|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrski lumpiji 08
28.1.2010 8:19:39   
Tosca
Sicer pa eno dobro jutro vsem!

Saj je hladna tale zima, ampak meni je vseeno kar ok, ker ni mokrote in packarije naokrog.

Jolly in Suzy, iskrene čestitke za službo, sem vesela za vaju, v teh časih je to res uspeh!

Hrana - Lovely, tudi pri nas je podobno, da določeno stvar v varstvu je, doma pa tudi pod razno ne.user posted image Zadnje čase je tako s polento, pa z mlečnim zdrobom, pa tudi kdaj za kosilo se najde kaj. Drugače pa jemo podobno, popoldne malico: mandarine + pol banane + kakšen keks ali kdaj drugič jogurt, redko skuto, ker ji ni najbolj všeč. Zvečer pa ponavadi nekaj mlečnega: kašico iz prosene kaše ali iz 4 žitaric od Alnature, pirine napihnjence (hvala Valla za info!) redko čokolino. Sedaj, ko ji rastejo zobki, bi menda najraje stalno jedla kar hladen jogurt. Bi bila pa vseeno vesela še kakšne ideje za večerjo.

Zobki - Tri štirke so praktično cele zunaj, sedaj leze četrta in se mi zdi, da bo še kar trajalo. Občasno se začne dret kot grešna duša, jo pa ponavadi potolažim s Calgelom, homeopatske kroglice trenutno ne pomagajo kaj veliko.

Pitje - ja, pije pa ne rada in to že od nekdaj. Me kar malo skrbi, da ne bi dobila kak uroinfekt. Spije pa v varstvu nekje dobra dva deci čaja, doma pa še pol deci ne. Je pa res, da se zjutraj in zvečer še vedno dojiva in dobi tako še kar nekaj. Sem pa sama občasno že malo sita tega dojenja in razmišljam, kako ga ukiniti, ampak bo treba najti čas, da se bo lahko oči takrat bolj z njo ukvarjal, ker on pač ne diši po mleku user posted image

Hoja - ja, mi še ne hodimo in po moje še en čas ne bomo, sicer teka naokrog, ko se drži za tisto njeno mizico na kolesih in je postopno tudi bolj suverena in ni samo naslonjena nanjo, ampak mislim, da bo še en čas trajalo, kar je itak fizioterapevtka napovedala že pred meseci. Upam, da bo zato potem manj padcev... Zato pa toliko bolj čeblja, vsak dan najde kakšno novo besedo, se mi zdi, da bo zgovorna, tako kot jaz, ko mi je stric, ki me je pazil, enkrat pri treh letih rekel, "a si lahko prosim 5 minut malo tiho, ker me že ušesa bolijo" user posted image

Drugače pa imamo virizo z občasno vročino in smrkanjem... Afnica, morda moram pa preizkusiti tvoj nasvet, da ji ne dajem mleka za večerjo (če mojega odštejem user posted image )

Evo, uspela nekaj napisati (ob vseh motnjah in telefonih), sedaj pa resno na delo.

Imejte se lepo z vašimi nadebudneži, pa čimveč zdravja.

(odgovor članu Tosca)
Neposredna povezava do sporočila: 351
28.1.2010 8:21:24   
afnica mala
Dobro jutro tudi tebi!

Neli je super, zdrava (trkam), uživa v varstvu, aja pa zna že grdo gledat- npr. če ji rečeš a greš rito previt, zoža oči in te gleda, al pa še za piko na i odkima z glavo in reče neuser posted image . Boš videla, ko se kaj oglasita.
Pa Danaja? Še vedno uživa v varstvu s svojimi malimi prijateljčki?
Mogoče pa se res uspemo dobiti na kakšno igralno urico, ane?

Uspešen dan

(odgovor članu Tosca)
Neposredna povezava do sporočila: 352
28.1.2010 8:25:23   
afnica mala
Aja, na tečaju pa sem bila na Cigaletovi v Lj- v prostorih posvetovalnice za srce. Trajalo je 2 uri in pol, ampak dejansko kot bi mignil. Tudi praktično sprobaš znanje na lutki in Haimlichov prijem s partnerjem. No, mi smo bile same ženske- je predavatelj rekel, da se mu je to prvič zgodilo. Uglavnem moja prijateljica se je vživela v prijem in me je kar preveč stisnila in to večkrat, da mi je bilo še dlje časa slabouser posted image - obvlada!

