|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
4.11.2009 10:32:55   
Februarka08
Dan.

Saj ne morm pridt več na rač... to je noro, preden vse nafutram in uštimam, trajauser posted image kako pogrešam mojegauser posted image pa še Blaž bi danes celo jutro jedeluser posted image kaj mu je, ne vem... evo, sem ga dala v zibko, spet protestuser posted image na joški itak spi, v nastavku pa mleko, bog ne daj da bi vlekeluser posted image
Ah, saj ne morm nič, že nori.

Čestitke novim mamicam, juhu, pa bomo vseuser posted image user posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 301
4.11.2009 10:47:47   
Talika19

IZVIRNO SPOROČILO: majcy_m

jst vs morm spet neki prašat in sicer une, k so vs rezal med porodom ... kok cajta po porodu ste user posted image ?

Počakati moraš do prvega ginekološkega pregleda (6 tednov), da vidi, če je vse ok.
Midva sva imela v prvo dolgo časa težave. Najprej sem mislila, da je zaradi šivov, potem pa sem ugotovila, da zaradi hormonske injekcije, ki sem jo imela kot zaščito.user posted image

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 302
4.11.2009 10:57:28   
karmen b
Dobro jutro user posted image

Čestitke mamicam, ki so se nam kooončno pridružile user posted image user posted image user posted image user posted image

No mi smo pa kar dobro zalaufal. Najprej po dveh super nočeh s 7 ur spanja v kosu, je udaril šok, ko mi cele noči ni spala in se je drla tok, da sva se na koncu že obe. No v ponedeljek sem dobila kapljice proti krčkom od gorenjskih lekarn in delajo čudeže. Špela je zelo pridna, je in spi. Čez dan se dojiva na 3 ure, včesih še potegne kake par minut s spanjem. Zvečer okrog 7h mi ponavadi sicer še noče zaspat in se joka malo. Te ure še nisva osvojile ampak tud to bo. Potem pa jo ponavadi nahranim okol 10h in spi 4-5 ur, pa hrana in potem mi potegne s spanjem tudi do 9h. Sicer se začne prebujat že pred osmo ampak jo kar pustim, ker ne joka, ampak se samo preteguje in zadrema nazaj. Moram še povdarit, da se atizelo izkaže. Če zvečer ne more Špela takoj zapat, jo uspava za šalo, mene pa pošlje spat. Da bi le tak ostal. Čez dan pridno finišira stanovanje in zvečer se žrtvuje za naju. Nič več se ne kregava in vsi smozelo srečni.

Danes se bova prvič same kopale. Me prav zanima kako bo to šlo. Pa bo že, če je šlovse do sedaj.

Hvala za nasvet glede blazinic za prsa...Chicco so res zakon!

Lep dan vsem pa čim manj krčkov user posted image

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 303
4.11.2009 11:06:25   
Februarka08
Moj falot končno spi! Tud jaz bi s polnim trebuhom user posted image

Dajte mi prosim povedat kaj imate ponavadi za zajtrk ali večerjouser posted image Jaz jem vsak dan eno in isto stvar... kruh, margarina, marmeladauser posted image včasih kakšen sirni namaz, ml. riž ali gres, potem se pa že nehauser posted image sploh ne vem a sem pri tamali tud sam to jedla, vem da se nisem tako hitro naveličala, zdaj sem se pa kar žeuser posted image ah... mate kakšno idejo?? Pa še nekaj - a še katera je 1 dan star kruh? Ker pravijo kao da svež kruh otroke napenja in potem jaz že skoz jem 1 dan starega. Kaj bi dala za frišnegauser posted image user posted image kr neki, pomoje se preveč komplicira pri naši bajtiuser posted image user posted image

Haloooooooooooo, spet se oglašauser posted image ok, jest mam dost...

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 304
4.11.2009 12:19:08   
majakla

Ku - ku, spet sem tu.

Hvala za odgovore glede ležalnika,
bomo počakali do jutri, ko imamo
prvi pregled, da vimo koliko se redimo
in se pol odločimo. O ležalniku sem
razmišljala zato, da ko sem sama,
bi lahko npr. šla na wc ali pod tuš ali
obrisala prah, pa bi bil Nikec zraven
mene. Ampak če bo še naprej le jedel
in spal, pa ga ne rabim. ?!

