|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
10.2.2010 17:00:42   
ninasiki

IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

če že imate tako potrebo po tiščanju žlice v otrokova usta, dajte potem vsaj s primerno hrano začet... riževe kašice, banana, krompir, korenje, jabolko... ne preizkušajte otrok z agrumi, skutkami, čokolinom - vse to pride veliiiko kasneje na vrsto, čokolino in agrumi po dopolnjenem 1. letu starosti.

mislm pa da ti kle ne morš nič FRRRR vsaka se odloča sama kdaj bo začela in z čim bo začela in to je tud prou zakaj bi mogl delat neki skos po pravilih kako pa kaj sej na koncu če bomo za je*** bomo sebe po glavi toukl a ne, ne pa druge tko da jst pravm osu gre enkrat na led in ne dvakrat user posted image me pa jezi k se pritožujejo nekatere kaaaaj a že pa sej je komi 4 mesce star al pa kokr kol puste jih naj delajo kokr hočejo jst bom tud počakala vsaj da babca pride domou al pa clo do 6 mecsa ker sm se jst tko odločila

sm pa brala v reviji paprica (se mi zdi) ko je ena pisala o uvajanju goste hrane nevem kdo je bla mislm pa da je bla babca ampak ni važno in njena prva potomka je začela z pečenim krompirjem iz pečice ko si ga je kr sama prvoščla iz mize in je rekla da ni blo čisto nič narobe tko da vsak otrok prenaša po svje in ne smemo vse metat v isti koš user posted image

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
10.2.2010 17:12:22   
tea85
se strinjam s tabo ninasiki, namreč vsaka mama bo delala po svoje. pa če malčku ni zaškodlo pol je ok. saj tudi jaz sama nimam še obroka iz teh kašic, pač probavamo.
je pa res, da tiste ko dojite, vam je valda lažje...no saj tudi pri nas ko samo AM imamo n nek problem.

midve sma pa prej šle na en kratek sprehod in sicer v kengorujčku in blo malički prav fajn.user posted image meni pa tudi, saj z vozičkom ne moreš nikamor user posted image

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
10.2.2010 17:18:18   
Aniiita
majakla- saj spi tudi ona v svoji postelji, le uspavala sem jo velikokrat na rokah in bi rada da počasi zaspi sama. 

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
10.2.2010 17:43:28   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: ninasiki

če že imate tako potrebo po tiščanju žlice v otrokova usta, dajte potem vsaj s primerno hrano začet... riževe kašice, banana, krompir, korenje, jabolko... ne preizkušajte otrok z agrumi, skutkami, čokolinom - vse to pride veliiiko kasneje na vrsto, čokolino in agrumi po dopolnjenem 1. letu starosti.

mislm pa da ti kle ne morš nič FRRRR vsaka se odloča sama kdaj bo začela in z čim bo začela in to je tud prou zakaj bi mogl delat neki skos po pravilih kako pa kaj sej na koncu če bomo za je*** bomo sebe po glavi toukl a ne, ne pa druge tko da jst pravm osu gre enkrat na led in ne dvakrat user posted image me pa jezi k se pritožujejo nekatere kaaaaj a že pa sej je komi 4 mesce star al pa kokr kol puste jih naj delajo kokr hočejo jst bom tud počakala vsaj da babca pride domou al pa clo do 6 mecsa ker sm se jst tko odločila

sm pa brala v reviji paprica (se mi zdi) ko je ena pisala o uvajanju goste hrane nevem kdo je bla mislm pa da je bla babca ampak ni važno in njena prva potomka je začela z pečenim krompirjem iz pečice ko si ga je kr sama prvoščla iz mize in je rekla da ni blo čisto nič narobe tko da vsak otrok prenaša po svje in ne smemo vse metat v isti koš user posted image
no, zato sem pa bolj redkobesedna, ker nekatere napisano narobe razumete.
z vsakim prehitevanjem se naredi veliko več škode kot koristi. mi je jasno, da vseh otrok ne morem zaščitit, temveč samo svoje. tut če se po trepalnicah mečem, bo vsaka mamica delala po svoje. kakšni prvorodki mogoče nasvet prav pride, saj temu naj bi bil forum tut namenjen.
po moje bi bilo bolje, če bi tekmovale katera več časa posveti svojemu otroku kot pa katera mu sfutra več žlic.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
10.2.2010 17:53:09   
Anonimen

