|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
13.2.2010 9:03:23   
palegia30
Ojla punce,

ene ste sres srečnice, ki prespite skoraj celo noč, jaz sem začela uvajat zvečer novalac mleko mi je pediatrinja stvetovala, da tudi jaz spim,če ne me bo pobralo pa ni nič sprememb, še zmeraj se zbujava vsa 2x ponoči. Pa še nekaj minut po novalacu proti krčem - kao, se ful dere kot bi imela grozne krče..sploh ne vem od česa, ali mleka ali kaj. Gosto hrano bom začela uvajat pri 6 meseceih, po občutku, najprej zelenjavo potem sadje.Bomo videli.
Zanima me pri katerem mesecu uporabljate kengorujček, meni je v razvojni rekla, da bog ne daj preden že sama ne sedi, sedaj sploh ne vem kako je prav..Vsak drugače pravi.Prodajalci pa pišejo od rojstva naprej..

No danes bova pa maškarci, moja punčka bo pikapolonica, mamica pa hudiček. Komaj čakam, da se uštimava in greva malo naokoli.

Lepo se mejte!

PAPAuser posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2701
13.2.2010 14:21:59   
pinky girll
Milek-kje si kupila Novalac za 8€. Mi smo 800g kupovali v Avstriji in ga ni več za dobit, oziroma je šel ven iz prodaje. 800g je bil 9,90€. Sva bila danes tam in ga ni več mogoče kupiti, pa tudi drugje po Avstriji ga ni več.

Hvala.

Naprej sva imela drug drugega, sedaj ko imava tebe Ben imava vse.

(odgovor članu palegia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2702
13.2.2010 16:50:42   
Milek
Pozdravljena dekleta.
Danes bi pa lahko citirala Boruta Pahorja: ˝Kakšen fantastičen dan˝user posted image .
Kako je lepo spet malo vozičkat po soncu in nabirat vitamin D. Sicer bi tu v Domžalah treba plug na voziček namontirat....pa nič za to. Kjer je volja, je tudi pot!

Pinky girl

Midva sva Novalac AR dobila preko veze. Sm ti poslala na mejl naslov od Medisa, ki je zastopnik za Novalac.
Dej pokontaktiraj jih, verjetno se da tam kej cenej dobit ta Novalac. pa javi, verjetno bo še katero zanimalo.

Jst upam, da bo tale Novalac Ar nam pomagal, kr drgač bomo bankrotirali. So nam dohtarji napisali, da če Novalac AR ne bo pomagal, pristanemo na Allernovi ( skor 22 ojrotov za 400 g)al pa Neocate. Me je kmal po tleh vrglo, ko sm vidla tole ceno. Naš poje 2 škatli in pol na teden.
No pol sm pa še za Neocate pogledala, pa se mi 20 ojrotov za 400g sploh ni zdelo več tok velik. Neocate namreč stane 61,55€/400 g.user posted image (decimalke so na pravem mestu).  Mislim, da država nekej subvencionira v tem primeru.
Kaj ima katera kaj izkušenj z Allernovo ali pa neocate in subvencijo?

Rižkoo.....prosim za naslove tistih knjigic. Sicer bomo z GH še počakali....mal smo še premičkeni pa mormo še počakat kaj nam bodo dohtarji rekli, lahko se pa mal pripravimo.

Lep dan vsem ter mirno noč

(odgovor članu pinky girll)
Neposredna povezava do sporočila: 2703
13.2.2010 17:28:29   
tea85
milke, zakaj pa morate to mleko piti, a drugo ne odgovarja??? ker to pa je res ful veliko denarjauser posted image !!

kengorujček...midve sma ga uporabile zadnjič...odsvetujejo zato ker malček pač samo visi si ne krepi mišic, danes pa sma šle tud ven pa sem jo v rokah nosila na ist način kot v kengorujčku ker sma ga pozabila doma. jaz mislim da po mnenju pediatrov otroki ne bi pol smeli več nič delat. hvalabogz mam jaz ne zahtevno pediatrinjo ki ne komplicira, pove kaj si misli delaj kot želiš. pač pove če škodi al ne škodi. mislim da zaradi kengorujčka še dobenemu nič ni blo kaj, saj ga ne nosiš 20 ur , če mogoče urco al pa 2.

