|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
21.6.2010 18:29:46   
Eva19
Hej!

mi smo pa danes pri 7 mesecih dobili prvi zobek user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image je bla te dneve mogoče mejčkn slabše volje, ampak ne prov velik, spali in jedli smo še zmer normalno, še celo mal več. no in grem danes za foro gledat in desno spodaj predrta dlesen in mala š**** zunaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

smo bli čist navdušeni. Sva pa ravnokar z nakupov, smo ji kupili nov avtosedež, ker je lupinica res premajhna že. kupila sva pa besafe izi komfort x3, najprej sva hotla enga druzga, potem se je pa moj v tega zapiču in res je krasen. pas se pritrdi kar na 6 mestih, sedež se dvigne in ima več različnih naklonov za spanje, tko da res lahko lepo zaspi notri, vse skupaj pa je zelo stabilno in trdno, opora za glavico ornk, je tudi nastavljiva. meni je res krasen. je bil pa znižan z 200 na 159. tud tam je bla ravn ena mamica in mi ga je res pohvalila.

gremo pa v petek na morje za čez vikend, tko da ga bomo ornk sprobali user posted image

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
22.6.2010 9:36:44   
lenybaby
Uuuuuf po zeloooooo dolgem času spet jst! user posted image  Tolk smo pridni da mami nima cajta za compjutr madona dio di buh! Pri sedmih mesecih in desetih dneh nimamo še nobenga zobka, neki se sicer napeja zgori in spodi tko da se bojim da bomo mel kr več jih na sporedu v zelo kratkem času. Al se prpravlajo že tolk časa da sm mela uni gel kupljen že pr petem mescu se mi zdi! user posted image  Drgač pa je mo zelo pridno, najraje kosilo, sadje če je že lih res nojno treba, rajši mamo fruhzwerge pa kašne kuplene kašice mlečne... uf ja pa bebe piškote itaq! Kupm mu une od Linota v dm-u; ful se lepo drobijo za med sadje, ko jih pa sam gricka se pa kr stopijo in mu kr teče iz ust ponavad! user posted image  Mot me sam k so ful sladki.

zobne ščetke - jih že uporabljate? Kdaj ste začele, pri prvemu zobku? Sej kšne zobne kreme al pa kej ne pridejo v poštev še zdej valda ne? Men je patronažna rekla že pr štirih mescih da se nej kr navaja na redno čiščenje zob tko da mi pride v navado po vsakem obroku z mokro gazico sam mal obrisat po dlesnih. Sam nismo preveč vestni kar se tega tiče - zvečer pa sploh ne ko enkrat zaspi, zaspi in ga ne mislm budit.

avtosedež - nš se normalno že od kar smo ga kupl vozi v njem, več k pol mesca. Nima nobeni problemov, sicer je pa tud po teži že pr desetih kilah tko da mislm da nima kej bit. Sem pa zadnjič k sm bla zihr da nauva šla nikamer in nism mela zica v svojem avtu šla sprobat če slučajno še paše v lupinco in začuda ja! Kdo bi si mislu. Tko da bom za svoj avto mal še počakala in mu pol kupla kr 2+3 sedež in ne 1+2+3 kokr je recaro v očitovem avtu. Za te kratke proge okol doma bo v redu.

kahlica - enkrat sem ga dala čičat gor pa mu ni všeč k je ful neudobna. Stara mama mu jo je prnesla in zdej mi je prou bedno k bi bla surla če bi mu šla jst drugo kupt... user posted image  Bomo zdej na dopustu mal treniral ko bo toplo in bo itaq cele dneve u plenički in v bazenčku - laži ga na hitr prestavš nad "piskr" user posted image  Drgač ma pa zdej tko dobro prebavo da mi ni nč več jasn! Na dan dvakrat do trikrat kaka, včasih kr velik in prou lepo mehko, nč kej dost se ne matra, je pa tkorekoč vse, poje svoj kosil pol pa še pr nama kej proba ko mava midva svojga. Kruh pa obožuje! Sam dobr pa ve če mu kej ni všeč - ni šanse da bi spet odprl usta! user posted image  

hranjenje - a svojim user posted image  že dajete pribor v roke? Se že poskušajo kej sami futrat? Nš da v usta vse sam hrane ne - no razen piškota. Vse kr je manjše pa se mu zdi da ne paše v usta. Mu dam košček kruhka pa ga svalka po rokah pa na tla vrže... user posted image  Pije pa že sam iz lončka, s tem nima problemov. Sam je ta lončk tolk smotan da kr teče vn k je okol obrnjen. Bom mogla kšnga druzga kupt.

breskve - a je še keri blo rečeno da se ne sme do enga leta dajat breskev dojenčku? Men mama pa mami neki bluzita da jagod (itaq) pa breskev ne smeš dajat da so možne alergije po njih... Sam jst to prvič slišm user posted image user posted image

Nooooo... zdej pa šibam! Moja zverina se zbuja! Adijoooooooo....! Pa lep dopust vsem!!!!!

