|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
16.4.2010 22:22:37   
malaMravljica
Lenika, nas je ze zajel ta oblak. Sem res mislila, da bo kaksen oblak, pa se sploh nic ne vidi. Je tako visoko in zaenkrat baje ni panike. Me je moj poducil, da ce bi to zares dolgo trajalo bi bila panika. No, ce bi se pa res kaksen vecji vulkan se sprozu in bi se full vec pepela nosilo pa jaz tud neb sla vn z malim.

Tassika, saj vem kaksne moznosti za mleko so za pire, sam prva varjanta se mi zdi eno samo packanje, druga pa ne, ker tega mleka v prahu mu ne bom dajala. Pa sem tam na uvajanju gh vprasala in sem se odlocila, da mu bom v krompircek dala mal masla in sicer maslo iz kisle smetane. Si lahko tam preberes, ce kaj ni jasno.

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 3776
17.4.2010 10:03:36   
tassika
MM a to se lahko da, hmm bom pogledala. Meni je rekla tako, bom pa poskusila vse varinate. Kako na hitro mu pa menjaš zadeve?

No mi smo danes začeli z GH, korenček, ki ga je skuhala mami je lepo romal vn iz ust, do grla sploh prišel ni, frutek je pa potem lepo pojedla. Ne vem, ne vem kako bomo to speljali. Jutri ponovimo vajo, mogoče bo pa naši šel bolj brokoli v slast.user posted image  Probam čez 5 dni.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3777
17.4.2010 12:07:45   
kalypso
če ima mali laktozno intoleranco, potem mu tudi tvoje mleko ne bi odgovarjalo in pa pokazalo bi se prej, sploh če si ti uživala kravje mleko med dojenjem. tako je meni rekla alergologinja, ker pri našem smo sumli na intoleranco, js sem ga nehala dojit pol je blo pa bolje. bruhala lahko da je zato, ker ji je rižolino pretežek ali se je preveč najedla ali pa ima kakšno virozo. na internetu ne išči preveč info ker je to samo živčna vojna, ti povem iz prve roke, men se je skor utrgalo od tega raziskovanja. če se ti zdi, da je res kaj hujšega pokliči na kakšno kliniko in vprašaj za alergologa, če ti lahko malo svetuje, v vsakem primeru pa če se bo nadaljevalo jo le pelji na pregled.
pa zakaj sploh dajete otrokom te kaše k že vsebujejo mleko? od milupe je vsaj 5 vrst kašic, ki ne vsebujejo mleka, jaz malemu dajem od milupe bio riževo in začela sva tudi že z bio pirino. pripravim mu jo z Aptamilom ADC, tiste ki pa dojite pa lahko kar s svojim mlekom.

mimogrede: jaz v pire vsaj pri uvajanju ne bi dajala kakršnegakoli masla, sploh pa iz kisle smetane ne, navsezadnje je to samo kravje mleko. potem je že bolje, da mu z adaptiranim mlekom pripraviš. maslo in ostalo lahko dodajaš potem kasneje, ko že je kar nekaj različnih živil in ko boš uvajala jogurte in ostalo. se mi zdi, ko te malo berem, da dokaj strogo gledaš na vse sestavine ki mu jih boš dala, potem bi mu dala pa kar maslo že prvič v krompir user posted image no, vsaka po svoje ane user posted image

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno lahko utišam to kozo s piškoti. (Neznana avtorica)

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3778
17.4.2010 12:40:16   
googica
js mu dajem to, ki že vsebuje mleko in ni nobenga problema.. glede na to da je tudi aptamil od milupe, tako kot kašica, predvidevam da je na isti osnovi mleko narejeno, zato ne vidim problema. ampak bruhanje ne vem če je lih povzročeno zarad intolerance al alergije.. otrok pač še ni navajen goste hrane jest in če je dobi v kratkem času velik, verjamem da bruha. vsak dan malo, pa po moje ne bi smel bit težav.. itak pa vsaka po svoje aneuser posted image