z vsakim prehitevanjem se naredi veliko več škode kot koristi. mi je jasno, da vseh otrok ne morem zaščitit, temveč samo svoje. tut če se po trepalnicah mečem, bo vsaka mamica delala po svoje. kakšni prvorodki mogoče nasvet prav pride, saj temu naj bi bil forum tut namenjen.
po moje bi bilo bolje, če bi tekmovale katera več časa posveti svojemu otroku kot pa katera mu sfutra več žlic.

jst user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu frrrr)
  Neposredna povezava do sporočila: 2630
10.2.2010 19:09:23   
majakla

Kak naj tekmujem, če pa Nik toliko spi? user posted image

Gremo tekmovat kdo največ spi! user posted image

Ste ga videle v video-u? Jaz sem bila režiser in stransko vlogo sem tudi imela. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
10.2.2010 20:54:57   
LINDI
JOJ MMda bi naš tudi tkole na dudo palil,da bi zaspal nazaj saj zaspi,mogoče za 15 min.,potem pa dretje,nima veze,če je noč in bi mami ajala.user posted image

Jaz tudi ne mislim še dajati GH ,ko bo čas za to,ker sploh še ne zna požirati...verjetno zdaj z razlogom to delamo kasneje kot so včasih,moja mami je mogla že pri 3 tednih začetiuser posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
10.2.2010 21:04:24   
malaMravljica
moj malcek spancka, oci je v sauni, mami gleda pa razocarane gospodinje. Med reklamami pa net.

Lindi, ma ves, moj sploh ni neki na dudo, spat gre brez, cez dan mu jo sedaj dajam namesto palca. Ej, poskus, saj zgubit nimas kaj. Jaz sem se danes prav res naspala.

Pa se neki sem hotla povedat, ste kaj brale o tem, da so bile slikce malckov na rr zlorabljene? Ne vem kaj dosti, sam da je bilo nekaj narobe, da so kradli slike. Sam povem v razmislek. Jaz se tudi zaradi takih zadev slikce mojega ne upam gor dat.

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
10.2.2010 21:35:50   
rakica 2

se strinjam,če moja je gh,še ne pomeni da mora tud sosedovauser posted image frrrr-veš naša je recimo dans spala 3xpo 15min in verjemi da se cel božji dan ukvarjam z njo,od telovadbe naprej do igranja in večnega dojenja...jaz sm recimo proti kengurujčku,pa me ne moti če ga druge majo,ene kopajouser posted image dvakrat na tedn,jst jo vsak dan...ene pamperske ene hoferjeve,kakor keri paše,pa dojila sm oba 15mes in pol in tud zej mam tak namenuser posted image user posted image mm-če so tle kradli slike,pol jih lahk tud na fb,al ni panike?

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
10.2.2010 21:41:39   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: rakica 2

naša zvečer zaspi v svoji postlci oz v košku,kr je ful velik,se ćez pol ure zbudi,poje in spi do pol dveh,pol pa največkrat pri meni dalje,sm dans skor živčnega fasala,za tamalo porabm 10min ćez noč,za rukanje dedca kr smrči in jamra pa stoka in pihauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa porabm pol noči,sm mu zabila povštr na glavo,ga brcala ,le še bolj jamrauser posted image user posted image user posted image ,na momente me prime da bi ga s copatom po glavi sklofala,noč in živce mi je požruuser posted image user posted image user posted image dans mu nasujem popra v gobecuser posted image user posted image user posted image ,tok sm jezna ggggrrr