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
22.6.2010 10:01:12   
podezelje
pozdravljene.

ja,sem ji dala že večkrat žličko,ko sva jedle,pa si jo tako globoko porine v usta,da ji gre na bruhanje.tudi moja si da praviloma vse v usta,le hrane ne. he he he
breskev jaz dajem že en mesec,pa ni nič bilo narobe.
zobe si ščetka sama po vsakem obroku,ko jo jaz previjam.se super zaposli in na previjalni ne nori.user posted image dam ji tiso za masiranje,čeprav že ima 2 zobka,a sta še čisto mičkena. sem ji oa aže prej to delal,ko zobkov ni bilo. če sem že pri zobkih-je običajno,da ko enkrat ven pokukajo ful,ful,ful očasi rastejo? naši sta pokula apred 2 mesecema,pa sta še vedno mičkena.

imamo pa en problem,pa me zanima,če ima katera podobno izkušnjo. od rojstva je jedla beba ha 1. pred 14 dnevi sem začela kombinirat  1 in 2. prvi obrok je bila 1,drugi pa 2.tak mi je rekla P.zdaj smo 5 dni že samo na 2 in se ji ful riga in to tako grdo,da reva začne kolcat. je možno,da ji 2 iste firme ne bi odgovarjala? edino,kar bi še lahko bilo:naša ne pije tekočine,če ni pogreta. dajem ji 180ml prekuhane vode in v njo zmešam 20ml hippovega soka.če bi to zdaj postal problem? tako namreč delam odkar je začela jesti gh in do zdaj ni blo problemov.
hvala in uživajte.baje prihaja poletno vreme

vse dobro

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
22.6.2010 10:39:06   
caryn
IZVIRNO SPOROČILO: moglan

Ojla punce,

mi imamo krst v soboto. Župniku bomo dali 50 EUR.

Razmišljam, da bi avtosedež kupila preko interneta na Bayland - Online.com. Je katera že? Baje je poštnina 19 EUR + 5 EUR dodatne točke, kar ne razumem, Ve katera, kaj to pomeni?

Hvala

Mi smo naročili sedež na tej spletni strani...trenutno čakamo robo - sproti obveščajo kakšno je stanje naročila in ti pošljejo tudi track No., ko odpošljejo blago, da lahko spremljaš paket. Poštnina za 1 izdelek je 19 EUR, za vsakega nadaljnega pa 5 EUR. Mi smo naročili avtosedež in prevleko - tako da je poštnina skupaj 24 EUR.

Sem vpašala P glede avtosedeža...je rekel, da kakšnih posebnih priporočil glede tega nimajo...otrok mora pač samostojno sedet.

Mi smo bili že na morju. Smo se sicer kopali v bazenu z morsko vodo, pa ga ta nič ne moti user posted image . Ta vikend pa v kamp prikolico...pa da vidimo kako bo - predpriprave na glavni dopust.

Uživajte

09.11.2009: 50 cm, 3285 g
1 m: 56 cm, 4950 g
2 m: 61,5 cm, 6900 g
3 m: 65,5 cm, 7810 g
4,5 m: 69 cm, 9100 g
6 m: 72 cm, 9500 g
9 m: 77 cm, 10800 g

(odgovor članu moglan)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
22.6.2010 15:49:45   
juniorka
Hojla!
Odkar sem v sluzbi, je malo casa za komp.
Nasa bejba pa lepo sama papca, ze cel mesec, najraje ima kruh, pa brokoli in cvetaco, korencek bolj ne kot ja. Ce ni lacna pa z veseljem razdrobi na prafaktorje in mece na tla in se smeje zravn, ko gleda, kam bo priletelouser posted image .
Sedi sama ze kr nekaj casa in ne bo dolgo, da bo plazit zacela, se ze sama postavi na 4 in se gunca. Zna se tudi sama vsest- iz trebuha, ko lezi, se z rokami potisne nazaj in pokrci eno nogo, pa rito cez in hopa, sediuser posted image .
Krst smo imeli v maju, ko smo bili v Slo, ni nic jokala, a la princess oblekco sem pa tu kupila za 15 eurov! Dala sem pa zupniku 60 eurov mislim, ni hotel vzet, pa sem rekla, da je za fasado, ker jo ravno menjavajouser posted image .
Evo, tole na hitro, slikce dobite kasnej.. Imamo ful vroce in ni fajn, je v spalnici 26 in ne morem ohladituser posted image .. a ja, pa vsi naenkrat vejo za Slovenijo tu, fuzbal nardi svoje, me zanima, kaksna bo tekma jutri.
Pa pa z otoka

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
25.6.2010 20:14:34   
podezelje
zdravo
nove mere
7 mesecev, 74,2cm in 8400g

vse dobro

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
28.6.2010 9:09:03   
petkapet
IZVIRNO SPOROČILO: rožica13

Oj,

mene pa zanima, če še kater dojenček bruha v avtu, Lina je zdaj že drugič full bruhala! To ima verjetno po meni ker sem prebruhala celo otroštvo v avtu. Vedno je tudi zelo sitna v avtu in redko zaspi, tako da razmišljam, da je to mogoče od tega ker ji je slabo? V lupinici mora pa še nazaj gledat revca, itak da se ti vse zmeša pol v želodcu.