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 3779
17.4.2010 13:37:30   
malaMravljica
Kalypso, ja jaz zelo strogo gledam na to kaj bo dobil. In moj otrok niti pod razno ne bo dobil tega pripravljenega mleka, no way.
Za to maslo sem pa prebrala v strokovni literaturi ves, pediatrinja je napisala. In pol sem dobila info, da mlecne izdelke lahko ze prej uvajamo, mleko pa sele potem. Ves kaj o tem, ker vidim, da kar nekaj ves.
Pa te kasice, sem danes mal pogledala po policah, saj se dobijo tudi take suhe zadeve, ki jih sam pripravis. Pa vceraj sem naletela na eno punco s predporodnega tecaja in sem jo mal vprasala, je rekla, da ona to kar z vodo mesa, ker je tudi rekla, da tega pripravljenega mleka njen otrok ne bo pil. Ce je se vedno polno dojen zraven itak dobi zadosti mleka. Smo si pac razlicni a ne, ne me kritizirat zato. Sam z mojim mlekom pripravljat hrano se mi pa res zdi, da bo sama packarija, nimam niti crpalke in pol ne vem kako bi to slo. Bom pa poskusla danes no, sam morem pocakat, da se bodo vsi spokal iz kosila nazaj vn, imam 5 moskih na kosilu user posted image user posted image  

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 3780
17.4.2010 15:52:32   
lenika83
Definitvno ni bil problem bruhanja v preveliki količini, ker je pojedla manj kot eno četrtino žličke, pa pred tem sva že nekaj dni uvajali GH (korenček) in ni bilo nobene reakcije, na riževo kašico pa v trenutku. Viroze pa tudi ni imela, ker je že 4 dni od kar je bruhala. Za ziher sem prepričana, da je težava v AM, ker je v vseh skoraj 6 mesecih dobila nekaj povezano z AM samo trikrat in vseh trikrat je potem bruhala, drugače pa nikoli. Sem pa spraševala pediatrinjo na med.over.net in mi je napisala, da bi lahko bila intoleranca na laktozo. Preko mojega mleka je ona naj ne bi dobivala, ker se laktoza ne prenaša na tak način. Sem pa celo zasledila, da se materino mleko tako prilagodi, da ne vsebuje laktoze, če je dojenček ne prenaša.

Drugače pa dobra ideja, da bi lahko kašico zmešala s svojim mlekom, tega se sploh nisem spomnila.

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 3781
17.4.2010 16:59:33   
kalypso
mnenja pediatrov so si itak vedno različna, meni npr. so rekli, da Aptamil ADC vsebuje laktozo, na škatli v navodilih pa piše, da je primerna tudi za bolnike z malabsorbcijo (laktozna intoleranca)... js bi bla zlo vesela, da se zjasnijo... je pa mogoče odvisno od AM, mogoče bi ji odgovarjal kakšen drug, ampak če je dojena nima smisla eksperimente delat, raje ji poskusi dat še svojim mlekom, pa boš videla če je kaj razlike, ampak morajo kosmiči biti tisti, ki ne vsebujejo mleka. lahko pa poskusiš z aptamilom lactose free nardit, če ti ni do pumpanja svojega mleka...
in ja, men tud smrdi na laktozno intoleranco, sam ne bom pametna, zato mamo dohterje user posted image je pa res, da je meni rekla alergologinja (in moja pediatrinja), da otrok ki laktoze ne prenaša, ne prenaša tudi materinega mleka. na, zdej pa vedi, brez veze, kot da ne bi vsi dohterji študirali iz istih knjig...user posted image , čeprav pri nas je po ukinitvi dojenja prišlo do 100% izboljšanja, zato še vedno pravim, da je naš "alergičen" na laktozo.

malaMravljica: vem določene stvari okoli tega, ker imam otroka alergičnega na kravje mleko. Ti že lahko uvajaš mleko in izdelke povezane z njim, ampak pravim, da če uvajaš neko NOVO stvar, potem ne UVAJAJ poleg tega ŠE mleka, to sta že 2 novi stvari, in če bo dobil reakcijo ne boš vedela od česa je. dajaj mu najprej 2-3 dni samo krompirček, pa mu potem 3-4 dan daj malo tega masla zraven. naš krompirja ne prenaša, po njem dobi drisko, sluzavo zeleno blato in smrdljivo, kot pri reakciji na mleko. verjetno je škrob...
in bognedaj, ne kritiziram, niti slučajno, vsaka mamica dela kot se njej zdi prav, in to je čisto OK, sem pač malo bolj občutljiva kar se kravjega mleka tiče, moj otroček je bil res grozno bolan po njem in tega res nikomur ne privoščim. ti pa le delaj kot ti misliš, moje besede so samo nasveti, dobronamerni seveda, ti pa odločiš potem ali so uporabni ali ne user posted image

