|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
4.11.2009 20:14:30   
rozilu
Ooo, Gorenka, dobrodošla še sem user posted image

Malo bom pokomentirala debate...

Začnemo s kakanjem user posted image - Maruša je zelo pridna in produktivna glede tega, skoraj vsaka plenica je pokakakna. Najraje to nardi v svežo plenico in/ali med dojenjem. Al pa na previjalni mizi, tako kot pri tebi Nina user posted image . Danes sva imeli podobno nezgodo kot vi - sem bla pokakana po majčki, hlačah, copatih in še po tleh je šlo user posted image user posted image user posted image . Za dobro juto, hihi. Jaz sem samo vesela ko je tako gladko, ker če ni, pol je s kakanjem jooooook in dretje. 

Kupček - mah, nam še vedno ne rata vedno oz. prej ne kot ja user posted image . Ji pa tudi jaz dajem Sab Simplex. Čeprav je neka kemija (sama aktivna snov se mi ne zdi problematična, ampak vsa sladila in arome ki so not), samo kar pomaga; vetrov in napenjanja je fuuuuul manj.

Hrana - sem šla prej v trgovino in si kupila melono in mango. Bomo probali jutri zjutraj če bo OK. Res mam že dosti tega pomanjkanja pestrosti hrane...aaaaa. Aja, pa danes sem odprla bombonjero in si privoščila čokolatin, mmmm. Zaenkrat je še mir, mislim da bi se že malo pokazalo, če bi ji kaj škodlo.

Spanje - hm, nam se malo slabša ponoči oz. fuuuul pozno zaspi. Podojim jo okoli 11h in pol kar ni in ni miru. Včeraj je mela malo krčev, par ta hudih... samo pol fuuuul traja da se pomiri. Mislim da sem zibala košek (v pol spanju) do kakih 2h... koma. Po mojem ker sem jo čez dan nehala zbujat za dojenje, potem pa se fuuuuuul naspi. Pa ji ponoči ni treba. Bomo vidli danes.

Dojenje, mleko in bradavice - jaz tudi uporabljam Lanolin, mi je super ko me malo boli. Mleko izgleda da je... samo včasih je malce lena in se podoji samo na eni strani (premalo - npr. 40g) in pol kar spi... Hm...

No zdej pa že jokamo in se gremo umivat

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 326
4.11.2009 22:47:30   
skačica
čer!

Evo, mir v stanovanju, vsi spijouser posted image .

Najprej čestitke Muca maca, Crystall in melitak. Še pinky girl počakamo in smo popolneuser posted image .

No, jaz sem lahko srečna, ker zaenkrat Zara nima krčkov. Niti jo ne napenja, edino ko kaka se napenja kakšno minuto. Kaka pa ene 3-4x na dan. Jem skoraj vse, sploh veliko sladkega, ker mi nenormalno paše. Torej, čokolado jem dnevno. Tudi kakšno mandarino sem že pojedla in ni bilo težav. HB. Upam, da tako ostane.

dojenje- nama gre zaenkrat lepo, tamala mislim da ima dovolj, pri 17 dnevih je bila na +800 gramih od odpustne teže tko da je bila patronažna navdušena. Naj tako ostane vsaj do ene 5. meseca. Dojim jo pa najprej na eni strani, naslednjič začnem na isti strani in potem nadaljujem na drugi. Se bojim mastitisa user posted image , v prvo sem ga dobila tretji teden in sem bila kar fejst boga, zdej si ga ne želim.

bradavice- sem imela Lanolin mazilo, me je bolelo ene 10 dni, zdej pa sploh ne več in se tudi mažem ne več. So se HB utrdile.

posteljne aktivnosti- bomo počakali na pregled pri G., da da zeleno luč. Sva v prvo tudi čakala in je blo potem na začetku kar fajn boleče. Ne vem ali zaradi šivov ali zaradi česa drugega.