Bruhanje v avtu: Ja, zelloo mi je poznano! Še bolj pri prvem sinu, ko smo buhali v avtu še pri dveh letih, uuff sem se sekirala. Pri nas je prvi že tako polival, s tresenjem avta, pa tudi.
Pri drugem je bruhanja bistveno manj. Nevem sicer v kakšni količini ti bruha...Kar lahko narediš je to, da greš na pot vsaj pol oz. eno uro po jedi in med potjo ji (če ni nujno), ne daješ za pit oz. jest.

Zobek: v dveh tednih smo dobili obe enkici, ravno na isti dan, ko je igrala slo reprezentanca :)).

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
28.6.2010 15:59:59   
lenybaby
bruhanje - mi pa zaenkrat s tem nismo meli težav. Pa mu ponavad dam jest lih mal prej preden kam gremo z avtom. Jutri greva na morje k mojim prec po zajtrku in si tud upam rečt da bo vse mirno... Očitnouser posted image čist različno prenašajo vožnjo. Pa naš je tud že v stolčku in gleda lepo naprej, enim najbrž tud gledanje nazaj v lupinci ne paše najbolj.

zobki - evo tud mi ga mamo! user posted image  Oz. ga bomo mel, samo š**** gleda ven zaenkrat in to enkica spodaj levo. Ne bi niti opazla če mu neb zanč za hec dala par kaplc iz steklenga kozarca pa je tko kliknl neki da mi najprej ni blo nč jasn! user posted image  A štejete da dobiti zobka ko pogleda ven ostrina al ko gleda ven cel? Problemov zaenkrat nimamo nobenih, sam mal driskice je občasno pa mal večja sitnca je kot ponavadi!user posted image

sadje - na vikendu nam zdej zorijo maline in mali je obseden z njimi. Tolk so sladke in male da mu dam kr celo v usta in tko žveč in se smeje zravn! ;) Češnje ma tud rad če so sladke in fajn zrele, še lupinco zraven poje (in jo pol tud celo pokakauser posted image ), zrele nektarine so zakon, jutr greva pa itaq na morje bo dubu pa ta male hruškice in marelice! Mali je cel vegi, tud če neb blo mesa mu neb blo prou hudga očitno!

plenice za v vodo - zdej ko se gre na morje pa v bazene ipd. a daste user posted image  "plavalno" pleničko gor al ne? Naš še ni navajen na kahlco al pa kej in bi znal bit mal nerodn... A kupte uno za oprat al kr tiste za enkratno uporabo? Kje se pa splačajo?

plazenje in vrtenje - opažam da je naš mali vedno bolj aktiven! Na vsak način mora it na trebuščka in pol se vrti okol svoje osi! ;) Zanč me je pa čist šokiral k je skor zlezu s ta velke postle. Sej ga zagradim z vseh strani če spi na postli sam on se je z rokicam odrival nazaj in kr naenkrat so noge binglale z roba postle! Kr pod kovtrom pa blazinam je plezal, nč ga ni ustavl! user posted image

dalinjci,mobiteli - so zakon! ;) sam da vid kej temu podobnga ga ne ustavš! In boh ne dej mu vzet k se bo drl da hišo podre madona! user posted image

in - again - vrtci! - a kera pozna kako privat varstvo v ljubljani, šentvid, brod, vižmarje npr.? Nam so dans tud pritožbo na odločbo o sprejemu v vrtec zavrnil in res ne vidm izhoda ta moment... 400 € je za nas velik preveč, to je pol moje plače madona! Če bi bla kaka šansa varstva mogoče sam od 10-ih do 14.30 npr.? Ve kera za kej primernega?

Zdej pa grem, duty calls! ;)))

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
30.6.2010 8:40:09   
Neni13
Ojla,

se vidi, da je toplo in smo vse zunaj. :)
Me je pa nekaj šokiralo, ko sem preletela poste.

KAHLICA  pri 7 do 8 mesecih dajete otroka na kahlico. user posted image  Če je to samo igra, potem mi je jasno, upam, da ne pričakujete, da se bo otrok pred 1 letom odvadil od plenčike...
Jaz imam doma 2 letnika in smo ravno odstranili preko dneva pleničko, kakat že hodi na WC, lulanje pa še kdaj uide...

Plavalne pleničke v bazenu obvezno. Če ima nek ritem, kdaj hodi kakat potem tudi na morju brez. Drugače pa jaz počakam, da se pokaka, saj kaka samo 1 x dnevno. Nato pa brez pleničke.. Jaz kupujem kar one v DM-u, so fajn in poceni.

