teta beta
|
Hojla, punce! Evo mene po sto letih! Sem ponucala lep cajt, da sem vse prebrala. Najprej vse najboljše vsem septembrčkom, ki so že in ki še bodo praznovali!!!!! In potem seveda: Benika, skoraj me je kap, ko sem brala, kaj se ti je dogajalo! Veseli me, da si boljše, da si doma in da se boriš! Srečno še naprej! No, zdaj pa še na hitro o našem šolanju, veliko časa pa nimam, ker gremo jutri za vikend na morje in še moram nekaj napakat. Začeli smo lepo in Daša zelo rada hodi v šolo. V razredu jih je 12, 6 dečkov in 6 deklic, Daša se je lepo vklopila, čeprav je pa edina, ki ne hodi v PB. Sprva še ena punčka ni hodila, pa je potem prej kot v tednu dni prepričala mamo, da naj ne hodi po njo . Tako pripeljem Dašo nekaj pred osmo v šolo, včasih grem z njo do garderobe, včasih gre kar sama od avta, potem pa grem ponjo ob 11.30, razen ob torkih grem ob 12.30 in ob sredah ob 13.30, ker imajo takrat pevske. Ob četrtkih imajo od 12.15 do 13. verouk, hodi jih 7. Drugi krožki se še niso začeli, vpisala se je pa na vse - to je torej pevske, potem "pojem, plešem, igram" - to je priložnostni za predstave in nastope, no mogoče to že tudi imajo v okviru pevskih (ker je to vas, nič ne gre brez nastopov otrok, lani so jih imeli menda 7, zdaj imajo v novembru 110. letnico šole), potem šolsko hranilnico, ročna dela, lego krožek, športni krožek, planinski krožek (ta je občasno ob sobotah), zabavna angleščina (to tudi ni posebej krožek, ampak imajo itak vsi med poukom, včasih pride še druga učiteljica v razred in govori tudi po angleško poleg slovenščine), to je menda vse, mogoče še kaj, se zdajle ne spomnim. V glavnem, potem popoldne hodi pa na balet, kar si je tako želela in mi je kar všeč. Prvič smo lahko starši gledali in sem videla, da so one punce, ki so že lani hodile dejasnko plesale balet in ne kr neki in so že tudi nekaj znale. Zdaj nestrpno čaka, kdaj bodo dobili dres in copatke - to je tudi njeno letošnjo darilo za RD. Sem ji čist enostavno povedala, da je to kar veliko denarja in ji bo to darilo, prav za rd bo pa dobila kakšno malenkost (ker bo to jutri vam že lahko povem, da je to denarnica in majčka v lepi škatli, kamor bo lahko (upam) pospravila svoje gumice, špangice itd, kar se stalno valja naokoli). Zlatega sončka ne bo, imamo pa bralno značko in Daša je že poročala eno knjigo (Pod medvedovim dežnikom, ki jo zna na pamet že iz vrtca). Drugače pa nosimo torbo domov vsak dan, vsak dan (od prvega ponedeljka naprej) imajo domačo nalogo in domov prinese tisti zvezek, v katerem je kaj za naredit. Naredit smo morali že tudi papirnato ladjico, ki so jo šli potem spuščat na bližnji potok. Ponavadi takoj ko prideva domov napiše nalogo, jaz ponavadi sedim v bližini in ji delam družbo, potem pa greva jest. Enkrat, en petek je bilo, ker smo potem kar ostali tam čez vikend, ker smo še obirali hmelj, sem šla po njo z avtom in do računovodja in po Janoša v vrtec kar pred počitkom, potem domov jest, se igrat itd., v glavnem ni napisala naloge, rekla je pa že takoj, ko sva šle iz šole, da ima nalogo. In potem ob petih popoldne, je pa rekla, da gre napisat nalogo, se usede za mizo in - tema. Sploh se ni mogla spomnit, kaj je. Ker je bilo verjetno v zvezi z zgodbico, ki so jo brali, mi je potem točno povedala, za kaj se gre in jez sem jo spraševala, če morajo narisat to, ono, tretje. Pol sva obupale in sem rekla, lej, pusti, mogoče se boš pa še do nedelje spomnila, potem je pa mene glede na zgodbo prešinilo, če morajo mogoče narisat najboljšega prijatelja ali pa najljubšo igračo - in to je bilo to. Tako da zdaj vedno naredi takoj. Potepanje po soseski - tule v naši ulici je kar nekaj otrok in potem hodijo križem kražem od enega do drugega, ko se nekje naveličajo, grejo k drugemu in podijo se po cesti s skiroji in bicikli (ni prometna). Gresta ponavadi oba se potepat, čeprav vidim, da je Daša bolj potepinka po duši, ona zelo rabi družbo. Ostalih tem in debat se glih ne spomnim več in kot sem rekla, grem še pripravit, ker gremo jutri direkt po šoli oz. kosilu v vrtcu na morje. Uživajte in lahko noč!