Tosca
|
Dan, da vam še jaz zaželim vse najlepše v letu 2010! Freha, tudi pri nas je obsedeno stanje po praznikih, ko je bilo treba spet v varstvo, vsak dan jok zjutraj, včeraj se je možu drla uro in pol in ga trikrat polulala . Tudi v varstvu hoče stalno biti v naročju, mir je le v gugalnici. Jo bomo morali še doma montirat noter? Za povrh ji rastejo štirice in to traja že en mesec. Ena je zunaj, dve sta na pol, četrte pa še ni videt. Že decembra pa je začela s tem, da noče več spat v svoji posteljici in je spala z mano v veliki postelji v njeni sobi. Saj to bi še bilo, če bi šlo samo za uspavavanje, ampak potem je začela še s tem, da je tudi sredi noči ne smeš prestaviti v njeno posteljo, ker se v hipu predrami (tudi iz najbolj globokega spanja) in začne tuliti, da ni za povedat. Tako sem že skoraj mesec dni v "hišnem priporu" od 20:30 do 5h zjutraj, ko moram spati pri njej. Jao, sem bila že na tem, da se mi strga, saj moram tudi jaz še kaj narediti zvečer. Sedaj zadnje dni pa jo pustim, da zaspi v veliki postelji, potem pa ji ob strani postelje na visoko zvijem odejo in dam vzglavnik, da se ne bi zvalila dol in se odkradem iz sobe. Zaenkrat zdrži brez mene, čepraj je mene stalno strah, da se ne bi zvalila dol. Ograje za velike postelje so vse tako trapasto narejene in nobena ne pride v poštev. Ji bom te dni kar eno debelo peno naštimala na tla, če bi se slučajno zvalila dol. Afnica, naša ima v svoji posteljici tak mini vzglavnik, debel ene 2-3 cm, ampak kaj, ko ne spi tam . Smo ji ga dali, ko je enkrat kašljala. Ker pa po veliki postelji spi v vseh položajih, je blazina za glavo čisto irelevantna zadeva . Po moje je niti ne potrebujejo. Moja nečaka pri 4 in 5,5 letih spita z minimalnim vzglavnikom 3-4 cm debelim ali pa večinoma brez.
|