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno lahko utišam to kozo s piškoti. (Neznana avtorica)

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 3782
18.4.2010 15:39:33   
najčka
Dan
Kje pa ste danes vse? Sem hotla mal povprašat kako steuser posted image , pa nič pa drugič.user posted image

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 3783
18.4.2010 15:51:46   
pattaya
drobtinica jaz nisem iz Mb, ampak iz zelo široke okolice, do MB imam okoli 45km. Ti sam povej kdaj bi ti najbolj pasalo, ker jaz lahko priletim vsaki dan, meni paše dopoldan tam okoli 10 ure. Za mene pa bi bilo najbolje da bi se dobile v EUROPARKU, ker lahko fajn parkiram, ker mb ne pozanm veliko in nevem kje bi drugače lahko parkirala.

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3784
18.4.2010 18:20:07   
Februarka08
No, pa še pozdravček od mene po dolgem časuuser posted image

Bejba je ravno mal pred tv-jem, sine pa se zgovarja z vrtiljakomuser posted image
Pri nas vse po starem... noči so bolj tako-takouser posted image podnevi spi kakor ga pič, včasih ful lepo, včasih je kr neki tako da mi je že parkrat na živc stopu ker se kar dere in dere kot bi ga iz kože dajali, pomaga pa ničuser posted image user posted image pol pa kar naenkrat tišina ko npr. luč prižgem ali roleto dvignem in se smeji kot počen mačekuser posted image itak, on ne bi spal! Mah... zvečer zaspi kakor kdaj, za njim pa kmalu tudi jaz ker samo še posteljo vidim. Jah, to je pa to, če imaš doma 2 mala otročka, ki te še vedno rabita celo. Ampak mi ni žal, tudi to bomo prerasli in bo vse lepo in pravuser posted image pač nimam te ˝sreče˝ da bi sine lepo spal in da bi se spraševala, če sploh imamo user posted image doma, imam pa to srečo, da sta oba zdravauser posted image user posted image

GH - pred ˝velikim˝ spanjem (kaouser posted image ) dobi sadje in čez nekaj požirkov mleka (ker brez njega ne moreuser posted image ), po spanju je kosilo - zelenjava (3x na teden tudi meso, zaenkrat sva probala piščanca, ta teden bova še govedino), zvečer ima pa ml. kašico, ostalo je mleko. Je kot velik (saj se mu viduser posted image ) danes je pojedel cel njegov krožnik kosilauser posted image user posted image ko sem ga hotela obrisat ker se je popacal, je bil takoj alarm, češ kam si spravila krožnikuser posted image in ko ga je spet zagledal je samo veliki A narediluser posted image user posted image ma prav veselje ga je futratuser posted image počasi mu bom probala dat rumenjak za probat, čez kakšen mesec pa še ml. izdelke začnem uvajat in smo user posted image bom šla po muštru še od Larise in upam da bo tudi vse ok, kot je blo pri njejuser posted image zgleda že tako, ker sem mu že na putrčku popražila mal čebulce in zelenjave in je blo ok. Bomo videliuser posted image  

KM - ah, o tem ne bom nič pametovala, ker vem da ima vsaka svojo pamet in ve kako ga bo uvajala pri svojem user posted image jaz sem pri Larisi začela pri 10 mes. počasi uvajat KM (imamo domačega), pri 11. je bla že na KM, tako mi je svetovala tudi pediatrinja, in tako bom tudi pri Blažu. Poznam primere, kateri otroci so še pri 2. letih na AM, pa ok, vsak po svoje, kajne? Me nič ne ganeuser posted image