sem mislila da se bom poscala zdeleuser posted image user posted image user posted image user posted image saj vem da ni smešno, mam jest podobno situacijo, ampak si tako dobro napisalauser posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu rakica 2)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
10.2.2010 21:57:02   
najčka
user posted image sm jezna!!! Napišem cel roman pa me vrže ven!!!No sej nima veze, vas bom pa sam mal pozdravla. Kako ste danes preživele tale snegecuser posted image
Karmen praviš da nikamor ne moreš, SANKE pa se spust do meneuser posted image user posted image
Glede GH se strinjam z Frrr pa tud jaz bom počakala še neki časa, ampak sej vemo vsi, sto ljudi sto čudi. Kaj pa bi blo da bi bli vsi enaki- DOLGČAS.
RAKICA je dobr napisala tist o plenicah da vsaka uporablja tiste k ji paše, no jest jih mam pa trenutno iz ALDIJA user posted image user posted image Bo pa MM vedla kje je to user posted image user posted image
Nč, šibam spat, ker tamala spi že eno uro, pa da ne bom zjutrio spet kot zombi ker mamo še vedno ponoč ene dvakrat budnico.
LAHKO NOČuser posted image

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
10.2.2010 22:16:11   
malaMravljica
IZVIRNO SPOROČILO: najčka

no jest jih mam pa trenutno iz ALDIJA user posted image user posted image Bo pa MM vedla kje je to user posted image user posted image

user posted image user posted image   ma na zacetku v nasem mestu je in v industrijski coni se en. Sam men so njihove plenice mal trde, sem nazaj na Pamperske sla. 

Ej, jaz pa vedno Hofer pisem, ce vam o Aldiju kaj razlagam.

Rakica, ne vem glede FB, jaz tudi tam gor ne dajam nobenih slik, ker nikol ne ves kje pristanejo.

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
10.2.2010 22:27:46   
lenika83
Glede hrane, plenic, spanja,... se strinjam z rakico, da vsaka mama dela po svoje. Menim pa, da smo na forumu zato, da malo izmenjamo izkušnje in mnenja, pa čeprav se zelo razlikujejo med seboj. Pač upoštevaš in pobereš tisto, kar ti prav pride, ostalo pa samo prebereš in hitro pozabiš user posted image

Tole foro z dudo ponoči sem jaz tudi že probala in smo večinoma uspeli premakniti hranjenje iz 1 na nekje 3 ali 4 zjutraj. Edino danes ponoči ni uspelo user posted image

Aniiita trak imam jaz zavezan skoraj v trenutku, pa malo potem tudi zelo hitro noter "namontiram". Ji pa očitno zelo ustreza, ker mi čisto zmeraj zaspi v njem, jaz pa uspem polno vsega narediti, ker imam proste roke. Edino ne smem preveč dolgo stati na enem mestu, ker to ji malo tečno postane user posted image V navodilih pa piše, da ga priporočajo za nošenje proti sebi, tako da tudi ni navodil, kako obrniti stran od sebe. Verjetno bi se dalo kaj najti na youtube.

Zdaj pa grem spat, ker nimam pojma kdaj bo prva budnica. Prejšnjo noč so bile na vsako uro user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
11.2.2010 0:04:39   
tane

to sem pa jaz...prvorodka in velikokrat ste mi že pomagale s svojimi nasveti...pa kot pravi lenika...tisto kar mi pride prav uporabim...buče pa pač preberem in pozabim...ravno danes sem mojemu razlagala, da čisto vsega kar preberem (tudi v knjigah ne samo na forumu) pač ne kupim je treba tudi malo s svojo glavo razmišljat...

če bo vse po sreči oz. se bom zelo potrudila kot pravi MM...bomo mi na zizi vsaj do 6.meseca brez GH, pa seveda če se bo takole lepo redil ob mojem mlekecu kot se zdaj...potem bo pa mami pridna in bo delala svoje kašiceuser posted image

MM...tudi jaz sem že uporabila tole z dudo...moram pohvaliti mojega korenjaka, da gre ponavadi lepo spat okrog 21h potem ga ob 24h zbudim, če se ne sam in že potegne vsaj do 7h...zadnjič pa se je nekajkrat zbudil vmes in sem bila čist koma pa sem mu dudo dala in je delovalo za 2-3uriceuser posted image ...potem pa itak ful pije tako, da mislim, da ni s tem nič narobe

je pa prerasel košek in ima že novo posteljico, mu je bilo na začetku malo čudno in se je zvečer mami (nekaj dni) malo zraven ulegla pa je bilo...

je pa danes napolnil 4.meseceuser posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
11.2.2010 9:42:56   
metka_zone
Dobro jutro!