kopanje- jaz jo tudi kopam vsak drug dan, jo pa ne milim vedno, le enkrat tedensko. Se rada kopa, men je pa tud fajn jo kopat.

duda- ja, jaz sem jo kupila od MAM-a in jo je takoj zagrabila, ampak zdej je pa že kak teden ni imela. Se mi zdi BV, ker ni, da bi kar naprej visela na joški. Je pridna dojenčica in zaenkrat dude praktično ne rabimo.
Morda je sploh ne bomo in potem ne bomo rabili odvajat. Iza ni nikoli imela dude in ne flaške.

spanje- naša spi kar veliko. Čez dan kokr kdaj, ponoči pa za moje pojme prav lepo. Podojim jo tam nekje okrog 11 in se prvič zbudi okrog 3, potem pa bolj pogosto, recimo na uro in pol ali 2 uri, ampak se podoji in zaspi nazaj. Zame luksuz, ker smo Izo ponoči ogromno prenosili, je bila kot čuk po par ur.
Zara se potem vstane okrog 9-ih, takrat se umijeva, previjeva, se podojiva,...

Iza je nad sestrico še vedno nadušena, jo kar naprej lupčka in objema, ampak njeno obnašanje na splošno je pa precej drugačno. Vem, da je tudi njej hudo, ker nisem več SAMO njena mami, ampak imam še eno štručko, k je treba zanjo skrbet. Včasih mi reče, da naj greva kar same na sprehod pa ko Zaro dojim, vedno najde kak nujen opravek zame. Ravno takrat rata žejna in bi rada sok, hoče it na wc pa kao ne more sama, je lačna,....miljon takšnih idej. Ampak ok, bo enkrat mimo. Danes sva šle same v plesno šolo in potem na tortico, zajtrk imava vedno skupaj, Zara počiva v spalnici, rišem z njo ali pa ji pomagam sestavljat puzzle, preberem ji pravljico medtem, ko dojim Zaro,...skratka se trudim, ampak včasih je hudo.

Zdej pa grem, ker je čas za spanje.....lahko noč.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 327
5.11.2009 0:10:25   
tea85
jah gorenjka, midve pa mam podobne težave z najinimi malčki.

sploh kaj se spanja tiče..moja podnevi spi ko angelček, se na jema, in že spi..ponoči..pa kriza.tako da sem tud tako zaspana, upam da zdaj ko sma doma se stanje popravi tudi zvečer.
moja, na dan ful dosti kaka tako da tudi previjanje je skoraj potrebno na 3 -4 urce ker včasih že kar smrdi od njeuser posted image drugač pa je pravi cukerček.
krče sicer ima ampak še ne tako hudih, ampak vseeno morem nekaj kupit za proti krčem.

no, tudi jaz grem počasi spat da nem okol padla user posted image

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 328
5.11.2009 1:23:09   
frrrr
rozilu - jabolka, banane (napenjajo), hruške (napenjajo), slive, grozdje (napenja). to je to pr men. pač bolj pridno jem zelenjavo. sej bo hitr mim... prve 3, 4 mesece je veliko omejitev, pol pa vedno manj... alergenih zadev se je pa mogoče res fajn dlje časa izogibat, da otrok ne faše kakšne alergije.

gorenka - čist ok je, če kaka enkrat na 4 dni al pa vsako plenico pokaka. tk je men rekla patronažna. mogoče pa zato tolk prdi user posted image no, za vetrove pomaajo tut te vetrovne kapljice. se na hitr sprdijo, pol pa spijo kot dojenčki user posted image naša ima vsako pleničko pokakano, tut njen bratec jo je imel. evo, pa smo pr 6ih mesecih začeli z uvajanjem GH in je mali bil zaprt kot piksna. smo imeli pa potem probleme in hodili k zdravniku zaradi tega. vaša princeska bo pa mogoče potem bolj redno kakala. pač vsak otrok po svoje.
glede dude se pa ne sekirat. bolje, da ima dudo kot da vleče prst. dude se da odvadit, prst je pa vedno pri roki in je težje opustit to navado.
glede spanja, bi pa rekla da ima punca mau zamenjano dan in noč... čez dan je ne pustit v čisti tišini, se normalno pogovarjaj ob njej... postopoma boste prišli do tega, da bo noč noč in dan dan.