Vreme:
Pri nas (MB) je zjutraj tudi bil sonček
in sem naju že videla na sprehodu,
zdaj pa ne duha ne sluha o tem,
nikakvo je zunaj, meni se zdi premrzlo.

Pravoda: glede dojenja, pride kak dan,
ko nastopi kriza, pravijo, da se mleko
spreminja in bi otročki kar jedli pa jedli,
nimajo dovolj. Tudi jaz sem imela že
dve taki krizi, a je bilo že naslednji dan
oz. že zvečer boljše in je spet zlaufalo.
Vem, da je lažje rečt, ampak ne sekiraj
se preveč in pač en dan ti ubogaj user posted image ,
saj bo. Držim pesti. user posted image

Karmen b: priden ati. user posted image

Februarka08: ko začne jokat, ga pusti
10 min, morda se sam umiri.
Kruh jem stari in sveži, krčev ni.
Za zajterk jem še pašteto, jajčke na oko,
štručko s sirom in šunko, poli klobaso ...

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 305
4.11.2009 12:30:24   
rozilu
Komaj sem vas perebrala, pa Maruša že jokca... laaaaačna :) No sej prav, kar naj papa. user posted image

Ja čestitke novim mamicam user posted image končno so vaši korenjaki pokukali na svet. Zdaj vas pa pričakujemo na čveku.

Mi smo se tudi včeraj prvič sami kopali. Je kar šlo, mala je pa itak uživala (OK, malo joka mora bit user posted image ).

Krčki - so tudi včeraj bili, ampak ne dosti - nekaj hudih, pol pa mir.

Gremo zdaj jest user posted image

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 306
4.11.2009 12:33:43   
majakla

No, tako se mi zadekamo za ven.
Aja, na teh slikicah se mu že vidijo pikice (mozoljčki - bogi).

user posted image
Tako oblečeni smo začeli s sprehodi.

user posted image
Sedaj smo že v bundici.

user posted image
Po sprehodu bi še kar spal user posted image , a se je treba slečt.

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 307
4.11.2009 12:34:24   
Aniiita
Rozilu- te čisto razumem..tudi jaz imam na dve uri akcijo in priklop..je pa bilo ko sva domov prišle to na 1 uro in še manj..podnevi in ponoči..jaz sem bila tako utrujena..

Karmen b- a ti jo boš že kopala? Meni je patronažna rekla da po treh tednih..

Februarka- jaz tudi jem svež kruh..pa tudi kakšno sveže sadje občasno..mi je rekla patronažna naj počasi uvajam po kakšen košček na dan.. Tako da eni govorijo da nič ne smeš jest, drugi da vse..kdo bi vedel kaj je prav.. Poslušaj sebe.

A so vaši otročki tudi ful nemirni v spanju? Naša user posted image se veliko giba in oglaša..pa grem pogledat in spi.. Potem pomislim, da je morda zato,ker včasih ne podre kupčka..jo dvignem in se valda zbudi pol pa zaspat noče user posted image .

Ste opazile, da želijo biti že kaj budni?

Joj, zdaj si moram it bradavice spet namazat, ker me vedno bolj bolijo..

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 308
4.11.2009 12:35:58   
Aniiita
Ja..čestitike vsem novim mamicam- muca maca, melitak in Crstal! user posted image

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 309
4.11.2009 12:50:17   
majakla

Jaz si bradavice mažem s kremico
Lanolin od Bioclina in se mi zdi super,
ampak res po vsakem dojenju.
Obe bradavici umijem, obrišem s trdo
brisačo in ful namažem in še malo vtiram
oz. masiram. Torej nekje na 4 urce.

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 310
4.11.2009 13:04:19   
Anonimen
kopanje ... mi smo tamalo kopal, k je bla stara 13 dni (ista patronažna k pr karmen)

Hrana ... jst jem prbližn isto k ti februarka in sm tut že sita, k sm lačna, pol pa ni nč tazga k jst lohk in pol me kr mine jest!!! Sj se prsilm pa jem, samo zarad mleka!!!

