|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
3.7.2010 14:26:30   
Eva19
hej!

Kako smo? Kako se kej spopadate z vročino? mi smo bili zjutraj na jutranjem sprehodu, ko je bil zrak še bolj frišen, zdaj se pa bolj kot ne, skrivamo pred vročino v stanovanju pod klimo user posted image no vsaj midve z user posted image

moram povedat, da smo danes ugledali drug zobek, enkico spodaj...sicer še čist mejčkeno, ampak je pa user posted image user posted image

problemov še vedno nobenih, tamala še vedno dobre volje in razigrana, upamo da tako ostane user posted image user posted image user posted image

nč, šibam kosilo pripravlajat, dans bomo mel filane paprike v omaki, bo tamala tud jedla, jih ima zelo rada...

lep dan še naprej

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
5.7.2010 10:48:46   
juniorka
Hojla!
No, ste le nekaj napisale.... zgleda, da mora kaksno bolj nenavadno mnenje na dan, pa se hitro oglasite, hehe!
Eva1, lusne slikce..upam, da ste ze konc z virusi!
Giotti, se te spomnimo... jaz ti svetujem, da se lepo za mizo vsedita in lepo kose v roko, pa se naj otrok sam hrani... ko drugi jeste. Najbolje je brokoli( s steblom) in korencek v palcki, vse kuhano na pari 2-3 minute... Nasa je lepo dajala v usta in na tak nacin bi naj do 8. meseca ze sami pojedli vsaj nekaj, ker 6-8 mesecev je neko predstavitveno obdobje hrane, po 8.m pa ze rabi vec... tako je tukaj v VB. Mene je fasciniralo, kako ta nacin pomaga pri razvoju na vseh podrocjih.. nasa se je namrec sama posedla ze pred par tedni, od vceraj pa se lepo plazi naprej, in to en teden pred 8 mesecem. Je pa bla skoz na tleh, pa nobene stajice nimam, je pac treba bit zravn in nadzorovat, pa bolj razmetano imamo zato user posted image
Midve se podnevi skor vec ne dojiva, ker lepo je, ful rada ima jogurt( navaden organski), pa razne minestrice in dodam pasto, zdrob ali polento, pa ajdo... in dobis veliko kombinacij, od zelenjave bucke, korenje, brokoli, cvetaca, spinaca( koprive z vrta).. ko je ena sprasevala, upam, da je kaj v pomoc!
Od surovega sadja pa breskve, kaki, banane, mango( ga ima ful rada, ji dam rezino in tako papca, pustim pa olup gor, da lahko lepo drzi), jabolko, cesnje, malin ne mara, jagod in citrusov pa se nisem dala. Dobila je od tavecjega ze lizalko za polizat( bratec deli, je pridenuser posted image ), krompir jo pa ful napenja in ji ga zaenkrat ne dajem.
Imeli smo pa tud 6. bolezen, nisem sla k zdravniku, ker moras cakat celo vecnost, da se kaj druga ne stakne.. je pa bila dobre volje in jedla normalno!
Tole zaenkrat, grem kavo pituser posted image , lp

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
5.7.2010 13:42:11   
Pikapoka83
Pozdravljene mamice! Že dolgo časa se vam nisem oglasila, saj sem s svojima dvema malčkoma polno zasedena. Sem vas pa redno prebirala. Naš sonček je star 7 mesecev in pol. Pri 6. mesecih je bil velik 74 cm in težek 8700 g. Sedaj tehta že okroh 9,5 kg. Je zelo živahen in zahteven fant.
Razvoj: konec maja je začel samostojno sedeti, sedaj se daja v pozo za plezanje in se gunca naprej in nazaj, tako da pričakujem, da se bo kmalu razvilo nekaj iz tega. Kotali se tudi že iz hrbta na trebuh (to že full časa) in iz trebuha na hrbet. Že več kot mesec dni daja pa pa z rokico, v preteklih dneh je začel še dajati bravo bravo. Zlogi: tata tata, baba, papa, mama, mamam ... Zobkov še nimamo in jih niti ne pričakujem kaj zgodaj, saj jih je sestrica dobila komaj pri 10 mesecih.
Hrana: sokove smo začeli dajati pri 4 mesecih. Na pregledu pri 5. mesecih mi je pediatrinja svetovala naj začnem z mineštricami. Tako da smo nadaljevali z zelenjavo, piščančje meso, paštica, riž, sadne skutke, piškoti ... Sedaj lahko rečem, da mu skoraj ne kuhamo več posebej in zgolj pazimo kaj kuhamo. Je že skoraj vse, razen jagod, agrumov, svinjine ... Zelo rad je topljen sirček na kruhu, čokolino ... Skratka naš malček je skoraj vse in je zdrav kot riba - brez alergij!
Kar se tiče kakanja na stranišču je to stvar posameznika. Jaz tega ne bom prakticirala ker se mi zdi brez pomena dajati 7 mesecev starega dojenčka na wc kakat in lulat ker še sam ne ve kaj se dogaja.
Čez 3 tedne se odpravljamo na morje na Hrvaško. Sedaj smo bili le par dni na morju in je bilo super.
Lepo vas pozdravljam! Uživajte s svojimi malčki saj tako hitro odrastejo ...