stuhica in skačica - pr nas blo tut obupno obnašanje velikega bratca, ko sva prišle domov. je bil pa takrat tut bolan (2 tedna doma in full mau norenja na svežem zraku), pa babice in dedki so taborili pr nas (najprej smo imeli eno babico za pomoč, pol drugo), imel je rojstni dan in je bil res v središču pozornosti. do sestrice zelo pozoren, splošno obnašanje pa adijo pamet. se je unesel no. upam, da se tut pr vas čimprej uštima.

čestitke novim mamicam!

evo, nove mere naše princeske... ima 3950g in 50cm user posted image odpustna teža je bila pa okrog 2700g. pridno papca mala, pa mami ima zgleda vreii mleko user posted image
zdej pa spat user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 329
5.11.2009 9:31:21   
karmen b
Dobro jutro user posted image

Mi lepo pančkamo. Včeraj sva jo prvič sama skopala in je šlo, kot po maslu in prvič se je zgodilo, da se cel dan ni nič jokala v času med dojenji, ampak je vsako rundo prespala najmanj 2,5 ure, ponoči pa se je zbudila po 4 urahh prvič in po 5 urah drugič, po jutranjem "zajtrku" in preoblačenju v dnevno "toaleto" pa spet pridno panča. Res je sladka....sonček moj, če bo skoz tok pridna, bo mami najsrečnejša na svetu.

Glede pediatra...jaz bom pač šla na vič, ker sem že navajena in mam najbližje, pa vse na kupu. Izbira pediatra pa ni bila v moji moči, ker samo še ena jamlje nove dojenčke, ostali dve pa sta zasedeni. So pa menda vse zelo strokovne, tako da vzamem, kar dobim.

Utrinki z včerajšnjega kopanja user posted image ...ko se je ati končno spravil fotkata, smo že jokali user posted image

user posted image

Pa še popolnoma sevža...današnja toaleta...takole zapančamo, ko popapcamo, je da se še mal zadekamo in obrnemo na bok user posted image

user posted image

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 330
5.11.2009 9:38:43   
TRIŠ
Karmen kako jelepa Špela,spi kot angelček.Pri kopanju pa tudi mi jokamouser posted image

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 331
5.11.2009 9:48:51   
Emilly
Ojla!!!!

Da se še jaz pofočkamuser posted image ...

Iz P sva prišli sicer že v soboto, ampak kar nisem našla časa za RR, pa še rana od CR me je fuul bolela in pekla, da sem kar težko sedela...Zdej je že vsak dan boljš!

Ja mi smo se tud že kar lepo privadli drug na drugega, mam srečo, da je tudi moj user posted image  tako priden in mi res fuuul pomaga, ja tale očetovski dopust je zlata vreden resuser posted image user posted image user posted image Pa še njegova mama tako pazi name, nama kuha kosilo, lepo pazi na vsako sestavino, da ja ne bom kaj takega pojedla, ja res fajnuser posted image user posted image user posted image

Gaja mislim da je kar pridna deklica, najbolj mi je všeč, ker ponoči zelo lepo spi (močno upam, da tako ostane), zaspimo res bolj pozno ob 23 ali 24ih, potem pa potegne do pete ali šeste ure, se podojimo in spi še do osme ali devete. Res super!! V bistvu ima najin ritem spanjauser posted image  Čez dan pa kak dan večinoma prespi, sploh dop rada še mal pospi,kak dan je pa tud bolj budna, hranimo pa se na 2,5-3h in je kar pridna za papcat, mleka upam da mam dost, bomo vidli jutri, ko jo bo patronažna prvič stehtala...