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 353
28.1.2010 9:25:58   
Lovely
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

kakšne izkušnje z noricami? valla vi ste to že dali skoz a ne ...mi bomo jutri videli kaj in kako ...,imamo že drugi dan vročino, sem klicala zdravnico, je rekla, da naj še kak dan počakamo, ker so norice na pohodu, gled ena to, da ni prehlajena, da ji ne teče iz noska, ne joče, da ib kaj bolelo recimo ušeski), glas ni spremenjen, ni torej grlo in ne kašnja ...hmmm bomo vidli, je rekla zdravnica kake dva dni vročina , potem pa izpuščaji, tako da bomo videli ...valla a se to potem dobi kaka krema, če je to to al nič?

Inya je imela enako. Vročina in nič drugega. Razen rinjenje zobkov...

Lovely

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 354
29.1.2010 12:44:39   
jana84
o, da še tukaj malo poklepetam!

Naš Jakob je zdrav, v vrtcu...HB po enem tednu se je meni že začelo fecljati v glavi, ker ima totalno preveč energije, in ga nimaš doma s čim zamotit. Pol ta teden je pa še tako mrzlo zunaj in burja je pihala, da niti na sprehod nismo mogli it...Grozno!

HRANA: naše je v vrtcu večinoma vse (no vzgojiteljice nič ne rečejo da česa konkretno ne mara), ko pa pride z vrcta imamo mi kosilo in takrat še malo poje, večinoma kakšno juhico ali mineštro. To se mu tudi na splošno najbolj dopade, tako da kar prakticiram zelenjavne mineštrce, včasih malo mesa noter nastrgam...Pa zelo rad ima govejo juho z zlatimi kroglicami noter seveda...Potem popoldan poje še kakšno sadje, če je res lačen kakšen jogurt ali puding, včasih tudi skuto z jogurtom in sadjem...zvečer pa noče nič jest, samo mleko s keksolinotom/čokolinotom, zjutraj tam okrog 5h pa še eno dozo mleka al kakava. Tako da v najboljših dneh spije 6dcl mleka. Čaja, soka pa spije kar več. Odvisno kakšne nastavek je na flaški, če je cucelj spije dosti, če je ustnik pa kar konkretno manj.
Včeraj sem mu v Müllerju kupla tisto flaško s slamico (dost cenej kot v Babycentru) in jo bomo danes sprobali kako bo šlo...

Drugega pa nič kaj novega: zobke ima zgoraj 1,2 in 4 na obeh straneh, spodaj pa samo obe 1ke...
Govori še ne, bolj nekaj blebeta in si prepeva. Dobro mama, tata, to pove, pa zdaj po novem tud duda oziroma nekaj podobnega. Pa ko ga vpršaš kaj je ritka naredila (če je pokakan) naredi be....V glavnem zelo rad pleše, zdaj se je začel poleg zibanja levo in desno še vrtet ko je muzika...Prava pojava je!

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 355
30.1.2010 7:27:40   
Dream
Dobro jutro!

Kar nekaj časa se vam nisem oglasila, tako da sploh ne vem če se me še spomnite user posted image  Ja, odkar sem v službi, je časa res praktično nič, popoldneve izkoristim za druženje z Maticem, zvečer pa mi seveda ostanejo še vsa gospodinjska opravila, potem pa vidim samo še posteljo. In kaj je novega pri nas?

Hoja: pri 13. mesecih je uradno shodil - ta dan štejem zato, ker je skoraj cel dan samo hodil, rej je delal po 5-6 korakov, potem pa se usedel. Sedaj se mi zdi veliko bolje kot prej, ko je plazil, res pa je, da je že tako velik, da ponekod doseže kakšno kljuko in odpre vrata, steguje se na pult v kuhinji in potegne dol, če je kaj na robu, zanimivi so tudi prti na mizi in seveda vse ostale omare. Prvi mesec je hotel ves čas samo hoditi in hoditi, niti malo ni bil na miru. No, k sreči se je potem le spomnil, da je vmes dobro tudi malo počiti, sicer noge ne nesejo več.

