|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
5.5.2010 11:36:38   
Tiara123
Hoj punce, mene pa nekaj zanima...
Naša se je začela pred nekaj dnevi intenzivno obračati iz hrbta na trebuh in to dela ves čas. Ampak problem je, da nikakor ne zna sama nazaj na hrbet. Ful joka in se jezi na trebuhu in vedno čakam in ji prigovarjam, da se naj sama obrne nazaj, da bi se sama naučila, pa ji nikakor ne gre. Se mi zdi, da kar 'vrže puško v koruzo' in čaka, da jo bom jaz prevalila nazaj. Kako je bilo pri vaših, a ste jim ve pomagale, ali so hitro osvojili tudi to tehniko s trebuha na hrbet???

Drugače pa smo mi med lahkimi, imamo pri 6m 6270g in 67 cm. To je pač posledica tega, da noče veliko jesti in je vse drugo bolj zanimivo kot hrana. Sicer z GH načeloma nimava problemov, ampak več kot en obrok na dan ne spravimo dol. Je pa problem pri raznih mlečnih kašicah (rižolino in podobne variacije), teh nikakor noče jesti, tako da si belim glavo kako bomo nadomestili mlečni obrok, ko bo potrebno uvesti 3.obrok GH user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3901
5.5.2010 12:14:22   
TINKO
Živjo!

Zunaj še kar dežuje, sem prav lenobno razpoložena user posted image

Tiara123...tut naša punčara, ko se je začela zvračati iz hrbta na trebuh ni znala nazaj, pa sem jo prelagala nazaj na hrbet, potem sva se učile, da bi dala vsaj glavico še dol, da kao počiva na trebuščku, ni pa ni šlo. No en dan je pa kr vse znala hehe, tko da se prevrača zdaj kakor hočeš, vmes pa še počiva user posted image .

Nimam ideje za kosilo...to me ubijauser posted image

Pia nas je razveselila 19.10.2009 z 3780g in 53 cm

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3902
5.5.2010 12:20:41   
lenika83
Tiara naša se je začela obračati s hrbta na trebuh pri 3,5mesecih, nazaj na hrbet pa ji je uspelo šele pri točno 6 mesecih. Izgledalo je pa večinoma podobnno kot pri vas, obrnila se je na trebuh, potem pa se je začela jeziti in čakati na pomoč. Pustila sem jo čisto kratek čas, da se je poskušala sama obrniti, potem sem ji pa pomagala. Potem se je pa kar na lepem sama obrnila in to tako elegantno kot da bi to počela že od zmeraj user posted image

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3903
5.5.2010 12:31:48   
pinky girll
Oj mamice!

Pravoda mi imamo iste probleme z dnevnim spanjem, je ful utrujen očke si mane ma že čist male sam spat ne, ko ga dam v postelco pa jok. Ga kar pustim notri in stojim zraven ga mal božam dam dudo, prižgem mu vrtiljak pol pa nam pošači rata, sicer ne vedno včasih ga je potrebno vzet v naročje. Ne pustim ga v postelci, da do onemoglosti joka in pol zaradi tega zaspi.

Tiara naš se tudi ne obrača iz trebuha na hrbet. ponavadi je to zato, ker ne znajo pravilno roke nastavit oziroma spodvit in jih le ta ovira. Lahko mu pomagaš tako, da mu stegneš tisot rokico na katero stran se bo prevali in pokrčiš nasprotno nogico in ga prevališ. to so mi na fizioterapiji pokazali.

Drugače bomo pa jutri stari 6M jupiuser posted image user posted image user posted image . GH lepo jemo mamo že 3 obroke na dan. Tudi spanje se nam je popravilo.

Je pa pravi mali razgrajačuser posted image user posted image user posted image

user posted image

Takole bi pa izgledalo, če bi imela trojčkeuser posted image user posted image user posted image

Pa še eno vprašanje: Kdaj ste otrokom oziroma kdaj se jim lahko ponudi surovo oziroma sveže sadje?

< Sporočilo je popravil pinky girll -- 5.5.2010 12:34:01 >

Naprej sva imela drug drugega, sedaj ko imava tebe Ben imava vse.

