Nika v službi
|
Torej, Manje danes ne bo. Benika je sporočila, da so se odločili počakati do jutri. Eh, zoprno je tole čakanje, Benika bi bila zelo vesela kakega obiska, saj jih lahko sprejema. Jaz imam danes tako natrpan dan, da je zelo malo verjetno, da bi lahko skočila še do P, zato pozivam, če ima katera čas, naj Beniki skrajša čakalne ure s svojim obiskom. Pia, tole s praznovanji RD pri vas je bilo meni že takrat, ko si prvič pisala o tej starševski prisotnosti, čisto mimo. Pri nas je praznovanje v krogu vrtca in kolikor vem kakšnega posebnega "preseravanja" ni. Pri nas se nihče ne barva, nihče ne nosi petk, nakit je itak prepovedan (zaradi varnosti), višek afnanja so kakšni namazani nohti ali zbirka jibbitzov na crocsih. Slednji so dovoljeni in celo zelo popularni, ampak pri nas ni pomembno, da so original, tudi fejkice rulajo. Torej, kolikor sodim, je doline šentflorjanske veliko več izven prestolnice, kar pa sem itak že večkrat opazila ob naših obiskih na Dolenjskem. Del našega sorodstva že ima ta "večvrednostni" kompleks, ki si ga zdravi z razno raznimi statusnimi simboli. Hudo je, če se taka razlika dela že v vrtcu... upam, da bo Nina dobro shajala s sovrtičkarji in da tole praznovanje RD primerno uredite. Sicer pa so tudi pri nas starši povabljeni, tako kot sta opisali Valla in 2ursae, da pokažejo kakšno lastno spretnost, posebnost, ipd. Ampak to je v okviru rednega programa, ni povezano s praznovanjem RD. Ninočka, a ti bi pa še mojo kartico rada?! Ni dovolj da te peljem v Nemčijo? Hm, počakaj, da jo primerno izpraznim, potem jo dobiš, da poravnaš obveznosti. A samo eno bi rada ali ti pošljem vse? za Rubna, da bi uvodne težave hitro minile.