skačica
|
čer! Evo, mir v stanovanju, vsi spijo . Najprej čestitke Muca maca, Crystall in melitak. Še pinky girl počakamo in smo popolne . No, jaz sem lahko srečna, ker zaenkrat Zara nima krčkov. Niti jo ne napenja, edino ko kaka se napenja kakšno minuto. Kaka pa ene 3-4x na dan. Jem skoraj vse, sploh veliko sladkega, ker mi nenormalno paše. Torej, čokolado jem dnevno. Tudi kakšno mandarino sem že pojedla in ni bilo težav. HB. Upam, da tako ostane. dojenje- nama gre zaenkrat lepo, tamala mislim da ima dovolj, pri 17 dnevih je bila na +800 gramih od odpustne teže tko da je bila patronažna navdušena. Naj tako ostane vsaj do ene 5. meseca. Dojim jo pa najprej na eni strani, naslednjič začnem na isti strani in potem nadaljujem na drugi. Se bojim mastitisa , v prvo sem ga dobila tretji teden in sem bila kar fejst boga, zdej si ga ne želim. bradavice- sem imela Lanolin mazilo, me je bolelo ene 10 dni, zdej pa sploh ne več in se tudi mažem ne več. So se HB utrdile. posteljne aktivnosti- bomo počakali na pregled pri G., da da zeleno luč. Sva v prvo tudi čakala in je blo potem na začetku kar fajn boleče. Ne vem ali zaradi šivov ali zaradi česa drugega. kopanje- jaz jo tudi kopam vsak drug dan, jo pa ne milim vedno, le enkrat tedensko. Se rada kopa, men je pa tud fajn jo kopat. duda- ja, jaz sem jo kupila od MAM-a in jo je takoj zagrabila, ampak zdej je pa že kak teden ni imela. Se mi zdi BV, ker ni, da bi kar naprej visela na joški. Je pridna dojenčica in zaenkrat dude praktično ne rabimo. Morda je sploh ne bomo in potem ne bomo rabili odvajat. Iza ni nikoli imela dude in ne flaške. spanje- naša spi kar veliko. Čez dan kokr kdaj, ponoči pa za moje pojme prav lepo. Podojim jo tam nekje okrog 11 in se prvič zbudi okrog 3, potem pa bolj pogosto, recimo na uro in pol ali 2 uri, ampak se podoji in zaspi nazaj. Zame luksuz, ker smo Izo ponoči ogromno prenosili, je bila kot čuk po par ur. Zara se potem vstane okrog 9-ih, takrat se umijeva, previjeva, se podojiva,... Iza je nad sestrico še vedno nadušena, jo kar naprej lupčka in objema, ampak njeno obnašanje na splošno je pa precej drugačno. Vem, da je tudi njej hudo, ker nisem več SAMO njena mami, ampak imam še eno štručko, k je treba zanjo skrbet. Včasih mi reče, da naj greva kar same na sprehod pa ko Zaro dojim, vedno najde kak nujen opravek zame. Ravno takrat rata žejna in bi rada sok, hoče it na wc pa kao ne more sama, je lačna,....miljon takšnih idej. Ampak ok, bo enkrat mimo. Danes sva šle same v plesno šolo in potem na tortico, zajtrk imava vedno skupaj, Zara počiva v spalnici, rišem z njo ali pa ji pomagam sestavljat puzzle, preberem ji pravljico medtem, ko dojim Zaro,...skratka se trudim, ampak včasih je hudo. Zdej pa grem, ker je čas za spanje.....lahko noč.
|