Zobki še nobenega. user posted image

Vrtec Lenybaby za starejšega sem dobila vrtec s septembrom, za Anjo pa letos ne bo. user posted image   Tako bom morala plačevati vrtec ( cca. 250 EUR)+ privat varstvo. Praktično bom hodila v službo, da bom plačevala varstvo otrok. Samo 1 leto bomo že stisnili, potem pa upam, da Anja tudi dobi vrtec. user posted image

Hrana  čist odvisno od dneva, načeloma pa Apatmil user posted image user posted image user posted image  Poje max 3-4 žličke kašice, juhe..., razen banana ji gre v tek.. Pa me je prvo zelo skbelo, saj je starejši pri 6 mesecih že full jedel, ta je pa živo nasprotje.. a bo že...user posted image

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
30.6.2010 9:52:04   
caryn
Neni13...v času naših mam, ko so morale prati plenice je bilo večina otrok navajenih na kahlico do 1 leta...tako da se to da. Poskusi, sploh sedaj ko imaš 2 bo mogoče starejši za vzgled.
Naš kaka v kahlico zjutraj...ima tak ritem, tako da ponavadi ne zgrešimo kupčka user posted image ...čez dan pa potem v pleničko, ker smo ponavadi zunaj (naš še vedno kaka 2-3x na dan)

Vem da je bila že debata o glutenu...pri nas je celiakija v družini...tako da sem kar previdna...meni je patronažna svetovala, da šele po 8 mesecu...a ima še kakšna podoben primer? naš tako gleda ko jemo kaj drugega kot zelenjavo in meso, pa ustka zraven odpira.

09.11.2009: 50 cm, 3285 g
1 m: 56 cm, 4950 g
2 m: 61,5 cm, 6900 g
3 m: 65,5 cm, 7810 g
4,5 m: 69 cm, 9100 g
6 m: 72 cm, 9500 g
9 m: 77 cm, 10800 g

(odgovor članu Neni13)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
30.6.2010 10:39:50   
eva1
Hej Punce!

Uf kaka vročina user posted image , joj jst ne vem, ne more birt konstantno okol 28 stpoinj, ne pa da pade na 15 pa čez 2 dni pa spet 30 in več-mene to ubija!
Anže bo čez 1 teden star 7 mesecev...je že pravi lump, imamo obe spodnji enkici(obe zrastli v 1 tednu), preboleli že 6 otroško b, trenutno pa mam Lukca z vrčino doma, pester tale začetek poletja!

Pri 6 mesecih smo imeli 8160g in 70 cmuser posted image

Plenice za v vodo-jaz sem kupla tiste za 1x uporabo, ko smo bili v Olimju, na morju bo pa nagec, na plaži pa v pamperski...

Vrtec-lahko vprašam eno kolegico, ima neko žensko ki čuva njeno punčko...ti bom sporočila, če te zanima, mislim, pa da je iz mostuser posted image
mi smo HB vrtec dobili, vsaj 1 skrb manj, pa to šolsko leto bom imela vse 3 v vrtsu, drugo leto pa gre že Luka v šolouser posted image

HRANA: mi alegrenega sadja še ne jemo(maline, jagode, robide...), niti ne paradižnika...gluten smo mi že probalali, ni bilo problema, meni so rekli gluten med 4-7 mesecem, najbolje med 6-7 in tako smo tudi probali..če pa je v družini celijakija, pa bi jst P vprašala kako je s tem in nebi prehitro uvajala glutenskih živil!

Mi imamo 3 goste obroke, vse ful rad je..kosilo sem uvedla v parih dnevih(ko je bil star malo več kot pol leta), ker je ful kazal zanimanje, pa še imela sem M pa je bilo ful manj mleka, in je revež bil lačen...tko da imamo sadni obrok, koslilo in večerno kašico!

Kdaj so  vam rekli da se lahko je jesti skute, jogurte?? Dajte mi malo povedat katere vrste sadja dajete, kaj zta kosila, men se zdi, da skoz eno in isto jemouser posted image kakšne predloge, prosimuser posted image

Evo še par slikic mojih sončkov :

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
30.6.2010 11:55:22   
pi82ka
mi mamo tud prvi zobek spodaj levo enkico pa mislem da bo kmalu še kakšen. Mal smo sitkani, drgač pa nč panike.
Jemo ...danes za kosilo smo jedle špinačo pa krompir za malico bomo pa češnje...domače mal probala. Dam ji tud že skutke otroške al pa navadne, navaden jogurt pa kruh, kislo smetano in sladko uporabljam pri kuhi. Otroške jogurte,...vse sort po občutki pač.
Frutkov pa ne mara...nobenga razen hruškov sok pa slivovga : ) ha,ha,ha pa sej smo ji dal sam kadar nismo bili doma.
Pleničke za v vodo...katere so kej o.k.? Za enkratno uporabo.

pa,pa morma it the zob kliče user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
30.6.2010 11:56:33   
Eva19
Hej mamice!

Eva1 kakšni luštni sončki so tvoji otroci user posted image user posted image lepe slikice...