Kakamo pa tud mi kar ves čas, kdaj še med previjanjem kaj uide, krčke smo pa tud že meli, pa upam da so zdaj že minili, pa seveda sem tud analizirala svojo prehrano itd....

Tolk zaenkrat. Sem dobila že kar nekaj super nasvetov, ko sem vas mal prebrala,user posted image Aja pa Chicco blazinice so res zakonuser posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 332
5.11.2009 10:00:33   
naty6
IZVIRNO SPOROČILO: stuhica

LJUBOSUMLJE OTROK no naš mali s eje začel ekstremno noro obnašat odkar sem nazaj iz oblnice, ampak ne do sestrce ampak to na splošno, izgubil je apetit čisto nič noče jest, zjutraj se noče oblečt, da bi šel v vrtec tud men ne dovoli da bi gaa oblekla, se kar dere ( dretje brez solz) ponoči ima kr nočne more, vse se mu sanja in govori ponoči vse kar se mu je dogajalo čez dan.. user posted image user posted image  Postal je nemogoč sploh zjutri men se kr meša že, dane ssem se zraven zjokala ke rnisem več vedla kaj naj nardim ker se je drl k zmešan, ni se hotu oblečt, ne obut, ne v vrtec it... user posted image user posted image user posted image  pooje so vse krive  očijeve dovoljene razvajene počitnice, vpliv lune, rojstvo sestrce in pa babičina in atijeva volja da mu pri vsem vse pomagajo in zdaj otrok po enmu tednu noče čist nič sam  nič ne dovoli in noče izsiljuje.... ohhh sej pravm dns sem se zjokala še jaz zraven vse me je bolel od šivov še sedet ne morem  maternica me bli k se krči k zmešana imam res velke bolečine... Zdej pravi dons že cel dan da ga ušesek buba in sta šla z našim k dežurenemu zdravnku... no bomo vidl kaj je... sem pa redkla naj dohtarju opiše našo situacijo so pa to verjetno skupki vseh teh dogodkov... pa še 3 dni me ni bilo doma me je pogrešal h jaaaaaa bomo mogl to dat skoz ni druge...
Amapk ko pride z vrtca komi čaka da vidi sestrico in jo poboža, veselo vedno nese pleničko v smeti vedno ko jo previjem .... v glavnem do Lejle ne kaže nobenega ljublosumlja zaenkrat.... upam da vsaj tako ostane ...

Mi imamo isti problem že 1 mesec. Na začetku je bila katastrofa, ko je še ata bil na očetovskem dopustu. Ne se obleči zjutraj, ne jesti, ne v vrtec....na vse je bil odgovor ne. Pred dvema tednoma, je ati šel  z njim na sistematski pregled...kaj se je tam zgodilo je kaplja čez rob. Ni se hotel stehatati, ne meriti se, ne slečti, ne sodelovati, vlačil se je baje po tleh in brisal gor prah. Zdravnica je rekla, da kaj takšnega pri njem še ni videla v vseh 5. letih. no, sedaj je že malo, ampak malo boljše. Ker je očetovskega dopusta konec in je ata začel v službo hodit, moram jaz prevzeti vožnjo v vrtec. Ni problema- zjutraj se obleče, se naje in gremo v vrtec. Ni pogajanja več.Ko pa je ati doma, pa išče le izgovore in proba meje med nama.

Danes smo točno 1 mesec stari in gremo v posvetovalnico- upam da bo vse o.k.

Se beremo kasneje.....

Naty

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 333
5.11.2009 10:11:52   
Anonimen
Živjo..no mi smo se pa danes naspali od 21:30 do 5:00, pa od 6:00 do 8:00..nekaj je jamrala ob 3:00 sem jo dala na bok in božala pa je ajala naprejuser posted image . Tehtali smo se in smo u 20 dnevih pristali na 3.550 g, skupaj 700 g pridoblenihuser posted image

Oko je še vneto ampak mislim da fiziološka pomaga.