(odgovor članu Porodne zgodbe)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
5.7.2010 14:02:27   
Eva19
hej mamice!

Kako ste, vidim da se vse pridno ukvarjate s svojimi malčki, zato pa je tukaj zatišje in prav je tako user posted image user posted image

no mi smo v soboto dobili drugi zobek spodaj user posted image user posted image tko da imamo sedaj že 2

danes me je pa čakalo presenečnje, ko sem prišla iz pod tuša. je tamala s svoje blazine uspešno priplazila na drug konec dnevne sobe user posted image user posted image user posted image no in zaenkrat gremo v rikverc user posted image sedimo še ne čist samostojno, oziroma sedi nekaj časa, ampak potem se odloč zagrabit kkšno igračo in se pri tem ponavadi prekucne, ampak je pa čezdali bol aktivna user posted image tko da bo počas treba začet umikat stvari po sobah, predvsem ker imava veliko steklenih okrasov, da ne bomo brez vsega ostal user posted image user posted image

lep dan še naprej mamice in vašim user posted image

(odgovor članu Pikapoka83)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
5.7.2010 14:47:42   
Lupinca
Kukuc

a se mene sploh še katera spomni?user posted image Me že res celo večnost ni bilo sem...verjetno sem se nazadnje oglasila predno so se izpiti začeli. Zdej pa imam dober mesec pavze in prec ko sem iz morčka prišla, sem rekla da morm pa še mal novembvrčke pogledat ituser posted image

no pa da mal poročam o Lauri...pri 8m ima 9,1kg in 76cm. Je taka lepo rejena manekenkica user posted image Upam pa da bo kak drug poklic izbrala.hihi

Sedimo ja že sami...no tud vsedet se ji kdaj že rata. Tako da se iz hrbta uleže na bok, pa z roko gor dvigne. je kot en mali hrošček pri temuser posted image
verjetno tudi nam malo manjka da skobaca. Postavlja se na vse 4 zdaj že kak dober teden. Včeraj je šla z eno roko že naprej, sam ni vedla kaj pol z nogam delatuser posted image

hm..kaj pol še naša novembrka zna...daje papa, oponoša indijančka in brblja...al kko se temu reče. ful rada daje lubice...take smešne...z odprtim kljunčkom...user posted image
Zvečer ko nebi še zaspala me kliče mamamamamamam....sem dolgo mislila da to že ne more bit mama, no pa ko se je zadnjič fajn udarla na tleh, je dvigovala rokice prot men in v joku govorila mamauser posted image mislim da je pa to tud edina beseda ki jo povezuje z nečim.
drugače čeblja ful...zadnje dni se rada ližeuser posted image
tko da tko no...lepo napredujemo. smo daleč od tega da bi že sama jedla po žlički. ji jo pa dajem med kosilom v roko. pa se potem malo igra.
jemo že vse, razen prepovedanih zadev.
kahlica....bomo šli na kahlo, ko bo sama pokazala zanimanje za to. dokler pa njej ni jasno kaj se ji dogaja v riti pa ne. nevem...men je vseeno koliko časa bo v plenički. ampak tam nekje do 2,5 let bi pa rada da bo suha. ko bo fizično in psihično pripravljena na to, verjamem, da bo lahko v mescu ali dveh uvajanja na kahlico suha.

kaj še...spimo lepo ponoč...
zobki...dva spodaj. dva rineta zgoraj ven. ampak še nista zunaj.

grem vas še malo prebrat
lep dan vsem

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
5.7.2010 14:49:26   
Lupinca
aja še varstvo..sva dobila v mengšu eno varuško, skupinco otrok. Je pa cena res ugodna..210€. ima pa še frej za enega se mi zdi.

