rozilu
|
IZVIRNO SPOROČILO: majakla Kak naj tekmujem, če pa Nik toliko spi? Gremo tekmovat kdo največ spi! Ponoči lahko v spanju tekmujemo s tabo, čez dan ne več.... Pa s tistimi, ki se skoz posvečamo . Čeprav moram rečt, da se je danes za fuuuuuul časa zamotila v "igralnici" (ponavadi hoče, da se jaz igram z njo ) - tako da sem imela celo čas, khm, khm... podret smreko . Ja do zdaj smo jo imeli okrašeno - če pa je bila takoooo lepa . Jao, kaj smo imeli mi včeraj zvečer... mala je bla ful zaspana, sem jo začela spravljat spat ob 21h (to je zgodaj za njo )... je blo malo joka, ma je ob 22h že spala, super, gre mami pod tuš... in čez 20 min jok. OK, to nardi VEDNO ko ob taki uri zaspi (ne vem kako naj jo to odvadim?), grem potolažit, pa je najprej še zaspala nazaj, pa se zbujala, zbujala in konc... jok (pa ne un krčevit, tak tečkast oz. zaspan) in ne in ne zaspat. Sem jo še 2x dala na joško ona pa gledala kot čuk, kot da bi spila ene dve močni kavi pred spanjem . Pol sem obupala, jo po hranjenju pustila pri meni na postelji, ugasnila luč in čakala... ona pa še vedno gledala . Tam nekje po polnoči je zaspala, huh. Aja, ena je spraševala glede prehoda iz koška v posteljico. No moja (pa ni neka velikanka ) je šla decembra v posteljico. Se mi je zdel košek malo utesnjen, pa še nisem mela nič dobrega jogija za tja. Je bla pa prednost, ker sem jo lahko malo pozibala sem in tja, postelje pa ne morem . Jaz razmišljam kdaj naj jo dam v svojo sobo. Ta je že pripravljena, mala spi skoraj vsak dan celo noč (občasno se zbudi ob 5h in ji dam dudo, pa je OK)... samo mami še ni zihr če je že pripravljena na to . Ja, pa še ne problem imamo. Glede GH - tudi pediatri so si različni glede tega, eni pravijo da že po 4. mesecu. Jaz bom čakala kar do 6m, če bo le šlo, verjamem da dobi največ od maminega mleka. Če je bilo nekoč drugače... pač, znanje napreduje in da zdaj vemo več o tem, kot pred 30 leti. Še prej je blo pa itak vedno dojenje čim dlje. SIcer pa se mi zdi tudi dojenje za zdaj bolj praktično (hrana vedno pri roki, pa še ne zna sedet) Mi je pa mama pripovedovala s čim nas je hranila - no, najstarejšemu bratu je "morala" pri treh tednih dat limonin sok!!!! Ker vsbuje pač veliko vitaminov ... No jaz tega najbrž nisem dobila, sem 8 let mlajša. Pa dojenje - mene je dojila najdlje - 3 mesece. Pol pa GH...
|