|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
11.2.2010 14:51:07   
rozilu
Aja, nisem opisala problema:
moja Maruša je fuuul navezana name. Še decembra sem jo komot pustiila tašči, da jo počuva (z zalogo izčrpanega mleka seveda). Je mogoče malo pojokala, samo jo je uspešno potolažila. Januarja sva ble očitno skoz skupaj... zdaj pa je že kriza!  Zadnjič pri moji mami (no pa njej jo je še ratalo potolažit), v pon smo jo pa pri tašči pustili... joooook in solze... dokler se nista s tastom usedla v avto in so se vozli naokrog user posted image Včeraj (pa sem bla doma, zraven)... spet jooook user posted image .

No, jutri gremo v kino in mislim da nas ne bo kake 3h... upam da bosta preživeli skupaj user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
11.2.2010 15:23:50   
frrrr
googica, moj otrok ni alergičen na kaj. gh sva začela uvajat pri 6ih mesecih, po hruškah dobil pikice in sva pač hruške izpustila. čez dober mesec je tut hruške normalno sprejel.

no, tu bom js zaključila debato o gh, ker je itaq bv... vsak po svoje.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
11.2.2010 15:38:48   
Nončika

IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

no, tu bom js zaključila debato o gh, ker je itaq bv... vsak po svoje.

se strinjam, vsak otrok je zgodba za sebe in situacije v kere pademo se zelo razlikujejo.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
11.2.2010 15:44:23   
lindi1
A je bila tukaj že katera na otoku Murter,me zanima kako je kaj tam.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2654
11.2.2010 16:05:19   
september25
Ojla!
sam na hitr se mal javim, ker ni in ni časa! Ma kolker berem vam skoraj že vsi user posted image  prespijo noč al pa se zbudijo sam 2-3x! SREČNICE!!!
Moj je konstantno na dve uri, mogoč prva runda dve in pol!!! Kar pomen , da zaspi okrog osmih in potem sva do štirih pokonc ene 4-5x, pol pa se začne na vsake pol ure mal dudo not, pa jo špukne vn pa spet dudo nazaj... tako do ene  šestih, ko je spanja čist konc. Čez dan pa če mi rata, da zaspi 3x po pol ure, je to višek vsegauser posted image  Čist dobesedno že zgledam kot zombi

Kar se tiče GH. Men vsi pametujejo naj mu že nekaj dam, da bo potem bolj spal, da mam prelahko mleko in ostale bedarije. Ma se jim ne dam, če moje mleko ne bi bilo OK, se on nebi tako redil in tako napredoval.

Eh je že jok...

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
11.2.2010 16:06:15   
majakla

Jaz sem bila že na Murterju, prav v mestu Murter.
Na hitro:
Nič se ni kaj dogajalo, v vočnem kupu sem dobila
sladoled in jabolko user posted image , ampak sem bila
v septembru, tako da verjetno zato.
To sem bila na severni strani, kopat pa smo se hodili na
zahodno stran (smer Italija oz. Kornati), na sanjsko plažo,
mivkica, ... res lepo, ampak cca. 20 min hoje, tam pa ni
bilo wc-ja, o kaki pijački pa sem tudi le sanjala, no, smo
potem vse zraven vlačili.

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2656
11.2.2010 16:10:19   
najčka
lindi 1 jaz sem bla ene par let nazaj. Men je blo fenomenalno. Sva bla z mojim v Plitki vali, sam z dojenčkom nebi šla tja, ker je bolj divje vse skup, drugač so pa drugi kampi super zrihtani U glavnem je Murter zelo lep bomo zihr še šli tja. 

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
11.2.2010 16:17:21   
muca*maca
IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

gh sva začela uvajat pri 6ih mesecih, po hruškah dobil pikice in sva pač hruške izpustila. čez dober mesec je tut hruške normalno sprejel.