Boste šle kaj na sprehod danes ? Baje bo do 8 stopinjuser posted image Midve ravno poslušava šank rock ( mirne komade ) kod v bušiju in to jo res pomiri.

(odgovor članu naty6)
  Neposredna povezava do sporočila: 334
5.11.2009 10:19:45   
Anonimen
Ni tako toplo zunaj tako,da pri nas že zaradi učka kar odpade sprehod

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 335
5.11.2009 10:28:43   
Februarka08
Jutro, dan.

Me zanima koliko časa bo tišinauser posted image Blaž je namreč v ležalniku v kuhinji, prej me je mirno opazoval, ko sem pospravljala, zdaj je pa tudi čista tišinauser posted image user posted image user posted image
Spali smo ok, sicer se pa zvečer futramo 2 uri!!!user posted image user posted image Prav pekle so me že bradavice, vmes sem mu še flašo nardila, ker ni blo več, pa bi on še kar jedel?! Ne vem kam da, res ne. No, ob 22h je končno zaspal, pol smo se zbudil ob 2.30, podoj na eni strani, pa spet čez ene 2 ure na drugi in spanje do 8huser posted image user posted image Pol pa najprej tamalo spedenat, jo ravno oblečem, se Blaž zbudi, previjanje, kakanje 100/uro na previjalniuser posted image user posted image (obvezen rital vsako jutrouser posted image ) pol pa njega nahranit in ob 9h sva končno tudi midve prišle do zajtrka. Zdaj si pa kuham tisti čaj iz kumine, janeža in kamilic, da se bom lahko spet nalivalauser posted image

Sprehod - mi2 ne hodiva v takem vremenu ven, zdajle je sicer mal sončka, samo je še premraz, popoldne pa sigurno ne bo več sončka in bova spet notri. Tako bo še ves teden, pa še za drug je nekaj takega napovedanouser posted image user posted image

Ljubosumje - Larisa sicer ni ne vem kaj ljubosumna, vsaj pokaže ne, je pa ratala bolj nagajiva in se tud kar dere za brezveze. Zanalašč bo cvilila in se drla ko ji pravimo da naj bo tiho, ne uboga, da pa ne govorim o hrani - odkar sem prišla iz P še ni pojedla kosila!!!!! Samo malo juhe in konecuser posted image groza, spet smo tam da nič ne je.

Kopanje - tud mi se kopamo na 2 dni, popek je odpadel v P, miljenje je 1x tedensko, v vodi pa uživa, jokati se začne na koncu da s tem pove, da ima dostuser posted image

Evo, frajer je še vedno čisto tih, tega sploh nisem navajenauser posted image vam pripopam 2 slikci od zdajle.
user posted image

user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 336
5.11.2009 10:47:28   
Anonimen
Februarka08 kok je luštkan, se mi zdi čisto drugačen kod v porodnišnici. user posted image Tudi na njega vplia domače okolje...user posted image Upam, da boš zdržala tak tempo z dvema korenjakoma, sicer si pa verjetno že čisto vpelana ?! Bom jaz v ponedeljek poročala kako bo pri meni, ko dragega ne bo večuser posted image

Glede sprehoda je res preveč mraz tako, da bomo mi tudi kar notri. Sem pa gledala vremensko napoved za 10 dni vnaprej in je res slabo napovedano in kot kaže bomo kar polovica novembra notri. No se bomo pa lepo redili pa potem šli venuser posted image

(odgovor članu Februarka08)
  Neposredna povezava do sporočila: 337
5.11.2009 11:07:42   
Anonimen
Mi tut veselo pančkamo ... pri mamici v naročju ... user posted image postlco mamo pa za okras user posted image

Kopanje ... naša je pa ful zadovolna ko jo kopam, pa ful miga, samo je res, da ji jst dam skor povhno banco vode in je cela v vodi, samo glava vn gleda user posted image in tok uživa, samo pol k jo pa vn uzamm je pa tak jok, dons se spet kopamo, bom rekla atiju, da pofotka user posted image user posted image