Prehrana tudi meni povzroča nekaj težav, predvsem zato, ker ne vem, kaj in kako razporediti. Zjutraj ima navadno nekaj v zvezi z mlekom - ali pšenični zdrob, polento, kruh ali kakšno kašico. Dopoldanska malica je pri nas večinoma sadje (če je sadje prekislo ali takšno, ki ga ne je najraje, mu ga vmešam v banano - kivi, borovnice, ribez, mandarine in podbno). Za kosilo je praktično vse, kar jemo mi. Včasih je problem edino z mesom - če ni dobro sesekljan, ga ne bo niti povohal, kaj šele pojedel - hm... le po kom ima to... Za popoldansko malico največkrat jemo sadni jogurt ali sadno skuto s kruhom ali keksi, včasih tudi puding (sem v LJ 1x kupila vsaj 10 različnih vrst pudingov in zaenkrat je najbolj njami karamela in lešniki). Zvečer običajno skuham kakšen pšenični zdrob, ali pač keksolino, medolino, karamelino, čokolino in podobno, če pa je res zelo utrujen, potem dobi mleko (vendar se te flaške kar precej izogiba, tako da je to res le še redkost).

Pijača čez dan popije do pol litra tekočine - odvisno pač, kakšna je ostala prehrana. Največkrat pije čaj domače mešanice (bezeg, meta, lipa, žajbelj, kamilice), občasno pa mu skuham tudi otroški čaj (predvsem takrat, ko je malce zaprt). Voda je aktualna v toplih mesecih, ostalega pa ne pije. Poskusil je nekaj vsrt sokov, pa se je pri vsem pačil, tako da ga niti ne silim, po drugi strani pa se mi zdi, da je to čist OK. Sladkorja bo imel konec koncev na razpolago še precej.

Igranje je dokaj zanimiovo, odkar opazuje vsa gospodinjska opravila, saj najraje kuha v svojem lončku in pride s skodelico, v katreri je kava, zelo redko tudi čaj. Na splošno se nekako najraje igra s kuhalnico, žličko, raznimi posodami, v katerih meša in meša do onemoglosti user posted image  Vsa vozila, ki jih ima, so še najbolj zanimiva zvečer v knjigi, ko bereva, kaj je kakšno vozilo in čemu služi. Najbolj pomembno pa je to, da še vedno ni "zdrav", če vsake stvari ne preizkusi z zobmi, kar me precej jezi. Mislim, da je ni stvari, ki je ne bi nesel v usta in je malo zgrizel. Ja, takle mamo... aja, večino časa se zamoti sam, če pa čuti potrebo po crklajnu, hitro prileti k meni. Ja, govorim samo o sebi, ker sva večino časa sama, tako da se je atija nekako kar odvadil.

Govor Prva beseda, ki jo je izgovoril, je bila "ajs" (ja, sveda, ker ga vsi maltretiramo s tem, česa ne sme), potem pa je počasi pričel še z ostalim: avto, ata, ati, kruh, kapa, pred dvema dnevoma pa je prvič izgovoril besedo mama (jaz sem zanj še vedno "ajdn" - sploh ne vem, kaj to pomeni). Ostale besede govori nekaj napol, vendar se ga da razumet, kaj hoče povedat. Atija kliče ves dan in ponavlja, da je šel "papa" in ko mu povem, da je šel v službo, mi reče "din, din". Potem seveda nadaljujeva pogovor s tem, da "din, din" potrebujemo za v trgovino, da lahko kupimo osnovne stvari, nakar prične naštevati, kaj. Na prvem mestu je seveda kruh, potem pa še kakšna nepomembna malenkost od stvari, ki jih pozna: kava, čaj, mleko, kaša, piškoti, pleničke, kuhalnica, solata, jabolka...

Zobki upam, da čim prej pririne še kakšen ven, ker že od praznovanja 1. rojsntega dne ni bilo nobenega. Še vedno ima 7 zobkov, zgoraj 4, spodaj 3. Dlesni ima čisto napete, pa noče in niče nič pogledat ven. Najbolj vidim, če ga boli, ko umivava zobe. Se zgodi, da kakšen dan sploh ne pusti in ga je treba kar precej prepričevat, včasih pa vidim samo po tem, ko si tlači vse prste v usta in si drgne dlesni.