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
5.7.2010 16:07:42   
Eva19
a je to varstvo, pri dveh starejših gospeh? sem bila tud jaz tam...

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
5.7.2010 19:42:39   
Lupinca
eva mislim da ja... tko mi je kolegica rekla ja, je imela tam malega. sva pa z varuško sam po gsmu govorili. A ti si že bila tam? jo boš mela tud tukaj?

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 2083
5.7.2010 21:25:23   
rožica13
Čer,

no pa smo tudi mi dočakali prvi zobek, spodnjo desno enko. Je bila zadnje dni obupno sitna in skoz po rokah, nič ji ni pasalo, no prejle sem ji pa šla z Gengi gelom mazat, ker ni mogla spat sem pa začutila špičko, zjutraj še ni bilo.

Razvoj: zna dat papa, bravo, bravo, na vse 4 se postavlja že nekaj časa, če ji malo pomagam trebušček gor držat, tudi že malo odkobaca, sicer pa se trudi premikati roke in noge. V stajici je že v momentu na nogah, tudi če sedi, se da na vse 4 pol pa pleza po mreži.

V soboto gremo končno na morje, že komaj čakam, da se malo spočijem, da jo nimam cel dan samo jaz.

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
6.7.2010 6:44:49   
Eva19
sem bla jaz že tam ja, sam je potem nisem dala tja, ker sem tuki pri nas  čez cesto varstvo dobila za isto ceno, mi je pa vsaj vozit ne bo treba, pa čeprav sem v mengšu v petih minutah, je čez cesto vsejen bliži user posted image user posted image drugo leto pa itak upam da vrtec dobim, no tud rekl so mi da bi ga mogla...se bo baje na krtini odprl še en, in se bo vse skup še mal bol sprostil. upam user posted image user posted image
uf, jaz pa že spet pokonc, ne morm spat user posted image tamala pa še čist koma v posteljci user posted image user posted image

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
6.7.2010 9:12:50   
Eva19
še eno vprašanje... ali se vaši malčki že obračajo, ko jih pokličete po imenu? naša še čist nič ne registrira na njeno ime, pa jo že od začetka zelo veliko kličem po imenu. 

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
6.7.2010 10:51:38   
pi82ka
ojla,
tudi mi imamo dva zobka, en je čist zuni, drugi pa malo manjka...malo nas je matralo ampak ni blo sile.
Drugače pa naša že dela korake, če jo držim po pazduho, obrača se po imenu, daje živjo in pa,pa, pa včasih bravo bravo, ko rečem kje je oči se obne k njemu, čeblja ata, tata, in nekaj podobnega, bla,bla, bu,bu,...včasih tako govori kot pretrgan dohtar user posted image . V stajci se ne pobere in tudi če se prekucne nazj se vedno ne pobere ampak stoka, da jo kdo pobere.
Zanima me kje so najcenejše te blazine za na tla ki jih lahko sestavlaš pa so gor narisane črke al pa živalce,...?
Jemo full stvari ..razen frutkov...le kak sokec mara popit nap. hruška in češplja ji odgovarjata, drgač pa vodo in hipp instant čajček. Na dan spije tudi do 3 -4 dcl tekočine (mleka ne štejem, ki ga pije zjutraj 2,3cl popoldne1,3dcl in zvečer1,3dcl in to full rada)
Sedaj ko je vroče bol malo papca ampak se potrudimo da veliko pije in ji dam zajest tisto kar rada je...no sej v bistvu ni zbirčnauser posted image

pa,pa

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
6.7.2010 11:14:02   
tassika
pi82ka puzle imaš v BC meni se niso zdele drage. Je pa naša tako kot vaša, bolj na izi, zakaj bi se matrala če zatuli in priletimo. Se tudim da ne vedno, ampak ne pomaga, joka in se pritožuje toliko časa, da se jo nekdo usmiliuser posted image  

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
6.7.2010 21:20:00   
cesarica1981
Jaz sem puzle kupila v Mullerju, se mi zdi da so tam najcenejše. Rada bi vas vprašala, če je katera že dala malčka v varstvo za celo noč, ali se vam to zdi še prekmalu?