GH- lep ste se razpisale...vsaka po svoje...meni recimo, je moja včeraj pomotoma mi pocuznila košček mandarine. sem se vstrašla ko tele saj sem misla da se mi še kje duši ampak je dol požrla. je pa cuzala in meni naenkrat sfalilo mandarine. na srečo ni blo nič, tudi šraufalo je ni, po kakecu sodeč jo je lepo predelala, ampak si ne upam več je dajat ker sem se res vstrašla.

bom rekla samo to, včasih je marsikaj blo drugače pa so preživeli. so jedli celo še bolj težje prebavljivo hrano dojenčki.

no, sem danes pa tako zanič da bi najraje okoli padla.

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu Milek)
Neposredna povezava do sporočila: 2704
13.2.2010 17:48:05   
Milek
Tea85....so nam dali Novalac AR zarad refluksa. Malemu se hrana iz želodca gor dvigne in pol v sapnik zateka.Že od malega je ful polival, pa so rekli vsi od dohtarjev v porodnišnici do patronažne, da glede na to, da zelo dobro napreduje v teži, polivanje ni problem.
No pol mu je pa ponoč parkrat zraka zmanjkalo. zdej smo na Novalacu AR. je velik boljše...v tednu dni mu je samo 2x čez nosek ven usekalo, pa parkrat je čist mal polil, pa še to čist gosto. kot bi malo pljunil.
No so rekli, da če na kontroli ne bo bolje, potem prešaltamo na novo mleko. Upam, da bo vse v redu in, da ostanemo na Novalacu AR.
Sm pa mislna, da ima mali krčke. mal sm o tem refluksu prebrala, bo bojda male peče, ko se kislina dviguje al nekej.
mali se v spanju zvija...Včasih pomaga le, kadar ga imam v traku, ko se stisne k men, al pa, če ga s trebuščkom k sebi stisnem.

eh upajmo, da bo bolje

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 2705
13.2.2010 18:47:43   
pinky girll
Se bom pozanimala na Medisu. Ko bo pa moja akcija o raziskovanju Novalaca končana pa bom objavila cenik, kje ga dobimo najceneje.

Milek poslala sem ti mail.

Lepo pustno soboto in nedeljo.

Naprej sva imela drug drugega, sedaj ko imava tebe Ben imava vse.

(odgovor članu Milek)
Neposredna povezava do sporočila: 2706
13.2.2010 19:28:59   
kalypso
IZVIRNO SPOROČILO: Milek

Jst upam, da bo tale Novalac Ar nam pomagal, kr drgač bomo bankrotirali. So nam dohtarji napisali, da če Novalac AR ne bo pomagal, pristanemo na Allernovi ( skor 22 ojrotov za 400 g)al pa Neocate. Me je kmal po tleh vrglo, ko sm vidla tole ceno. Naš poje 2 škatli in pol na teden.
No pol sm pa še za Neocate pogledala, pa se mi 20 ojrotov za 400g sploh ni zdelo več tok velik. Neocate namreč stane 61,55€/400 g.user posted image (decimalke so na pravem mestu).  Mislim, da država nekej subvencionira v tem primeru.
Kaj ima katera kaj izkušenj z Allernovo ali pa neocate in subvencijo?

Hja, subvencijo za neocate dobiš le, če ti alergolog napiše da je otrok opravičen do tega mleka, in potem dobiš recept pri pediatru (mleko je namreč namenjeno hudo alergičnim ali bolnim otrokom, npr, s stomo). plačati moraš še vedno pol cene sama. potem neseš račun na ZZZS, kjer dajo naprej na komisijo in se odločijo, ali ti od teh 50% vrnejo še kakšen % ampak največ do 80%. zakomplicirano ampak šparajo. Mi jemo Aptamil ADC, namenjen alergikom na kravje mleko in laktozno intoleranco, pa je zdaj dosti bolje kot pri dojenju, alergije dokazane nima, ker je še premali, pa nismo dobili recepta. Tako je to, na žalost.
V primeru za allernovo je podobno, le da plačaš 50% cene, ostalo ne dobiš povrnjeno.