Spanje še vedno zasspi nekje med 20.15 in 21. uro, zjutraj pa se zbudi - odvisno kje je v varstvu. Če je pri mojih, se sploh ne zbudi, kljub temu, da ga oblečem, nesem v avto, opeljem k njim in ga dam mamici v roke, ona pa ga potem da naprej v psoteljo spat (spi do 7.30 ali 8h). Če je v varstvu pri tašči in tastu, se največkrat zbudi okrog 6.30, kljub temu, da ga nič ne prestavljam - ostane v svoji postelji, dokler se ne zbudi. Čez vikende spi do 7.30 ali 8h. Ponoči se občasno zbudi po 1x, ker išče dudo (grrrrr, ta hudimana razvada). Včasih, ko so noči "boljše", se zbudi tudi po 3-4x.

No, malo sem se razpisala, pa upam, da vam bom sedaj bolj pazljivo in redno sledila. Če sem še kaj pozabila, pa napišem ob priliki.

Lep vikend vam želim!

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 356
30.1.2010 14:32:41   
PikicaStonoga
Kukuc!
Na hitro vas pozdravim, potem pa nazaj k pisanju! :)
Sem se po tako dolgem premoru (od ponedeljka) komaj spravila zraven h k njihgam! :) Šele dve uri pišem, ampak imam dober občutek, mi gre ...počasi, mapka zensljivo pravijo ane :P

Kako ste kaj? A tud pri vas pada? Men je tooooooooooooooook lepo, ko pogledam skozi okno! :) Ful lepa idila ...razmišljam, kdaj se naj odpravim na sprehod, da bi malo poslikala našo vas in hiško, ki je v zimskem času še nisem!!! Se morm danes ali jutri obvezno pripraviti do tega!

Vedno pozabim povedat, da smo že en teden brez flaške! :) Prejšnjo soboto smo šli k mojim in flaško pozabili! Pa se nisem sekirala, sem rekla nič, kozarec in slamco pa bo ...in je res pila ...pa sva rekla, če je vikend zdržala, da je zjutraj in zvečer pila mleko po slamci, zakaj ne bi kr nadaljevala ...tko da en teden brez ...to je to ... :) user posted image user posted image user posted image Včasih mleka sicer noče, pa ji naredim kakav in ga spije ...tko da sem vesela ... :)

Drugače je pa pridna, čvekava, iznajdljiva, tudi poredna in neposlušna! user posted image Non stop bi plezala k ena opica ...spleza na kavč in na okensko polico in gleda ven, tabure si primakne k otoku in spleza na stol, da lahko z mano kuha ...mislim ni da ni ...očitno bo plezalka! :)

Zdaj pa grem ...k vročemu kakavu s smetano in prevajanju! :) čez kakšno urco dve, pa si privoščim kosilo, pa malo spet sem pokukam ...sice rpa zdaj tkao malo pišete, da ne bo kaj brat ... :P

LEP ZIMSKI VIKEND VAM VSEM ŽELIM! :)

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 357
30.1.2010 14:34:26   
jolly123
Mi mamo pa vročino SPET...pa dej men se že meša no, en teden v vrtcu 14 dni doma, pa kdaj bo te zime konec no!!

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 358
30.1.2010 22:14:06   
mbd0411
Jolly,še ne,zima dolga....user posted image
Ja,tudi jaz se sprašujem kako bo.Teden v vrtcu,14 dni doma.Bronhitis me bo v grob spravil.Sem bila v petek z njim na kontroli,pa še ni ok.Ampak sem zaključila z bolniško,ker ne morem več doma bit.Edini so mi podaljšali pogodbo,tako da moram malo tudi s te strani gledati...Bo pa ati malo doma.Danes je celo začel kašljati..za crknit no..Pa tako pazim.Sicer pa tudi tavečji kašlja,tako grozno prav iz dna pljučuser posted image al kako naj napišem,kot bi hotel pljuča izkašljati.Zdaj jima izmenično dajem inhalacije.Pa toplo na prsi...Nisem več pametna.Samo vročine pa pri nas ni.Zanimivo,tudi antibiotik je imel Nik 2x.Ne vem ko mu zdravnica gleda ušesa so pa vedno na meji.Eh...
Imamo veoliko snega.Malo prej sva bila s tavečjim zunaj in norela po snegu.Kar z vrečko sem se po takem malem hribčku spuščala,pes mi je pa za vratom visel.Ko bi se bal.Ni hotel stran  ta mrcinauser posted image ..potem se pa valja in nori po snegu,samo da mene na tleh ne vidi.user posted image
Lep vikend še naprej

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 359
31.1.2010 10:09:51   
freha
Tosca
me veseli da nisva edine k se še dojiva. A se vi ponoči kej zbujate, mi se včasih še enkrat, nam pa uspe tudi kako noč že prespat.
Lucka1
ste bili pa pridni da že drugega pričakuješ, vmes nisem sledila a je bilo načrtovano ali se vam je zgodilo? Pri nas slončkamo bolj malo, ker ni časa zvečer pa je moj čist zaspan.
Lepo nedeljo!