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
6.7.2010 21:24:22   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: cesarica1981

Jaz sem puzle kupila v Mullerju, se mi zdi da so tam najcenejše. Rada bi vas vprašala, če je katera že dala malčka v varstvo za celo noč, ali se vam to zdi še prekmalu?

Nisem še,niti nimam namena, ampak glede na to da vsi spijo celo noč, pomoje ne bi bilo nobene panike

(odgovor članu cesarica1981)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
7.7.2010 6:48:58   
Eva19
jaz sem jo že dala že v varstvo za celo noč, večkrat. je lih tak obdobje, ko sva bla z mojim vabljena na polno praznovanj okroglih in sva jo dala mojim staršem. pa sej bi jo pol pršla iskat, sam naša spi celo noč brez problema in je pol nočm zbujat, tud tam je normalno prespala celo noč, prvič pomoje že pr ene 3 mescih user posted image mislm da daš komot no

(odgovor članu cesarica1981)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
7.7.2010 8:24:47   
pi82ka
Mi naše bejbe čez noč še nismo dali ampak pomoje če bi lih blo treba bi jo pa dali v varstvo tudi čez noč...čez dan pa se dostikrat pomirka pri dediju in babici

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
14.7.2010 9:41:05   
eva1
Hej!
Vidim, da smo se čist polenile, mal vročina, dopusti...
Kar se tiče varstva lahko rečem, da ste tiste ki imate blizu babicein dedije lahko ful srečne, jaz nimam nikogar, tko da vsepovsod gredo otroci zravn, sicer ne rečem, sej bi mi bilo čudno, če jih nebi imela, ampak za v trgovino kdaj skočit pa bi prav prišlo če bi imela koga....

Drugače pa smo mi ok, tale vročina mi že malo najeda, nimamo klime in imamo okol 27-28 stopinj v stanovanju, tko da nam je pošteno vroče..otroci se popoldan mal v bazenu hladijo in to je to..jutri imava z malim pregled na Pek po OP, ob 11h, mislim, kje za boga so tako uro našli, tut ne vem..se bova pomoje skurla predn bova sploh tja prišla...

Drugače pa komaj čakam morje...samo gremo šele konec avgusta-eh se bomo še načakali...

Naslednji teden imava drugo cepljenje...kar se tiče GH, jeva že skoraj vse....zjutraj in zvečer se še dojiva...
Kdaj ste ve uvajale skutko, jogurte? A še kuhate ločeno za male?

Nič lepo se imejte....

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2093
14.7.2010 12:07:53   
tassika
Eva1 skutke midve jeva že kakšen mesec, jogurt sva probali danes. Ločeno kuhanje, načeloma še vedno, ker nimam idej kaj skuhat za vse tri, ko sem kuhala ajmoht (mesno zelenjavno juhico) sem za vse enako, tudi rižoto naredim za vse. Ko pa imava midva meso in pečen krompir, ji pa posebej skuham zelenjavo. Počasi bova začeli res z koščki in še čim drugim, saj načeloma je ve, z zelenjavo sploh nimam težav, sadja pa ne mara, razen lubenice, ta ji še gre po grlu.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
14.7.2010 13:53:18   
DULCE
Pozdravljene!

Tassika pr nas mamo pa lih obraten problem sadje še nekak je, zelenjave pa noče oz. res s težavo pojemo par žličk.
Na začetku je saj krompir jedu zdej ga ne mara več. A mi lahko kera pove kako otroka prpravt do tega da bo jedu zelenjavo
in pa če ve kera kšen recept za kšno dobro zelenjavno juhco.?

lp

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
14.7.2010 16:07:16   
tassika
Dulce, jaz vso zelenjavo najprej prepražim na maslu. Potem zalijem z vodo in dodam notri strok česna. Ko je kuhano zmiksam in ma ful rada. ŠE eno varianto imaš, da skuhaš kolerabo, korenček in bučko, enako prepražiš na maslu najprej, potem dodaš polento in je tudi dobra sladka kombinacija. Če ji delam špinačo dodam notri kislo smetano. Rada ima tudi brokolijevo juhico.