Frrrr - a res, misliš, da je bilo zarad tega?
Ker jaz sem mojemu dala pred nekaj dnevi malo banane (to je tud edino, kar sem mu dala) za polizat in mu je bila ful všeč, pa sem mu dala pred 3 dnevi spet malo in je malo več pojedel in dobil pikice po trebuščku. Od takrat mu nisem dala nič več. Pol ma torej od tega pikice - ker vse ostalo je isto kot vedno. No, fino, nisem pomislila sploh in sem se že čist presekirala.
Moram pa povedat, da je mene k poskušanju banane malo spodbudil tudi tale forum. Prej sploh nisem pomislila na GH do 6. meseca, potem sem pa brala in me je zamikalo.... Pa nobene ne krivim, da ne bo pomote. Razmišljala sem s svojo glavo in se sama tako odločila.
Do zdaj se na to temo nisem hotela oglašat, no, tale inf. od frrrr se mi zdi pa zanimiva. GH bo morala počakat do 6. meseca.

Hvala vsem, ki delite svoje izkušnje z nami.

LP
user posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
11.2.2010 16:22:58   
muca*maca
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

Aja, nisem opisala problema:
moja Maruša je fuuul navezana name. Še decembra sem jo komot pustiila tašči, da jo počuva (z zalogo izčrpanega mleka seveda). Je mogoče malo pojokala, samo jo je uspešno potolažila. Januarja sva ble očitno skoz skupaj... zdaj pa je že kriza!  Zadnjič pri moji mami (no pa njej jo je še ratalo potolažit), v pon smo jo pa pri tašči pustili... joooook in solze... dokler se nista s tastom usedla v avto in so se vozli naokrog user posted image Včeraj (pa sem bla doma, zraven)... spet jooook user posted image .

No, jutri gremo v kino in mislim da nas ne bo kake 3h... upam da bosta preživeli skupaj user posted image

Dobra sta, da sta se spomnila in tudi izvedla user posted image user posted image user posted image

Rozilu, mogoče pa ni zarad navezanosti, ampak je bla Maruška preprosto sitna zarad npr. vremena???

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2659
11.2.2010 16:41:07   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: muca*maca

Dobra sta, da sta se spomnila in tudi izvedla user posted image user posted image user posted image

Rozilu, mogoče pa ni zarad navezanosti, ampak je bla Maruška preprosto sitna zarad npr. vremena???

JA, meni ne bi padlo na pamet user posted image

Vreme, hm.... Ma veš, pol ko sem prišla nazaj pa je blo vse OK, kot da ni blo nič. user posted image Pa tudi včeraj, ko jo je mela je bli skoz jooook, ko sem jo prijela jaz je bla čisto zadovoljna. Pa ni da je ne bi marala, se ji prav lepo smejčka, ko je pri meni, al pa pri njej 5 min... pol pa konec. Je pa res da je moja tašča zelo... hm, tak histeričen človek, mogoče preveč sili v njo. Sem ji že rekla, da naj jo kdaj pusti za par min v košku al na igrani podlagi, samo ne vem če me bo ubogala.

(odgovor članu muca*maca)
Neposredna povezava do sporočila: 2660
11.2.2010 16:46:04   
Anonimen
še neki glede GH ... babi ni stricu dala pr 6. mescih fižolove juhe ampak pr 4., pa rekla mi je da niti pod razno ne gresa, ker po njem se otrok samo redi in nč druzga (no sm pa ke kdaj ja, ne pa skos).

pa glede dojenja
... moja mami ma 4 otroke (jst 24 let, tina 16,5 let, neža 10,5 let, luka 2,5let), dojila je pa mene 2 let, tino 3 mesce (zmankal mleka), nežo 3 leta in lukata 1 mesec (mleka zmankal), pa smo vsi normalni user posted image S tem, da je bla Tina alergična na kravji mlek in so ji domačga kozjega prekuhaval, ... Če naju z Nežo nebi tok dolg dojila vpr. kaj bi blo, ker jst sm pr skor 2h letih dobila žlezno mrzlco in sm nehala hodt in jest, tko da sm se samo dojila, Neža je mela pa operacijo zarad ledvičk (dolga zgodba) in je tut pomagal, ker se je dojila. Hočm povedat da eni so pametni tut če se otroka predolg doji pa se mame ne ozirajo ... vsaka po svoje!

dons smo mel UZ kolkov ... so 1A oba, pa pol sm jo še zvagala in ma 8300g

(odgovor članu muca*maca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2661
11.2.2010 17:01:07   
Anonimen
mene še neki zanima ... sj vem da je to še delč, sam vseen ... kako pa se začne uvajanje GH? Pa kokrat se pol doji na dan?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2662
11.2.2010 17:14:00   
Emilly
Ojla!