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 360
31.1.2010 20:16:56   
jolly123
Čer,  sem utrujena od današnjega dneva, samo eno pucanje, kuhanje in servisiranje vseh celi dan user posted image Vmes smo leteli še na dežurno, ker je Taju začel gnoj iz učk tečt, smo dobili kapljice in prepoved vrtca za en teden user posted image user posted image

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 361
31.1.2010 21:58:08   
gogabojan
Ojla.

Mi veselo obiskujemo vrtec. Joka samo takrat, ko ga oddam, takoj ko se vrata zaprejo, utihne baraba mala. Hodi naprej, nazaj, levo desnouser posted image user posted image user posted image user posted image , besede so kaj, ki (kje je), ama, mama, ne (vedno ko je treba spati govori ne ne ne), ja, dej dej, ko nekaj želi itd.

Danes smo bili v Laškem v toplicah. Si je mama zlomila kolk, pa ima šaraufe do kolen. Pa smo jo šli obiskati, ker jo že mesec dni ni bilo doma. Voda je perfektna, prav paše mal iti se namočit.

Jolly - naš P bi vas pa kar nazaj v vrtec poslal (tako je vsaj nas), sam jaz ga nisem poslala v vrtec, ker sem bila na bolniški. Smo imeli vročino tudi 40.1 pa je rekel da je verjetno prehlad ali zobčki, ker drugega razloga ne najde, zato lahko gre v vrtec. Tako smo še teden dni ostali doma.

Sončnica 24 - pri nas alergija na jajca ima 7, kar niti ni tako veliko. Smo pa postali alergični in na beljak in na rumenjak. Zdaj pijemo sirup, da se bomo lahko čez 14 dni cepili.

Alergija na arašide - vam pa moram povedati, da se je pri nas alergija na arašide (to so tudi salame, čokolade (arašidovo maslo je notri), smoki,.......) postali smrtno nevarni, tako da bomo dobili adrenalinsko inekcijo, ki jo bomo vedno morali nositi s seboj. Eno bo Rok vedno imel zdraven sebe, eno pa jaz.

V novem stanovanju se imamo fenomenalno. Vse je obnovljeno, le laminat in parket v spalnicah bomo menjali poleti.

Šola teče kot po maslu. Radi se imamo. Pa če se nam posreči oz. ponesreči, bomo mogoče meli še enega user posted image upam da user posted image .

Toliko z naše strani.

Mejte se radi, in čimveč zdravja vam želim.

Lp

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 362
31.1.2010 22:41:41   
maja_sunny
Dober večer,

no da se še mi malo zopet oglasimo. Vse večji ko je vse manj časa imam za kar koli. Pa še kr naprej je bolan. Se kr tolažim ko berem malo za nazaj, da nismo edini. Bronhitis na Bronkitis, če pa ni to potem pa je biroza, ki je zelo podobna. Kaj naj rečem, ko je doma je kot sonček, gre 2 dni v vrtec pa je cel zabuhel, ima vnete oči in mu teče iz noska.

Smo pa zdej poskusili z Bronho munalom. Upam, da nam bo pomagal. Smo pri 5 tabletki.