V četrtek imava pregled in 3. cepljenje, me je kar malo strah, ko ga bom dala na vagouser posted image upam da ne bo pisalo erroruser posted image
Še kaj? Mislim da ne... upam da vam bom kaj več zdaj sledila... je blo noro, za hišo zidamo garažo in sem več ali manj sama s škratoma, itak že navajenauser posted image , pa še moj roj. smo praznovali 2 vikenda, pa še nekaj me čakauser posted image tako da pestrouser posted image sine je bil pa tudi že pol leta staruser posted image pa obe sp. enki mamo tud žeuser posted image sploh ne vem kam čas bežiuser posted image še mal, pa gremo DELAT user posted image user posted image

No, zdaj sem bonus izkoristila, grem pogledat kaj počneta user posted image vsem lep dan!

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 3785
18.4.2010 18:35:27   
nina68
Jupiii, mi mamo pa zobekauser posted image user posted image user posted image , končno. Po tolikih dneh slinjenja in drgnjenja dlesni z rokami je pokukal spodnji zobek na plano.
Pa včeraj smo imeli 6.mesecevuser posted image user posted image user posted image .
Glede GH pa punce delajte po svojih občutkih, midva z našim malčkom kr malce testirava kaj mu paše in potem tisto papcava naprej. Smo probal že kašice z jagodami in malinami, s skutko, zaenkrat ni blo nobenih reakcij. Aja pat tud borovničev štrudl je že probaluser posted image user posted image (skutko pa borovnice). Je čist znoru ko mu nisem hotla več dat.
Tako, da je vsak naš malček individualist, je treba probat in potem vidiš, če mu kej ne odgovarja.
Dans sva recimo probala za kosilo govejo juhico, ful mešane zelenjave s krompirčkom, pa seveda je mogl bit tud zraven malce kisa s solate, njami je cmokal kot velik, reakcije pa še ni blo zaenkrat nobene.
Zaenkrat ostajam pa pri AM, ampak verjetno tudi ne več dolgo, bomo počasi probal razredčeno alpsko, sej ga ne mara preveč, tudi če so kašice noter, spije ga največ zvečer predno gre spat, čez dan pa ko je nuja.

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 3786
18.4.2010 22:20:21   
googica
naš že pridno je jabolko zjutraj. danes je dobil jabolko drugič, in je zmazal vse kar je dobil. ni še bilo za cel obrok, ampak mislim da bo jutri uspelo :)).. za kosilo dobil mal korenčka, pa je tud kr papcal. sicer je pojedel manj od jabolka, ampak to mislim da je zato ker ni tolk dobro zmleto kot kuhano jabolko.. ampak tudi bo šlo :) se pa pači, da se mu skos smejem.. je blo kislo jabolko in je kr solze dobil v oči :DDD
dans ne vem kaj mu je, skor cel dan je spal.. bomo vidl kako bo zdej ponoč.. ne vem kaj ga matra, amapk se mi zdi, da bo kmal zobek.. ma že čist belo spodi pa ves čas ma neki v ustih :))

kakšne čudn vreme je bil dans.. dobr da smo bli včeri v arboretumu, smo izkoristli sončka :). super je blo, vam priporočam da greste pogledat. dinozavri so res vredni ogleda, no vsaj men se je tako zdel :)) bom pa dala neki slik v album, lahko mal pogledate. morm pa povedat, kako nevzgojene mulce ma folk.. GROZA.. eni dinozavri so ograjeni, drugi ne.. folka ograjca sploh ne gane, otroc prosto šli čez ograjco, da so jih lah slikal.. mislm HALO?! in točno ti starši bojo čez par let nadiral otrokove učitle, ker mulc nosi cveke domov.. ah.. me je mogu moj kr stran vlečt, ker sm bla zlo s težavo tih..

aja pa še to vam povem.. zdej mamo tuki v hiši nove sosede.. en parček je.. in js sm čist živčna, ker v enem tednu kar sta tuki, jo je tip trikrat natepu! in bejba se joka, ga odganja, pa nč.. in slišim pleske čez steno pa dretje.. sm včeri lastnika klicala, da je pomiril jih.. tega pa ne mislim poslušat.. vse drugo prežvim to pa res ne!! in zdej sam upam da nista tolk bolna, da bi se na nas spravla.. najslabši scenarij sm mela v glavi, da bi klical socialno če bi se Juš joku.. joj sej upam da sam paničarm.. sam pretepanja pa res ne morem poslušat!! se začnem trest, sam da slišim karkol iz stanovanja.. user posted image