KAHLICA se pri nas tudi za kakanje zelo dobro obnese, oziroma jo dam dostikrat kar na stranišče. Pač pri naši res vedno veš kdaj bo kakala, je pa res, da mi že od začetka noče kakati v pleničko, vedno počaka da jo odvijem. Kadar naredi potičko, zraven seveda tudi lula, drugače pa to seveda dela v pleničko.
PLAVALNE PLENIČKE sem jaz kupila dmove za enkratno uporabo. Na morju bo nagica, na plaži pa pleničke. Za kakanje me sploh ne skrbi da bi ji kej ušlo, ker to res vedno dela zjutraj pa še to na kahlico.
ZOBKI pri nas še vedno samo eden, matrajo nas pa nič user posted image user posted image
VRTEC pri nas nismo dobili, ampak imam že rezervirano privat varstvo čez cesto, za 200 € mesečno.
HRANA pri nas kar jemo gh, mleko samo še zjutraj in zvečer, čez dan pa sadje, kosilo in kakšni piškotki ali skorja kruha. Je pa že vse, od makarončkov, do rižote, krompirja, meska... obožuje juhice-paradižnikova, grahova, porova, cvetačina, iz bučk...vse ima zelo rada. od sadja ima najrajši banane  in jabolka. v majhnih količinah je zdej probala tud borovnice, ker drugače rade zapirajo, no ampak pri nas ni bilo nobenega negativnega učinka. rada ima tudi marelice, melono, kaki, lubenico itd...
Mlečne izdelke pa mi jemo že vse...smo imeli z umetnim mlekom težave, in je zdranvik predlagal, da pa ji damo kravjega. tko da pri mami na kmetiji dobivam domače mleko, ki ga mal mešamo z vodo in ni nobenih težav. ko sem to povedala smo dobili tudi dovoljenje za vse ostale mlečne izdelke, seveda ne v prevelikih količinah.

ta viken smo bili na morju, mala je nenormalno uživala, v šotoru je spala brez težav v prenosni posteljici, tako da že komaj čakamo, ko gremo avgusta kampirat za 14 dni. do takrat pa sigurno pade še kak vikend...

pa še kakšna slikica naše male

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
30.6.2010 12:51:16   
rožica13
Oj,

plavalne pleničke, meni se zdi najboljše da kupite Fredove neoprenske hlačke, če se nameravate več kopati, sploh v bazenih. Enkrat daš cca. 20€ in maš mir za kako leto, ker baje kar rastejo z otrokom, vzameš pa številko bodija.

Sicer pa jo jaz na plaži ne mislim imeti v plenicah, se ji bo še rita skuhala. Hodimo itak na tko bl divjo plažo in če se mi polula na brisačo, kaj pa pol, jo bomo pač opral, iz kamnov bo pa itak morje spral al pa dež. Na morju jo bomo tko večino časa imeli brez pleničke oz. samo bombažno za vsak slučaj. Če bomo šli pa v mesto al pa kam bom dala pa gor tudi prekrivne hlačke.
Tudi sedaj doma hodi lulat na kahlico ali WC, če noče jo ne silim, se zgodi tudi nesreča, pa tudi ko nima pleničke gor, pa pobrišemo in se preoblečemo pa je. In ja Neni13 jaz pričakujem da se bo odvadila, oz. se že odvaja, mogoče ne še tako kmalu ali vsaj delno, se pa bo, če v celi Aziji dojenčki sploh nimajo plenic in tega ne poznajo...

Hrana
- jaz ji skoraj ne kuham več posebaj za kosilo, ampak najino kosilo prilagodim tako da lahko je tudi ona. Nikoli ne solim, ko je kuhano vzamem stran za Lino, za naju pa še solim in začinim s tistim kar Lina še ne sme. Danes ji bom naredila posebaj in sicer kašico iz graha, fižola in kolerabice (vse domače) ter malo kvinoje in pol rumenjaka.
Je tudi že maline, ker jih imamo doma in jih ima ful rada, edino jagod ji še nisem dala ker so kao najbol alergene. Paradižnik je jedla kuhan, kot mezgo, gluten pa tako že pri 4ih mesecih pirino kašico in potem skoz ker ni bilo problemov.
Kupljenih jogurtov ji ne dajem, razen bio navadni jogurt kako žlico v sadje. Sem ji pa dala Fruchtzverge, pa je ful bruhala po njem in to 3x tako da je sigurno to, da ji ne paše. Še takrat ko ji dam kar ni čisto zdravo potem sama ven zmečeuser posted image . Jedla je pa že tudi domačo skuto in ji je bila zelo dobra.

Sicer pa že nekaj časa govori ata, tatata, teta, lalala (zraven pleše), kotali se že v vse možne smeri, se postavlja na glavo, včasih ji uspe da se sama vsede, enkrat se je iz ležečega sama vsedla, potem pa takoj na noge (v stajci). Ni 5 sek. pri miru in najrajše ima če je veliko ljudi okrog in se kaj dogaja.