Mi pa sneg čistimo user posted image ,ga je nametal full,pa še kar pada,jaz pa po vsej verjetnosti peš v mesto,ker je zmanjkalo mleka za tamalga user posted image ....sem včeraj rekla mojemu naj peš prinese stvari za danes,pa me zabije,da on ni kobila,da bo vlačil po hribih tuševe vrečke.No,vsaj orenk sprehod bom imela user posted image !!!!

Čimmanj snega vam želim!Lp

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
11.2.2010 9:47:48   
Crystall
Tudi mi smo dočakali prvo cepljenje!

Včeraj smo imeli pregled. Stari smo 3 mesece in 6 dni, težki 8310g in veliki 66,5cm user posted image user posted image user posted image  Res je pravi korenjak naš Blaž user posted image

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
11.2.2010 10:28:23   
kalypso
ooo je pa res korenjak user posted image naš je bil šele včeraj cepljen, star skoraj 4 mesece, ga prej niso upali cepit zarad alergij. reakcije kakšne hude ni blo, razen tega da ga je nogica tako bolela, da se ga nisem smela niti dotaknit, pa menjavala sem mu obkladke na 1 uro. bogi otročki. danes je že boljše, le nogico ima še zelo zatečeno na mestu vboda, boli pa zgleda ne več, ker kar konkretno brca user posted image   je pa velik 65 cm in težek 6490g.

kar se pa gh tiče, je res da vsaka dela po svoje in prav je tako, vendar pa še vedno mislim, da otrokovo črevesje pri 3 mesecih niti slučajno še ni dovolj zrelo za skute in čokolino, niti za sadje ne. mogoče kakšno žitno kašico, ali pa kako žlico kuhane jabolke, ostalo je za želodec preagresivno. vse kar je surovo pa še bolj (banane, breskve,...). mogoče ne bi delala take panike, če ne bi imela dva alergika doma, in zdaj pri tadrugem je še huje kot pri prvem, že mesec in pol je od tega kar je imel vneto črevo, ker sem se js basala s tvarmi k mu ne odgovarjajo, pa še ni čisto vredu. dojenčkovo črevesje je občutljivo, mogoče se ne pokaže takoj, ampak ko vidiš otročka kako kaka samo kri in sluz, ti ni do tega, da bi obremenjeval njegovo črevesje. pa ne narobe razumet, delajte kot vam paše, same najbolje poznate svoje otroke, tako je pač moje mnenje.

vem, da so včasih jedli drugače in so futrali otroke z vsem, ampak razumet je treba, da so časi zdaj drugačni. js sem zrasla gor na navadnem mleku, pa še marsikatera druga, verjamem, pa bi zdaj katera upala otroku dat mleko direktno od krave? mislim, da ne user posted image

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
11.2.2010 10:55:51   
ninasiki

IZVIRNO SPOROČILO: kalypso

kar se pa gh tiče, je res da vsaka dela po svoje in prav je tako, vendar pa še vedno mislim, da otrokovo črevesje pri 3 mesecih niti slučajno še ni dovolj zrelo za skute in čokolino, niti za sadje ne. mogoče kakšno žitno kašico, ali pa kako žlico kuhane jabolke, ostalo je za želodec preagresivno. vse kar je surovo pa še bolj (banane, breskve,...). mogoče ne bi delala take panike, če ne bi imela dva alergika doma, in zdaj pri tadrugem je še huje kot pri prvem, že mesec in pol je od tega kar je imel vneto črevo, ker sem se js basala s tvarmi k mu ne odgovarjajo, pa še ni čisto vredu. dojenčkovo črevesje je občutljivo, mogoče se ne pokaže takoj, ampak ko vidiš otročka kako kaka samo kri in sluz, ti ni do tega, da bi obremenjeval njegovo črevesje. pa ne narobe razumet, delajte kot vam paše, same najbolje poznate svoje otroke, tako je pač moje mnenje.