Jst sm dons 1. sama, je moj v službi, ampak nama gre, k mam babi pa dedija zravn. Sj nimata tamale, sm pa jst vseen bl sigurna, čeprov jo saama rihtam user posted image Ne vem pa kako bi blo če bi bča čist sama user posted image

Pediatr ... jst sm kr v šk. loko šla, ker mam tm G pa zobarja, pa moj bratec ma istiga, mi je mami zrihtala in je baje uredu, v Lj je pa baje kr problem, so polno zasedeni in se mi ne da težit, ker noben ni prjavlen v Lj in bi kompliceral user posted image

(odgovor članu TRIŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 338
5.11.2009 11:11:20   
boob
hey punce oz mamice

kooonnččnooo spet internet, smo zdej bli cel tedn brez in se mi je že mešal.
Za nazaj vas nism nič brala ker nimam časa user posted image   naš sonček me okupira 100/h user posted image
Dejte mi povedat, a se vaši tudi tok jokajo? Naša ko začne se ne ustavi in gre že meni kar na jok, sploh je neznam umirit? user posted image   en dan smo meli uzbuno od 17h-4h zjutri. . groza
A vi čez dan dojite točno na tri ure al jih pustite spat in pač ko se zbudijo jih podojite?
Se opravičujem če ste ta uprašanja že obdelali sam res nimam časa brat za nazaj.

Čestitam vsem novopečenim mamicam. . verjetno se vas je kar nekaj nabralo v tem času

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 339
5.11.2009 11:38:33   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: pravoda

Februarka08 kok je luštkan, se mi zdi čisto drugačen kod v porodnišnici. user posted image Tudi na njega vplia domače okolje...user posted image Upam, da boš zdržala tak tempo z dvema korenjakoma, sicer si pa verjetno že čisto vpelana ?! Bom jaz v ponedeljek poročala kako bo pri meni, ko dragega ne bo večuser posted image

Glede sprehoda je res preveč mraz tako, da bomo mi tudi kar notri. Sem pa gledala vremensko napoved za 10 dni vnaprej in je res slabo napovedano in kot kaže bomo kar polovica novembra notri. No se bomo pa lepo redili pa potem šli venuser posted image

hvalauser posted image ja, raste tale naš fantič in se spreminjauser posted image
Dobro da imam taščo in tasta spodaj, če bi šla tamala rada ven, jo onadva vzameta in grejo ven. Tako da je dopoldne malo dol in je potem lažje.
Jaz sem ga ravno hotla oblečt in mal ven peljat, pa se je sonce skriluser posted image prej je pa skoz nekaj žarke kazal... eh, bova pa notri, bom pa malo zalegla, če bosta oba spala.
Zdajle pride princesa gor da jo dam spat, Blaž je v zibki, upam da bo spal.

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 340
5.11.2009 11:47:01   
stuhica
user posted image boob morda pa ima tvoj otorček krčke...

Mi našo nič ne zbujamo, sinoči se ej zbudila ob 01 smo pojedli in zaspali ob 02 uri zjutraj, spala do 07,15 se previli pojedli, bila budna 2,5 ure in spet mal pojedla zaspala in sedaj spi ... tako da jaz jo ne zbujam .. sem prej to delala pr tamalmu dokler mi mam ni rekla da to čist brez veze delam ker itak se zbudijo ko so lačni in res je tako al pa eč jim pač kaj drugega nivšeč al jih boli al imajo krčke itd...

Punce ktere kapljice jim kaj dajete? Mi bomo imeli letos spet avstrijske  Oleovit D3 pr tamalmu nismo imel nič težav z nobenimi krčki, daj bog da tako ostane tud pri tamali... zankerat je sistem podoben kot pri našmu malmu Alvinu bomo pa vidl kaj sledi...