Drugače jih pa zelo peče ja, ko se hrana dviguje iz želodca, isto kot če peče zgaga, in zame je to strašno moteče, kako ne bo za malega otročka. 
Počakaj še malo, mogoče bo pa bolje, itak moraš kakšen teden ali še več dajat mleko, da vidiš reakcijo. Očitno bo, če je zdaj rahlo boljše. držim pesti user posted image

(odgovor članu Milek)
Neposredna povezava do sporočila: 2707
13.2.2010 21:00:02   
googica
mi ga damo v kenguruja za v trgovino ker voziček vse skup zakomplicira user posted image . eno urco je noter, pa lahko se ga malo bolj položi, da Juš lepo oddrema :) včeri mi je eno uro spal v btcju v kenguruju...

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 2708
13.2.2010 21:19:31   
Anonimen
Punce čer.. user posted image

GH, tiste, ki dojimo smo lahko srečne, da nam uspeva.... in seveda s ponosom pravimo, da bo tako do 6 meseca... za tiste, ki jim ne uspeva ... , če bi bla med njimi... bi tud že prej mu dala kej za popapcat.. user posted image Skratka, hočem rečt...., da me mamice, ki mamo veliko mlekeca, ki nam rata dojit.... lahko tko suvereno pišemo... do 6 meseca pa pika, vse ostale... jst vas razumem user posted image .
Sm se tud tko borila s tem mlekom, da konc... zdej pa golta in golta moj sinko....
Res sm ga mela pa na 2h gor... skoz... sm ga na joško dajala, sm misnla, da jo bo zasovražil..pa jo niuser posted image . Zdej se tko lepo obrne proti meni.... in jo zagrabi...
user posted image

JOK.. punce moj fantek je najstrejši... zato si upam bit mal pametna.user posted image Za tiste, ki jim otročki "kr neki jokajo". Ja, to je faza... ne vem kakšna a je. Pri nas je bla, zelo huda.... tako dretje, da nism vedla kaj naj. Ampak sm odkrila.... ni bil lačen, ni bolelo.... enostavno sm ga stisnila k sebi, mal zamajala... mu šepetala... in je pač to krizo preživel na mojih rokah..., vmes zaspal, sm ga dala v pojstlco in fertik. Je pač neki dni trajal, pa se ni nič navadil spat na rokah...ampak lepo zaspi v svoji pojstlico. Rabijo nežnost in toplino in če ste živčne so še bolj bogi, ker to čutijo. Jst sm bla res full pomirjena.... Uglavnem ja... v večih primerih je to sam obdobje.... Moja pediatrinja je to povezovala z alergijo in bla, bla... kr neki. Zagotovo lahko trdim, da je to pač sam faza, ki je minila v trenutku. No, tud zdej ma svoje kričalne urice ampak... mami z objemom in nežnostjo vse zrihta. Tko, najina izkušnja.user posted image Ne skrbite.

SPANJE... Vredno se je potrudit in vztrajat, bit trmasta mami. Men je uspel in mamo zelo lep urnik. Kr dooolgo, že ko je bil mali.... sm ga ob 19:15 skopala... podojčkala, ob 20 spat. Pa je blo tako dretje, protestiranje... velikox se je utrudil in kar zaspal..pa se spet zbudil, pa jok.. ampak iz pojstle vn sm ga vzelo samo, če je blo res hudo. Sicer pa sej smo že spoznale svoje otročke... no, vsaj jst vem.. kdaj mi drugač joka.., kdaj je pa samo tko brezveze. user posted image Uglavnem... vztrajanje 10 dni..., je rezultat, da me skor prosi, da ga dam spat ob 20. Sam položim ga, polupčkam... objame svojo niniko... me mal opazuje, vleče za rokico in komaaaa... do 3..pa se podojčkava, pa na trebuščku nadaljuje do 5-6... spet joška... pa do 7-8... pol pa vstajanje... in na vsake 2,5h zadremucka za 30 min... tko čez cel dan. Men je pa fajn...
Tiste, ki mate hude težave s spanjem.. pokusite jih dat kdaj na trebuščka..moj uživa pa še fajn vedno kupčka podre.user posted image

Milek, mi mamo tud refluks. Smo dvignl vzglavje, redno podiral kupčke... sicer se dojiva... ampak zdej.. pri 5 mes in še mal... ni več niti sledi o vsem hudem kar se nam je zgodilo zarad tega refluska. Sva bla v bolnici... pa na snemanjih... skratka groza. Me je AC opozoril z alarmom... sm laufala v sobo, je bil mali že skor vijolčn... No, da ne podoživljam... zdej... vse juhuhuhu... Ne skrbi, vse bo ok. Priporočajo pa nek rižev dodatek, se kupi v lekarni in pomeša v materino mleko ali.. pač umetno... Tko so meni svetovali v pediatrični v Ljubljani.. Nismo tega izvajal.., ker se je postopoma ponehalo.
Upam, da bo ok pri vas, ne skrbi. Priporočam pa full podiranje kupčka.... zato se ti zvija najbrž.