no sej KALYPSO in FRRR sm jst isto misnla nism se zdej pa neki jezila sam enostauno nč ne morm in to je to sej se bojo po glavi toukle one tko k se ti kalypso zdej vem pa da vsak predlog prou pride ampak frrr je to napisala tko k da ji že para iz ušes touče vn user posted image user posted image user posted image k bere forum kaj delajo nekatere

tko da punce brez zamere ni blo v slabem tonu napisano ampak sam izrazla samo svoje mnenjeuser posted image

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
11.2.2010 12:27:29   
sine bine
Pozdravljene,

Že nekaj časa prebiram forum in sem našla marsikaj koristnega. Sedaj sem se odločila da tudi jaz delim z vami moje oz. naše izkušnje. 29.10.2009 ob 2.23 se nama je pridružil težko pričakovan sonček z imenom Tadej ( 50 cm in 3065g ). Vse je potekalo hitro in super.
Do 3 meseca sva se lepo dojila, kjer pa smo ugotovili, da se je mali premalo zredil,ker je bil lenčina za vlečt in je potegnil samo tolk, da ni bil lačen, zato sem mu začela dodajat. Ker pa nisem vedla kok se on pri meni naje sem si začela svoje mleko črpat na 3-4 ure ( imam samo 80ml iz obeh ), torej premalo, zato kombinirava malo moje,malo Aptamil.
Čez dan mi med podoji spi od 30min do 1,5 ure, ponoči pa : ob 22-ih zadnjič jeva pa spi do 5-ih, 6-ih ali celo do 7-ih. Pa jeva in mali potegne do 10-ih. Skratka imam zlatega otoka.user posted image
Komi čakam boljše vreme, da bomo lahko vozičkale in kofetkale.user posted image

lp, tanja

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
11.2.2010 12:40:31   
rakica 2
moram poudart da to niso samostojni obroki,pač žlička,dve dans,počakam dva dni itd pač se postopma privaja na okuse,njena prebava,želodček,do 6. bo tako navajena in utrjena za samostojne obroke,do 6.-nič pol pa dajmo gas,ne vem js raje zgodaj pa počasuser posted image pač nisem po knjigi,je pa res da krčev nismo imeli,pa alergij  nima noben,v takem primeru bi pa še kako pazla kaj bi ji kdaj dalauser posted image pa lep dan vsamuser posted image

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
11.2.2010 12:48:49   
Februarka08
Dan.

Evo, smo bli spet zunaj in je blo prav SUPER!Škoda ker nismo šli že včeraj, sem mela zarad tega katastrofa dan! Smo gazili po snegu, dobr da mam tak voziček. Je bla kar fajna tura, tašča s tamalo, jo je vlekla s sankami, jaz pa s tamalim. Zdaj princesa itak spi, je sam dol padla, Blaž pa tud še drnjoha, zdele enkrat bo kažin user posted image
Noč enkrat za spremembo spet v mejah normale - je zaspal mal čez 21, spal do 6h, pojedel in spal do 8h user posted image tako da sem dokaj naspana user posted image Je pa ob 6h pojedel 270ml user posted image user posted image ne vem kam je dal, ampak ok user posted image
Zdaj pa za kosilo pripravljam mal, mal sem si privoščila odklopa na pc-ju, potem bo pa itak sine zahteval mojo pozornost.