Kakšne izkušnje pa imate z vzgojiteljicami. Js se morem kr malo pritožit. Kot da je tako težko nosek obrisat pa obraz. Včasih ko ga grem iskat je čisto umazan. Jao.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 363
1.2.2010 8:26:34   
afnica mala
Dobro jutro

naša pikica pa kaže, da bo končno shodila. V soboto so ji ratali kaki 4 korakiuser posted image

Vikend je bil super fajn, v soboto smo prišli domov ob pol desetih in to iz 30 km oddaljenih božjih rovt. Pa smo prišli brez težav, le bolj počasi. Včeraj pa smo imeli zabavne obiske, včeraj zkutraj pa sem jo metala v sneg- avioniiiiiiiuser posted image
In po takem fajn vikendu, kjer sva res ves vikend oba bila skozi z njo- danes zjutraj zajokala, ko sem jo predala babici- mama, mamauser posted image

Naša pa ne pleza na stole in podobno, ampak najraje po stopnicah gor in dol. V 30 sekundah pride nadstropje više- se vidi, da že trenira že več mesecevuser posted image

Je pa prava punčka, ko si da na glavo kapo /večkrat dnevni jih probava)- šiba najprej pred ogledalo in se gledauser posted image , če pa jo oblečem v kakšno stvar, ki ji rečem kolk je lepa, pa reče Neli in pokaže ogledalo in jo moram nest pred ogledalouser posted image

Danes pa grem ob 11h že po njo, ker ima mami zobarja.

Veliko zimskih užitkov!

(odgovor članu maja_sunny)
Neposredna povezava do sporočila: 364
1.2.2010 10:27:17   
Mandek
Ojla!

Malo sem prebrala za nazaj in sem se kr mal namatrala s prepoznavanjem nickov. user posted image
Ne morem verjet, da človek tok hitro pozabi. Kdo bi si mislil, da nimam časa za tole, ko pa sem doma in bogu in bog ve komu še kradem cajt in ljubi miruser posted image .

No, če mam Zalo doma, cajta niti ni. Je postala zahtevna. In zadnji teden bi se samo nosila. WTF?user posted image Preboleli smo gnojne oči in vneto srednje uho, še vedno na antibiotikih, stanje much better, hb!
Z zobmi nimamo problemov, zunaj jih je 8. Vrtec je do septembra ukinjen, ker je bla več doma, kot tam in posledično sem tudi jaz nehala z iskanjem službe za ta čas. No, trenutno jo vztrajno iščem, varstvo pa bomo kombinirali z mojimi in taščo.

Gospodična spi z nama, nekako je niti nisem poskušala dati v kp, ampak najbrž bi bilo kr nekaj težav. Povsem lepo spi sama, ampak na večjih posteljah. v kaj bo to prešlo, raje zamižim in se delam, da tega niuser posted image . Shodila je točno na svoj 1.rd, carica:) No, zdaj že premaguje ovire in na zadnje, ko sem bila na tem, da me odpeljejo na urgenco, je sama splezala v triptrap in sede za mizo čakala, da sem prišča iz kopalnice.user posted image Šoka najbrž ni potrebno opisovati.

Drugače pa...aja, poročim se. Končno al pa nekiuser posted image

Lep dan, drage oktobrke!

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 365
1.2.2010 18:56:43   
timnala
Oj punce!

Ze dooooooooolgo me ni bilo tukaj..malce vas preberem na FB, forum sem pa dala cist na stran..ampak mislim na vas user posted image

Mi se imamo fajn, mali je pravi zlatek. Vsak dan je kaj na novo, presmejimo se mu ful pa pravimo, da je ziva igracka user posted image

Drugace pa spimo se ne celo noc (se nikol nismo user posted image ), dojiva se se 2x - 3x na dan..odvisno..pa hranjenje je katastrofa. To je pa situacija, ko vcasih zgubim zivce - tamal bi jedel SAMO sadje (cist nor nanj, kar je super), kruh, dojil bi se pa pije ful. TO je vse! Ne mara krompirja, testenin, riza, mocnatih stvari, mesa, zelenjave..nista..in ga je treba vcasih prav silit pa znoris zraven pa se jezis, ampak ne pomaga nic. Pol si mislim, ce je zdrav pa lepo raste in se razvija, ze dobi vsega dovolj. Po drugi strani me pa moti najbolj to, ker lepo skuham in itak ne je, pol pa lahk cez pol urce spet razmisljam, a zdej bi pa jedel, kaj mu naj nardim..blah user posted image Vcasih se mi enostavno ne da se samo s tem ukvarjat..in sem cist srecna, ce gospodic normalno poje obrok. Je pa sposoben v celem dnevu pojest pol zemljice, se dojit, par zlick juhe in eno mandarino..za moje pojme premalo, ampak....