(odgovor članu nina68)
Neposredna povezava do sporočila: 3787
18.4.2010 23:19:07   
Anonimen
Pa da se še jst mal javim.. user posted image
Vidim, da mate cele debate o GH. Ja, ene tako in ene pač tako. Ene ne to in druge ja.. pa sej, karkoli že delamo že ne bomo škodle svojim otročkom.
Vidim, da so cele razprave in nesoglasja in ne strinjanja... user posted image Mi je prv smešn brat..., pa včasih kr mal brezveze sploh kaj pisat..., da ne bom "osovražena". user posted image

Mi smo bli pa na morju 4 dni... sva s sinkom zagorela, je blo tko lepo vreme. Prevozičkala sm že in še... jedla pa tud še in še... tko da.... kg so kjer so. Eh... briga me...nč se slabo ne počutim. Vse staro še zmer spravim nase. Mal zategne ampak... pač tiščiuser posted image .

Zdej že 2 dni spimo brez dojenja... zbudi se sicer, mu dam dudiko in spi dalje.... kr vstajam in gledam, če je vse ok. Nč nism vesela, ker lahko spim... sm se navadla in ga kr pogreškam.

Kar se pa materinega mleka tiče sm ga na začetku velik dajala in zravn korenčka in krompirja..špinačke... sploh p acvetače in brokolija in je hrana dobila tak fajn sladkast okus, da je blo lažje. Zdej pa redčim z vodo v kateri kuham... no, skor nč več ne redčim, ker mava že kr fajn gosto hrano. Lepo požira, žveči zato ni potrebe.
MM, nism mela črpalke... ničesar...sam znat moraš joško fajn prjet, pa kr lije iz nje. Tud, če je 16 ljudi na obisku... sm tok hitra, da ni blo za opazit. Našpricala v aventov lonček in primešala toliko kolikor je blo treba.

Včeraj sva prvič probala piščančka, z rižem in bučkami. Prvič ni hotel jest.. nič. Sklepam, da ker je buban, mava včeraj 38,8 vročine, danes 37,7... zavrača hrano.. nima apetita in mi je tko čudno, ker full lepo je in vse poje. Pa tud slinčka skor ne rabiva. No, prvi mesek včeraj je romal v smeti, danes spet. Ma mogoče pa moj otrok hoče bit vegeterjanc... , jst pa silim. user posted image
Ne vem.. a so zobki krivi al je pa kak virus... Joj, upam, da ne.

Midva že lahko papava z glutenom zadevce... sva že .. 7 mes in pol.. juupi. Ampak se mi nikamor ne mudi in nism neki hitela. Dons sm mu prvič dala pšenični zdrob... za popoldansko malico. Pa mal jabučka not. Je kr fajn pojedel. Sm ga pa mešala 100ml voda, 100 ml z riževim mlekom. To je dobr nadomestek kravjemu mleku. user posted image ..pa brez glutena je ... pa mal sladkast... in ga priporočajo tudi tistim, ki majo alergijo na KM. Res pa je brez maščob kar otročki potrebujejo. Ampak teh 100 ml mu že ne bo škodlo... sej dost maščobe dobi z mojim mlekcom in pa pri zelenjavnemu kosilčku. Tko.. pa mogoče ni fajn, ker je sladko... ampak ga mešam z vodo pa sladkobo mal izniči.. No ne vem... že ne bo škodlo.