Spanje ... men je tut spala 3 ure, tko da smo se previjal pa hranl na 3 ure, ponoč pa od 22h do 3h spal pa od 4h do 8h, samo zdj ma pa krče in spi po obrokih, skos se zbuja, pol jo pa kr k seb uzamm, pa pr men spi, je laži jo tapkat pa crklat med krči user posted image
Glede premikanja je pa pr ns tko, da ko jo krček zagrab začne stokat pa mal z rokam mahat al pa z nogam, pol pa nazaj zaspi in jo sploh ne dvigujm, šele k se začne orng jokat user posted image
Pa tut ne zaspi vedno takoj po hranjenju, čez dan ponavad traja vsaj pol ure da zaspi, razn, če ni ful zmatrana od bolečin user posted image drgač pa gleda ko čuk vsaj zutri okol pol 8h, 8h, k je spočita tkrt ne spi do naslednga hranjenja skor, al pa zaspi pa se čez pol urce zbudi, k je čas za previjanje in ama ama
Pol še vsaj 3tedne nč user posted image user posted image Ah, bomo že potrpel user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aniiita)
  Neposredna povezava do sporočila: 311
4.11.2009 13:16:46   
gorenka
Pozdavljene punce! Se pridružujem klubu mamic z dojenčki.

Midve sva doma od nedelje popoldan in od takrat se še vedno privajava ena na drugo. Punca je precej nemirna, ima kratke intervale spanja. Uspavati jo je pa itak problem, tako da ponoči ne spimo kaj dosti.

Tako da imam par vprašanj, ker za nazaj nisem brala (nimam časa, pa še zarad šivov ne moram sedet dolg časa):
vetrovi: punco dajejo vetrovi tako da tudi smrdi kot user posted image . Takoj ko zadrema jo začne napenjat in se zopet zbrihta. Kakšen nasvet?
kakanje: dojenči ponavadi kakajo na veliko. Moja ima samo vsak drugi dan polno pleničko. Patronažna pravi da je nekaj posebnega. Meni bi bilo bolj všeč če bi kakala na bolj pogosto. Priporočate kakšno hrano ki pripomore k temu?
podiranje kupčka: uspe nam vsake drugič. Pa še po tem jo moram dat nazaj na joško ker se čist zbudi in hoče sesat. In ponavadi potem tudi na veliko kolca
duda: nisem je imela namena uporabljati, vendar brez tega ne gre. Če je nebi imela se nebi nikoli umirila in zaspala. Tudi če jo nosim okoli ne pomaga. Zahteva ali dojko ali cuc. Na dojki je ne moram imeti skoz, ker sem fasala rane (zato sedaj uporabljam nastavke) in potrpim da se naje. Da pa bi bradavico vlačila po ustih (potem ko že napol spi) pa se ne da več zdržat. Patronažna pravi da ima izredno razvit sesalni refleks.
spanje: ko enkrat zaspi čez dan še nekako gre in spi v kosu 2-3 ure. Ponoči pa je že 1,5 ure spanja pravi luksuz, tako da je rutina dojenje, podiranje kupčka, dojenje (ker se čist zbrihta med podiranjem kupčka), pol urno ubadanje v posteljici z vstavljenjem dude. Potem pa mogoče zaspimo za kakšno urco. S tem da je spanje nemirno, tako da ustajam vmes ker se oglaša in jo napenja med spanjem. Tako da mora mami spanje nadoknadit dopoldan (kolikor se pač da).

Toliko za enkrat. Sigurno bi se še kaj našlo, pa mi sedaj ne pade na pamet.

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 312
4.11.2009 14:14:35   
naty6
Ojla.

Pa ne bo nič od našega sprehoda. Zjutraj bi se mogla spraviti ven...tako pa sem le čakala in sedaj je začelo deževati .
user posted image  sem besna. Pa še v hiši je postalo ntako temno, da bom morala kar luči prižigati. Kako sovražim ta letni čas...turoben je, pol dneva moraš svetiti v stanovanju, od 17.uri je že tema....nič kaj veselega.
Našega Aneja pa skoz ti vetrovi majo. Imam sicer te koroške kapljice, toda jih preveč ne upam uporabljati. Kompliciram, mar ne?!
Pa v trgovino bi morala iti v nabavo, saj počasi ne bomo imeli nič doma. Mojega user posted image  pa edino v trgovino ne morem poslat, ker bo sama zmešnjava. Prejšnjič mi je namesto navadnih kumaric prinesel sladke kumarce-vložene seveda; in namesto navadnega prepečenca, je domov privlekel prepečenca z čebulo user posted image user posted image user posted image . Ah ti moški...so pa res zmedeni ko jih pošlješ po nekaj stvari...kaj bi bilo še, če bi mu dala dolgi seznam.
No....grem da pogledam svojo  serijo na TV3- NCIS