Kakšne zanimive debateuser posted image

Naša tudi še zmeraj lepo spančka - ponoči sevedauser posted image . Ima pa že kakšen mesec lep ritem zvečer, zaspi okoli 21. ure, zjutraj se pol zbudi največkrat okoli sedmih ali osmih, poje in spi do desete, kdaj tudi do enajsteuser posted image . Močno upam da tako ostane, ker naju vsi svarijo, da zna biti kmalu drugače.....

Se je pa tako lepo igrati z njo, zdaj se je začela na glas smejati, da jo je res veselje poslušati.

Tudi midve se samo dojiva in upam, da še vsaj do 6. meseca tako ostane. Ničesar drugega ne dobi, niti čaja, ker mislim da ni potrebe. Ko se pri meni naje, je tako dobre volje in polna energije do naslednjega obroka. Ko bo pokazala, da bi rada za žlico prijela, bomo pa poklivali patronažno za pomoč (vsaj tako je naročila).

Mi pa gremo v soboto smučat v Avstrijo za cel teden. No smučal bo bolj le moj, midve bova pa uživali bolj v kakih drugih radostih. Bomo imeli pa ogromno družbe, tako da ni panike. Moj že komaj čaka, ker je nor na smučanje, pa letos še skor ni stopil na smučke. Kar komaj čakam, da mal spremenimo ritem....

Ja uživajte v tem nebodigatreba snegu še naprej....

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
11.2.2010 17:33:50   
naty6
Pozdravljeni.

Oglašam se vam po nekja tednih spet. Imate kar zanimivo debato-gosta hrana. Včeraj je pojedel pol flaške fruteka in še kar 130 ml mleka . Danes sem hotela isto narediti, pa sem se malo z.....
 Danes je pojedel kar celo flaško fruteka... korenček-jabolka. Prvič sem mu dala le polovičko in sem mu dalje hotela mleko dati, toda cvili je kot user posted image . Mleko sem dala stran in dalje probala z kašico in njami njami je delal. Ne morem verjeti...z jezičkom sploh ne poriva veliko ven, ampak redno požira. Bravo, sem si rekla. Bar en otrok, če pri prvem mi ni uspelo, ker je bil slabi jedec; še danes je.
Iz zibelke pa smo se tudi preselili že prejšnji mesec, ker mi je svalilo placa.Zdaj spi v posteljci kot kralj.user posted image

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
11.2.2010 17:40:28   
googica
frrr nism hotla izpast zlobna al pa kej... sam hotla sem povedat da ne moreš nikogar obtoževat ničesar, če si se pač sama drugače odločila. vsaka mama naj bi najbolje poznala le svojega otroka, zato se mi ne zdi sprejemljivo, da mi drugi govorijo kako in kaj. sej zato pa ma vsak svojo mamo ane user posted image
no, js sm pač tako dojela, kot da mate ful težave zarad alergij, mogoč sem te pa zamešala s katero drugo.. no, kakorkoli že.. sama mislim da preveč šparat jih tud ni fajn. če dobi mal za polizat...
lpuser posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
11.2.2010 17:43:16   
googica
ja naš je tudi že v večji posteljici.. super se počuti, prej je bolj slabo spal, zdej pa uživa ko kralj user posted image . me pa neki zanima.. a jih še dajete na bok spat? naš se namreč takoj obrne na hrbet, pa ne vidm več poante, da bi ga na bok obračala.. no zaenkrat ga še.. pa tud js ne vem kdaj bi ga dala v svojo sobo.. verjetn pol ko se bo obrnu? se mi zdi da pol bo pa ziher ok...

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
11.2.2010 17:49:41   
Milek
Končno malo časa, da malo prebere, kaj se je kaj dogajalo.
Pa morm na les potrkat...naš mali je spet tak otrok, kot je bil pred cepljenjem. Joka skorajda ni, vse ga spet zanima, veliko se smeje in igra, podnevi malo zadrema,... Končno, ker sem mislila, da se mi bo že scufalo.