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
30.6.2010 22:26:38   
Perlica76
Pozdravček še od mene!
Ja,mi že veselo papamo,imamo 2 zobka,....Tudi jaz ne razumem v čem je fora,da že dajete bebice na kahlice in v WC?Baje itak otrok še ne čuti kdaj gdaj ga lulat,sploh pa kakat.....No ja,vsak po svoje pač!Mi smo še kar v pleničkah,ko pa bo začela razumet,da se ji da lulat,takrat pa se bomo začeli privajat na kahlice,za zdaj se mi pa to zdi še malo prehitro.Upam,da nisem katere užalila,povedala sem samo svoje mnenje!
pa-pa

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
30.6.2010 22:37:15   
giotti
Živjo mamice

ne verjamem, da se me še katera spomni iz tega foruma, ker se praktično od poroda dalje nisem oglasila... pač nimam časa. Mali se zbuja skoraj vsako uro ponoči in potrebuje mojo zizo, tako da mi to vzame toliko energije, da potem čez dan spim z njim, vmes pa veste, kako mine čas.

Občasno vas preberem in tokrat sem bila ful vesela, ko sem brala, da nekatere dajete svoje sončke na wc. Moram vam povedat, da se tudi mi trudimo, da je naš sonček ves čas čist in preoblečen takoj ko se polula in poskušamo ujeti vse kakce (3 do 5 x na dan kaka). Zjutraj je res totalno easy, ker vsako jutro ful kaka in je res najmanjši problem ga držati nad wc školjko. In tudi ful uživa in se reži na wc-ju, potem pa se samo tista luknica malo umije, kaj češ lepšega? Takrat tudi lula, potem pa obvezno čez 15 minut še enkrat ful lula in čez 15 še enkrat. Potem pa po vsakem spanju in približno 10 minut po hrani. Če imaš sončka veliko nagega, potem se da naštudirat, kako lula in kako ti sporoča, da bo lulal. No, toliko na hitro o tem, da samo izrazim podporo vsem mamicam, ki se trudijo komunicirat z dojenčkom na tak način.

Drugače pa naj povem svoje mnenje glede sedenja. Naj se nikar ne mudi, ker se velikokrat zgodi, da ko enkrat začnejo sedeti in če se pred tem niso plazili in kobacali, da to fazo preskočijo in gredo iz sedečega že kar v postavljanje na nogice. Je pa za razvoj določenih predelov možganov zelo fajn, če se otrok plazi in kobaca. Zato je fino, da je čimveč na tleh in na trebuhu. Ker sedijo že itak v naročju, zato naj bodo ves ostali čas na tleh na trebučku, da bodo skobacali in potem sami šli iz ležečega v sedeč položaj brez naše pomoči. Mi imamo eno veliko blazino na tleh in je ves čas na tej blazini.

Glede goste hrane pa se mi zdi, da ste tudi ful hitre, da že res veliko jejo vaši sončki. No, pri nas pa je tukaj razvoj zelo počasen. Smo začeli, ampak ne da nič v usta, vse ostane zunaj njih, zato je zanekrat vse to bolj igranje in raziskovanje. Smo pa že poskusili z riževo kašico, korenček, bučka, krompir, višnje in banane. Dobi malo pretlačeno, malo pa v kosih, ampak kot pravim zaenkrat se s hrano samo igra in meni to tudi kar ustreza. Neskončno lepo mi je dojiti. Ker vidim, da še ni pripravljen, bom zdaj kak teden počakala, pa potem spet poskusila. Se nam res prav nikamor ne mudi. Če se celo leto otroček pretežno doji, je to zanj itak najbolj zdravo.

Mejte se še naprej tako fino in vsem želim še naprej, da bodo otročički zdravi in srečni!

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
1.7.2010 8:02:01   
Eva19
o ja, pa se te spomnem, ker si mela vedno zelo lepe poste in vedno je blo kaj uporabnega za prebrat user posted image

Perlica76 glede wcja...jaz je ne dajem na wc, zato da jo bom pa pri 7 mesecih že navadila na kahlico, ampak pač zato, ker naša zelo očitno pokaže, kdaj se spravi kakat, ker dela to tudi malo težje, ker ima bolj kompakten drekec, pa dovolj pijemo in mamo uravnoteženo prehrano, pa je zdravnik rekel da pri enih je pač to tako že od vse začetka. no in iz tega razloga jo dajem na wc, ker vsak človek v sede lažje opravi potrebo kot v leže, s plenico na riti. naša se je pač pri tem zelo matrala. če pa pri tem ko jo dam na wc zraven še lula, pa to lahko samo pomaga pri tem, da se bo prej odvadila pleničke, škodovat pa vsekakor ne more. midve s sestro sva obe hodili pri 9h mesecih na kahlico in sva tudi sami povedali, oziroma pokazali kaj želiva, ne razumem, zakaj ne bi poskusil, če imaš pač možnost user posted image tako je moje mnenje user posted image user posted image user posted image seveda pa, kakor komu paše user posted image user posted image user posted image

midve sva ble pa zgodnji danes, sva se že ob 7 odpravili do bližnje pekarne po svež kruhek, je tko pasalo se po svežem zraku sprehodit.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
1.7.2010 8:45:28   
eva1
Hej!

Ful sem vesela-smo dobili danes dokončen odgovor, naš mali je sprejet v vretc 200 m od domauser posted image user posted image user posted image jej!!!

Pa spet je en vroč dan pred nami...sem super, ampak doma se mi pa nič ne da delat v tej vročini...bo že...

