muca*maca
|
Živjo, punce! Se po dolgem času še jaz malo javim. Dva dni nazaj, 3. maja je bil moj Maksi star pol leta, smo povabili dedke in babice na pol torte Za praznike smo bili na morju, bilo je super, pravo poletje, mali je bil lahko samo v bodiju in je svobodno brcal in se plazil okrog. Napredek je bil očiten, ko smo prišli domov. Kar naenkrat ga je namreč celo stanovanje polno, povsod je. Puza naprej po trebuščku, tako da se odriva z nogicami in vleče naprej z rokami. In potem brca in brca, da pride do cilja, kar je ponavadi: mobi, daljinec, fotoaparat Tud jaz sem mu dala na tla puzzle, samo on ima to samo za štart, potem pa veselo dalje po parketu v vse kotičke. Včeraj se je lotil omare, le kako se odpre? Obrača se s hrbta na trebuh v sekundi in obratno. Tudi že poskuša na kolena, ampak še ne gre. Se pa trudi, jaz ga kar občudujem, ker je tako vztrajen. Če ga posedem, že sedi nekaj minut, podpreti se zna z rokico, ko se utrudi, se pa prevali na trebuščka. Je pravi raziskovalec. Z glavo je že imel nekaj bližnjih srečanj, najhuje je bilo, ko sva se ob 6h zjutraj dojila in sem zaspala, tamal je bil pa buden, akcija in se je splazil na rob postelje in padel dol. Jasno, direkt na glavo. Matr, sem bla v sekundi budna in pr njemu. Ja, je mel lepo buško par dni, hujšga pa ni blo. Na rob postle se pa še vedno plazi in kuka čez. Jaz ga pa lovim za noge, da ne čofne dol GH - probali smo že svašta, najraje je, ko mu da za jest oči. Mamica se matra, pa dela razne kašice, pol pa za uslugo poje dve žlički in basta. Zapre usta in ne gre nič skozi. Sicer pa na izi. Včasih se še cel dan samo doji, včasih poje fuuuul. Spanje - od 9h zvečer do 6h, 7h zjutraj, potem še en jutranji dremež in daljši popoldanski spanec. Zdaj je bedno, ko dežuje in ne moreva ven z vozičkom, ker v vozku zaspi brez problema, doma pa največkrat na joški. Pediater - pred 3 tedni je bil velik 71 cm in tehtal 8600 g. Je pravi korenjak Čebljanje - a vaši že kaj čebljajo? maks je pogruntal "b" (reče: baaaaa), pa "g" (gaaaaa), pa "v" (vaaaaaaaaaaa) tonsko lestvico pa obvlada v nulo, od soprana do basa, haha No, tko, cela akcija, a ne?! Lep pozdrav
< Sporočilo je popravil muca*maca -- 5.5.2010 14:52:17 >
|