tane
|
LINDI, zakaj imate pa vi razvojno ambulanto? če ni skrivnost... rozilu, jaz površnica, ja v bistvu imam Pampers Active Fit 3, pa je drekec čez udaril, ampak naš ima res čisto tekoč drekec, kot voda je pediatrinja rekla, da ni panike samo da kaka. Mu je pa tale 3 še malo velika tako, da smo imeli samo 1x pa bom potem nadaljevala ko malo zraste...kg ima 5300 ampak velik pa 57cm in so mu ful velike nič hudega bodo že malo kasneje prav prišle. drugače sem pa tudi jaz dobila mastitis oz. verjetno samo zamašeni mlečni vodi, me je v nedeljo zaželo ful mraziti, pa celo telo me je bolelo, sklepi, mišice, pa niti ne velik vročine 37,4, sem najprej mislila, da je gripa, sem cel dan spala vzela lekadol proti bolečinam in pila čaje, pa tamavčka mi je prinesel le za podojit, no naslednji dan oz. ponoči me je pa začela totalno še desna dojka peči, boleti za znoret in sem naslednji dan kar klicala svetovalko za dojenje na LLLI spletni strani in je rekla: čim več dojiti na tej dojki kljub temu, da boli in peče...pred podojem topli obkladek ali tuš po podoju pa mrzli obkladek in počivat kot da sem na smrt bolana in se izogibat stresu...to so bile njene besede...sem si zvečer potem poskusila izčrpat mleko iz boleče dojke in ful ni bilo mleka, čisto malo pa še malo krvi...na drugi dojki pa sem z lahkoto napumpala 80ml, pa še bi lahko ampak sem pustila za njega pa dala zmrznit, ko bomo potrebovali... sem potem danes spet klicala svetovalko, ker me skrbi, ker ni nič mleka iz te dojke, pa je rekla zdajle nekaj dni čim več na tej dojiti, kadarkoli, če hoče sesati, naš korenjak na srečo hoče, je rekla se kar v sobo "zapreti" in ga pristavljati, na drugo dojko pa normalno na 2-3 ure...tako, da tiste, ki nimate dovolj mleka res je treba ves čas pristavljat, da se spet začne tvoriti mleko...jaz si RES želim še naprej dojiti in sem odločena, da bom tole dojko spet spravila v pogon...upam le, da mi uspe... aha pa rekla je še povečati vnos vitamina C, najbolj naravnega (limonade, pomaranče itd) sem vprašala če lahko pijem čaj z medom in je rekla, da lahko, da se otroku do enega leta ne sme dajati meda...in pa da naj čim več počivam, pa poskusim biti brez moderca oz. da naj pazim, da mi nič nikoli ne tišči dojke, kakšni nahbrtniki, moderc itd. no, tistim za spodbudo, ki hočete dojiti...
|