teta beta
|
ojla še od mene po dolgem času! kako luštne slikice ste pokazale! Najbolj sta mi všeč mali in veliki snežak . ninočka, spomnim se, da si lani omenila, da tja, kamor hodite v Nassfeld, da je zelo ugodno. A se da zvedet koliko? A je to prav v Nassfeldu ali kje v bližini? Mi smo enkrat spali cca 5 km ven. No, saj letos odpade, ker nam finance ne dopuščajo, ampak zanima me pa vseeno. Pravljica na ledu - žal ne, predvsem iz finančnega razloga, pa še tudi drugih (Lj, ...) Ja, tole dašino smučanje je zdajle kar finančno breme, ampak to sem že prej vedela in sem si rekla, da za to se splača. Pa saj ni samo to, tudi jaz grem jutri za cel vikend na Golte, na tečaj smučanja v okviru tega tečaja za vzgojitelja in je še tu 130 eur, pa maturo bom morala plačat, pa vinjeto je treba kupit, kruhomat sem si zadnjič kupila, pasja hrana je draga kot pes ... eh, saj veste, ni konca. Danes sem imela govorilne v vrtcu. Vzgojiteljica je rekla, da je Daša zelo fajn, da je zelo komunikativna, da strašno veliko stvari ve, da se lahko z njo ogromno pogovarjaš, da zelo rada pomaga (njej), skratka ni težav, razen kar so imeli pa ravno včeraj in mi je to že kar včeraj povedala - kiklce! Daša je že zdajle ene kaj vem pol leta mahnjena na kiklce, skoz kikle nosit in zdaj na koncu je bilo že to rpav obsedenost. Meni je drugače čisto vseeno kaj obleče in kakšne barvne kombinacije, to si itak vse sama izbere, samo da je vremenu primerno. Ampak zdaj je pa malo premrzlo za kiklce in ji pač oblečemo štrample, hlače in potem kiklo čez. Hlače seveda ob prihodu v vrtec sleče, ampak ji zmerom rečeva, ko boste šli ven, jih moraš oblečt. in je rekla, da so imeli vedno kake težave s tem in pregovarjanja, včeraj je bil pa višek, histeričen jok, trma do kraja, da je na koncu vzg. vzela kiklco in da bo meni povedla kaj je bilo in da ne dovoli več kiklce, dokler ne bo bolj toplo. Saj ne zdaj, da ona res ne dovoli, ampak point je bil pa dosežen , jaz sem se z njo čisto strinjala, pa nisem DAše nič kregala al pa kaj takega, ampak danes enostavno ni niti črhnila o kiklci . Drugače pa, ja, da veliko ve in meni se pri tem najbolj dopade - o, punca me dejansko posluša! Ker včasih ko me sprašuje 1001 zakaj in jaz vestno odgovarjam, se mi že včasih zdi, da govorim sama sebi, ker kakor hitro povem, kar zamenja temo. Zdajle imajo ravno temo promet. In tukaj se res vidi, da smo ogormno na cesti, ker to ona veliko obvlada. So delali cesto, je naredila avtocesto, odstvani, vozni, prehitevalni pas, pove, kako asfalt zmešajo (večina še besede ni poznala) in položijo, veliko znakov pozna... najbolj me je pa presenetilo to, ko jim je vzg. pokazala znak za prehod za pešče z ludekom in onega okroglega z ludekom in vprašala, kaj bi bila razlika, je Daša takoj rekla, tam, kjer je moder, lahko gremo čez cesto, tam, ko je pa ta rdeč, pa ne smemo it. Od kod ji to, ne vem, po moje, ko me je enkrat spraševala, zakaj je rdeča luč za stoj in sem rekla, da je rdeča po celem svetu prepoznana kot neka prepoved oz. nevarnost, ker te spomni na kri. joj, zdaj sem se pa razpisala, koliko je že ura, jaz moram it spakirat!!! uživajte, lp, čao, se mi mudi