KENGURUJČEK... miva hodiva na nevrofizeoterapijo, ker je nedonošenček.... in je najina fizeoterapevtka rekla, da je pogoj samo, da stabilno drži glavico... da se ni taka... mlahava, stabilna mora bit. To je vse.... ni pa čisto nič kritizirala... sicer znajo bit pa res preveč pametni, najina je taka realna, cool.user posted image Midva sva se že sprehajčkala... da ne govorim o tem kako lepo je zaspal in zasmrčal v njem.user posted image

MM, filmčke bi ti poslala.. pa še nimaš gmailauser posted image

Naslovi knjigic, kupljenih pri najboljšemu sosedu... user posted image pa so:
ZDRAVJE DOJENČKA Nega-Preventiva-Zdravljenje
PREHRANA DOJENČKA Dojenje-Hranjenje-Učenje samostojnosti
NEGA DOJENČKA Previjanje-Kopanje-Hranjenje-Spodbujanje..
Je pa cena 9,90 EUR za vsako, sm se zmotla.

Je pa še ena fajn.. VELIKA KNJIGA O DOJENČKU..., mal dražja.

Tko... moj otroček neki grdga sanja, pa kriči revček... user posted image ..pa tko lepo se je mel cel dan... je bil MIŠKA za maškare... si je nos skoz dol vlekel..user posted image

NOČKA

< Sporočilo je popravil Rižkoo -- 13.2.2010 21:20:02 >

(odgovor članu kalypso)
  Neposredna povezava do sporočila: 2709
13.2.2010 23:06:00   
tassika
Čer punce, ma saj ne vem kaj naj napišem, sem slabe volje. Cel dan smo bili pri mojih in me je mati spravila v slabo voljo, ker je začela težit, da moram otroka začet navajat na druge ljudi, ne da je samo pri meni,... na vsak način mi jo hoče odpeljat za par urc, pa ji sploh ne morem razložit, da se čez dan dojiva na 2, max na 3h in da to ni tako preprosto, ona pa meni, da jo moram navadit predno gre v vrtec. Ja pa no, saj je stara šele 3,5m za to ima še čas, pa saj ne bi bilo panike, če bi manj pogosto jedla, tako pa je nočem dat, ker vem da bo tako trmasta, da mi je ne bo pripeljala nazaj tudi če bo tulila, ampak jo bo hotla ona potolažit. Polno rit imam že vseh s svojimi pametnimi nasveti, pa kaj moram in kaj ne. Da ne govorim, da je bila v pet moja sestra na nekem predavanju in tam so rekli, da moramo otroka pustiti jokat, ker se s tem izraža in če takoj utišamo njegov jok bo imel težave s komunikacijo in zdaj naj jo pustim, da se zdere, da bo potem znala komunicirat, ja pa ja de, mene tudi pomoje niso puščali, pa mi pri komunikaciji nič ne fali. Ma res sem jezna, starejša ko je bolj so vis pametni, pa naj bodo lepo tiho, saj je moj otrok in bom sama trpela posledice ne oni. Uf bolje da grem spat, predno mi kdo na rep stopiuser posted image

Spanje, pri nas se je okoli 3m uredilo kar samo, prej j ehodila spat,1x ob devetih, 1x ob desetih,1x ob enajstih, kot je bilo, pa obvezno je zaspala na rokah v dnevni sobi, ali pri meni ali pri mojem, potem pa je kar naenkrat, še sama ne vem kako, nekaj je tulila in sem jo odnesla v spalnico in se je ful umirila, sem jo prijela za rokico in je zaspala, pa potem drugi dan, sem probala v dnevni sobi, pa jok in ne spat, pa odnesem v sobico in zaspi, zdaj pa obvezno ob sedmih v sobo, se podojiva in ponavadi zaspi že na joški, če pa ne jo pa dam v posteljico, primem za rokico in ona zaspančka, tam do ene dveh zjutraj, jo v polsnu podojim in spi do petih, jo grem ponavadi previt, ker se mi smili z mokro pleničko, poje in spi pri meni do osmih, če je kaj dalj časa je pa že praznik. In ta ritem zdaj vzdržujeva že 14 dni in sem ful ponosna na svojo pikico.