Ajmoht pa narediš, da prepražiš čebulo, dodaš zelenjavo in piščančka na koščke narezanega, dodaš lovor in malo majarončka in skuhaš. Zoji sem pretlačila z vilco in dodala notri zlate kroglice za juho, vse je pomalicalauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu DULCE)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
14.7.2010 17:33:57   
DULCE
Hvala Tassika za recepte bomo probal narest in upam da bo kej pojedu user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
14.7.2010 21:50:18   
petkapet
Dober večer,..tu na Primorskem nas daje taka vročinauser posted image , ta tudi Pc-a ne odpremo ....dobro da so klime.

Eva1,ja tista vročina je bila zaradi 6ste bolezni, trajala je 4 dni, pol pa pikice, ampak so nogah pa jih ni imel, telo in glavo pa tako, da si prav gledal kje ni rdeče. In je kr neki shujšal, dobro, da je imel zalogo. No hb je mimo!

Mleko: po tej 6sti bolezni ( nevem, če od tega ali kr tako sovpada) je naš korenjak nehal pit mleko in še cuclja ne mara več. No zdaj mu v mleko dam kašice, tako da ga poje vsaj zjutraj in zvečer, s cucljem pa smo zgleda zaključili.

Drugače pa pijemo fuull vodice, ker je tako vroče in zelo radi jemo, sadje, mineštice in sadne skutice.

Na dopust gremo v Dalmacijo, še nekaj tednov bo treba počakat, ampak že vsi komi čakamo.

No, zaenkrat lep pozdrav, pa imejte se čim boljše v tej toploti!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
14.7.2010 22:00:35   
Eva19
hej! kako smo user posted image

no midve sva ravno z večernega sprehoda, zdej pa mala že spi v svoji sobi. zdej hodva zjutri ob 7h vn, pa potem zvečer okrog 8h enkrat, ker prej je pa za znort, tok vroče, da komi žvim. tamala pa tud takoj zakuha, tko da se drživa notri pod klimo in pa na balkonu se namakava v bazenčku, da se mal pohladiva na vsake tolk časa.

no naša tamala se zdej ne plazi več v rikverc, ampak gre že naprej, z rokicam se povleče sicer večinoma še po trebuščku, ampak zelo velikokrat pa si pri tem pomaga že z nogicam in dvigne rito v luft. pride pa itak povsod že po celem stanovanju, jo včasih prov iščemo user posted image user posted image

na morje pa mi odhajamo zdej 30ga tega meseca, tko da bo tud treba še mal potrpet, no ampak smo vsaj en vikend bili vmes mal, da bo  laži zdržat.

lep večer še naprej

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 2099
18.7.2010 15:16:59   
podezelje
pozdravljene

po daljšem času se tudi jaz oglašam. te peklenske dni sva z malo bile vsak dan na vasi,da sva se skrile pred vročino. božica je dobila take rdeče izpuščaje od vročine.ponoči imamo v spalnici 28 stopinj.upam,da se vreme kmalu umiri.sem se pa odločila,da definitivno nabavim klimo.
druače je pupa super, veselo vse papca,še vedno malo,a sem se s tem sprijaznila,da ne bo velika jedka.user posted image ponočo končno ponovno spimouser posted image user posted image user posted image je pa tako hitra,da mi prav ničesar ne uspe narediti v gospodinjstvu,ko je budna.3 dni že veselo izgovarja mama,no pogosteje je mam mamuser posted image a,jaz sem vseeno presrečna.ob opori že super stopica, za nekaj sekund tudi že sama stoji-to ji rata,ko želi neko stvar držati z obema rokama.je nasmejanka,živahna,družabna in velikaaa cartauser posted image še vedno pa imamo borbe,ko se je treba obleči ali sleči in ko je potrebno čez dan iti spat.zdaj je bedi tudi po 5 ur skupaj!
še vedno čakamo na avtosedež.si nisem mislila,da bo tako dolgo trajalo. naročila sem preko spleta babyland.online.com.
aja,pa imamo že 4 zobke.
toliko s sštajerskega konca.
vse dobro

vse dobro

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?