudi ne omaga pred 21 uro in kar traja, da zaspi. Zjutraj pa kot kakšen dan. Kakšen je zbujena ob sedmi ali prej, kakšen dan pa jo moramo budit za v vrtec.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 3099
9.5.2011 8:37:29   
onur
Dobro jutro. No, nad glavo mi vrtajo. So nam prišli streho oz. korce zamenjat. Ja ni kaj, saj bo šlo hitro mimo telih 14 dni. Drugač pa nič kaj posebnega. Tamlo sem odpeljala v vrtec. Zdaj pa na netu študiram nakup trampolina. Tamala teži in teži in bi non stop skakala.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Norice: Vse prej kot nedolžna otroška bolezen
Čeprav norice mnogi obravnavajo kot običajen del otroštva, norice niso vedno brezskrbna bolezen. Lahko vodijo do resnih ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?