Kengerujček, moja terapevtka ga odsvetuje, ampak ker zadnjič nikakor nisem mogla drugače pridt do nje je rekla, da v skrajnih primerih se uporaba tam za 15-20min ne bo nikjer poznala, jo bom pa zdaj vsakič tako nesla, ker v njem do ZD, ki ga imam čez cesto ne zaspi in potem ful bolj lepo telovadi, v vozičku mi je takoj zaspala in potem jo je budila in ni bila zadovoljna. Tudi Zoja pa potem zaspi notri, ampak je pregnana, takoj začuti, da sem jo dala vn in pogledauser posted image

GH se v celoti strinjam z rižko, čeprav tudi če ne bi imela mleka, bi počakala vsaj tam do 4,5m in potem tako kot sem napisala zase začela dodajati najprej mlečne riževe kašice, potem pa naslednjo fazo s korenčkom. Priznam, res imam luksuz, da že od začetka lahko lepo dojim, kljub temu, da sem po porodu jo dobila k sebi šele čez 3h, ker je bila prej pod lučko in so jo takoj nato do drugega dneva popoldne odepljali na intenzivno in je tam dobivala flaško.

Jok, rižko te držim za besedo, da je res samo faza, čeprav sem pri naši poštudirala, da joka samo takrat, ko je res že utrujena. Za vse ostalo je pa ratala prava mala trmica, ni kaj po njeno, se raztegne, postane trda in začne nekaj javskat, ampak se ne dam, ji lepo povem, da naj neha, ker ne more biti vedno vse po njeno,... ampak po večini zmaga ona, je bolj trmasta kot jaz. Včasih jo pa tudi pustim, da vidite kakšen jok je šele potem, gospodična užaljena do koncauser posted image

Nič zdaj pa res grem spat, ker drugače bom jutri kot zombi, ker ura bo kmalu dve in bo treba vstatuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2710
14.2.2010 10:32:30   
googica
tassika mah.. vsi so neki pametni ja.. vem kako je to.. vsak je svoje vzgojil po svoje, in misl da je to pa najboljši način. sej se bo že navadla pri drugih bit, verjetn je pa tud ti nimaš cel dan po rokah pa to ane.. naš juš je sicer že bil na "počitnicah", par urnih seveda, pri babicah pa pri kolegici, ampak to je blo izvedljivo samo zato, ker ne dojim. če bi dojila, bi bla druga pesem, ker pol si dejansko vezan na otroka in njegove obroke. če tega ne rauzmeo.. je to njihov problem, ne tvoj. tvoj je samo zato, ker si jih prisiljena poslušat.
naš ma tud zdej kar fajn spanje, edino včeri, k smo bli cel dan leteči, je bil tečko čist cel dan.. drugač pa zjutri zaspi okrog 11h pa kšno slabo urco odspi, popoldne pa samo kakšne pol urce, pol pa zvečer ob ene osmih zaspi.. ga zbudimo ob enajstih za zadnji obrok, in pol do sedmih zjutri mir user posted image .. sicer me marsikera čudn pogleda, k rečem da ga zbujamo, sam smo probal ga pustit spat, pa je čist isto, al se sam zbudi ob dveh ponoč lačen, al pa če ga midva ob enajstih.. on bo vseen vstal ob sedmih lačen.. tko da ga kr zbujamo, in mamo pol celo noč mirno.

zdej ga bova po krstu, ki je naslednjo nedeljo, dala spat v svojo sobo. itak spi celo noč, tko da ne pričakujem težav. bo pa kr mal čudn spet sam spat v spalnici, k je fajn poslušat tamalga k se premika pa tko user posted image
ja, naš tud zadne tedne teži kadar je res ful zaspan, ampak noče pa noče zaspat. no, ampak ga zmanjka. včasih na roki, včasih na kavču.. smo ga kr odvadli rok, ker je pretežek za dolge nošnje..
kar se kenguruja tiče.. kolk otrok bi blo revežov, če bi res blo tolk škodljivo! verjetno bi jih ukinli iz prodaje ane.. mi ga mamo in uporabljamo, ne vsak dan, ampak enkrat na teden, ko gremo v trgovino. pa nej mi pediatrinja reče kar hoče. no, pa sej naša mi ne bi nič rekla, ker je kul in ne teži kr neki za brezveze...