(odgovor članu gorenka)
Neposredna povezava do sporočila: 313
4.11.2009 14:56:34   
najčka
Sem vas na brzino mal preletela,
Gorenka prav vem kako sediš, jaz sem že čist skrivljena od šivov, pa še križ me boli ko hudić.
Si sprašvala glede kakanja, men je patronažna rekla da polulana mora bit vedno ko jo previjem, če pa ne kaka pa tud ni tak hudič, menda se zgodi da tud po 4 dni ni nič. Naša je enkrat do sred hrbta posračkana enkrat pa nič.
Aniiita meni so svetovali za bradavice lanolinske blazinice, pa lahko iz prve roke povem da pomagajo. tko kar hladijo. mam pa jaz kar krvave bradavice in tudi dojim z nastavkom. Čez joške sploh ne morem imet modrca, tko da mam kar te mrežaste gatke prerezane pa okol, not mam pa eno gazico čez, nč unih blazinic da se čim bolj lufta. Tko mi je patronažna svetovala, in se obnese!

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 314
4.11.2009 14:58:11   
ninasiki
IZVIRNO SPOROČILO: gorenka

Pozdavljene punce! Se pridružujem klubu mamic z dojenčki.

Midve sva doma od nedelje popoldan in od takrat se še vedno privajava ena na drugo. Punca je precej nemirna, ima kratke intervale spanja. Uspavati jo je pa itak problem, tako da ponoči ne spimo kaj dosti.

Tako da imam par vprašanj, ker za nazaj nisem brala (nimam časa, pa še zarad šivov ne moram sedet dolg časa):
vetrovi: punco dajejo vetrovi tako da tudi smrdi kot user posted image . Takoj ko zadrema jo začne napenjat in se zopet zbrihta. Kakšen nasvet?
kakanje: dojenči ponavadi kakajo na veliko. Moja ima samo vsak drugi dan polno pleničko. Patronažna pravi da je nekaj posebnega. Meni bi bilo bolj všeč če bi kakala na bolj pogosto. Priporočate kakšno hrano ki pripomore k temu?
podiranje kupčka: uspe nam vsake drugič. Pa še po tem jo moram dat nazaj na joško ker se čist zbudi in hoče sesat. In ponavadi potem tudi na veliko kolca
duda: nisem je imela namena uporabljati, vendar brez tega ne gre. Če je nebi imela se nebi nikoli umirila in zaspala. Tudi če jo nosim okoli ne pomaga. Zahteva ali dojko ali cuc. Na dojki je ne moram imeti skoz, ker sem fasala rane (zato sedaj uporabljam nastavke) in potrpim da se naje. Da pa bi bradavico vlačila po ustih (potem ko že napol spi) pa se ne da več zdržat. Patronažna pravi da ima izredno razvit sesalni refleks.
spanje: ko enkrat zaspi čez dan še nekako gre in spi v kosu 2-3 ure. Ponoči pa je že 1,5 ure spanja pravi luksuz, tako da je rutina dojenje, podiranje kupčka, dojenje (ker se čist zbrihta med podiranjem kupčka), pol urno ubadanje v posteljici z vstavljenjem dude. Potem pa mogoče zaspimo za kakšno urco. S tem da je spanje nemirno, tako da ustajam vmes ker se oglaša in jo napenja med spanjem. Tako da mora mami spanje nadoknadit dopoldan (kolikor se pač da).