(odgovor članu TINKO)
Neposredna povezava do sporočila: 3904
5.5.2010 12:35:48   
Tiara123
o, najlepša hvala za odgovore.. Torej moramo počakat, da bo en dan sama pogruntala in se bo tudi nam zdelo, da je to mala malca user posted image

(odgovor članu pinky girll)
Neposredna povezava do sporočila: 3905
5.5.2010 12:39:39   
Tiara123
pinky girll, lušni otročki! Kateri je potem tvoj?

IZVIRNO SPOROČILO: pinky girll

Pa še eno vprašanje: Kdaj ste otrokom oziroma kdaj se jim lahko ponudi surovo oziroma sveže sadje?

Jaz sem ji na steklenem strgalu naribala sveže jabolko in je z veseljem jedla. Kasneje sem zraven dala še pretlačeno banano. Ostalih stvari pa zaenkrat še nisem dala, bom potem, ko bo sezona sadja na višku.

Neposredna povezava do sporočila: 3906
5.5.2010 12:49:44   
pinky girll
Moj je na tvoji desni. Na sredini je punčka Julija zraven pa njen bratec dvojček Maj. So 19 dni narazen.

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3907
5.5.2010 12:53:49   
lenika83
Dnevno spanje je pri nas tudi pravi podvig. Včasih že tako ubogo izgleda, da se začne človeku kar smiliti, ampak zaspi pa ne. Tudi čisto nikoli se ni zgodilo, da bi kar zaspala, ko se igra ali kaj takega. Najlepše zaspi v vozičku, ali v sleepy wrapu, ali pa če se peljemo, pa seveda na joški, to je pa najbolj ziher varianta user posted image Sploh ne vem kako naj se lotim, da bi jo navadila zaspati v posteljici. Malo postaja težavno jo uspavati na joški čez dan, ker počasi povečujemo količino GH in to pomeni, da joška odpade. Aja, pa še dodatna težava je, da noče dude.

Neposredna povezava do sporočila: 3908
5.5.2010 12:55:26   
googica
js tamalemu že od začetka dajem sveže sadje.. no, prvih par dni je dobil prekuhano jabolko.. ampak nekak mi ni blo jasn kako prekuhat banano, zto je nisem kuhala.. niti hruške.. tudi jabolko ima raje sveže..
glede preobračanja.. treba jim je pomagat, jim pokazat kako.. pol pa pogruntajo. vsaj naš je no.. zelo hitr.. pri nasje blo tako, da sm js mojmu rekla, da je čudn da se še ne obrača iz trebuha nazaj.. sta šla v spalnico na posteljo, mu je parkrat pokazu,. in je znal še isti dan :))

Neposredna povezava do sporočila: 3909
5.5.2010 13:44:43   
Emilly
Ja prov super vas je brat, ker imate popolnoma identične težave kot miuser posted image

Ja naša tudi zna s hrbta na trebuh že cca dva mesca, nazaj bo pa te dni očitno kmalu pogruntala, ker se že kar večkrat na dan slučajno prevrne. Problem so pa seveda rokice. Najbolj se mi je smilila ponoči, ko se je zvalila na trebuh, potem pa pomoč!!! Smo jo dali nazaj na hrbet in spali dalje.

Surovo sadje - patronažna mi je rekla da kar čimprej, prvi ali drugi obrok lahko malo prekuhamo, potem pa kar surovo....

Našo pri sedenju tudi še malo gravitacijo dajeuser posted image  Je pa zanimivo, ko je ena napisala, da jih je treba čez dan večkrat posedat, naša P je včeraj na pregledu rekla, nič posedanja!!!! Tko da....

Tiara123 - no pa naša le ni najlažja, očitno naše že zdaj skrbita za linijo, bosta pa manekenkiceuser posted image  Zanimivo je, ker smo na pregledih vedno ful pohvaljeni, da se lepo redi, tako da očitno je čist ok.

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 3910
5.5.2010 14:49:08   
muca*maca
Živjo, punce!

Se po dolgem času še jaz malo javim.
Dva dni nazaj, 3. maja je bil moj Maksi star pol leta, smo povabili dedke in babice na pol torte user posted image user posted image

Za praznike smo bili na morju, bilo je super, pravo poletje, mali je bil lahko samo v bodiju in je svobodno brcal in se plazil okrog. Napredek je bil očiten, ko smo prišli domov.