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2711
14.2.2010 13:02:42   
Milek
Kalypso...ja s temi subvencijami je kap. Šparajo na vse strani. Hvala za odgovor.
kako je premali in niste dobili recepta za Aptamil ADC?!
Z nama v sobi na pediatrični je bla mama z enomesečnim sinčkom. mali je imel male pikice po obrazku+refluks, pa še zategnjen je bil in imel granulom popka. Res je bil bošček. So naredili test in ni pokazal alergije na laktozo vendar je pediater rekel, da je po vsej verjetnosti vseeno alergija. So jim takoj povedali, da bodo dobili recept in subvencijo za Aptamil ADC.
S temi testi in subvencijami povezanimi z njimi je verjetno tako, da je od dohtarja odvisnouser posted image

Rižkoo...hvala za vzpodbudne besede. Sej men je kr slabo, ko pomislim, kaj bi vse lahko bilo.
Mali je začel spet polivat. ne sicer tako obsežno in pogosto, kot je to počel prej, ampak dovolj, da me malo ustraši. pa čez noska mu spet ven seka.
Dostikrat mu na usta pride mleko čist sesirjeno.
No bomo vidli, kaj bodo rekli na gastro in na ponovnem merjenju CMCRF.
Po vsakem hranjenju podreva kupčka, sva pol ure pokonci in vzglavje dvignjeno za 40°...ubogava zdravnike.
kaj vidva sta šla kej na merjenje ph v želodčku?

Upam na najboljše in upam, da bo AR pomagal. Bom pa vprašala za ta rižev dodatek.
Hvala za naslove knjigic...bo treba učka vršt naslednjič, ko bom v mercatorju.

lp vsem

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 2712
14.2.2010 13:09:47   
LINDI
Joj Tassika boga poznam te fore ne rabiš razlagat te pa znajo kar dobro rapizdit...meni tudi reče kdo,da ga naj pustim,da se zdere...pozabi...delam tako kot mi paše jaz svojga otroka ne  morem pustit,da joka kot zmešan..joka itak takrat,ko je že ful zaspan....ti pa pokvarijo dan...saj oni nam kao hočejo dobro,verjetno,pa ne vejo da gre nam to na živce.

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 2713
14.2.2010 13:20:24   
karmen b
Tudi moja Špela še vedno precej poliva in komaj čakam, da se to malo neha, ker mam v njeni garderobi od vseh cunj največ slinčkov. Jih sproti ne operem. No zdaj jih, ker sem jih tok nabavla. V spanju pa še ni nikoli nič ven pljunla, tako, da najbrž le ni tako hudo, kot pri nekaterih vaših malčkih, ki ste se srečale s tako grozo, ko so se dušili.

Midve sva bli pa včeraj na sprevodu v Kranju in seveda maškarci. Jaz sem bla pika nogavička, Moja Špelca pa prikupen zajček. Po pregledovanju slikic sem ugotovila, da imam na slikici rožico, ki sliši na ime LARISA in njeno mamico februarko...svet je majhen. Ker nisem vedela, da stojimo skupaj, nisem pokukala malega Blaža, ki je bil v vozičku. Moja zajčica je bla hipnotizirana od balonov, ki so lebdeli ravno nad njenim vozičkom.

Februarka, če želiš, lahko nalepim slikico tvoje rožice, tebe in ostalih, ki so padli v objektiv vključno z delčkom mojega zelenega vozička...ti sam povej, ker brez tvojega dovoljenja tega seveda ne bom naredila.