Toliko za enkrat. Sigurno bi se še kaj našlo, pa mi sedaj ne pade na pamet.

najprej dobrodošla

SPANJE ja je blo pr nama isto skooos ponoč pokonc čez dan pa tko lepo spi da dol padš tko da sm že misnla da delam kej narobe ampak je zdele tkoo pridn da ne morm verjer se nadje še kaka noč k je pokonc ampak ni vredno omembe tko da še malo potrpi pa bo ti pa predlagam da spiš takrat k on spi ker čne te bo enkrat sam obrnil tko k je mene dobr da je biu moj doma da je previju ga sm ga sam podojila in sm dol padla ker sm bla res nenaspana

VETROVI ja tud to ni nč nouga men je rekla babca SAB SIMPLEX naj mu dajem pred vsakim dojenjem po žlički 15 kaplic res da ga šraufa sam se pol mal umiri ampak sm jst en dan mal pretiravala in je reveža čist spucal zdej mu dam pa tm pa tm kako kaplco na dudo al pa polvico v flaško to je pa tud to aja pa z lovorovim oljem lahko tud trebuščka masiraš midva ga skos in mu zgleda tok odleže da sva skooos polulana enkrat celo pokakana
TKOLE PA ZGLEDA KO MU ODLEŽEuser posted image
user posted image

drgač pa je bla učer babca sej ne vem če sm vm povedala me spomin mal daje ugleune lepo rastemo je rekla da dobr da mamo drug tedn posvetovalnico čene bi zdravnica misnla da je naš aleksej star več kokr v resnici je user posted image user posted image user posted image  ja smo zelo velki je zgleda po očiju

KOPANJE mi smo se tud kopal prej ubistvu takoj k se je popek posušiu sm ga pa pucala z 70% alkoholnimi robčki in se je super zacelilo tko da vm priporočam robčke dobi se jih v lekarni res je da jih je velik sam se pa obrestuje

BRADAVICE jst mam eno tako kremo čist mejhno REŠILKO ker sm mel obupno desno bradavico in mi je to kremo predlagala in spet se ponovim user posted image  se obrestuje tud boli me več ne k dojim

HRANA ja zjutri je tko kaka poli, piščančja prsa, marmelada ubistvu jem tko k so mi v bolnici dajal zvečer pa bl mlečne stvari sej druzga ne mormo še neki preveč težkega

čestitke in dobrodošle nove mamice user posted image user posted image user posted image user posted image  ste pa le končno dobile svoje štručke v roke

POSTELNE AKTIVNOSTI ne smeš met 6 tednou nič pa če si bla šivana ali ne ker se ti baje 6 tednou maternica krči zdej pa ne vem a je res al ne jst bo že še počakala te 3 oz skor že 2 tedna pol sm pa rekla da pošlm celo bajto nekam na izlet in tamauga mami moji v varstvo da bom nadoknadla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  hecam se

evo zdej sm mal nadoknadla se javim še zvečer spet obiski lepo se mejte pa cortajte se veliiiiiiko

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu gorenka)
Neposredna povezava do sporočila: 315
4.11.2009 15:00:09   
najčka
Ja čist pozabla povedat, da naša punči tok pridno je, danes ima 15 dni pa je že prekoračila porodno težo. Imela 3490g ko sva šle iz P 3220g Prejšno sredo 3320g danes pa že 3620.user posted image user posted image

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 316
4.11.2009 16:19:59   
Talika19
Gorenka.
Kakanje:
naša kaka vsak 3. dan. Dojeni otroci lahko kakajo tudi na 10 dni, ni nič narobe, očitno vse porabijo in ni nič odpada. Je bilo pa meni tudi čudno, ker mi je Mark kakal večkrat na dan še dolgo.

Upam, da se vam spanje malo porihta, imaš res naporen tempo.user posted image user posted image

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 317
4.11.2009 17:09:03   
Anonimen
Pri nas se je stanje za nekaj časa mirno. Dopoldne jo je po bujenjo kar praufalo, se je malo dojila pa spet jok, pa rdeča lička pa pot ( to so krči ne ). Sva ji dala kapljice in je zaspala za 3h. Potem smo se lepo podojili ob 15h, sedaj pa spet lepo spi. Upam, da bo tako tudi naprej.

Oko ima seveda še vedno vneto, ji čistiva s fiziološko pa x sva ji s kamilicami. Upamo, da bo boljše.

(odgovor članu Talika19)
  Neposredna povezava do sporočila: 318
4.11.2009 17:20:17   
malaMravljica
pravoda, ocke ji lahko cistis tudi tako, da ji po dojenju kapnes kapljico mleka nad ocko in ocistis z gazico kot bi z fiziolosko razst.