Ja tamal je tud nemogoč ratal, ko pa našmu kaj omenim pa pravi da preveč psihološke knjige berem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  islim user posted image  od desca... ga bom na RR poslala naj mal prebere kašne rekacije - iste reakcije imajo tisti vaši otročki ki so starejši... naš se tud kr dere za brez veze... sem pa tud prepričana da k očeta ne bo več doma da se bo za malenkost vnesu... Je pa dons ostal doma ker ima mal ušeska vneta, smo ponoč spet imel dramaže, pa sirupa noče pojest ohhhhhhhhhhhh graozaa.... sem  se potem ko smo mu dal končno sirup spravla kr v dnevno spat... sem se vsaj mal spočila tamal je itak spala do zjutri in jo za vsa čuda dretje tastarejšega sploh ne zbudi HB.

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 341
5.11.2009 11:47:46   
emaa
Midve bova pa kar zunaj, ker če zdaj ne bom ven hodila, pomeni, da celo zimo tudi ne bom, ker bo hladneje. Fanta sta bla nedonošena, pa smo bili skoraj vsak dan zunaj, če je glih lilo ali ful snežilo nisem šla ven. Glih zdaj se počasi ven odpravljam, moram skuto kupit za skutine palačinke, pa jajca, pa na vrt nekaj naredit.
Boob jaz jo pustim, ko se zbudi, se zbudi, včasih na dve uri, tri, pet, kakor je.

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 342
5.11.2009 12:01:15   
katrin***
ojla,

boob...ne rabiš je zbujat, ker je že toliko velika in težka, da ni panike. enkrat jo pusti pa boš vidla kolk časa bo spala. naša včasih tut do 6h potegne - sicer ne ponoči user posted image  , drugič pa samo 3h, kakor je.

Zdej pa moje vprašanje - od včeraj se izključno samo dojimo (prej smo meli flašo js sm pa črpala, ker je bila prešvoh, da bi pri meni jedla, zdej je pa že cajt, da s tem nehamo, pa še besede frrr so me zdramile user posted image user posted image user posted image  HVALA!!!) mene pa prsi tako bolijo, kot bi me z nožem rezal. Torej, ali se pri vas naje samo na eni dojki ali ne? Kokr sm prej črpala sm včasih na eni dobila tudi čez 100ml, na drugi pa samo 50ml ali pa še manj. Je možno, da se naša pupa na eni dobro naje, čeprav js nism načrpala dovolj? Do sedaj je še vsakič pridno zaspala in spala tako kot ponavadi - lahko sklepam, da ima dovoljuser posted image user posted image user posted image  mela sm občutek, da imam še v dojki, ven pa ni prišlo s črpalko, tamala pa očitno vse potegneuser posted image user posted image  Aha, ali naj potem drugo dojko pustim pri miru al si nej sčrpam ven, ker se bojim da bi dobila mastitis, ali nej samo toliko, da pritisk popusti in bo vseeno naslednjič dovolj mlekauser posted image

Joj, res mi pomagajte, ker sm čist gotova kar se tega tiče in ne vem več kje se me glava drži.

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 343
5.11.2009 12:01:37   
gorenka
hvala vsem za nasvete!

mam par minutk...da vam povem da smo bli dons zjutrej pokakaniuser posted image user posted image in to do pasu, da je mogla mami najprej jutranjo umivanje čez dat, si je Julija najbrž mislila..."kva boste moj kakanje po forumu vlačile...evo ga!!"user posted image user posted image

mislm pa da glih zarad tega kakanja tut nismo spali od 2:30-6:00...sm spet dežurala pri zibkiuser posted image , se je cel cajt napenjala, smrdelo kot user posted image , sm mislila da so spet samo vetrovi...no pa je blo saj kej več od tega. morm pa res kšne kaplce dons nabavt (oz.mojga poslat) da tole mal umirimo k je res prou boga k jo gledam k nima miru pa že na pol spi