Tukaj pa je moj zajček pripravljen na novo pustolovščino...svojo prvo pustno povorko...

user posted image

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu Milek)
Neposredna povezava do sporočila: 2714
14.2.2010 15:22:02   
kalypso
IZVIRNO SPOROČILO: Milek

Kalypso...ja s temi subvencijami je kap. Šparajo na vse strani. Hvala za odgovor.
kako je premali in niste dobili recepta za Aptamil ADC?!
Z nama v sobi na pediatrični je bla mama z enomesečnim sinčkom. mali je imel male pikice po obrazku+refluks, pa še zategnjen je bil in imel granulom popka. Res je bil bošček. So naredili test in ni pokazal alergije na laktozo vendar je pediater rekel, da je po vsej verjetnosti vseeno alergija. So jim takoj povedali, da bodo dobili recept in subvencijo za Aptamil ADC.
S temi testi in subvencijami povezanimi z njimi je verjetno tako, da je od dohtarja odvisnouser posted image

pravijo, da je zelo verjetno alergija kot kaže, ampak testi so pa vsi negativni ker je še pramali, oziroma tisti testi ki so jih naredili seveda, ker niso vseh naenkrat delali. je rekla da bomo čez 2 meseca ponovili testiranje pa potem vidli kako bo. Ja seveda, pol ko bo star že čez 6m in bo počasi začel prehajat na GH in ne bo rabu tok mleka več. šparajo na vseh koncih in krajih, na žalost. sum je celo na laktozno intoleranco, se pravi da potem tudi mojega mleka ne prenaša, ampak test pa bohnedi nardit. tako ti je to v naši preljubi sloveniji. je pa ogromno seveda odvisno tudi od alergologa, če se on ne potrudi, potem si nič ne moreš.

(odgovor članu Milek)
Neposredna povezava do sporočila: 2715
14.2.2010 21:33:58   
tassika
Domžalske mamice objavljen je javni razpis za vpis v vrtec, oddati je potrebno do 8.3.2010 tako da bo treba kar pohiteti.

Ker pa itak najbrž ne bom dobila vrtca, se priporočam, če katera pozna v okolici domžal, ali tukaj kakšno privat varstvo z več otroci, da mi javi, zelo bom vesela kakršnekoli informacije.

lp

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 2716
14.2.2010 21:41:23   
ninasiki
ojla

mi smo uspešno prestali prve maškarce čeprou jih je prespau user posted image user posted image
user posted image

tkole pa naša čebelica spi k je na svežem zraku
user posted image

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 2717
14.2.2010 22:59:13   
rozilu
Ja luštna zajček in čebelica user posted image

Maruša pa je bla pika-poka. Boga, še vedla ni user posted image vse prespala. Je bil pa zelooo lep vikend, sploh včeraj ko smo se po prekrasnem sončku sprehajali. Danes pa je bla zjutraj prava tečka - je začela tisto trmasto tečnarit user posted image pa sumim, da je taka, ko že dolgo ni kakala. To ne pomeni par dni, ampak kakih 12 al malo več ur. user posted image

Polivanje - nekaj časa je kar dosti polivala, tudi sesirjeno mleko. Zdaj pa se samo še sliiiiiiini user posted image . Tudi mi skoz te slinčke gor pa dol, jih pa kar splahnem, pa posušim na radiatorju, ker so dejansko samo mokri user posted image .

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2718
14.2.2010 23:11:05   
googica
joj, ne govor za slino, naš je tud ves čas mokr user posted image . pol pa še celo roko v usta in je še rokav moker :)
a tolk pogosto ti kaka? naš pa na dva dni eno fajn plenico napolne.. včasih celo na tri dni..
ah ta vreme je za znoret, sej sploh nimam nobenga navdušenja za ven it, k je pa ves čas megla user posted image .. upam da bo zdej kej sončka ta teden, vsaj na nedeljo nej bo lepo, ker mamo krst..

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2719
14.2.2010 23:32:23   
rozilu
Kaka še vedno ene 3x dnevno, ampak po novem samo popoldne. user posted image Takrat jo pač skoz previjam user posted image

Sonček v LJ pa bo baje že v torek. user posted image Mormo it še kaj v maškare da preženemo to zimo in sneg!!!