Prisla sem vas pa poiskat, ker me ena stvar skrbi..kako stabilni so vasi user posted image pri hoji? Nas je shodil mal po bdayu in nekak normalno hodil, zadnje case pa opazam, da se kar naprej spotika in pada...a je to normalno user posted image Ful me skrbi, sploh zato, ker se velikokrat kam udari. Vceri se je pa udaril tud s celom v rob wc skoljke - prisel je za mano v kopalnico pa ga nisem videla in sem se obrnila in ga po pomoti butnila, da je padel...opazovala sem znake in je vse ok (omoticnost, takoj je zajokal, ni bil zaspan..skratka normalen naprej)..sem pa zacela biti bolj pozorna na te stvari in se mi res zdi, da velikokrat pade ali pa se spotakne...

Svetujte mi malo in me pomirite prosim..

Pozdravcke drugace vsem in vasim user posted image , Mandek tebi pa cestitke za poroko user posted image

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 366
1.2.2010 20:01:17   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: freha

Lucka1
ste bili pa pridni da že drugega pričakuješ, vmes nisem sledila a je bilo načrtovano ali se vam je zgodilo? Pri nas slončkamo bolj malo, ker ni časa zvečer pa je moj čist zaspan.
Lepo nedeljo!

he,he, res smo bili pridna, ja. Smo načrtovali, vsekakor, nismo pa mislili, da se bo v prvo prijelo user posted image user posted image user posted image

Res pa je, da pri nas user posted image user posted image user posted image ni problem...vedno se najde volja in čas, samo malo moraš biti prilagodljiv...

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 367
1.2.2010 20:06:00   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek
Drugače pa...aja, poročim se. Končno al pa nekiuser posted image

ČESTITKE user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 368
1.2.2010 22:47:06   
mbd0411
Mandek,Timnala,Freha....ste le prišle še sem malo pokukat.Na FB še človek kar redno pogleda,sem pa ne zaidemo ravno vsak dan.
Tu in tam pogledam kaj se dogaja z vašimi velikimi škrati.
Naš tudi pleza povsod.Da ne govorim o prvem januarskem jutru,ko sem ga našla na mizi sedečga,kako je mahal psu,ki ga je gledal skozi okno...ejjejej..To smo sprejeli.Zdaj vsak dan pregleda packe na šipi,vse z mize pomeče...Mene pa kar dol meče od skrbi.Za zdaj smo jo še lepo odnesli brez padcev.Tudi na okensko polico spleza po kavču in gleda sneženega moža.Rad se igra z vsem samo z igračami neuser posted image user posted image ,obožuje pa vse vrste magnetkov in jih zlaga po hladilniku.Prvič je gledal telebajske in zdaj mi kar naprej hodi kazat telebajska še od tavečjega in kaže na dvd,da bi gledal.user posted image
Tako,daj pa malo pred tv in spat...jutri je nov delovni dan...

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 369
2.2.2010 8:34:27   
Lucka1
dobro jutro...včeraj zvečer me je ven vrglo, pa sem hotela še napisat, da smo sicer ok, user posted image pridno napreduje in počasi bomo obiskali vse urgence, ki obstajajo. Začetek poletja smo že bili v Puli, potem konec poletja v Rovinju, v soboto pa na Metelkovi in potem LJ urgenci, ker se je user posted image doma spotaknil in padel direkt na kot od predala in to čisto ob zunanjem očesnem kotu. V minuti je imel podkožni hematom velik kot lešnik - prav tako bulo stran od obraza in ker nisem vedela, ali je kaj počilo, saj se ni dalo potipati in tudi ali bo slučajno treba punktirat, če pritiska na oko, smo se pač šli pokazat...to takoj pomeni 2-3h, ampak na koncu je bilo k sreči vse ok user posted image , pač samo opazovanje in modrica, ki bo tu vsaj še 10 dni...izgleda pa kot boksar user posted image
Jaz sem samo upala, da mi ne odteče voda tam na urgenci, saj sva bila z user posted image sama preden je prišel še mož, pa se k sreči tudi to ni zgodilo user posted image user posted image user posted image

Tako, danes pa sva z zuser posted image doma - jaz itak na porodniški, on pa je imel včeraj malo vročine, pa sem rekla, naj raje doma ostane, da še kaj hujšega ne faše v vrtcu. Tako da sem jaz kljub številnim načrtom (plavanje, šoping, čvek) pač doma...
UŽIVAJTE VSI, pozdravite se čimprej tisti, ki ste bolni in se beremo
user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 370
2.2.2010 13:16:23   
Mandek
No, pa sem v dveh dneh 2x tu, jeeeeeeeeeeeeeeeeej!user posted image

Lucka1, hvala za čestitke, tebi enako, seveda. No, le, da moje čestitke tebi potujejo v drugo smer:)
Res ste bili pridni in občudujem takšne odločitve.