pediater - sm klicala v zd moste in sta itak samo 2 k sprejemata nove. k rabim napotnico za jutr. morva na infecijsko kliniko da se povejo kašni so bli rezultati iz popkovnične krvi in moji user posted image baje še enkrat vzamejo kri da prepričajo da toxa res ni pustila nobenih posledic. tko da punce držte pesti za jutr dopoldne, za nas bo pestro in naporno...sploh k mi je sestra že po telefonu povedala da je pri njih vedno gužva (mi pa tja z našo nemirno bejbo)user posted image

zdej pa nazaj ležečki...me bolijo šivi ko user posted image , za dolgo tut šlauf na stolu ne nucauser posted image

< Sporočilo je popravil gorenka -- 5.11.2009 12:02:26 >

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 344
5.11.2009 12:03:06   
TRIŠ
Februarka kako je luškan Blaž

Sprehodi
pri nas so na sporedu vsak dan.Niso eno uro so pa 10-15 min in potem tako lepo spiuser posted image .Učka pa imamo tudi mi vnetega že od porodnišnice,tako da masiramo solzevodeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 345
5.11.2009 12:08:08   
Anonimen
TRIŠ kako pa masirate solzevode ? Pri nas je danes sicer malo boljše, traja pa tole vnetje sedaj cca. 3- 4dni. V sredo pa imamo pediatra tako, da mislim da lahko počakamo kaj ne ?

(odgovor članu TRIŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 346
5.11.2009 12:13:28   
Februarka08
Pri nas spet sonček, šibava ven. Čeprav mi je težko pri srcu ker tako lepo spi, zdaj pa spet oblačenje in cela ceremonija, potem naj se mi pa čist zbudi in bo jok ko prideva venuser posted image user posted image ma greva probat.

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 347
5.11.2009 12:20:34   
boob
evo sonček spi user posted image  mami pa hitro na RR user posted image

joooj vsi o sprehodih govorite, mi pa še nismo bli. . ker nam je babica prejšni tedn odsvetovala ker sem bla jst bolna, ta tedn je pa tako sranje od vremena, pa še moj je danes šel v službo in ko pride bo že tema. Bomo jutri šli če nebo dežja oz snega.

Dojenje. . jst se bojim če jo bom podnevi puščala predolgo spat da pol ponoči nebo nebedn spal user posted image   al mislte da bo tud ponoči spala?  Jaaaooo težko bit pametn user posted image

katrin super da se sam dojite zdej user posted image user posted image   katero pedjatrinjo pa mata. . a to v ZD al sta šle kam drgam?

gorenka se mi kar smiliš s temi šivi. . jst sm bla tud čist boga  . . upam da bo kmal mim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 348
5.11.2009 12:38:05   
najčka
Ojla. Mam mal časa ker je ati peljal Mašo na sprehod.
Boob fino da si spet z nami. Na sprehod pa Lino kar z očijem pošlji, boš vidla kako bo spala. Naša ni bila zunaj edino 2 dni odkar sva doma, drudač pa vsak dan, seveda z atijem, ker mora mami počivat. Po besedah patronažne se ravnam, in se res počutim bolje. Tud tile šivi niso več toook hudi kot so bili.Mam pa nočne, ker čez dan lepo je in spi in je tudi malo pokonc, zvečer pa upije do polnoči pol pa kakor je enkrat spi 1 uro enkrat 4ure kakor kdaj.
Ena je omenila da user posted image da kapljice že pred dojenjem, a kej pomaga?? Bomo probal.

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 349
5.11.2009 12:42:07   
majakla

Ku - ku.

Mi smo danes imeli 1. posvetovalnico,
vse je ok, zdravnica je bila zelo super,
evo novi podatki
: Porodni:
- teža: 4.970g - (3.830g)
- dolžina: 56 cm - (51 cm)

mM: tudi mi smo mozoljčkasti (poglej slike),
tudi že cca. 10 dni, ampak se že ful lepo
suši in izginja, zdravnica je rekla, da je
vse ok
.

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?