Aja-plenice... včeraj sem probala 4-ko in končno nam danes ni nič premočilo user posted image upam da tako ostane in da mu bojo te odgovarjale, mam pa Mullerjeve zdaj. Ne morm verjet da ma že 4-ko! Tamala bo pa 2 leti stara ma pa 4+user posted image user posted image Prej Larisi ko je bla majhna ni šans da sem dala kaj drugega na rit, kot pa Pamperske user posted image pa še to samo v Mullerju kupljene! Takoj je dobila pikice, 2x sem se celo z čisto krvavo-rdečo ritko ukvarjala! Groza, sem rekla, ni šans, bom pa Pamperske kupovala... no, šele nekaj časa zdaj ima za ponoč Mullerjeve, prej ni šlo. Pa itak, za plenice in mleko bomo že imeli, ne? user posted image

GH- nasl. teden pokličem patronažno in se bova mal zmenile glede tega... itak, vsaka po svoje, vsaka mami ve kaj je najbolje za svojega user posted image user posted image

Grem kaj narest, uživajte v teh snežnih razmerah user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu rakica 2)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
11.2.2010 12:51:22   
frrrr

IZVIRNO SPOROČILO: kalypso

no sej KALYPSO in FRRR sm jst isto misnla nism se zdej pa neki jezila sam enostauno nč ne morm in to je to sej se bojo po glavi toukle one tko k se ti kalypso zdej vem pa da vsak predlog prou pride ampak frrr je to napisala tko k da ji že para iz ušes touče vn user posted image user posted image user posted image k bere forum kaj delajo nekatere

tko da punce brez zamere ni blo v slabem tonu napisano ampak sam izrazla samo svoje mnenjeuser posted image
oh, če bi bla js besna, bi kakšnega hudička pripela user posted image
napisala sem zato, ker se spomnem sebe kot prvorodke. vse tetke okrog so pametovale v smislu ja pa sej zdaj mu pa že lahk daš kaj za jest a samo doji se, je pa ja žejen user posted image
če bi na forumu brala kako mamica tretjega otročka daje svojemu 3mesečniku čokolino, bi verjetno pomislila, da imajo vse te tetke prav in bi se zlomila. ker sem imela pravo podporo soforumašic, sem se upala postavit za svojega otroka in jim povedat, da so imele možnost futrat svoje otroke, js bom pa poskrbela za svojega otroka.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
11.2.2010 13:41:27   
googica
itak vsi pametujejo.. tudi sama ne poslušam nikogar, razen svoje intuicije.. pa ne sme bit v avtosedežu, pa ne sme to in ono.. če bi vsako pametno izjavo resno vzela, z Jušem zdej pol leta ne bi mogli nikamor it, ker je prevelik za lupino recimo.
tudi se mi ne zdi ok, da mamice drugim mamicam prepovedujejo karkoli, ker je vsak otrok drugačen, in drugače odreagira. men so tud rekl, nej ga ponoč zbujam za jest... mwahaha, sam smejem se jim lah, če majo voljo otroka ponoč navajat na drugačen ritem od njegovega lastnega. isto je s hrano.. pri nas je dobil za polizat mal hrane, kaj mu bo to škodlo? ne dobi v želodček, samo mal okusa na jezik, to je pa to..
frrr.. ti maš z otročki pač tolko težav, kar se alergij tiče, da razumem, da si tolko bolj previdna. če je pa otroček zdrav, ne vidim poante v tem, da nebi česa poskusil..
na alergije vpliva marsikaj, od okolja, onesnaženosti.. in najbolje jih je preprečiti, če otroka nimaš v preveč sterilnem okolju in da dobi kšno packarijo tud v usta in na telo..
ampak to je pač moje mnenje... prvi cel obrok bo dobil v petem mesecu, ko pride patronažna, ta čas bo malo poizkušal pri odraslih..