Aniita
Vidim, da vas je veliko zadovojnih s tem trakom.. jaz sem si kupila minimonkey,pa nisem preveč zadovoljna.. A morda katera ve, če se jo lahko vrne v pikapolonici tudi če je že tri tedne od nakupa?
Morda pa še s tem trakom poskusim..koliko časa se pa rabi da se ga naveže? Obstaja možnost, da se otroka nosi tudi tako, da naprej gleda?

Z Minimonkey tud jst nism bla zadovoljna,...sem ga vrnila po 3 dneh.
Skoči do Pikapolonice pa vprašaj...mogoče se bo pa dalo zamenjat za kaj drugega. Drugače ga pa na bolho daj,....se mi zdi, da gredo take stvari tam kr hitro.
Z sleepy wrapom sm jst zelo zadovoljna in dam malega not tako, da je s hrbtom k meni obrnjen in lahko gleda naokrog.
Na you tubu imaš video kaj in kako. Ni pa nič komplicirano...osnovni način zavezovanja...sam kontra ga obrneš.

Lep dan vsem in upam, da bo kmalu konec tega snega

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
11.2.2010 18:03:09   
tassika
Ojla, evo mene z masažice, eno urco odklopa, je ful pasalouser posted image . No mi bomo čez vikend zojo prestavili v taveliko pojstlco (140x70), zibka je preozka in se celo noč buta z rokicami ko se premika, ampak kljub vsemu nama je včeraj uspelo, da je notri spala do 5 zjutraj, vmes sva enkrat jedli pa sem jo samo nazaj postavila. Zdaj pa ko bomo dali notri pojstlo, se moram pa spet selit na drugi konec sobe in bo ona pri radiatorju, razmišljam o tem, da ga kar ugasnem, oz pustim čisto na min, ker smo v bloku je itak dovolj toplo, sobo shladim na 18stopinj ko imam pri minusu cel dan odpto okno.
V svojo sobico jo bom pa dala tam po 6m ko bova začeli z GH in bo spala celo noč, zdaj se še vedno 2xzbudi, prvo rundo spi od 7-8 pa do 2 zjutraj, drugič se zbudi okoli 5-6 zjutraj in potem pri meni do devetih.Pa saj ne bi bilo panike jo hodit dojit v drugo sobo, bi šla pač v dnevno na kavč, ampak v dnevnis sobi imava pa činčile, ki potem norijo in se bojim, da bi jo čisto zbudile, ker zdaj vse to narediva v polsnu.

Glede GH jaz nobene ne obsojam, tudi jaz sem dobivala banano že pri 3,5m sam jaz sem se pa odločila da počakam, če bo nastala kakšna kriza z nočnim spanjem, pa sem gledala une mlečne riževe kašice, ki bi mogle na začetku zadostovat, pa še to za večerni obrok. Bom pa za foro vprašala pediatrinjo kaj meni, naslednjič ko imava cepljenje, marca ko bo stara 4,5m.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
11.2.2010 19:31:40   
lenika83

IZVIRNO SPOROČILO: rakica 2

moram poudart da to niso samostojni obroki,pač žlička,dve dans,počakam dva dni itd pač se postopma privaja na okuse,njena prebava,želodček,do 6. bo tako navajena in utrjena za samostojne obroke,do 6.-nič pol pa dajmo gas,ne vem js raje zgodaj pa počasuser posted image pač nisem po knjigi,je pa res da krčev nismo imeli,pa alergij  nima noben,v takem primeru bi pa še kako pazla kaj bi ji kdaj dalauser posted image pa lep dan vsamuser posted image

Ne me narobe razumeti, ampak jaz ji ne nameravam pri 6 mesecih začeti na polno dajati gh. Enako bom delala kot ti zdaj, postopoma, nikakor ne za en cel obrok. Kar hočem še enkrat povedati je, da bo vsaka delala po svoje in tako kot se njej zdi najbolje za njenega otročka. Normalno, da nobena ne bo pustila otročka lačnega, ampak jaz pač dokler vidim, da ima dovolj moje mleko, ne bom nič drugega dajala. Verjetno bi drugače razmišljala, če ji to ne bi zadoščalo.