Kar naenkrat ga je namreč celo stanovanje polno, povsod je. Puza naprej po trebuščku, tako da se odriva z nogicami in vleče naprej z rokami. In potem brca in brca, da pride do cilja, kar je ponavadi: mobi, daljinec, fotoaparat user posted image user posted image user posted image

Tud jaz sem mu dala na tla puzzle, samo on ima to samo za štart, potem pa veselo dalje po parketu v vse kotičke. Včeraj se je lotil omare, le kako se odpre?

Obrača se s hrbta na trebuh v sekundi in obratno. Tudi že poskuša na kolena, ampak še ne gre. Se pa trudi, jaz ga kar občudujem, ker je tako vztrajen.

Če ga posedem, že sedi nekaj minut, podpreti se zna z rokico, ko se utrudi, se pa prevali na trebuščka.

Je pravi raziskovalec.

Z glavo je že imel nekaj bližnjih srečanj, najhuje je bilo, ko sva se ob 6h zjutraj dojila in sem zaspala, tamal je bil pa buden, akcija in se je splazil na rob postelje in padel dol. Jasno, direkt na glavo. Matr, sem bla v sekundi budna in pr njemu. Ja, je mel lepo buško par dni, hujšga pa ni blo. Na rob postle se pa še vedno plazi in kuka čez. Jaz ga pa lovim za noge, da ne čofne doluser posted image

GH - probali smo že svašta, najraje je, ko mu da za jest oči. Mamica se matra, pa dela razne kašice, pol pa za uslugo poje dve žlički in basta. Zapre usta in ne gre nič skozi. Sicer pa na izi. Včasih se še cel dan samo doji, včasih poje fuuuul.

Spanje - od 9h zvečer do 6h, 7h zjutraj, potem še en jutranji dremež in daljši popoldanski spanec. Zdaj je bedno, ko dežuje in ne moreva ven z vozičkom, ker v vozku zaspi brez problema, doma pa največkrat na joški.

Pediater - pred 3 tedni je bil velik 71 cm in tehtal 8600 g. Je pravi korenjakuser posted image user posted image

Čebljanje - a vaši že kaj čebljajo? maks je pogruntal "b" (reče: baaaaa), pa "g" (gaaaaa), pa "v" (vaaaaaaaaaaa) user posted image user posted image user posted image user posted image tonsko lestvico pa obvlada v nulo, od soprana do basa, haha

No, tko, cela akcija, a ne?!

Lep pozdrav
user posted image

< Sporočilo je popravil muca*maca -- 5.5.2010 14:52:17 >

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 3911
5.5.2010 15:19:31   
Tiara123

IZVIRNO SPOROČILO: Emilly

Tiara123 - no pa naša le ni najlažja, očitno naše že zdaj skrbita za linijo, bosta pa manekenkiceuser posted image  Zanimivo je, ker smo na pregledih vedno ful pohvaljeni, da se lepo redi, tako da očitno je čist ok.

Ja, se res tolažim s tem, da bo pa manekenka user posted image
Mi nismo bili na pregledih pohvaljeni že od 3. meseca, ker tele boge gramčke nabiramo tako zelo počasi, zadnji mesec smo se zredili za celih 20g!!! user posted image

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 3912
5.5.2010 17:45:22   
pinky girll
http://www.majhnikoraki.si/  na tej spletni strani si lahko ustvarite malčka ki  bo korakal. Gre pa za dobrodelni namen malčki morajo prehoditi 500km potem pa bo Spar podaril 5 materinskim domovom plenice v vrednosti 5000€. Več je tudi piše na tej  strani. Sodeluješ pa tudi v nagradni igri za celoletno zalogo Sparky plenic.

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3913
5.5.2010 20:38:46   
najčka
Mi smo pa danes zobek dobiluser posted image user posted image

Pa očitno ji je všeč beseda baba ker je cel dan delala babababababababababababa.

Kotali se ne(je pretežka).

Sedi pa kot profesor.

Glede GH pa edino krompirja ne mara, drugo pa gre. sicer nisva fuuuul probavale, ampak te osnovne pa grejo.