MM, holle ma super zadeve. Jst tud za enkrat ne mislim dajat te že pripravljene hrane. Nimam nič proti ampak mam pač čas in mu pripravim za papat. Nikoli pa ne reci nikoli.... Da me ne bo kera skritizirala. Skratka Holle ma super zadeve... vse.. tud vse te kašice majo v prahu... Dej pejt na www.biovan.si ali www.holle.si. Vse majo..pa si lohk prebereš.
Našmu bom počas prepečenc dala.. pa kakšen piškotek z jabučkom za dopold. ali popol. malico... za zvečer še ne mislim nič preveč uvajat.., ker se rada stisneva, kot že veš.user posted image Pa vse to sm nabavla od holle. Mal dražje ampak pa kaj... tud kvalitetno...pa še kšn recept se najde. user posted image
Mam raj to kot pa čokolinote in keksolinote in ..... no, govorim za otroka... , jst pa zbašem litrco keksolina lahko vase. user posted image Če bom njega navajala... bom že sebe in mojga možkota. Zdej mamo že vse pr hiši od holle... pa bio... se bolš počutim..pa enga kmeta sm si našla, ki mi domov pripelje sadje in zelenjavo... vse bio s certifikati user posted image .

Skratka... to maslo pa ne vem... jst bi na tvojem mestu.. z oljčkom uvedla vso hrano...pol kasnej, ko pa že lepo je in je sprejemanje za vama.. bi pa seveda tud maslo probala. Tud jst bom ampak vse ob svojem času. Pač moje mnenje...

Pinky girl.. jupi za vaju, jupi da sta doma. Zdej pa komaj čakam.. sej veš.. user posted image No, jutri naju ne bo..., že veš..smo bolančki.

Vsem ostalim puncam... pa lep prihajajoči teden.

< Sporočilo je popravil Rižkoo -- 18.4.2010 23:34:42 >

(odgovor članu lenika83)
  Neposredna povezava do sporočila: 3788
19.4.2010 7:56:20   
pinky girll
Oj!

Mi smo že doma. Hvala bogu. Se je B poštimal tolk, da sva lahka šla domov. Imamo še 2 dni vpihe ventulina, pol pa kontrola pri svoji P. Je pa P rekla, da lahkokašelj traja še 14 dni ali pa 1 mesec.
So pa v CE pediatrije zelo prijazni.

Sedaj sem pa jaz čist adijo, ponoči me sebe pol mi je ful vroče, sam vročine nimam, nos čist zabit, mal hočem kašljatuser posted image user posted image user posted image user posted image .
Sva v bolnici prvič probala Fruteka iz jabolk (pač to otrok dobi za malico) je bil čist navdušen je povedu celga (120ml) sem bla kr presenečena.

Rižkoo tud miva ne greva na telovadbo, mislim, da še lep čas ne.

Uživajte v sončku in čuvajte svoje sončkeuser posted image user posted image user posted image

Naprej sva imela drug drugega, sedaj ko imava tebe Ben imava vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3789
19.4.2010 10:19:28   
Nončika
pinky girll, jupi. samo da ste doma in da gre na bolje. lepo!user posted image user posted image user posted image

T pa spet nekaj smrka. mater, ne upam ga več niti na sončeka peljat, ker mi takoj nekaj faše. samo not zaprta pa tudi ne moreva biti. v sredo mamo posvetovalnico in cepljenje. samo jaz ga ne bom pustila cepit, če mu bo z nosa curilo. pa pediater gor, pediater dol. saj sva že malce skregana. no, jaz mu več ne bom popuščala. mava napisano od malo pametnejšega pediatra, da priporoča jemanje Singularja in pa kapljice za nos. naš pa noče dati teh zdravil. še malo me naj ob živce spravlja in spokam dečiko in peljem k drugemu pediatru.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu pinky girll)
Neposredna povezava do sporočila: 3790
19.4.2010 10:48:28   
karmen b
No včeraj smo zbijal Špeli vročino, danse je samo še malo bleda, upam, da ostane pri tem in se le še izboljša.

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 3791
19.4.2010 13:03:16   
googica
joj revčki so teli vaši mali bolniki.. upam da se kmal porihtajo, da bodo prvo pomlad lahko čimbolj doživeli.. :)
naš je pa dan pobasu banano, celo.. joj, požerušček :))) za kosilo pa spet korenček,midva kar oboje mal uvajava..  

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 3792
19.4.2010 23:25:45   
rozilu
Božci naši oktobrčki bolančki user posted image Vsem en kup user posted image da bojo čim prej zdravi.