Kar se tiče alergij na hrano pa so nam v materinski šoli rekli, da do njih pride pri prehitrem uvajanju gh, ker je črevesje porozno in prepušča alergene v telo. Po nekje 6 mesecu pa več ne prepušča in ni takšne nevarnosti za alergije. Po tem pač jaz sklepam, da zgodnje uvajanje ne pomeni, da bo otrok potem manj občutljiv na alergije, če se prej navadi.

(odgovor članu rakica 2)
Neposredna povezava do sporočila: 2669
11.2.2010 20:45:48   
Nončika
tassika, ti si optimist kot jaz. jaz tudi upam, da bo po GH spal celo noč. hihi, sanja svinja kukuruz. vem iz izkušenj. mala se mi je prebujala še pri 1l je pila mleko, pozneje pa čaj. šele zdaj pri skoraj 5l potegne celo noč brez prestanka.

če maš možnost si nastavi kak fotelj v sobico in bo začasno to zadostovalo.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
11.2.2010 21:02:05   
ninasiki

IZVIRNO SPOROČILO: majcy_m

mene še neki zanima ... sj vem da je to še delč, sam vseen ... kako pa se začne uvajanje GH? Pa kokrat se pol doji na dan?

majči men so kolegice rekle ki so vse po 2x že mamice da je najbolje dodajat gosto hrano zjutrej da če mu slučajno kej škoduje da gre do večera ven je pa spet kle tko k smo rekle vsaka bo delala po svoje in jst bom definitivno uvajala gosto hrano zjutrej ker se mi zdi zlo pametna iddeja user posted image

spanje mi smo že od rojstva v pojstlici in spi k ubit razn ko je lačen ali pa ko se mu sprdne in se na 1-2 ure zbuja drgač pa ni problema

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2671
11.2.2010 22:10:04   
rakica 2
no men se zdi da nima dost,saj mleka mam ogromno,popije ful,tud že 2x na uro,nimam pojma kam da,tud ponoč je skor 3x,kr prej je skoz 2x,da bi ji pa zravn vsega mleka dodajala aptamil,ja vč kot očitno rabi nekaj več,zdaj 4dni ni dobila ničesar razn mojga mleka evo rezultat-pogostejše dojenje...pa če me spomin ne vara,nisem nobeni rekla da naj dodajauser posted image gh,sam zase sm napisala..OK?

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2672
11.2.2010 22:11:10   
rakica 2
IZVIRNO SPOROČILO: ninasiki

IZVIRNO SPOROČILO: majcy_m

majči men so kolegice rekle ki so vse po 2x že mamice da je najbolje dodajat gosto hrano zjutrej da če mu slučajno kej škoduje da gre do večera ven je pa spet kle tko k smo rekle vsaka bo delala po svoje in jst bom definitivno uvajala gosto hrano zjutrej ker se mi zdi zlo pametna iddeja user posted image

spanje mi smo že od rojstva v pojstlici in spi k ubit razn ko je lačen ali pa ko se mu sprdne in se na 1-2 ure zbuja drgač pa ni problema
to pa definitivnouser posted image

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
12.2.2010 8:39:07   
Talika19
Zala je pa dobila prvi zobek, spodnjo enkico, druga bo pa tudi vsak čas zunaj.user posted image Me je kar presenetilo kako ga je hitro dobila. Mark je bil star več kot 7 mesecev ko je dobil prvega.

Pa včeraj se je začela obračat iz hrbta na trebušček.user posted image

Kako se hitro razvijajo, pa pri drugem gre čas ful hitreje kot pri prvem.

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu rakica 2)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
12.2.2010 9:17:25   
LINDI
Čestitke za zobekuser posted image user posted image user posted image hitri souser posted image

MM hvala za tisto,da naj še enkrat poskusim z dudo,je danes ratalo,da sem za 2x podaljšala spanček za 1 urcouser posted image Sva pa že kar nekaj časa pokonci sva že kavico pila,je moj brother peljal sestrično iz Maribora na informativnega,ker hoče sem v šolo...mene že nebi spravli iz Maribora v Ljubljano če bi tam živela sem preveč navezana na dom.

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Po porodu vsaj leto dni počitka
Najnovejša študija kaže, da novopečena mamica potrebuje celo leto počitka in regeneracije, da si njeno telo po porodu op...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......