Neposredna povezava do sporočila: 3914
5.5.2010 22:12:52   
Emilly
Tiara123 - 20g? V glavnem da jih nabirate in da je punca ok. Sej bo, boš vidla. Jaz imam pa občutek da fuuuul poje, saj res pridno papa no, pa zmeraj mislim, kolk bo šlo gor, pa ni tolk. Težo je pa vseeno v pol leta lepo podvojila.

Tudi naša že ene 14 dni govori babababa, moj pravi, da smo zdaj vsi babeuser posted image

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3915
5.5.2010 22:13:30   
ninasiki
ojla

evo mi spimo upam da tko k učer in da bomo do 3,30 spal

ČEBLANJE pr ns je pogruntu najprej nene pol smo mel mama pol pa atat pa baba zdej je pa mam sam še atata pa mama no pa ene 3x je g umes vrgu pa k mu kej ni ušeč pa skoooos tul nenene to največkrat k je v pojstlci pa se npben ne odzove takort k on hoče user posted image user posted image user posted image

jutr pa plavanje komi čakam da se mal sprostimo tamau je pa ceu uživač v vodi sicer se je prvič mal bau na začetku ampak je pol kr vživeu se kaj bo pa zdej drugo rundo bomo pa vidl

MAJHNI KORAKI mi že korakamo 22 dni in naša številka pleničke je 7747 tko da kak glasek lahko podarite

pinky girll cukrčki so te trije sončkiuser posted image

najčka user posted image user posted image user posted image user posted image za zobka

TIARA123 naš je tud rabu neki časa da je pogruntu nazaj na hrbet se bornt tko da se bo že naučila umes sm jst tud mal pomagala

pr nsse še ne plazimo pa zato skos na nogicah hoče stat user posted image ne vem če je glih dobr to sam mal mu pustimo drgač pa kr skače po kolenih user posted image

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3916
5.5.2010 23:00:10   
rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: frrrr
drgač pa naša punca tut še ne sedi, puza se pa vzratno. naprej se premika tako, da se postavi na vse štiri in se ziba naprej/nazaj, pol se pa vrže naprej z dvignjeno glavo user posted image previdna punca user posted image

user posted image

Pattaya - Sej se bo kmalu navadil da je malo bolj trdo kot na postelji user posted image Jaz imam malo že ful časa na tleh, sicer se kdaj malo udari, če je kej ihtava, samo ni panike

IZVIRNO SPOROČILO: gorenka

in se je stegnila do umivalnika in odprla vodouser posted image Že skoz kuka kako si mami roke umiva in se že en cajt steguje do pipe, no pol pa tkole....jo bom kmal na tleh mogla previjat začetuser posted image

user posted image ja tudi ona bi se umivala user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Tiara123

Hoj punce, mene pa nekaj zanima...
Naša se je začela pred nekaj dnevi intenzivno obračati iz hrbta na trebuh in to dela ves čas. Ampak problem je, da nikakor ne zna sama nazaj na hrbet. Ful joka in se jezi na trebuhu in vedno čakam in ji prigovarjam, da se naj sama obrne nazaj, da bi se sama naučila, pa ji nikakor ne gre. Se mi zdi, da kar 'vrže puško v koruzo' in čaka, da jo bom jaz prevalila nazaj. Kako je bilo pri vaših, a ste jim ve pomagale, ali so hitro osvojili tudi to tehniko s trebuha na hrbet???

Mi imamo čisto isti problem. Saj kdaj ji rata, večinoma pa ne. Jo spodbujam, probam pomagat, ma ni šans. V jok, glavo dol in to je to user posted image

Vas grem še malo brat naprej...

