lučka 25
|
Bumo, vse najboljše sonček, ja zdaj zdaj mi bo ušla. Me kar stiska, ko vem kako gredo že prvi mesci hitro, kaj šele bo Se*, bravo za zobka Pa lepo, da ste preživeli prvo vročino. Naša jo je mele 1x res visoko (ponoči) in to pod pazduho 38,8 kar pomeni vsaj še +0,5 v ritki. Najprej sem buklo o vročinskih krčih prebrala, potem svečko v ritko pa skupaj sva spali v postelji, očka pa izselili. Naslednji dan jo je mele še skoz okoli 27,5 pod pazduho, ampak je šlo. Zvečer se je pa spotila in to v trenutku in bila nato kot rožca, ker o vročinini ni bilo več ne duha ne sluha. Potem je pa mela še obakrat pri cepljenju malo čez 37, ampak ni bilo panike. Sempre*, nič bat glede vročine. Ko jo bo imel prvič ti j še hudo, pa malo se bojiš kako bo, pa spremljaš,...potem pa to sprejmeš pa je. obi, ja to sedenje je res zanimivo. Na začetku tako sedijo kot kup nesreče . A ja, samo še to okoli te vročine in dajanju svečk ter prisilnem zbijanju vročine. Jaz imam vedno v mislih en primer, ko sem mela prakso v jaslih. Včasih so bile še v jaslih po ena medicinska sestra in takrat še imenovana varuhinja. Mi je rekla, da daš lahko eno svečko, pa če vročina pade prav, če ne pa pusti, ne jo n silo zbijat z raznimi preparati. Raje otroka zaviti, pa redno preoblačit, ko se poti, pa najti vzrok. In točno to piše v knjigico Moj otrok ima vročinske krče, ki smo jih dobile pri P. Na to temo pa sva prišli, ker je ena mami peripeljala v vrtec otroka, ki je imel že prejšnji dan vročino v vrtcu in smo jo o tem obvestili. In ta otrok je kar naenkrat (že kmalu po prihodu) začel otekat okoli oči, ust,.... vročino pa noro nizko. Smo takoj klicali mamico (ki je bila doma in ne v službi ), če mu je daa kakšno svečko za zbijanje vročine in je rekla, da kar dve. In telo tega ni zdržalo in se je branilo. Še dobro, da so bili doma poleg vrtca in ga je mami takoj peljala k zdravniku. Enako pa je bilo še z eno punčko, staro 5 let. Starša sta hotla n vsak način iti na izlet z vrtcem. Smo šli z vlakom. Punčka je bila bolna, imela je angino in bila doma samo en dan, ker potem pa je že bila sobota. Punčki so dali preveč zdravil za zbijanje vročine in ko sm se vračali domov z vlakom je začela zatekati. Najprej so vsi mislili, da jo je kj pičilo, jaz pa rečem enemu od drugih staršev, ki j po poklicu reševalec, da je to od prekomernega zbijanja vročine z zdravili in on samo pobuli, ker j bil enakega mnenja. In ta starš, pa še en ki j medicinski brat lepo pred vsemi korektno rečeta, da naj na Jesenicah izstopijo in jo takoj peljejo v B, da je gotovo nekaj hudo narobe. Ko pa so izstopili iz vlaka pa je šel en od njiju z njimi do taksija in jimana samem povedal da naj se ne igrata z vsemi zdravuili. Punčka je bila nato 5 dni v bolnici. No, sem se pa razpisala, ampak dobro je vedeti da kdaj ne bomo ponovile te napake. Ker včasih pač ne veš, ali misliš da koristiš otroku, al pa misliš da ne more nič škodovati. Pa moj namen ni bil prestrašiti koga od vas, ampak le podati koristno informacijo. Brez zamere.
|