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 2720
15.2.2010 0:32:07   
gia15
ejla punce... sem mal "štulim" na vašo stran...user posted image

če se katera slučajno odloča za nakup stajice, jo jaz prodam - goether, osemkotna, lesena v rumeni, oranžni, zeleni in rdeči barvi z nastavljivim dnom v tri višine, možnost odvzema par letvic stran-nastanejo vrata, da lahko gre otrok sam ven in noter v "igralni kotiček", ko je večji, zraven podarim še igralno podlago, kupljena v oktobru 2009 (v garanciji), če katero zanima, naj me kontaktira na ZS pa pošljem fotke po mejlu...

lep pozdrav

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2721
15.2.2010 11:00:22   
frrrr
lepa zajček in čebelca user posted image  user posted image

karmen - je špelca tolk velika, al je lupinica majhna? user posted image

tassika - preden gre otrok v vrtec ima še zihr kakšno fazo mama... to je tam okrog 8. ali 9. meseca, ko se zavedajo, da stvar izgine in se potem spet vrne... vglavnem neki navajat otroka na druge ljudi je bv. sin z uvajanjem v vrtec ni imel nobenih problemov, pa sva bila celo leto bolj kot ne sama, mož delal do večera, babice in dedki so pa več kot 100km stran. ti se le crkljaj s svojim otročkom in ga ne posojaj drugim, če ti to ne paše. nej si svoje zrihtajo user posted image

(odgovor članu palegia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2722
15.2.2010 11:23:15   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

ti se le crkljaj s svojim otročkom in ga ne posojaj drugim, če ti to ne paše. nej si svoje zrihtajo user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2723
15.2.2010 11:40:31   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

ti se le crkljaj s svojim otročkom in ga ne posojaj drugim, če ti to ne paše. nej si svoje zrihtajo user posted image

user posted image user posted image user posted image

js sm ugotovila, da sem zelo egoistična mama... če smo šli čez vikend na koroško, so tamauga veliko crkljale tudi babice... sm komi čakala, da pridemo v lj, kjer bo samo moj user posted image zdaj je drugače, zdaj Brino tut posodim drugim, da se lahko js igram in crkljam s sinkom.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2724
15.2.2010 15:39:50   
malaMravljica

. ti se le crkljaj s svojim otročkom in ga ne posojaj drugim, če ti to ne paše. nej si svoje zrihtajo user posted image

ma Frrr glej, da nam nikoli ne nehas pisat tukaj gor, ker jaz te tok rada berem.
Ej, to kar si pa tukaj gor napisala, bi bila tok pridna in prides moji tasci povedat user posted image user posted image user posted image  mi tudi non stop mori, da ji ga nikol ne dam pazit, naj ga prinesem ko se grem tusirat, v trgovino in bla bl bla. V trgovino ga itak neb smela nosit, da ne stikne bacilov, grrrrrrrrrr mi grejo lasje pokonci. Ne morem ji dopovedat, da sem jaz mama, da ga imam neskoncno rada in da uzivam, da sva skupaj, ceprav sva midva tudi vecinoma cel dan sama. Pa v soboto smo sli prvic z ocijem skup v nakupe, itak sem bila ponosna da sem vozickala v mestu in nisem imela polnih rok vreck, ona pa da  naj ji ga pustim. A res ne more razumet, da sem ponosna nanj, tudi k frizerki ga bom recimo nesla s sabo, ker bi ji ga rada pokazala, a ni logicno no.  In se nekaj, prav zato, ker sva tok sama se mora znat tudi kaksno minuto sam zamotit, saj sem zraven in mu razlagam kaj delam, sam ne cepim vedno tam ob njem in nama to tok fajn laufa, jaz kuham, mali pa vadi recimo crko a, danes sem bila tok ponosna, je ze celo operno arijo pel, sam A je bil seveda.

No, men tudi to tezi do nezavesti, Tassika nisi edina user posted image

Lindi, a teb sedaj po moji zaslugi mal vec spi, ej se vsako noc parkrat nate spomnim, ker men pa ne ratuje vec najboljse. Mu grem dat dudo, pred vrati pocakam se kaksno minuto pa spi, pol pa pridem lih v posteljo pa neki jamra in grem nazaj. Pa se kave ne smem, ker preverjam, ce mu res kozo izsusuje, sem neprespana, vcasih k ena megla user posted image  ma bo bo, se pa ponoci vec cartam a ne.

Lenika, sem pogledala navodila za tisti trak, ki ga imas ti. Kaj ti ga Zavezes tako, da bejbi k tebi gleda? Ker sem vidla navodila sam za tko, jaz bi pa poskusla ce se da, da tudi stran gleda, ker jaz ga tudi zavezujem po tvojih navodilih.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......