Jaz moram priznati, najbrž bi em moglo biti sram, da šele par mesecev resnično uživam v tej vlogi. Tisti meseci joka in "ne paše mi nič 24ur/dan" so minili in zdaj je Zala 1a. Trmasta ko kopito, borka in glasna, ampak fejst in fajn punca. Na sprehode ne hodmo več z vozičkom, ker gospodična hodi (vsakih 10minut jo moram tri minute nestiuser posted image ), če bi pa vzele vozek, pa vem, da bi mogla nosti obauser posted image .

Timnala, long time no see! Kje sta vidva?
Glede prehrane in otrok je men ena v zdravstvu fajn svetovala, veš...sicer ne gre posploševati, opažam pa večkrat, da se to dogaja. Gre za to, da mi je rekla naj nekje od 4.meseca naprej poskušam s POSTOPNIM uvajanjem (ne prehitevam) GH (svetovalka za dojenje, op.). Njen najmlajši se je do 2.leta hotu samo dojit, večino ostale hrane pa je zavračal. Ona je rekla,d a, če otrok predolgo okuša samo materino mleko, da se mu pri kasnejših mesecih že vse navadi na to in je kasneje težje spreminjati, kot, če začneš prej. Ojej, ne jemljite tega smrtno resno, poznam otroke, ki so vse normalno jedli, čeprav so se pozno dijili. No, ta ženska je malega dojila do njegovih 4.5let, in težko, težko sta prešaltala na običajne obroke.
Meni se je mogoče res mudilo, kar se Zale in dojenja tiče, in sem z Gh začela malo pred 5.mesecem, dojila se je pa do 10., ko sem že kr malo navijala naj že nehauser posted image .

Danes naša pupa je vse, za kosilo sva meli joto, npr:). Ups, ne je banan. Sploh. user posted image
Pije vodo, drugega noče...še sladkanega čaja ji nisem mogla spraviti dol po grlčku...

Ok, grem si zdej kavo skuhat, itak ste vse v službah (razen Lucke1, ki pričakuje drugačno službouser posted image )

Lep torek, prinčipeseuser posted image

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   [Brisano sporočilo]
2.2.2010 13:43:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mandek)
  Neposredna povezava do sporočila: 372
3.2.2010 11:37:21   
Tejčika29
Lučka1 - upam na hitro izboljšanje buške tvojega Vala. Pa držimo pesti zate!!!

Mandek - čestitke za poroko, jeeeeeeeeeeeeeeee!

Timnala - Nacek je pravi lumpi, verjemi, enkrat bo jedel, jaz se ne bi preveč sekirala.

Punci - se moramo enkrat dobit na kavi da vidimo kako so otroci zrasli. Alina je pravi lump, lepo hodi, meče jo edino takrtat ko je zelo utrujena in še kar hoče bit na pohodu po stanovanju. Je tudi lepo vse po vrsti, edino na klasično mleko še nismo šaltali, ker je čisto nora na AM po 1 letu. Tudi to bo kmalu, se ne sekiram.

Z mojim greva naslednji teden smučat in bo Alina 3 dni pri babici. Imam že zdaj cmok v grlu kako bo to izpadlo in koliko naju bo pogrešala. Babi ima zelo rada in nas ignorira ko pridemo po njo, ampak tale se mi zdi dolga. Bomo videli, še vedno lahko uletim domov če bo kriza.

Lepo se imejte, naj bo kmalu pomlad, da bodo lumpi uživali zunaj! M.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 373
3.2.2010 13:00:38   
freha
Punce pomoč
je katera kje videla kostum za telebajska, nujno rabim!

Lp!

(odgovor članu Tosca)
Neposredna povezava do sporočila: 374
4.2.2010 12:34:55   
Lovely
Lučka, sploh nisem vedla za Vala včer k sva se slišali. O f...!

Lovely

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?