Giotti-WB...ne bom lih veliko komentirala tvojega posta, ker smo itak čist drugačnema mišljenja..samo tole o dojenju bi rekla-niti najmanj ni zdravo samo dojiti do 1 leta..to dokazujejo vse študije, sem zadnej čase veliko prebrala o tem, pa tudi ko sem govorila z gastroeneterolginjo, so mi sedaj se uvaja GH spet prej kot par let nazaj(5let), ko se je striktno po 6 mesecih..da sedaj naj bi se uvajala med 17 in 26 tedni, ne prej ne kasneje..in po 6 mesecu naj bi otrok že dobival mešano prehrano, ker so opazili, da so bili otroci zelo slabokrvni, ki so bili dalj časa samo dojeni! Itak vem, da je tvoje mnejnje totalno drugačno, bom samo napisala, kar pravijo  strokovnjaki da je najbolje, da ne bo zmotnnega mišljenja, da je pretežno dojenje do 1 leta nabolj zdravo! Sicer pa to zelo veliko pove to, da se tvoj malček toliko doji-le zakaj???

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
1.7.2010 8:48:31   
pi82ka
GIOTTI ŽIVJO, ITAK TE NISMO POZABILE...user posted image
No naša pač lula in kaka v pleničko, je pa super da nekateri kakajo že v wc-pohvalno. Vozimo se že v recaro sedežu tko da jajček je pripravljen na naslednjegauser posted image  ha,ha,ha.
Delamo že korake in se nam zdi to full zabavno...
A ja pri krstu je bila neverjetno pridnauser posted image

pa,pa

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
1.7.2010 12:43:18   
petkapet
Pozdravljene,
Tu je že tako vroče, naš korenjak pa je staknil vročinouser posted image , že drugi dan še kr narašča. Smo bili pri zdravnici, pa naj bi bilo virusno, upam da 6.bolezen. No bomo videli. Je prav bogi, ima čez 39C, zato smo pa mu dajemo svečke ali calpol.

Pa-PA, vroče pozdrave s Primorske.

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 2070
1.7.2010 12:44:00   
rožica13
Živjo Giotti, lepo da si se oglasila. Jaz vedno rada preberem tvoje poste, ker vedno kaj pametnega napišeš in imaš podobno mišljenje kot jaz.
Glede GH, bi mogoče bilo res dobro, da mu uvedeš vsaj večerni obrok, žitne kašice imajo ful radi, ker je notri mleko, pred spanjem ga pa še podojiš. Lina je že veliko GH pa se še vedno doji cca. 5x na dan, in še parkrat ponoči.

Perlica76, vsak ima svoje mnenje tako da ni kaj zameriti! Aja, pa to da otrok še ne čuti da ga lulat ali kakat ni res, čeprav pediatri to trdijo na sveto.

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
1.7.2010 13:12:23   
tassika
No pa da se še jaz malo javim, sem kar presedlal k oktobrkam, tja skoraj bolj pašem, ne mi zamerit.

Najprej Gioti, super, da si se malo oglasila, smo te že kar pogrešali. Jaz ne bom pametovala, se pa strinjam s tem kar je napisala Eva1, jaz sem opazila pri naši, da ji samo dojenje ni bilo dovolj in je bila vedno lačna, tudi zdaj je pravi jedec, se ji pozna na nogicah in še kjeuser posted image . Ne bom rekla, da ne smeš dojit, itak boš videla, ko uvajaš GH, da se otrok na začetku še vedno po vsakem obroku podoji. Mogoče se igra s hrano, ker so notri koščki, naša se je kar davila in sem potem lepo miksala, pa je šlo, zdaj pri 8m šele počasi greva na kakšne koške, je pa pregnana, žemljico in piškote, moj riž in ostalo komot poje koščke, če pa dobi marelico v skutki, pa takoj vn pljuneuser posted image . Jaz pravim tako, nobeni ne bom rekla, da ne sme dojit, samo jaz sem jo mogla začet uvajat v vse to, ker nekako bom mogla nazaj v službo in v vrtcu oz jaz imam privat varstvo, jo varuška ne bo mogla dojit, lačna pa tudi nočem da je. Tvoj je pa itak mlajši od naših in imata še lepo čas vse to uvesti.

Zobki: imamo spodnji 1 in pa vsak čas do zg. 2 zunaj, tečka ni, se pa obupno slini.
Razvoj: Zna se kotalit, zna sedet, ne zna se še sama vsesti, puza na hrbtu in trebuhu v rikverc, zna dat bravo bravo ko se ji zazdi, je mojster v pluvanju in v čvekanju. Če se jaz pogovarjam s kom in jo ne ogovarjam bo tako naglas čebljala, da bom mogla utihnit, ker sogovornika ne bom več slišala. Je ful aktivna na vseh področjih, energije ima pa za 3user posted image

Avtosedež: imamo romerjevega in je super.

