Dream
|
Dobro jutro! Kar nekaj časa se vam nisem oglasila, tako da sploh ne vem če se me še spomnite Ja, odkar sem v službi, je časa res praktično nič, popoldneve izkoristim za druženje z Maticem, zvečer pa mi seveda ostanejo še vsa gospodinjska opravila, potem pa vidim samo še posteljo. In kaj je novega pri nas? Hoja: pri 13. mesecih je uradno shodil - ta dan štejem zato, ker je skoraj cel dan samo hodil, rej je delal po 5-6 korakov, potem pa se usedel. Sedaj se mi zdi veliko bolje kot prej, ko je plazil, res pa je, da je že tako velik, da ponekod doseže kakšno kljuko in odpre vrata, steguje se na pult v kuhinji in potegne dol, če je kaj na robu, zanimivi so tudi prti na mizi in seveda vse ostale omare. Prvi mesec je hotel ves čas samo hoditi in hoditi, niti malo ni bil na miru. No, k sreči se je potem le spomnil, da je vmes dobro tudi malo počiti, sicer noge ne nesejo več. Prehrana tudi meni povzroča nekaj težav, predvsem zato, ker ne vem, kaj in kako razporediti. Zjutraj ima navadno nekaj v zvezi z mlekom - ali pšenični zdrob, polento, kruh ali kakšno kašico. Dopoldanska malica je pri nas večinoma sadje (če je sadje prekislo ali takšno, ki ga ne je najraje, mu ga vmešam v banano - kivi, borovnice, ribez, mandarine in podbno). Za kosilo je praktično vse, kar jemo mi. Včasih je problem edino z mesom - če ni dobro sesekljan, ga ne bo niti povohal, kaj šele pojedel - hm... le po kom ima to... Za popoldansko malico največkrat jemo sadni jogurt ali sadno skuto s kruhom ali keksi, včasih tudi puding (sem v LJ 1x kupila vsaj 10 različnih vrst pudingov in zaenkrat je najbolj njami karamela in lešniki). Zvečer običajno skuham kakšen pšenični zdrob, ali pač keksolino, medolino, karamelino, čokolino in podobno, če pa je res zelo utrujen, potem dobi mleko (vendar se te flaške kar precej izogiba, tako da je to res le še redkost). Pijača čez dan popije do pol litra tekočine - odvisno pač, kakšna je ostala prehrana. Največkrat pije čaj domače mešanice (bezeg, meta, lipa, žajbelj, kamilice), občasno pa mu skuham tudi otroški čaj (predvsem takrat, ko je malce zaprt). Voda je aktualna v toplih mesecih, ostalega pa ne pije. Poskusil je nekaj vsrt sokov, pa se je pri vsem pačil, tako da ga niti ne silim, po drugi strani pa se mi zdi, da je to čist OK. Sladkorja bo imel konec koncev na razpolago še precej. Igranje je dokaj zanimiovo, odkar opazuje vsa gospodinjska opravila, saj najraje kuha v svojem lončku in pride s skodelico, v katreri je kava, zelo redko tudi čaj. Na splošno se nekako najraje igra s kuhalnico, žličko, raznimi posodami, v katerih meša in meša do onemoglosti Vsa vozila, ki jih ima, so še najbolj zanimiva zvečer v knjigi, ko bereva, kaj je kakšno vozilo in čemu služi. Najbolj pomembno pa je to, da še vedno ni "zdrav", če vsake stvari ne preizkusi z zobmi, kar me precej jezi. Mislim, da je ni stvari, ki je ne bi nesel v usta in je malo zgrizel. Ja, takle mamo... aja, večino časa se zamoti sam, če pa čuti potrebo po crklajnu, hitro prileti k meni. Ja, govorim samo o sebi, ker sva večino časa sama, tako da se je atija nekako kar odvadil. Govor Prva beseda, ki jo je izgovoril, je bila "ajs" (ja, sveda, ker ga vsi maltretiramo s tem, česa ne sme), potem pa je počasi pričel še z ostalim: avto, ata, ati, kruh, kapa, pred dvema dnevoma pa je prvič izgovoril besedo mama (jaz sem zanj še vedno "ajdn" - sploh ne vem, kaj to pomeni). Ostale besede govori nekaj napol, vendar se ga da razumet, kaj hoče povedat. Atija kliče ves dan in ponavlja, da je šel "papa" in ko mu povem, da je šel v službo, mi reče "din, din". Potem seveda nadaljujeva pogovor s tem, da "din, din" potrebujemo za v trgovino, da lahko kupimo osnovne stvari, nakar prične naštevati, kaj. Na prvem mestu je seveda kruh, potem pa še kakšna nepomembna malenkost od stvari, ki jih pozna: kava, čaj, mleko, kaša, piškoti, pleničke, kuhalnica, solata, jabolka... Zobki upam, da čim prej pririne še kakšen ven, ker že od praznovanja 1. rojsntega dne ni bilo nobenega. Še vedno ima 7 zobkov, zgoraj 4, spodaj 3. Dlesni ima čisto napete, pa noče in niče nič pogledat ven. Najbolj vidim, če ga boli, ko umivava zobe. Se zgodi, da kakšen dan sploh ne pusti in ga je treba kar precej prepričevat, včasih pa vidim samo po tem, ko si tlači vse prste v usta in si drgne dlesni. Spanje še vedno zasspi nekje med 20.15 in 21. uro, zjutraj pa se zbudi - odvisno kje je v varstvu. Če je pri mojih, se sploh ne zbudi, kljub temu, da ga oblečem, nesem v avto, opeljem k njim in ga dam mamici v roke, ona pa ga potem da naprej v psoteljo spat (spi do 7.30 ali 8h). Če je v varstvu pri tašči in tastu, se največkrat zbudi okrog 6.30, kljub temu, da ga nič ne prestavljam - ostane v svoji postelji, dokler se ne zbudi. Čez vikende spi do 7.30 ali 8h. Ponoči se občasno zbudi po 1x, ker išče dudo (grrrrr, ta hudimana razvada). Včasih, ko so noči "boljše", se zbudi tudi po 3-4x. No, malo sem se razpisala, pa upam, da vam bom sedaj bolj pazljivo in redno sledila. Če sem še kaj pozabila, pa napišem ob priliki. Lep vikend vam želim!
|