Mozoiljcki, jih je imel se kateri dojencek in po kolikem casu so izginili? Moj jih ima ze zagotovo 10 dni, je veliko boljse, sam sedaj ima pa tok suho kozo, mu morem mazat s kremico 2x na dan sedaj.

Majcy_m, pa ne brat druge, ker je res oodgovor sam za majcy!!  Midva sva pa ze prej kot v 4 tednih, pa se sivi mi niso odpadli ne, mal bolj previdno najprej, pol sem pa vidla, da moji sivi niti ne motijo, pa je prav pasalo spet mal sportat.

Punce, jaz sem taka frajerka, kooooncno previjam na previjalni mizi in je tok fajn. PA v sobici je vedno tok toplo, ker ne spi se notri in pol si vzameva cas zase, pa mal razgibavava rokice in nogice zraven. Previjalna je pa tok super, tok fajn, ker je visoka cist po meri in se tok lepo previja, pa prostora ima tok, da kamot dam vso kozmetiko in verjetn vse cunje notri. Se je splacalo cakat.

Morem it, borduro morem do konca zalimat na steno v otroski sobici preden se mali zbudi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 319
4.11.2009 17:22:19   
tea85
takoo, zdaj pa smo tudi mi uradno oktoberček 09 user posted image

sem vas prišla malo pogledat, grem pa kar počivat sem čist izmučena še od noči, ker je mala skoz nekaj se jokala, pa še iz bolnice sma danes prišle...

se javim kaj

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 320
4.11.2009 18:12:46   
Talika19

IZVIRNO SPOROČILO: pravoda

Pri nas se je stanje za nekaj časa mirno. Dopoldne jo je po bujenjo kar praufalo, se je malo dojila pa spet jok, pa rdeča lička pa pot ( to so krči ne ). Sva ji dala kapljice in je zaspala za 3h. Potem smo se lepo podojili ob 15h, sedaj pa spet lepo spi. Upam, da bo tako tudi naprej.

Oko ima seveda še vedno vneto, ji čistiva s fiziološko pa x sva ji s kamilicami. Upamo, da bo boljše.

Kamilice so preveč agresivne za očke. Spiraš lahko samo s fiziološko. Naša ima že od porodnišnice dalje vneto oko in mi je dala pediatrinja neke kapljice, pa ni kaj boljše. Rekla je, da je zamašen solzevod in se to rado ponavlja do 6. meseca. Potrebno je masirat solzevod tako da s prstom pritiskaš od korena nosu proti očesu.

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 321
4.11.2009 18:16:47   
karmen b
No gorenka, dobrodošla...vidim, da si že dobila nasvete, zato ne bom dolgovezla. Je pa res fino, da si red nardiš in probaš dojit striktno na 3 ure. Jaz sem mela na začetku enake probleme, da mi ni hotla zaspat in jok, pa roke po ustih, češ da bi še jedla. Potem mi je patronažna razložila, da če se podoji na vsaki dojki po 10 min. aktivno in več lačna in so za jok krivi krči. Zaradi krče pa se jim menda sproži zelo močan sesalni refleks in če jih spet pristavljamo, naredimo še slabše. No moja ni mela krčev od moje prehrane, ker sem jo popolnoma zreducirala, pač pa od slabega podiranja kupčkov. Patronažna mi je priporočila kapljice proti krčem od gorenjskih lekaren in naj ji dam pred vsakim dojenjem kar takoj po 5-8 kapljic, da porinejo zrak naprej, ker ga sama ne zna. Je rekla, da niso škodljive, ker so notri samo eterična olja, ki nič ne škodijo otroku.

Kar se tiče kopanja, jo je patronažna skopala dva dni nazaj in dobila sem napotke, da jo lahko kopam vsak drug dan, enkrat na teden z žajfico. Priporočila mije kopanje v kamilicah, ker majo še občutljivo kožo, ni pa nujno. Ampak mi res ni težko skuhat kamilic za našo princesko.

Tako zdaj pa se gremo kopat.

Lahko noč, čim več ur spanja vsem....

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 322
4.11.2009 18:58:25   
TRIŠ
majakla krasne slikiceuser posted image

muca maca,melitaak in cristal čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 323
4.11.2009 19:05:01   
stuhica
Punce nimam vas ravno čas prebrat... za nazaj...