Pri nas sem jaz bolj pri ta bolnih, od petka hexenšus, sem se prvo noč komaj obračala in stegovala k Maruši, pa sva nekako preživeli. Zdaj je že skoraj dobro, samo me pa nekaj grlo matra. Sej nič čudnega, ko pa ne ve človek kako bi sebe in user posted image oblekel za ven. Mene hkrati zebe (piha) in mi je vroče (sonček + porivanje vozička). M. raje malo več oblečem, ker sonček ne sije nanjo, samo nikoli ne vem če sem jo OK napravla user posted image

Sicer pa se je lepo navadla na novo okolje (sva še vedno na morju); prva 2 dneva je bolj tako spala... Ko je bil tati na obisku, smo fajn spali, bomo vidli kako bo danes. Problemček pa je, ker odkar ji dajem riž kaka ponoči user posted image user posted image user posted image in to ne samo enkrat... aja, pa tiste "zaprtosti" ni več, tudi čez dan je še kar nekaj pokakanih plenic.

Smo pa začeli tudi z zelenjavo, korenček in koleraba sta bila na jedilniku. Ni bla ful navdušena, se mi je zdelo da je šlo vse takoj nazaj ven, ma sem potem v plenici vidla, da je kar nekaj žličk končalo v ustih, ker je šlo po ta dolgi poti ven user posted image neprebavljeno. Mogoče ji bo pa krompirček kaj boljši, jaz ga imam zelo rada, tudi samo na vodi kuhanega. user posted image

Ja glede načina uvajanja in katera hrana itd... se nima smisla prerekat, ne samo da so otročki različni, tudi nasvetov je milijon... Meni je P rekel kar nekaj stvari drugače kot "predavajo" patronažne. Se mi pa zdi, da je treba otročku čim bolj podobno hrano, kot jo sami jemo približat. Če pa sami nezdravo jemo...Hm, jaz že razmišljam, da bo treba omejit čokolado in piškote, ker kakšen zgled pa ji bom user posted image Sem se vrgla spet malo na suho sadje in oreške, samo kaj ko je čokolada še vedno pika na vsemu temu user posted image

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 3793
19.4.2010 23:40:19   
stuhica
samo na brzino da vas pozdrvim... nimam ravno velik časa... prebrala sem vas res čist mal na brzino....

GH mi imamo mal sadja in mal zelenjave... probal smo juhico , ps kuitco pa anm kar lepo gre... zdaj počasi imamo že 2 obroka zamenjana.. mal še poplaknemo in to je to...

Spanje.. še venod HB kolker tolk lepo spimo... no ja jaz malo manj ker zvečer uredim tisto kar čez dan ne uspopem pol sem pa mal utrujena zjutraj... ampak sej bo...

Operacija... no zankrat bodo še počakal z buško- oziroma ima cisto.. ki jo bo potrebno vseeno odstranit ..  smo pa dobil izvide naknadno in potem še ene da mormo dat še blato preverit.. kao da kri oz.. neki ne vem že kaj in kako se napiše ni v redu in da mormo dat blato.. tko da ta teden dobimo izvide od tega in upam da ne bo kaj hudega...

Če bo vse šlo ok... bomo mogoče v četretek šli mal na morje k tašči na obisk.... no ja fajn bi bilo mal okolje zamenjat.. ker sem itak skoz doma...

KG pr men je itak katastrofa s tem.. še vendo sem ko debela pujska Pepca... še Alvin mi reče d amam bušija... ma se še nism vzela v roke....si bom mogla mal večkrat še cukr zmert da vidm kaj pokaže... pa da se mal bolj skuliram...

Tok za zdje lp in vsem  tistim ki so bolančkani na j s ečimprej pozdravijo....

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 3794
20.4.2010 13:44:36   
majakla

Oj!

Smo prišli včeraj zvečer nazaj iz morja,
bilo je super, bi šla kar nazaj.

Midva se dojiva le še zjutraj. Mislim pa da
bova tudi to počasi ukinila, ker prihajajo zgornji
zobki. user posted image Me je s spodnjimi že 2x vgriznil,
boli ko user posted image , sem kar jokala od bolečine,
tako da zdaj ko se dojiva, me je kar malo strah.

