onur
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda IZVIRNO SPOROČILO: onur Včeraj sem naredila super truper kosilo, ki prav paše v bolj toplih dnevih, glavne sestavine so poleg testenin še repki kozic, špinača in paradižnik, če katero zanima, lahko cel recept napišem. Piši, piši. no, pišem: Potrebujemo: - repke kozic - 300g - špinačo - 200g (nič ni hudega, če jo je malo manj) - 2 paradižnika - 5 strokov česna - olivno olje - nekaj kapljic belega vina - sol - poljubne testenine (najbolje debelejši špageti ali širiki rezanci) Testenine damo kuhat, med tem pripravimo omako: Na olju na hitro, da zadiši popražimo strt česen, dodamo špinačo (če ima večje liste, jo narežemo), pražimo par minutk (če se prijema dna, lahko zalijemo z malo vode), dodamo repke kozic, dušimo še par minut, zalijemo z vinčkom, proti koncu dodamo na koščke narezan paradižnik, sol, še kako minutko dušimo in kosilo je nared. Sliši se dobro. Jao. Včeraj pa je bil en čuden dan. Sem vselih mislila, da ne bo padalo cel dan. Smo se po bajti prekladali. Na obisk je prišla mama tako, da je čas bolj hitro minil. Moj je pa itak delal. Petja je bila ok, edinole malo je podriskala, ne vem ali je kaj takega pojedla, ali , ker drugače je bilo razpoloženje ok. Itak pa komaj čaka, da ji tatko postavi trampolin, sam morajo prej zidarji končat (so že pri koncu). Danes bolj na izi. Zdaj študiram, da bi si privoščila eno kafe.