Čestitke vsem ki so še rodile, upam da bomo kmalu tuki čvekale in bodo Oktobrčkiceinoktobrčki  vse tu na kupčku...

Michelle bravo za mlekarneuser posted image user posted image user posted image moje neki štrajkajo... bo že se nočem obremenjevat...

DOJENJE No mi se dojimo na pol, mal si stiskamo in mal dodajamo adaptirano mleko, žal ne gre drugače, sicer sama upam da bo steklo tako kot je pri Alvinu, če pa ne bo se pa tud ne mislim obremenjevat saj sem lahko dobra mama če dojim al pa dodajam... ko zrastejo se nobenmu ne vidi SPupama si okol 60-80 ml potem pa ji še dodajam kva čmo tako pač je... je pa danes že skoraj dosegla svojo porodno težo 2940 in sicer je imela 2898 in se je fajn poredila, 2 dni nazaj je imela 2826 tako da smo lahko veseli da se redi... 

SPANJE naša zna spat v kosu tud po 3-4,5 ur, jo ne budim jo pustim se sama zbudi...

KOPANJE danes smo se prvi dan kopali no  jo je babca skopala danes prvič v petek jo bom pa jaz... komi čakam...

POPEK ji je odpadel že v bolnici tako da samo čistim z fiziološko tako da bo tud kmalu ok...

LJUBOSUMLJE OTROK no naš mali s eje začel ekstremno noro obnašat odkar sem nazaj iz oblnice, ampak ne do sestrce ampak to na splošno, izgubil je apetit čisto nič noče jest, zjutraj se noče oblečt, da bi šel v vrtec tud men ne dovoli da bi gaa oblekla, se kar dere ( dretje brez solz) ponoči ima kr nočne more, vse se mu sanja in govori ponoči vse kar se mu je dogajalo čez dan.. user posted image user posted image  Postal je nemogoč sploh zjutri men se kr meša že, dane ssem se zraven zjokala ke rnisem več vedla kaj naj nardim ker se je drl k zmešan, ni se hotu oblečt, ne obut, ne v vrtec it... user posted image user posted image user posted image  pooje so vse krive  očijeve dovoljene razvajene počitnice, vpliv lune, rojstvo sestrce in pa babičina in atijeva volja da mu pri vsem vse pomagajo in zdaj otrok po enmu tednu noče čist nič sam  nič ne dovoli in noče izsiljuje.... ohhh sej pravm dns sem se zjokala še jaz zraven vse me je bolel od šivov še sedet ne morem  maternica me bli k se krči k zmešana imam res velke bolečine... Zdej pravi dons že cel dan da ga ušesek buba in sta šla z našim k dežurenemu zdravnku... no bomo vidl kaj je... sem pa redkla naj dohtarju opiše našo situacijo so pa to verjetno skupki vseh teh dogodkov... pa še 3 dni me ni bilo doma me je pogrešal h jaaaaaa bomo mogl to dat skoz ni druge...
Amapk ko pride z vrtca komi čaka da vidi sestrico in jo poboža, veselo vedno nese pleničko v smeti vedno ko jo previjem .... v glavnem do Lejle ne kaže nobenega ljublosumlja zaenkrat.... upam da vsaj tako ostane ...

POSTELNE AKTIVNOSTi pr nas še en cajt ne objo aktualni, 6 tednov po porodu po kontroli bomo vidl ampak gled ena šivčke je to kr user posted image user posted image user posted image  kdaj bo aktualno pr nas doma... upam da do novga leta bo...

Alarm s eje vžgal  morm letet.........

se tipkamo..

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 324
4.11.2009 19:54:30   
gorenka
Še eno vprašanje za tiste ki ste iz Ljubljane. Izbira pediatra? Ga moraš izbrat v najbližjem ZD (pašem pod Moste-Polje) al ga lahko tud iz drugega konca LJ? In katerega izbrat? Kako se boste ve odločale, po priporočilu ali naključno (kdor bo na razpolago)?
Glede na to da sem priseljena v LJ (tako kot moj user posted image ) nimam pojma kako to urejat oz. izbrat. user posted image Pa tud priporočil za pediatra (kdo je dober in kdo ne) nimam.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?