Hrana: je vse, sveže sadje ji gre bolj slabo, razen lubenice in melone, zelenjavo obožuje. Banane sploh ne marauser posted image  MEso je jedla, gluten smo tudi uvedli kmalu po 6m, je tudi že skutke, jogurta ji še nisem dala. Mleko imamo adaptirano. Aja jedla je tudi že brancina in škampe, pa ni bilo posledic, v fturku je jedla tudi že maline in jagode, takega ima dm, pa tudi ni bilo pikic, samo ni pa ji bil najbolj všeč. Pije pretežno vodo, včasih ji dam dm-ov sok jabolko s komarčkom, razredčen z vodo. Vode ji ne prekuhavam več, razen na morju oz kje kjer se mi zdi, da ni ravno najboljša. 

Evo toliko od mene, grem do konca spakirat za na morje, gremo do ned.user posted image

lp

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
1.7.2010 13:50:29   
Neni13
Eva 1 lepe fotke user posted image
Eva19 ja, sedenje na kahlici je prava poza za lažje kakanje ali pa če leži, da mu nogice malo skrčiš.. Valjda če sama pokaže, potem je to to..

Svaka vam čast oz. otrokom, če bodo tako hitro znali povedat, da morajo lulat in kakat. JUpam, da vam uspe. 

Sem pa jaz tudi brala, da se hitreje odvadijo otroci, ki imajo občutek mokrote in niso v teh pleničkah za enkratno uporabo. Tako povežejo lulal sem - zdaj sem moker- to ni fajn občutek..
Naša bo šla na kahlico čičat, samo ne še pri 7 mesecih, ko še sama ne sedi. Sina sem dala pri 11 mesecih, pa je lahko čičal in se smejal tudi pol ure, potem se je pa vstal in se čez nekaj sekund polulal.. J)
Kdaj mu je tudi kaj v kahlico uspelo ali, ko sem mu na obrazu videla, da se nekaj dogaja in je hitro odšel na wc. Valda vsi full happy, yea kaka na wc-ju. Samo je dolgo dolgo trajalo, da je prišlo do tega, da sam pove..
Rožica13 glede tega kaj pediatri vedo, sem tudi jaz brala. Mislim, da je odvisno največ od otroka, eni lahko prej kontrolirajo uriniranje, eni kasneje.. šele nato sledijo stranski faktorji (posedanje na wc, itd.) To najbolj vidiš, ko imaš 2 ali več otrok, saj so si v določenih stvareh različni kot dan in noč, čeprav delaš isto…. In ugotoviš, da ni tvoja zasluga, da je prvi pri 7 mesecih full jedel (valda ponosna, da mu dobro kuham), da je shodu pri 9-ih, itd… saj pri drugem delaš isto, pa ti nič ne je, razen pije mleka, itd…
Tako, da mamice, najbolje poznate svoje otroke in vsak bo osvojil vse ob svojem času. J

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
1.7.2010 14:22:17   
lenybaby
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Vrtec-lahko vprašam eno kolegico, ima neko žensko ki čuva njeno punčko...ti bom sporočila, če te zanima, mislim, pa da je iz mostuser posted image

No sej tud Moste bi pršle v poštev kr delam v btc-ju... Mogoče veš za kolk dnarja in kako je s hrano? Kako so pa kej zadovoljni z njo? Bi prosila kontakt ja, hvala ti! user posted image

Tud mi smo včerej prvič čofotali v morju! No, v bazenčku na plaži s toplo morsko vodo, v morje k je pa mal bl hladn sva pa samo nogice namakala! user posted image  Užival je do fula res, sedel v unih 15 centi vode in brcal pa šprical vse naokol, so se mu kr smejal vsi user posted image  

Sam tri dni me ni pa maste tolk za napisat da sm rabla kr precej cajta za prebrat vse! Pridne, pohvalno! user posted image
Hvala za nasvete glede kopalnih pleničk - js zadne cajte vse razen plenic kupujem v dm-u, bom pa še to poskusla!

Moja mala zverina je bla dans tko pridna celo pot z morja, skoz je pančkal v stolčku, šele deset minut preden sva na dvorišče zapeljala se je zbudil in ker ni najdz dude pač vtaknu prst v usta in bil srečen! user posted image  Res je priden. Zdej sva pa pomljackala super juhico iz mladega pora, krompirja in purančka in zdej spi ku angelček! Jst pa uživam v miru! user posted image  Jutri pa na dopust! Juhej! user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
1.7.2010 16:04:49   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: petkapet

Pozdravljene,
Tu je že tako vroče, naš korenjak pa je staknil vročinouser posted image , že drugi dan še kr narašča. Smo bili pri zdravnici, pa naj bi bilo virusno, upam da 6.bolezen. No bomo videli. Je prav bogi, ima čez 39C, zato smo pa mu dajemo svečke ali calpol.

Pa-PA, vroče pozdrave s Primorske.

Ja mi smo imeli pred kartkim 6 otroško, vročina je naresla na 39.8, pač sem zbijala(hajuhe je blo 2 noč ponoči)...3 dni vročina, potem pa pike vsepovsod...meni je Ajla zakuhala v nedeljo ponoč(par ur), Luka v torek(pa do danes, k je že ok), Anže pa danes...pomoje neka viroza k si jo kr podajamouser posted image

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?