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
11.2.2010 13:45:04   
Nončika
glede GH, nikogar ne napadam in ne obsojam. moje mnenje pač.

kaj bi ženskice nardile, če vam otrok ne bi sprejemal mleka? po pravici povejte, bi otroka pustile tulit ali bi mu pa poskušale nekako dat hrano. dala sem tole tuljenje skoz pri hčerki. od 2,5m ni sprejela mleka, edino v spanju. teža ni naraščala, kriza v glavnem. pri 3,5m sem bila prisiljena ponuditi tiste začetne hitro prebavljive in malim dojenčkom primerno hrano. mala je žličko sprejela z veseljem. ma ne mislit, da sem nora, pametujem, hčerki nič ni in je zdaj nagajiva 5letnica. pač niso vsi otroci enaki. tedaj je začela pridobivat na teži in je bila zadovoljna, spala je, kakala in bila nasplošno prava babura.

mali je ok, sprejme mleko, GH bomo pa začeli uvajati po 4m, še pediater nam je rekel, da lahko po 4,5m. seveda primerne in prebavljive stvari. vsak otrok je pesem zase. mamice najbolj znamo kako naš otrok sprejema hrano in kaj mu je ok.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
11.2.2010 14:45:04   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: majakla
Kak naj tekmujem, če pa Nik toliko spi? user posted image
Gremo tekmovat kdo največ spi! user posted image

user posted image user posted image user posted image

Ponoči lahko v spanju tekmujemo s tabo, čez dan ne več.... Pa s tistimi, ki se skoz posvečamo user posted image . Čeprav moram rečt, da se je danes za fuuuuuul časa zamotila v "igralnici" (ponavadi hoče, da se jaz igram z njo user posted image ) - tako da sem imela celo čas, khm, khm... podret smreko user posted image user posted image user posted image . Ja do zdaj smo jo imeli okrašeno - če pa je bila takoooo lepa user posted image .

Jao, kaj smo imeli mi včeraj zvečer... mala je bla ful zaspana, sem jo začela spravljat spat ob 21h (to je zgodaj za njo user posted image )... je blo malo joka, ma je ob 22h že spala, super, gre mami pod tuš... in čez 20 min jok. OK, to nardi VEDNO ko ob taki uri zaspi (ne vem kako naj jo to odvadim?), grem potolažit, pa je najprej še zaspala nazaj, pa se zbujala, zbujala in konc... jok (pa ne un krčevit, tak tečkast oz. zaspan) in ne in ne zaspat. Sem jo še 2x dala na joško ona pa gledala kot čuk, kot da bi spila ene dve močni kavi pred spanjem user posted image . Pol sem obupala, jo po hranjenju pustila pri meni na postelji, ugasnila luč in čakala... ona pa še vedno gledala user posted image . Tam nekje po polnoči je zaspala, huh.

Aja, ena je spraševala glede prehoda iz koška v posteljico. No moja (pa ni neka velikanka user posted image ) je šla decembra v posteljico. Se mi je zdel košek malo utesnjen, pa še nisem mela nič dobrega jogija za tja. Je bla pa prednost, ker sem jo lahko malo pozibala sem in tja, postelje pa ne morem user posted image . Jaz razmišljam kdaj naj jo dam v svojo sobo. Ta je že pripravljena, mala spi skoraj vsak dan celo noč (občasno se zbudi ob 5h in ji dam dudo, pa je OK)... samo mami še ni zihr če je že pripravljena na to user posted image .

Ja, pa še ne problem imamo.

Glede GH - tudi pediatri so si različni glede tega, eni pravijo da že po 4. mesecu. Jaz bom čakala kar do 6m, če bo le šlo, verjamem da user posted image dobi največ od maminega mleka. Če je bilo nekoč drugače... pač, znanje napreduje in da zdaj vemo več o tem, kot pred 30 leti. Še prej je blo pa itak vedno dojenje čim dlje. SIcer pa se mi zdi tudi dojenje za zdaj bolj praktično (hrana vedno pri roki, pa user posted image še ne zna sedet)
Mi je pa mama pripovedovala s čim nas je hranila - no, najstarejšemu bratu je "morala" pri treh tednih dat limonin sok!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image Ker vsbuje pač veliko vitaminov user posted image ... No jaz tega najbrž nisem dobila, sem 8 let mlajša. Pa dojenje -  mene je dojila najdlje - 3 mesece. Pol pa GH...

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Po porodu vsaj leto dni počitka
Najnovejša študija kaže, da novopečena mamica potrebuje celo leto počitka in regeneracije, da si njeno telo po porodu op...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......