Na morju smo papacali piščančka in Fruchtzwerge,
Nik pa je užival, vriskal zraven, ko "vlki", pa tudi
kruhec z Becelom je malo pri babici kradel in bi
ga kar še in še.

Je jedec in pol. user posted image

Joj, koliko je že ura! Bo treba it zelenjavco kuhat.

Pa paaa

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 3795
20.4.2010 16:17:55   
lenika83
Dan!!!

majakla super, da vam hranjenje gre tako dobro. Pri nas je tudi zdaj zalaufalo in sva zamenjali en obrok. Dajem ji pa nekaj dni sadje, pa potem nekaj dni zelenjavo. Se mi pa skoraj zdi, da ji je zelenjava bolj všeč, ker je sadje kislo in jo kar trese zraven user posted image

Dojenje bo pa pri nas verjetno še trajalo, sploh zato ker sumim težave s kravjim mlekom. Sem pa skoraj prepričana, da bova najakasneje nehali z dojenjem zvečer, ker drugače sploh ne zna zaspati. Vem pa tudi jaz kako grozno boli, če te ugrizne. Sicer med dojenjem me nikoli ne grize, ampak ko je konec se še malo igra in potem ji je fora, da me ugrizne, pa še tako nagajivo pogleda zraven user posted image

Oblačenje... Kaj jim ve oblečete v takem vremenu?Jaz sem čisto zmedena in sem jo danes že trikrat celo preoblekla. Sploh ne vem kaj je primerno v takem vremenu user posted image

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 3796
20.4.2010 20:41:46   
googica
js sm ga dons mela oblečenga v bodi z dolgimi rokavi, jopico in brezrokavnik.. spodaj samo hlače, brez žabic.. pa trak na glavi. to je to.. nč ne pretiravam, ne bom ga prehitr slekla.. če je pol 15 mu dam gor jaknco, vetrovko.. če je topleje pa jopico in brezrokavnik. to je to. lep dan je bil, sva bla celo popoldne zuni, notr sva pršla samo na mleko.. tko da me noge bolijo, pa še mal barve sem dobla :))

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 3797
20.4.2010 22:02:42   
majakla

Dokaz:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image user posted image user posted image

Lahko nočko

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 3798
21.4.2010 8:14:49   
muca*maca
Dobro jutro!

Mi smo spet prebolevali neki virozo,ki smo jo tokrat najbrž staknili pri rednem pregledu pri P!!!
Ne moreš verjet, prpeleš zdravega otroka, čez dva dni pa vročina. Sem najprej mislila, da je od cepljenja, potem sem se pa v soboto še jaz nalezla. Kriza. Kar dvakrat v treh tednih je pa res mal preveč. Sm čist shujšanauser posted image user posted image user posted image

Vmes se je Maksi uspel priplazit na postelji do svoje igračke, ki je bila ene 30 cm stran, sicer z ogromno dretja in jeznega cviljenja, ampak pol je bil pa kr ponosen nase user posted image jaz pa nanga, hehe.

V petek gremo na morje za en teden, komi čakaaaaaaam.

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 3799
21.4.2010 10:08:11   
nina68
No tkole. Midva sva iz posvetovalnice pri 6.mesecih. Naš sonček ima 9330g in 68cm, OG 45cm. Drugače smo zdravi, brez posebnosti, P nam je malce razložla glede GH, ampak sem se sama pr seb smejala, sem si mislala, ko bi ti vedela kaj že naš vse papa. Dobil je pikico, smo ga zamotle tko, da ni imel sploh cajta za pisnt, sedaj pa spi blažen spanec k je mogu zjutri zgodi vstat.
Aja pa glede krsta sem vidla da ste se pogovarjale, tud mi ga mamo maja in to
29.5. ampak ne v Litiji, ker župnk preveč komplicira za vsako zadevo, ampak v Šmartnem pri Litiji, pa še lepša cerkev je, botrca pa bo kr sestrca Tjaša.
Se vid, da je maj mesec krstvo in ohceti.
Nč šibam prpravt za papat pol pa na sončka uživat 100 na uro, juter je že dež napovedan.

Čavči.

(odgovor članu muca*maca)
Neposredna povezava do sporočila: 3800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?