Lucka1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lovely Drugače pa smo dobili izvid urina in ni uroinfekt, hvala bogu. To pomeni, da je bila viroza (seveda, spet ob izbitju zobka - podobna zgodba kot pri Tajkotu), ki sva jio oba z možem pobrala. Meni je seveda udaril na dihala, možu pa na prebavila. Je danes dobil tono enih tablet in praške za dehidracijo, revež... Punce, a si bi lahko spet malo izmenjale info o jedilnikih? Pri nas ima Inya pri varuški več ali manj enak jedilnik kot je v vrrtcu. Ko pa pride dam pa pol stvari, ki jih tam lepo je, enostavno noče. Npr kruha doma no way, pri varuški en kos za zajtrk za šalo. WTF? Popoldne ko pride dam pa odvisno od tega kako mi reče varuška, da je jedla. Če je za njo slab dan ji nekaj skuham (ponavadi enako kot nama) če pa je lepo jedla pa dobi za popoldansko malico kako sadje, jogurt, skuto in potem večerjo. Kaj pa dati za večerjo? Mi smo še zmer na čokolinotih in keksolinotih ipd. Drugo ji ne šmeka in ful malo poje - posledično hoče ponoči mleko... NAJPREJ SUPER ZA INYO -da le ni uroinfekt!! ostalo se bo že poštimalo, tisto pa se zna zavleči. In vidva s Hansom upam, da bosta kmalu spet ok! Za trebušno virozo je dobil tablete??? A to kake dodatke in nadomestke al? Glede hrane - pri nas za popoldansko malico jogurt in/ali banana in/ali kruh - polovico žemlje mu dam v roko, potem pa kakor kdaj. Včasih res poje, včasih pa jo samo drobi in razmazuje po mizi kdo ve, od česa je odvisno. Zgodi se tudi, da sploh nič ne poje popoldan. S tem da niti ne vem, kaj in kako poje v vrtcu, ker njegove vzgojiteljice gredo domov najkasneje ob 15:30, redko pa nam uspe ponj tako hitro...se nekako ne obremenjujemo. Ravno danes sem brala en članek v čakalnici o prehrani otrok, pa je prav pisalo, da je vsak dan lahko drugače in da čimmanj komplicirat, če so otroci sicer ok, ker če ne naredimo starši zanje dolgoročno travmo... Glede večerje pa pri nas 5 stvari - mlečni zdrob (gres), polenta + dinstana jabolka (sama polenta noway), ovsena kaša z mlekom, kašica HIPP za lahko noč jabolko/oves ki se meša z vodo ali pa milupina polnozrnata, ki se meša z mlekom. Ostalo od kašic mu niti nisem poskusila dajat, ker se mi zdijo presladke. Čokolešnik mu pa zaenkrat še ni všeč. Upam, da ti kaj prav pride.
|