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3917
5.5.2010 23:15:06   
rozilu
Joooooj mucamaca, tebi in tvojemu Maksiju sem se morala prav nasmejat. Super dogodivščine, sam glej da ti ne bo prevečkrat padu s postelje user posted image user posted image user posted image pa čisto preštefnal omare user posted image . Pri nas še nič takega, je ful bolj mirna pupika. No, brca ful rada so- in ne-so-nožno user posted image , samo s tem ne pride nikamor, samo mamo pa ful nasmeje user posted image

Klepetanje - najraje zjutraj kaj novega pove, pa potem čez dan že pozabi. G pa zna itak že od rojstva: GIIIIIIIIIII, GEEEEEEEE, GEEEI... user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 3918
6.5.2010 8:26:26   
palegia30
Tiara, Rozilu..tudi naša dela enak obrne se na trebuh in bog ne daj nazaj it, tako lahko leži uro in pol pol se pa začne dreti, hihi, ja brezveze jih forsirat, delava vaje kot nama je v razvojni rekla, to je pa tud vse, najbrž naše ne bojo niti plazile, dosti otrok preskoči to fazo in se naučijo šele ko shodijo, tako, da nič panike...

Lep dan vsem mamicam in vašim malkčkom!

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 3919
6.5.2010 9:19:07   
Tiara123

IZVIRNO SPOROČILO: palegia30

Tiara, Rozilu..tudi naša dela enak obrne se na trebuh in bog ne daj nazaj it, tako lahko leži uro in pol pol se pa začne dreti...

O ti srečnica, moja se po eni minuti začne jokat, jo obrnem in je v isti sekundi spet na trebuhu!! Moram biti skoz zraven nje ali v radiju 2m, da ji pol pomagam. Sem si šla prej lase umivat, sem morala vmes it asistirat.

(odgovor članu palegia30)
Neposredna povezava do sporočila: 3920
6.5.2010 17:53:19   
googica
no, naš se je pa dons iz ravne podlage sam uspel posest :)) in to dela zdej že celo popoldne :) najprej na bok,pol se s komolcem upre, stegne roko in woila :))
aja, a so vaši tud nehali cvilit? naš že dva dni ne cvili več, zdej se sam še pogovarja.. našim ušesom je zelo prijetno tole :)

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3921
6.5.2010 18:10:37   
Emilly
Bravo googica za sedenjeuser posted image user posted image user posted image

Eno vprašanje za vas, ki ste že pravi geniji z GH. So mi rekli naj ji poleg zelenjave dam tudi riž. Zdaj pa: katerega vi kupujete? Je mogoče vseeno, samo da so brez glutena? Ker v trgovini jih je milijon in seveda jaz zato čist zmedena. Ne bi ji pa rada mešala s svojim mlekom, ker res ne znam črpat (pa čeprav mam črpalkouser posted image ) in uspem vedno samo tolk stisnit, da mi priteče nekaj kapljic. Res bi prosila za vaša mnenja.....

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 3922
6.5.2010 18:14:41   
googica
js mu navadnga riža nism še nič dajala.. včasih dobi riževo kašico od milupe.. to je pa to. jutri bova po moje začela z bučkami.. a to mu tud prekuham al kaj? :D

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 3923
6.5.2010 19:03:08   
sine bine
Jst sem mu skuhala eno žlico riža na vodi in ga dodala zelenjavi, pol pa vse skupi zmiksala s paličnim mešalnikom. Kupla pa sm demeter naravni riž prek spletne trgovine www.biovan.si. Verjetno ni nujno, da je bio, ampak naš zaenkat ( prvo leto ) je vse bio, ker bo pol itak celo življenje jedu to kar jemo mi.
Ja googica, tud bučke moraš skuhat, vsaj mislm tko, da morajo kar nekaj časa jest prekuhano zelenjavo. A tvoj se je pa že kr sam usedu. BRAVO!! Moj zelo rad sedi ( sicer se še prevrne ), sam obračat se pa še noče.

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 3924
6.5.2010 19:52:07   
kalypso
no, mi smo danes tudi ugotovili, da surovega sadja ne bo smel. Po parih žlicah surove jabke, je driskal ko velik, prav teklo je od njega, smrdelo in blo sluzasto, kot pred parimi meseci pri alergiji. Torej zdaj ne bo dobil praktično nobenih svežih vitaminov... Ne vem kaj naj nardim!? A mogoče kera ve, a če na pari kuhaš, je to kej boljše kot na vodi? Nimam pojma, ker se prvič srečujem s takimi bizarnimi alergijami... lahko je prekuhano, mu nič ni, surovo pa... ojej user posted image

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno lahko utišam to kozo s piškoti. (Neznana avtorica)

(odgovor članu sine bine)
Neposredna povezava do sporočila: 3925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?